Asbaşkanlarımızdan Mahmut Uslu, Güiza'nın son bir yılda kariyerini inanılmaz bir biçimde geliştirdiğini ve geçen sezon La Liga'da, penaltı dahi kullanmadan 27 golle gol kralı olduğunu hatırlatıp, Semih Şentürk'ün de Fenerbahçe kadrosunda yer aldığına vurgu yaparak, "Şimdi Türkiye'nin de İspanya'nın da gol kralı bizde" dedi.
İspanya'dan FB TV haber bültenine canlı olarak bağlanan Mahmut Uslu, Güiza transferi konusunda,"Tüm camiamıza hayırlı olsun. Kendisini 1 yıldır takip ediyor, 1 aydır ciddi olarak ilgileniyorduk. Güiza, artık Fenerbahçe'nin futbolcusu. İnşallah çok faydalanırız kendisinden. Güiza, son 1 yılda inanılmaz goller attı. Tek bir penaltı dahi kullanmadan, La Liga'da 27 gol attı ve kariyerindeki en önemli gelişmeyi gösterdi. Şimdi Türkiye'nin de İspanya'nın da gol kralı bizde. Güiza, yapılabilecek, alınabilecek en önemli oyuncuyu. Çok önemli bir futbolcu. Hayırlı olsun" diye konuştu.
20-07-2008, 13:34
sarıkanarya_41
20.07.2008
Güiza başladı! 1-1 Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Sarı-Lacivertli formayı ilk kez dün Ceske önünde giyen İspanyol yıldız, bulduğu tek net pozisyonda ağları havalandırmayı başardı.
20.7.2008
Rakip Çek Cumhuriyeti’nden Ceske Budejevice. Avusturya kampındaki 3. hazırlık maçı. 4-1-4-1 diziliminde Fenerbahçe... Sistemdeki tekler; defans önünde Maldonado ve orta saha önünde Guiza... Kezman ile İlhan orta sahanın ortasında ve forvete dönüklerdi. Solbeke yerleştirilen Gürhan her zaman inandığım bir çocuk ve kendisini hemen maçın başında gösterdi. Dakika 9; Orta saha çizgisine 10 metre uzaklıktan aldığı topu korner çizgisine kadar önündeki adamı ekarte ederek indi ve ortaladı. Guiza zor pozisyonu şık kafa vuruşuyla gole çevirdi ve ‘Hoşgeldi”: 1-0.
Gerçekten net bir adam. İspanyollar’ın söylediği gibi ‘Killer’... Hava mücadelelerinde rakip defans onu yıkamadı. Genelde ilk yarı sonuna kadar topa sahip olan taraf Kanarya’ydı. Ama yarının bittiğini düşünen Fenerbahçe defansı, korner atışında oyuna sonradan giren Sedlacek’i boş bıraktı, o da topu ağlarla buluşturdu ve bu gol Aragones’i çıldırtmaya yetti.
Sağda görev yapan Burak Yılmaz yaptığı isabetsiz paslarla göze negatif yönde batıyor. Kezman boş koşuyor, sadece şeklen var olduğunu göstermeye çalışıyor. İspanyol hocanın ileri ve pres sistemini bu nedenle sekteye uğrayabiliyor.
Aragones otomatik makina istiyor. Yedekler bunu Ceske maçında yeterince uygulayamadı. Buradan as takıma geçecek herhalde bir tek Guiza’dır. Can Arat ve Önder de güven verdi. Cüneyt Karakaya
Aragones: Topu iyi çeviremedik
Teknik direktör Aragones, bu maçların, MTK sınavları açısından büyük önem taşıdığını söyledi. İspanyol hoca, “Topu iyi döndüremedik ve gereken golleri bulamadık ama futbolcularımın oyuna katkılarından memnunum” derken, Güiza için, “Elinden geleni yaptı, pozisyonlara girmeye çalıştı. Bulduğu tek pozisyonu da golle sonuçlandırdı” değerlendirmesinde bulundu.
Gurbetçiler yine dayanamadı
Maçın sonlarına doğru hakem faul için düdüğünü çaldığı anda, 90 dakikanın bittiğini sanan gurbetçiler sahaya girdi. Kısa bir duraklamadan sonra mücadele devam etti ama yine bir pozisyonda aynı şey olunca, hakem maçı bitirmek zorunda kaldı. Mücadele öncesinde saatler 19:07’yi gösterirken, Dünya Fenerbahçeliler Günü nedeniyle stat üzerinde Sarı-Lacivert balonlar uçuruldu. Fenerbahçe kafilesi, maçtan sonra eskort eşliğinde stadı terkederek, otele döndü.
20-07-2008, 13:35
sarıkanarya_41
Albelda: 'Aragones istesin, tamam...' Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Aurelio'nun yerini doldurmak isteyen Fenerbahçe, Valencia'dan ayrılacak olan David Albelda'yı bitirmek üzere... 20.7.2008
Aurelio’nun yerini doldurmak isteyen Fenerbahçe, Valencia’dan ayrılacak olan David Albelda’yı bitirmek üzere... İspanyol Kulübü’ne yakınlığıyla bilinen Super Deporte gazetesi; Sarı-Lacivertliler’in Albelda’ya 3 yıllık sözleşme önerdiğini, ancak öncelikle bonservis sorununun çözülmesi gerektiğini yazdı. Haberde; 31 yaşındaki yıldızın, Şampiyonlar Ligi nedeniyle Fenerbahçe’ye çok sıcak baktığı ifade edilirken, “Aragones isterse, bu transfer bitecektir. Albelda, Luis’in çalışacağı kadar sözleşme (2 yıllık) istiyor” denildi. Gazete, Aragones’in ağzından da şu ifadelere yer verdi: “Defans ağırlıklı bir orta saha oyuncusu arıyoruz ve Albelda’nın gelme olasılığı var.”
Çağrı DAVRAN
20-07-2008, 13:35
sarıkanarya_41
'Bu acıyı tedavi edecek ilaç yok' Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Deivid, sakatlanmasının ardından annesinin vefatıyla yıkıldığını anlattı.
20.7.2008
Fibula kemiğinin kırılmasının ardından annesinin vefatıyla yıkıldığını ifade eden Deivid, “Ayağım 3 ay sonra iyileşir ama annemi bir daha asla göremeyeceğim” dedi.
Bir insanın görebileceği en büyük acıları yaşadı bir hafta içinde Deivid. Önce Avusturya kampının ilk idmanında sol ayak fibula kemiği kırıldı. Birkaç gün sonra Brezilya’dan gelen haber ise onu yıktı. Annesi vefat etmişti. Doktorlar izin vermediği için annesinin cenazesine gidemeyen Brezilyalı yıldız, FBTV’deki Kamp Günlüğü programında duygu dolu açıklamalar yaptı. Ayağı kırıldığı an ailesinin, çocuklarının, kariyerinin gözünün önünden geçtiğini vurgulayan Sambacı, şunları söyledi: Herkes büyük destek verdi
“Çünkü futbolcu, hayatını ayağıyla kazanır. Bu, benim için büyük bir dram anıydı. Çok büyük acılar yaşıyorsunuz ama gerçeklerle de yüzleşmek zorundasınız. İyileşmek zorundayım. Hedeflerim biraz geriye atılacak ama pes etmedim, yeni başlıyorum. Hedeflerimi geç olsa da yakalayacağım. Takım arkadaşlarım bana çok büyük destek oldu. Hastaneden kampa döndüğümde herkes odama gelip, destek olmak istedi. Bana güç veren şeyler söylediler. Burak, 3 gündür tanımama rağmen geldi, birbirimizle dil olarak anlaşamıyorduk ama benimle konuşup, güç vermeye çalıştı. Bunlar, zor anlar geçiren bir insan için acısını unutturan olaylar.
Annemin vefatı benim için çok büyük bir acıydı. Bu kadar kısa sürede böyle büyük acıyı bir arada yaşamadım. Ayağım kırıldığında çok üzüldüm, acı çektim. Üzerine bu haberi almak çok büyük acı oldu. Annemi bir daha göremeyecek olmam içimi acıtıyor. Ayağım 3 ay sonra iyileşecek ve sahalara dönebileceğim. Ama annemi bir daha göremeyeceğim. Bu, ne bir ilacın iyileştirebileceği ne de tedavisi olan birşey. Yüreğimin büyük kısmı delindi ve bunu tekrar onarabilecek bir ilaç ya da tedavi yok. Ben, 2 aylıkken babamı kaybettim. Annem benim için hem anne hem babaydı. Burada olmamın en büyük nedenlerinden biri annemdi ama artık o yok. Başkan mektup gönderdi
Bir anneyi kaybetmeyi ancak yaşayanlar bilir. Yüzleşmek zorunda olduğum şeylerden biri, annesiz bir şekilde hayatıma devam etmem gerektiği. Acı çekiyorum ama bunları da aşacağım. Annemin acısı hep içimde olacak ve gittiğim her yere götüreceğim. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Haberi alır almaz aradı, desteğini gösterdi. Bana bir mektup yolladı. Benim, bu kulübün evladı olduğumu ve hiçbir şekilde desteğini esirgemeyeceğini söyledi. Galatasaray ve Beşiktaşlı futbolcular ve camiadan insanlar beni aradı. Fenerbahçe taraftarı her zamanki desteklerini gösterdi. Tüm Türk halkına teşekkür etmek istiyorum. Ne kadar vefakar olduklarını bir kez daha gördüm. Bu da beni duygulandırdı.”
Deivid, “Türk vatandaşı olmayı düşünür müsünüz?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Teklif gelirse neden olmasın. Biraz daha ileri gideyim, Türk Milli Takımı uygun görür, beni oynatmak isterse, bu, benim için büyük bir onur ve mutluluk olur. Türk Milli Takımı formasını seve seve giymek, Mehmet Aurelio’nun başarılarını elde etmek isterim. Kendimi buralı hissediyorum. Tüm turnuvalarda başarı
Brezilyalı yıldız, yeni sezondan beklentileri konusunda ise, “Kişisel hedefim iyileşip takım arkadaşlarımla birlikte tekrar ter dökebilmek. Takım olarak hedefimiz ise katıldığımız tüm turnuvalardan başarıyla ayrılmak. Türkiye Ligi bizim için vazgeçilmek bir hedef. Bunu kazanmak zorundayız. Türkiye Kupası’nı umarım bu sezon kazanırız. Şampiyonlar Ligi bizim için önemli. Kendimize biraz daha güvenir, biraz daha çalışırsak, doğru hamleleri yaparsak, başarılı oluruz” açıklamasını yaptı.
20-07-2008, 13:36
sarıkanarya_41
Dünyanın dilinde Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
FİFA'nın düzenlediği, "Bu yazın en heyecan verici transferi kim?" anketinde Ronaldinho birinci olurken, Güiza yüzde 27.41 ile ikinci sırayı aldı.
20.7.2008
Ünlü isimleri geride bıraktı
Fenerbahçe'nin 14 milyon Euro’luk rekor transfer ücretiyle Mallorca’dan aldığı Daniel Gonzalez Güiza, dünyanın gündeminde. FİFA’nın düzenlediği, “Bu yazın en heyecan verici transferi kim?” konulu ankete katılanların yüzde 21.47’si İspanyol golcüyü ikinci sırada gösterdi. Oylamada ilk sırayı Milan’ın Barcelona’dan transfer ettiği Ronaldindo, yüzde 57.21 oyla alırken, Deco’ya 11.31, Hlep’e 5.20, Ben Arfa’ya 3.60 ve Farfan’a yüzde 2.20 oy çıktı. ‘Ronaldinho gibi davranılıyor’
Bu arada Marca Gazetesi’ne konuşan Güiza, kendisine Ronaldinho gibi davranıldığını söyledi. Avusturya kampında herkesin ikişer kişilik odalarda kaldığını, kendisine ise tek kişilik oda ayrıldığını ifade eden golcü futbolcu, “Luis’ten istedim ve hiç sorun çıkarmadan bana tek kişilik oda verdiler. Ayrıca kulüp bana saray gibi bir ev aldı. Altıma da Audi Q7 araba verdi. Eğer İspanya’da futbolculara iyi davranılıyorsa, burada iki katı” dedi. ‘Neyse ki Aragones kalıyor’
Fenerbahçe'nin, İspanya’nın ünlü kulüpleri Real Madrid ve Barcelona’dan bir farkı olmadığını savunan Daniel Gonzalez Güiza, “Burada teknik ekip, güvenlik, çevirmen dahil 100’e yakın kişiyiz. Üstelik İngiltere’deki gibi bizi basınla konuşturmuyorlar. Hiçbir detay gözden kaçmıyor” derken, Aragones’in Valencia’nın teklifini geri çevirmesiyle ilgili, “Neyse ki kalıyor. Beni tanıyan İspanyol bir hocayı tercih ederim” açıklamasını yaptı. 25 gol atacağını iddia etti
Valencia'dan Albelda’ya transfer teklif edildiği haberleriyle ilgili olarak, “Tememni ediyorum ki, Albelda’yı alırlar. Defans ağırlıklı bir orta saha oyuncusu arıyorlar. Ondan daha iyi kim var. Üstelik, bir İspanyol’un daha gelmesi, benim için harika bir lüks olur” diye konuşan Güiza, Şampiyonlar Ligi’nde oynama düşüncesinin kendisini heyecanlandırdığını vurguladı. İspanyol yıldız, bu sezon Fenerbahçe’de 25 gol atacağını ileri sürdü.
Lakabı Türko
Güiza ile çabuk kaynaşan Sarı-Lacivertli futbolcular, kendisine hemen bir lakap taktı: Türko. Bu lakabın verilmesinin nedeni ise, İspanyol futbolcunun Türkler’e çok benzemesiydi. Şimdi artık idmanlarda herkes onu ismiyle değil, lakabıyla çağırıyor.
Yalçın Türk
Cüneyt Karakaya
Yusuf Dursun
20-07-2008, 13:37
sarıkanarya_41
Kaptan'dan 10 numara itiraf! Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Hep 10 numaralı forma giydiğini belirten Alex, "Fenerbahçe'de de istersem bu numarayı alabileceğim söylendi ama Tuncay'da olduğu için reddettim" dedi. 20.7.2008
Yeniden kavuştu
Sparta Prag ile oynanan özel maça, ilk kez 10 numaralı formayı giyerek çıkan Kaptan Alex’ten itiraf. Kariyeri boyunca oynadığı her takımda 10 numaralı formayı giydiğini vurgulayan Sambacı, “Fenerbahçe’ye ilk geldiğimde de istersem bu numaralı formayı giyebileceğim söylendi. Ancak o sıralarda 10 numaralı formayı Tuncay taşıyordu. Bu nedenle teklifi geri çevirdim ve 20 numarayla oynamaya başladım. Şimdi yeniden 10’a kavuştum” diye konuştu. ‘Uğurlu gelecek’
10 numaralı formanın kendisine uğur getireceğini inandığını dile getiren Alex, “Ayrıca koleksiyoncu taraftarlarımız, hem 20 hem de 10 numaralı Alex formalarına sahip olabilecek. Takımdaki değişiklikler sadece forma numaralarından ibaret değil. Forma numaralarını değiştirerek takımı yenileyemezsiniz. Fenerbahçe bu yıl çok farklı olacak. Yeni hocamız, şimdi bu süreci takıma yansıtıyor. Çok iyi bir takım olacak ve iyi yere geleceğiz” dedi.
20-07-2008, 13:38
sarıkanarya_41
Aragones mi? Olağanüstü Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Nihat Kahveci'den, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones'e övgü dolu sözler.
20.7.2008
Nihat Kahveci’den, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones’e övgü dolu sözler. Marca Gazetesi’ne konuşan milli oyuncu, İspanyol hocanın çok çalışan bir teknik direktör olduğunu belirterek, şunları söyledi: “İspanya’da en fazla teknik direktörlük yapan biri. Sadece istatistiklere bakılması, ona saygı duyulmasına yeter. Avrupa Şampiyonası’nda kimse ona güvenmiyor, görevde olmasını istemiyordu. O, gitti ve üzerindeki gölgeyi atmak için kazandı. Bu kadar baskı altında bunu başarmak kolay değil. Benim için olağanüstü biri.” Daniel Güiza için, “Türkiye’de hiçbir futbolcu onun gibi karşılanmadı” değerlendirmesi yapan Nihat, “İstanbul güzel bir kent. Üstelik büyük bir kulüpte oynayacak. Orada eğlenecek. Geçen sezon yaptıkları anormal. Çünkü 27 gol atmak kolay değil” dedi.
20-07-2008, 13:39
sarıkanarya_41
Zico yardım maçında Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Fenerbahçe eski Teknik Direktörü Arthur Zico, Almanya'da düzenlenen, "Goal4Africa" yardım maçında teknik adam olarak görev yaptı. 20.7.2008
Fenerbahçe eski Teknik Direktörü Arthur Zico, Almanya’da düzenlenen, “Goal4Africa” yardım maçında teknik adam olarak görev yaptı. Brezilyalı hocanın yanısıra, Bayern Münih Teknik Direktörü Jurgen Klinsmann’ın da yer aldığı organizasyonda, Van Persie, Dida, Gattuso, Ze Roberto, Edmilson, Ballack gibi ünlü futbolcular, efsane Formula 1 sürücüsü Michael Schumacher sahada ter döktü. Zico, Afrika için herkesin bir arada olmasının kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi.
20-07-2008, 13:39
sarıkanarya_41
Fenerbahçe günlüğü Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Volkan Demirel'in yedeği olacak bir kaleci aranırken, milli takım kaleci antrenörü Yavuz Şimşek'ten ilginç bir çıkış geldi.
20.7.2008
‘Maymun mu arıyorlar?’
Volkan Demirel’in yedeği olacak bir kaleci aranırken, Kanarya’nın efsane isimlerinden, milli takım kaleci antrenörü Yavuz Şimşek’ten ilginç bir çıkış geldi. “Kaleci aranıyorsa, Volkan Babacan ve Mert var” diyen Şimşek, “Ama maymun arıyorlarsa, onu bilemem. Bu iki genç oyuncuya şans verirlerse, hem Fenerbahçe hem milli takım için en az 10 yıl kaleci sorunu ortadan kalkar. Bunlar ağaç değil ki, su verip büyütesin. Bunlar kaleci, şans vereceksin ki, özgüvenleri oluşacak. Daha içten ve kendilerine güvenerek oynayacaklar. İkisi de milli takım oyuncusu. Oynarlarsa, iyi kaleci olurlar” açıklamasını yaptı. Eski hocalar
beklemede
Aragones’in ekibini getirmesi nedeniyle Fenerbahçe’den ayrılmak zorunda kalan iki eski antrenör İrfan Saraloğlu ve Murat Öztürk, kendilerine kulüp arıyor. Altyapıda görev almayı uman ancak bu beklentileri gerçekleşmeyen ikili, gelecek teklifleri bekliyor. Tümer Metin
1.5 ay yok
Sol kasığında yırtık bulunan Tümer Metin’in, 1.5 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Münih’te kontrolden geçen tecrübeli oyuncunun tedavisine İstanbul’da devam edilecek. Bu arada Vederson’un kafileye Münih’ten katılacağı kaydedildi. MTK’nın rakibi
Debreceni
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi 2. ön elemesindeki rakibi MTK, kupa sınavında. Macar ekibi, saat 21:00’de Debreceni karşısına çıkacak. Mavi-Beyazlılar, hafta sonunda da Macaristan Ligi’nin ilk hafta maçında Kaposvari deplasmanına çıkacak. MTK’nın kupa ve ligde oynayacağı bu iki karşılaşmayı, Luis Aragones’in yardımcısı Önder Özen de izleyecek. Özen hazırlayacağı raporu Aragones’e sunacak. Bugün dönüş
yarın izin
Kanarya’nın iki haftadır Avusturya’da sürdürdüğü yeni sezon kampı, bugün sona erecek. Bu akşam saat 21:30’da İstanbul’a gelecek olan Sarı-Lacivertliler, yarını dinlenerek geçirdikten sonra salı gününden itibaren Samandıra’da çalışmalarına devam edecek. Fenerbahçe, çarşamba günü de Lucescu’nun takımı Shaktar Donetsk ile Şükrü Saracoğlu Stadı’nda, MTK sınavı öncesi son hazırlık maçını oynayacak. Öğrencilere
sağlık taraması
Fenerbahçe Başkent Futbol Okulu öğrencileri sağlık taramasından geçirildi. Fenerbahçeliler Derneği Sağlık Kurulu Sorumlusu Dr. Cenap Yıldırım önderliğinde gerçekleştirilen taramada, öğrencilerin göz, diş ve akciğer muayeneleri yapıldı. Ayrıca hepsine diş fırçası ve macun dağıtıldı.
20-07-2008, 13:40
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Güizadinho!
Marca'ya konuşan Güiza, "Kulüp bana saray gibi ev ve Audi araba verdi. Daha ne istenebilir?" dedi.
Kanarya'nın 30 milyon euro maliyetli transferi Daniel Güiza, takımda kendisine Ronaldinho gibi davranıldığını söyledi. İspanya'nın Marca gazetesine konuşan golcü oyuncu, "Kampta herkes çift kişilik odada kalırken, bana tek kişilik oda verdiler. Ayrıca kulüp bana saray gibi bir ev ve Audi Q7 araba aldı. İspanya'da futbolculara iyi davranılıyorsa burada Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
iki katı. Daha fazla ne istenebilir ki?" dedi.
BU SEZON 25 GOL ATARIM
Fenerbahçe'nin Real Madrid ve Barcelona'dan bir farkı olmadığını savunan Güiza, Aragones'in Valencia'yı reddetmesine sevindiğini söylerken, vatandaşı Albelda'nın da alınmasının ise kendisi için harika bir lüks olacağını belirtti. Şampiyonlar Ligi'nde oynama düşüncesinin heyecan verdiğini belirten yıldız, Fenerbahçe'de bu sezon 25 gol atacağını iddia etti.
GÜİZA NE YAPTI ?
Fenerbahçe'nin yeni transferi Guiza ilk sınavında göz doldurdu. İşte Guiza istatistikleri:
Topla buluşma: 18
Olumlu pas: 11
Asist: 1
Gol: 1
Kötü orta: 1
Yapılan Faul: 1
Yaptığı Faul: 1
Dışarı şut: 1
Top kaybı: 3