Dostlar iyi akşamlar. Ahmet kaya için bilemem ama Nazım Hikmet'in mezarı Türkiyeye getirilmelidir diye düşünenlerdenim. Doğrudur Nazım Hikmet öğrenimini gördüğü (Moskova'da) yıllarda bolşevik ihtilalinin ilk yıllarının pembe tablosuna kapılmıştır ama daha sonra yaptığı yanlışlığın farkına da varmıştır. Türkiye de geçirdiği yıllarda kendisine rahat verilmemiş ve Türkiyemizi terk etmek zorunda kalmıştır. Ben bir Türk ve Anadolulu olarak Nazım Hikmetin mezarının, Türkiyede olmamasının eksikliğini duyuyorum. Eğer aramızda Nazım Hikmet'i Hain olarak düşünenler varsa benim kendilerine, naçizane, söyleyeceğim şey, şairin Kurtuluş Savaşı Destanını okumalarıdır. Sadece bu şiiri bile Nazım Hikmetin bu vatanı ve onun insanlarını ne kadar sevdiğinin kanıtıdır.
Sizlerden ricam, ne olursunuz, Nazım Hikmet gibi bir kişi ile Abdullah Öcalan gibi bir bebek katilini aynı kefeye koymayınız.
Son söz olarak, gittiği yolu onaylamasam bile Nazım Hikmetin mezarı Türkiyede olmalıdır.
Unutmayın, bu topraklar bizim vatanımızdır ve bu topraklarda doğup, bu toprakta yaşayanlar için bir şeyler yapmaya çalışanları dışlamamalıyız.
Bizim dostlar bizim, Nazım Hikmet de bizim, Ziya Gökalp de Bizim.
Hepinizi seviyorum.