Turkcell Süper Lig'de geride kalan 12 haftada Beşiktaş'ta sadece Matias Delgado tüm maçlarda oynadı. Arjantinli futbolcu, 13 maçta 1080 dakika sahada kalırken, 12 maçta ilk 11 çıktı, 1 maçta oyuna sonradan girdi. Fenerbahçe karşısında da ilk 11'de sahaya çıkan 90 dakika sahada kalan yıldız oyuncu, özellikle ilk devre çok istekli ve etkiliydi.
01-12-2008, 20:57
sarıkanarya_41
1 gün izin yaptılar
F.Bahçe ile yaptığı derbi maçından 2-1 mağlup ayrılan Beşiktaş'ta futbolcular dün izin yaptı. Siyah-beyazlı takımın oyuncuları, ezeli rakipleriyle yaptıkları karşılaşmanın ardından, teknik direktör Mustafa Denizli'nin kendilerine verdiği bir günlük izinle dinlenme fırsatı buldu.
02-12-2008, 22:13
sarıkanarya_41
Alkışlandık
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
"Yenilgimizin bu kadar yankı bulması bile, ne kadar büyük olduğumuzu gösterir. Taraftarımız inanıyor, bu bize yeter".
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, dün bir basın toplantısı yaparak F.Bahçe yenilgisi eleştirilerine yanıt verdi. Kaybetmelerine rağmen alkışlandıklarını dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, "Kaybettiğimiz için elbette üzgünüm. Ancak ortaya konan mücadele ve kazanma isteği beni gururlandırdı. Sonuç ne olursa olsun, taraftarlarımız bizi tribüne çağırarak alkışladı. Bu bizi çok mutlu etti, onlara layık olacağız" şeklinde konuştu.
Bir yenilgi bizi bitirmez Denizli şöyle devam etti: "Yenilgimizin bu kadar yankı bulması bile, ne kadar büyük olduğumuzu gösteriyor. Hâlâ, şampiyonluğun en güçlü adayı biziz. Ben, şampiyonluğun nasıl kazanıldığını çok iyi bilirim, çünkü bu başarıyı daha önce çok yaşadım. İddiamı da asla kaybetmedim, hatta hayatımın en iddialı dönemindeyim. Buna herkes tanık olacak. Takımımın ilerisi için verdiği mesajlar son derece olumludur. Bir yenilgi bizi bitiremez."
Sorumlu elbette benim Kaybedilen puanların şampiyon olmalarını engellemeyeceğinin altını ısrarla çizen Denizli, "Futbolcularım hak etmedikleri eleştirilerle karşı karşıya kaldılar. Sanki rakibimiz 10 kişi kalmış ve biz de kendi evimizde kaybetmişiz gibi bir hava yaratıldı. Bireysel hata yapan futbolcularım ne bugün ne de bundan sonra mağlubiyetin sorumlusu olarak gösterilmeyecek. Biz olayları bütün olarak değerlendiriyoruz, anlık değil" dedi. Fatih DOĞAN
sarıkanarya_41
Aydın&Seric şoku
Sağ dizindeki ağrıları artan Aydın'da menisküs şüphesi belirdi. Holosko'nun sert girdiği Seric idmanı bıraktı!...
İdmana çıkamadı
Beşiktaş'ta genç oyuncu Aydın Karabulut ve Seric'ten gelen haberler teknik heyeti üzdü. Sağ dizindeki ağrıları artması nedeniyle dün sabah yapılan çalışmaya katılmayan Aydın'da menisküs şüphesi olduğu belirtildi. Genç yıldızın bugün detaylı bir kontrolden geçirileceği öğrenildi.
Sağ adalede ödem
İkinci kötü haber de Seric'ten geldi. Sabahki çift kale maçta Holosko'nun darbesiyle sakatlanan ve idmanı yarıda bırakmak zorunda kalan Seric'te ödem oluştuğu ifade edildi. Sağ alt arka adalesinden darbe alan Hırvat savunma oyuncusunun tedavisine tesislerde başlandı.
sarıkanarya_41
Tello oynayamazdı!
Tecrübeli teknik adam, Tello'nun neden oynatılmadığı konusuna açıklık geçirdi. Şilili yıldızın forma giyecek durumda olmadığını söyleyen Denizli, "Cuma günü durumuna baktık, topa vuruşu sağlıklı değildi. Benim için futbolcumun sağlığı her şeyden önemlidir" yorumunu yaptı.
02-12-2008, 22:14
sarıkanarya_41
Bobo: Bırakın beni gideyim
Beşiktaş'ta bu sezon adeta kulübeye mahkum olan Bobo sonunda isyan etti. "Ben yedek kalacak futbolcu değilim" ifadesini kullanan sambacı, "Bana gelen teklifler var, ocak ayında gitmek istiyorum ve bu konuda anlayış bekliyorum" diyerek yönetimden izin istedi. Bobo'nun bir Fransız takımıyla prensipte anlaştığı belirtildi.
Bırakın gideyim
"Ben yedek kalacak golcü değilim. Ocak ayında ayrılmak istiyorum".
Beni unuttular!
Beşiktaş'ın Brezilyalı forveti Bobo, devre arasında ayrılmak istediğini söyledi. Mustafa Denizli'nin bu sezon fazla forma şansı vermediği ve genellikle ikinci yarılarda oyuna soktuğu sambacının siyah-beyazlı yönetime haber göndererek, "Kenarda paslanmak değil, oynamak istiyorum. Teklifler var. Ocak ayında gidebilirim" dediği ifade edildi.
Prensipte anlaştı
Sağlam döneminin banko ismi olan ancak Denizli ile birlikte kulübeden çıkamayan Bobo'nun, bir Fransız takımıyla prensip anlaşmasına vardığı belirtildi. Marsilya ve PSG'nin talip olduğu ancak yönetimin 10 milyon euro bonservis bedeli istemesi nedeniyle gerçekleşmeyen transfer için siyah-beyazlılar Denizli'nin kararını bekliyor.
02-12-2008, 22:14
sarıkanarya_41
Cisse 2. kez özür diledi
Derbi maçta gördüğü kırmızı kart nedeniyle mağlubiyette başrol oynayan Cisse, Saracoğlu'ndaki soyunma odasından sonra dün de Ümraniye'de arkadaşlarından özür diledi. Denizli de Cisse'nin bu davranışı için, "Çok pişman elbette. Ama yenilgi, zaten ona gereken en ağır ceza oldu. Ekstra cezaya gerek yok" dedi.
02-12-2008, 22:15
sarıkanarya_41
Holosko'ya teklif
Teknik direktör Mustafa Denizli'nin derbide yedek oturttuğu isimlerden biri olan Holosko'ya da Fransa'dan teklif geldiği öğrenildi. Bobo'yu isteyen Marsilya'nın dışında, St.Etienne'in de Slovak forvet için girişimlere başladığı belirtildi.
02-12-2008, 22:15
sarıkanarya_41
Gol yiyene şınav cezası
Ankaraspor maçı hazırlıklarına başlayan Beşiktaş'ın dünkü idmanında ilginç enstanteneler yaşandı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmada, dar alanda pas ve prese dayalı dayanıklılık antrenmanı yapan siyah-beyazlılar, üç gruba ayrılarak minyatür kale maç yaptı. Turnuvada gol yiyen takım, her golden sonra şınav çekti.
02-12-2008, 22:16
sarıkanarya_41
Altyapıda 5'te 4!
Beşiktaş'ın altyapı futbol takımları, hafta sonundati 5 maçın 4'ünü kazandı. PAF'lar F.Bahçe'yi 4-1 yenerken, Süper Genç'ler Tepecik'i 3-1, U15 Akademi Bursa'yı 1-0, BGenç'ler Beylerbeyi'ni 4-0 geçti. U14 Akademi Bursa'ya 1-0 mağlup oldu.
03-12-2008, 23:48
sarıkanarya_41
Fulya bombası
Beşiktaş belgeleri vermeyince 6. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi, Dernekler Masası'ndan denetim ve soruşturma istedi.
Beşiktaş'ta Yıldırım Demirören yönetimi ile kat karşılığı inşaatı yapan Aşcıoğlu girmesi ve 'Kulübün menfaatlerinin korunmadığını düşünerek' mali kongrelerde yönetimi ibra etmeyerek yargı yolunu açan kongre üyeleri arasında ciddi bir mücadele yaşanıyor. Fulya için hakim, istediği belgelerin kulüp avukatları tarafından ısrarla getirilmemesi üzerine Beşiktaş için Dernekler Masası'na yazı yazarak denetim ve soruşturma istedi.
GİZLİ ANLAŞMA OLMAZ
Valilik, hakimin talebini İçişleri Bakanlığı'na iletecek. 6. Asliye Hukuk Mahkemesi "Beşiktaş Jimnastik Kulübü bir dernektir ve gizli anlaşma yapamaz" diyerek, anlaşmanın tüm detaylarını istedi. Şimdi gözler müfettişlerin vereceği rapora çevrildi. Buna göre, yöneticilerin cezai sorumluluğu gündeme gelecek ve Fulya'da yapılan anlaşmalar daha sağlıklı sorgulanıp karara bağlanacak. Fatih DOĞAN
03-12-2008, 23:49
sarıkanarya_41
'Sakat' Tello yine şov yaptı
F.Bahçe derbisinde sakat olduğu gerekçesiyle ilk 11'e alınmayan Beşiktaş'ın Şilili yıldızı, dünkü idmanda döktürdü. Derbi sonrası Mustafa Denizli, "Onu sakat olduğu için oynatmadım" derken Tello ise "Bomba gibiyim" ifadesini kullanarak hocasını tekzip etmişti. Çift kalede müthiş oynayan Tello, Ankara maçında takımının en önemli kozu olacak.
Tello'suz çıkmam!
F.Bahçe'ye karşı 'sakat' denilerek oynatılmayan Tello, çift kalede büyük alkış aldı.
Hocasını tekzip etti
F.Bahçe maçında, 'sakat' diye 11'e alınmayan Tello, dünkü idmanda döktürdü. Şilili yıldızı derbi maçında 90 dakika yanında oturtan Mustafa Denizli, "Sakat", Tello ise "Bomba gibiyim" diyerek birbirlerini yalanlamıştı. Tello dün çift kalede performansıyla hocasını bir kez daha tekzip etti. Denizli'nin hafta sonunda oynanacak Ankaraspor maçının 11'ini belirlemeye başladığı da öğrenildi.
Yine tek mi, çift mi? Buna göre Denizli'nin derbi maçın kadrosundan iki değişiklik yapması bekleniyor. Cezalı duruma düşen Cisse'nin yerine ya Uğur oynayacak ya da Bobo. Denizli çift ön liberoda karar kılarsa Uğur, çift forveti seçerse Bobo'yu 11'e alacak. Ancak kesin olan bir şey var ki derbideki performansı beğenilmeyen Serdar Özkan kulübeye çekilecek ve yokluğu sorun yaratan Tello cumartesi 11'de olacak.
sarıkanarya_41
Çabuk ve dikkatli
F.Bahçe yenilgisinin unutulmasını isteyen tecrübeli teknik adam, "Bize yakışan futbolu Ankaraspor maçında sergilemeliyiz" dedi.
SÜREKLİ HAREKET Mustafa Denizli, dünkü idmanda oyuncularına yaptığı uyarılarla dikkat çekti. F.Bahçe yenilgisinin unutulmasını isteyen tecrübeli hoca, "Biz iyi bir takımız. Topa sahip olduğumuz zaman çabuk oynamalı ve sürekli hareket halinde olmalısınız. Bu sayede özlenen Beşiktaş'ı izlettirebiliriz" diye konuştu.
BASINLA ŞAKALAŞTI
F.Bahçe karşısında oynattığı futbol spor kamuoyu tarafından eleştirilen Denizli, oyuncularını dinlenme anlarında ve su içtikleri zamanda bile uyardı. İsabetli pas atma ve doğru koşular yapma konusunda direktifler veren Denizli ayrıca neşeli tavırlarıyla dikkat çekti. Denizli, idman öncesi basın mensuplarının yanına gelerek onlarla bir süre sohbet etti.
sarıkanarya_41
Aydın yıkıldı!
Hafta içinde ameliyat olması beklenen Aydın Karabulut, "İnşallah sezonun ikinci yarısına hazır olacağım. Dizimdeki ağrı futbolumu da etkiliyordu" dedi. Kulüp doktoru Ayhan Optur, sağ dizinde dış menisküs tespit edilen genç oyuncunun ilk yarıyı kapattığını açıklamıştı.
03-12-2008, 23:50
sarıkanarya_41
Meral ile ilk kez
Beşiktaş'ın cumartesi Ankaraspor ile oynayacağı lig maçını İlker Meral yönetecek. Meral özellikle 2-2 biten, 8 sarı, 1 kırmızı kart gösterdiği Eskişehir-Sivas maçında dikkat çekmişti. Meral, A.Gücü-Bursa, Antalya-Hacettepe, G.Antep-G.Birliği ve Denizli-Antalya maçlarını yönetmişti.
sarıkanarya_41
Müze yarışacak
Beşiktaş Jimnastik Kulübü Müzesi, 2010 Dünya Müzeler yarışında Türkiye'den başvuruda bulunacak 4 müze arasında yer alıyor. Beşiktaş Müzesi, 105 yıllık tarihinde futboldan, atletizme kadar birçok branşta faaliyet gösteriyor.
sarıkanarya_41
Bayram harçlığı sevinci
Futbolcular, bayram öncesinde ödeme yapılmasını istediler. Geçen ay iki hafta gecikmeyle maaşlarını alan futbolcular, "Bize ve personele mutlaka bayram öncesi ödeme yapılmalı" diyerek Mustafa Denizli'nin kapısını çaldılar. Denizli'nin girişimi ile ödemelerin yapılacağı öğrenildi.
03-12-2008, 23:51
sarıkanarya_41
Beşiktaş günlüğü
Batuhan dönüyor
Ankaraspor hazırlıklarını tek idmanla sürdüren Beşiktaş'ta sakatlığı süren Aydın, Seric, Batuhan ve Gökhan Zan idmana çıkmadı. Belinde ağrı bulunan Batuhan ile kasıklarından şikayetçi olan Gökhan'ın bugün 11.00'deki idmana katılacakları dile getirildi.
Cisse sinir küpü
Derbide gördüğü kırmızı kart nedeniyle tepki çeken Cisse dün idmanda da gergindi. Çift kalede Tello'nun kendisine sert girdiğini belirten Fransız oyuncu agresifleşti. Bu tatsızlık kısa sürede giderildi. Cisse'nin hemen ayağa kalkması da teknik heyeti sevindirdi.
Yıldızları parlıyor
Ankaraspor maçına hazırlanan Beşiktaş'ta Tello dışında İbrahim Üzülmez, Bobo, Sivok ve Delgado'nun performansı dikkat çekti. Özellikle derbideki kötü futbolu nedeniyle eleştirilen Delgado'nun çalışkanlığı, süper hareketleri, arkadaşlarına attığı paslar alkışlandı.
Moral yemeği
Mustafa Denizli, antrenmandan sonra öğle yemeğinde de oyuncularının moralini yükseltti. Tecrübeli hoca, futbolcularıyla baş başa Boğaziçi'nde balık ziyafeti çekerken, yemeğe basın alınmadı. Hesabı Mustafa Denizli'nin ödediği ve ***ifli anlar yaşandığı da öğrenildi.
Ekrem yerine!
Derbinin başarılı oyuncusu Ekrem, Tello'nun takıma girmesiyle sağ kanada dönüyor. Her iki ayağını da iyi kullanan tecrübeli oyuncu, "Hocam nerede şans verirse orada oynarım. Ankaraspor'u yenerek kendimizi affettireceğiz. Söz veriyoruz" diye konuştu.
Paketlere büyük ilgi
Kartal Yuvası'nın hazırladığı 'Yılbaşı hediye paketleri' kapış kapış gidiyor. Yaklaşık yüzde 25 civarında indirim uygulanan hediye paketleri 100 ve 250 YTL olarak iki seçenekten oluşuyor. Paketlerde formadan bere, eldiven ve atkıya kadar birçok ürün yer alıyor.
03-12-2008, 23:51
sarıkanarya_41
Voronin Beşiktaş'ta
Beşiktaş Erkek Voleybol Takımı, Rus asıllı smaçör İgor Voronin'i kadrosuna kattı. 34 yaşındaki smaçör, geçen sezon Bahreyn ekibi Al Najma formasını giymişti. Voronin "Sezon sonunda şampiyonluk kupasını kaldırmak istiyorum" dedi.
04-12-2008, 20:50
sarıkanarya_41
Siyah-Beyazlılar'ın Süper Lig'te son oynadığı ve 2-1 kaybettiği Fenerbahçe maçının ardından en çok tartışılan konu, teknik direktör Mustafa Denizli'nin derbi karşılaşmasındaki ilk 11 tercihi olmuştu.
Tello ve Holosko'nun ilk 11'de yer almaması mağlubuyetin önemli nedenlerinden biri olarak gösterilmiş ve tecrübeli teknik adamın bu kararı eleştirilmişti.
Siyah Beyazlı takımın ligin 14. haftasında oynayacağı Ankaraspor maçı öncesi ise bu iki futbolcunun ilk 11'deki yerlerini yeniden alması bekleniyor. Sakatlığı tamamen düzelen Tello'nun yanı sıra Holosko'nun da cumartesi günü oynanacak mücadelede ilk 11'de forma giyecek olması sebebiyle, Gökhan Zan ve Serdar Özkan'ın takımlarındaki yerlerini almayacağı belirtildi.
Bu iki futbolcu teknik direktör Denizli'nin göreve başladığı günden itibaren yedek kulübesinde maçlara başlamış, ancak Fenerbahçe derbisinde ilk 11'de forma giymişlerdi.
Bu değişikliğin ardından teknik direktör Denizli'nin Fenerbahçe maçında uyguladığı dörtlü savunma sistemini Ankaraspor karşısında kullanmayacağı ve defans hattını yeniden üçlü sistemle sahaya süreceği öğrenildi. Üçlü savunma hattını ise İbrahim Toraman, Zapatocny ve İbrahim Üzülmez oluşturacak. Ayrıca derbide kırmızı kart gördüğü için cezalı duruma düşen Cisse'nin orta sahadaki göreveni Ankaraspor karşısında Sivok üstlenecek.
04-12-2008, 20:51
sarıkanarya_41
17 yıl boyunca tartışıldı, 1991 yılında Şifo Mehmet´in attığı gol... Ancak dün akıllardaki tüm soru işaretleri giderildi, topun çizgiyi 4 santimetre geçtiği ortaya çıktı.
Top kaleciyi geçti ve...
1990-91 sezonuydu... Ligin 10. haftasında Fenerbahçe, Beşiktaş’ı ağırlıyor ve son 4 dakikaya ev sahibi ekip 2-1 önde giriyordu. O dönemde Beşiktaş’a karşı şansı tutmayan Sarı-Lacivertliler, kazanıp, liderliği ele geçirmek amacındaydı. Ancak 87. dakikada belki de Türk futbol tarihinin en tartışılan pozisyonu yaşandı. Şifo Mehmet’in şutunda top kaleciyi geçti ve kaleye yöneldi... Fenerbahçeli Semih, hamlesiyle tartışmayı başlattı: Top dışarıda mıydı, içeride miydi? Hakem Çakar ise, ‘Gol’ dedi ve maç 2-2 bitti. ‘Daha vurmadan, gol oldu’
17 yılın gizemi, dün Lig TV’de çözüldü. Pozisyon, Futbol Gündemi programında, “piero” cihazıyla mercek altına alındı. Yapılan ölçüm sonucunda, meşin yuvarlağın çizgiyi 4 santimetre geçtiği ve gol olduğu belirlendi. Olayın kahramanı Fenerbahçeli Semih Yuvakuran da programa bağlandı. Yuvakuran yıllardır tartışılan konuya noktayı koyan şu açıklamayı yaptı: Top bana gelmeden önce gol olmuştu. Dönerek gelen topu, ben çizgi üzerinden çevirmiştim. Ancak Mehmet’in vuruşu çizgiyi geçmişti ve goldü... Ahmet Çakar isyan etti
Unutulmaz derbinin hakem Ahmet Çakar ile gol kararını veren yardımcısı Çetin Oytuner de açıklamalarda bulundu. Çakar, “O gün bugündür Fenerbahçeliler’in sevmediği, Fenerbahçe düşmanı ilan edilmiş biri olarak yaşadım. Bizler günah keçisi olduk. Yanlış olsa, biz haksız olacaktık... Peki benim 17 seneme ne olacak kardeşim” diyerek isyan etti. Oytuner ise, Fenerbahçe genç takımının kalesini koruduğunu söyledi. ‘Gol ama itiraz et!’
Olaylı karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna giren Rıdvan Dilmen, hakeme itiraz eden Fenerbahçeli futbolcuların başında geliyordu. Yıllar sonra bir itirafta bulunan Dilmen, pozisyon sonrasında Semih’e gol olup, olmadığını sorduğunu ve takım arkadaşının kendisine, “Gol ama hakeme itiraz et” dediğini belirtti.
sarıkanarya_41
Yıldırım Demirören, Fulya Projesi´yle ilgili çıkan haberlere sert yanıt verdi: "Beşiktaş´ın hakkını kimseye yedirtmem. Projeyi karalayanlar, Beşiktaş düşmanıdır."
Çok sert ve ağır konuştu
Fulya Projesi’nde sonradan eklenen ek 5 katı, Beşiktaş Kulübü ile Aşçıoğlu Firması’nın paylaşamadığı ortaya çıkmıştı. Basına yansıyan bu gelişme sonrasında Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören basın mensuplarının karşısına geçti ve oldukça sert bir açıklama yaptı. Fulya’daki inşaatın içinde düzenlenen basın toplantısında sinirli olduğu gözlenen Başkan Yıldırım Demirören, “Bu projeyi karalamak isteyenler, Beşiktaş düşmanlarıdır” diye konuştu. ‘Hakkımızı yedirtmem’
Başkan olarak kişiliğine yapılan saldırılara da yanıt veren Demirören, şöyle konuştu: Demirören soyadı, çok büyük ve temizdir. Bu haber Beşiktaşlıyız diye geçinip, dedikodu yapan kişiler tarafından kamuoyuna bir şekilde verilmiştir. Beşiktaş’ın hakkını kimseye yedirmem. Beşiktaş camiası bunu çok iyi bilir. Her şey çok güzel ve çok güzel olacak. Yapılan haberle Yıldırım Demirören ve yönetiminin haksız kazanç sağladığı düşüncesi oluşturulmaktadır. Başkan yanıt vermedi
Genel Sekreter Kenan Öner, Yatırımlardan Sorumlu Yönetici İlhan Durusoy ve Avukat Osman Hacıbekiroğlu ile basın mensuplarının karşısına geçen Demirören’in gergin olduğu dikkatlerden kaçmadı. Açıklama yaptıktan sonra konuşmaktan kaçınan Başkan, elindeki belgeleri basın mensuplarına verdi ve soruları yanıtsız bıraktı. ‘Zan altında kaldık’
Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu da, Demirören’in ardından açıklamada bulundu. Fulya Projesi ile ilgili yayımlanan haberlerin şahsını ve firmasını rencide ettiğini söyleyen Aşçıoğlu, “Beşiktaş Kulübü de zan altında bırakılmıştır. Türkiye’nin en güzel yerindeki bu eseri, Beşiktaş gibi güzide bir kulübe yapmışız. Basında çıkan şu anki haber bana göre çirkin ve yakışıksızdır” dedi. Karadeniz: Başkan’ın sözü teminattır
Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, Fulya Projesi’ndeki sorunlar nedeniyle eleştirilen Demirören’e destek verdi. Bir açıklama yapan Karadeniz, “Beşiktaş’ın idari ve mali hareketleri, yetkili ve ehil kurullarınca denetlenmektedir. Her Beşiktaşlı, Başkan Demirören’in “Beşiktaş’ın hakkını kimseye yedirtmeyiz” sözünü teminat olarak algılamalıdır. Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu, daima doğrunun ve Beşiktaş’ın yanında yer alacaktır” diye konuştu. Orhan YILDIRIM
sarıkanarya_41
Beşiktaş, Federasyona başvuru yapmaya hazırlanıyor: Saracoğlu´nda sürekli sahaya ikinci top atıldı, birçok gollük pozisyonumuz kesildi.
Derbinin üzerinden 4 gün geçti, ancak Beşiktaş cephesinde ilginç gelişmeler yaşanıyor... Zorlu karşılaşmadan 2-1’lik yenilgiyle ayrılan Siyah-Beyazlılar, maç sırasında sahaya sürekli ikinci top atıldığı ve Kartal’ın hücumları kesildiği için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuracak. Beşiktaş Kulübü bu davranışından dolayı, Sarı-Lacivertliler’e para cezası verilmesini istiyor. Bilindiği gibi maçın ilk yarısındaki bir Beşiktaş atağında sahaya atılan ikinci top, Fenerbahçe fileleriyle buluşmuştu.
04-12-2008, 20:52
sarıkanarya_41
İbrahim Toraman, Ankaraspor ve Ankaragücü´nü İnönü´de yenmek zorunda olduklarını dile getirdi.
Fenerbahçe maçındaki kötü futbolu nedeniyle eleştirilen İbrahim Toraman, Ankaraspor ve Ankaragücü’nü İnönü’de yenmek zorunda olduklarını dile getirdi. Yıldız oyuncu, “Çok dikkatli olmalıyız. Oynamadan maç kazanılmıyor. Ankaragücü ve Ankaraspor’u yenip, Galatasaray karşısına moralli çıkmak istiyoruz. İnönü’de geriye düşsek bile, taraftarımızın desteğiyle kazanacağımıza inanıyoruz” dedi.
sarıkanarya_41
Belçika´nın yüksek tirajlı gazetelerinden HLN, Anderlecht´in Gökhan Zan´ı mercek altına aldığını yazdı.
Zan’a Anderlecht talip
Belçika’nın yüksek tirajlı gazetelerinden HLN, Anderlecht’in Gökhan Zan’ı mercek altına aldığını yazdı. Haberde, Anderlecht Kulübü yetkililerinin, Gökhan’ı 3 haftadır izledikleri ve ocak ayında açılacak ara transfer döneminde Beşiktaş’a resmi teklif götürecekleri belirtildi. Atom karınca Tello!
Kartal’ın Şilili yıldızı Tello, kulübün resmi yayın organı Beşiktaş Dergisi’ne konuştu. ‘Yeni atom karınca Tello’ başlığı altındaki röportajda, Denizli’nin tüm oyunculara özgürlük tanıdığını söyleyen süper solak, “Benim üzerimde değil, ancak takımın üzerinde şampiyonluk baskısı var. Yine de ipi göğüsleyen taraf biz olacağız” diye konuştu. Dizdar temsil edecek
TBMM’de hazırlanan yeni federasyon yasa taslağında komisyona katılmak için Ali Rıza Dizdar görevlendirildi. Kongrelerde Divan Başkanlığı yapan Avukat Ali Rıza Dizdar, Beşiktaş’ı temsil edecek. Aynı şekilde Fenerbahçe adına da Avukat Şekip Mosturoğlu aynı komisyonda yer aldı. Batuhan var, Seric yok
Süper Lig’de puan kaybına tahammülü kalmayan Beşiktaş’ta teknik heyete sakatlardan bir iyi, bir kötü haber geldi. Uzun süredir sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kalan Batuhan Karadeniz’in takıma katıldığı belirtildi. Sol ayağında hafif rahatsızlığı bulunan Anthony Seric ise, riske edilmeyip kadroya alınmayacak. Tek hedef Ankaraspor
Beşiktaş, Ankaraspor karşılaşması hazırlıklarını, dün Ümraniye’de yaptığı tek antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde gerçekleştirilen idmanda, Siyah-Beyazlılar kondisyon ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi. Kondisyon idmanının ardından kısa süreli şut çalışması yapan Beşiktaş, hazırlıklarına bugün de tek antrenmanla devam edecek.
sarıkanarya_41
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Fulya Süleyman Seba Projesi ile ilgili bugün bazı basın organlarında yer alan haberlere, düzenlediği basın toplantısı ile cevap verdi. Demirören, "Her şey çok güzel ve çok güzel olacak" diye konuştu.
Demirören, Fulya Süleyman Seba Projesi'nin yer aldığı Fulya'da hazırlanan toplantı alanında şu açıklamaları yaptı:
"Demirören soyadı çok büyük ve çok temizdir. Bu haber 'Beşiktaşlıyım' diye geçinen, dedikodu yapan kişiler tarafından kamuoyuna bir şekilde verilmiştir. Şunu söylemek istiyorum; Beşiktaş'ın hakkını kimseye yedirmem. Tüm Beşiktaş Camiası bunu çok iyi bilir. Bunlar, Beşiktaş üstüne oynanan oyunlardır. 'Ben Beşiktaşlıyım diyen herkese buradan tekrar sesleniyorum, bu oyunlara alet olmayın. Fulya'yı karalamak isteyen Beşiktaş düşmanıdır. Şimdi size bugünkü yazı ile ilgili bir kaç açıklama yapacağım.
Birincisi, adı geçen, gizli diye anılan mukavele. Bu mukavele kiracımız ile yapılmış, ticari itibarı dolayısıyla kiracımızın ricasıyla mukavelenin dışarı çıkması istenmemiş ve gizlilik maddesi konmuştur. Bu mukaveleyi şimdi arkadaşlarımız tek tek bütün basın mensuplarına dağıtacak. Beşiktaş'ta yapılan hiçbir şey gizli değildir. Çünkü Beşiktaş, AŞ olarak SPK'ya açık ve dernek olarak da denetlenir.
İkincisi, bu anlaşma 13 Ekim tarihinde mahkemeye verilmiştir. Mahkemenin aldığına, 13 Ekim'de bu anlaşmayı aldığına dair imza ve 14 Ekim'de davayı açan karşı grubun gene bu anlaşmayı aldığına dair avukatının imzası... 13 Ekim'de verilen bu anlaşma mahkemeye 3 Aralık'ta 'açıklayın' diye eğer kamuoyuna çıkıyorsa, burada şahsıma ve Beşiktaş'a oynanan oyunlar vardır. Ayrıca müteahhidimiz ile oluşturduğumuz komisyon tarafından 2000 küsür metrekare kadar bir anlaşmazlık vardır. Bu büyük inşaatlarda her zaman olmuştur, olmaya da devam edecektir. Biz bu 2000 küsür metrekare için müteahhidimizden 6 milyon dolar ön avans aldık. Ama bir şart koştuk, kendisi de hakkını korumak için bu şartı kabul etti, ayrıca mahkemeye ve bilirkişiye gitmeyi mahkemenin tekrar alacağı karar üstünde Beşiktaş Kulübü'nün bir hakkı varsa müteahhit tarafından ödeneceğine de ayrıca anlaştık. Her şey çok güzel giderken ve güzel olacakken bu haberler camiamızı üzmektedir. Bu haberler sanki camiada bir kaos, 'Yıldırım Demirören ve yönetiminde haksız kazanç vardır' gündemi oluşturmak için yapılmaktadır. Bunlar tehlikeli oyunlardır. İnsanlar karşısındakini kendisi gibi düşünür, ama bizler sizler değiliz. Biz hakkımızı sonuna kadar koruyan, Beşiktaş için uğraşan Yıldırım Demirören ve yönetimiyiz. Beşiktaş'ın istikbali olan bu projeyi engellemeye hiç kimse cesaret edemez. Eden de karşısında bizi bulur.
Ben özellikle Sayın müteahhidimiz Aşçıoğlu'na da tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bütün bu dedikodulara rağmen göğüs gererek ayakta durdu. Türkiye'nin en zor şartlarında yaptığımız ihalede Beşiktaşımız'ın haklarını koruyacak şekilde hareket etti. Tekrar herkese teşekkür ediyor, Beşiktaş Camiası'na şunu söylüyorum: Her şey çok güzel ve çok güzel olacak."
Basın toplantısında Genel Sekreter Kenan Öner, Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz İlhan Durusoy ve Avukat Osman Hacıbekiroğlu da yer aldı.
04-12-2008, 20:53
sarıkanarya_41
Beşiktaş´ın Şilili futbolcusu Rodrigo Alvaro Tello, siyah-beyazlı takımda teknik direktör değişikliği ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Siyah-beyazlı kulübün aylık resmi yayın organı Beşiktaş dergisinin Aralık sayısında, "Takımımızın Yeni Atom Karıncası Tello" başlığı altında röportajına yer verilen Tello, Mustafa Denizli’nin takımın başına geçmesinin ardından kendi pozisyonunda yaptığı değişiklikle ilgili olarak sorulan bir soruya şu yanıtı verdi: "Bu, benim için çok güzel bir şey. Sadece ben değil, takımdaki bütün arkadaşlarım özgürlüklerine kavuştular. Önceden herkesin bir pozisyonu vardı ve orada oynatılıyordu. Şimdi herkes değişerek oynuyor. Önemli olan sadece bir kişinin yerinin değişmesi değil. Şu anda blok halinde oynamaya çalışıyoruz. Bunları takım halinde yaptığımız için sağa, sola, ileri, geri gittiğimizde bir farklılık olmuyor. Tek değişiklik yerlerimizin değişmesi. Bazen kendinizi daha iyi bir yerde bulabiliyorsunuz. Bu yüzden ben bunu avantaj olarak görüyorum."
Kendisinin sol beki beğenmeme gibi bir durumun söz konusu olmayacağını aktaran Tello, "Beşiktaş’a gelmeden önce de Sporting Lizbon’da 3 sene o pozisyonda oynadım. Sol bekte bir sıkıntı yaşamadım. Sadece İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Gaziantepspor ve Metalist Kharkiv maçlarında kötü oynadım ama bunun, defansta oynamak istemememle alakası yok. Sonuçta defansın soluna da uyum sağlamış bir futbolcuyum" ifadesini kullandı. Ertuğrul Sağlam döneminde 4-4-2 sistemiyle oynadıklarını anlatan Tello, "Ben de ya orta sahanın solunda ya da defansın solunda oynuyordum. Şu anki sistemde atağa çıkıldığı zaman orta sahadaki ve forvetteki arkadaşlarımızın farklı yerlere geçme özgürlüğü var. Sağdaki sola, soldaki sağa geçebiliyor. Bunu eski sistemde yapamıyorduk" diye görüşlerini belirtti. "İPİ GÖĞÜSLEYECEĞİZ"
Şilili futbolcu, takım üzerinde, son yıllarda şampiyon olamamanın baskı yaratıp yaratmadığı şeklindeki bir soruya ise şu yanıtı verdi: "Benim üzerimde değil ama takım üzerinde bir şampiyonluk baskısı var. Beşiktaş büyük bir kulüp olduğu için bu baskı her zaman olacaktır. Geçen sezon şampiyonluğa çok yaklaştık, kazanabilirdik ama olmadı. Bu sezon yine şampiyonluk için mücadele ediyoruz. Çok iyi bir takımımız olduğunu düşünüyorum ve öyle tahmin ediyorum ki ipi göğüsleyeceğiz." "MUSTAFA DENİZLİ ŞİLİ’DE DE TANINIYOR"
Teknik direktör Mustafa Denizli’den de övgüyle bahseden Tello, deneyimli teknik adamın Şili’de bile tanındığını söyledi. Tello, şunları kaydetti: "Teknik adam değişiklikleri futbolun içindeki normal olaylardan bir tanesi. O yüzden futbolcu, bunlara hazırlıklı olmalı ve garipsememeli. Benim en büyük avantajım Mustafa Denizli’yi biliyor olmamdı. Kendisini daha önceden bire bir tanımıyordum ama Galatasaray ve Fenerbahçe’yi şampiyon yaptığını, Euro 2000’de Türk Milli Takımı’nı çalıştırdığını biliyordum. Kendisine çok büyük saygım var. Hatta beni Şili’den ’Yeni teknik direktörünüz Mustafa Denizli olmuş. Başarılar’ diye arayanlar vardı. Düşünün, orada bile tanınıyor." "TÜRKLER ÇOK YARDIMSEVER"-
Şilili futbolcu, kendi ülkesinde de yerli halkın yabancılara karşı çok misafirperver olduğunu vurgulayarak, "Türkiye’de de durum farklı değil. Aynı zamanda Türkler çok yardımsever bir millet. Dilinizi bilmeseler de sizinle iletişim kurmakta güçlük çekseler de anladıkları kadarıyla ve mümkün olduğunca yardım etmeye çalışıyorlar. Burada mutlu olmamızın ve ailece burada kalmak istememizin arkasında bunlar da vardır mutlaka" ifadelerini kullandı.
Tello, Kanadalı eşiyle birlikte Türkçe öğrenmek için çaba harcadığını vurgulayarak, "Bazı kelimeleri ve tam bir cümlenin yüzde 30’unu anlıyorum. Eşim bu konulara benden daha çok ilgi gösteriyor. Türkçesi benden daha iyi. Evde olduğumuz zaman Türkçe konuşmaya çalışıyoruz. İnsanlarla konuşabilecek kadar Türkçe öğrenmek istiyorum" diye görüşlerini aktardı. Türkiye ve İstanbul’da kendisi için sürpriz olan, şaşkına çevirecek bir şey görmediğini anlatan Şilili futbolcu, "Trafik biraz garip gelmişti ama alıştım artık. Yemekler farklıydı, o da alışılmayacak bir şey değil. Ezan sesine alıştım, hatta oğlum bile alıştı. Açıkçası burada çok farklı şeyler görmedim. Zaten burada aradığınız her şey var" diyerek görüşlerini paylaştı.
04-12-2008, 20:53
sarıkanarya_41
Anderlecht´in, Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Zan ile ilgilendiği öne sürüldü.
Belçika’nın yüksek tirajlı gazetelerinden HLN, Belçika Birinci Futbol Ligi takımlarından RSC Anderlecht’in, Beşiktaşlı milli futbolcu Zan’ı takibe aldığını iddia etti.
Anderlecht yetkililerinin, Zan’ı 3 haftadır İstanbul’da izledikleri ifade edilen haberde, ara transfer döneminde girişimlerin başlayacağı kaydedildi.
04-12-2008, 20:54
sarıkanarya_41
Özel yaşantılarındaki sorunlar nedeniyle nice yetenekli isim gelip geçti, sonu hep hüsranla bitti. Şimdi gözler Serdar´da. Ya her şeyini futbola verecek ya da dönüşü olmayan yola o da girecek.
‘Bizimkisi bir aşk hikayesi. Siyah-Beyaz film gibi biraz...’ dizelerinde aslen Galatasaraylı Kayahan abi, İnönü’de nostalji rüzgârları estiriyordu. 100. yılda müthiş taraftar desteğini arkasına alan takım da, sahada rakiplerini esir alıp maçları kazanıyordu. Lucescu, öyle alt yapıdan gelmiş falan diye bakmıyor, hazır oyuncular ile sonuca gidiyordu. Çünkü Rumen hocanın yönetime ilk sorusu, “Önce şampiyonluk mu, yoksa geleceğe yatırım mı” olmuştu. Dönemin başkanı Serdar Bilgili, “Şampiyonluk, hem de hemen şimdi” demişti.
O takımdan halen kadroda olan iki isim var. Biri yardımcı antrenör Tayfur Havutçu, diğeri İbrahim Üzülmez. Onlar birçok oyuncunun nasıl camianın sevgilisi haline geldiğinin şahitleri. Denizli her ne kadar Bülent, Arif, Mustafa, Tugay, Mert gibi alttan gelen gençlere şans verdiyse, aslında onun da Lucescu’dan farkı yok. Yani bir Toshack değil. İşte bunun için ‘hazır’ oyuncu kavramı yeniden gündeme geldi. Ancak tribünler alttan gelen isimlere bir başka sabır gösterip, tolerans tanır. Bu sınırları zorlayan bir ismi var şimdi; Serdar Özkan. Örnekler ortada. Bir kaç hatırlatma yapalım. Özel yaşantılarında sorun olan Alpay gönderildi. Peşi sıra da Oktay ve Serdar Topraktepe... Sergen, İbrahim Akın’ı kurtarma adına feda edildi. Nouma da, özel yaşantısında işi takım arkadaşlarını aşıp başkana kadar dayandırdığı için Fener maçındaki hareketi bahane edilerek yollandı! ‘Kaş ve Sedef’i hatırla’
Yönetim geçen yıl gençleri takibe aldı. Serdar Özkan, İbrahim Kaş ve Mehmet Sedef üçlüsünün özel yaşantılarına mühür vuruldu! Karar alındı, kalem kırıldı. Önce Kaş, ardından da Sedef gönderildi. Bu kez Özkan’ı kurtarma adına... Bu operasyonun meyvaları hemen toplanmaya başlandı. Serdar futbolu ile öne çıktı. Ardından, eski alışkanlıklar geri dönmeye başlayınca futbolu aynı seviyede kaldı. Oysa onda, bunu çok daha ileri taşıyacak yetenek vardı. ‘Yalvarırım yapma Serdar’
Şimdi Serdar için hazırlanan yeni bir rapor var. Bütün bilgiler elimizde. Ancak bu aşamada açıklamak istemiyoruz. Zira basın ilkelerinden biri de, uyarıp, yol göstermektir. Serdar’ı çok iyi tanıyan biriyiz. Alt yapıdan beri hem de... Artık aklını başına al Serdar! Senin de çok iyi bildiğin, yönetim ve teknik ekibin elinde olan bilgilere sahibiz. Elbette rahip değilsin, gezecek, yiyecek, içecek, aşkların ve arkadaşlarında eğleneceksin. Ancak bunlar futbolunun önüne geçmesin. Sahada kendini göster, sonra ne yaparsan yap. Yeter ki, bunu maçlara, idmanlara yansıtma. Aksi taktirde sezon bitimini bile göremeden dönüşü olmayan bir yola girersin. Karakterine, kişiliğine, yeteneğine, kısacası her şeyine gözü kapalı kefil olabilecek bir ağabeyin olarak yalvarıyorum, önce futbolcu ol. Orhan Yıldırım Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
04-12-2008, 20:55
sarıkanarya_41
Fenerbahçe derbisinde ‘sakat olduğu gerekçesiyle´ oynatılmayan, ancak “Bir sorunum yoktu” açıklamasını yapan Tello, dün Ümraniye´de adeta terör estirdi.
Fenerbahçe derbisinde ‘sakat olduğu gerekçesiyle’ oynatılmayan, ancak “Bir sorunum yoktu” açıklamasını yapan Tello, dün Ümraniye’de adeta terör estirdi. Gergin ve bir o kadar da agresif görüntüsüyle dikkati çeken Şilili oyuncu, çift kale maçta önce Cisse’ye arkadan girdi. Maçın hakemliğini üstlenen Mustafa Denizli oyunu devam ettirirken, Cisse bu sert harekete isyan etti. Tello’nun bundan sonraki kurbanı ise Nobre oldu. Hava topunu birlikte çıkan ikili arasındaki mücadelede, Nobre sırtına sert bir darbe aldı. Bu kez yaptığı hatanın farkına varan Tello, kolunu havaya kaldırarak özür diledi.
05-12-2008, 19:43
sarıkanarya_41
Eğlence peşinde
"Rakip korner kullanırken 'Kartal gol gol gol' diye bağıranlar var".
Kartal'ın sağlık kurulu başkanı Mete Düren'den Çarşı Grubu'nu kızdıracak açıklama... Lig TV'de yayınlanan Futbol Gündemi isimli programa konuk olan Düren, çoğunluğunu Çarşı Grubu üyelerinin oluşturduğu kapalı tribündeki taraftarların maçla yeteri kadar ilgilenmediğini ileri sürdü. Bazı kişilerin İnönü Stadı'na eğlenmeye geldiğini vurgulayan Düren, "Sırtları sahaya dönük bir şekilde bağıranlara rastlamak bile mümkün" şeklinde konuştu.
Kendi işini yapmalı
Kapalıdaki taraftarların teknik direktör Mustafa Denizli'yi tribüne çağırmamalarına yönelik bir soruya, "Onlarda 'Mustafa hoca bizi şampiyon yapsın, ancak öyle tribüne çağırırız' düşüncesi hakim" yanıtını veren Düren, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeni açıktakiler Denizli'yi tribüne çağırıyorlar. Bu durumda onlar Beşiktaşlı değil mi? Bence kapalı önce kendi işini yapmalı. Rakip takım korner kullanırken bile 'Kartal gol gol gol' diye bağıranların olması ilginç."
05-12-2008, 19:47
sarıkanarya_41
Holosko'yu isteyen isteyene
Slovak forvet için devreye giren ekiplerden '8 milyon euro' bonservis istendi
5 cazip teklif
Beşiktaş'ın 24 yaşındaki golcüsü Filip Holosko, Avrupa'nın ünlü takımlarının transfer gündeminden düşmüyor. Sezon başında da birçok takımın listesinde yer alan Slovak forvet için üçü İtalyan, ikisi Fransız beş kulübün yeniden teklifte bulunduğu öğrenildi. Ancak Beşiktaş ile olan sözleşmesi 2010 yılında sona erecek olan Holosko için 5 milyon euro'yu gözden çıkartan Napoli, Lecce, Bologna, PSG ve St.Etienne kulüplerine siyah-beyazlılardan kötü haber geldi. Beşiktaş yönetimi, "Bu paraya Holosko'yu vermeyiz" dedi.
Fikir değiştirdi
Yıldız futbolcu için girişimlerinden vazgeçmeyen ve "Onu ocak ayında kadromuza katmak istiyoruz" diyen kulüplerin, "Filip Holosko için kaç para bonservis istiyorsunuz?" sorusuna ise Beşiktaş'ın "8 milyon euro'dan aşağıya olmaz" yanıtını verdiği ifade edildi. Bu arada Sağlam döneminde gelen teklifleri, "Beşiktaş'tan ayrılmayı düşünmüyorum" diyerek geri çeviren Holosko'nun, yedek kalması nedeniyle fikir değiştirdiği iddia edildi.
sarıkanarya_41
Denizli'den çifte uyarı
Tecrübeli teknik adam, "Özer Hurmacı ve Theo Weeks, çok etkili oyuncular. Adam adama markaj yok ama hafife de almayın" dedi.
Gözden kaçırmayın
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, yarın oynanacak Ankaraspor maçı öncesi futbolcularını uyardı. Başkent ekibinin genç oyuncuları Özer Hurmacı ve Theo Weeks'e dikkat edilmesini isteyen Denizli, "Çok hareketliler, gözden kaçırmayın" dedi.
Yakın takip gerekli
Ankaraspor için, "Onları hafife alırsak çok yanlış yaparız" diyen Denizli'nin, Özer ve Theo için de maçta sürekli yer değiştirdiklerini belirterek, "Adam adama markaj uygulamayacağız. Ama hareketlendikleri her bölgede yakın takip istiyorum" dediği öğrenildi
sarıkanarya_41
Gökhan Aydın ve Seric yok
Siyah-beyazlıların yarın İnönü Stadı'nda oynayacağı Ankaraspor maçında üç futbolcu forma giyemeyecek. Almanya'ya menisküs ameliyatı olmaya giden Aydın Karabulut'un dışında, takımdan ayrı olarak düz koşu yapan Gökhan Zan ve Seric de Ankaraspor maçında yok.
05-12-2008, 19:48
sarıkanarya_41
Filip'in ***fi kaçtı
Teknik direktör Mustafa Denizli'nin, geldiği günden bu yana ilk 11'de fazla şans tanımadığı Filip Holosko, bu sezon ligde 3 gol atarken, 3 de asist yaptı. Yıldız futbolcunun derbi maçında ikinci yarının son dakikalarında oyuna girmesi nedeniyle moralinin hâlâ bozuk olduğu belirtildi.
sarıkanarya_41
Sessiz Ankaraspor!
Süper Lig'e hızlı bir başlangıç yapan Ankaraspor, son üç lig maçında gol atmayı başaramadı. Başkent temsilcisi sırasıyla F.Bahçe'ye 2-0 ve A.Gücü'ne 1-0 yenilirken; G.Saray'la 0-0 berabere kaldı. Ankaraspor, son golünü Eskişehir'e atmıştı.
sarıkanarya_41
Zigiç'e yeşil ışık
Beşiktaş'ta yaşadığı form düşüklüğü nedeniyle devre arasında satılması gündeme gelen Bobo'nun yerine düşünülen isimlerden biri olan Zigiç'e, siyah-beyazlılar yeşil ışık yaktı. Valencia'nın 28 yaşındaki forveti için istenen 5 milyon euro'luk bonservis bedelinde indirim yapılması durumunda Beşiktaş'ın genç yıldız için İspanyol ekibiyle masaya oturmayı planladığı öğrenildi.
05-12-2008, 19:49
sarıkanarya_41
Ufuk Pak Berlin'de
Futbol Okulları Genel Koordinatörü Ufuk Pak, Berlin'deki Beşiktaş Futbol Okulu'nu ziyaret etti. Siyah- beyazlı gençlerin, G.Saray Berlin'i 5-2 mağlup ettiği karşılaşmayı da izleyen Pak, "Nisan ayında geniş çaplı bir turnuva yapacağız" dedi.
sarıkanarya_41
Kartal kaybetmiyor
Beşiktaş, Ankaraspor'a 5 maçtır yenilmiyor. Başkent ekibine en son 2005-06'da yenilen siyah-beyazlılar, ardından oynadıkları 5 maçın üçünü kazandı, ikisinde berabere kaldı. Toplamda oynanan 8 maçta Kartal 14 gol atarken, 10 gol yedi.
sarıkanarya_41
Beşiktaş günlüğü
Engin ikinci başkan Mustafa Denizli'nin teknik direktörlüğe getirilmesinin ardından Beşiktaş ile yolları ayrılan menajer Sinan Engin, Giresunspor 2'nci Başkanı oldu. Yeşil-beyazlı kulübün dün yapılan genel kurulunda başkan seçilen Olgun Aydın Peker'in listesinden yönetime giren Engin'in, 2'nci başkan olarak görev yapacağı ifade edildi.
Tören son gün Siyah-beyazlı kulüpte geleneksel bayramlaşma töreni Kurban Bayramı'nın son günü yapılacak. 11 Aralık Perşembe günü divan kurulu lokalinde yapılacak törene bazı futbolcular ile camianın önde gelenlerinin katılması bekleniyor.
Biletler satışa çıktı Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı'nın 9 Aralık'ta Khimki Moskova (Eurocup) ve 12 Aralık'ta Banvit (lig) ile Cola Turka Arena'da oynayacağı maçların biletleri satışa sunuldu. Siyah-beyazlı ekibi bu iki karşılaşmada yalnız bırakmak istemeyen taraftarların Biletix gişeleri ve Biletix Call Center'dan (216 556 98 00) bilet temin edebilecekleri belirtildi.
Kartal zirveye kondu Beşiktaş Jimnastik Takımı, Bulgaristan'da yapılan Birinci Chernomoretz- Burgaz Ritmik Jimnastik Turnuvası'nda minikler kategorisinde zirveye çıktı. 19 ülkenin mücadele ettiği turnuvada Dilara Ünbay top ve serbest stilde, İrem Özdoğru da labutta birinci olurken, Selin Mutluç ikincilik, İpek Vardar ve Şule Sülaymanoğlu da 3'üncülük onuru yaşadı.
1 ceza, 1 onama
PFDK, 29 Kasım'da F.Bahçe ile Beşiktaş arasında yapılan derbide taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle Beşiktaş'a 10 bin YTL ceza kesti. Yine aynı nedenden F.Bahçe de 5 bin YTL ceza aldı. Tahkim de Kartal'ın 80 bin YTL'lik cezasını onadı.
05-12-2008, 19:50
sarıkanarya_41
Yaraları saralım
Beşiktaş antrenörü Tayfur Havutçu, futbolcularla özel bir görüşme yaparak, "Zor bir maç bizi bekliyor. Ligin güçlü ekiplerinden Ankaraspor'u mağlup ederek, derbi yenilgisini unutturmalı ve yara sarmalıyız" dedi.
05-12-2008, 19:50
sarıkanarya_41
Taraftar inanıyor
Taraftarlar , Ankaraspor maçından 3 puan bekliyor. karakartal.com'un düzenlediği ankete katılanların % 50'si "rahat kazanırız", % 38'i de "kazanırız ama zor olur" görüşünü savundu. Bu arada karakartal. com internet sitesi yenilendi.
07-12-2008, 11:19
sarıkanarya_41
Testere 6
Fenerbahçe derbisini kaybeden Beşiktaş, dün de Ankaraspor'a boyun eğerek muhteşem taraftarına bayramı adeta zehir etti! Ankaraspor, 20'de Neca'nın golü ile öne geçti. 41'de Zapotocny skoru eşitledi. 51'de Sivok kendi kalesine attığı golle Beşiktaş'ı 2-1 geriye düşürdü. Sivok kendi kalesine attığı golle kalmadı ve 72'de kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.
Beşiktaş 10 kişi kaldıktan sonra Ankaraspor tek kale oynadı ve Bilal, 90+3'te attığı golle maçın skorunu belirledi. 90 dakika sahada adeta hayalet gibi dolaşan İbrahim Üzülmez'i görmeyen Mustafa Denizli, oyunu çevirebilecek hiçbir hamle de yapamadı. Zirve yarışında çok ağır bir yara alan Beşiktaş'ta tribünler, maçtan sonra yönetimi istifaya davet ettiler.
İnönü düştü
F.Bahçe'den sonra başkent ekibine de yenilen Beşiktaş ağır darbe alırken, sahasında bu sezon ilk kez kaybetti.
Süper Lig'de Beşiktaş, sezonun flaş takımı Ankaraspor'a İnönü Stadı'nda 3-1 yenilerek taraftarını şok etti. Geçen hafta derbide F.Bahçe'ye de 2-1 kaybeden siyahbeyazlılar, şampiyonluk yarışında yara aldı. Konuk ekip maça fırtına gibi başladı.
Neca'dan müthiş gol
Kaçan sayısız pozisyonun ardından Neca 20'de nefis şutla Rüştü'yü avladı: 0-1. 41'de Zapotocny skoru eşitledi. 51'de Sivok (kk) ve 90+3'te Bilal'in golleri Ankara'yı zafere taşıdı. Ligde evindeki 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik alan Beşiktaş, ilk kez kaybetti.
"Takıma destek olsunlar. Kimse herhangi bir endişe duymasın".
Yenilgiyi hak ettik
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Ankaraspor karşısında kötü oynadıklarını söyledi. İnönü'de kazanmalarının önemli olduğunu belirten Denizli, "Burası bizim evimiz, kazanmalıydık. Bizim bazı kırılgan yerlerimiz, Ankaraspor'un iyi olduğu yönlerdi. Riskli dakikalarda Ankara çabuk adamlarıyla pozisyon üretti. Üzüldük, kaybettik, bunu da hak ettik. Ancak böyle günler yaşanabilir" dedi.
Soğuk hava esmesin
Taraftarların tepkilerini de değerlendiren Mustafa Denizli şöyle devam etti: "Bu tablo, desteğin çekilmesi için yeterli değil. Taraftarla takım arasında herhangi bir soğuk havanın esmemesi gerekiyor. Benim hayatım bu tip takımlarda şampiyonluk kovalamakla geçti. Benim hedeflerimden sapma olmadı. Taraftarımız takıma mutlaka sahip çıksın. Bu tablodan kimse herhangi bir endişe duymasın."
07-12-2008, 11:20
sarıkanarya_41
Zincirleme kaza
Geldiğinden beri iyi oynayan Sivok yenilgiye çanak tuttu. Birçok maçı çeviren muhteşem taraftar, Delgado'yu protesto edince Ankaraspor'un işi kolaylaştı.
Beşiktaş bu sezon evinde ilk yenilgisini aldı. Bu sonucu bekliyor muydunuz? Dün akşam için iki şeyin altını çizmek gerek. Biri sezon başından beri çok iyi işler yapan Sivok'un kendi kalesine gol atması, ardından takımını yalnız bırakması... Diğeri ise takım gibi taraftarın da formsuzluğu. Taraftar, yönetime olan öfkesini dizginleyemiyor ve takımı da protesto ederek oyundan düşürüyor. Dün akşamın özeti bence bu. Ankaraspor çok iyi takım, onların galibiyetine gölge düşürmem. Beşiktaş ise onların temposuna çıkamadı.
KAYIP FAZLA DEĞİL Kİ... "Taraftar istim üstünde. Puan kayıpları olunca patladılar" denilebilir mi? Hayır, ben buna katılmıyorum. Çünkü Beşiktaş puan olarak geride değil. Trabzon, Kayseri ve F.Bahçe gibi zor deplasmanlara gitti. Puan kayıpları normal. Yani çok zorlu maçlar oynadı. Beşiktaş, tüm büyük maçlarını evinde oynayan F.Bahçe'nin haftaya girerken puan olarak üzerindeydi. Yani taraftarın istim üstünde olduğunu kabul etmiyorum. Beşiktaş taraftarı böyle çok maçı çevirmiştir. Dün akşam da destek olsalardı, maç değişebilirdi.
HOLOSKO YEDEK KALMAZ Cisse'nin yokluğu arandı mı? Denizli'nin kadro seçimini nasıl buluyorsunuz? Cisse üst düzey bir oyuncu değil. Ancak agresif yapısı ile takıma çok faydalı oluyor. Onun yokluğunda Beşiktaş biraz daha yumuşak oldu. Bobo-Nobre seçimi bu maç için doğru denebilir. Ancak bence Holosko her zaman 11'de yer alacak kalitede bir oyuncu. Serdar Özkan'ın girişi Beşiktaş'a hareket getirdi ama önce hakem (Sivok'a kırmızı göstererek), sonra taraftar (Delgado'yu yuhayarak) takımı iki kişi eksik bıraktı. Serdar'ın çabası boşa gitti.
ORTA SAHA RAKİBE KALDI
Yıldırım gösterdi istifa istifa Goller Üzülmez'in kanadından geldi. Bu kenar yönetiminin zaafı mı? Ankaraspor, Beşiktaş'ın sol kanadını tam anlamıyla sürklase etti. Bunda ilk etken Üzülmez'in ilk başlarda hücuma çıkma isteği ve arkasında büyük boşluklar bırakması. Ya kenar yönetimi ya da saha içinde futbolcular bu duruma müdahale edebilirdi. Üzülmez fazla ileriye çıkmaz, iş biterdi. Onun kontrollü oynaması istense belki de Ankaraspor o bölgeye oyuncu sokamazdı. Elbette bunda Beşiktaş'ın orta sahayı rakibine bırakmasının da büyük etkisi vardı.
YÖNETİM TRANSFER EDİLSİN Bu yenilgi, Delgado'ya ve yönetime tepki, geleceğe nasıl yansır? Devre arasında Beşiktaş transfer yapmalı mı? G.Saray haftalarca Lincoln'e, F.Bahçe taraftarı da Alex'e sabır gösterdi, sahip çıktı. Onlar, Delgado'dan çok daha iyi oynamıyorlar ki. Üstelik Delgado bu takımın kaptanı... Transfer sorusuna gelince... Bence Beşiktaş'ın devre arasında yapacağı en iyi iş Hoffenheim (Bu sezon Bundesliga'ya çıkan Hoffenheim şu anda averajla lider) yönetimini transfer etmesidir!
sarıkanarya_41
Sanki rakip
İlk golde adamını kaçırıp üzerine bir de kendi kalesine gol atan Çek, bununla da yetinmeyip kızardı ve Kartal'ı yaktı!.
Tam bir faciaydı!
Dün gece İnönü Stadı'nda Tomas Sivok faciası yaşandı. Çek futbolcu sanki Beşiktaş'tan değil Ankaraspor'dan oynadı! Başkent ekibinin Neca ile attığı ilk golde adamını kaçıran ve takımının geriye düşmesini sağlayan Sivok, defanstaki ne yaptığını bilmeyen dağınık görüntüsüyle siyahbeyazlı taraftarlara saç baş yoldurdu. Rakibin ilk golünün kahramanı(!) olan Sivok, bununla da yetinmedi.
Resmen infaz etti
Devreye Zapotocny'nin golüyle 1-1 berabere giren Beşiktaş, tam moral bulmuşken Sivok faktörü yine devreye girdi. Siyah- beyazlı futbolcu, 51. dakika Uğur'un soldan içeriye kestiği topu anlamsız bir panikle kendi kalesine gönderdi ve 2. büyük hatasını yaptı. Gecenin faciası Sivok, hızını alamadı ve 72'de Theo Weeks'in üzerine basarak kırmızı kart gördü ve Beşiktaş'ı İnönü Stadı'nda resmen infaz etti!
sarıkanarya_41
Soldan çöktü
Ankaraspor, İbrahim Üzülmez kanadından yüklenip goller buldu... Denizli ise sadece izledi!.
Beşiktaş, sahasında Ankaraspor'dan hiç beklenmedik bir yenilgi alırken sol kanat krizi mücadeleye damgasını vurdu. Teknik direktör Mustafa Denizli, sol kanatta İbrahim Üzülmez'i tek bırakırken, Tello'yu da serbest oynatarak adeta Ankaraspor'un ekmeğine yağ sürdü. Başkent ekibi ilk 45 dakikada 3 önemli atağını sol kanattan geliştirirken, 20. dakikadaki pozisyon Neca'nın golü ile sonuçlandı.
Hiç bir hamle yapmadı
Karşılaşmanın ikinci yarısında da tablo pek farklı değildi. Sürekli olarak Beşiktaş'ın en zayıf noktası olan sol kanattan yüklenen Ankaraspor, rakip fileleri bu kez de Sivok'un kendi kalesine attığı golle sarstı. Teknik direktör Mustafa Denizli ise sol kanatta takımının yaşadığı tehlikeleri tam anlamıyla izlemekle yetindi. Hiç bir hamle yapamayan kurt hoca, böylece yenilgide baş rolü oynamış oldu.
07-12-2008, 11:21
sarıkanarya_41
Kocaman: Mucize galibiyet
Ankara'nın hocası Aykut Kocaman maç sonunda öfkeliydi. Israr üzerine konuşan Kocaman, "Böyle bir ortamda nasıl kazandığımızı ben de bilmiyorum. Mucize bir galibiyet. Devre arasında hakemlerin yanına gidip yalnızca daha kararlı ve bir duruşları olmaları gerektiğini söyledim" dedi.
sarıkanarya_41
Zorunlu neşter
Cezalı Cisse, sakatlığı bulunan Gökhan Zan ile Serdar Özkan'ın yerlerine; Uğur, Tello ve Bobo forma giydi.
Ankara ayarı
Beşiktaş, Ankaraspor karşısına F.Bahçe derbisinden 3 değişiklikle sahaya çıktı. Teknik direktör Mustafa Denizli, kırmızı kart cezalısı Cisse'nin yokluğunda orta alanda Uğur'a görev verirken, sakat Gökhan Zan ile Serdar'ın yerlerine ise Bobo ve Tello'yu oynattı.
Holosko yedek
Uğur İnceman, 3. haftadakki Trabzon, Bobo ise 8. haftadaki Sivasspor maçından sonra ilk kez ilk onbirde sahaya çıktı. Sakat olan Gökhan Zan kadroda yer almazken, Serdar Özkan kulübede oturdu. Holosko, F.Bahçe derbisinden
sarıkanarya_41
Üzülmez'den tokat
Maçtan sonra Beşiktaşlı İbrahim Üzülmez ile Ankarasporlu Adem Koçak'ın kapışması ipleri fena gerdi. Yaşanan tartışma sonrası rakibinin yüzünü tutarak iten Üzülmez, diğer futbolcuların araya girmesine rağmen Koçak'a tokat attı. Üzülmez'in 2 maç ceza alabileceği belirtildi.
07-12-2008, 11:22
sarıkanarya_41
Rüştü ne yapsın?
Beşiktaş eğer dün Ankaraspor'dan daha büyük bir fark yemediyse bunu Rüştü'ye borçlu. Tecrübeli file bekçisi, özellikle ilk yarıda yaptığı 3 kritik kurtarışla takımının devreyi farklı yenik kapamasını engelledi. 2. yarıda da elinden geleni yapan Rüştü, tarihi bir hezimeti önledi.
sarıkanarya_41
Sambacılar buluştu
Beşiktaş'ta Bobo ile Nobre 5 hafta sonra birlikte ilk 11'de forma giydi. İki oyuncu en son 8. haftada İnönü'de 1-1 biten Sivas maçında yan yana oynamıştı. Denizli, dün Nobre'nin yanında Bobo'ya şans verirken, uzun süre sonre yeniden çift forvete döndü. Ancak Bobo, maç içinde forvetten çok orta sahada gezinirken, Zapotocny'nin golünün asistini yaptı .
sarıkanarya_41
Islanan zemine kum döktüler
Dünkü karşılaşmasında her iki takım futbolcuları da hayli zorlandı. Hafta boyunca sulanan çimler zemini kaygan hale getirince yetkililer çareyi sahaya kum dökmekte buldular. Bu kez de oyuncular, pozisyonlarda yüzlerine gelen kumları temizlemek zorunda kaldılar.
sarıkanarya_41
Sağlam'ı arar oldu
Denizli, koltuğunu devraldığı Sağlam'ın gölgesinde kaldı. Beşiktaş'ın başında 6 maça çıkan Sağlam, 14 puan toplamış, 4 puan kaybetmişti. Buna karşılık Denizli ile yeni bir başlangıç yapmak isteyen siyah-beyazlı ekip, 3 galibiyet, 3 mağlubiyet, 2 beraberliğe imza atarak 13 puan yitirdi.
07-12-2008, 11:23
sarıkanarya_41
F.Bahçe yenilgisi Beşiktaş'ı sarsıyor!
Beşiktaş, F.Bahçe yenilgilerinden sonra kazanmakta zorlanıyor. Son 4 sezonda ligde F.Bahçe'ye 5 kez yenilen Kartal, ardından oynadığı maçlarının 4'ünden puan çıkarmayı başaramadı.
2008-09
13. HAFTA......F.Bahçe-Beşiktaş .........2-1
14. HAFTA......Beşiktaş-Ankaraspor ....1-3
2005-06
6. HAFTA ........Beşiktaş-F.Bahçe .........1-2
7. HAFTA ........Ankara-Beşiktaş ...........2-0
23. HAFTA......F.Bahçe-Beşiktaş .........2-2 24. HAFTA......Beşiktaş-Ankara...........3-0
07-12-2008, 11:23
sarıkanarya_41
Tribünlerde barış sağlandı
İnönü Stadı tribünlerinde yaşanan liderlik kavgasında dün önce sinirler gerildi sonra barış sağlandı. Tribün lideri Alen Markaryan ve arkadaşlarıyla diğer grup kapıştı. Camianın önde gelen isimlerinin araya girmesiyle her iki grup barış imzaladıklarınrı açıkladılar.
07-12-2008, 11:24
sarıkanarya_41
Terim, Köyiçi'nde
Milli takımlar teknik direktörü Fatih Terim, dün Mehmet Ağar ile birlikte Beşiktaş'ta yemek yedi. Coşkun Ergün'ün cenaze törenine katıldıktan sonra Köyiçi'nden yürüyerek çıkan Terim'e, maç için çarşıda dolaşan taraftarlar ilgi gösterdiler.
sarıkanarya_41
Yönetim istifa
Taraftarlar 3-1'lik mağlubiyetin ardından, "Yeter, Yıldırım Demirören yeter" ve "Yönetim istifa" diye tepki gösterdi.
Tribünler çıldırdı
Beşiktaşlı taraftarlar dünkü Ankaraspor maçına damgasını vurdu. Karşılaşma öncesinde Futbol Federasyonu ve hakemler aleyhinde protestoda bulunan siyah-beyazlılar, maç sonunda ise yönetime tepki gösterdiler. 3-1'lik mağlubiyetin ardından tribünlerden uzun süre, "Yeter Yıldırım Demirören yeter" ve "Yönetim istifa" sesleri yükseldi.
En kralı Del Piero!
Sahaya ısınmak için çıkan hakemleri uzun süre yuhalayan taraftarların açtıkları, "Sağır mısınız küfür ediyorlar" ve "Dakika dakika ispatlı" pankartları dikkat çekti. Bu arada geçen hafta yayıncı kuruluşun 'piero' aleti yardımıyla doğruladığı Şifo Mehmet'in F.Bahçe'ye attığı gol için açılan, "En kralı Del Piero" pankartı ise İnönü Stadı'nda uzun süre alkışlandı.
sarıkanarya_41
Özer asist kralı oldu
Ankaraspor'un başarılı oyuncusu Özer Hurmacı, Beşiktaş maçında ilk golü atan Neca'ya asist yapan isim oldu. Bu sezon 2 de golü bulunan Özer, 13'üncü maçında 7'inci asistini yaparak, G.Saray'lı Lincoln'ü geride bırakıp ilk sıraya yükseldi.
07-12-2008, 11:25
sarıkanarya_41
Ankara'dan tepki
Zapo'nun 45'te yaptığı ortaya aut çizgisini geçtiği gerekçesiyle isyan eden Ankarasporlular, hakem İlker Meral'e büyük tepki gösterdi. Devrenin bitimi ile birlikte sahaya inen Ankarasporlu yöneticiler Meral'in etrafını sarıp uzun süre pozisyonu tartıştılar.