sıcağı sıcağına yazayım
sabah annem sağlık sorunlarından dolayı eve yakın devlet hastanesine gitti.
sabah 9:30a randevu aldık. zamanında gitti, buraya kadar hersey normal.
Odaya girmiş, doktor rahatsızlığını sormuş. annemde duzgun ve anlaşılır konusan biridir.
izah etmiş doktora. potasyum fazlalığı ve tiroid rahatsızlığı olan haşimoto hastalığını.
doktor yuzune bile bakmadan 58 yasında kadını fırcalamış. potasyum fazlalığından hastalık olmaz, bunun için banamı geliyorsun? haşimoto oldugunu nereden biliyorsunda bana haşimoto diyorsun? tahlil sonuclarındada bişey yok diyerek fırcalamış,odadan kovmuş tabiri caizse.
Halbuki potasyum fazlalığından annem dahiliye doktorları tarafından buyuk bir hastanenin aciline gönderildi.felç gecirme riski ve böbrek yetmezliği riski ciddi bir durumdur potasyum fazlalığı. haşimoto denen hastalığıda zaten yeni değil, 3 4 senedir kontrol altında olduğu, bildiğimiz bir hastalık. tedavisi ömür boyu ilaç kullanmak. yani tahlillerde de doktorun dediği gibi hersey normal değil.
Morali bozulmuş eve geldi erkenden. noldu dedim, olayı anlattı. annem hiçbir seyi abartmadan anlatır, kolay kolay sinirlenmez.onuda herzaman ben götururum, bu sefer bensiz gitti hastane yakın diye.
Şimdi bazen tvlerde izliyoruzya doktor dövenleri felan.
Annemin üzerine yemin ederimki, o tavırları lafları ben varken anneme yapsaydı, bu akşam benide ana haberlerde izlerdiniz.
diceksiniz ki doktordan iyimi bileceksin?
bende dicemki bu hastalıklar kontrol altında 6 ayda bir muayene edilmesi gereken, ilaç duzenlemesi gereken yaşlılık hastalıklarından. yani 3 4 farklı doktora gittik bunlardan dolayı. ilk kez değil. hem diyelimki doktor haklı bazı konularda, ama oraya hasta olarak karsısına gelen bir kadını kovmaktan beter edemez. Dua etsin ben yoktum.
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=JZjyURDLnLM[/YOUTUBE]