-
Adnan Polat'tan Song'a büyük tepki
G.Saray Kulübü İkinci Başkanı Adnan Polat, G.Birliği maçı öncesi antrenmana çıkmayan ve maç kadrosuna alınmayan Song'la ilgili sert konuştu: Önce futbolcular affedecek.
Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Adnan Polat, Gençlerbirliği karşısında aldıkları 3 puandan ve özellikle ilk yarıdaki futboldan çok memnun olduklarını söyledi.
Polat, maç sonrası yaptığı açıklamada, Gençlerbirliği'nin de futbolu düşünerek mücadele ettiğini belirterek, ''İyi mücadele oldu. Tribünlerden çok memnunum. Artık Galatasaray tribünleri kükremeye başladı. Maçın zor olacağını düşünüyorduk. Ama erken gol bulduk ve bu bizi rahatlattı. 3 puanı aldık yolumuza devam ediyoruz'' diye konuştu.
-SONG KONUSU-
Parasal konuları gerekçe göstererek dün kampa katılmak istemeyen ve teknik direktör Erik Gerets tarafından kadro dışı bırakılan Song'un durumuna da değinen Adnan Polat, ''Ben de Gerets'in yerinde olsaydım, Song'u kadro dışı bırakırdım'' dedi.
Finansal konuların kısa sürede çözümlenmeyeceğini ifade eden Polat, şunları söyledi: ''Song, dün kampa katılmak istemedi. Bu kararı bizi şok etti. Sabah antrenmana girmek isteyince Gerets, kendisini kadro dışı bıraktı. Bana affedip affetmeyeceğimizi soruyorlar. Bana göre Song'u önce takım arkadaşları affetmeli, sonra hocaları. Ondan sonra biz değerlendiririz. Song tepkisinde tabii ki haklı. Ama parasını isteme yöntemi bu değil. Daha yeni görev dağılımı yapmış bir yönetimin bulunduğu dönemde bunu yapması onu haksız duruma düşürüyor. Diğer futbolcular da aynı durumu yaşıyor. Song'un, yaşı ilerlemiş bir futbolcu olarak daha aklıselim davranması gerekiyordu.''
Song'un serbest kalıp kalmayacağı yönündeki soruyuysa Polat, ''Bilemiyorum. Yönetime yeni geldik. Kendisiyle nasıl bir anlaşma yapılmış bunu araştıracağız. Ama Song, bu zor durumda böyle yapmamalıydı. Lig bitiminde bazı sorunları çözebiliriz. Ama ileride de bazı sorunlar olacaktır'' diye yanıtladı.
Takımda 11 futbolcu kalana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini kaydeden ikinci başkan, ''Bunlar PAF takımından gelen futbolcular olsa bile mücadelemizi sürdüreceğiz. Burada asıl konuşmamız gereken Song değil, neredeyse yarısı PAF takımından gelen takımla Fenerbahçe ile başa baş şampiyonluk mücadelesi vermemizdir. Ayrıca para vereceksek sadece bir futbolcuya değil, bütün oyunculara veririz'' şeklinde konuştu. Polat, ''Başka bir yabancı oyuncudan böyle bir tavır bekliyor musunuz?'' sorusunaysa ''Beklemiyoruz. Ama hayat sürprizlerle dolu'' yanıtını verdi.
-
Saidou Türk olmak istiyor
Galatasaraylı futbolcu Alioum Saidou, takımda her şeyin yolunda gittiğini ve gelecek sezon da kalmak istediğini söyledi. Kamerunlu futbolcu, Lig TV'ye yaptığı açıklamada, sezon sonunda sözleşmesinin biteceğini ifade ederek, ''Şu an için yönetim ile hiçbir görüşmemiz olmadı. Belki bu benim sakatlığımdan dolayı olmuyor. Araya seçimler de girdi'' dedi. Galatasaray'da bu sene kendisi için her şeyin iyi gittiğini anlatan Saidou, ''Burada mutluyum, dışarıda taraftarlarla güzel şeyler oluyor. Ben de Galatasaray'da çok kalmak isterim'' ifadesini kullandı. Alioum Saidou, 7 yıldır Türkiye'de futbol oynadığını hatırlatarak, kontratının devam etmesi halinde Türk vatandaşı olmayı düşünebileceğini söyledi. Saidou, Türk vatandaşı olmasının ileride kendisi için avantaj olacağını da vurguladı.
-''YENİ YÖNETİCİLER GARANTİ VERDİ''-
Yeni yöneticilerin parasal konularda kendilerine garanti verdiğini kaydeden Saidou, bu konuda artık konuşmaya gerek olmadığını söyledi. Kamerunlu oyuncu, yöneticilere güvendiklerini anlatarak, geçtiğimiz hafta ödemelerin başladığını, böyle olunca da futbolcuların probleminin olmayacağını dile getirdi.
-''KADIKÖY'E GALİBİYET İÇİN GİDECEĞİZ''
- İyi bir takım olduklarını ve iyi konsantre olmaları halinde iç sahada veya dış sahada her takımı yenebilecek güçte olduklarını anlatan Saidou, Fenerbahçe ile deplasmanda yapacakları karşılaşmaya galibiyet için çıkacaklarını ifade etti. Alioum Saidou, herkesin ''Galatasaray, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kazanıyor'' dediğini vurgulayarak, ''Bu doğru olabilir, ancak biz bunu değiştirmek istiyoruz. Zaten o maçı kazanamazsak şampiyonluğu kaybederiz. Kadıköy'deki Fenerbahçe maçına inşallah galibiyet için gideceğiz'' dedi. Sakatlığının geçtiğini de vurgulayan Saidou, Gerets'in uygun görmesi halinde Çaykur Rizespor maçında forma giyebileceğini sözlerine ekledi.
-
Hakan ve Necati'nin formaları satışta
Galatasaray'ın, geçtiğimiz hafta Diyarbakırspor ile yaptığı ve 3-1 kazandığı karşılaşmada, sarı-kırmızılı ekibin gollerini atan Hakan Şükür ile Necati Ateş'in formaları internette açık artırmada satışa çıkartıldı.
Galatasaray-Diyarbakırspor maçında rakip kaleyi üç kez havalandıran Hakan Şükür ve Necati Ateş'in maçta giydikleri formalar, 'Hemalhemsat.com” isimli sitede açık artırmayla satışa sunuldu.
Formaları alan taraftarlar, karşılaşmada attıkları 3 golle galibiyeti getiren Hakan Şükür ve Necati Ateş'in Diyarbakırspor maçında giydikleri imzalı orijinal formaları, futbolculardan bizzat alabilecek.
-
Necati Ateş sakatandı
Galatasaray, Turcell Süper Lig'in 30. haftasında pazar günü Çaykur Rizespor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürürken, Necati Ateş çalışmada sakatlandı.
Galatasaray, Turcell Süper Lig'in 30. haftasında pazar günü Çaykur Rizespor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürürken, Necati Ateş çalışmada sakatlandı. Teknik direktör Erik Gerets yönetiminde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve 1,5 saat süren antrenmanda, sarı-kırmızılı futbolcular ısınma hareketlerinin ardından, taktik çalışma yaptılar. Antrenmanda sağ kaval kemiğine bir darbe alan Necati Ateş, oluşan ödem ve buna bağlı ağrı nedeniyle çalışmayı tamamlayamadı. Galatasaray Kulübü Doktoru Murat Çevik, Necati'nin tedavisine hemen başladığını belirtirken, ''Maça daha 5 gün var. Durumu yarın kesinlik kazanır. Ancak, hafta sonunda oynayabileceğini düşünüyorum'' dedi. Genç futbolculardan Aydın Yılmaz, geçirdiği gribal enfeksiyon nedeniyle idmanda yalnızca koşudan oluşan bir program dahilinde çalışırken, Yalçın Ayhan ve Orhan Ak tedavilerinin ardından sahaya inerek, fizyoterapist Cumhur Erol eşliğinde çalıştılar. Ümit Karan'ın tedavisi de tesislerdeki sağlık merkezinde sürdürüldü. Antrenmana, (A) Milli Takımı kadrosunda bulunan Volkan Arslan, Aykut Erçetin, Hasan Kabze, Ümit Milli Takımı kadrosunda bulunan Uğur Uçar, Ferhat Öztorun, Sabri Sarıoğlu, Özgürcan Özcan ile İzmir'de İtalya Genç Milli Takımı ile karşılaşacak 19 Yaş altı Milli Takımı kadrosunda bulunan Cafercan Aksu katılmadı. Galatasaray, Çaykur Rizespor karşılaşması hazırlıklarını yarın yapacağı tek antrenmanla sürdürecek. Bu arada teknik direktör Erik Gerets, haftalık basın toplantısını yarın saat 13.30'da Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası'nda düzenleyecek.
-
G.Saray'ın şampiyonluk şansı ne
G.Saray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, takımın şampiyonluk şansını değerlendirirken stad konusu ve F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'la ilgili açıklamalarda bulundu.
11 Mayıs 2006 22:30
Yazı boyutunu büyütmek için
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Fenerbahçe ile puan puana ligin son haftasına girdiklerini ve şampiyonluk şanslarının yüzde 50 olduğunu söyledi. Radyospor'a konuk olan ve çeşitli konulardaki soruları yanıtlayan Canaydın, şampiyonluk için son dakikaya kadar ümitlerinin süreceğini belirterek, ''Fenerbahçe ile bizim şansımız yüzde 50'şer ama sonunda gülen tarafın biz olacağımıza inanıyorum'' dedi.
Teknik direktör Erik Gerets'in yeni sezonda da görevine devam edeceğini kaydeden Canaydın, şöyle konuştu: ''Sözleşmesi süresince birlikte devam edeceğiz. Gerets'in de bazı hataları oldu, ancak dünyanın en büyük teknik direktörlerinin de hata ve sevapları vardır. Tarttığımızda hangisi çoksa, ona göre karar veririz. Biz hocamızdan memnunuz ve sözleşmesinin sonuna kadar devam edeceğiz.''
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in, Adnan Polat ile yemek yemesini de değerlendiren Özhan Canaydın, ''Bunlara alışmamız lazım. Kulüpler önce kendi menfaatlerini düşünürler, ancak dostluk ve barış unutulmamalıdır. Spor, barış ve kardeşliktir. Maçlardan bir gün önce de yemek yiyebilirsiniz. Bizim bazı şeyleri aşmamızın zamanı geldi'' diye görüş belirtti.
''Statlarda küfür ve şiddetin ne zaman biteceği'' sorusunu Canaydın, şöyle yanıtladı: ''Kendi sahamdaki küfrü durduramıyorum. Çok büyük cezalar aldık. Senede 200-300 bin dolar arasında ceza aldık. Mali darboğazda olduğumuz bu dönemlerde küfre önlem alamamamız, kulüp için büyük sorunlar yaratıyor. Bu, bir kültür sorunudur.
Atatürk Olimpiyat Stadı'nın açılış maçında AEK'lı taraftarların yaptığı tezahüratları şaşkınlıkla karşıladım. AEK Kulübü başkanıyla birlikte otururken, tribünün ön sıralarında bulunan maestro çıktı, tribünü yönetiyor.
Şaşırdım, çok da beğendim. Bunların hepsi kulübün organizasyonudur ve bunları kulüp organize eder.
Müthiş bir tezahürat. Sistemli tezahürat yapıyorlar. Yunanistan, AB'ye girdi. Bizim de bu yönde adımlar atmamız gerek.'' Küfre son verilmesi çağrısında bulunan Canaydın, ''Annelerimizi rahat bırakın. Bu sloganı federasyon kampanyasına ek olarak bizim kullanmamız lazım. Ben televizyonlarda ve her yerde bu sloganı kullanacağım. Sevgili taraftarlar, lütfen annelerimizi rahat bırakın'' dedi.
-''AZİZ YILDIRIM İLE SORUNUM YOK''-
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile bir sorunu bulunmadığını vurgulayan Özhan Canaydın, şunları söyledi: ''Aziz Yıldırım ile bir sorunum yok. Ben gerginlik yaratmam. Galatasaray Kulübünün başkanıyım. Galatasaray'sız Fenerbahçe, Fenerbahçe'siz Galatasaray, aynı şekilde Beşiktaş'sız da bu iki takım ve bu iki takımsız Beşiktaş olmaz. Bunun için, artık kırgınlıkları sona erdirmemiz ve birlik beraberlik içinde Türk futboluna katkıda bulunmamız gerek. İlk olarak ben Aziz Bey'den gelecek her türlü çağrıya açığım. Aziz Bey'in iyi gününde de kötü gününde de yanında olacağız. İnşallah yine birlik beraberlik içinde olacağız. Ona çağrıda bulunuyorum. İstediği zaman, istediği yerde yemeğe de çıkabiliriz.''
-STAT KONUSU-
Özhan Canaydın, öncelikle Galatasaray'ın mali yapısını düzeltmek için hareket ettiklerini ve stat projesini devreye soktuklarını, kısa sürede de temelini atacaklarını bildirdi. Stat inşaatının 6 ay içinde başlamış olacağını ve 18-24 ay arasında tamamlanacağını ifade eden Canaydın, bu süre içinde ön protokolde yer aldığı şekilde, proje devam ederken maçlarını Ali Sami Yen Stadı'nda yapacaklarını kaydetti.
Ali Sami Yen Stadı'nın, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne ait olduğunu ve Galatasaray'ın burayı 49 yıllığına kiraladığını anlatan Canaydın, şöyle devam etti: ''Biz oraya stat yaparsak minimum 100 milyon dolar kredi bulacağız. Eğer stadı yaparsak stat yine Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün olacak. Harcadığımız paraları kısa sürede geri kazanmamız mümkün değil. Gelirlerimiz yıllık 20 milyon dolar olacak. 14 milyon dolar zaten giderlere ve borçlara gidecek. Bugün zaten Ali Sami Yen'den 8 milyon dolar kazanıyoruz. Seyrantepe'ye giderken Ali Sami Yen'deki üst hakkımızı bırakacağız.
Seyrantepe'deki 32 dönümlük alanın da üst hakkını bırakıp stadımıza kavuşacağız. Bu haklardan vazgeçtiğimizde, yapılacak stat için hiçbir maddi yükümlülüğümüz olmayacak. 380 dönümlük alanda 140 dönümlük üst hakkımızdan vazgeçeceğiz. Ali Sami Yen'deki 200 dönümlük üst kullanım hakkımız kendi uhdemizde kalacak. Yeni stada mali olarak hiçbir katkı yapmayacağız. Dolayısıyla maddi olarak çok büyük bir rahatlama içine gireceğiz.''
-
Canaydın iş adamlarından yardım istedi
GSYİAD'a yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'a tanışma ve nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaret esnasında Canaydın iş adamlarına seslenerek G.Saray'a yardımda bulunmalarını istedi.
1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği'nin (GSYİAD) yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'a tanışma ve nezaket ziyaretinde bulundu. Galatasaray Kulübü'nün Mecidiyeköy'deki binasında gerçekleştirilen ziyarette, başkanlığını Teoman Cem Kadıoğlu'nun yaptığı 1905 GSYİAD yöneticileri Canaydın'a çiçek verdiler. Ziyaret sırasında Özhan Canaydın, yeni seçilen dernek üyelerini kutladı. Canaydın, Galatasaray ismini taşıyan her kuruluşun camianın örf ve adetlerine uygun davranması gerektiğini belirterek, ''Devam eden 100. yılımızda, birlik ve beraberlik içinde çalışacağız'' dedi. Özhan Canaydın, dernek yönetim kuruluna, ''Biz onlara yardım değil, onlardan yardım bekliyoruz'' mesajını da verdi. Toplantının ardından başkan Canaydın ve derneğin yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarına görüntü verdi.
-
02 Haziran 2006 17:17
Galatasaray transferde hareketli günler yaşıyor. Sarı kırmızılı kulüp, sezonun sona ermesinin ardından bir çok futbolcuyu gündemine almıştı. Bugüne kadar netlik kazanan bir gelişme olmamasının rağmen, gizlilik içinde yürütülen Yıldıray Baştürk transferinde sona yaklaşıldığı öğrenildi.
Yıldıray Cim Bom yolunda !
Şampiyon Galatasaray, Yıldıray Baştürk için girişimlere başladı.
Milli futbolcunun ailesi ve kendisi ile Almanya'da biraraya gelen sarı kırmızılı yöneticilerin yıldız futbolcu ile bir çok konuda anlaşmaya vardığı ve Yıldıray'ın bu transfere sıcak baktığı öğrenildi. Öte yandan Hertha Berlin'li taraftarlar arasında yapılan ankette Yıldıray yılın futbolcusu seçildi.
DHA
-
Emre Galatasaray'a mı dönüyor?
Şampiyonluk kutlamalarına devam eden Galatasaray’da Emre Belözoğlu iddiası.
İkinci Başkan Adnan Polat, Souness’ın Newcastle United’dan ayrılmasından sonra mutsuz olan eski oyuncusuna ‘Bize gel’ dedi. Emre ‘Neden olmasın’ yanıtını verdi. Polat, bonservisi 7 milyon euro olduğu için ‘Süper Bücür’ü kiralamayı planlıyor
Ada’daki Durumu Belirsiz
‘Süper Bücür’ Emre Belözoğlu, Galatasaray’a geri dönüyor!.. İkinci Başkan Adnan Polat’ın Sarı-Kırmızılı kulüpte futbolun başına geçmesi ile birlikte Emre de eski kulübüne yeşil ışık yaktı. Menajer Souness’ın Newcastle’dan ayrılmasından sonra belirsizlik ortamı içinde kalan Emre’nin Galatasaray’a 1 yıllığına kiralanması gündeme geldi.
İlk Tercihi Galatasaray
Türkiye’de Galatasaray’dan başka bir kulüpte oynamayacağını her zaman çıkıp açık yüreklilikle söyleyen Emre, kendisine bu teklifi ileten Adnan Polat’a ‘Ağabey senin emrin olur. Galatasaray’a vefa borcumu hiçbir zaman unutmam. Newcastle’a yeni hoca geldikten sonra size cevap veririm’ diyerek yeşil ışık yaktı.
Tapusu Pahalı
Yönetim, Emre’den gelecek cevaba göre orta sahaya yapacağı transferlere de şekil verecek. Emre konusu ile Adnan Polat’ın yakından ilgilendiği, Newcastle ile görüşmeleri sürdürdüğü ifade edildi. Emre’nin bonservisi ise 7 milyon euro...
Star
-
G.Saray'a bir taş daha
Galatasaray eski yöneticisi Mete Başol, 'Bizim bulduğumuz yabancı ortağın varlığı bile tartışıldı, ancak bugün bu kuruluş Manchester United’e 3 yıllığına 100 milyon dolarlık forma reklamı verdi' dedi.
Galatasaray eski yöneticisi Mete Başol, 'Bizim bulduğumuz yabancı ortağın varlığı bile tartışıldı, ancak bugün bu kuruluş Manchester United’e 3 yıllığına 100 milyon dolarlık forma reklamı verdi' dedi.
Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin düzenlediği "Futbol ve kurumsal Yönetim" konulu panel yapıldı. Panelde, UEFA’nın 2008-09 sezonundan itibaren hayata geçireceği Lisans Sistemi Kriterleri tartışıldı.
Dernek başkanı Avukat Ümit Hergüner, futbolun dünyada bir endüstri haline geldiğini ifade ederek, "Son dünya kupasında, sadece yayın haklarının değeri 1 milyar dolara yakın. Bu, futbolun sadece bir oyun olmaktan çıktığını ve bir endüstri haline geldiğini gösteriyor. Futbolda her yönden başarının gelmesi için, iyi bir yönetim gerek" dedi.
BAŞOL’DAN SERT AÇIKLAMALAR
Galatasaray’da 5 yıl yöneticilik yaptığını hatırlatan Mete Başol, "Eğer bu deneyimlerimi anlatmaya kalksam, 1 hafta sürer ve ruh halim bozulabilir" dedi.
Mete Başol, AIG firmasını kastederek, "Geçmişte bizim bulduğumuz yabancı ortağın varlığı bile tartışıldı, ancak bugün bu kuruluş Manchester United’e 3 yıllığına 100 milyon dolarlık forma reklamı verdi" dedi.
Türkiye’de çağdışı bir futbol sistemi bulunduğunu iddia eden Başol, Futbol Federasyonu’nun ciddi bir şekilde kulüplere yaptırımlar uygulayarak bu durumu düzeltebileceğini savundu. Mete Başol, aksi takdirde futbolda başarı beklenemeyeceğini ifade etti.
Mete Başol kimdir?
1957 İstanbul doğumlu olan Mete Başol, Arizona Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden B.S derecesi ile mezun olmuştur. 1984-1988 yılları arasında İnterbank’ta çeşitli kademelerde bankacılık yapmış ve 1988-2001 yıllarında Bankers Trust Deutsche Bank’ta Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır.
Mayıs 2001 tarihinden bugüne Kamu Bankaları Yönetim Kurulu Murahhas Azası olarak görev yapmaktadır. Mete Başol, Galatasaray Spor Kulübü’nde 1998-2001 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyeliği’nde bulunmuştur.
-
Emre'ye mezun olduğu okuldan jest
Newcastle United ve milli takımın futbolcusu Emre Belözoğlu'nun ismi, mezun olduğu Şehremini Lisesi'nin spor salonuna verildi.
Emre, Şehremini Lisesi'nde salona isminin verilmesiyle ilgili yapılacak törene katılmadı. Lisenin müdürü ve Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ata Özer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin okullarına yaptıkları spor salonuna Kadir Topbaş adını verdiklerini hatırlatarak, “Ancak sayın belediye başkanımız, bu salonu halkın paralarıyla yaptırdıklarını ifade ederek adının konulmamasını istedi. Biz de eski öğrencimiz milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun ismini koyduk” dedi.
Emre ile konuştuklarında, adının spor salonuna verilmesi nedeniyle çok mutlu olduğunu dile getirdiğini vurgulayan Özer, “Ancak, kendisi uçağı kaçırdığı için törenimize katılamadı. Bu nedenle çok üzgünüz” ifadesini kullandı