Uzun süredir sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan Kewell, Bordeaux maçında oynamak istiyor. Avustralyalı futbolcu, Konyaspor maçında "Hazırım" demesine rağmen teknik direktör Skibbe tarafından oynatılmamıştı. Kewell'ın Antalyaspor kadrosuna alınacağı, duruma göre şans bulacağı belirtildi.
11-02-2009, 20:59
sarıkanarya_41
Ne demek istediler?
'Muhtıra'ya bir tepki de Ergun Gürsoy, Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak'tan geldi. Üç eski yönetici şunları söyledi: 'Selçuk Dereli önüne konulan senaryoyu oynadı' diyen yönetim ne demek istediğini belirtsin biz de ona göre arkasında olalım.'
11-02-2009, 20:59
sarıkanarya_41
G.Saray günlüğü
Çalışma başladı Sarı-kırmızılılar, bir günlük aranın ardından Antalyaspor maçının hazırlıklarına başladı. Skibbe'nin pazartesi günü izin verdiği futbolcular, dün akşam basına kapalı idman yaptılar. Bugün ise saat 10.30'da basın ve taraftara açık, saat 17.00'de basın ve taraftara kapalı çift idmanla hazırlıklarını sürdürecekler.
Hasan'a özel idman Mehmet Güven ve Emre Aşık dünkü idmanın tümüne takımla birlikte katıldılar. Hasan Şaş özel bir antrenman programıyla takımdan ayrı, Mehmet Topal da fizyoterapist eşliğinde çalıştırıldı.Serkan Kurtuluş, Hakan Balta, Fernando Meira ve Semih Kaya'nın tedavilerine ise sağlık merkezinde devam edildi.
Divan toplanıyor Galatasaray kulübünün olağan Divan Kurulu toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Galatasaray Lisesi'nde saat 13.30'da başlayacak olan toplantının sert kapışmalara sahne olması bekleniyor. Başkan Adnan Polat'ın da konuşacağı toplantıda 15 aylık bölüm masaya yatırılacak, son 'muhtıra' da tartışılacak.
Rakip Schalke Sarı-kırmızılılar, Schalke ile özel maç oynayacak. İstanbul'da Büyükçekmece Belediyesi tarafından 20 bin kişilik bir stat yapıldığı ve stadın açılışının Galatasaray- Schalke karşılaşmasıyla gerçekleştirileceği açıklandı. Organizasyonun önümüzdeki sezonun başlamasına yakın bir tarihte gerçekleşmesi planlanıyor.
12-02-2009, 19:28
sarıkanarya_41
Yeter artık!
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Yönetimle görüşen Brezilyalı yıldız: Futbol oynamak istedikçe üzerime geliniyor. Bunlara dayanamıyorum.
Galatasaray'ın süper starı Cassio Lincoln isyan bayrağını açtı... Kırmızı kart gördüğü Kayseri maçı sonrasında yönetimle bir görüşme yapan sambacı, takımdan ayrılabileceğini ima etti. Türkiye'ye geldiği ilk günden bu yana dış etkenlerin etkisi altında kaldığını ifade eden Lincoln'ün, "Önce kasti tekmeler, şimdi de hakem hataları futbol oynamama müsade etmiyor. Üzerime çok geliniyor. Artık bunlara dayanamıyorum" dediği öğrenildi.
'Sen kafanı takma'
Moralinin çok bozuk olduğu bildirilen Lincoln'ü teselli etmek isteyen sarı-kırmızılı yönetimin ise Brezilyalı oyuncuya, "Sen bunları kafanı takma. Lig ve Avrupa'da sana çok ihtiyacımız var yanıtını verdiği öğrenildi. Ancak yıldız futbolcunun Rusya ve Almanya'dan gelen teklifleri değerlendireceği kaydedildi. Bu arada, Brezilya'nın ünlü spor portalı UOL Esporte'nin Cassio Lincoln'ün ülkesine dönebileceğini yazması dikkatlerden kaçmadı. Yaşar YALÇIN
12-02-2009, 19:29
sarıkanarya_41
Federasyonu ve MHK'yı topa tutu
Ya kendinizi düzeltin ya da biz sizi düzeltiriz!.
* Galatasaray'ın kim olduğunun farkına varamamı.lar. Türk futbolunun sancak gemisi olduğunu idrak edememi.ler.
* Hakemler neticeleri kendileri tayin etme pe.inde. Bundan diğer takımlar da şikayetçi. Bıraksınlar futbol oynayalım.
* Tahammülümüz kalmadı. Hatalarını düzeltmelerini bekliyoruz. Hakkımızı aramak için gerekirse UEFA'ya, FIFA'ya, CAS'a gideriz.
* Oyuncularımız, yedikleri dayakla kalıyor. Bunu kabullenmeyeceğiz. Hangi sertlikte gerekiyorsa, o sertlikte cevap vereceğiz.
* Federasyonla kan davası gütmüyoruz. Neticede hepimiz Türk futbolunun unsuruyuz, ama yanağımıza daha fazla tokat vurdurtmayacağız.
Herkes şikayetçi
- Galatasaray'ın Türk futbolunun sancak gemisi olduğunu idrak edememişler. Yanağımıza tokat vurdurtmayacağız
- Hakemler neticeleri kendileri tayin etme peşinde. Bundan diğer takımlar da şikayetçi. Tahammülümüz kalmadı
- Hatalarını düzeltsinler. Düzeltmezlerse düzeltenler gelir. Hakkımızı aramak için gerekirse FIFA'ya, CAS'a gideriz
Kayseri maçının ardından zehir zemberek bir bildiri yayınlayan Galatasaray'da federasyon ve MHK'ya olan tepkiler artıyor. Taraftarların federasyon temsilciliklerine siyah çelenk bırakmasının ardından dün de başkan Adnan Polat, divan kurulu toplantısında hakem hatalarına değinerek sert açıklamalar yaptı. 'Futbolu bir şov endüstrisi olarak gördüklerini ve ayrıcalık talep etmediklerini' vurgulayan Polat "İkazlarımızın dikkate alınmaması nedeniyle bir deklarasyona mecbur kaldık. Neticede hepimiz Türk futbolunun birer unsuruyuz ama yanağımıza daha fazla tokat vurdurtmayacağız" dedi.
Uyarıda bulunduk
İşte Polat'ın olay sözleri: "Futbolun kanunlar ve kurallarla yönetmesini istiyoruz. Mahmut Özgener'e tam destek verdik, sözümüzün arkasında durduk. Ligler başladı ve Galatasaray oyuncularına daha birinci maçtan başlayan tekmeler, tokatlar, dirsekler... Özgener'le eylül ayında görüştük, şikayetlerimizi ilettik. Hakemlerimizin bazı konulara dikkat etmelerini, anti futbola önlem alınmasını istedik. Ekim ve kasım aylarında tekrar tekrar görüştük. Ama değişen bir şey olmadı.
Kartlar yanlış
Kayseri maçında Lincoln'e gösterilen kartlar yanlıştı. Ondan sonra oyunu dengelemek için Kayseri'nin penaltısı verilmedi. Galatasaray'ı anlamamışlar ve kim olduğunun farkına varamamışlar. Galatasaray'ın, Türk futbolunun sancak gemisi olduğunu idrak edememişler. Son haftalarda hep hakemler tartışılıyor. Bıraksınlar futbol oynayalım. Neticeleri tayin etmenin peşindeler. Bundan tüm takımlar mustarip. Destek veriyoruz dedik, baktık ki Galatasaray'ı hiç dikkate almıyorlar.
Sert olacağız Biz Galatasaray'ın haklarını korumak için görevdeyiz. Biz ne dersek, 'Hayır' diyorlar. Sesimize niçin kulak vermiyorlar? Tahkim'de de şekil hataları yaparlarsa konuyu UEFA, FIFA ve CAS'a kadar götürmeye hazırız. Oyuncularımız, sahada yedikleri dayakla kalıyor. Bunu kabullenmeyeceğiz. Hangi sertlikte gerekiyorsa o sertlikte cevap vermeye hazırız. Hakemlerimize sabır gösterdik ama bizi hayal kırıklığına uğrattılar. Hatalarını düzeltsinler. Düzeltmezlerse, düzeltenler gelir."
12-02-2009, 19:30
sarıkanarya_41
Yüzde yüz tekrar
MHK eski Başkanı Yavuz: Lincoln'ün ikinci sarısı yanlış. FIFA buna benzer pozisyonlarda maç tekrarı kararı veriyor. Sarvan kuralı yanlış yorumluyor.
FIFA kokartlı
MHK eski Başkanı Bülent Yavuz, Galatasaray-Kayserispor maçının tekrar edilmesi gerektiğini söyledi. Radyospor'da "Aydın Cingöz ile Gündem" programına katılan Yavuz, "Oğuz Sarvan, FIFA kokartlı bir hakem olmasına rağmen Lincoln ile ilgili kuralı kesinlikle yanlış yorumluyor" dedi.
Karar vermiş
Lincoln'e gösterilen ikinci sarı kartın doğru olmadığını ifade eden Yavuz, "Şimdi haksız bir karttan dolayı mağdur olan Galatasaray haklı olarak federasyona başvurdu. Ama Sarvan bu fikirdeyken maçın tekrar oynanması zor görünüyor. Maçın yüzde yüz tekrarlanması lazım" şeklinde konuştu.
Sonucu etkiledi
Yavuz sözlerine şöyle devam etti: "İkinci sarı kart kesin olarak yanlış. Lincoln'ün atılması maçın sonucuna tesir etti ve kesinlikle maçın tekrarı gerekiyor ama Sarvan bu fikirdeyken tekrarı zor. Bu arada FIFA'nın buna benzer birçok pozisyonda tekrar kararı ver- diğini hatırlatmakta fayda var."
sarıkanarya_41
Oda rahatsız
"Antalya maçında takımdan ve hakemlerden iyi bir performans göstermelerini bekliyorum'' "Antalya maçında takımdan ve hakemlerden iyi bir performans göstermelerini bekliyorum''.
Soruları yanıtladı
Skibbe, bazı kararlarda hakemlerle aynı fikirde olmadıklarını söyledi. İdmandan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Skibbe, Galatasaray'ın son günlerde hakem kararları nedeniyle federasyon ile yaşadığı gerginlikle ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti:
Dikkatli davranalım
"Bu sezon içerisinde, bazı hakem kararlarıyla aynı fikirde olmadığımızı söyleyebilirim. Bunu bir tarafta bırakırsak, Antalya'ya karşı önemli bir maça çıkacağız. Takımımdan çok iyi bir performans bekliyorum. Aynı şekilde hakemlerden de iyi bir performans bekliyorum.''
sarıkanarya_41
Bordeaux'ya doğru koşuyor
Kewell, Bordeaux maçında sahada ol- mak istiyor. Fıtık ameliyatının ardından uzun bir süre sahalardan uzak kalan Avustralyalı yıldız, dünkü idmanlarda takımla birlikte çalıştı. Kewell'ın 18 Şu- bat'ta oynanacak Bordeaux maçında kadroda olabileceği belirtiliyor. Meira ise tedavisinin ardından dinlendirildi.
12-02-2009, 19:31
sarıkanarya_41
Drogba'ya hayır
Afrika'da teknik direktörlük yapan Mahmut Alpaslan, 2003 yılında ünlü yıldız Didier Drogba'nın Galatasaray'ın kapısından döndüğünü açıkladı. Zaman'a konuşan Alpaslan, "Ümitler Turnuvası'nda Drogba'ya 'Galatasaray'da oynamak ister misin?' diye sordum kabul etti ama Terim istemedi" dedi.
sarıkanarya_41
Avrupa'yı sardı
Alman Sport+Markt'ın 16 ülkede 10 bine yakın futbolsever üzerinde yaptığı ankette çok ilginç bir sonuç ortaya çıktı. Araştırmaya göre bayan taraftarların yüzde 54.2'sinin Galatasaray'ı tuttuğu ortaya çıktı. Bu alanda Avrupa'nın zirvesine yerleşen Galatasaray'ı yüzde 50'lik oranıyla Milan izledi.
sarıkanarya_41
Yöneticiler konuşacak
G.Saray Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Üstünel ve Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, bugün 14.00'te Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek. Üstünel ve Sezgin'in gündemi değerlendireceği açıklandı.
sarıkanarya_41
Nonda'dan kötü haber
Sakatlığı nükseden Shabani Nonda, dünkü antrenmanda takımdan ayrı olarak salonda özel bir çalışma programı uyguladı. Ağrılarının devam ettiği öğrenilen golcünün, Antalya maçına yetişme ihtimali zayıf.
12-02-2009, 19:32
sarıkanarya_41
Kırtasiye işi tamam
G.Saray Sportif A.Ş, Mor Ajans ile lisans anlaşması imzaladı. Borsaya gönderilen yazıda, şirket ile Mor Ajans arasında kırtasiye malzemeleri üretimi ve satışını içeren 3 yıl süreli lisans anlaşması imzalandığı, tutarların gizlilik maddesi sebebiyle açıklanmadığı bildirildi.
12-02-2009, 19:32
sarıkanarya_41
Cimbom'a 650 bilet
Antalya İl Spor Güvenlik Kurulu, cumartesi günü oynanacak maçta Galatasaraylı taraftarlara stadın yüzde 5'lik bölümü olan 650 kişilik yer ayrılmasını kararlaştırdı. Bu arada, maçın bilet fiyatları açık tribün 50 TL, kale arkaları ise 30 TL olarak açıklandı.
12-02-2009, 19:33
sarıkanarya_41
Servet'ten yalanlama
Servet Çetin, dün bir gazetede çıkan "Hakemler bizi kolluyor" sözlerinin kendisine ait olmadığını belirtti. Resmi siteden yapılan açıklamada, "Kurgulanmış bir haber. Bu hayali cümlenin yanı sıra, yazıda geçen düşünceler de bana ait değil" ifadesini kullanıldı.
12-02-2009, 19:33
sarıkanarya_41
Taktik prova zamanı
Sarı-kırmızılı takım, cumartesi günü oynanacak Antalya maçının hazırlıklarını dün yaptığı çift idmanla sürdürdü. Sabahki antrenmanda taktik ve şut çalışması gerçekleştiren Galatasaray, akşam ise koordinasyon ve topla dayanıklılık idmanı yapıldı.
12-02-2009, 19:36
sarıkanarya_41
Onu sormayın
Toplantının ardından sorular üzerine, "Gerekli tüm açıklamaları kürsüden yaptım'' diyen Polat, 'Lincoln'ün, Kayseri maçında 30 dakika içinde iki sarı kart birden göreceği' şeklinde kendisine bilgi geldiği şeklindeki haberlerin hatırlatılması üzerine, ''O konuya girmek istemiyorum'' demekle yetindi.
12-02-2009, 19:37
sarıkanarya_41
Karşı çıktılar
Polat'ın federasyon ve MHK ile ilgili konuşmasının ardından söz alan üyelerden farklı görüşler geldi. En sert tepkiyi veren Hayrettin Kozak, Polat'la aynı fikirde olmadığını söylerken, daha sağduyulu bir yaklaşım gerektiğini savundu. Kozak ayrıca, Ali Sami Yen Stadı'nda edilen küfürlerden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
sarıkanarya_41
Köln'de de protesto
Galatasaray taraftarı, Futbol Federasyonu ve MHK'yı Köln'de de protesto etti. 50 kişilik Avrupa ultrAslan grubu Köln'de TFF temsilcili önüne siyah çelenk koyarak TFF ve MHK'yı istifaya davet etti.
sarıkanarya_41
Hagi gelmeye hazır
Antalya'da "Futbol Akademisi" adı altında bir futbolcu fabrikası açan efsane futbolcu, Galatasaray'da görev yapmayı çok istediğini söyledi. Hagi, "Bana heyecan verecek bir takımın başında olmak gurur verir. Teklif gelirse hayır demem" diye konuştu.
14-02-2009, 12:34
Roc72
Uğur'dan müjdeli haber!
Sakatlığı nedeniyle uzun süredir sahalardan uzak kalan Galatasaray´ın genç futbolcusu Uğur Uçar, 3-4 hafta sonra takımla birlikte çalışmalara başlayacağını söyledi.
Galatasaray TV’ye açıklamalarda bulunan şanssız futbolcu, "3 veya 4 hafta sonra takımla çalışmalara başlayabileceğim. Takımla idmanlara başladıktan sonra 1-2 hafta da takıma alışma dönemi olacak ve ondan sonra da maç oynayacak seviyeye geleceğimi ümit ediyorum" dedi.
Uğur, sakatlığının ardından ilk 9 ayının zor geçtiğini, çünkü bir ilerleme kaydedemediğini vurgulayarak, "Almanya’da son ameliyatımı olduktan sonra hiçbir problemim kalmadı. Koşulara başladım. Tek problemim kondisyon ve kuvvet. Dizimle ilgili bir problemim kalmadı. 20 gün önceye kadar Almanya’da tedavilerimi devam ettiriyordum. Oradaki tedavilerim bittikten sonra artık güç ve dayanıklılık temelli kondisyon çalışmalarına başlayınca Türkiye’ye döndüm. 3-4 hafta sonra takımla birlikte çalışmalara katılacağım" diye konuştu.
Sakatlık sürecini değerlendiren 22 yaşındaki futbolcu, ilk önce dizine vida takıldığını, dizinde kaynamalar olmayınca telle çevresini sardıklarını belirterek, "Telle sardıktan sonra dizimde kaynamalar oldu ve önemli olan da kaynamayı yapmaktı. Kaynadıktan sonra vücudum reaksiyon gösterdi. Bundan dolayı tellerin alınması gerekiyordu. Hiçbir futbolcu o tellerle sahada olamazmış. Teller alındıktan sonra 3 ayda çok önemli bir gelişme oldu ve hiçbir problemim kalmadı" ifadelerini kullandı.
Sakatlanmadan önceki sezonu çok iyi geçirdiğini anlatan Uğur Uçar, "Sezon sonunda Avrupa Şampiyonası vardı. Büyük ihtimalle o kadronun içinde de bulunacaktım. Kısmet böyleymiş" dedi. Uğur, şunları kaydetti: "Gerçekten zor günler geçirdik ama ailem, yakınlarım, beni sevenler yanımda olduğu için o günleri de atlattık inşallah. Bu zor günlerde yanımda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Kulübüme de teşekkür ediyorum, çünkü maddi manevi hep yanımızdaydılar. Böyle durumlarda bir futbolcuyu, yani beni bir yıl beklediler. İnşallah ben de en kısa zamanda dönüp son 6-7 hafta takımıma destek vermek istiyorum."
Sarı-kırmızılı takım hakkındaki görüşleri sorulan genç futbolcu, şu ifadeleri kullandı:"Gerçekten bu sene yabancı futbolcularımız çok iyi performans sergiliyorlar, takımı sırtlıyorlar. Tabi bunun yanında yerli oyuncularımızın da yaptıkları ortada. Bu sene çok kaliteli ve üst düzey bir takım olduk bana göre. Zaten ligde, son maçlarda şansız beraberliklerimiz oldu ama bunlar önemli değil. Avrupa’da da yolumuza devam ediyoruz. Çarşamba günü Bordeaux maçı var. İnşallah bu iki maçı da atlatırsak her şey daha güzel olacak."
Sakatlık sürecinde sarı-kırmızılı taraftarları çok özlediğini vurgulayan Uğur Uçar, "Zaten en çok özlediğim şey o. Futbol oynamak ve taraftarımız. Hayatımdaki en önemli şeyin futbol olduğunu daha iyi anladım uzak kaldığımda. Bizim hayatımızda sadece futbol varmış. Diğer her şey ikinci plandaymış. Mutluluk futbol bizim için. İnşallah en kısa zamanda futbola döneceğim" dedi.
14-02-2009, 12:39
Roc72
Gündüz gözüyle
Lincoln, Kewell, Hakan Balta ve Emre Aşık´sız Galatasaray, saat 15.00´te başlayacak maçta bugüne kadar hiç kaybetmediği Antalya deplasmanında 3 puan arayacak.
Antalya’da Uğur şoku
Kayserispor karşısında geçen hafta Ali Sami Yen Stadı’nda 2 puan bırakan Sarı-Kırmızılı ekip, Antalya deplasmanında bunu telafi etmeye çalışacak. Konuk takımda kırmızı kart cezalısı Cassio Lincoln’le sarı kart cezalısı Emre Aşık’ın yanı sıra sakatlıktan yeni çıkan Kewell, Hasan Şaş, tedavileri devam eden Serkan Kurtuluş, Hakan Balta kafileye alınmadılar. Ev sahibinde Uğur Kavuk son anda kadrodan çıkartıldı, Serge Pacome ise cezalı.
Dikkat, Şifo farkı!
Cim Bom, bugüne kadar Antalya’da hiç kaybetmedi, 13 maçın 10’undan galibiyetle, 3’ünden ise beraberlikle ayrıldı. Attığı 27 gole karşılık, ağlarında sadece 6 gol gördü. Sarı-Kırmızılı ekibin bu üstün istatistiğine karşılık, Antalyaspor’un da Mehmet Özdilek yönetiminde önemli bir çıkışı söz konusu. Kırmızı-Beyazlılar, Şifo’nun yönetiminde sahasında çıktığı hiçbir lig maçını kaybetmedi, ikisini kazandı, üçünden 1 puanla ayrıldı.
ANTALYASPOR
Ömer
Korhan
Yalçın
Vahap
Şenol
Ali Zitouni
Ertuğrul
Sedat
Fatih Ceylan
Tita
Ahmet Kuru
GALATASARAY
De Sanctis
Sabri
Servet
Meira
Volkan
Barış
Mehmet Topal
Ayhan
Arda
Nonda
Baros
STAT:
Antalya Atatürk
YAYIN:
Lig TV
SAAT:
15.00
HAKEMLER: Halis Özkahya, Adil Sinem, H.Atilla Gökbilgin
Sarı alarm!
Sarı-Kırmızılı ekibin bugünkü kritik Antalyaspor sınavında forma giyecek futbolcularından ikisi kart sınırında bulunuyor. Arda Turan ve Sabri Sarıoğlu gibi iki önemli isim bu 90 dakikada bir ihtar alırsa, önümüzdeki hafta oynanacak Kocaelispor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Cim Bom’da ayrıca, Servet Çetin, Shabani Nonda, Aydın Yılmaz, Ümit Karan ve Milan Baros, Antalya’da sarı kart görmeleri durumunda sınıra gelecekler.
Hakem şansı yanında olsun...
Hakem hatalarının tartışıldığı bir haftanın ardından Galatasaray’ın zorlu Antalyaspor deplasmanında Halis Özkahya düdük çalacak. Özkahya yönetiminde 4 lig maçına çıkan Sarı-Kırmızılılar, bu sezon Ali Sami Yen’de Gaziantep’i 3-1, Ankara’da da Gençlerbirliği’ni aynı skorlarla mağlup etti. Daha önceki 2 karşılaşmada da Galatasaray Sivasspor deplasmanından 5-3’lük galibiyetle ayrılırken, tek puan kaybını 2006-2007 sezonunda Denizli’de (1-1) yaşamıştı. Antalyaspor ise genç hakemin görev yaptığı 2 maçta da sahadan beraberlikle ayrıldı. 2006-2007’den bu yana Süper Lig’de düdük çalan Halis Özkahya, yönettiği 34 karşılaşmada 156 sarı, 6 kırmızı kart gösterdi, 12 kez de penaltı kararına hükmetti.
SÜPER LİG PUAN DURUMU
ANTALYASPOR-GALATASARAY
O G B M A Y
İç saha 14 9 2 3 26 14
Dış saha 13 10 3 - 27 6
Toplam 27 19 5 3 53 20
En farklı galibiyeti: 5-0 (d) 1994-1995 4.hafta
En farklı yenilgisi: 0-3 1994-1995 21.hafta
En gollü maçları: 5-0 (d) 1994-1995 4.hafta
Son galibiyeti: 1-0 (d) 2006-2007 14.hafta
Son yenilgisi: 1-2 1995-1996 22.hafta
Son beraberliği: 1-1 2008-2009 3.hafta
(Not: Tablo Galatasaray’a göre hazırlanmıştır.)
14-02-2009, 12:40
Roc72
Feldkamp Shalke'de!
Galatasaray teknik danışmanı Karl Heinz Feldkamp ve beraberindeki bir heyet, Almanya Bundesliga'nın güçlü ekiplerinden Schalke 04´ü ziyaret ederek, altyapı çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Ziyaret sırasında Metin Karakaya, Erol Gerçeker ve Konstantin Liolios’tan oluşan heyet, ağırlıklı olarak Schalke’nin okullarla olan işbirliği ve altyapıdan yetişen oyuncularına sunduğu taşıma imkanlarıyla ilgilendi. Feldkamp, Türk kulüplerinin büyük bir atılım içinde olduklarını belirterek, "Türkiye’de futbola olan istek her zaman canlı. Ancak organizasyonları iyi yapabilmek için her zaman iyi örneklere ihtiyaç var" dedi.
Galatasaray heyetini ağırlayan altyapı görevlileri Norbert Elgert, Sven Hübscher, Till Beckmann ve Bodo Menze de heyete sadece Schalke hakkında bilgi vermekle kalmadıklarını, Galatasaray’dan da bazı şeyleri öğrenme fırsatı bulduklarını belirttiler.
14-02-2009, 12:41
Roc72
Aslan'a ceza geldi
PFDK, federasyona yönelik açıklamalar nedeniyle kulübe 100 bin TL ceza kesti, Kayserispor maçında kırmızı gören Lincoln´ün itirazını da reddetti.
İkinci sarıdan kırmızı
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Kulübü’ne toplam 119 bin TL para cezası verirken, Brezilyalı futbolcu Lincoln’ün kırmızı kartının kaldırılması yönündeki talebini de reddetti. Kurul, dün yaptığı toplantıda, Sarı-Kırmızılılar’ın, 7 Şubat’ta oynanan Kayserispor maçında Lincoln’ün gördüğü ikinci sarı kart ve buna bağlı olarak kırmızı kartın iptal edilmesi ve cezai uygulamalarının kaldırılmasına ilişkin talebini görüştü ve reddini kararlaştırdı.
Toplam 119 bin TL
Bu arada, aynı maçta Galatasaray’a, stat çimlerinin statüye aykırı şekilde sulanmasından dolayı 5 bin TL, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 5 bin TL ve takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 9 bin TL para cezası veren PFDK, kulübün resmi internet sitesinde “Futbol Federasyonu’nun saygınlığını zedeleyen ve futbolun değerini düşüren sportmenliğe aykırı beyanlarda bulunmaktan”, 100 bin TL daha ceza uyguladı. Böylece Galatasaray toplam 119 bin TL para cezası aldı.
15-02-2009, 13:32
sarıkanarya_41
Nasıl yani?
Galatasaray, Antalyaspor'a 1-0 yenilerek şampiyonluk yarışında çok ağır bir yara aldı. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golü 60'ta Ahmet Kuru attı. Galatasaray, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Antalyaspor'a mağlup olarak kendisine gönül veren milyonlarca taraftarını üzüntüden kahretti!
Cimbom, Milan Baros'la iki net pozisyondan yararlanamazken, Ömer süper kurtarışları ile kalesinde devleşti. Galatasaray'ın yediği golde Servet, çok büyük kademe hatası yaptı! Galatasaray, dünkü kötü futboluyla UEFA Kupası'nda çarşamba günü Bordeaux ile oynayacağı maç öncesi korkuttu!
Büyük çöküş
Kurtuluş gözüyle baktığı maçta bu sezonun en kötü performanslarından birini gösteren Cimbom, dibe vurdu!.
Kötü gününde olması rağmen Milan Baros'un ayağından iki pozisyonu değerlendiremeyen sarı-kırmızılı ekip, Ahmet'in 60. dakikada attığı gole teslim oldu.
Galatasaray, bu yenilgiyle ikinci yarıdaki kaybını 8 puana çıkardı. Antalya lig tarihi boyunca Cimbom'a karşı ilk kez kazandı, taraftarını coşturdu.
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILARBu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
15-02-2009, 13:33
sarıkanarya_41
Kuru temizleme!
Ev sahibi karşısında varlık gösteremeyen sarı-kırmızılılar Ahmet Kuru'ya cevap veremeyince bir darbe daha yedi.
Galatasaray'ın düşüşü Antalyaspor karşısında da sürdü. Geçen hafta Ali Sami Yen'de Kayseri karşısında 2 puan bırakmasının ardından güneye galibiyet parolasıyla giden sarı-kırmızılı ekip, karşısında taş gibi bir Antalya buldu. Orta sahada organize olmakta zorlanan Galatasaray, ev sahibi kalesinde fazla etkili olamazken, Milan Baros ile yakaladığı az sayıdaki pozisyonda ise kaleci Ömer'i geçmeyi başaramadı. Karşılıklı kısır ataklarla geçilen ilk 45 dakika golsüz bitti.
HAZIRLIKSIZ YAKALADI
Sarı-kırmızılı takım karşısında kontrataklarla gol arayan Antalya, 60. dakikada rakibini hazırlıksız yakalamayı başardı. Fatih'in soldan ceza sahasına gönderdiği topu Ahmet Kuru ağlara yollayarak skoru ilan etti: 1-0. Büyük şok yaşayan Cimbom, Antalya'da tarihinde ilk kez maç kaybetmiş oldu. Sarıkırmızılılar, daha önce oynanan 13 maçın 10'unu kazanıp, 3'ünde ise berabere kalmıştı.
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILARBu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
sarıkanarya_41
Serbest düşüş
Sivasspor'a elenip Fortis Türkiye Kupası'na havlu atan G.Saray, Süper Lig'de de oynadığı 4 maçta 8 puan kaybetti, zirve yarışında ağır darbe yedi.
2009 YARAMADI
Cimbom ikinci yarıya kâbus gibi başladı. Sarı-kırmızılılar, ilk yarı biterken ligde süper bir form tutturarak (6 maçta 16 puan) taraftarını umutlandırmıştı. Ancak 2009, Aslan'a yaramadı. İlk şoku Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalinde Sivasspor'a (1-1 ve 2-4) elenerek yaşayan Galatasaray, ligde de oynadığı dört maçta tam 8 puan kaybetti. BİR KEZ GÜLEBİLDİ Sarı-kırmızılılar, deplasmanda Sivas'a 2-0, Antalyaspor'a 1-0 yenilirken, Kayseri ile Ali Sami Yen'de 1-1 berabere kaldı. Tek galibiyetini Denizlispor'u rakip sahada 2-0 yenerek alabilen Skibbe'nin öğrencileri, kupadan sonra şampiyonluk yarışında da ağır darbe almış oldu. Sivas ya da Trabzon bugün kazanırsa, G.Saray liderin 7 puan gerisine düşecek.
sarıkanarya_41
Lincoln sendromu
Sarı-kırmızılılar, Brezilyalı yıldızın oynamadığı 6 maçta 3 kez yenilip, 2 beraberlik aldı; toplam 13 puan yitirdi.
PENÇELEYEMİYOR Aslan, Lincoln olmadan pençeleyemiyor! Sarı-kırmızılı takım, Brezilyalı futbolcunun oynamadığı maçlarda puan kaybetme geleneğini sürdürdü. Antalya maçına kadar Lincoln'süz 5 maçta 2 yenilgi, 2 beraberlikle 10 puan yitiren Cimbom, yine takıldı. Böylece Lincoln'süz maçlarda kayıp 13 puana çıktı.
ARDA-BAROS DÖKÜLDÜ Lincoln'ü arayan Galatasaray'da diğer yıldızlar beklenen performansı sergilemekten zok uzaktı. İki yüzde yüz pozisyonu harcayan Baros, ikinci yarıda ise iyice oyundan düşünce Skibbe tarafından 74. dakikada oyundan alındı. Cimbom'un bir diğer süper starı Arda Turan da sezonun en kötü futbollarından birini oynayarak hayal kırıklığı yaşattı.
sarıkanarya_41
Kâbus sürüyor
Dış sahada 5. yenilgisini alan sarı-kırmızılıların 11 maçtaki puan kaybı 19'a çıktı. Cimbom geçen sezon sadece 2 kez kaybetmişti.
BÜYÜK DEĞİŞİM Galatasaray'ın deplasman fobisi Antalya'da da sürdü. Bu sezon deplasmanda 11 maç oynayan Cimbom, 5. yenilgisini aldı ve kaybı 19'a yükseldi. Aslan daha önce de Sivas, Eskişehir, Fenerbahçe ve Bursa'ya yenilmişti. Galatasaray geçen yıl 34 maçta 3 mağlubiyet alırken dış sahada 2 kez mağlup olmuştu.
KAYBI 5'E ÇIKTI Kayseri ile 2 maçta da berabere kalarak 4 puan kaybeden sarıkırmızılıların Antalya karşısındaki kaybı ise 5'i buldu. Ali Sami Yen'deki ilk maçta 1-1 berabere kalan Cimbom, dün akşam deplasmanda da yenilmekten kurtulamadı ve kötü sonuçlarına bir yenisini ekledi.
15-02-2009, 13:34
sarıkanarya_41
Servet'ten iki hata, bir gol!
Antalya mağlubiyetinde defans hataları ön plana çıktı. Servet ile Meira'nın uyumsuzluğu göze çarptı. Servet'in 13. dakikada yaptığı hata golle sonuçlandı ama hakem 'ofsayt' gerekçesiyle iptal etti. Ahmet'in golünde de Servet'in hatası vardı.
15-02-2009, 13:34
sarıkanarya_41
Hakem, skandaldan döndü
Maçın 91. dakikasında ilginç bir olay yaşandı. Ali Zitouni, Meira tarafından düşürüldü. Ancak hakem Halis Özkahya, Tunuslu oyuncuya kendini yere bıraktı diye sarı kart gösterdi. Özkahya, 2. sarıdan Zitouni'yi ihraç edecekti ki yardımcı hakemin uyarısıyla kartı geri aldı, sarıyı ise faulü yapan Meira'ya gösterdi.
15-02-2009, 13:35
sarıkanarya_41
Atatürk Stadı doldu taştı
Taraftarlar Antalya-G.Saray maçına büyük ilgi gösterdi. Antalya Atatürk Stadı dolarken, G.Saray'a ayrılan 650 kişilik bölümde iğne atsan yere düşmeyecek gibiydi. Havanın güzel ve güneşli olması da maça ilgiyi artırdı. Maçı Mehmet Ağar da izledi.
sarıkanarya_41
Antalya'da Şifo mucizesi
Antalyaspor, Mehmet Özdilek ile müthiş bir performans gösterdi. 8. haftada görevi devralan Mehmet Özdilek ile Antalyaspor 12 maçta 20 puan topladı. Şifo Mehmet yönetimindeki Antalya iki mağlubiyeti de İstanbul'da (F.Bahçe ve Beşiktaş) yaşadı.
sarıkanarya_41
İnanmadılar
Sarı-kırmızılı oyuncular sahaya sanki korku içinde çıkmış. Antalya ise iyi mücadele etti, zaferi hak etti. İki kader adamı var: Ömer ve Baros.
Beşiktaş'ın 5 defa yendiği Antalya, G.Saray'ı devirdi. Böyle bir sonuç, böyle bir futbol bekliyor muydunuz? Antalyaspor enteresan bir takım. Ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. Üstelik iki önemli oyuncuları (Uğur, Djiehoua) da oynamadı. Antalyaspor maça iyi konsantre olmuş. Sahaya çıkarken, 'Kaybedebiliriz ama savaşacağız, oyunu çirkinleştirmeyeceğiz' diye karar vermiş gibiydiler. Çıktılar ve yüreklerini sahaya koydular.
LİNCOLN'U ARADILAR G.Saray'da Lincoln olsaydı skor, futbol değişir miydi? Gerçeği söylemek gerekirse Lincoln'un olmayışı G.Saray'ı çok etkilemiş. Brezilyalı oyuncunun olmadığı maçlarda G.Saray herkesi şaşırtıyor. Lincoln'e Hakan Balta ve Emre Aşık gibi isimler de eklenince sarı- kırmızılı takımın iyice gardı düştü. 'Lincoln olsaydı kazanırlar mıydı' sorusuna gelince elbette söylemek zor ama en azından futbol daha zevkli olurdu.
SANKİ FORMALİTE MAÇI Antalya kazanmak için ne yaptı, G.Saray neleri yapamadı? Yukarıda da söylediğim gibi Antalya sahaya mücadele etmek için çıkmış. Başka bir deyişle galibiyete inanmışlar. Ancak G.Saray'da böyle bir hava göremedim. Sanki şampiyonluk hesapları yapan bir takım gibi değil de formalite karşılaşmasına çıkan bir takım gibiydiler. Buna rağmen G.Saray galip duruma geçseydi skor çok farklı hale gelebilirdi.
HAKEM İYİ YÖNETTİ G.Saray hafta içinde MHK ve federasyona yüklendi. Hakemi nasıl buldunuz? Sarı-kırmızılı yönetimin MHK ve federasyona yüklenmesi öncelikle oyuncuların motivasyonunu bozmuş. Ben G.Saray'ın sahaya korku içinde çıktığını gördüm. Galibiyete inanan yoktu. Hakem Halis Özkahya ise G.Saray yönetiminin baskısına rağmen iyi maç yönetti, gördüğünü çaldı. Böyle bir atmosferde maç yönetmek elbette çok zordu. Zoru başardı.
İKİ KADER ADAMI İki takım adına iyiler ve kötüler kimlerdi? Maçın kırılma anları nelerdi? G.Saray'dan kimseyi söylemek istemiyorum. Antalya'da ise kaleci Ömer, Fatih, Vahap, Şenol, Yalçın, Ertuğrul iyi oynadı. Bunların içinde Fatih biraz daha ön plana çıktı. Bana göre maçın kader adamları Ömer ile Baros'tu. Ömer kurtardı, Baros atamadı. G.Saray birkaç pozisyon buldu atamadı. Antalya iki pozisyondan birini gole çevirdi. Galibiyeti hak ettiler.
KAYIPLAR SÜRECEKTİR Değişiklikleri nasıl buldunuz? Bu sonuç lige, şampiyonluk yarışına nasıl yansır? Büyük takımlarda oyuna sonradan giren futbolcular skoru değiştirecek kalitede olmalı. Ümit Karan'ın girmesi doğru ama Milan Baros çıkmamalıydı. Üç büyüklerin sürpriz puan kayıpları Sivas ve Trabzon'a şans doğuruyor. Kayıplar devam edecek gibi görünüyor. Anadolu takımları bunu iyi değerlendirmelidir. Güvenç Kurtar
15-02-2009, 13:36
sarıkanarya_41
Maçın en heyecanlı dakikaları
Dakika 13
Servet'in topu sektirmesiyle defansın arkasına sarkan Ahmet Kuru, meşin yuvarlağı ağlara yolladı. Galatasaray cephesi bir anda buz kesti. Ancak hakem Halis Özkahya, yardımcısının uyarısıyla golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti.
Dakika 21
Sağdan Sabri'nin ceza sahası içine gönderdiği top Barış'ı aşıp, arka tarafta yer alan Milan Baros'un önünde kaldı. Çek yıldızın bekletmeden vuruşunda, Antalyaspor kalecisi Ömer Çatkıç gole izin vermedi.
Dakika 28
Ceza sahasına paralel gönderilen topa defans dokunamayınca Zitouni, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Sert vuruşunda De Sanctis gole geçit vermedi. Zitouni dönen topa bir kez daha vurdu ancak De Sanctis yine başarılıydı.
Dakika 38
Galatasaray'ın atağına Meira destek verdi. Orta sahadan hareketlenen yıldız, sağdan topu ceza sahası içine ortaladı. Baros, topu Nonda'nın önüne indirirken, Kongolu golcünün vuruşunda kaleci Ömer son anda topu çeldi.
Dakika 55
Sakatlığı bulunan Hakan Balta'nın yerine görev yapan Volkan Yaman, Antalyaspor ceza alanının sağ köşesinden çok sert vurdu. Kaleci Ömer, topu parmak ucuyla vurarak uzaklaştırdı ve Galatasaray'a bir kez daha gol izni vermedi.
Dakika 60
Antalyaspor'un golü geldi. Bu dakikada Fatih soldan topu ceza alanına ortaladı. Ahmet Kuru, defansın bir anlık duraklamasından yararlanarak topu Galatasaray kalecisi De Sanctis'in sağından filelere gönderdi: 1-0.
Dakika 65
Shabani Nonda'nın Antalyaspor ceza alanının içine gönderdiği topu iyi takip eden Baros sert vurdu. Top, kaleci Ömer'den döndü. Dönen topa Nonda abandı ama Vahap kaleye giden meşin yuvarlağı kafayla uzaklaştırdı.
Dakika 71
Antalyasporlu iki oyuncunun topa taban girmesiyle Galatasaray'ın ceza alanı içinde çift vuruş kazandı. Nonda'nın vuruşunda top Antalyaspor defansından döndü. Bu dakikada Antalyaspor'da Ali Zitouni sarı kart gördü.
Dakika 82
İkinci yarıda maça Milan Baros'un yerine dahil olan Ümit Karan'ın ceza alanı dışından sert vuruşunda, top Antalyaspor kalecisi Ömer'de kaldı. Böylece karşılaşma ev sahibi Antalyaspor'un galibiyetiyle sona erdi.
sarıkanarya_41
'Bal' yapmadılar
G.Saray, Antalya kalesine 18 şut attı, ceza sahasına 25 orta gönderdi. Sarı-kırmızılı ekip 6 da korner kullanmasına rağmen gol atmayı başaramadı. Cimbom'un topla oynama oranı da yüzde 57'yi buldu. Antalya iki pozisyondan birini gol yaptı, 3 puanı kaptı.
sarıkanarya_41
Adres gösterdi
Skibbe gol pozisyonlarını değerlendiremediklerini itiraf etti, "Bazı oyuncular beni hayal kırıklığına uğrattı" dedi.
SON VURUŞLAR KÖTÜ
Antalya mağlubiyeti sonrasında teknik direktör Skibbe isim vermeden bazı oyuncuları eleştirdi. "Çok az pozisyon verdik, çok pozisyon bulduk. Ancak bunları kullanamadık. Lincoln'ün yokluğunu hissettik. Final pasları ve son vuruşlar eksikti. Lincoln bu özellikleri yüksek bir futbolcu. Bazı yüksek verim beklediğimiz oyuncularda hayal kırıklığına uğradım" dedi.
BORDEAUX'YA FARKLI
Alman hocanın Baros, Arda, Nonda ve Ümit Karan'ı kastettiği öğrenildi. Skibbe, çarşamba günü UEFA Kupası'nda oynayacakları Bordeaux maçıyla ilgili şunları söyledi: Bugüne kadar yaptığımız gibi ligin dışında UEFA Kupası'nda çok farklı bir performans sergiledik. Bordeaux karşısında da farklı bir anlayış ve futbolla kendimizi göstermek istiyoruz. Yaşar YALÇIN
15-02-2009, 13:37
sarıkanarya_41
İki takım da eksik
Galatasaray'da kart cezalısı Lincoln ve Emre Aşık, tedavileri süren Kewell, Linderoth, Hakan Balta, Hasan kadroda yer almadı. Ev sahibi Antalyaspor'da ise cezalı Sergey'in yanı sıra sakatlığı süren Uğur Kavuk, Orhan Ak ve Mustafa yoktu.
sarıkanarya_41
PAF'lar berabere
Antalya ile G.Saray'ın PAF takımları arasında oynanan maç 1-1 sona erdi. Uğur Sorguç Stadı'ndaki mücadelede G.Saray 35'te Mert Afyon'un attığı golle 1-0 öne geçti. Antalyaspor bu gole 79'da cevap verdi. Geçen haftanın lideri G.Saray 43 puana ulaştı.
sarıkanarya_41
Bir günde devri alem!
Galatasaray kafilesi önceki gün Antalya'ya giderken, başkan Adnan Polat ise vatani görevini yapan oğlunun yemin töreni için Sivas'a gitmişti. Oğlunu gören Polat, aynı gün Sivas'tan özel uçakla İstanbul'a döndükten sonra dün sabah Antalya'ya gitti.
15-02-2009, 13:38
sarıkanarya_41
Volkan'ın parmağı çıktı
Galatasaraylı Volkan Yaman, talihsiz bir şekilde sakatlandı. 55. dakika oynanırken Ali Zitouni ile girdiği ikili mücade sırasında ters bir şekilde yere düşen sarı-kırmızılı oyuncunun parmağı çıktı. Eli bandaja alınan Volkan, 62. dakikada oyundan alındı.
sarıkanarya_41
Uğur: 1 ay sonra hazırım
G.Saray'ın talihsiz sağ beki Uğur Uçar, sakatlığının tamamen iyileştiğini açıkladı. GS TV'ye konuşan genç oyuncu, "Diz kapağımdaki teller alındı. Ağrılarım geçti. Sadece güç ve idman eksiğim var. 4-6 hafta sonra forma giyecek duruma gelirim" dedi.
sarıkanarya_41
Bordeaux da mutsuz: 1-1
G.Saray'ın çarşamba günü UEFA'da karşılaşacağı Bordeaux, Fransa Ligue 1'de kendi sahasında Grenoble ile 1-1 kaldı. Karşılaşmanın gollerini ev sahibi adına 60'ta Faslı yıldız Chamakh kaydederken; Grenoble'un golü 76. dakikada Cesar'dan geldi.
16-02-2009, 12:11
sarıkanarya_41
Düştüğü yerden kalkacak
Antalya yenilgisi nedeniyle başkan Polat'tan özür dileyen oyuncular, "Bordeaux'yu yeneceğiz" dedi.
Düştüğü yerden kalkacak
Antalya yenilgisi nedeniyle başkan Polat'tan özür dileyen oyuncular, "Bordeaux'yu yeneceğiz" dedi.
Hakemler etkiledi Antalya'ya deplasmanda yenilerek büyük hayal kırıklığı yaşatan Galatasaray, Bordeaux karşılaşmasına kilitlendi. 1-0 sona eren Antalya maçının ardından oldukça üzgün görünen sarıkırmızılılar, mağlubiyet nedeniyle başkan Adnan Polat'tan özür dilerken, Fransız ekibi mutlaka yeneceklerini söyledi. Hakem hataları ve sakatlıkların kendilerini olumsuz etkilediğini kaydeden oyuncular, "Kendimizi affettirmek istiyoruz. Bordeaux maçı farklı olacak" şeklinde konuştu.
Ayhan'la görüştü Bu arada Antalya maçı dönüşü yönetici Haldun Üstünel'in kaptan Ayhan ile de özel bir görüşme yaptığı ifade edildi. Üstünel, Ayhan'a kötü oyunun nedenini sorduğu, tecrübeli futbolcunun da "İlk yarıda yakaladığımız gol pozisyonlarını değerlendirebilseydik maç daha farklı olabilirdi. Ayrıca Kayserispor maçından sonra moral bozukluğu yaşadık. İnşallah Bordeaux maçında çok farklı oynayıp Ali Sami Yen'deki rövanş için avantaj sağlayacağız'' cevabını verdiği bildirildi.
KARA GÜNLER
TARİH TÜR MAÇ SKOR 24.01 Lig Sivas (d) 2-0
27.01 Kupa Sivas 1-1
31.01 Lig Denizli (d) 0-2
03.02 Kupa Sivas (d) 1-1
07.02 Lig Kayseri 1-1
14.02 Lig Antalya (d) 1-0
* Ligin ilk bölümünü üst üste aldığı galibiyetlerle kapatan Galatasaray, ikinci yarıda büyük bir düşüş içine girdi. Cimbom oynadığı son 6 maçta sadece bir galibiyet alırken, kez yenildi, 3 maçtan da beraberlikle ayrıldı.
Yaşar YALÇIN
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILARBu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
16-02-2009, 12:14
sarıkanarya_41
Koltuğu tehlikede
Yöneticilerin ardından başkan Polat da Alman hocadan desteğini çekti. UEFA Kupası'ndan elenilmesi halinde Skibbe gönderilecek.
SKİBBE'Yİ SAVUNDU Kupadan elenen ve Antalya yenilgisiyle ligde bir darbe daha yiyen Galatasaray'da Skibbe'nin koltuğu tehli***e girdi. Yöneticiler ve medyadan gelen tüm eleştirilerine rağmen Skibbe'den yana tavır koyan başkan Adnan Polat, sezonu Alman çalıştırıcı ile tamamlamak istediklerini açıklamıştı.
YENİ HOCA GELECEK Ancak Antalya mağlubiyetiyle başkan Polat da Skibbe'ye olan desteğini çekti. Bordeaux ile oynanacak kritik iki karşılaşma öncesinde herhangi bir operasyon yapmak istemeyen Polat, Galatasaray'ın UEFA'ya da mendil sallaması halinde Skibbe'yi gönderip yeni bir hoca getirecek.
sarıkanarya_41
Polat'tan çok sert mesaj!..
Antalya yenilgisi başkan Adnan Polat'ın ***fini kaçırdı. Karşılaşma öncesi Sivas'taki asker oğlunun yemin töreninde moral bulan Polat, ardından gittiği Antalya'da 1-0'lık mağlubiyetle şok yaşadı. Skordan çok kötü futbola sinirlenen Polat'ın maç sonu Adnan Sezgin'den acil rapor istediği belirtildi. Başkanın, "Bordeaux'ya da yenilirlerse sert tedbirler alacağım" dediği öğrenildi.
sarıkanarya_41
Lincoln yoksa Aslan da yok
Geçen sezon birçok maça yerli onbirle çıkarak şampiyonluğa ulaşan G.Saray, Skibbe ile Lincoln'e endeksli bir takım oldu. Sarı-kırmızılılar, Brezilyalı yıldızın oynamadığı 6 maçta sadece Denizli'yi 2-0 yenebilirken, 3 mağlubiyet, 2 beraberlik elde etti. Lincoln'süz 6 maçta 5 puan (ortalama 0.83) alan Cimbom, sambacının forma giydiği 14 maçta ise 32 puan (ortalama 2.29) topladı.
16-02-2009, 12:15
sarıkanarya_41
Sezgin: Daha her şey bitmedi
Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, çarşamba günü Bordeaux'yu mutlaka yenmek istediklerini söyledi. Antalya karşısında alınan yenilginin üzücü olduğunu ama abartılmaması gerektiğini kaydeden Sezgin, "Daha her şey bitmedi. İki kulvarda da mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.
16-02-2009, 12:16
sarıkanarya_41
Lincoln yoksa Aslan da yok
Geçen sezon birçok maça yerli onbirle çıkarak şampiyonluğa ulaşan G.Saray, Skibbe ile Lincoln'e endeksli bir takım oldu. Sarı-kırmızılılar, Brezilyalı yıldızın oynamadığı 6 maçta sadece Denizli'yi 2-0 yenebilirken, 3 mağlubiyet, 2 beraberlik elde etti. Lincoln'süz 6 maçta 5 puan (ortalama 0.83) alan Cimbom, sambacının forma giydiği 14 maçta ise 32 puan (ortalama 2.29) topladı.
DİĞER GALATASARAY HABERLERİ Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Antalya yenilgisi nedeniyle başkan Polat'tan özür dileyen oyuncular, Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Yöneticilerin ardından başkan Polat da Alman hocadan desteğini çekti. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Antalya yenilgisi başkan Adnan Polat'ın ***fini Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
16-02-2009, 12:17
sarıkanarya_41
18-02-2009, 01:47
MUTAF
Kewell dönüyor!
Antalya yenilgisinden sonra basın toplantısında, “Kadroda revizyon olacak” açıklamasını yapan Teknik Direktör Skibbe takımda değişime gidiyor.
Alman hocanın özellikle orta sahada görev yapan futbolcuların performansından memnun olmadığı ve bu bölgede değişiklik yapacağı öğrenildi. Sabri’nin yerine Barış’ı sağ beke çekmeyi düşünen Skibbe’nin son dönemde büyük form düşüklüğü içinde olan Arda’yı da yedek soyundurabileceği kaydedildi. Uzun süren sakatlığından sonra geçtiğimiz günlerde takımla birlikte çalışmalara başlayan Harry Kewell’ın fizik olarak hazır olup, olmadığını doktorlara soran genç teknik adamın, gelen iyi haberler üzerine Avustralyalı yıldızı ilk 11’de sahaya sürmeye karar verdiği ifade edildi. Bordeaux maçında Kewell’ın tecrübesinden yararlanmak isteyen Skibbe, Antalya karşısında cezası yüzünden forma giyemeyen Cassio Lincoln’ü de 11’de sahaya sürecek. Bu arada Volkan’ın, Antalya maçındaki performansını beğenmeyen teknik heyetin, Hakan Balta’nın yetişmemesi halinde defansın solunda sürpriz bir isme şans tanıyabileceği vurgulandı.
18-02-2009, 01:48
MUTAF
G.Saray'dan Aurelio bombası!
Galatasaray sezon başında olaylı bir şekilde Fenerbahçe´den İspanya´nın Real Betis takımına giden milli yıldıza kanca attı. Haldun Üstünel, Sambacı´yla gizlice görüşüp, transfer teklifinde bulundu. Akşam gazetesinden Alaattin Metin'in haberine göre: "Üstünel ve Sezgin'in 'Seni çok istiyoruz' sözüne karşılık Aurelio da 'Kızım Türkiye'yi çok özlüyor. Onların gönlünde Fenerbahçe var ama neden olmasın' karşılığını verdi. Beşiktaş'ın da istediği Aurelio için menajeri Tutumlu, Adnan Polat, 'F.Bahçe'ye gitmeden önce de istemişti. Teklif doğru. Sezon sonunda oturup karar vereceğiz. Aurelio'nun gönlü Türkiye'de' dedi Yerli statüsünde Gözü ile görenler, kulağı ile duyanlar anlattı... İzmir'de Fildişi Sahilleri'yle oynanan milli maçtan sonra Galatasaraylı iki yönetici Haldun Üstünel ile Adnan Sezgin, Aurelio'ya transfer teklif ederek, 'Seni çok istiyoruz. Seneye bize gel...' demişler. Fildişi maçından sonra Milli Takım futbolcularını İzmir'den İstanbul'a getiren THY uçağında Aurelio ile karşılaşan Üstünel ile Sezgin,Türk statüsünde olan futbolcuya önce hal hatır sorup, 'İspanya'da mutlu musun?' diye nabız yoklamışlar. Aurelio, 'Rahatım iyi ama gönlümüz Türkiye'de kaldı.. Özellikle kızım Türkiye'yi çok arıyor...' cevabını verince, Galatasaraylı iki yönetici, 'Senin Galatasaray formasını giymeni çok istiyoruz. Kapımız sonuna kadar açık. İstediğin zaman oturup her türlü görüşmeyi yaparız. Evet dersen, İspanya'ya gelip kulübün ile de görüşürüz. İyi düşün, oturup konuşalım, bu işi sezon bitmeden sonuçlandıralım...' teklifini yaparak bir anlamda açık çek vermişler. Aurelio ise 'Sezon sonunda konuşabileceklerini' söylemiş ve 'Ailece Türkiye'ye dönmeyi çok istiyoruz...' diyerek açık kapı bırakmış..
Haberi duyunca aklıma, Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın bu futbolcuya olan sevgisi geldi. Menajeri Bayram Tutumlu anlatmıştı. Aurelio ile birlikte Fenerbahçe'ye sözleşme imzalamaya giderken o zamanlar Galatasaray'da futbol şubesi sorumlu olan Adnan Polat, telefon ederek 'Köprüden geri dön, Florya'ya gel' demişti. Aurelio Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Beşiktaş da devreye girmiş, iki yöneticisini İspanya'ya göndererek transfer teklifinde bulunmuştu.
Tutumlu'yu aradım... Galatasaraylı iki yöneticinin teklifini sordum.. Aynen şunları anlattı: 'Olay doğru. Aurelio uçaktan iner inmez bana anlattı. Galatasaray'ın dışında da isteyenler var. Türkiye'yi Aurelio da, ben de çok iyi biliyoruz. Günü geldiği vakit, oturur, konuşuruz ve bir karar veririz. Gerçek olan bir şey var, Aurelio burada mutlu olmasına rağmen ailece Türkiye'yi çok seviyorlar, özlem duyuyorlar. Fenerbahçe'de geçirdikleri güzel günleri hiç unutamıyorlar...'"
18-02-2009, 03:19
sarıkanarya_41
Polat federasyona savaş açtı
Federasyondan avans istemelerinin basına yansıtılmasına tepki gösteren G.Saray başkanı, "Üç kişinin bildiği avans konusunu basından okudum. Bundan sonra federasyondan bir yetkili Sami Yen'e gelirse protokolü terk edeceğim. Ya düzelecekler ya da gidecekler" dedi.
Savaş açtı
"Başkan ve vekili ile özel görüşmemi basından okuyorum. Bunlar ya düzelecek, ya gidecekler".
Avans doğrudur G.Saray başkanı Adnan Polat, Futbol Federasyonu'na Fransa'dan savaş açtı. Dün akşam takımın son antrenmanını Chaban Delmas Stadı'nda izleyen Polat, federasyonun, "G.Saray bizden avans istedi, vermediğimiz için bize tavır aldı" açıklamasını esefle karşıladığını söyledi. Polat, "Konu doğru. Üç kişinin bildiği olayı bir gün sonra basından okudum" dedi.
Eksik bilgi verdiler
Polat, "O toplantıda ben, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve vekili Lütfi Arıboğan vardı. Özel görüşme neden basına yansıyor? Üstelik işlerine geldiği gibi yansıtmışlar. Bunlar ya düzecek, ya gidecekler. Hakemlerle ilgili tepkimizde haklıyız. Artık can yakıyorlar. Ortam gerilmesin diye destek verdik ama artık yetti" diye konuştu.
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILARBu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
18-02-2009, 03:19
sarıkanarya_41
Aslan ham yapacak
Galatasaray, bu gece Avrupa arenasındaki en önemli maçlarından birine çıkıyor. Sarı kırmızılı ekip, UEFA kupası 3.tur ilk maçında Fransa'nın Bordeaux takımıyla deplasmanda karşılaşacak. Avrupa'daki tek temsilcimiz olan Cimbom, üst üste üçüncükez eşleşip hiç yenemediği Bordeaux'yu bu defa kendi evinde vurmaya kararlı. Hkan balta dışında eksiği bulunmayan G.Saray'da Kewell kadroya alındı.
Ayaklanacağız
Başkan Adnan Polat, "Avrupa'da farklı oynuyoruz. Bunu herkes görecek" dedi Yönetici Üstünel ise daha iddialı: Son maçlar sizi yanıltmasın, kükreyeceğiz.
Avantajlı döneceğiz Antalya'ya yenilerek ligde büyük bir darbe yiyen G.Saray'da herkes Bordeaux maçına farklı gözle bakıyor. UEFA Kupası'nda tur atlayacaklarını iddia eden başkan Adnan Polat, "G.Saray, Avrupa maçlarında farklı oynuyor. Bordeaux öyle yenilmeyecek bir takım değil. Bunu herkese göstereceğiz" derken avantajlı bir skorla Türkiye'ye döneceklerini, mutlakagol atacaklarını da sözlerine ekledi.
Türkiye'yi sevindireceğiz Kafile ile Fransa'ya uçan yönetici Haldun Üstünel ise Bordeaux maçının "Ayağa kalkma mücadelesi" olacağını belirtti. Üstünel, "Antalya yenilgisi ve o maçta ortaya konulan futbol kimseyi yanılmasın. Avrupa'da ülkemizi temsil eden tek takımız ve Türkiye'yi sevince boğacağız. Sakatlarımız var ama oraya giden herkes hazırdır. Aslan'ın ayaklanacağı bir maç olacak" diye konuştu.
Chalme oynamıyor
Bordeaux'da sağ bek Chalme cezalı. Teknik direktör Blanc'ın Diawara'ya yer vermesi bekleniyor. Fransız ekibinde Gourcuff, Diawara, Jurietti ve Chamakh kart görürlerse cezalı duruma düşecek.
Forvetleri zımba gibi
BORDEAUX, bu sezon Fransa Ligi'nin en golcü (24 maçta attığı 40 gol) takımı. Arjantinli forvet Fernando Cavenaghi 12 golle takımın en skoreri. Cavenaghi'yi 7 golle Marouane Chamakh izliyor.
Galatasaray Sanctıs Sabri Servet Meira Volkan Barış Ayhan M.topal Arda Lincoln Baros T.D.: M.Skibbe
Circhetta (İsviçre), Chaban Delmas, 21.45 TRT 1 Yaşar YALÇIN
18-02-2009, 03:20
sarıkanarya_41
Ya düğün, ya tufan
Feldkamp'ın önerisine yönetim de sıcak bakarken Alman hocanın tavrı sorun yarattı. Bordeaux maçında kötü bir sonuçta Skibbe gönderilebilir.
Sahana çekilme
Bordeaux'yu inceleyen teknik danışman Feldkamp raporunu Skibbe'ye verdi. Kalli'nin raporda, "Turu geçmek istiyorsan sahaya çift forvetle çık. Çünkü oyuyun kendi sahanda kabul edersen mağlubiyet kaçınılmaz olur" önerisinde bulunduğu belirtildi.
Kararım karar
Ancak Skibbe'nin, "Kararım karar, vazgeçmem" diyerek sahaya tek forvetle çıkacağı öğrenildi. Buna göre Alman çalıştırıcı sadece Baros ile gol arayacak, Ümit Karan ile Nonda kulübede oturacak. Kötü bir sonuçta Skibbe'nin gönderilebileceği öğrenildi.
sarıkanarya_41
İkiliye dikkat!
"Chamakh ve Cavenaghi, rakibimizin en önemli silahı. Bu ikisini durdurursak sahada rahat ederiz".
Teknik direktör Skibbe, Servet ile Meira'ya özel uyarı yaptı. Bordeaux'nun pek çok kasedini inceleyen ve tüm oyuncularını adeta ezberleyen Alman teknik adamın, savunmaya her zamankinden çok fazla görev düştüğünü vurgulayarak iki tecrübeli futbolcuya şunları söyledi öğrenildi: "Özellikle Chamakh ve Cavenaghi'ye çok dikkat etmenizi istiyorum. Boş alanlar bulmalarına izin vermeyin. Onlara bir tek gol bile attırmamalıyız. Bunu başarırsak evimize şanslı döneriz."
sarıkanarya_41
Hayalimiz belli
Sarı -kırmızılıların Çek golcüsü Milan Baros, bugün takımının tek gol silahı olacak. Kolay bir maç olmayacağını ifade eden başarılı futbolcu şunları söyledi: "Bu sadece bizim için değil, rakibimiz için de geçerli. Ancak biz çok hırslıyız. Hayalimiz belli, UEFA Kupası'nı istiyoruz. Kadronun büyüklüğü sahada anlaşılır. Biz de gücümüzü Bordeaux'u evinde yenerek göstereceğiz. Ben de taraftarımızın bana olan güvenini boşa çıkarmayacağım, golümü atacağım."
sarıkanarya_41
Yönetim arkamda
G.Saray Teknik Direktörü Skibbe, Bordeaux maçı öncesi yaptığı açıklamada "Bazı oyuncuların performansından memnun değilim. Bir operasyon yapacağım" dedi. Skibbe, yönetimin kendisine tam destek verdiğini de söyledi.
Alman hoca şunları söyledi: Son maçtan 1-2 değişiklik ile maçı kazanacak kadroyu sahaya süreceğim. Kewell ve Lincoln'ün hazır olmaları da büyük şans. Ali Sami Yen'e avantajlı bir skorla döneceğiz. İddia edildiği gibi takımda disiplin sorunu da yok.
18-02-2009, 03:21
sarıkanarya_41
Gurbetçiler her yerde
G.Saray, bugün oynayacağı UEFA Kupası 3. tur ilk maçı için dün öğlen saatlerinde özel bir uçakla Bordeaux'ya geldi. Sarı-kırmızılı kafileyi, "Şampiyon Cimbom" tezahüratlarıyla bir grup gurbetçi karşıladı. Zorlu maç için Bordeaux'da geniş güvenlik önlemleri alındı. G.Saray maçtan sonra da özel bir uçakla İstanbul'a dönecek.
18-02-2009, 03:21
sarıkanarya_41
UEFA karnesi çok iyi
G.Saray ile ilk Avrupa maçına Şampiyonlar Ligi'ndeki Steaua Bükreş mücadelesiyle çıkan (İstanbul'da 2-2, rövanşta 1-0 yenilerek elenmişti) Skibbe, bugün 9. sınavını verecek. Skibbe, G.Saray'ın başında 6 UEFA maçında 5 galibiyet, 1 yenilgi yaşadı. Cimbom bu maçlarda 12 gol attı, kalesinde 8 gol gördü.