109 Hayır ilginç doğrusu herşeye rağmen HAYATINDAN memnun olanlar demekki hala varmış.!!!!
Printable View
109 Hayır ilginç doğrusu herşeye rağmen HAYATINDAN memnun olanlar demekki hala varmış.!!!!
krız falan yok sadece bahane var
Panik ortamı yaratılmak isteniyor.
temennimiz inşallah ekonomi bozulmaz aksi halde hepimiz zarar görürüz
türkiye kırize sürüklenmiyor.hep kıriz de zaten.6 yıl boyunca ne kadar kurum varsa haraç mezat satıldı.bugüne kadar öyle veya böyle idare edildi o paralarla.geriye satılacak bir şey de kalmadı.üretim sektörü adına kocaman bir sıfırdan ibart iktidar.yaw kardeşim insan bi baraj yapar fabrika açar bir çivi çakar bir yere ya.iktidarların şu tablosuna bakmak lazım.ne kadar fabrika açtılar enerjiye ne kadar yatırım yaptılar gündeminde ar-ge varmıydı argeye ne kadar kaynak ayrıldı.bize ait bir değer üretildi mi yoksa hepsi çinden mi alındı karayolu taşımacılığından ne kadar kurtulundu ne kadar demiryolu yapıldı sadece sermaye babalarına mı çalışıldı kobiler için neler yapıldı.yani kendi ihtiyaçlarını kendin ne kadar üretebildin yerine getirebildin.malesef kemal dervişin saçma sapan model dahi denilemeyecek iğrenç ekonomi mantığı ile bu ülke 6 yıl daha oyalandı durdu.borç al borcun faizini öde mantığı ile işleyen bu iğrenç kapitalist ekonomi mantığı ile türkiye bir adım yol alamayacağı gibi hepten uçuruma gitti.bütçenin büyük birbölümü alına iç ve dış borçların faizine gidiyor.korkunç para bu faize giden para.iktidarlar faiz ödemelerine para buluyor asgari ücreti 20 ytl artırana kadar canı çıkıyor.faize buluyorsun ama.bu sistem paradan para kazanan bankaların işine yarar.bu sistem ülkemiz insanını banklara muhtaç etmeye yarar kıredi kartları ile bağımlı hale getirmeye köleleştirmeye yarar.daha az gelirin olmalı ki kıredi kartına muhtaç olasın..bu saçma sapan türkiyeni gayrı safi hasılasını sülük gibi emen bu iğrenç ekonomi modelinden mantığından vazgeçilmelidir.atatürkün uyguladığı milli bir modele dönülmelidir.yoksa 600 yüzyıl geçse bu modelle ülke bir arpa boyu yol alamaz.türkiye büyük para babaları tarafından inek gibi sağılan bir ülkedir.bu iş bu maliye bakanları bu idare ile mümkün değil yürümez.herşeye nerede ise yüzde 60 zam geldi.enflasyon nasıl oluyorsa pek kıpırdamıyor.yalan bu enflasyon değerleri..bu mantıkla bu ekonomi modeli ile kıriz hit bitmez mümkün değil.
hemde nasıl ama bu seferki kriz zor atlatılacak olan krizlerden bir tanesi vay halimize
Ya arkadaşlar lütfen soruyu ekonamik yönden mi yok efendim top yekün TÜRKİYE' nin gidişatı mı( terör= pkk=doğu anadolu, aşırı dinci (yada perde buysa)=diğer partiler) yoksa evyam mı? di ye sorun ben şahsen anlamadım? Yok eğer sadece ekonami ise bırakın parayı, ekmeğiniz varsa koyun kenarı yarın onu arayacaksınız....( benim görüşüm doğru yada yanlış, kimseye hakaret etmedim ve benim görüşüm bu).
Bu arada doğu anadolu eşittir terör , pkk derken yanlış anlaşılmasın gelmesi istenenen konu bu, yani bizi ikiye mi ayıracaklar batı/ doğu diye aklımdaki ve korktuğum bu sadece....
arkadaşlar hala anlayamadığımız şey birileri bir kriz senaryosu yazıyor bizler busenaryoyu oynuyoruz . bu durum hatırlayanlar bilir geçmiştede böyleydi şimdide böyle ama senaryoda unutulan bir şey var aziz milletim uyanışa geçti birilerinin kriz öcüsü ile korkmuyor korkmayacakta yeterki özümüze kültürümüze milli benliğimize ananelerimize velhasıl bize has olan her şeyimize sahip çıkalım ihanet içinde olmayalım ufkumuzu geniş tutalım her platformda milli bütünlüğümüzü ifade edelim birbirimize desdek olalım işte o zaman krizler bize komedya gibi gelir SAYGILAR:present: