Kayseri- Sivas maçında çıkan iki kırmızı kart Galatasaray'a yaradı. Yiğidolar'dan Bilica salı günü kupada Aslan'a karşı forma giyemeyecek. Turkcell Süper Lig'de hafta sonunda Galatasaray ile oynayacak Kayserispor'da da genç Furkan takımındaki yerini alamayacak.
01-02-2009, 12:58
sarıkanarya_41
Taşlı-sopalı saldırı
G.Saraylı taraftarları stada getiren otobüs, saldırıya uğradı. Camları kırılan otobüslerden inen sarı- kırmızılılarla Denizlisporlular taş ve sopalarla birbirine girdi. Polis, biber gazı kullanarak olayları önlerken, bir kameraman yumruklandı.
01-02-2009, 12:58
sarıkanarya_41
'Durumumuz vahim'
Denizlispor'un hocası Ümit Kayıhan, "G.Saray'a karşı mahkum oynamadık, pozisyonlarımız da var ama futbolda gol atmak gerekiyor. Bunu yapamadık. Ligdeki konumumuz ise giderek kötüleşiyor. Bir an önce toparlanmalıyız" dedi.
01-02-2009, 12:59
sarıkanarya_41
Denizli sürekli aşağıya
Denizli'nin düşüşü Galatasaray karşısında da sürdü. Son 5 maçında 4 mağlubiyet, 1 beraberlik alan yeşil-siyahlı ekip, evinde oynamasına karşın Galatasaray karşısında da tutunamadı ve aldığı kötü sonuçlara bir yenisini daha ekledi.
sarıkanarya_41
11 maçtır yenilmiyor
Cimbom, Süper Lig'de Denizlispor ile oynadığı son 11 maçta yenilgi yüzü görmedi. 7 galibiyet, 4 beraberlik elde eden sarı-kırmızılılar, 23 gol atarken, 10 gol yedi. Denizli, G.Saray'a karşı en son galibiyetini 22 Kasım 2003'te 2-1'lik skorla aldı.
sarıkanarya_41
Lincoln Sivas'a gitmiyor
Dizine aldığı darbe nedeniyle Sivas ile oynanan 2 maçta yer almayan Lincoln, dün akşam da yoktu. Ümit'in Denizli'ye gitmesine karşılık İstanbul'da kalmayı tercih eden Brezilyalı futbolcunun, Sivas ile deplasmanda oynanacak kupa maçında da forma giyemeyeceği öğrenildi.
sarıkanarya_41
Skibbe 3 oyuncu değiştirdi
Teknik direktör Michael Skibbe, Sivasspor ile oynanan maçtan farklı 3 ismi sahaya sürdü. Kaleci De Sanctis'in yanı sıra sakatlıkları geçen Servet Çetin ve Nonda ilk 11 forma giyerken, kupa maçında görev yapan Aykut, Emre Aşık ve Aydın yedekler arasında yer aldı.
01-02-2009, 13:00
sarıkanarya_41
Sivas'ta kar bekliyor
Fortis Türkiye Kupası'nda 3 Şubat Salı günü Sivasspor ile deplasmanda karşılaşacak olan G.Saray'a kötü haber... Sivas'ta başlayan yoğun kar yağışı ve tipi ulaşımı aksatırken, Aslan'ı endişelendirdi. Karın maç gününe kadar etkili olması bekleniyor.
02-02-2009, 12:14
Roc72
Yöneticilerden Ayhan'a tepki!
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
haller oldu. Sivas’ta Ümit Karan’ın kırmızı kartından sonra dün gece de Denizli’de Ayhan Akman, oyundan atıldı.
Sivasspor maçlarında alınan kötü sonuçların yanısıra futbolcuların agresif tavırları üzerine Galatasaray Başkanı Adnan Polat ve futbol komitesinin yaptığı sert mesajlara rağmen dün 81. dakikada Ayhan’ın kırmızı kart görmesi yöneticilerin tepkisini çekti.
Sivas’ta yok
Sarı kırmızılı futbolcular, "Hakeme itiraz etmeyin. Disiplinsizliğe bundan sonra asla taviz yok" diyen başkan Adnan Polat ve idarecilerin uyarılarıyla çıktıkları ilk maç olan Denizlispor sınavını da 11 kişi bitiremedi.
Sarı kırmızılı oyuncular dün hakem Koray Gençerler’in kararı ne olursa olsun itirazda bulunmadılar. Ancak, sarı kartı bulunan kaptan Ayhan’ın kırmızı görmesi bu tabloya gölge düşürdü. İkinci sarıdan atılan kaptan, hakeme tek bir söz söylemeden oyun alanını terk etti. Ayhan, Eskişehir önünde kırmızı kart görmüştü. Kupada Sivasspor ile oynanacak rövanş öncesi cezalı duruma düşen tecrübeli futbolcu bu sezon ikinci kez oyundan atıldı. Diğer kaptan Lincoln de Trabzon maçında kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı.
Topal ilk kez
Ayhan’ın kırmızı kart görmesinin ardından kaptanlık bandı yine Arda ve Sabri’ye nasip olmadı. Ayhan oyun dışı kalmasından sonra bandı Mehmet Topal’ın koluna taktı. Daha önce Lincoln’ün kaptanlık yapmasını içerleyen ve bu konuyla ilgili açıklamaları nedeniyle yönetim tarafından uyarılan Sabri ve Arda, pas geçildi. Mehmet Topal, sarı kırmızılı takımda ilk kez kaptanlık yaptı.
Uyarı da kurtaramadı
Maçın 31. dakikasında itiraz nedeniyle sarı kart gören Ayhan, 81. dakikada Carlos Alberto’ya çelme taktığı için ikinci sarıdan atıldı. Ayhan kızarmadan önce Servet, Skibbe’yi uyararak, "Üst üste sert hareketler yapıyor, kart görebilir" dedi. Bunun üzerine Alman hoca, Mehmet Güven’i değişiklik için çağırdı. Ancak değişiklik yapılana kadar Ayhan kırmızıyı gördü.
02-02-2009, 12:16
Roc72
Galatasaray'ı bekleyen tehlike!
Galatasaray’ı salı günü bir kez daha zorlu bir Sivas deplasmanı bekliyor.
Kırmızı-Beyazlı ekip, yoğun kar yağışı nedeniyle dün akşam Sivas’a dönmekte bile zorlandı.
Karşılaşmanın oynanacağı gün ise Sivas’ta en düşük hava sıcaklığının eksi 4, en yüksek sıcaklığın ise 1 derece olması bekleniyor.
Meteorolojiden alınan bilgiye göre, maç günü kar yağışı, yerini parçalı bulutlu bir havaya bırakacak. Zeminin sakatlanmalara yol açmaması için yetkililer önlem alacak.
02-02-2009, 12:17
Roc72
Sabri'ye kaptanlık yolu açıldı!
Galatasaray’da bu sezon sık sık ’kaptanlık’ tartışması kendisini gösterdi. Ve bu konu yarınki Sivasspor maçı öncesi yine Cimbom’un kapısını çaldı.
Birinci kaptan Hasan Şaş’ın sakatlığının sürmesi, Ümit Karan’ın yedek kulübesine hapis olması ve Denizlispor maçında 3. kaptan Ayhan Akman’ın kırmızı kart görmesi sonrası sarı kırmızı takımda aynı soruyu yine gündeme geldi; " Sivas’ta sahaya kim kaptan çıkacak?"
G.Saray Futbol Komitesi’nde bu konu dün Florya’da masaya yatırıldı. Karan’ın, Denizlispor karşısında iyi bir ikili olan Nonda ile Baros’un arkasında yedek soyunması halinde Sivas’ta sahaya Sabri Sarıoğlu’nun kaptan olarak çıkmasına karar verildi. Devre arasında, ’Hayaliyle yaşadığım şeyi gerçekleştirememek beni kırıyor" yorumunu yapan Sabri kupa maçının rövanşında muradına erecek.
Baros korkuttu
Başkan Adnan Polat ve idareciler de devre arasında kaptanlık konusunda yorum yaparak tepki gösterdikleri Sabri Sarıoğlu’nu böylece affetmiş oldu.
Bu arada Denizlispor maçında ayağına darbeler alan Milan Baros, dün sabahki çalışmaya katılmadı. Çek golcünün sol ayağında darbeden dolayı ağrılarının bulunduğu ve tedavisine hemen başlandığı dile getirildi. G.Saray Sağlık Kurulu’nun Baros’u Sivasspor maçına yetiştirmeye çalışacağı ifade edildi. Baros’un forma giyememesi ihtimalinde Ümit Karan görev alırsa Sabri’nin kaptanlık sevinci kursağında kalacak.
02-02-2009, 12:18
Roc72
Tarihe geçmek istiyorum
Galatasaray’ın İtalyan kalecisi, sezon sonunda takımdan ayrılmak zorunda kalabileceğine dikkat çekti, “Dilerim hem lig hem de UEFA Kupası’nı kazanırız ve Taffarel gibi kulübün tarihine geçerim” diye konuştu
Morgan de Sanctis, Galatasaray Dergisi’nin Şubat sayısına çarpıcı açıklamalar yaptı. Cim-Bom’un sezon başında Sevilla’dan kiraladığı İtalyan kaleci, Taffarel gibi kulübün tarihine geçmek istediğini vurguladı.
Galatasaray’da çok mutlu olduğunu belirten Sanctis, “Burada daha fazla kalmak istiyorum. Fakat Sevilla ile Udinese arasında halledilmesi gereken konular var. Şu anda yapabileceğim Galatasaray’a daha çok maç kazandırmaya çalışmak” diye konuştu.
Sevilla’dan, İspanyol Palop’un arkasında beklememek için ayrıldığını hatırlatan Sanctis, “Asıl önemli olan önümüzdeki sene. Palop kalacaksa Sevilla’ya dönemem. Oradaki durum farklı. Palop’un şehrin ortasında heykeli dikili. Belki ben ondan daha iyiydim, ama o sakatlıktan döndü ve oynamaya başladı” dedi.
İtalyan kaleci, kulüplerin anlaşamaması halinde sezon sonunda Galatasaray’dan ayrılmak zorunda kalabileceğine dikkat çekerek, “Bu sene biter belki giderim. Belki de ben buradayken ligi de, UEFA Kupası’nı da kazanırız ve Taffarel gibi Galatasaray’ın tarihine geçerim” ifadelerini kullandı.
02-02-2009, 12:23
Roc72
Valla Tarihe geçmek istiyorsa ..SİMOVİÇ - TAFFAREL ve MONDRAGON gibi çok ama çok başarılı kurtarışlar yapıp maç çevirmesi lazım ..Şuan iyi kaleci görüntüsünde ama ben Teknik Adam olsam AYKUT u oynatırdım çünkü aynı kalite de bana göre..Alırsak 2.kez UEFA kupasını ve kalede oynarsa o zaman Tarihe geçer yoksa şimdi geçemez.
02-02-2009, 12:25
Roc72
Baros: "Benim işim gol atmak"
Sezon başında Fransız devi Lyon’dan transfer edilen Milan Baros, Denizlispor maçında attığı golle Galatasaray formasıyla çıktığı 25. resmi maçta 20. golünü kaydetmiş oldu.
Takımının galip gelmesine, attığı golden çok daha fazla sevindiğini belirten Çek futbolcu, “Benim işim gol atmak. Bana bunun için para veriyorlar. Amacımız da, yarıştığımız her kulvarda kupa kazanmak. Bu da demek oluyor ki, o kupaları alana kadar gol atmaya devam edeceğim” ifadesini kullandı.
Nonda: 'Rahatladım'
Nonda'ya yaptığı uyarıdan sadece birkaç dakika sonra, Kongolu futbolcunun ağları havalandırması karşısında çok mutlu olduğunu vurgulayan Baros, “Arkadaşlarımı yönlendirmeyi seviyorum. Her oyuncunun kötü oynamaya hakkı vardır ama mücadele etmemenin mazereti olamaz” açıklamasını yaptı. Denizli karşısında sezonun en güzel gollerinden birini atan Nonda ise, “Bazen oyundan düşüyorum ama golü bulmak beni rahatlattı, gerisi hocanın takdiridir” diye görüş bildirdi.
Tenis kardeşliği!
Baros ve Meira’nın futbol dışındaki en büyük ortak tutkusu ise tenis. Antrenmanlardan arda kalan boş zamanlarında sık sık bir araya gelip, tenis maçı yaparak stres atan iki yıldızın karşılaşmaları büyük bir rekabet içinde geçiyor.
02-02-2009, 12:28
Roc72
Atacaksın tabi yok ben mi atayım .Türkiyenin en iyi oyuncuları sana GOL atasın diye hayatın boyunca almadığın PAS ları atıyorlar ..LİNCOLN - ARDA - KEWELL ve hatta son maçta BARIŞ bile al at dedi ama sen kaleciye nişanladın topu..NONDA sağda boştu ama sana attı topu..Sende ona çıkarsan adam boş kaleye atacaktı..Attığın 15 golün 10 dan fazlasında bunların payı var...
02-02-2009, 12:29
Roc72
Arda'nın 3 kupa inancı!
Deplasmandaki Denizlispor galibiyetiyle, Sivasspor maçlarında alınan kötü sonuçların moral bozukluğunu üzerinden atan ve zirveyle aradaki puan farkını 2’ye indiren Galatasaray’da ***ifler yerinde.
Aslan’ın genç yıldızı Arda, daha önce pes etmeyeceklerini söylediğini hatırlatarak, “Son güne kadar yarışı bırakmayacağız. Takımda hiçbir sorun yok. Sakatlığı olan arkadaşlar da aramıza katıldıkça, herkes ne kadar güçlü bir takım olduğumuzu görecek” dedi.
‘Adım adım gidiyoruz’
Sivasspor'u yenerek Türkiye Kupası’nda da yola devam edeceklerini iddia eden Arda, “Hep söyledik, yine söylüyoruz; bizim hedefimiz 3 kupayı da almak. Ama maratonu adım adım düşünmek zorundayız. Sırada kupa var mesela. Ardından lig, sonra bir UEFA sınavımız olacak. Hepsine ayrı ayrı konsantre olmamız gerekiyor. Zaten doğru motivasyon ve hırs birleştiğinde, yetenekli futbolcuların performansıyla beraber başarıya ulaşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
02-02-2009, 12:30
Roc72
Galatasarayda PREKAZİ den sonra Sol açığa bu kadar yakışan bir futbolcu görmedim ..Ekol olucak inşallah ..
04-02-2009, 11:05
Roc72
Barış'ın dizi döndü!
Galatasaray'ın genç yıldızlarından Barış Özbek, Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında Sivasspor ile oynanan karşılaşmanın uzatma dakikalarında şok bir sakatlık yaşadı! Barış, maçın 112. dakikasında Sivassporlu Sedat ile girdiği mücadelede sakatlanarak oyunu terketti. Alınan bilgiye göre Barış'ın dizi döndü. Gurbetçi yıldız, bu dakikada yerini Volkan Yaman'a bıraktı.
Barış'ın son durumu yapılacak kontroller sonrası belli olacak.
04-02-2009, 11:07
Roc72
Servet'e iki şişe serum!
Galatasaray'da sakat oyunculara Sivas'ta iki önemli isim daha eklendi. Sarı-kırmızılı ekibin savunmadaki bel kemiği Servet, geçirdiği ağır grip yüzünden yatağa düşünce, Sivasspor maçı kadrosundan çıkarılmak zorunda kaldı.
Sarı-kırmızılı kulübün doktorlarının Servet'e iki şişe serum ve iğne tedavisi yapmalarına rağmen, yıldız oyuncunun durumunda düzelme olmayınca teknik direktör Skibbe, oyuncusunu maç kadrosundan çıkardı.
Servet gibi Sivas'a giden Sabri'nin de omuzundaki rahatsızlığında düzelme olmayınca riske edilmedi ve Skibbe, Sabri'nin yerine Emre Güngör'ü savunmanın sağında oynatmak zorunda kaldı.
04-02-2009, 11:09
Roc72
"Şanslı olan Sivasspor'du"
Kupada 'tamam' diyen Galatasaray'da Alman çalıştırıcı Michael Skibbe penaltılarla tura veda edişlerini değerlendirdi. Genç teknik adam ... derken şöyle konuştu; "Takımımı suçlayacak hiçbir şeyim yok. Çok iyi oynadılar ve mücadel ettiler. İki takımın da öne geçmek için iyi şansları vardı. Seyirciler herhalde iki kupa maçını da zevkle izlemişlerdir. Hoş maçlar oldu. Burada şanslı olan rakibimiz oldu. Şansını iyi kullandı, penaltılarla tur atladı."
''Penaltıcılarınızın seçiminde hata ettiniz mi'' şeklinde soruyu Skibbe, ''Hayır'' diye yanıtladı.
Skibbe kaçan penaltılarla ilgili olarak ise; "Ümit ve Arda'nın kurtarılan penaltılarında kaleci çok iyi reaksiyon gösterdi. Bu tip penaltılarda kaleciler çok konsantre olabiliyorlar" derken Barış'ın sakatlığı konusunda ise "Hafta sonuna kadar yetişip yetişmeyeceğini bilmiyoruz. Zaman dar, bakacağız. Doktorlarımız yüzde yüz bir teşhiş koymadı" ifadesini kullandı.
Oyuncu değişikliğini geç yaptığının hatırlatılması ve bunun nedeninin sorulması üzerine Skibbe, şunları kaydetti: ''Bir tarafta takım çok iyi bir oyun çıkardı. Ve sahada olan herkes en iyisini yapmaya çalıştı ve yaptı. Nonda maç sonunda alt adalelerinde bir sıkıntı yaşadığını söyledikten sonra değişiklik yaptık. Takımın mücadelesinden çok memnun olduğumuz için geç adam değiştirdik.''
Milan Baros, Servet Çetin'in sakatlıkları hakında ise Skibbe, "Baros'un oynayamacağı kesindi. Kayserispor maçına hazırlanmaya çalışıyoruz. İnşallah o zaman oynayacak. Sabri'de bir sakatlık oluştu, o da oynayamadı. Servet'in de son gece gribi arttı. Sahaya getirmedik, dinlendi. Onu da inşallah hafta sonu hesaplarımıza katacağız" dedi.
Skibbe, ''Lincoln'un eksikliğini hissettiniz mi'' şeklindeki soruyu ise ''Eksik olan bütün oyuncularımızın eksiğini hissettik. Burada eksikliğini hissettiğimizi sayabileceğimiz çok oyuncumuz var'' diye yanıtladı.
04-02-2009, 11:10
Roc72
"Petkoviç çok şanslıydı"
Çeyrek finalde Fortis Türkiye Kupası'na veda eden Galatasaray'da kaleci Aykut Erçetin maç sonu üzgündü. Aykut Lig TV mikrofonlarına maçı değerlendirdi;
"Bazı insanlar korktu. Burada fair-play dışı bir maç olacak diye özellikle. Şu kulvarda sonuna kadar gitmek, kupayı kazanmak benim özel ve şahsi de hedefimdi aslında. Sivasspor'u hesapta görmeyenler artık gerçekleri görmesi gerek. Sivasspor artık çok ciddi bir rakip oldu. Herkes farkına varmalı. Petkoviç penaltıda şanslıydı. Onu çok çok tebrik ediyorum. Dört penaltıdan 3'ünü kurtarmak çok özel bir şey. Gerçekten rakibim olsa da tebrik etmek gerek, meslekdaşım olarak. Maalesef olmadı. Kimse artık Sivasspor'u küçümsemesin. Diyecek bir şey yok, Sivasspor'a bol şans diliyorum."
09-02-2009, 23:20
sarıkanarya_41
Skibbe yine başrolde
Galatasaray Kayserispor karşısında çok değerli 2 puandan olurken, hakemin kararlarının yanı sıra Skibbe de hatalı tercihleriyle tepki çekti. Hakan Balta'nın sakatlanmasının ardından sol tarafta Volkan yerine Mehmet Topal'a görev vererek şaşırtan Alman hoca, ortada ise Mehmet Güven'i oynatarak takımın direncini kırdı.
Galatasaray'ın Lincoln'ün atılmasıyla eksik kalmasının ardından takım savunmasına fazla etki edemeyen Nonda ve Baros'u birlikte oynatmaya devam eden Skibbe, adeta puan kaybına davetiye çıkarmış oldu. Alman hoca, Sivas maçında da 100 dakika değişik yapmaması ve takıma penaltı çalıştırmaması nedeniyle suçlanmıştı.
sarıkanarya_41
G.Saray'dan zehir gibi açıklamalar
"Dereli yazılı bir senaryoyu uyguladı. Kimse G.Saray üzerinden oyun oynayamaz. Bu federasyonun futbolu yönetemeyeceği ortaya çıktı"
Emek hırsızları
"Dereli yazılı bir senaryoyu uyguladı. Kimse G.Saray üzerinden oyun oynayamaz. Bu federasyonun futbolu yönetemeyeceği ortaya çıktı".
G.Saray Türkiye'dir Arka arkaya gelen hakem hataları Galatasaray'ı isyan ettirdi. Kayseri maçında Selçuk Dereli'nin tartışmalı kararlarının ardından statta olağanüstü toplanan sarı-kırmızılı yönetim, dün de "Galatasaray Türkiye'dir" başlıklı zehir zemberek bir açıklama yayınladı. Deprem etkisi yaratan bildiride Ali Sami Yen'de çirkin oyunun bir perdesinin daha sergilendiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
Bardağı taşırdı "Neye hizmet ettiği belirsiz, neyi amaçladığı ise gün gibi aşikar bir zihniyet emek hırsızlığı yapmıştır. Dereli maç yönetmemiş, yazılan senaryoyu başarılı bir şekilde ortaya koymuştur. Akıl almaz hatalarıyla futbolcu ve taraftarımızı tahrik etmiş belki de bir diyet ödeme uğruna takımın kaderi ile oynama hakkını kendinde görmüştür. Dereli'nin komedi yönetimi bardağı taşıran damla olmuştur."
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILARBu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
sarıkanarya_41
Kırmızı kaderi
Son 3 maçta 3 oyuncusunu birden kaybeden sarı kırmızılılar 5 puandan oldu ve büyük darbe yedi.
Galatasaraylı futbolcular ilk yarıda sadece 2 kırmızı kart görürken, son 3 maçta bu sayı 5'e çıktı. İlk bölümün 1'er kırmızı kartlı futbolcuları Ayhan ve Lincoln, son 3 maçta yine 1'er kırmızı kart görürken, bu oyunculara Sivas maçında Ümit de eklendi.
Cimbom, Turkcell Süper Lig'de son 3 maçı da 11 kişi tamamlayamazken, bu karşılaşmalarda Sivas'a 2-0 yenilip, Kayseri ile de 1-1 berabere kalarak 5 puan yitirdi. Galatasaray, Ayhan'ın kırmızı kart gördüğü karşılaşmada ise Denizli'yi 2-0 mağlup etti.
sarıkanarya_41
Dev yürüyüş
Sarı-kırmızılılar, federasyon temsilciliğinin bulunduğu illerde ve Köln'de yarın saat 15.00'te protesto yürüyüşü düzenleyecek.
Tepki büyüyor
Galatasaraylılar sokağa dökülmeye hazırlanıyor. Sarı-kırmızılı yönetimin, federasyon ve MHK'yı hedef alan bildirisinin ardından taraftarlar da "Büyük yürüyüş" adı altında yarın protesto mitingi organize edecek.
Özgener İstifa
Federasyon temsilciliklerinin bulunduğu illerde ve Almanya'nın Köln kentinde saat 15.00'te buluşacak alan Galatasaraylılar, başkan Mahmut Özgener'i istifaya çağırıp, federasyon binalarına siyah çelenk bırakacak.
09-02-2009, 23:22
sarıkanarya_41
r sakinleştirildi
Galatasaray'ın genç futbolcusu Arda, Kayseri maçında 2 puan kaybedilince adeta yıkıldı. Yıldız futbolcu soyunma odasında gözyaşlarına hakim olamazken takım arkadaşları onu güçlükle sakinleştirdi. Hakemin kararlarına isyan eden Arda'nın "Verdiğimiz emeğe yazık" dediği öğrenildi.
09-02-2009, 23:23
sarıkanarya_41
Mola hiç yaramadı
Ligin ilk bölümünü üst üste aldığı galibiyetlerle kapatan sarı-kırmızılılar bu sonuçların arkasını getiremedi. Galatasaray 3'ü kupa olmak üzere oynadığı son 6 maçta sadece 2 kez kazanabilirken, 1 defa yenildi, 3 maçtan da beraberlikle ayrıldı. Cimbom kupaya veda etti, lig yarışında da geriye düştü.
sarıkanarya_41
Baros'a 5 dikiş
Kayseri maçında girdiği bir ikili mücadelede kafasında açılma meydana gelen Baros'ta 2.5 santimlik yarılma olduğu belirtildi. Bu nedenle Çek futbolcunun başına 5 dikiş atıldığı ifade edilirken, Baros'un "Sahada resmen dayak yiyoruz ama hakemler buna seyirci kalıyor" dediği kaydedildi.
sarıkanarya_41
MHK'yi kim yönetiyor!
G.Saray'ın gemileri yakan bildirisi şu sözlerle sona eriyor: "Sabırlı bir dönemin ardından bu federasyon ve kurullarının Türk futbolunu yönetecek kapasitede olmadığına kanaat getirmiş bulunuyoruz. MHK'yi ve diğer kurulları kimin yönettiğini bilmiyoruz. Ama artık kimin yönetmediğini biliyoruz."
sarıkanarya_41
Sakatlık durumu!
Galatasaray'daki sakatlıklar hava durumuna döndü. Sarı-kırmızılı takım Kayseri maçında da fire verirken yapılan açıklamada Mehmet Topal'ın sol ayak bileğinde, Hakan Balta'nın sağ uyluk adalesinde, Emre Aşık'ın sağ el baş parmağında ve Mehmet Güven'in sol adalesinde sakatlık olduğu bildirildi.
sarıkanarya_41
Bıktık usandık artık
Arka arkaya gösterilen kırmızı kartlar Galatasaraylı oyuncuları da rahatsız etti. Her hafta 1 kişi eksik oynadıklarını ifade eden Barış, "Maç öncesi kendi aramızda konuşuyoruz. Dikkatli olun diyoruz ama yine bir kişi atılıyor. Artık biz de usandık. Lincoln'ün atılması ne kadar doğru" diye konuştu.
09-02-2009, 23:24
sarıkanarya_41
Bizi tutamazlar
Galatasaraylı taraftarlar, Kayseri maçının ardından internette Dereli'ye öfke kustu. Lincoln'e gösterilen iki sarı kartında yanlış olduğunu belirten ve hakemin kasıtlı davrandığını ileri süren sarı-kırmızılılar, "Yine de şampiyonluğumuzu engelleyemeyecekler" dedi.
sarıkanarya_41
G.Saray günlüğü
Bordeaux kayıp: 0-1 Galatasaray'ın UEFA'da 18 Şubat'ta karşılaşacağı Bordeaux, Gerets'in çalıştırdığı Marsilya'ya deplasmanda 1-0 yenildi. Velodrome Stadı'ndaki maçta Marsilya'ya 3 puanı kazandıran golü, Bordeaux'dan Chamakh kendi kalesine attı. 87. dakikasında Bordeaux'dan Diawara kırmızı kart gördü.
Hayal kırıklığı Galatasaray yöneticisi Sinan Kılıç, son birkaç haftadır hakemlerle ilgili sıkıntıları olduğunu söyledi. Kılıç, ''Evet başkanımız yaptığı toplantıda federasyon ve Merkez Hakem Kurulu'nun sonuna kadar arkasında olduğunu söyledi. Ama ortada büyük bir sukutuhayal var'' diye konuştu.
Serkan'a bulaştı! Galatasaray'daki sakatlık hastalığı Serkan Kurtuluş'u da buldu. Dün Florya'da yapılan çalışmada genç oyuncunun sağ ayak bileğine darbe aldığı ve tesislerde yapılan tedavisinin ardından dinlendirildiği açıklandı. Serkan'ın Antalyaspor maçına kadar hazır hale getirileceği öğrenildi.
Bir gün ara verdi Teknik direktör Skibbe, 1-1 sona eren Kayseri maçının ardından büyük üzüntü yaşayan futbolculara bir gün izin verdi. Bugün izin yapacak olan sarı-kırmızılı oyuncular, Antalyaspor maçı hazırlıklarına yarın Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla devam edecek.
sarıkanarya_41
Takımın neşesi kaçtı
Haftayı 1-1'lik Kayserispor beraberliği ile kapatan Galatasaray, gelecek hafta yapacağı Antalyaspor maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Florya'da, Michael Skibbe yönetiminde basına kapalı olarak çalışan sarı-kırmızılı takım hafif bir çalışma yaparken oyuncuların moralsiz oldukları gözlendi.
10-02-2009, 20:17
sarıkanarya_41
Bizimki aşk'tı
Galatasaray'ın eski doktoru: 10 yıl boyunca büyük özveriyle çalıştım. Gecenin bir yarısında oyunculara müdahale ederdik.
Açık davranın
G.Saray'da 10 yıl kulüp doktorluğu yapan ve bu süre içinde 7 lig şampiyonluğu, 1 UEFA Kupası ve 1 Süper Kupa gören Uslu, maraton.com'a önemli açıklamalar yaptı. G.Saraylı futbolcuların son zamanlarda sürekli olarak sakatlanmasıyla ilgili 'sağlık kurulunda ihmal mi var' sorusunu yanıtlayan Uslu, "İhmal olacağını sanmıyorum. Ancak eğer hata yapmışlarsa bunu bağıra bağıra söylemeleri gerekirdi" dedi.
Bu iş özveri ister Tek üzüldüğü noktanın kendi zamanlarında yapılanları kötülemek olduğunu vurgulayan Uslu, "Herkesin birbirine destek olması lazım. 10 senelik çalışma sonunda ekip olarak büyük başarılara imza attık. Herkesin özverili olması lazım. Şu andaki arkadaşların ellerinden gelenin en iyisini yapmak istediğini düşünüyoruz. Ama açıklama anlamında sorunları var. Bunu düzeltirlerse Türk futbolu için iyi olur" diye konuştu.
10-02-2009, 20:18
sarıkanarya_41
Federasyon benim için bitmiştir!
Son haftalarda üste üste yapılan hatalar G.Saray'ın 'Futbol Federasyonu'ndan desteğini çekmesine neden oldu. 40 gün önce Mahmut Özgener ve hakemlere tam destek veren başkan Adnan Polat ve kurmayları, bundan sonra en küçük hakem hatasında sert tepki göstermeye karar verdi.
Baltayı çıkardı
41 gün önce federasyon ve hakemlere tam destek veren Adnan Polat'ın sabrı üst üste gelen hatalarla taştı.
G.Saray'da Kayserispor maçından sonra federasyon ve kurullarına yönelik yayınlanan bildirinin yankıları sürerken, olayın perde arkası ortaya çıktı. Başkan Adnan Polat ve yönetimin, pazar sabahı Mecidiyeköy'deki kulüp binasında olağanüstü toplandıkları öğrenildi. Son maçlarda üst üste yaşanan aleyhte hakem hatalarını tartışan yöneticiler, Lincoln'ün gördüğü kırmızı kartın 'kasıtlı' olduğu konusunda birleşince, bildiri hazırlandı.
Oğuz Sarvan gi-de-cek! Adnan Polat, bildirinin hazırlanmasına bizzat katılırken yöneticilere, "Endişelenmeyin, G.Saray sahipsiz değil. Hakkımızı kimseye yedirmeyiz. Adalet için gerekirse savaş baltalarını çıkarırız" dediği bildirildi. Federasyondan desteğini çeken Polat, yarınki Divan'da yapılan hataları görüntülü olarak üyelere anlatacak. Mahmut Özgener'den MHK Başkanı Sarvan'ı görevden alması istenecek.
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILARBu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
10-02-2009, 20:18
sarıkanarya_41
Skibbe'ye gözdağı
Alman çalıştırıcıdan takımı toparlamasını isteyen yönetim: Artık tek puan kaybı olmasın.
G.Saray'da yönetim, teknik direktör Skibbe'nin dikkatini çekti. Takımın ikinci yarıya iyi başlayamadığını belirten Haldun Üstünel ve Adnan Sezgin'in, "Kupadan elendik. Ligde de üç maçta 5 puan yitirdik. Kredimizi daha şimdiden doldurduk. Artık kayıp istemiyoruz" dedikleri öğrenildi.
Skibbe'nin sakatlıklardan ve hakem hatalarından dert yandığı ifade edilirken, "Merak etmeyin, Antalyaspor maçıyla birlikte çıkışa geçeceğiz" sözünü verdiği bildirildi. Yönetim, Alman hocanın şimdilik arkasında dururken, Bordeaux maçlarının kaderini belirleyeceği belirtildi.
10-02-2009, 20:19
sarıkanarya_41
Kırmızıyı hak etmedim
Sambacı, sakatlık sonrası kendisine şans veren hocasını mahcup ettiğini belirterek, "Kendimi affettirmek için elimden geleni yapacağım" dedi.
Özür dilerim
Kayserispor maçında 6 dakika içinde iki sarı kart görerek oyundan atılan Cassio Lincoln, teknik direktör Skibbe ve takım arkadaşlarından özür diledi. Brezilyalı yıldızın, maçtan sonra soyunma odasında, "Kırmızı kartı hak edecek bir davranışta bulunduğumu düşünmüyorum. Ancak yine de sizi yalnız bıraktığım için hepinizden özür dilerim" dediği ifade edildi.
10 bin dolar ceza
Lincoln'ün , "Özellikle sakatlığım geçtikten sonra hiç düşünmeden ilk onbirde bana şans veren hocamı mahcup ettim. Çok üzgünüm. Bu hatamı telafi edip kendimi affettirmek için elimden geleni yapacağım" şeklinde konuştuğu öğrenildi. Yönetimin, sambacıya kırmızı kartı haksız gördüğü için sadece yönetmelik gereği 10 bin dolar ceza uygulayacağı belirtildi.
sarıkanarya_41
Baros çok kaliteli
G.Saraylı eski futbolcu Hakan Şükür, Baros'a övgü yağdırdı. Hasan Şaş ile bir açılışa katılan Şükür, G.Saraylı Baros'un performansını değerlendirdi. "Skorlara ve istatistiklere baktığınızda mükemmel bir performans çiziyor" ifadesini kullanan Şükür, "Çok kaliteli ve çok değerli bir oyuncudur. Çok sert darbeler alsa da bunlarla baş edebileceğini ilk yarıda gösterdi" açıklamasını yaptı.
sarıkanarya_41
Kişilik meselesi
Aslan'ın eski antrenörü Erdal Keser, Skibbe'nin yardımcıları gönderilmesine rağmen hâlâ görevde olmasını, "Kendisi öyle görüyorsa sorun yok. Kişilik meselesi. Bu yönetim de zaten; böyle birini istediğinden dolayı iki taraf iyi anlaşıyor" şeklinde değerlendirdi. Keser, Kalli'nin geri gelişinin de şık olmadığını söyledi.
10-02-2009, 20:20
sarıkanarya_41
Kolay puan yok
Kayserispor maçıyla formasına kavuşan Servet Çetin, ligde artık zayıf takımın olmadığını, her maçın zor geçtiğini söyledi. Milli futbolcu, "Kolay puan devri geride kaldı. Takım olarak savaşmazsanız kazanmanız zor" derken, bu yıl şampiyonluk yarışının son haftaya kadar süreceğini düşündüğünü ifade etti.
10-02-2009, 20:20
sarıkanarya_41
Davala'yı kazandık
Burhan Uslu, G.Saray'ın eski futbolcusu Ümit Davala hakkında bir anısını şöyle dile getirdi: "Ümit Davala, Bologna maçı öncesinde sakatlandı. Gittik ve kemiğe kadar uzanan sakatlığı vardı onu kestik. Daha sonra oynadı. Normal şartlarda 3-4 hafta oynayamazdı. Bizim gecenin saat 03.00'ünde bu olaya müdahale etmemiz özverimizi gösteriyor. Biz işimize aşıktık."
10-02-2009, 20:21
sarıkanarya_41
Sarı-kırmızı yürüyüş
G.Saraylı taraftarlar, son haftalarda yaşanan hakem hatalarını protesto etmek için bugün Futbol Federasyonu'nun Levent'teki binasına yürüyecek. Saat 15.00'te başlayacak olan ve ultrAslan'ın da destekleyeceği yürüyüş sonunda, federasyona siyah çelenk bırakılacak. Protestoların federasyon temsilciliklerinin bulunduğu tüm illerin yanı sıra Köln'de de gerçekleştirileceği bildirildi.
sarıkanarya_41
Hem PFDK'da hem dava açılıyor
G.Saray, Kayseri maçından sonra yayınladığı bildiri nedeniyle Disipverildi. Ayrıca hakem Selçuk Dereli de G.Saray'ı dava edeceğini açıkladı. Sarı- kırmızılı ekibe ciddi cezalar çıkabileceği öğrenildi. Bu arada MHK Başkanı Oğuz Sarvan da bugün basın toplantısı düzenleyecek.
sarıkanarya_41
Kayseri: Baros da atılmalıydı
Kayseri, Galatasaray'ın yayınladığı bildiriye tepki gösterdi. Sarıkırmızılı kulüp, Lincoln'ün oyun kuralları gereği ihraç edildiğini savunurken, Baros'un da atılması gerektiğini iddia etti. Açıklamada, Selçuk Dereli'nin Kayseri'nin 2 penaltısını vermediği vurgulandı.
10-02-2009, 20:22
sarıkanarya_41
Sevgililere özel
Galatasaray Store, 14 Şubat Sevgililer Günü için özel hediye paketi hazırladı. Pakette 2 adet sevgiler gününe ait özel mug ve 1 adet kalpli yastık bulunuyor. 'Aşkın rengi Sarı&Kırmızı' diyen taraftarlar için hazırlanan özel paketlerin, Galatasaray Storelar'da 45 TL'ye satılacağı açıklandı.
sarıkanarya_41
Kewell'ın dönüş hazırlığı
G.Saray'da sakatlığı süren Harry Kewell'ın, UEFA Kupası'nda oynanacak Bordeaux maçına yetişme umudu doğdu. Ülkesinde fıtık ameliyatı geçiren Avustralyalı yıldızın, son günlerde kendini daha iyi hissettiği ve Fransız takımına karşı forma giyme şansının olduğu belirtildi.
sarıkanarya_41
PAF takım lider
PAF Ligi'nde heyecan son hızıyla sürüyor. 19. hafta mücadeleleri geride kalırken, Galatasaray evinde Kayserispor'u 5-1 mağlup ederek liderliğe yükseldi. Trabzonspor'un evinde MKE Ankaragücü ile 1-1 berabere kalmasıyla liderlik koltuğuna oturan sarı-kırmızılıları, Trabzonspor takip ediyor.
11-02-2009, 20:54
sarıkanarya_41
Gollerime döneceğim
2. yarıda 1 gol atabilen yıldız futbolcu: İki hafta benim için gerçekten kayıp. Gerçek Baros'u Antalya maçından itibaren göstereceğim.
Kozlar bizim elimizde
Ligin ilk yarısında attığı goller ve sergilediği futbolla taraftarları mest eden Baros, ikinci yarıdaki suskunluğunu Antalya maçıyla bozmayı hedefliyor. Sivas'a yenilerek devreye kötü başlangıç yaptıklarını vurgulayan Baros, "Henüz 3 hafta oldu. Gidişatı değiştirmek için kozlar elimizde. Yeter ki bunları iyi kullanalım ve Kayseri maçında olanlara izin vermeyelim" dedi.
Rakipler de biliyor...
İkinci yarıda henüz bir kez ağları havalandırabildiğini için üzgün olduğunu belirten Çek yıldız sözlerini şöyle tamamladı: "İki hafta benim için gerçekten kayıp. Gerçek Baros'un gücünü bu hafta Antalya maçından itibaren göstereceğim. Hâlâ şampiyonluğun en güçlü adaylarındanız. Rakiplerimiz bunu çok iyi biliyor. Taraftarımızdan protesto değil, destek bekliyorum."
11-02-2009, 20:54
sarıkanarya_41
G.Saray'lılar yeri göğü inletti
G.Saray ile Futbol Federasyonu arasındaki gerilim artıyor. Karşılıklı bildirilerin ardından dün de yüzlerce sarı-kırmızılı taraftar İstanbul, Ankara, İzmir ve Köln'de eşzamanlı olarak federasyonu protesto yürüyüşü yaptı.
Aslan usulü uyarı
İstanbul, Ankara, İzmir ve Köln'de yürüyen yüzlerce kişi federasyona siyah çelenk bıraktı.
G.Saray yönetiminin Merkez Hakem Kurulu (MHK), hakem Selçuk Dereli ve Futbol Federasyonu'nu ağır dille eleştiren 'muhtıra'sından sonra taraftar harekete geçti. ultrAslan önderliğinde düzenlenen ve Almanya'nın Köln kenti ile İstanbul ve Ankara'da dün 15.00'te düzenlenen eş zamanlı yürüyüşte, "Hakem hataları bitsin" denildi. Bir protesto yürüşüyü de İzmir'de gerçekleştirildi.
Polis seferber oldu
İstanbul'daki yürüyüşe yaklaşık 300 G.Saray taraftarı katılırken, "Futbolumuzun üstünden kirli ellerinizi çekin" pankartı asıldı, MHK Başkanı Oğuz Sarvan istifaya çağrıldı. Polisin geniş önlem aldığı gösteride federasyonun Levent'teki merkezinin önüne siyah çelenk bırakıldı. Benzer protestolar Almanya'nın Köln kenti ile Ankara ve İzmir'de de gerçekleştirildi. Yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.
11-02-2009, 20:55
sarıkanarya_41
G.Saray Türkiye midir?
"Bu açıklamayla tüm kulüpleri karşımıza aldık. Türkiye bütün kulüplerindir Üzerinde durulması gereken ilk konu üst seviyeye ulaşan disiplinsizliktir".
Anlaşılmaz söz
G.Saray kulübünün MHK ve hakem Selçuk Dereli'ye yönelik 'muhtıra'sına camia içinden tepki geldi. G.Saray'ın etkili isimlerinden kongre üyesi Hayrettin Kozak, "Açıklamanın final bölümündeki 'G.Saray sahipsiz değildir, G.Saray Türkiye'dir' sözünden bir şey anlamadım" dedi.
Hakkınız yok
Bu ifade ile tüm kulüpleri karşılarına aldıklarını belirten Kozak şöyle konuştu: "Türkiye tüm kulüplerindir. Yönetimin böyle bir ifade kullanmaya hakkı yoktur. G.Saray'ın potansiyeli yüksektir ama bununla sınırlıdır. Bir ayda ne değişmiştir. Kulüpteki en önemli sorun üst düzeye çıkan disiplinsizliktir."
sarıkanarya_41
Dava açıyor
G.Saray'ın sert bir dille suçladığı Kayserispor maçının hakemi Dereli mahkemeye gidiyor.
G.Saray -Kayserispor maçının yankıları bitmiyor. 1-1 sona eren, Lincoln'ün kırmızı kart gördüğü mücadeleden sonra G.Saray yönetiminin yaptığı sert açıklamalar maçın hakemi Selçuk Dereli'yi kızdırdı. Tecrübeli hakem mahkeme yolunu tutuyor.
Yönetimin açıklamalarının, "Kişilik haklarına saldırı" olduğunu belirten Dereli'nin vazgeçmesinin de söz konusu olmadığı dile getirildi. Tecrübeli hakemin, "Bu açıklama hakemleri hedef haline getiriyor. Bunlar son bulmalı" dediği öğrenildi.
sarıkanarya_41
Skibbe patladı!
"Bundan sonraki herhangi bir kayıpta taşlar yerinden oynayabilir. Olacaklara ben de engel olamayabilirim".
Üstü kapalı mesaj verdi
Yönetimin önceki gün gözdağı verdiği Skibbe, acısını futbolcularından çıkardı. Dün toplantı yapan Alman hocanın "Bundan sonra olacak bir kayıpla takımda taşlar yerinden oynayabilir" diyerek üstü kapalı mesaj verdiği öğrenildi.
Eksikleri gidermeliyiz
Skibbe'nin şunları söylediği belirtildi: "Bazı hatalar olduğunun hepimiz farkındayız. Bir an evvel bu eksikleri gidermeliyiz. Bundan sonra herkes kendi adına düşenin en iyisini yapsın. Yoksa olacaklara ben de engel olamayabilirim."
11-02-2009, 20:56
sarıkanarya_41
Veda edeceğim
G.Saray Basketbol Şubesi'nden sorumlu yönetim kurulu üyesi Ahmet Dedehayır, sezon sonunda görevi bırakacağını söyledi. Dedehayır, "Başkan Adnan Polat'a verdiğim sözü tutacağım, işi profesyonellere bırakacağım" derken yeni dönemde görev almayacağını da söyledi. Eleştirileri anlayışla karşıladığını belirten Ahmet Dedehayır, kişilik haklarına saldırıldığını da belirtti.
sarıkanarya_41
Tekrar için 2. başvuru
G.Saray, Kayserispor maçınının tekrarı için 2. kez Futbol Federasyonu'na başvurdu. Yönetim, 1-1 biten Kayseri karşılaşmasının hakemi Selçuk Dereli'nin Lincoln'ü attığı sırada kural hatası yaptığı ve bunun skoru etkilediği gerekçesiyle maçın tekrarı için başvuru yaptı. G.Saray daha önce Sivas maçının tekrarı için başvurmuş ama sonuç alamamıştı.
sarıkanarya_41
Lincoln'e terapi
Kayserispor maçında gördüğü kırmızı kart yüzünden özür dilemesine rağmen cezadan kurtulamayan Lincoln için yönetim ve oyuncular seferber oldu. Takım arkadaşları Lincoln'e moral vermeye çalışırken, teknik heyet ve yöneticiler de "Kafanı takma. Sezonu şampiyon olarak kapatıp tüm haksızlıkları bitireceğiz. Hakemler çok üstümüze geliyor, dikkatli olmalıyız" dediler.
11-02-2009, 20:57
sarıkanarya_41
Geçmişi arıyorum
Bu sezon ligde sadece Ankaraspor maçında 90 dakika oynayabilen Ümit Karan, geçmişi özlediğini söyledi. Sivas ile yapılan kupa maçında penaltı kaçırarak hayal kırıklığı yaratan Ümit, ardından Kayseri maçında forma bile giyememesini şöyle yorumladı: "Kulübede oturmayı hak etmiyorum. Eski günlerimi özler oldum."
11-02-2009, 20:57
sarıkanarya_41
Ege ayaklandı
İzmir'deki protesto gösterisi de büyük ilgi gördü. Birinci Kordon'da toplanan ve Bayraklı'daki federasyon binasına gelen taraftarlar sloganlarla yürüdü. utrAslan İzmir Koordinatörü Ulaş Yasin Bayam, federasyonu İstanbul-Anadolu ayırımı yapmakla suçladı.
11-02-2009, 20:58
sarıkanarya_41
Kaptan işbaşında!
Son dönemde üst üste çıkan kırmızı kartlar için yönetim ve teknik heyet gibi kaptan Ayhan Akman da seferber oldu. Tecrübeli oyuncu, "Artık telefisi olmayan haftalara girdik. Kupadan elendik, ligde mutlu sona ulaşmalıyız. Sahada ne olursa olsun rakiplerle ve hakemle tartışmamalıyız" diye arkadaşlarını uyardı.
11-02-2009, 20:58
sarıkanarya_41
UEFA'da final oynar
G.Saray'ın eski başkanlarından Mehmet Cansun, sarı-kırmızılı takımın UEFA Kupası 3. turunda karşılaşacağı Bordeaux'yu yenmesi halinde final oynayacağını iddia etti. Cansun, yönetimin, üzerine düşen görevleri yaptığını da söyleyerek desteklediğini dile getirmiş oldu.