“ Bir Müslüman bir ağaç diker veya bir tohum eker de bunların mahsülatından bir kuş veya hayvan yiyecek olsa, bu onun için bir sadaka olur.”
(Buhari, Hars 1)
Printable View
“ Bir Müslüman bir ağaç diker veya bir tohum eker de bunların mahsülatından bir kuş veya hayvan yiyecek olsa, bu onun için bir sadaka olur.”
(Buhari, Hars 1)
“ Müjde! Zira ALLAH Teâla Hazretleri diyor ki: ‘Humma benim ateşimdir, ben onu mü’min kuluma musallat ederim, ta ki, ateşten tadacağı nasibi(ni dünyada tadmış) olsun.’ ”
(Rezin tahric etmiştir. Ahmed İbnu Hanbel, Müsned 2
İnkâr edenler, “Keşke müslüman olsaydık” diye çok arzu edeceklerdir.
{ Hicr, 15 / 2 }
“Bü*tün zevk*le*ri kö*kün*den yok eden ölü*mü çok*ça ha*tır*la*yı*nız!”
(Tir*mi*zî, Kı*yâ*met, 26)
“Onları bağışlasınlar, kusurlarına bakmasınlar. Allah’ın sizi bağışlamasını arzu etmez misiniz?”
* Nûr sûresi (24), 22
“…İyilik ve (Allah’ın yasaklarından) sakınma üzerinde yardımlaşın, günah ve düşmanlık üzerine yardımlaşmayın…”
(Mâide, 2)
Ben, ALLAH’a yemin ederek söylüyorum: İnşallah, herhangi bir şeye yemin edince, yeminimin aksini yapmayı daha hayırlı görecek olsam, yeminimi kefaretler, hayırlı gördüğüm şeyi yaparım.”
(Buhari, Eymân 14)
Sahi onlar, o en mühim günde, yani bütün insanların Rabbülâlemin’in divanında duracakları günde, diriltilip toplanacaklarını düşünmezler mi?
* Mutaffîfin Sûresi
Mescidler hakkında övünme olmadan kıyamet kopmaz.”
[Ebu Davud, Salat 12, (449); Nesai, Mesacid 2, (2, 32).]
“ Üç şey vardır, bunlar kimde buılunursa, ALLAH onun üzerine himayesini açar ve onu cennete koyar: Zayıflara rıfk, anne-babaya şefkat, kölelere ihsan.”
(Tirmizi, Kıyamet 49)