bu harika işte teşekkürler saygılar
Printable View
bu harika işte teşekkürler saygılar
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Ligde Galatasaray'ı daha önce sahasında 2 kez konuk eden Sivasspor, sarı-kırmızılı takıma 2 maçta da kaybetmedi. Yiğidolar, Galatasaray ile 2 kez berabere kaldı.
Birinci ligde 3. sezonunu yaşayan ve bu sezon şampiyonluk mücadelesi veren Sivasspor, hafta sonu sahasında şampiyonluğun en büyük adayı olan lider Galatasaray'ı konuk edecek.
Ligde bugüne dek Galatasaray ile iç sahada 2 kez karşılaşan Sivasspor, sarı-kırmızılı ekibe bu 2 maçta da yenilmedi. Galatasaray ile 2 maçta da berabere kalan Sivasspor, bu maçlarda rakip filelere 1 gol atıp, kalesinde 1 gol gördü.
İki takım arasında 2005-2006 sezonunun 22. haftasında Sivas'ta oynanan maç 0-0, 2006-2007 sezonunun 32. haftasındaki maç ise 1-1 eşitlikle sonuçlanmıştı.
Geçen sezon ki maçta Galatasaray'ın golünü 12. dakikada Ümit Karan, Sivasspor'un golünü ise 90. dakikada Gürhan Gürsoy atmıştı.
İki ekip, hafta sonu Sivas'ta 3. kez karşı karşıya gelecek.
(aa)
G.Saray, F.Bahçe karşısında seriyi 1-0 yaptı
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off final serisinin ilk maçında Galatasaray, Fenerbahçe'yi 92-88 yenerek seride 1-0 öne geçti.
Salon: Kadıköy Caferağa
Hakemler: Emin Moğulkoç xx, Fatih Arslanoğlu xx
Fenerbahçe: Esmeral xx 3, Pondexter xx 24, Birsel xxx 24, Hoffman xx 4, Sutton-Brown xxx 26, Nevriye x 3, Branzova x, Begüm x, Volyana xx 4, Melike x
Galatasaray: Işıl xxx 13, Esra xxxx 20, Johnson xxx 18, Young xxx 23, Ujhalya xx 11, Didem xx 5, Saynur x 2
1. Periyot: 15-24
Devre: 48-35 (Galatasaray lehine)
3. Periyot: 64-72
Karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray, Young'ın basketleriyle 5. dakikada 10-4 üstünlük sağlarken, Fenerbahçe, hızlı hücumlardan üstüste basketler üreterek 6. dakika sonunda 10-10 eşitliği sağladı. Işıl ile oyuna ağırlığını koyan konuk ekip Galatasaray, oyunda yeniden üstünlüğü ele geçirip, ilk periyodu 24-15 önde tamamladı.
2. periyoda da hızlı başlayan sarı-kırmızılılar, Johnson'ın skora katkısıyla 17. dakikada 44-29'luk skorla farkı 15 sayıya çıkardı. Yaptığı etkili savunmayla rakibine kolay sayı olanağı vermeyen Galatasaray, 19. dakikada 48-31'le farkı 17 sayı yaptı ve devreyi de 48-35 önde bitirdi.
Karşılaşmanın 3. periyodunda Fenerbahçe, Birsel, Galatasaray ise Esra ile dış atışlardan sayılar üretti. Sarı-lacivertliler, 28. dakikada Birsel'in 3 sayılık basketiyle farkı 5 sayıya (58-53) indirdi. 3. periyot Galatasaray'ın 72-64 üstünlüğüyle sona ererken, bu periyotta Birsel 18, Esra 11 sayı üretti.
Son periyoda iyi başlayan Fenerbahçe, Pondexter'ın üstüste bulduğu basketlerle 34. dakikada 79-77'lik skorla farkı 2 sayıya indirdi. Galatasaray, Didem ve Johnson ile üstüste 5 sayı üretip 35. dakikada 84-77'yle farkı yeniden 7 sayıya çıkardı. Fenerbahçe, bu dakikadan sonra toparlanıp, Sutton-Brown'ın basketleriyle 37. dakika içinde farkı 2 sayıya (84-82) indirdi. Bitime 1 dakika kala Galatasaray, Ujhalya'nın basketiyle 88-84'lük skorla farkı 4 sayıya çıkardı ve karşılaşmadan da 92-88 galip ayrılarak, seride 1-0 öne geçti.
İki takım arasındaki serinin 2. maçı, 3 Mayıs Cumartesi günü yine Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda yapılacak.
Sivas-G.Saray maçının biletleri tükendi
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Turkcell Süper Lig'de hafta sonu Sivasspor ile Galatasaray arasında yapılacak maçın biletlerinin tamamının satıldığı bildirildi.
Sivas 4 Eylül Stadı'nda, 4 Mayıs Pazar günü saat 19.00'da yapılacak maçın biletlerine, her iki takımın taraftarları da yoğun ilgi gösterdi.
Sivasspor taraftarları için ayrılan maraton tribününün biletleri 30, kale arkası tribününün biletleri ise 15 YTL'den satışa sunuldu. Konuk takım Galatasaray seyircilerine ayrılan havuz tarafı kale arkası tribününün sağ bölümünün biletleri ise 30 YTL'den satıldı.
Şampiyonluk yolunda her iki takım açısından da büyük önem taşıyan ve spor kamuoyu tarafından yılın maçı olarak nitelendirilen karşılaşmanın biletlerinin tamamı, 2 günde satıldı.
Biletlerin satışının yapıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi yanındaki Sivasspor Bilet Satış Gişesi'nin camına bir kağıt üzerine “Biletler bitti” yazısı yapıştırıldı. Gişeye bilet almak üzere gelen çok sayıda taraftar, bilet kalmadığı için eli boş döndü.
Karşılaşmaya Sivaslı futbolseverlerin yanı sıra çevre illerden de sporseverlerin ilgi göstermesi bekleniyor.
Sivasspor Kulübü Asbaşkanı Erdal Sarılar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Maça inanılmaz bir ilgi var. Her iki takım için ayrılan biletlerin tamamı satıldı. 30 bin bilet olsa, 30 bini de satılırdı” dedi.
Bu arada zorlu maç öncesinde kentin işlek caddeleri ve sokakları Sivasspor bayraklarıyla ve kırmızı-beyaz balonlarla süsleniyor. Kent esnafı iş yerlerine, vatandaşlar da evlerinin balkonlarına ve camlarına Sivasspor bayrakları asıyor.
BASINA KAPALI İDMAN
Dünkü idmanın ardından kapılarını basına kapatan Sivasspor, bugün kulüp tesislerinde 11.00'da yaptığı antrenmanla Galatasaray maçı hazırlıklarını sürdürdü. Kırmızı-beyazlı ekip, maç gününe kadar günde tek idman yapacak. Zorlu maç öncesinde, Sivasspor'da Balili ve Sedat'ın sakatlıkları sürüyor.
Gerets'ten çok tartışılacak açıklama
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Fransa Ligi'nde Marsilya'yı çalıştıran Eric Gerets, Fransız basınına tartışma yaratacak bir açıklamada bulundu.
Galatasaray'ın eski çalıştırıcısı Eric Gerets, Olympique Marsilya'da çok mutlu olduğunu anlatırken, myfreesport.fr adlı internet sitesinde yayınlanan söyleşisinde, "Galatasaray'da yaşadığınız tecrübe, Marsilya'da ileri adım atmanızı sağladı mı?" şeklindeki soruyu, "Kesinlikle. Kutsal bir deneyimdi. Gerçekten tanınmamış bir kulüptü. Marsilya öyle değil. Türkiye, tamamen bir macera. Türkiye'de 2 yıl çalıştığımız zaman, istediğimiz her yere gidebiliriz" sözleriyle yanıtladı.
Gerets, Marsilya'da elde ettiği başarının, kendisine reklam olduğunu, dolayısıyla kendisiyle ilgilenen bazı kulüpler bulunmasını normal karşıladığını belirterek, "Ancak bu konuda konuşmanın anlamı yok. Haziran 2009'a kadar süren bir kontratım var. Marsilya'da kalmak istiyorum. Ancak bunun için bana takım lazım. Eğer benden takımı şampiyon yapmam bekleniyorsa, bunu becerebilecek futbolcular da alınmalı" dedi.
Gerets, önümüzdeki sezon şampiyonluk için Lyon takımıyla dişediş mücadele etmeyi şimdiden hasretle beklediğini ifade etti.
Bülent Korkmaz: Jübile yapmam
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Galatasaray'ın efsanevi kaptanlarından olan teknik direktör Bülent Korkmaz, Türk futbolunda manevi değerlerin önemsenmediğinden yakınırken, kişilere yaşarken gereken değerin verilmesi gerektiğini söyledi.
Futbol Extra dergisinin mayıs sayısında röportajı yer alan Bülent Korkmaz, Avrupa kulüplerinin aksine Türkiye'de bazı değerlerin görmezden gelindiğini savunarak, kulüplerle özdeşleşen isimlerin hak etmedikleri muamelelere maruz kaldıklarını iddia etti.
İspanyol ekibi Real Madrid'in, sözleşmeleri 2011'de sona eriyor olmasına karşın Casillas ve Raul'a ömür boyu sözleşme yaptığını anlatan Korkmaz, ''Bunu maddi olarak düşünmeyin. Kulüp, 'Benim altyapımdan çıkan oyuncu, benim için daha değerlidir' diyor. Böyle bir mesaj verme ihtiyacı duyuyor. O oyuncular da kulübü her ortamda yüceltiyor. Bizdeyse manevi değerlere sahip çıkmak yok. Örneğin, Galatasaray'da bu böyle. Metin Oktay yaşadığı zaman değer veriliyor muydu veya bu kadar değer veriliyor muydu? Hayır. Allah rahmet eylesin, öldükten sonra değer verildi. İnsana yaşarken değer verilmeli'' diye konuştu.
Galatasaray'dan ayrılış şekli tartışmalara neden olan Bülent Korkmaz, sarı-kırmızılı taraftarların kendisine değer verdiğini aktararak, ''Ama kulüp içinde ne yazık ki başarılı insanlarımız paçalarından aşağıya çekiliyor. Başarılı bir adamı yüceltmeniz gerekmiyor mu? Bu manevi değerlere sahip çıkılmama olayı benimle sınırlı değil. Birçok arkadaşımıza bu yanlışlar yapıldı'' dedi.
-''KENDİM JÜBİLE YAPMAM''-
Futbolu bıraktıktan sonra jübile yapma imkanı bulamayan Bülent Korkmaz, bu yönde bir isteğinin olup olmadığıyla ilgili, kendisinin jübile yapmayacağını kaydederek, ''Ben jübile yapmam. Ben bir takımda başladım, bir takımda bitirdim. Kendim yapmam. Bana jübile veya başka şekilde bir jest yapılabilir'' derken, futbolu bıraktığı dönemde kendisine ulaşılamadığı yönünde yapılan açıklamalara da tepkisini sürdürdü.
Galatasaray camiasının bir gün kendisine görev vereceğine inancını vurgulayan Korkmaz, ''Bu görev ne olacak, bilmiyorum. Yönetim kurulu üyeliği dışında her şey olabilir'' ifadesini kullanırken, teknik direktör olarak çalışmak konusunda ise, ''Niye olmasın? Pratikte biz birçok şeyi biliyoruz. Teoride belki eksiklerimiz olabilir. Onu da okuyarak öğreniyorum. Çalışıp çabalıyorum yani. Bunda yapılmayacak bir şey yok. Tabii öncelikli hedefim bir Anadolu takımını şampiyonluğa oynatmak'' şeklinde konuştu.
Avrupa kupalarında yakalanan büyük başarıların ardından Galatasaray'ın yaşadığı mali sorunlara değinilerek, Fenerbahçe'nin de benzer bir sorun yaşayıp yaşamayacağının sorulması üzerine de Bülent Korkmaz, ''Fenerbahçe daha planlı ve programlı, daha doğru yönetiliyor diyelim. Önemli olan kulübün yapısını, kulübün bünyesini doğru biçimde oturtmak. Bunu Galatasaray beceremedi ama Fenerbahçe becerdi'' dedi.
-''TÜRK FUTBOLUNU BENİM JENERASYONUM BİR YERE GETİREBİLİR''-
Galatasaray forması altında önemli başarılara imza atan Bülent Korkmaz, yine kendi jenerasyonunun Türk futbolunu bir yerlere getirebileceğine inandığını ifade ederek, ''Çünkü başarının nasıl geleceğini biz biliyoruz. Çünkü biz başardık. Bunu bilen insanlar olarak pratikte çok öndeyiz. Biz bunları yaşamış kişileriz. Yaşayan bilir'' diye konuştu.
Yaşadığı teknik adamlık deneyimlerine değinerek, Bursaspor'da yönetime üçüncü yılında takımı şampiyonluğa oynatabileceği sözünü verdiğini, Gençlerbirliği'nde ise takımın iyi yolda olduğuna yönetimi inandıramadığını aktaran Korkmaz, özellikle Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın teknik adamlara müdahale etme alışkanlığına değinerek, şöyle konuştu:
''İnsanlar iğneyi önce kendisine batıracak. Mesela herkes İlhan Cavcav'ın meslektaşlarımıza karşı tavrından şikayetçi. Bunu bu hale getiren sizsiniz, niye şikayet ediyorsunuz ki? Kimse ona kızmasın. Bugüne kadar birçok meslektaşımız o görevi biraz daha sürdürme uğruna buna müsaade etmişse, adamın her teknik adamdan bunu istemesi gayet normal. Benim dönemimde de etmek istedi ama edemedi. Ben Gençlerbirliği'ni çok seviyorum, İlhan Cavcav'ı da seviyorum. 'Cavcav'dan şikayetçiyim' dedim mi hiç? Başkanın kalkıp, 'Bu futbolcuyu oynat hocam' demesini gayet normal karşılıyorum. Niye başkana kabahat buluyorsunuz? Diğer teknik direktörlere böyle yapıp istediklerini oynattırdığı için, Bülent'ten de 'Direkt oynat' diye talepte bulunuyor. Ben başkana kabahat bulmuyorum. Diğer teknik direktör oynatırsa, bu da oynatır diye düşünmesi normal.''
Eric Gerets'ten yalan habere isyan
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Galatasaray'ın eski teknik direktörü Gerets, dün bazı haber ajanslarında çıkan "Galatasaray, tanınmamış bir kulüptü, Türkiye benim için maceraydı" yönündeki ifadeleri için açıklama yaptı.
Cim Bom’un eski hocası Gerets, dün bazı haber ajanslarında çıkan “Galatasaray, tanınmamış bir kulüptü, Türkiye benim için maceraydı” yönündeki ifadelerinin tamamen yanlış tercümeden kaynaklandığını söyledi.
Belçikalı çalıştırıcı, “Ben, ‘Ülkemde Türk futbolu fazla tanınmıyordu. Türkiye’de 2 yıl çalışan, o strese dayanan bir teknik adam dünyanın herhangi bir takımında rahatça çalışabilir’ dedim. Galatasaray’da hayatımın en güzel dönemini geçirdim. Türkiye ve Galatasaray hakkında en ufak olumsuz bir şey konuşmam söz konusu olamaz” diye konuştu.
Fanatik
Sivas-G.Saray maçına basın ordusu
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Ligde şampiyonluk için büyük önem taşıyan Sivasspor-Galatasaray maçına ulusal ve yerel toplam 165 basın mensubu akredite oldu.
Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda 4 Mayıs Pazar günü saat 19.00'da oynanacak maça, basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.
Şampiyonluk yarışı açısından büyük önem taşıyan maçı izlemek üzere, Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD) 64'ü Sivas'tan toplam 165 basın mensubu akredite oldu.
Spor yazarlarının, futbol yorumcularının da izleyeceği maçta, televizyonların canlı yayın ekipleri ve çok sayıda teknik personeli de görev yapacak.
Maçın oynanacağı 4 Eylül Stadyumu'nun basın tribününün mevcut kapasitesi göz önünde bulundurularak, tribündeki düzenlemenin buna göre yapılacağı belirtildi.
usta nedir tahminin ne olur maç pazar gecesi tebrik edermiyiz sizi?
Arkadaşlar hakem özkahya bu hake kimdir FB li daha önce açıklanan hakem bünyamin gezer neden degiştirildi bu hakemleri atıya oguz sarvan bu kimdir buda FBli artık gerisini sizler düşünün teşekkürler:49: :49: :49: