bence Cumhurbaşkanı olmalıdır.:present: :present: :present:
Printable View
bence Cumhurbaşkanı olmalıdır.:present: :present: :present:
hayırlısı neyse olsun artık memleket için
Merhaba;
Foruma ilk defa yaziyorum umarim fikir ve dusuncelerimi mazur gorursunuz. Oncelikle basligi acan arkadasima tesekkur etmekle birlikte basligin acilip acilmamasini da tartismak gerekir. Baslik acilmissada bize burda laklak etmek duser sadece bu kadar. Her arkadasim fikirlerinden bahsetmis kimileri olsun kimileri olmasin demis.
Olmamali diyen arkadaslar ne yazikki tam olarak fikirlerini beyan edememisler bana gore :) Ben iki taraflida degilim sadece bu ulkede yasadigim ve bu ulkenin vatandasi oldugum icin yazma geregi hissettim.
Tarih tekerrurden ibarettir diye bosuna soylenmemis. Bu tartismalar oldu ve olmaya devam edecek. Oncelikle 70 Milyonluk bir ulkeyiz tarihimiz dogal guzelliklerimiz ekonomimiz var ve bence biseyler iyi gidiyor bunu Sayin Basbakan taraftari oldugum icin soylemiyorum. Turkiye'nin yillardir kemiklesen sorunlari var neler bunlar Egitim, Kultur, Saglik, Ekonomi ve bunlardan en onemlisi nedense bize hep ekonomi gibi gelmistir. Fakat asil onemli mesele ekonomi degildir, bizim kendimize olan ozguvenimizdir ne yazıkki gecmis iktidarlar oy sevdasina kapilip halkimizi bilincsiz ve suursuzca somurmuslerdir. Zamaninda iki anahtar sozu verip te koske cikip yerine bayan ekonomi profesorunu birakip ve hatta o bayan ekonomi profesorunun bizi kara carsambaya goturusunu hatirlarsiniz heralde. Neyse mevzu icinde buna deginecegim. Su anda ulkenin yasadigi durum ne simdiki iktidarin nede sonraki gelecek bir iktidarin sucu degildir ama olay nedir simdiki iktidarin durumu az da olsa duzelterek bir sonraki iktidarin isini kolaylastirmasidir. Netekim su anki AKP iktidarı bir onceki iktidarın uyguladigi ekonomi politikasıyla paralel gitmekte dolar ve borsa iyi yonde hayatimizi etkilemektedir. Dolar krizlerdeki gibi cok tavanlarda gitmemektedir hele bu iktidarla !!! neden boyle dedim bazi arkadaslar herseyin kararacagini tas devrine gidecegimizi zannediyorlar :) Turkiyede hicbirsey bundan sonra tas devrine gitmez meraklanmayin oncelikle halk var, aydinlar var, medya var, anayasa var ... bu liste daha da uzar gider. Adolf Hitler Almanyasında yasamiyoruz (bkz. medya bkz alman propoganda bakanlıgı) bizde ne İran'daki ne Irak'taki ne de Afganistandaki gibi koklu degisiklikler olmaz bunun nedenide bizim imparatorluk kulturunden gelen bir mirasımız var bunu ne sekilde aciklarsaniz aciklayin. Isin demokratik yonunu ele alirsak evet AKP ezici bir cogunlukla %34 iktidara gelmistir rakam olarak %34 cok buyuk bir rakam degildir %100 ile kıyaslarsanız ama Turkiyemizin siyasal cografyasi son 50-60 yildir karma karisiktir ki bu dogaldir "Herkese iki anahtar" "Mazot 1 YTL" olucak seklindeki politik aldatmacalar devam ettikcede %34'e laf eden arkadaslarim %80 yada %90'lari goremeyeceklerdir. Ulkemizi mahveden iste bu populist yaklasimlardir. Anayasa cercevesinde Sayin Basbakan Cumhurbaskani olabilir mumkundur ama olmak istermi o ayri bir konu ne yazikki medyamiz o kadar agir baski kurmustur ki AKP iktidarı uzerinde onlar tek parti iktidarlarının gucunu hicbir zaman kullanmamislardir simdi sorsam size meclis cogunluguna gore AKP istedigini yaparmı yapamaz mı? tabiki yapabilir ama hersey gunumuzde toplumsal uzlasmayla gerceklesmektedir. Tabi medyamiz hırlımı kim daha cok parsa verirse kim daha cok alkis tutarsa onlara onlar da onlari el ustunde tutar. Aci ama ulkemizin gercekleri bunlar ... Bence Sayin Basbakan Cumhurbaskani olmali o makama yarasir yada yarasmaz onu bize ancak tarih cevaplar demokrasinin geregi olarak sorunlar demokratik yollardan cozulmelidir. En iyi cevap tarihtir.... Unutmayin biz ne avupadaki ulkeler gibiyiz nede asyadakiler gibi biz farklıyız .... ve unutmayin ulkemizin problemleri sihirli degnekle cozulecek kadar kolay degildir 10 yillar alabilir ....
Not: Umarim kimseyi darindirip gucendirmemissimdir.
Saygılar
hayır olmasın başbakan olarak devam etsin
Yukarıda ki yorumları okudukça hayretler içerisinde kalıyorum. Özellikle gençlerimiz bu kadarmı tarih bilincinden yoksunlar ..? Gençlere Osmanlı İmparatorluğunun çöküşünü, istiklal savaşının hangi zor şartlar altında yapıldığını ve bu Cumhuriyetin kuruluşunu çok iyi okumalarını tavsiye ediyorum. Recep Tayyip Erdoğan ve AKP. iktidarının ülkemizi ve ulusumuzu hangi karanlık uçurumlara doğru sürüklemekte olduklarının bilincine ancak o zaman varacaklar ve daha sıhhatli bir fikre sahip olabileceklerdir. AKP. iktidarının 4,5 yıllık icraatına bakacak olursak ülkenin hızlı bir çöküş trendine sokulduğunu görmek hiçte zor değil. 80 yılda yapılmış olan dış borcumuz ortalama olarak 200 milyar dolardan 400 milyar dolara yükselmiş, ülke toprakları parsel parsel, vede babalar gibi yabancılara peşkeş çekilmiş, Bankaları ve en sıtratejik kurumları İngiliz, Fransız, İtalyan, Yahudi ve Yunanlıların eline geçmiş yağmalanmış, hemen burada sormak istiyorum Atalarımız İstiklal Savaşını ne için ve ne uğruna yapmış, ne amaçla kanlarını akıtmışlar ne için canlarını vermişler ....?????? Cumhuriyetin kuruluş felsefesine inanmayan; NE MUTLU TÜRKÜM DİYEMEYEN; ABD;NİN ORTADOĞU EŞ BAŞKANI olduğunu açıkça ilan eden; Barzani ve Talabani'nin dostu Recep Tayyip Erdoğan veya ayni düşünceleri paylaşmakta olan herhangi bir AKP:li ULU ÖNDERİMİZ ATAMIZIN MAKAMINA OTURAMAZ; OTURMAMALIDIR !!!!!!!!!!!!!!!!!
Tarih tarihi ne kadar bildiginizle olculur .... Bizim bildigimiz tarih bize ogretilen tarihtir hepsi bu. Turkiye Cumhuriyeti, Osmanli İmparatorlugunun temelleri uzerinde kurulmustur. Dolayisiyla ona planlanan hersey bize planlanmistir ve uygulanmistir zaten bunu biliyoruz onemli olan bu zinciri bu halkayi kirmaktir. Halkayi kırabilmek icinde dirayetli iktidarlara, gozupek bir medyaya, dogrulari gercekleri bilen bir halka ihtiyacimiz var medyanin doldurusuna gelip ulke elden gidiyor demek her zaman kolaydir. Bu ulke bizim kimsenin bir yere gittigi yok. Birilerine sırt cevirmekle de ne uzanıtız ne kısalırız eger karsindaki bir devlet lideri ise devlet liderine has bir sekilde karsilik vermelisin dusman'da olsa!!!! devlet olmanin bilinci bunu gerektirir. Devleti de hukumetler temsil ettigine gore T.C.'nin sani ve serefi herseyden once gelir (yok amerikan baskaniyla gorusmem yok irak devlet baskanina rest cekerim diyemezsin)Alıntı:
Saygilar Sevgiler
kesinlikle hayıııııırrrrrrr turkiye için buyuk tehlike
Lütfen ankette tartışma yaşanmasın herkes bu konuda fikrini paylaşsın..
başbakan olduysa cumurbaşkanıda olur. cumurbaşkanı 7 yılda bır secılır oldı oldı bıdaha olamaz