Yanılmıyorsam o kürtler dediğin insanlar olmasaydı seni bu memlekette çokdan sürgün etmişlerdiler :bangin:
Printable View
Arkadaşıma katılıyorum ve eklemek istiyorum. Silahlı kuvvetle bu işin çözülemediği aşikar olup, bu işi çözecek olan siyasilerdir. Çözümün adresi meclistir. Doğuya gidip de şehit olan hep fakir ve gariban çocuklardır. Sözüm meclisten dışarı, "Vatan, millet ve sakarya diyenlerin çoğu çocuğunu doğuya göndermemek için ellerinden geleni yapmaktadırlar, Devlet Bahçelinin çocuğu bile yok, ancak ortalığı bulandırmak ve germek için elinden geleni yapıyor. Çocuğu olsaydı eminim ki doğuya askerliğini yapmak için göndermezdi."
vatanını milletini seven hain olmayan herkes kardeşimdir kürt türk laz alevi yada sünni bu ülkede kimsenin bir ayrıcalığı yoktur devlet tarafsız ve herkese eşit davranmak zorundadır her seferinde devletin hatalarına isyan edip dağa çıkmak ve h,iç suçu günahı olmayan askeri şehit etmek şerefsizlik ve çaresizliğin göstergesidir her şeye zam geliyor hadi dağa çıkalım işsizlik var haydi dağa çıkalım dersek bu devlete değil memleketine hainlikten başka bir şey değildir orman kanunlarına göre değil hakkımızı onun bunun masum çocuğunu askerimizi şehit ederek oraya buraya mayın koyup haince patlatarak değil hakkınızı demokratik yollardan arayacaksınız ama bunu yaparkende imralıdaki şerefsiz ve onun yalakalarını değil gerçekten vatanını milletini sadece bu vatanı vatan olduğu için karşılıksız seven bir kürt kardeşimi örnek alıp hakkınızı arayacaksınız saygılar!
Dogru Söze nedir, Agzina Yüregine Saglik.Alıntı:
Vatanina yani Vatanima sahip cikan ve benimseyen, Din, Dil ve Irk ayirmaksizin kardesimdir. Bu Vatan kolay kolay buralara gelmedi. Cok Kan döküldü. Ve simdi bir yanlisin pesinde, kardes katili olmayi göze alan körü körüne kendinide ve kardesini de yakan bastakilerin yani Canilerin sözüne köpek gibi uyupta Anasinin Babasinin sözünü hice sayan, kalbsiz Insandan uzak yaratiklar olmayi tercih ediyorlar. Allah Iman versin. Analara üzülüyorum baska birseye degil.
Sizede Maşallah arkadaşım giriş tarihiniz 27.08.2009 girer girmez daha birinci mesajınızda tüm mesajları okuyup benim mesajımdan alıntı yaparak sanki baştan beridir tartışmanın içinde veya uzun zamandır takip etmiş birisi gibi her zamanki gibi yağdırdığımı yazmışsınız pardon tanışıyormuyuz ne zamandır forumu takip mi ediyorsunuz yoksa nickmi değiştirip giriş yaptınız hani bir zatı şahanenin bindirilmiş kıtalar diye ünlü bir lafı var sizde onlardan mısınız yoksaAlıntı:
demekki bu kompleks artık hastalık halini almış sizin gibi düşünenler aklıyla sizin gibi düşünmeyenler akıl hocalarıyla hareket eder keşke yazdıklarımın hangilerinin yanlış hangilerinin akıl hocalarıyla yazıldıgını yalan oldugunu üstün akıl kullanma kapasitenizle çürütüp beni mahcup etseydiniz bilgisayar bilginizle kültür dersleriniz gibi yuvarlak laflarınızla hala takkiye hala saptırma içerisindesiniz
neyse zatı şahaneniz sayesinde kültürün ne olduğunu öğrenmiş olduk artık sizinkiyle idare ederiz bana hani kriz teğet geçecek deyipte ne oldu diyenlere teğetin ne olduğunu anlatan zatı hatırlattınız demek ki genel tavrınız pardon yüksek kültürünüz ortak demekti
pardon kundaktaki bebekler katledilirken,fabrikalarımız yakılırken,askerlerimiz polisimiz şehit edilirken İnsan yetiştirmekten başka hiçbir amacı olmayan öğretmenlerimiz şehit edilirken okullarımız yakılırken Kutsal dinimizi öğretmek namaz kıldırmak tan başka hiçbir amacı olmayan İmamlar şehit edilirken iş makinelerimiz yakılıp işcilerimiz kaçırılırken
sizin o insani vicdanınız herhalde Oxford Üniversitesi Yüksek Kültürbölümünde egitim almakla meşguldü.
Tekrar yazıyorum bu ül***e ihanet etmeyen kurşun atmayan bölmeye çalışmayan herkes bizim öz kardeşimizdir
Siz yuvarlak lafalrınızla kültürlü oldgunuz kompleksinizi kendi kendinize tatmin edebilirsiz
Ama kimse bu Milleti balık hafızalı olarak düşünme aptallıgına düşmesin
:present::present::present::present::present::present::present::present:kardeşim onun 2 yada 3ci niki o da banlandı çünkü amaç belli ortamı germek o na en iyi cevabı volkan verdi zaten onun derdi farklı tehlikeli sularda yüzmeyi seviyor ve milleti kışkırtma amaç bu oluncada bu tip insanlara cevap dahi vermeyeceksinki prim yapmasınlar saygılar!
Bu Ülkede Bazı Azınlıklara Rahatlık Batıyo
Açılım Falan İstemiyoruz
İnternette "kürt ayaklanmaları" diye bir arattım bir kürt olduğunu düşündüğüm bir site "bağımsızlık" maceralarının ÖVÜNEREK yayınlamış, nasıl bir kardeşlikse okuyun da çoğunlunun amaca nedir bir görün, geçmişini unutan milletler aynı acıları yaşamaya MAH-KUM-DUR
en altta web adresi mevcut, "sözde kahraman" hainleril resimlerini de yayınlamışlar...
----------------------------> alıntıdır <----------------------------
19. yüzyıl dünya dengelerinin değiştiği ve haritaların uzun bir aradan sonra değişmeye başladığı bir yüzyıl oldu. 20. yüzyılın ilk çeyreği özellikle, Kürtlerin de bulunduğu Ortadoğu’yu değiştirdi ve Osmanlı gibi büyük devletler küçük ülkelere bölündü. Sadece Ortadoğu’da 28 yeni ülkenin kurulduğu bu yüzyılda birçok halk gibi Kürtler de bağımsızlıkları için çeşitli ayaklanmalara başvurdular. Birinci Dünya Savaşı sonrası gelişen politik ve diplomatik süreçte düşündükleri kazanımları elde edemeyen Kürtler, bir yüzyıl boyunca mücadele etmekten de geri durmadılar. Coğrafyları resmî olarak dört parçaya bölünen ve kimi zaman otonomik haklar elde eden Kürtler, 1900'lerin ilk yarısında kısa ömürlü de olsa bir Kürt Cumhuriyeti kurmayı başardılar. 21. yüzyılın ilk yıllarında federal bir Kürt bölgesinin inşaası da bu temeller üzerinden gelişti ve Kürtler, böylelikle dünya dengeleri içerisinde belirleyici bir unsur haline geldiler. Birinci Dünya Savaşı, İkinci Dünya Savaşı, Iran-Irak Savaşı, I. Körfez Savaşı, Rusyanın dağılması ve II. Körfez Savaşı gibi büyük dönemeçler geçiren Kürt halkının bu yüzyılda geçirmiş olduğu savaş ve başkaldırılarda yaklaşık iki buçuk milyon kayıp verdiği sanılmakta.
1900 ile 2000 yılları arasında Kürt tarihi araştırmacıları tarafından kabul edilen Kürt ayaklanmaları şunlardır:
1905 – Bitlis-Bayezid Ayaklanması
1906 – Bişarê Çeto Ayaklanması
1907-1909 – Dersîm Direnişleri
1908 – Hemawendî Ayaklanması
1909 – Silêmanî Ayaklanması
1913 – Mele Selîm ve Şêx Şehabettîn Ayaklanması
1914 – Barzan Ayaklanması
1919 – Simko (İsmail Ağa) Ayaklanması (1922’ye kadar 3 kez)
11 Mayıs 1919 – Elîyê Batê Ayaklanması
21 Mayıs 1919 – I. Berzencî Ayaklanması
27 Eylül 1919 – Kürdoğlu Musa Bey Direnişi (Konya)
1920 – Şivan Xudo İsyanı
1 Haziran-8 Eylülü 1920 – Milli Aşireti Ayaklanması
20 Mayıs 1920 – Cemilê Çeto Ayaklanması
6 Mart 1921 – Koçgirî Ayaklanması
3 Nisan 1923 – II. Berzencî Ayaklanması
4 Eylül 1924 – Beytüşşebab Ayaklanması
13 Şubat 1925 – Şeyh Said Ayaklanması
10 Haziran 1925 – Nehrî Direnişi
7 Ağustos 1925 – Reşkotan ve Raman Direnişi
21 Ocak 1926 – Hazro Direnişi
16 Mart 1926 – I. Ağrı Ayaklanması
7 Ekim 1926 – Koçuşağı Ayaklanması
26 Mayıs 1927 – Mutkî Direnişi
13 Eylül 1927 – II. Ağrı Ayaklanması
7 Ekim 1927 – Bicar Direnişi
1928 – Sason - Pervari ve Kozluk Ayaklanmaları
6 Temmuz 1929 – Asî Resûl Ayaklanması
20 Eylül 1929 – Tendürek Direnişi
26 Mayıs 1930 – Savur Direnişi
20 Haziran 1930 – Zilan Ayaklanması
21 Temmuz 1930 – Oramar Ayaklanması
7 Temmuz 1930 – III. Ağrı Ayaklanması
24 Ekim 1930 – Pülümür Ayaklanması
4 Kasım 1930 – III. Berzencî Ayaklanması
Kasım 1931 – Şêx Ehmed Barzanî Ayaklanması
21 Mart 1937 – Dersîm Ayaklanması
1943 – I. Mele Mustafa Barzanî Ayaklanması
1943 ve 1961'de ayaklandı. (Kürt lider ve peşmergelerle birlikte - 1946)
1945-1946 – Mahabad Ayaklanması
11 Eylül 1961 – II. Mele Mustafa Barzanî Ayaklanması
16 Mart 1979 – Komela Ayaklanması
1945-1946 – Mahabad Ayaklanması
11 Eylül 1961 – II. Mele Mustafa Barzanî Ayaklanması
16 Mart 1979 – Komela Ayaklanması
15 Ağustos 1984 - Partîya Karkerên Kurdistan Ayaklanması
7 Nisan 1989 - Laçin Kürdistanı - Wekil Mustafayew Ayaklanması
7 Mart 1991 - I. Güney Kürdistan Ayaklanması
4 Ekim 1992 - II. Güney Kürdistan Ayaklanması
(alınan site (ww.bydigi.net/tarih/131268-bir-yuzyilin-kurt-ayaklanmalari.html)
Hala Tavizin ilk adımı "sözde demokratik" açılıma destekleyecekseniz siz bilirsiniz . . .
tavsiyem 'Posta' Gazetesinin Ankara temsilcisi Hakan Çelik'in "BİR TÜRK OLARAK KÜRTLERE SORUYORUM" yazısını samimyetle bir oku, evet içinizde iyi olanlar var ama bölücülükten medet umup bağımsızlık hayali kuranlar (maalesef) çoğunlukta, nereden mi biliyorum, hadep dep oy oranları ortada, dep hadep vs. niyeti ortada haa birde internette bulduğum bir kürt sitesinden alıntı yaptığım 100 yıllık kürt ayaklanmaları yazısını da bir okuyup anlayıver, :rtfm:
Ahmet kaya yı kürtçe şarkı söyliceği için sürgün e gönderip ardından devlet kanalında Kürtçe yayın yapan t.c. nin yapacağı açılımdan ne beklenirki.
zorunamı gitti dostum hemen cevap yazma ihtiyacı duydun
"vallahi apoyu özledim", "elinde silahıyla bir TC yaklaşmakta" gibi şarkı sözleri ile bozgunculuk yapan, suçu vede suçluyu öven kim olursa olsun, ya hapsa girer yada "kaçabilirse" fransada birşeylerine kavuşur . . .Alıntı:
TEK BAYRAK, TEK DEVLET, TEK (resmi)DİL kabul edenlerle birlikte yaşamaya her zaman hazırız, kabul etmeyen içine sindiremeyen, gümrükte teslim eder pasaprotunu kimliğini vs. , istediği yer çektitir gider... işte bu kadar...
Ya bırak şu başbakanı, gelebilecek birkaç oy için a.kayanın da n.hikmetinde mezarını getirir, politikacı değillermi işte. . .Alıntı:
sen onu bırak alttaki paragrafı iyi belle . . . hani
"TEK BAYRAK, TEK DEVLET, TEK (resmi)DİL kabul edenlerle birlikte yaşamaya her zaman hazırız, kabul etmeyen içine sindiremeyen, gümrükte teslim eder pasaprotunu kimliğini vs. , istediği yer çektitir gider... işte bu kadar..." varya onu . . .
sende bunu iyi belle diyarbekir direnmeye devam ediyor.
ben çıktım ne yazıkki bundan sonra yazcaklarını göremicem.
Alıntı:
1. Bu devlette bu nufus kağıdı ile yaşıyorsan "başbakanımız" diyeceksin...
2. başbakanlar gelir geçer, bugün biri yarın başka biri, bunların değişmesi ile bayrak, devlet, dil değişmez bunlar ayrı bir konu bunu kafana iyice yerleştir, :bangin:
ama tahin ederim ki kafan daha başka şelerle dolu olduğu için bunları algılayamayacaksın, :49: algılasan bile anlayamayacaksın... boşuna uğraş ama neyse:8[1]:
ahmet kaya'yı sürgüne gönderen siyasi kafa ile...bugün ül***i yöneten siyasi kafa aynı değildir arkadaşım...Alıntı:
eğer ahmet kaya...şu dönemde yaşasa idi...ne sürgüne gönderilir...
ve nede çok sevdiği ülkesinden ayrı kalmak zorun da kalırdı...
......
bu sorun tüm ülkenin sorunudur...
ve biz.....biz şunu soralım kendimize....
orda askerlik yapan askerlerimizin şehit olmasından........
sakat kalmasından...ya da psikolojilerinin bozulup ..gerçek hayatta bir türlü dikiş tutturamayıp..sürekli travma geçirmesinden...çok mu mutlu oluyoruz...?
bakın daha taze bir olay...elazığ da,türk teğmenin biri..askeri nöbette uyuduğu için...ona pimi çekilmiş el bombası veriyor..ve bomba da patlayınca 4 askerimiz şehit...
mutlumuyuz...psikolojimiz bozuldu...komutanlarımız...askerlerimiz tanınmaz hale geldi..
tüm türkiyenin bu olaylardan dengesi bozuldu...yetmez mi artık...!!!
kaç şehit verdik...kaç gazimiz var...yazık değil mi...?
analar ..babalar....kınalı kuzularının şehit haberlerini duymaktan ..ağlamaktan...gözleri haberlerde olmaktan çok mu mutlu...?
neyin inadını yapıyoruz...
...
bir avuç azınlık dedik....olmadı.......
çapulcular dedik....olmadı.....
BBG evi gibi gözetliyoruz dedik....olmadı...
yüz yıl sürse dedik.....olmadı....
sınırdışına(kuzey ırak) bile çıktık....olmadı....
olmaz...hiç bir ülke gerilla savaşında...netice alamaz...
pkk'nın kökü..sadece savaşarak kazınmaz...
biz ..gurur meselesi yapmadan...o çocukları dağdan indirmenin bir yolunu bulmalıyız...
insanın olduğu her yerde...hata yapmak da vardır...görelim hatalarımızı...
yanlış yaptık...kürtleri hiç bir zaman "adam" yerine koymadık...ve belki yeni yeni koyuyoruz...(dil serbestisi..trt şeş vs..)
masum kürt halkının ...töreristlerle bağını koparmasının yolunu bulmalıyız....
boşverin siz...evladını oraya askere göndermeyip de...başkalarının evladı üzerinden vatan millet sakarya edebiyatı yapanları...
bu acıları onlar bilmez..!!!
bu ..demokratik açılım ül kemiz için elzemdir...çünkü o zaman eli kanlı pkk'yı tam olarak bitirebiliriz...
masum kürt halkı da ..türk halkı gibi...vatanını ,bayrağını severse...sorun nedir ki..
niçin onların da sevmesi için çaba sarfetmiyoruz...
niçin "kardeşimiz "dediğiniz ..kürtlere el uzatıp...barışın..huzurun tadına var mıyorsunuz..
nedir bizi bundan geri bırakan...konu toprak vermek değil...
konu başka bayrak vermek değil...
konu pkk'yı muhatap almak değil....
konu abd'nin direktifleriyle yol almak değil...
nedir o zaman konu...?
bizi bu hale getiren gözü dönmüşlük nedir...? türk olmamız mı..?
insanız hepimiz arkadaşlar...gelin bunun altını çizelim ve....
insan olmayanları dışlayalım...hem türklerden...ve hem de kürtlerden...:):)
Direnseniz ne olur, bir Mehmetcik gider öbürü gelir. Size ve senin gibi düsünenlere elini versen kolunu kaptirirsin. Ne Acilimi, böylelerini sürgün edecek barindirmayacaksin Vatanimda. Ama ayirt edilemiyorki. Ne yazikki, kurunun yaninda yas da yanacak. Bunlarin beyinleri yikanmis transdalar.
Söz Konusu Açılım Yapılmamalı :nono:
arkadaşım...beni güldürdün allah da seni güldürsün...Alıntı:
açılımı isteyen...%47 oy ile iktidara gelmiş...ve yudumuzun her bölgesinde varlığı tescillenmiş bir öncü...
bir iktidar partisi...
anadın daa...
bak açayım...açılımı isteyen işte bu parti...
açılımı istemeyen ise...hayatta iktidar yüzü göremeyen ve göremeyecek olan iki.....her olumlu işin önüne set çeken küçük..minik iki parti...hani ruh ikizli iki parti var ya..onlar...
anladın mı arkadaşım...
sen şimdi...bu "küçük" zihniyetinle...büyük olan bir milletin..."büyük" olan partisine mi...
"sürgün edecen...barındırmıyacan" diyorsun....
yooo şimdi arkadaşın recv. olmaması veya daha yeni olması düşüncelerini komik yapmaz, söylediklerinde doğruluk payı var, tepkisi-tepkimiz pkk ve saz ekibine vede onlara alkış tutan ayrılıkçı şahsiyetsizlere, yoksa eminim ki pkk dan nefret eden vede diğer toplulukla entegre yaşamayı kabul eden kürtlere hiçbir sözü yoktur, ki kendisi de zaten belirtiyor maalesef ayırd edebilmek çok zor diye, evet sadece o şahsiyetsizleri türkiyeden kovmak lazım aslında ama zor, o büyük küçük zihniyet olayına hiç değinmeyeceğim bile . . .
arkadasim, sen benim kime cevap olarak yazdigimi biliyor musun? Sanirim bilmiyorsun, yani sayet bilseydin sen böyle yazmazdin. Önce konuyu takip edelim, okuyalim, "ANLAYALIM", yani zorluk cekiyorsun bildir ben sana aciklik getirirerim emi güzel arkadasim. Ben yine aciklik getireyim, sen "Kafani" yorma emi, alinti yapmadan 14. sayfada gecen bir konu hakkinda, PASA87 adli üyemize verlen bir cevapti. Simdi sen bu "kücük" Zihniyetini gelistir, "Büyük"ler konusurken olur olmaz Laf arasina girmemeyi ve de bos yere Laf yetistirmemeyi ögren güzel Arkadasim.
tavsiyenvede akıl vermen için teşekkürler dostum...Alıntı:
bi tavsiye ve akıl verme de ben yapayım...yüksek müsadenle...
senin kime cevap verdiğin önemli değil...sen ona cevap verdin diye....(bana göre) yanlış olan kafa yapına ben cevap veremiyecek miyyim...
veririm dostum sen relax oll....
bu iş böyledir sen yeni olduğun için belki bilmezsin bu kuralı...sana alternatif arkadaşın anlatsın....o bilir bu işlerii...:)
yoksam gene mi lafa girdim...tüh yaa...gene hata yaptuım desene...
hazır lafa girmişken sana ve saz ekibinde olan altarnatif arkadaşıma şunu diyeyim.....
hani sayemde belki bilgilenirsiniz de...bir vicdanınızın olduğunu "keşfedersiniz"
....
burda kimse pkk'yı ve ona yardaklık edenleri savunmuyo...
kimsenin şüphesi yok ki...pkk bir terör örgütüdür...ve bebek katili apo'yu ölüm bile temizleyemez...
ama şunu bilin ki...dışarda olduğu gibi...içerde de bu kanın akmasından mutlu olan...rant elde eden kişiler var...
eğer az kafamız çalışsa...bu çarkı durdurur...onların türk ve kürt kanından beslenmelerinin önünü tıkardık...
tek vatan...tek bayrak da hem fikiriz...bide ""kardeşim" dediklerinizin rejim tarafından acı çektiklerini görseniz...mesele kalmayacak....
şimdi siz..."kardeşim" lafına takar vee...onu pkk ile özdeşleştirrisiniz allah bilir..
değil arkadaşım...pkk değil....masum kürt halkı ...
senin benim gibi...
senin temiz olman kadar...
senin dindar olman kadar.....
senin masum olman kadar....masum kürt halkı...:)
bak lafı gene uzattım...kusura bakmayın arkadaşlar...bu arada hiç gülmeyen vede gülesi hiç olmayan altarnatif arkadaşıma özel selam...
eccük güll daa...:)
Kurtuluş savaşında batı cephesinde Kürtler ve Türkler omuz omuza çarpıştıysa doğu cephesinde de Kürtler ve Türkler omuz omuza çarpıştı Türkler olmasaydı belki seni de çoktan sürgün ederlerdi.Birlikten güç doğar sürüden ayrılanı kurt yer herkese saygılar
Bak güzel dostum iyi insan. Biz zaten neyi tartisiyoruz. Ben acik aciga bir önceki mesajlarimda da belirttim. Sanirim yine okumadin. Benim yazim Kürt Kardeslerime yönelik degil, altini cizerim. Yazdiklarina ben katiliyorum, yani bu konuda zaten hem fikiriz. Dedigim gibi okumus olsaydin yazdiklarimi zaten bu kadari uzamayacakti.Alıntı:
Yanlis kafa yapi demissin, PKK yi savunan birine anlayacagi dilden bir cevap verdim, uzlasmaktan yana olmayana bu bile az. Yani altini cizerek vurguluyorum tekrar, Basbakanimiza dair yazilmis bir Cevap degil. Neden bukadari diretiyorsun anlamiyorum.
Ben Gayet Relaxim dostum, sen sikma tatli Canini. Vicdani olmayanlar Dagdakiler.
Tabiiki elestireceksin, benim fikrim düsüncelerim, seninkine uyacak diye bir kural yok, ama Saygi Cemberini asmadan yaklaski, saygi göresin emi dostum!!
Bir tavsiyeler zinciridir almış gidiyor, ben de şunu hatırlatayım, kötülük yapmak ile kötülüğü desteklemek hatta kınamamak arasında hiçbir fark yoktur !!!, o destekleyenleri seçen günydğlu. çoğunluk ile neyin açılımını yapacaksınız merak ediyorum, o çoğunluğun istediği demokratik açılım filan değil, (abd-avrupa-israil kuklası) bağımsız bir devlet, bilmem açıkça anlatabildimmi, bu çoğunuluk bizlerle ancak koparabilecekleri toprakların anlaşmasını kabul eder, eğerki tersi olsaydı doğuya giden hizmetler sabote edilmez, memurlara, öğretmenlere polise, askere kalleşçe saldırılmaz, devletin hizmet araçları yakılmazdı, ama akıllarında bölmüş oldukları hayali devletlerinde hiçbir türkiye cumhuriyeti askeri, memuru, hatta işmakinası bile görmeye tahamülleri yok, şimdi dersenki eğer nereden çıkarttın çoğunluk barışı istemiyor diye, bende derimki (pkk nın siyasi uzantısı)hadep dep vs. giden oy oranlarından do you understand me, ha o masum kürt kardeşlerim ya azınlıktalar yada sesleri batıya pek gelmiyor, engelleyen pkk vede yandaşları olmasın??? ...Alıntı:
Not: Gülme konusundaki tavsiyene teşekürler, ama eğerki gülmek istersem, bu sitede veya internette bir sürü mizah sayfaları var, onlara uğrayıp gülebilir, eğlenebilirm...:8[1]::8[1]::8[1]: sağol, tüm ayrıılk karşıtı vatandaşlarıma selamlar.
hey benim güzel yurdumun güzel insanları bugünkü siyasetciler bizleri nasılda uytuyorlar başbakan diyorki şehit enneside aglıyor öbürkünün anasıda aglıyordiyor ok aglıyor ama cok farkvar biri bu vatan icin degeri vatana hainlik yapıyor eee başbakan sen bunları anlamadıysan dencek birşey yok yolun acık olsun
tc ? derken sen türkiyede değilsin herhal ahmet kaya zaho kampında bebek katilleri ile fotoğraflar çekilirken onlarla konser verirken şerefsizlerin ülkesinde arabamı evimi bııraktım diye rojda beyanat verirken niye bu yorumları yapmadın he o zaman sesin soluğun çıkmıyordu oy kaygısı ile ahmet kayanın mezarını getirmeye çalışanlara gerçekten kürt halkımı düşünerek değil de nüfusu kalabalık olan kürt kardeşimin oyunu almak için imralıya dahi danışan meclisteki teröristlerle masaya oturan lara binlerce milyonlarca kez yazıklar olsun!:mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2:
diyerbekir başbakanınız sen kimsin ulan sen nerede yaşıyorsun izmirdeysen bende izmir çamdibindeyim eğer biraz içinde delikanlılık varsa bak adres bilgilerimde var bana ulaşırsın diyerbekir değil orası diyarbakır başbakanınız derken kabul etsende etmesende seninde başbakanın diyerbekir direniyor tc derken ekmeğini suyunu içtiğin memleketinin vatanının ismini adam gibi kullan yada adam ol diyerbekir değil ancak senin gibi üç beş tane çabulcu direnir bu memleket onlarında sesini keser sen hiç canını sıkma:mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2:
erdal sen herşeye bir cevap buluyorsun şu diyerbekir direniyor lafınada bir açıklık getirirsen bizlerde derin ve engin bilgilerinden faydalanmış oluruz he bu arada tc başbakanınız bunlarıda bir açıklayıver bir zahmet
Açılıma Destek veren Herkesi littleboy67 ve veyselbakan Manipülasyonlarla Yönlendirerek Her Seferinde Pkk ya Konuyu Getirerek Konunun Ölmesini Sağlıyorlar Akıllarınca..Halbuki Herkes Demokratik Birşeylerin Olması Arzusunda Ama Karşı Arkadaşların Provakasyonuyla İş Kürt-Türk Atışmasına Dönüyor...Pkk ya Sayan Arkadaslar Onu Anladıkta Kürtlerin Haklarıyla Kürtlere Yapılan İşkencelerle Halen Anayasada Olan Yasaklarla İlgili Tek Bir Lafınızı Görmedim.Küçük Dilinizi mi Yuttunuz?Bu Ülkede pkk Yokken Kürtlere Aynı Şeyler Yapılıyordu Ve Kürtlerle İlgili birşey Yapmak Tehlikeli Ve Ölümcül bir Yoldu..Mithat Bereketin TRT için Çektiği Şıvan Perwer Belgeselini İzleyin Ve Bu Ülkede Daha Pkk Ortada Yokken Kürtlerin Nelere Maruz bırakıldıgını Görün..Ama sorsanız Hep Bir Ağızdan Kürtler Kardeşimiz Dersiniz.Kusura Bakmayın ama Yerim Böyle Kardeşliği..Sizde Kalsın Kardeşliğiniz..
Yukarda bir Arkadaşımız Demiş %47 Oy Alarak Gelmiş Bİr Hükümet Bunu Yapıyor Ve Bunu Yapacağı 7 Yıl Önceki Parti Programında Var..Türkiye nin Yarısının Oyunu Almış Bu Parti Ve Tüzüğü Ve Yapacağı Bu İşler Bu Millet Tarafından %47 İle Tescillenmişken Sizde Kim Oluyorsunuz..Vatansevermi Yoksa?En Son Hatırladıgım Vatansever Yüce divanda Yargılanıyordu.Meshur MHP Li Bakan Koray Aydın..Düzce Depremindeki Depremzedelere Verilmesi Gereken Evleri Mhp Yandaslarına Vermekle Yargılandı..Vatandas 500 Metre İlerde Çadırda ÇamurdaYaşıyor Ev Bekliyor Ama Vatansever Büyük Türk büyüğü Evlere Başkalarını Koyuyor..Ne Güzel İstanbul Beeee...!!
Ayrıca Kürtlerle İlgili Herşeyede Katil Vs Manipülasyonlarla Girmeyin.Bende Buraya Devlet Mahkemelerince Hüküm Giymiş Onlarca Vatansever Ülkücü Katil İsimlerini Ve Yaptıkları Cİnayetleri Koyabilirim...Bırakın pkk apo vs Gelin Demokratik olarak Nelere Açıksınız Onu Koyun Ortaya..Her Seferinde pkk ve apo diyerek İşi Sulandırmayın...
işi sulandıran asıl sen ve senin gibi düşünen benim kürt vatandaşım deyipte arkalarından her türlü oyunlara girenlerdir ben yazılarımda söyledim kürt halkının sıkıntıları vardır bu da bir gerçektir diye ve ekledim eğer bu insanların okulu çalışacak işi yiyecek aşı olacaksa hemen bu açılım yapılsın diye sen bana daha neden bahsediyorsun ama kalkıpta ahmağın biri yok t.c yok diyarbekir mücadeleye devam edecek yada sizin başbakanınız diye tamamen konu ile alakasız bölücülük probagandaları yaparsa sende kusura kalmayacaksın kardeşAlıntı:
kalkmış bana birde apo deme yok pkk deme nelere açıksınız diyorsun söyleyeyim imralıdaki ve onun uşakları hariç oradki insanlara yapılacak her türlü yardıma açığım ve sonuna kadar yanındayım dedim yazılarıma göz atarsan oranın halkının ne sıkıntılarda olduklarınıda elimden geldiğince anlatmaya çalıştım bu arada benim kardeşliğim i yargılamak sen ve seningibi sabit fikirli insanların haddine düşmez benim senin aklına gelmeyecek sayıda kürt arkadaşlarım ve aile dostlarım var ve hepsini kardeşim diyorum he bu arada mhp filan demişsin ben partide tutmuyorum bunu biliyormuydun?
mesaj tekrarı olmuş...özür arkadaşlar..:)
tekrar edelim.....
iki tarafın fanatik ve ırkçılarıyla da bu iş olmaz...
orda bir yara var ve o yara sarılmalıdır...
o yara hem türk halkını vede hem kürt halkını ağlatıyor...
bu sorunla tüm türkiye ağlıyor....
bırakın efelik yapmayı...
bu savaştan kaç gencinizin öldüğüne....
kaç gencinizin sakat kaldığına...
kaç gencinizin psikolojisinin bozulduğuna bakın...
harcanan milli servete bakın....
yok olan cephanemize...yok olan köylere bakın...
yaptık kardeşim bizz...türkler olarak....
osmanlı torunu olarak...hiç de atalarımızın bakış açısına sahip olmadık...
bir arkadaşımız..."kürt ayaklanmalarını" vermiş...doğrudur...olmuştur...
ama tarihlere bakın...hepsi cumhuriyet kurulduktan sonra olmuştur...
demek ki...cumhuriteti idare eden o zaman ki ve yakın tarihe kadar bu zamanki bakış açısı...kendi tebasında yaşayan halklara şaşı baktı...
düşünsenenize...alpaslan türkeş...."doğuda çok kar yağardı...oranın halkı karlara basınca "kart,kurt" sesi çıkardı....bu zamanla "kürt" oldu demiştir...
bir halk böyle yok sayıldı....
böyle bir alçakça açıklamalarla...bir halkı ezdiniz geçtiniz....
bunu biz yaptık....türkler yaptı...
yada türklerin gözü dönmüş ırkçı idarecileri yaptı...
sen bir milleti yok sayarsan...onlara p.k yedirir...illa siz türksünüz...ne mutlu türküm diyene dedirtirseniz....
doğu bölgelerimizi yıllarca ...sürgün yeri gibi gösterip ..sevmediğininz memurlarınızı oraya gönderirseniz....
kusura bakmayın....eli kanlı terör örgütü de...bu ahmaklığınızıu kullanır...ve kürt halkını devlete karşı kışkırtır...
siz değil minisiniz.... kürtçe klip çekeceğim dedi diye bir sanatçınızı ...kaçmak zorunda bırakan...hadi bu pkk kamplarında konser verdi diyelim...peki şiwan perver'in suçu neydi arkadaşlar...niçin ülkesinden kovuldu....
hayatı boyunca hiç bir pkk kampına gitmemiş olan şiwan perver'in suçu neydi...
suçunu söyliyeyim size....sadece "kürt" olmak ve kürtçe şarkı söylemek
siz değilmisiniz.....adı dersim olan bir ilinizi...sonradan tunç eli yapan.........
koz verdik....türk devleti olarak...pkk'ya koz verdik...bir çok haksızlık yaptık ve pkk da bunları akıllıca kullandı...
pkk'ya kızalım ve savaşalım tabi....peki pkk'yı ,yaptığı yanlış uygulamalardan dolayı palazlandıran adı türk olan siyasetçilerimizi...askerlerimizi...ne yapalım...
bakın bu bir milattır.....
bu demokratik açılım sayesinde....çok kızdığımız pkk'nın elindeki tüm kozları alacağız...onları yalnız bırakıp...kökünü kurutacağız...
ama eğer tabi ki içimizdeki...türk ırkçılarına söz geçirebilirsek...
gördünüz mü...kürt ırkçıları ile türk ırkçılarının kumaşları nasıl da aynı...
her iki kesim de vatan millet sakarya diyip....kendi taraflarına gözyaşı akıtıyoo...
sorun aslında türkiye cumhuriyeti sorunu değil....rejim sorunudur...
cumhuriyeti ...kendi emellerine alet eden ergenekon ve pkk işbirliği sorunudur....
gelin temizlenelim....
gelin bir millet olarak arınalım...
farklılıklar içersinde yaşamayı öğrenelim....farklılıklarımızın zenginlik olduğunu keşfedelim..
eğer kürt halkı....dtp'yi destekliyo...pkk'yı destekliyo diye üzülüyosan....buyrun...kardeşlerinize bir el verin...
bir hal hatır sorup....bir jest yapın ve karşılıklı yüzleriniz gülsün...
el verdikten sonra.....ayrılıkçılarla savaşalım...
ama el verdikten sonra....hem yok sayıp hemde savaşırsanız...size dünya inanmaz...
haklı bile olsanız...inandırıcılığınızı ...kaybedersiniz...!!!
rejimimiz yanlış işliyor...sadece kürt açılımımı gerekir...
bize aslında birde türk açılımı lazım...
bakın başörtülü kızların gözleri hala yaşlı...
bakın anaların askerlik yapması için yolladıkları kınalı kuzular...gözü dönmüş bazı teğmenlere teslim....
gelin elimizdeki...."pimi çekilmiş" bombaları...bırakalım...
bize bu "pimi çekilmiş bomba" ları veren zihniyeti hep beraber mahkum edelim..
türk kürt kardeştir....ayrım yapan kalleştir..:)
Bakın; son günlerde yoğunlaşan bir Kürt açılımı sözü gündemde! Öylesine ki;
yüzyıldır ABD’nin İngiltere’nin İsveç’in, Fransa’nın, Ermenistan’ın,
İsrail’in yapamadığını Türkiye’ye yaptırmak istiyorlar..
*Ne mi yaptırmak istiyorlar?*
Kürt ulusu yaratmak!
Peki böyle bir ulus var mı?
Bu köşede birkaç kez yazdık. Kürt ulusu diye bir ulus yokk..
Nasıl mı yok? Bakın;
İngiliz muhipler cemiyeti, Kürt teali cemiyetinin 1900’lü yıllardan başlayan
çalışmaları var. Paris, Oslo, Erivan, Vatikan, Telaviv’de *Kürdoloji
Enstitüleri* kuruldu. Yıllardır çalışmalarına karşın bir *Kürtçe gramer,
sözlük* ortaya koyamadılar..Erivan’ın geçen yıl çıkardığı sözlük Türkçe,
Arapça, Farsça ve yerel dil karması..
Kuzey Irak’ta, dünün teröristleri Talabani ve Barzani aşiretleri birbirini
anlamıyor. Arapça ortak dil..
ABD, İsrail, İngiltere bir türlü *ortak dil* gerçekleştiremedi.
AKP; Türkiye’de güneydoğu da *Kürtçe kursların* açılmasına izin verdi.
Açılan tüm kurslar katılım olmadığı için kapandı. Neden Çünkü ortak bir dil
yok..
Güneydoğu kökenli sanatçılar kasetler yaptılar, okunmadı, satılmadı,
vazgeçtiler…
*TRTŞeş* büyük bir gösteri ile açıldı.. Kırmançça’nın Diyarbakır ağzıyla
yayını kimse anlamadı. Diğer lehçe Zaza’ca yayına koydular yine izlenmedi..
DTP; TBMM’de basın toplantısıyla *Kürtçe gazete* çıkardık dediler. Satılmadı
okunmadı anlaşılmadı, satılmadı…
Terör örgütünün *anlaşma dili* Türkçe.. *ROJ Tv* birçok lehçede yayın
yapıyor ama genel yayını Türkçe..
Peki ama neden? Çünkü; *Kürtçe diye bir dil* yok. Sadece bölgede farklı
topluluklar var. Zazaca, Kırmançça, Solhanice, Dimillice, Bohtanice var. Ve
her biri bir diğerini anlamıyor, birkaç kelime dışında!
Şimdi siz *hangi dilden, hangi ulustan* bahsedeceksiniz!
Sonra da çıkmışlar; *Kürt açılımı* diyorlar. Neyin açılımı bu? Türkiye’de
yüzde 6’lık topluluk o da kendi aralarında *bütünlük taşımıyorsa* neyin
açılımı olacak bu?
Ahkam kesmek kolay..
Bir de denilen şu dağdakileri indirmek! Dağdakinin bölge insanı ile ilişkisi
ne ki? Yüzde 10’luk oran. Yüzde 90 ı bölge insanı değil..
Polis Akademisi’nde düzenlenen *Kürt Sorunun Çözümünde Türkiye Modeli
Çalıştayı* yapılıyor. AKP’li yetkililer diyor ki, ’Bunlarla da görüşürüz,
bunları da ikna ederiz.” Kimleri ikna edecekler acaba!
*İkna edilenler*; 25 yıldan bu yana Suriye, Kandil, PKK odaklarını ziyaret
edip onlarla görüşerek, tek yanlı Türkiye’de PKK’ya yandaşlık yapanlar,
hiçbir dönemde Türk milletinin milli ve manevi değerlerine sahip
çıkmayanlar, şimdi Kürt *açılımı projesinde* devletin güvenliğini tehdit
edecek grubun içerisine gelerek, Türkiye’de demokratik açılım bahanesiyle
bölünmeye cesaret veriyorlar. Kürt açılımının *yerli modelini* oluşturmaya *
çalışıyorlar.*
Oysa herkesin, *ne yaptığını* bu millet biliyor. Neyi yazdıkları, neyi
söyledikleri biliniyor. Belli tipleri dinleye dinleye bu millet usanmıştır.
*Şimdi *kalkıp bölücü terör örgütüyle mücadeleden vazgeçerek, olayı
genişletip sosyal dokuyu parçalayarak, birilerinin *Dört parçalı büyük
Kürdistan’ın* ilk aşamasını Türkiye’den başlatmaya kalkıyorlar. Bu yaklaşım
büyük bir gaflet, dalalet ve ihanettir…
Memleketi çatışmaya, bölünmeye doğru sürüklemeye kimsenin hakkı
yoktur. Bu *millet
*çatışma istemiyor. Refah istiyor, kalkınma istiyor, iş istiyor, aş istiyor,
kaliteli eğitim istiyor, insanca yaşama istiyor..
*Günün Sözü:* Milletler güçlü birleştirici liderlerle etkin olur. Cüce
adamlarla da küçülür, bölünür, etkisizleşirler.
İlk önce gnydğ.daki "kardeşler" Türk açılımı yaparak içlerindeki kalleş pkk vede saz ekibini dışlayıp terrörü lanetleyecek ki bir arada kardeşçe yaşamak istediklerini anlayalım, :49: terrörü bitirmeden ne açılım olur nede başka birşey bu böyle biline, :rtfm: şu an ki açılım tehlikeli oyunlara gebe bunu göremeyenler hala akan kan dursun da ne yapacaksak yapalım, yada neredeyse verkurtulcular gibi davranıyor bilerek veya bilmeyerek :nono:: . . .
Bu forumda şu ana kadar 202 kişi açılıma evet demiş?
neden acaba arkadaşların etnik kökenleri yüzünden olabilirmi?
Hiç aklınıza bu açılımı yaratan olamayan sorunu varmış gibi lanse aden partinin millet vekilleri ile ilgili araştırma yapmak ve onların etnik kökenlerini öğrenmek geldimi?
benim geldi ve o araştırmayı yaptım ama ne yazıkki buraya koyamıyorum ilgili arkadaş zırt pırt siliyor.:)
neyse merak edenler araştırsın bu kürk açılımı olayı neden bu parti için bu kadar önemli görsün...
Ne Mutlu Türküm Diyene.
Türklere yapılan yol su elektrik Kürtlere yapılmıyormu?Türkler öğretmen hukukçu imam memur doktor olabiliyorda Kürtler olamıyormu?Türkler muhtar belediye başkanı başbakan cumhurbaşkanı olabiliyorda Kürtler muhtar başkan belediye başkanı başbakan cumhurbaşkanı olamıyormu?İngilizceye gelince istesende istemesende birçok ülke bu dili kullanıyor uluslararası dil bak senin nick in bile ingilizce sen müslümanlıktan hesap gününden bahsediyorsun sen dağa çıkmakla ne hesabı vereceksin haksız yere adam öldürmek dinimizin yasakladığı en büyük günahlardan olduğunu herkes biliyor.Dinimizin belirtmiş olduğu bir insanı haksız yere öldürmenin tüm inlısanlığı öldürmüş kadar günah olduğunu herkes biliyor.Dil konusuna gelince sana evinde yada dışarıda arkadaşlarınla başkasına zarar vermeden Kürtçe konuşmanı yasaklayanmı var?Herkesin birbirini anlayabilmesi için tabiki ortak bir dil olması gerek burası Türkiye Cumhuriyeti bu da Türkçe olmalıdır.Sen Iraktan bahsetmişsin yok Türkmenler Türkçe eğitim alıyormuş.Irak ta ne huzur var ne sukunet hemen hemen hergün bir patlama bir olay kimse birbirini anlamıyor birlik yok bu mu özgürlük orası bir Arap ülkesi keşke herkes Arapça konuşsada orada huzur olsa onlar bizim din kardeşlerimiz.Herkese saygılarAlıntı:
Bölücübaşı aponun meclisteki uşakları her fırsatta sözümona kürdistan dan bahsederken,leş kargaları gibi yönetimin zaafiyetini kollarken,ne demekse kürt açılımı adı altında diyalog içine girmek,gaflet dalalet ve hiyanetin ta kendisidir.Vatan hainliğinin danıskasıdır.Bütün bu hainlikler karşısında gerek muhalefet ,gerek kendisini cumhuriyetin teminatı görenler, gerekse halk olarak sesini çıkartmaktan aciz olanlar da bir o kadar kör ,bir o kadar gaflet uykusundadır.
bu ülke herkesin. Senin bu tavrın var olan acının devam etmesinden başka bir şeye yaramaz. Bu ül***i kardeşlerinle yaşadığın bir eve benzet. Kardeşlerinle aranda sorun çıktığı zaman kardeşlerini evden mi kovarsın sen ki bu ülkenin bir kısım vatandaşına beğenmiyorsan git diyorsun?
konuyu saptırmayın derim, ama medem aileden örnek verildi, şimdi sorayım o zaman, eğerki 5 kişilik kardeşler arasında 1 veya 2 si (dış çevrenin gaza getirmesiyle) bazı aile içi konuları bahane ederek ederek ana baba sözü dinlemiyor, hatta onlara güç kullanmaya yelteniyorsa diğer kardeşler hehalde seyretmeyecekler değilmi, elbette o zaman aile toplanacak, konuşulacak ve denecek ki bizim evin şartları ancak buna elveriyor, ancak bu kadarını yapabiliyoruz, ya asiliğe son verin yada evi terk edin demez mi (tam olarak buna yakın bir durumda) o asi "kardeşler" ya evin düzenine uyar ya bilmemne olup giderler :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:Alıntı:
ayrıcada biz Türklerin tavrı eleştiriliyor da gnydğnun tavrı niye eleştirilemiyor anlayamadım... pkk vede saz ekibini (yüksek oy oranları ile) destekleyen onlar, 30bin kişinin katili-vatan haininin posteri elinde destekleyenler onlar, kendi devletinin (kabul etmesede sindiremesede) güvenlik güçlerine taşlar sopalar, silahlarla saldıranlar yine onlar vs.vs. bu tavırları yokmu sayacağız, sonra elimizi versek kolumuzu kurtartıramayız,
NOT:BU BİR GENELLEME OLUP TEK BAYRAK, TEK DEVLET, TEK (resmi)DİLİ KABUL EDEN KÜRT KARDEŞLERİMİ BAĞLAMAZ :wave: :wave: :wave:...
Öncelikle dağdakiler adına değil, bölge adına örnek verdim. Senin dediğin gibi ben de evdeki düzenin sağlanmasını kastediyorum. Bir evdeki düzen herkesin şartlarını dikkate alarak sağlanabilir. Sen ise evdeki uyumsuz dediğin arkadaşlarına kendi şartlarını dayatıyorsun. Bunlara uymazsan kan dökülür diyorsun. Nitekim de dökülmektedir. Her iki taraf da büyük acılar çekmektedir. Bu acıya son vermek evdeki kardeşlerin tümünün haklarını dikkate alıp buna uygun bir düzen kurmaktır. Ben daha güçlüyüm benim dediğim olacak dersen ozaman son yirmibeş yıldır olan olmaktadır. Bu ise hem Kürt hem de Türk ve Türkiye'de yaşayan tüm halka büyük acılar yaşatmaktadır. En doğrusunu ben şöyle uyguladım: Gerçek yaşamımda ben kendim bir Arap olarak bir Türk bayanla evlendim. Çocuklarımdan birine Türk ve birine de Kürt isim verdim. Üçüncüye niyetlenseydik ona da Arap ismi verecektim. Ama üçüncü çocuk yapmadık. Bu da Arap olarak benim fedakarlığım olsun dedim. Yani ailede Türkiye gerçeği gibi herkesin hakları kullanılmaktadır. Eğer çözüm olacaksa, isteniyorsa...Alıntı:
NOT: Kendim Arap kökenliyim. Kendime Türk değil Türkiyeli diyorum. Kürtler adına bu yorumu yapmıyorum. Bölgede acılar yaşayan bir vatandaş olarak konuşuyorum.
sn cemiltaş burda aileyi karıştırma. ailede kimse kardeşii silahla vurmaz yol kesip soymaz tecavüz etmez.
burdaki olay şu Türkiye Cumhuriyeti ni ve bayrağını kabul edenler bu ülkede her haktan yararlanıo ama bu devleti istemeyen ellerinde kürdistan die bir paçavra ile bu ül***e ihanet edenlere bu ülkede yer yok. Bu ülkenın adına tc diye hitap eden başbakanımıza başbakanınız dien ayrımcıların cehennemın dibine kadar yolları var orası bile haram ya neyse.
anlamadığım nokta PKK kürtlerin evlerine girio çocuklarını alıo afedersenız kızlarını karılarını kaçırıolar çıt ses yok herşey normal gibi. Askere haber vermek yok polise başvurmak yok Ama asker köye geldiği zaman çeşitli yollarla PKK ya asker köyde die haber verilio yada pusu kurmak için her türlü iletişim sağlanıo. Yada askere polise karşı eylem dendimi canavar kesılıo 7 den 70 e çoluğu çocuğu genci yaşlısı elinde taş ve sopalarla üzerlerine yürüyolar.
Peki bu kürt halkı bu kadar müzdarip bu kadar hiç bir şeyden faydalanamıo ama gidipte DTP ye bilerek oy veriolar sonrada gelip biz hor görülüoz diyolar. DTP li millet vekillleri her konuşmlaraın bebek katilini liderleri PKK nın emirlerinde olduklarını dile getiriolar. Siz bu PKK kendınız kendı başınıza getirionuz Sonra açılım için hoşgörü beklionuz valla çok beklersiniz.
Baş kaldıran kürt kardeşler yokmu var onlarda zaten başkaldıkları için gayette rahat yaşıolar. DTP ve PKK ya destek vermeyen kürt kardeşler üzerlerine alınmasın. Ayrıca burası Türkiye Cumhüriyeti Kimliğinde başka bir uyruk görmek isteyen bu ülkenın sınırlarını dışına.
Alıntı:
o zaman öncelikle şunu bir öğren kötüleri desteklemek, o kötülüğü yapmış olmak gibidir, hatta susmaları bile bir şekilde onaylamadır... bölgedeki pkk ve saz ekibinin (hadep dep herneyse) aldığı oylar (bilerek istiyerek) pkk ya destektir vede bu oran %60-70 lerdedir, kardeş dediğin bu tip çapaçulları destektlemez, eğerki bir arada barış içinde yaşamak isteniyorsa...:nono::
ayrıcada hangi etnik kökenden olursan ol TÜRKİYE sınırları içinde tek bayrak tek tevlet vede tek (resmi)dil vardır, hiçkimse ayrıcalık istemesin:rtfm:
gerisi boş gerisi hikaye...:angry8:
:present: :present: :present: :present: :present: :present: :present:Alıntı:
Aynen katılıyorum, eğerki bir açılım yapılacaksa gnydğdakiler öncelikle türk açılımı yapsınlar, görelim % kaç Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında "kardeşçe" yaşamak istiyor... :49: :49: :49:
helal olsun akp veya ak partiye memleketi getidikleri ortam ortada es başkan dinler arası bilmem ne 6ıncı zengin adam ihtilal böyle yapılır helal olsun şimdide böl ama kim için ne için durmak yok yola devam
Alıntı:
dostum parti işine girersen ona bakarsan rahmetli ecevitten başkasına inanmıyacan.
Şu anki partilerin hiç biri inandırıcı değil Mhp nin işi ül***i karıştırmak Chp nin akp den pek bir farkı yok bir çok arkadaş chp nin nesi var diecek ama İstanbuldan aday olan Kemal kılıçdaroğlu yanı CHP grup başkan vekili Ergenekon kapsamında tutuklana Prf.Dr. Yalçın Küçük savunmuştu Peki yalçın Küçük kim bu adam PKK nın kanalı olan Med tv de PKK gelecek olan gören APO ile kanka olan her defasında PKK ya destek veren biri. Peki Bunu CHP bunu bilmiyormu biliyor. Recep Teyyip erdoğan siyasal kimliği olmadan beyaz sarayda ne görüştü bunun gibi birçok şey var. Yani burda şu var AKP-CHP-MHP vs diğer partiler içinde çok eski yıllarda dış güçler tarafında ülkemize yerleştirilmiş kişiler belli güçlerle bir yerlere geldiler ve dahasıda ilerliyolar. Kürt-türk ayrımı şu an yapılan en büyük baskı bakalım ne olacak ermeni soykırmının dayatmasında başarılı olunamadı sıra geldi içten karıştırmaya.
hatılarsanız kurtlar vadisi dizisinde bilinmeyen bayrak etrafında yüzleri gözükmeyen bu devletin asıl saihibi biziz diyen bir yaşlılar ekibi var sizce bu ekip öle hayal ürünümü belli parçaları birleştirince taşlar yerine oturuo. Ermeni soykırımı Türkiyeye dayatıldı bir sonuç alamadılar şimdide Kürt sorunu ile ortalık karıştı Ama alınan sonuçlar ve TSK dan yapılan acıklamalar yıne karıştırmak isteyenleri eli boş çevirdi.
Ne kadar siyasal da uğraşsalar yapacakları bişi yok Türkiye cumhuriyetini öle partilerle yıkamayacaklar.
Sn Edenur, yaşınız kaç bilmiyorum. Benim demek istediklerimi bir türlü anlamıyorsunuz. Daha doğrusu ben iki kişi arasındaki bir kavgayı ayırmak için çaba gösterirken sen bir tarafı tutup kavgayayı körüklüyorsun. Yaşını merak etmemin sebebi şu: Ben bu bahsedilen güneydoğudaki meselenin taa en başından beri tartışmalarını yaşadım. Bu kadar işin içinden çıkılamaz hale gelmesinin tek nedeni basitçe inkarcılık olmuştur. Tabi ki bunun baş aktörleri siyasetçiler olmuştur. Siyasetçilerin bu tavrı maalesef senin ve senin gibi genç neslin öfke ile dolmasına yol açtı. Elbette bu öfkenin nedeni ülkenin(ülkedeki herkesin) yaşadığı ve yaşamakta olduğu acılardır. Şimdi aileyi bırak diyorsunuz. Yanlışınız var çünkü bu ül***i oluşturan temel yapı ailedir. Üstelik ben bu örneği ülke anlamında vermişti. Eğer bugün kürt, türk, arap, vs. herkes kardeştir diyorsa o zaman bunlar bir ailedir. Ve haklısın ailede kimse kimseyi öldürmez. Benimde demek istediğim bu. Gelin bu ailedeki kavgayı bitirelim ki birbirlerini vurmasınlar. Bunun da tek yolu herkesin birbirinin tüm haklarına saygı göstermesidir, yoksa beğenmediğin kardeşe efe edasıyla herhangi bir kapıyı göstermek değil... Yok olmaz böyle şey diyorsan kusura bakma sen bir yirmibeş yıl daha bu ülke halkı biribirini yesin demiş oluyorsun. Herkesin bu doğruyu görmesi dileğiyle...
yaşım la düşüncelerimin alakası yok.Alıntı:
Benim demek istediğim Bu açılım die direten DTP, Dtp de sanki kürtlerin sözcüsü gibi hareket edip ortalıkta dolanıo biz buna karşıyız. Ayrıca kürtlerede verilmeyen bişi yok her türlü hakları var. Ama fazlasını istiolar neymiş kürtçe eğitim ne alakaysa sen bu ilkenın eğitimini kabul etme sonra ayrıcalık iste yok öle birşey.
Ayrıca kürtler DTP ve PKK ya destek verdikleri sürece bu üzerlerindeki yapışmış olan le***i atamazlar. adam gibi çıkacaklar bizim DTP ve PKK yala alakamız yok sorunumuz bu diecekler. Yoksa Gündüz devletin ekmeğini yiyen gece askere kurşun sıkan elbet sonunda cezasını bulur.
Kürtler ilk önce kedni içlerinde sorunlarını çözsünler ve yedikleri ekmeğe ihanet etmesinler.
Tunceli ovacıkta askerlik yapan kuzenım vardı gece karakola saldırı olmuş içlerinde iki tane kürt olan asker kıllarını bile kıpırdatmamışlar saklanmışlar saldırı ne zaman bitecek die biz karşılık verioz onlar bir köşede saklanıo dedi o olaydan sonra komutan silahlarınıda almış ve sonrasında o ikisi kıskıs aralarında sohbet edıolarmış. Varmı böle bişi demekki korkmasalar dışardan diğerleri içerdende onlar sıkacaklar.
Kürtler PKK ile kendilerine olan güveni kaybettirmişlerdir ve bu güveni kazandırmak içinde yaptıkları hiç bir şey yok bugun yine 4 şehit.
anlaşılan senin kafan karışık edenur arkadaşım...du sana yol gösterem..:)Alıntı:
imdii...sen "doğudaki halk adam olsa pkk uzantısı dtp'yi desteklemez" diyosun...ve ekliyosun..."desteklediklerine göre bu kürtlerin hiç birisi yaramaz.."
yani yaklaşık böyle söylüyosun farklı kelimelerle de olsa..
mhp...türkün türkten başka dostu yok...ya sev ya terket ...ne mutlu türküm diyene...vs...ırkçı bir bakış açısıyla her yere baktığı için...kürtleri anlamaz...
zaten onlara kalsa kürt diye bir şey de yok...
onlar kürtleri anlamadığı için...kürtlerde zaten mhp'yi yok saymış..adamdan saymamış...oy vermemiştir..
chp...dede yaklaşık mhp gibi bir kafa yapısı var...ki zaten bu iki parti maşallah her şeyiyle ikiz gibi..onlarda kürtleri yok saymış...ordaki sorunları görmemiş...
dolayısı ile...kürt halkı da seçimlerde chp'yi görmemiş ve adam dan saymamıştır...
dtp...pkk uzantıusımıdır bilemem ama...pkk yı terör örgütü olarak kabul etmemiş ve pkk ile arasına mesafe koymamıştır...
ama kürt'türler ve bölgede olan sorunları kullanarak bu kesimden ziyadesşyle oy almıştır...çünkü bunlar kürtleri adam yerine koymuşlardır...
adam yerine koymadıkları ise türklerdir...bu yüzden türklerden oy alamamışlardır..
ak parti....türkleri "adam" yerine koydukları için...türklerden baya bi teveccüh almışlardır...kürtleri de "adam" yerine koydukları için o bölgede de hatırı sayılır bir oy almışlardır...
ak partiyi sevsek de sevmesek de...tüm türkiyede,tüm bölgelerimiz ve illerimizde hatırı sayılır bir oy çoğunluğuna sahiptir...
dolayısıyla ...daha çok kim türkiye'nin partisi denildiğinde,bunun cevabı tabi ki ak partidir....
gelelim zurnanın zart dediği yere edenur arkadaşım...eğer sen dtp'nin orda güçlü olmasından yakınıyosan...
minik parti zihniyetlerini geçç...tüm türkiyenin partisi olan ak parti'nin..."demokratik açılım paketini" destekleyeceksin arkadaşım...
destekleyeceksin ki...o iki arada bir derede kalan masum halkı kazanacaksın...
sen el vermezsen başkaları el veriri..sende oturduğun yerden kudurursun...
samimi olarak elini uızat ki...onlarda sendeki bu samimiliği görsün...
devletin şevkatini onlara da yansıtalım...
yok sayma ki...yok sayılmayasın...
yıllardır oranın halkına devlet olarak...pimi çekilmiş bomba verddik...
çokk bombalar patladı..çokk gözyaşları aktı...
artık bu pimi çekilmiş bombaları yok etmek zamanıdır...gözyaşı akmasın için...!!!
gelin biz bu pimi çekilmiş el bombalarını...kürtlerin ve türklerin kışkırtıcılarına verelim...yaşasınlar bombayla bir ömür boyu...:)
Alıntı:
sen kimsinki bana akıl verecen akıl verecek insan karşısındakini küçümsemez senin gibilerin tek zerre kelimesine bile müsamma ve itibar etmem kelimelerini seçerken iyi seç.
DTP kimi adam yerine koymuş PKK liılar kime tecavuz etmiş adam yerıne koyup anasına bacısınıa PKK lılara tecevavüz eden bir terör örgütüne yaltaklık eden kürtleri adam yerine koyduysa ne diim kürtler bundan zevk alıosa bilemem ben bile bunları söylerken iğrenıyorum ama sen dıosunkı DTP adam yerıne koyuyor. yuhhh yanı. Hem adam yerıne koy hemde anasına bacısına tecavuz ettiğin oğlunu dağa çıkardığın bir terör örgütüne destek ver ben buna çüş derim buna midesi kaldıran diecek sözüm yok.
dahada gelmiş burda bana DTP yi iyi bir halt miş gibi kelime oyunları yapıon. O kadar iyiki DTP kürtleri adam yerıne koyuyo bir yandan da PKK ya destek verıo. Kürtler bu kafayla daha çok ağa zulmu görür ve sürgün yer.
DTP yi destekleyen ler benim için PKK dan bir farkı yoktur.
Ayrıca AK partininin yaptığı açılım artık geçti TSK son sözü söyledi PKK bitecek. daha üstü yok.
ya bide dion DTP pkk uzantısımı sen hiç tv izlemıon yada işine gelmio adamlar bangır bangır bebek katiline sayın-liderimiz-önderimiz die propaganda yapıo kürt sorunun çözümünü onu gösterio gelmiş burda bilemem dion geç bunları. Herşey ortada daha gelmiş burda bilemem gibi kelime oyunları yapıon senın bile DTP ye PKK partisi demek zoruna gidio.
ooo kızarmışız da maşallah....:)Alıntı:
sen şimdi dtp'ye çok kızıyor ve hiç sevmiyosun..ama çok sevdiğin türkiye cumhuriyeti bu partiyi kabul etmiş ve kuruluşuna onay vermiş...
napcaz bunu a benim çok sinirli arkadaşım...
şimdi sen gene yanlış anlarsın ben düzelteyim...ben burda dtp'yi felan tutup savunmuyorum...sadece senin anlamak istemediğin bir gerçeği belirttim...
dtp yasal yollardan kurulmuş...bir türkiye cumhuriyeti partisidir...sevmesek de..
istersen TSK'ya bi haber daha uçur da "son sözü" söyleyip kapatsınlar partiyi...
hani sen sevmiyonya..yaparlar ayıpsın..
hem bu arada ne zamandan beri ...demokrasi ile yönetilen bir ülkede son sözleri TSK söylüyoo...
TSK askeriyeyle ilgili son sözleri söyler arkadaşım..nihayetinde milli savunma bakanlığına bağlı bir hizmet kurumudur o kadar...
öyle ya...siz ak parti hükümetine kadar...develerin cüce..cücelerin deve olmasına alıştınız..
yok öyle bundan sonra son sözleri artık türk halkı söyleyecek...her taş yerine oturacak artık...
eğer TSK illa bi son söz söyleyecekse...."pimi çekilmiş bomba"yı ..askerinin eline veren subayı niye zamanında tutuklamadı...
taraf gazetesi yazmasaydı zor tutuklanırdı o subay...
türk halkından niye bunu gizledi...
işte bunun hesabını versin...
başörtülü analar bacılar niçin garnizonlara giremiyo ..bunun hesabını versin...
en iyi başörtülü anne şehit anası heraldeki...asker şehit olmayınca o başörtülü ana ...garnizonda yapılan oğlunun düğününne bile gidemiyoo...
hele bi hesap versin...
kınalı kuzularımıza adam gibi sahip çıkacak rütbelileri atasın her yere...
üstüne vazife olmayan açıklamalar yapmasın...
sende artık şu demokrasi nedir...ne değildir aç bak kitaplara...olmasa gogıl amcana yaz da o öğretsin sana...
öle bi iki kulaktan dolma duyduklarınla...bir halkı zan altında bırakma..
e mi arkadaşım....hem biraz relax ol....:)
Bak Erdal sen nasıl bir çeşitsin bilemiyorum ama şunu öğren, (hani dtp-dep-hadep herne haltsa) pkk yi destekliyormu bilemem demişsin ya sen önce kendin bir gugel emicene bir soruver bekem sana neler anlatcek neler!!! :rtfm:, birde allahtan dtp yi savunmuyormuşsun ya birde savunsan herhalde o parti müsfettesini yere göğe sığdıramayacaksın galiba:8[1]: , askerimizin bazı uygulamaları (bir müslüman olarak) benimde hiç hoşuma gitmiyor ama şu anki anayasal kanunlara uymak zorundalar, (kamusal alan saçmalığı varya, herneyse) ha birde askeriyemize (aklınca) emirler de yağdırmışsın, hemen söyliyelimde uygulasınlar "EMRİN OLUR" !!! :8[1]: , gnydğdan bölücü partiye(pkk ya) giden oy oranları zaten "kardeşliklerini" belli ediyor, sen hangi ulusa yöneltilen zandan bahsediyorsun, tekrardan gugıl emmine birdaha sor bakem "son yüz yılın kürt ayaklanmaları" nı, döktürüversin sana yada ben sana bir adres vereyim bir bakıver gali "ww.bydigi.net/tarih/131268-bir-yuzyilin-kurt-ayaklanmalari.html" yedikleri haltları bir marifetmiş gibi saydırmışlar o kürt sitesinde... :bangin:Alıntı:
hadi sana roleks pardon relaks günler :wave: :wave: :wave: