-
Hamas mevzilerine füze yağdı
26 Mayıs 2007 Cumartesi 14:29
Gazze kentiyle Han Yunus'taki füze saldırılarında, Hamas'a bağlı güvenlik güçlerinin merkezlerinde yaralı sayısının da 30'un üzerinde olduğu bildirildi.
İsrail uçakları, Gazze kentinin doğusundaki Zeytun mahallesinde Ali Bin Ebu Talib Camisi yakınlarında Hamas'a bağlı özel kuvvetlerin bir karargahına saldırı düzenledi. Füze saldırısı, Hamas'a bağlı güvenlik kuvvetlerinden 5'inin ölmesine, 4'ü ağır onlarca militanın da yaralanmasına neden oldu.
Gazze'nin batısında, sahil kesiminde bir başka Hamas karakolu daha füze saldırısına uğradı, ancak burada ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi. İsrail uçakları, Han Yunus'ta, eski Yahudi yerleşimi Neve Dekalim yakınlarındaki bir Hamas mevkisine de art arda 2 füze saldırısı düzenledi.
Bu saldırıda da bazı özel güvenlik mensuplarının yaralandığı kaydedildi. Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın Tel Sultan bölgesinde, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'na ait olduğu belirtilen bir eğitim kampına da füze saldırısı yapıldı.
F-16 uçaklarından atıldığı belirtilen füzelerin, eğitim kampını yerle bir ettiği ve 3 Filistinli militanın yaralandığı öğrenildi. Filistin Sağlık Bakanlığı Acil Servisinden Dr.Muaviye Hasaneyn, ölü sayının artabileceğini, yaralılardan bazılarının durumlarının oldukça ağır olduğunu, kurtarabilmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
-
CANLI BOMBA yakalandı
26 Mayıs 2007 Cumartesi 14:19
İstanbul’da bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik üç ayrı operasyonda 10 kişi yakalandı. Yakalananlar arasında intihar saldırısı hazırlığındaki bir kadının da bulunduğu açıklandı.
Üsküdar’da düzenlenen operasyonda, canlı bomba olduğu belirtilen bir kadın ile kendisine yardım eden 2 kişi yakalandı. Kadın teröristin eylem yapmak için patlayıcı beklediği sırada yakalandığı açıklandı.
Eyüp ve Gaziosmanpaşa’da düzenlenen operasyonda, yurtdışında suikast ve bomba eğitimi alan 2 kişi, yanında kaldıkları 2 kişi ile birlikte yakalandı. Zanlılardan üçü tutuklandı.
Ümraniye’de gözaltına alınan 3 örgüt üyesinin ise 9 Şubat 2006’da Bayrampaşa Çevik Kuvvet binası yakınlarında 1 kişinin ölümü 7’si polis 16 kişinin yaralanması eylemine katıldıkları açıklandı.
Üç tabanca ve bomba yapımında kullanılan malzemelerle yakalanan zanlılar adliyeye sevk edildi.
-
Sandık her zaman demokrasi değil
26 Mayıs 2007 Cumartesi 14:11
AK Parti'nin, bazı tasarı ve tekliflerin gündemin ön sıralarına çekilmesi ile Anayasa değişikliği kanununun 48 saat geçmeden Komisyonda görüşülmesini içeren grup önerisi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
Önerge aleyhine konuşan CHP'li Oya Araslı, ''Sandık her zaman demokrasi demek değildir. Halkın önüne sandık koyan kimi ülkeleri hepimiz eleştiriyoruz. Parlamenter sistem de yarı başkanlık ve başkanlık sistemi de demokrasidir'' görüşünü savundu.
''AK Parti'nin inadının, Türkiye'yi cumhurbaşkanını seçemez duruma getirdiğini'' ifade eden Araslı, yapılan değişikliğin de sorunu çözemeyeceğini vurguladı.
-
BBP bağımsız adaylığa sıcak
26 Mayıs 2007 Cumartesi 14:05
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, bir kaç gün içinde ''teşkilatlarının karar vermesi halinde seçimlerde bağımsız aday gösterebileceklerini'' bildirdi. Partisine katılım dolayısıyla BBP Genel Merkezi önünde düzenlenen törene gelen Yazıcıoğlu, burada davul ve zurnayla karşılandı.
Türkiye'nin çıkarları için uzlaşmak gerekiyorsa uzlaşacaklarını, ayrışmak gerekiyorsa ayrışacaklarını, tek başına yürümeleri gerekiyorsa tek başına, ''bağımsız gerekiyorsa bağımsız'' yürüyeceklerini belirten Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:
''Tek başımıza seçimlere gireceğiz ve şu birkaç gün içerisinde teşkilatımız karar verirse bağımsız adaylar da gösterebiliriz. Ama şu ya da bu şekilde BBP bu seçimlerde Meclis'te olacak. 8 milletvekiliyle nasıl bir duruş sergilediğimizi hatırlayın. Demokrasiye müdahalelerde duruşu en açık parti BBP'dir. Hem devleti müdafaada, hem demokrasiyi müdafaada BBP farklı durmaktadır.''
-
Otopark bekçisi Tuncay Özkan
26 Mayıs 2007 Cumartesi 13:53
Kanaltürk'ün patronu gençlik yıllarında otopark bekçisi olduğunu açıkladı...
Kanaltürk'ün patronu Tuncay Özkan dün gece Mine Kırıkkanat, ve Kemal Yavuz'un sunduğu "Gerçekler" programına konuk oldu.
Kendi televizyonunda konuşan Tuncay Özkan, izleyenleri duygu dolu dakikalar yaşattı. Program sırasında Tuncay Özkan, babası olmadığı için ailesine nasıl baktığını anlatırken gözleri doldu.
Özkan, o yıllarda bir otoparkta gece bekçiliği yaptığını anlattı.
-
Kırık diş üstüne espriler
26 Mayıs 2007 Cumartesi 13:47
Kalemle ağzını karıştıran Beyaz dişini kırdı. Canlı yayını kerketmek zorunda kalan sanatçı bir süre sonra döndü.
O esnada Çöpdemir dişin kırıldığına ilk başta inanmadı.
Beyaz daha sonra stüdyoya geldi ve kırık diş üzerine espriler yaptı.
-
Hürriyet'te 3 kişi daha çıkarıldı
26 Mayıs 2007 Cumartesi 13:42
Ertuğrul Özkök'ün danışmanlığını üstlenen Seçkin Türesay ve Ertuğrul Karakulluççu ile Bölge Yayınları'nda çalışan Erol Türegün, kurumla yollarını ayırdı.
-
THY Batum'a uçuyor
26 Mayıs 2007 Cumartesi 13:31
Türk Hava Yolları (THY), Gürcistan'ın başkenti Tiflis'ten sonra Batum'a da 29 Mayıs 2007 tarihinde itibaren tarifeli seferlere başlayacak.
THY Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, 3 frekans olarak planlanan hatta seferlerin, salı, perşembe ve cumartesi günleri karşılıklı olarak gerçekleştirileceği belirtildi. Açıklamada, İstanbul'dan Batum'a seyahat edecek yolcuların, vergiler hariç 59 YTL'ye uçabileceği, tanıtım amaçlı başlatılan kampanyanın bir ay boyunca devam edeceği bildirildi.
Türkiye ile Gürcistan arasında imzalanan ikili anlaşma gereği, Türk vatandaşlarının, Batum Havaalanı'ndan pasaportları olmasa dahi Türkiye Cumhuriyeti nüfus kimlikleri ile seyahat edebilecekleri ifade edilen açıklamada, Doğu Karadeniz bölgesindeki vatandaşlara uçuş kolaylığı sağlamak amacıyla Hopa'da bir yolcu terminali kurulacağı ve yolcuların Hopa terminalinde check-in işlemlerini yaptırabilecekleri belirtildi. Açıklamada, check-in sonrası HAVAŞ tarafından özel olarak tahsis edilmiş otobüsler ile Batum Havaalanı'na taşınacak yolcuların, pasaport yerine Türkiye Cumhuriyeti nüfus kimliklerini bulundurmalarının yeterli olacağı bildirildi.
Uygulamanın, Hopa Terminali'nin hizmete açılmasıyla başlayacağı ve terminal açılıncaya kadar Batum yolcularının, pasaportları ile seyahat edecekleri kaydedildi.
-
İtiraz etti, dayağı yedi
26 Mayıs 2007 Cumartesi 13:30
Adana'da notunu az bulduğu için itiraz eden bir öğrenci, öğretmeni tarafından dövüldüğünü iddia etti.
Alınan bilgiye göre, olay Dede Korkut İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. 4. sınıf öğrencisi Semagül Balaman (10), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi yazılı sonuçlarında notunun 20 olarak açıklanmasına bağırarak itiraz etti. İddiaya göre, sınıf öğretmeni Mustafa A. ise 'Bana değil kendine bağır' diyerek Balaman'ı dövdü. Dayağın ardından not defterine tekrar bakan Mustafa A, Balaman'ın notunun 60 olduğunu fark etti. Notunu 60 yerine yanlışlıkla 20 olarak gördüğünü ve üzülmemesi gerektiğini söyledi.
Yediği dayak neticesinde dişi kırılan ve gözlerinde morluklar oluşan Balaman, durumu ailesine bildirdi. Baba Fahri Balaman, diş kırığı, yüzünde ve göz altların şişlik bulanan kızını Çukurova Devlet Hastanesi'ne götürdü. Balaman, burada ayakta yapılan tedavinin ardından Bağlar Karakolu'na giderek sınıf öğretmeni Mustafa A.'dan şikayetçi oldu. Karakola gelerek ifade verdiği belirtilen sınıf öğretmeni Mustafa A. özür dilerken, Balaman ailesinin şikayetinden vazgeçtiği öğrenildi.
-
İade edilen paket komisyonda
26 Mayıs 2007 Cumartesi 13:27
TBMM Anayasa Komisyonu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in geri gönderdiği Anayasa değişikliğiyle ilgili yasayı bugün görüşecek.
Komisyon, içinde ''seçimlerin 4 yılda bir yapılması, cumhurbaşkanının halk tarafından ve 5 artı 5 sistemiyle seçilmesi''ni öngören düzenlemelerin bulunduğu Anayasa değişikliğiyle ilgili kanunu görüşmek üzere, saat 16.00'da toplanacak.