Bizler küçük esnafız bittik,fabrikası olup yanında bir sürü insana iş ve aş verenlerin vede çalışanlarının ALLAH yardımcısı olsun
Printable View
Bizler küçük esnafız bittik,fabrikası olup yanında bir sürü insana iş ve aş verenlerin vede çalışanlarının ALLAH yardımcısı olsun
şu an itibarı ile buralarda bir numara ama ilerki gunler nasıl olur bilemem
arkadaşlar biz sabit gelirli olanlar saten yıllar krızde
yenisine ihtiyaç yok.
Ucu Açık Bir Soru.hükumete Tersisem.hep Muhalif çıkarım Isterse Beni Yağ Ile Balla Beslesin.onun Için Elle Gelen Dügün Bayram Demiş Bizim Atalarımız.bu Keriz Dünya çapında Bir Meretse Bizede Uğrasa Neçıkar Bundan Biraz Kaanat Biraz Sabır Biraz Israftan Kaçınma Biraz Iktisaat öğretiverir Insana Bir Geziverin Barları Pavyonları Haramizadelerin Mekanlarını Bakın Bakalım Tuzu Kurulara Birşey Olmuşmu.yok Onlarda Bir Sıkıntı.onlar Villalar Peşinde Zevki Safa Peşinde Aziz Dostlar Işte Bu Kadar çok Da Gam Degil Elle Gelen Dügün Bayramdır. Durmak Yok Yola Devam.....ileri.
Kop61 kardeşim bireysel olarak sen etkilenmemiş olabilirsin. Ona kimsenin bir diyeceği olamaz. İnşallah etkilenmezsinde. Ben yazılarımda kimseyle alay etmem kardeşim. Konuyla ilgili bilgi ve belgeleri kendi yorumumla anlatırım. Ama verdiğin uç örnek malesef Türkiye şartlarında mümkün değil. Sizin iş yerinin alacağı elemanda aradığı nitelikler başvuru sahiplerinde olmayabilirde. Biz burda Türkiye genelini tartışıyoruz. Eskiden krizlerde kahvehaneler dolar, taşardı. Şimdi onlarda sinek avlıyorlar. Müşteri gelmediğinden daha bugün yakındı bir kahveci. Millette para yok kardeşim. Bir arkadaşım yazmıştı yukarıda; artık dükkan camlarında eleman alıncak yazıları yok diye. Dün okul çıkışı çarşıyı dolaştım. Gerçektende yoktu artık böyle ilanlar. Ha savurganlığa ve lüks tüketime gelince onun kralını yapıyor millet. Ayranı yok içmeye.... hesabı.
Arkadaşlar hani kriz-mıriz yoktu? Sanayi Bakanlığı dün küçük işletmelere bu kriz nedeyle faizsiz kredi açmaya başlıyacakmış. Kraldan fazla kralcı olmaya gerek yok.
Artech ben siyasi görüşteysem, sen hangi görüştesin acaba? Senin yazını silmemdeki amacım ilgisiz mesaj yazdığın için. Amerika'da başarılı olmuş bir doktorun hayat hikayesiyle konunun ne alası var? Alıntı yaptığın yazı genele yazılmış bir yazıydı. Eğer üstüne alınıyorsan o da senin bileceğin iş kardeşim.
Saygılar.
Krizmi dediniz?
kriz benim gibi küçük esnaflara geçen sene ugradı ufak dahi olsa helal yoldan ekmegimi kazandıgım dükkanımı kapattım ve iyi derece sayılabilecek bilgisayar bilgimle İzmir gibi yerde iş bulamadım.Allah rızası içinde bir yerde işci, aranıyor lafına levhasına raslamadım
ama hamdolsun şimdi vergi yok dükkan kirası yok bundan güzel rahatlıkmı olur
krizmi yok ya kriz mıriz yok hırsızlıga soysuzluga aklı yetmeyenlere ,hanı hamamı olmayanlara parası olmayanlara ve sadaka kabul etmeyenlere dar gelirlilere kriz var
yoksa kriz miriz zam mam yok hamdolsun çok iyiyiz
saygılar
Soyguncuların yankesicilerin başta olduğu bir zamanda insanların bir lokma ekmeğe bile muhtaç olması çok rahatsız edicide olsa hepimiin bildiği bir gerçek
dilerimki insanlar umudunu kaybetmeden düzeltilecek bir şeyler yapılır bizleri yıkan zamlar değil hepimiz biliyoruzki en fazla zam rahmetli ÖZAL zamanında
yapıldı ,ama yapılan zamlar insanların alım gücünü kaybettirmiyordu
yine herkes istediğini alıyordu.(AYA GİDİLECEK AYA , AMA NE ZAMAN KİMSE AÇ
KALMAYACAK DÜNYADA) YAŞAR:tongue:
bu memlekette krız yoktu ve halen yok ama bu medyanın yuzunden herşey zamlandı krız haberlerı yuzunden başta halk ve özel iş yerı sahiplerı harcamaları kısıtladı para dönmemeye başladı kım ne derse desın ıhracat yavaşladı avrupaya ıhracat yavaşladı ise arap ulkeri var duydunuzmu arap ulkelerınde krız adamlarla yapabileceğimiz bir suru iş var.
medya birilerının ekmeğine bal surdu. örnek karabuk demirçelik fabrikası sözde krız var die fabrikadan 700 işçi çıkarıldı ama adamlar harıl harıl surıyeye ve o bölgeye tren rayı uretıolar. ee birde yılbaşı zam zamanı işçiler zam istemesın die krız bahanesıne işçi çıkarttık bahanesı yaptılar. dieceksinziki insanın ekmeğiyle oyanamak bu kadarmı kolaymı evet kolay her akşam tv lerde bizim ekmeğimizle çocukla oynar gibi oynayıp turkiyeyı ve halkı işverenı tedirgin hale getirdiler. Asıl krız medyada idi kan ağlıyolardı ve krız bahanesı onlara yaradı dizilerden programlardan idirim krız için yapılan siyası oturumlar ve halkın bunlara ilgisi ve reytıng. halkımızı krız kolık yaptılar. devlette suç var neyın ne olduğu belli bu haberlerın biraz yavaşlayıp piyasanın kendıne guvenmesı lazım ama nerde hegun tv ler her an kuresel krız yok 2009 daha kötu olacak. ya bırakın bunlarıda bundan bir çıkış yolu bulalım kendımıze guvenelım.
bu turkıyenın en kötu yanı en çok dezavantajı kendıne ve pıyasaya olan guvensizlikten turkıye 2001 krızınden akp ye olan guvenı sayesınde çıktı ve bıraz soluklandı ve son aylarda olan pkk saldırıları dış guçlerın ulkemıze verdıklerı kaynaklarda yaptığı oylamalar ve medyanın bu devletı yıpratması sonucu ortada bir guvensizlik meydana geldı ve sonuç halimiz ortada.
iş konusunda bende işsizdim ama yenı işe başladım ama önumu göremıom guvenemıom ınsanlara işsahiplerıne ağzını açsan tvler e bak dıolar. bahane hazır işsiz olanlarda kendılerıne guvenıolar yılmıoar ama hergun olumsuz duyumlar dahada yıpratıo. ortada çözumden çok felaket tellallığı var. az ile yetınmeyen çoğu bulamazmış ama bizide bilerek bu azlığa itenler elbet bu yaptıklarının cezalarını çekecekler buna yurekten ınanıyorum.