konu türbandan çok siyaset olayıdır bazıları türbanı sever bazılarıda sevmez isteyen kulanır istemeyen kulanmaz görüşüm
konu türbandan çok siyaset olayıdır bazıları türbanı sever bazılarıda sevmez isteyen kulanır istemeyen kulanmaz görüşüm
müslüman bir millete bu milletin başörtüsü inancı nasıl olursa olsun
ister YARATAN'ın emri olarak ister töre anane gelenek olarak görülsün
bu insan hakkı olan kişisel hak olanın yasaklanması kadar ilkel bir düşünce olamaz
bunu yasaklayan zihniyet ancak orta çag avrupasında görülebilecek bir eylemdir
arkadaşlar biz bir islam ülkesiyiz biz onca zaferi imanımızın gücüyle kazandık nasıl olurdu şimdi bütün bunları bırakıp türbanı sorun yaratıyorlar anlamıyorum onca kız kardeşlerimizi hiç bir yere aalmıyorlar demekki tuban sorunu var
bence türban türkiyede bir sorundur ve bazı kesimler bunu amaçlarına ulaşmak için bir araç olarakta kullanıyor resmi direlere girilemiyor kapıdan geri çevriliyoruz aynı daireye neredeyse üzerinde elbise olup olmadığını anlayamadığımız kişiler rahatlıkla giriyor hak adalet bunun neresinde
türban şuanda sadece siyasi bir problem olarak kullanılıyor.çok fazla problem yaptılar insanların giyimine degil kafasının içindekilere bakmak lazım diye düşünüyorum kafasına geçirdi bi bez parçası degilde fikirleri önemli bence.özgür bir ülkedeyiz sonuçta herkes yasalar çerçevesinde istedini yapabilir.benim annemde başörtüsü takıyo bu dogal bişey eskiden beri olan bişey başörtü....
katılmıyorum ağa....çünkü müslümanlığın yaşanmasını salt başörtüsü takıp takmamaya indirgemek olayın özünden sapmaktır...mesele şu:bakınız tüm islam ülkelerine hepsi dikta ve zulüm ile yönetiliyor...onun için hiç biri iflah olmuyor....Türkiye'de kimse bir başkasının sokakta ne giydiğine yada özel yaşamında ne yaptığına karışmaz...karışamaz....Türkiye'nin diğer müslüman ülkelerden farkı budur....resmi ve kamusal alanlarda da belirtilmiş kıyafet normları varsa buna da uyulmalıdır....günahı vebali varsa o kuralı koyan kişinin boynunadır...ben söylemiyorum...islamın ölçüleri böyle diyor....ha şunuda ekleyeyim,türkiyede 2 çeşit insanlar birbirinin ne giydiğine karışıyo...birinci grup türbanlı (baş örtülü değil) ve o zihniyetin erkekleridir kendileri gibi olmayanlara kafir gözüyle bakarlar.ikinci grup iflah olmaz komünistler dir..bunlarda samimiyetle dinini yaşan insanlara bile el-kaide militanı gibi bakar....Allah bu ülkeyi bu iki tip mikroptanda kurtarır inşallah.....tabiiki sadece Allah'a tevekkül yetmez....vatandaş olarakta biz elimizden geleni yapmalıyız....
arkadaşlar biz neler yapıyoruz anlamıyorum ama anladığım kadarıyla türban meselesi diye bir şeyler tutturmuşuz gidiyoruz nedir bu türban yahu anlamadım benim yaşım 38 oldu olacak bizler biraz eskidik diyebilirm ama şunuda biliyorum ki eskiden türban diye bir şey yoktu bu türban meselesi 10-15 yıldır var buda neden acaba bunu bir düşünsek meseleyi birazda olsun halledecek oluruz bu türbanın kökünü araştıranlar bilir bilmeyenlerde araştırsınlar bakalım ondan sonra kullansınlar ama araştırırkende tarafsız olarak araştırsınlar lütfen bu türbanın nereden türediğini ve bizede nasıl bulaştığını iyice araştırsınlar haa belki beni bu yazdıklarımdan dolayı tenkit edenler olacak veya banlanabileirimde ama olsun be arkadaşlar ülkem için ne gerekiyorsa onu her yerde ve her zamanda yaparım çünkü bizi bölmek isteyenler neler yapmadıki bizleri birbirimize düşürmek için ve dahada yapacaklarından eminim ne olur arkadaşlar bu ve bunun gibi olayların üstünde bile durmanın gereği yok çünkü bu şekilde yapılan olayların hepsinin bir amacı var o da güzel TÜRKİYE'mizi bölmek ve parçalamaktır .DÜŞÜNÜN BİR KERE BU TÜRBAN NE ZAMAN GİRDİ İÇİMİZE ESKİDEN TÜRBANMI VARDI NERDE BİZİM ANAMIZIN GİYDİĞİ YAZMAYA NEDEN DİL UZATILAMIYOR DÜŞÜNÜN BİR KERE haa eskiden ne kaldıysa tabi şimdiki zamanımıza tabiki hiç bir şey kalmadı
valla müslüman insan illa başörtüsü takacak yada türbanla gezecek gibi bir kural yok bence.müslüman kadın fevkalade başı açıkta dinine bağlı olabilir ve emir yasaklarını yerine getirebilir.ancak kapanılırsa daha çok sevabı var diye biliyorum.her neyse.müslüman ülkeler içinde bence en gelişmiş ülkelerden biriyiz ve hali ile iran ırak kadınları gibi halkımızın giyinmesi biraz garip kaçar.ha giyinmeyenler yokmu elbette var ama diğer ülkelerdeki gibi değil.buna ilave olarak türban ve başörtüsünün bana göre getirilmemesi gereken yerlerde vardır.örneğin devlet işlerinde,siyasette,eğitim öğretimde ve askeriyede türban işinin doğru olmayacağını düşünüyorum.çünkü bu yerlerde laiklik sanırım bir adım daha önde ve türbanın doğru olmayacağı kanısındayım.ha ben demiyorumki kimse türban kullanmasın yada takmasın demek istediğim sadece belli yerlerde abes kaçıyor benim belirtmek istediğim bu.
ülkede türban olmasın diye bir şey konulamaz.ülke demokratir ve hür bir ülkedir herkes istediğini yapar ve giyebilir.kimsenin karışmasına gerek yoktur...
sorun olmamalıdır.başını örtmek bence kötü değil aksine en doğal hakıdır.ve iyi bir davranış sergiliyor..şimdi bizler ((T.C.))vatandaşıyız'sak bir müslüman ülke olarak kabul ediliyorsak savata veya ecelimizle ölürken bir(((MÜSLÜMAN)))olarak defnediliyorsak islamın şartını getirecek..2, 2 daha4 eder başka yolu yok ha siyasetçiler bu konuda anayasa değişliği yaparsa buna bir çözüm bulursa ne şiş yanar ne kebap isteyen türbanı takar isteyen takmaz örnek bir demokrasi bir ((ülke)) haline geliriz.komşu ülkelere veya dış devletlere konu olmayalım böyle küçük sorunlarla lütfen..:)
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Bu ülkede özgürlük var ise neden türbana olmuyor ben bunu anlayamıyorum bu konu derin bir konu o yüzden derine dalmak istemiyorum madem demokrasi var deniyor o zaman türbana neden yok