Hava ulaşımına sis engeli
Hava ulaşımına sis engeli
17 Mayıs 2007 Perşembe 13:20
Trabzon'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sis, hava ulaşımını etkiliyor.
Trabzon'da sabah saatlerinde başlayan yoğun sis nedeniyle Trabzon Havalimanı'nda yapılması gereken bazı iç hat seferleri, yapılamıyor.
Türk Hava Yollarının saat 10.00'daki Trabzon-İstanbul seferi ile Onur Air'in saat 09.15'deki Trabzon-İstanbul seferi, sis nedeniyle gerçekleştirilemedi.
Uçuşların, rötarlı olarak yapılacağı öğrenildi.
Öte yandan, THY'nin İstanbul-Samsun seferini yapan uçağı, Samsun'daki sis nedeniyle saat 02.00'de Trabzon Havalimanı'na indi. Uçak, saat 04.35'de Samsun'a gitti.
Meteoroloji Trabzon Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kuzey ve doğu yönlerinde, özellikle deniz üzerinde etkili olan sisin görüş mesafesini düşürdüğünü belirttiler.
Yetkililer, saat 14.00'da hava sıcaklığının artmasına bağlı olarak sisin tamamen dağılacağını ve görüş mesafesinin 5 kilometreye kadar yükseleceğini öngördüklerini bildirdiler.
Gazze'de 4 günün bilançosu
Gazze'de 4 günün bilançosu
17 Mayıs 2007 Perşembe 13:14
Gazze Şeridi'nde 4 gündür El Fetih ve Hamas güvenlik güçleriyle bu grupların militanları arasındaki kanlı çatışmaların toplam bilançosu 47 olarak açıklandı.
Sağlık Bakanlığı Acil Yardım Genel Müdürü Dr. Muaviye Hasaneyn, çatışmalarda 28'inin durumu oldukça ağır 210 kişinin de ağır yaralandığını bildirdi.
Dr. Hasaneyn'in verdiği bilgiye göre, ölenlerin 5'i, İsrail'in dün yeniden başlattığı Refah ve Gazze'ye yönelen hava saldırılarında hayatını kaybetti.
Hamas'ın İzzeddin El Kassam Tugayları militanlarının, Karni geçiş noktası yakınlarında, Filistin ulusal güvenlik güçlerinin kampına yaptığı baskında yaralanan ve İsrail'de bir hastaneye aktarılan Filistinli askerin de hastanede öldüğü kaydedildi.
Akşam saatlerinde, daha önce kaçırılan 3 asker de kendilerini kaçıranlarca vurularak yaralanmış halde bulundu.
Hamas'ın dün gece tek taraflı ateşkes çağrısının, El Fetih tarafından da kabul edilmesiyle saat 20.00'de silahların susacağının belirtilmesine rağmen, yine de çatışmalar durmadı. Gece ve sabah da devam eden çatışmalarda, taraflardan 5 kişi öldü. Çatışmalara rağmen, Gazze'nin bugün nispeten daha sakin bir güne başladığı belirtildi.
650 YTL hesabın üstüne dayak
650 YTL hesabın üstüne dayak
17 Mayıs 2007 Perşembe 13:07
Olay, gece geç saatlerde Çiğli Belediyesi önünden 155 Polis İmdat telefonuna yapılan bir ihbar sonucu ortaya çıktı. İddiaya göre, bayan arkadaşıyla birlikte Çiğli'de bir müzikhole giden emekli astsubay Veli Ç., geç saatlere kadar içki içerek eğlendi.
Gecenin sonunda gelen 650 YTL'lik hesaba itiraz eden Veli Ç., iş yerinde çalışan personel tarafından tartaklandı. Üzerinde para olmadığı için Çiğli Belediyesi önündeki bankamatikten para çekmek üzere yola çıkan emekli astsubay, iş yeri sahibi tarafından feci şekilde dövüldü.
Beylik silahının da gasp edildiğini öne süren Veli Ç.'nin ihbarı üzerine harekete geçen polis, kaçan iş yeri sahibini kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Veli Ç., olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.
Nur erkek oldu evlenmek istiyor
Nur erkek oldu evlenmek istiyor
17 Mayıs 2007 Perşembe 12:50
Erzurum'da 28 yaşındaki kız, 45 saat süren 4 ameliyat sonrası erkek oldu. Erkek olduktan sonra adını da değiştiren genç kıza, son ameliyatında yapay testis takıldı.
Erzurum'da yaşayan 10 kardeşin en küçüğü olarak dünyaya gelen Nur K, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokula gittiği dönemde kendisini erkek gibi hissetmeye başladığını ifade ederek, ''Erkeklerle birlikte sokakta topaç ve bilye oynuyordum. Erkek gibi gömlek ve pantolon giyiyordum'' dedi.
Sokakta erkek oyunları oynamasına rağmen evde ise kadınlara özgü işler yaptığını ifade eden Nur, şöyle konuştu: ''14 yaşına gelince en büyük ağabeyim kıyafetlerime kızarak 'etek giyeceksin' dedi. Karşı çıkınca dövdü ve zorla etek giydirdi. Etek giydiğim zaman kendimi çok kötü hissettim. Adeta ölmek istedim.'' Abisinin bir arkadaşıyla evlendirilmek istendiğini anlatan Nur K. ailesinden ve çevreden gördüğü baskı yüzünden Bursa'da yaşayan ablasının yanına gittiğini belirterek, şöyle konuştu:
''Bursa'da daha rahat bir ortamda yaşamı sürdürdüm. Konfeksiyon fabrikasında çalışmaya başladım. Bu arada göğüslerim belirmeye başlamıştı. Göğüslerim belli olmasın diye sarıp üzerine yelek giyiyordum. İş yerinde kendimi erkek olarak tanıttım. Ancak bazı işçiler benim kadın olduğumu anlayınca alay etmeye başladılar. Ben de işten çıkmak zorunda kaldım.''
YEŞİL KART SAYESİNDE
Annesinin çağrısı üzerine yeniden Erzurum'a döndüğünü anlatan Nur K, erkek olmak için ameliyat olmaya karar verdiğini belirterek, ''Maddi durumumuz iyi olmadığı için yeşil kart sayesinde ameliyatlarımı yaptırabildim'' dedi. Valilik tarafından verilen yol parasıyla Ankara'ya gittiğini ifade eden Nur K, 14 saatlik ameliyatın ardından ayağından alınan parçayla kendisine yapay penis yapıldığını kaydetti.
Ankara'daki ameliyatların ardından kontrollerinin Erzurum Numune Hastanesinde devam ettiğini anlatan Nur. K, şunları söyledi: ''Son ameliyatımı Numune Hastanesinde oldum. Artık çok mutluyum. Erkek olabilmek için toplam 4 ameliyat oldum. İlk ameliyatım 16 saat, ikincisi 14 saat, üçüncüsü ise 12 saat sürdü. Erzurum'da yaptırdığım ameliyat ise 3 saat sürdü. Bu arada defalarca dikişlerim attı. Onlar için de çeşitli müdahaleler yapıldı.''
''EVLENMEK İSTİYORUM''
Erkek olup Nüfus Müdürlüğünde kaydını değiştirdikten sonra askere çağrıldığını da belirten Nur K, askeri hastanede muayenesinin ardından çürük raporu aldığını söyledi. Ameliyatların ardından kız olarak çekilmiş fotoğraflarının hepsini yaktığını da anlatan Nur K, ''Bir kız arkadaşım var. Durumu bilmesine rağmen benimle evlenmeyi kabul etti. Ailesi de iş bulursam kızlarını vereceklerini söylediler'' dedi.
Ameliyat hayatını kararttı
Ameliyat hayatını kararttı
17 Mayıs 2007 Perşembe 12:38
İzmir'de özel bir hastanede olduğu guatr ameliyatı sırasında ses telleri kesilen Gülden Deliktaş, operasyonu gerçekleştiren doktora 101 bin YTL'lik tazminat davası açtı.
Deliktaş, operasyonun geri dönüşünün ve mevcut durumunda iyileşme olmasının mümkün olmadığının doktorlar tarafından kendisine anlatıldığını belirterek, operasyonu gerçekleştiren doktor aleyhinde bin YTL'si maddi, 100 bin YTL'si manevi olmak üzere toplam 101 bin YTL'lik tazminat davası açtı.
İzmir'de özel bir hastanede Opr. Dr. Bülent T. tarafından 2004 yılının Kasım ayında guatr ameliyatı olduğunu belirten Deliktaş, operasyon öncesinde kendisine ameliyatın riskleri hakkında herhangi bir bilgi verilmediğini savundu.
DİYAFRAMDAN ÇIKARDIĞI SESLERLE KONUŞABİLİYOR
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ses ve Konuşma Bozuklukları Tanı ve Laboratuvarında diyaframdan ses çıkarma üzerine eğitim aldığını ve bu sayede konuşabildiğini kaydeden Deliktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Daha önce Selçuk'ta tiyatro kursuna gitmiştim. Ses açma teknikleri
konusunda bilgim vardı. Ege Üniversitesindeki klinikte de 2-3 ay eğitim aldım. Zorlanarak da olsa derdimi anlatabiliyorum. Şarkı söylemek, yeniden tiyatro kursuna gitmek bir yana, ne telefonla konuşabiliyorum ne de sinirlenince bağırabiliyorum. Bunlar o kadar önemli şeyler ki...''
Ülker'den 3 milyar dolarlık satış
Ülker'den 3 milyar dolarlık satış
17 Mayıs 2007 Perşembe 12:23
Ülker Şirketler Topluluğuna bağlı Ülker Grubunun 2006 yılı net satışları 3 milyar dolar olarak gerçekleşirken, grubun ihracatı 250 milyon dolara ulaştı. Ülker Grubunun 2006 yılı performansı ve 2007 yılına ilişkin hedefleri, Ülker Grubu Başkanı Ali Ülker ve Ülker Gıda Genel Müdürü Cafer Fındıkoğlu'nun katıldığı basın toplantısıyla açıklandı.
Verilen bilgiye göre, grup geçen yıl 3 milyar dolarlık net satış elde ederken, grubun ihracatı 250 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. 10 alanda 12 üretim ve 4 pazarlama şirketiyle faaliyet gösteren Ülker Grubu, 7,5 milyar dolarlık Ülker Şirketler Topluluğu cirosunun yüzde 40'ını karşıladı. Yine şirketler topluluğunun toplam ihracatının yüzde 55'lik bölümü Ülker Grubu şirketlerince gerçekleştirildi.
Ülker Grubunun en büyük şirketi olan Ülker Gıda'nın da iştirakleriyle birlikte 2006 yılı net satışı 1,7 milyar YTL, net karı ise 88,8 milyon YTL oldu. Ülker Gıda'nın 2006 faaliyetlerinden elde ettiği kardan yatırımcılara 1 YTL nominal değerli her bir hisse senedi için brüt 10 YKr olmak üzere toplam 31,2 milyon YTL temettü dağıtılacak.
Ülker Grubunun 2007 gündeminde halka arzlar ve yurt dışı yatırımları bulunurken, şu anda 7 ülkede 10 fabrikada üretim yapan grup, yıl sonunda devreye girecek yeni fabrikalarla Cezayir'den Pakistan'a, Romanya'dan Mısır'a kadar geniş bir alanda faaliyet göstermiş olacak. 14 bin 500 kişiye doğrudan iş imkanı sağlayan grup şirketlerinin 2006 yılında devlete ödediği vergilerin toplamı da 220 milyon YTL'ye ulaştı.