-
slm arkadaşlar öncelikle bu anketi düzenleyenlere tşk ederim böylece enfilasyon göz byama olarak dişdü deniliyor ama aslında düşmede çünkü bunu cebimizdeki parayayla işyerimdeki işlerin ne kadar kesat olduğu bunun ispatıdır işyerimizi ayakta tutabilmek için ne şartlarda çalışıyoruz ALLAH herkese yardım etsin :
-
Düşmediiii.....
Arkadaşlar efmlasyon düşmedi,kandırılıyoruz.Ben esnafım,gözlemim şu;çiftçiye ürününün gerçek değeri verilmiyor,mazot desteği dekar başına destek vs,vs,vs,desteklerle çiftçiye ödeme yapılıp sesini çıkarmaması sağlanarak fiyat düşük gibi gösterilerek emflasyon düşük aldatmacası yapılıyor.Yapılan desteklemeleri kg. başına hesap edip gerçek emflasyonu ortaya koyabilen varsa görüşünü bekliyorum.Teşekkürler.
-
cocuk kandiriyorlar
bir salataligin fiyati bile bir yilda yuzde 46 artmis ama enflasyon niyeyse yuzde 9.85 de kalmis bu tamamen aldatmaca enflasyon hesaplanirken bunlar tuketim maddeleri icerisine havyar-deodorant-parfum gibi tuhaf seyler koymus ama insanlarin hergun almak zorunda oldugu gida maddeleri ozellikle pazarda satilan gida maddeleri sebze ve meyve tuketimlerinin cogu hesaplanmiyor sadece simit ve cay hesabi yapiliyor tamamen insanlarimizla dalga geciyorlar sebze ve meyvelerin ve cogu gida maddelerinin fiyati bir yilde yuzde 45-50 arttigi halde enflasyonun dustugunu soyluyorlar ama vatandaslarimiz boyle yillardir kandiriliyorlar gozlerimiz maalesef acilmiyor uyutuluyoruz ayni bebekler gibi ninnide ninni:8[1]:
-
Hesapta enflasyon düşüyor, istatistiklerle yani, ama bizim cebimize giren bişey yok.Bunlar hesabı neye göre yapıyor hala düşünüyorum.Milletin alım gücü düştü iyice.Alamayınca mal satmak isteyen esnaf maliyetine satış yapıyor.Bundanda enflasyon düştü manası çıkarılıyor.Ben enflasyonlu günleri arıyorum, piyasada nakit yok.Herşey kredi kartına döküldü.Tüm komşu esnaf arkadaşlar nakit sıkıntısında.Para istemeyi bırak, para bozduramıyoruz.Hala da piyasa iyi, güllük gülüstanlık deniyor.Bendemi yanlışlık var anlamadım gitti.Esnafın durumu çok kötü, çiftci zaten perişan.
Ben kesinlikle inanmıyorum.Piyasa gerçekten çok bozuk, gerçi bu sene seçim olacak gevşetirler kemerleri yaaaa.
43 yaşındayım, bildim bileli kemer sıkarız.Ecevit rahmetlik, Demirel, Özal rahmetlik, Çiller, Mesut Yılmaz, yani kim geldiyse Demirel demekce ''fevkalade bir durumdan geçiyoz''.Nedense hiç bitmedi o fevkalade durumlar.İnşallah yeni gelen nesiller böyle durumlardan geçmezler.Saygılarımla...
-
Eflasyon düştü diyenlere kahkaha ile gülünür. Patates çuvalının, tenis topunun,asfsaltın, tuğlanın, köprü geçiş ücretlerinin(kaç kişi köprüden faydalanıyorsa), daha sayamıyorum insana komik gelen birçok kalemin eflasyon hesabında kullanılıp, sonra eflasyon düştü demek akıl karımı. Siz vatandaşın bir sene evvel parası ile aldığı şeyleri bu sene kaça alıyor, ona bakın. Çalışana ve emekliye az vermek için yapılan yaygaradır. Yukarıdaki efendiler hiç pazarları gezip artık toplayan emeklileri, çalışanları gördülermi? Kendileri dozerle götürüp diğerlerine gelince al........ 4 sene evvel 125 milyar dolar olan borcumuzu bu sene 400 milyar yaptıklarını biliyormusunuz. Nerden çıkacak bu vatandaştan.
Gitsinlerde esnafa sorsunlar bakalım ne cavap alacaklar. Anaları ağlıyor.
-
Arkadaşlar eğri oturalım doğru konuşalım,
Enflasyon Bence düştü, haberlerde seyredersiniz pazarlarda çekim yaparlar domates bilmem kaç para yok salatalık şu kadar sebzeler çok pahalı diye, pahalı olur tabi arkadaşlar hepsi sera da yetişen sebzeler hangisi mevsimin sebzesi yaşı müsait olanlar hatırlar bundan 15 sene önce kış mevsiminde domatesmi vardı, bu mevsim dışı üretilen sera malları hem pahalı hemde sağlıksız ürünler bu ürünlere bakarak enflasyon değerlendirmek doğru olmaz.
Heşeyi zamanında yerli yerince olursa bakım bakalım nasıl oluyor.
Birde ilave etmek istediğim şey geçmiş yılların gelir dengesizliğini bugüne mal etmenin pek doğru olmadığı kanatindeyim.
-
Daha Ne Olsun
Hangİ Esnafa Sorsaniz İŞlerİnden ŞİkayetÇİ Enflasyon DÜŞtÜ Gİbİ GÖsterİlİyor Ama Yalan Ben Enflasyonun DÜŞtÜĞÜne Kesİnlİkle İnanmiyorum Bİlmİyorum Ama TÜrkİye Üzerİnde Oyunlar OynandiĞi Kesİn....
-
düşmüş olabilir ama dar gelirlinin cebine yansımıyor sabırla bekliyoruz cebimize yansımasını. herkese selam......
-
göz boyamaktan başka bir işe yaramıyor enflayon düştü diyenlere cebindeki paranın değerini sormak lazım o eskidendi şimdi kimse kanmıyor devir hesap devri düştügüne inananin baştakiler dahil dönüpte arkalarına bakmalarını tavsiye ederim benzini rafine çıkışı açıkladılar 700 kuruş ham olarak üzerine konan vergiyi siz düşünün nasıl düşmüş enflasyon bir yumurta 200 kuruş:nono: :nono:
-
Enflasyonun ilk zamanlar düşüyordu bir istikrar yaşanmışdı.Bunun yansıması olarak şirketler uzun vadeli taksitlendirmelere gidebiliyorlar artık ama şu anda enflasyonun düşdüğünü söylemek hayalcilik olur.Arkası kesilmeyen yüksek faturalar,sürekli artan kiralar,2 milyarı bulan yoksulluk sınırı,yoğun işsizlik,ay sonunun nasıl geleceği umursanmadan verilen üç kuruş asgari maaşla geçinilen ülkemizde enflasyonun düşük olduğu söylenemez.Enflasyon genel değerlendirmeyle bakılınca düşmüş görünüyor ama yansıması halka değil sermayesi bol olanların yani patronların cebine doğru oluyor.Ekonomik imkanlar baz alınarak yapılacak bir sınıf değerlendirmesinde dar gelirli için pek bir şey değişmediği rahatlıkla görülür.