Wolfowitz koltuğa yapıştı
Wolfowitz koltuğa yapıştı
16 Mayıs 2007 Çarşamba 14:30
Banka çalışanı olan sevgilisine torpil yaptığı suçlamasıyla zor günler yaşayan Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, yönetim kurulu önünde kendini savundu.
Banka bünyesinde konuyu incelemek üzere kurulan özel komisyonca suçlu bulunan Wolfowitz, kaderiyle ilgili kararı verecek olan kurula verdiği ifadede, ''bu konu yüzünden kendisine karşı bir yaptırım uygulanmasının ya da güvenilirliğini yitirdiği sonucuna varılmasının haksızlık olacağını'' söyledi.
Wolfowitz, yaptığı ''duygusal konuşmada'' yönetim kurulu üyelerinden, ''sadece kendi hayatını değil, bankanın imajını da etkileyecek kararlarını'' alırken adil davranmalarını da ''istirham etti''. Kendisinin ve kız arkadaşının son bir ayda kamuoyu önünde gülünç düşürülüp, alay konusu olduğunu söyleyen Wolfowitz, ''Bu hallere düşmemden keyif duyanların olduğunu biliyorum. Umarım siz böyle düşünmez ve kararınızda bankanın uzun vadeli çıkarlarını göz önünde tutarsınız'' dedi.
Real Madrid küllerinden doğdu
Real Madrid küllerinden doğdu
16 Mayıs 2007 Çarşamba 14:24
İspanya Ligi'ne büyük umutlarla başlayan ama alınan başarısız sonuçların ardından kamuoyunun tepkisini çeken Fabio Capello'nun ekibi Real Madrid, bitime 4 hafta kala 66 puanla zirveye yükselerek herkesi şaşırtmayı başardı.
Espanyol'u, 3-1 yenik duruma düştüğü mücadelede 4-3 mağlup eden Real, Barcelona'nın Betis'le 1-1 berabere kalmasıyla birlikte puanları eşitledi ve rakibini kendi sahasında 2-0 yenip, Nou Camp'ta da 3-3 berabere kaldığı için ikili averajla zirveyi kaptı.
Dolar bir yıl öncesine döndü
Dolar bir yıl öncesine döndü
16 Mayıs 2007 Çarşamba 14:12
Dolar 1,3230 YTL ile 8 Mayıs 2006’dan bu yana en düşük düzeye geriledi.
İstanbul ve Ankara'da dolar, avro ve sterlinin alış-satış fiyatları, saat 14.00 itibariyle YTL olarak şöyle:
İSTANBUL SERBEST PİYASA ALIŞ SATIŞ
----------------------- -------- --------
ABD Doları 1,3240 1,3300
Avro 1,8000 1,8060
İngiliz Sterlini 2,6250 2,6500
ANKARA SERBEST PİYASA
---------------------
ABD Doları 1,3220 1,3320
Avro 1,7970 1,8110
İngiliz Sterlini 2,6080 2,6500
İMKB Ulusal 100 Endeksi ikinci seansa, önceki kapanışa göre 4,94 puan düşerek 45.024,33 puandan başladı. Hisse senetleri, bu seviyede ortalama yüzde 0,01 oranında değer yitirdi.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarında işlem gören 4 Şubat 2009 vadeli, bugün valörlü tahvilin bileşik faizi, dünkü kapanışa göre 0,17 puan düşerek yüzde 18,89'a geriledi.
Bu tahvilin basit getirisi de yüzde 20,16'dan kapandı.
Bu kağıdın dün kapanıştaki basit getirisi yüzde 20,36, bileşik getirisi
yüzde 19,06 olmuştu.
KOTASYONLAR
Bankalararası piyasada dolar kotasyonları, saat 14.15 itibariyle, alışta en
düşük 1,3190 YTL, en yüksek 1,3235 YTL, satışta en düşük 1,3240 YTL, en yüksek 1,3270 YTL seviyesinde bulunuyor.
REPO
İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Repo-Ters Repo Pazarında gecelik işlemler en düşük yüzde 17,50, en yüksek yüzde 17,55 ve ortalama yüzde 17,50'den yapılıyor.
PARİTE
Uluslararası piyasalarda avro-dolar paritesi 1,3600, sterlin-dolar paritesi
1,9842, yen-dolar paritesi ise 120,46 düzeyinde seyrediyor.
Wolfowitz kendini savundu
Wolfowitz kendini savundu
16 Mayıs 2007 Çarşamba 14:11
Banka çalışanı olan sevgilisine torpil yaptığı suçlamasıyla zor günler yaşayan Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, yönetim kurulu önünde kendini savundu.
Banka bünyesinde konuyu incelemek üzere kurulan özel komisyonca suçlu bulunan Wolfowitz, kaderiyle ilgili kararı verecek olan kurula verdiği ifadede, ''bu konu yüzünden kendisine karşı bir yaptırım uygulanmasının ya da güvenilirliğini yitirdiği sonucuna varılmasının haksızlık olacağını'' söyledi.
Wolfowitz, yaptığı ''duygusal konuşmada'' yönetim kurulu üyelerinden, ''sadece kendi hayatını değil, bankanın imajını da etkileyecek kararlarını'' alırken adil davranmalarını da ''istirham etti''.
Kendisinin ve kız arkadaşının son bir ayda kamuoyu önünde gülünç düşürülüp, alay konusu olduğunu söyleyen Wolfowitz, ''Bu hallere düşmemden keyif duyanların olduğunu biliyorum. Umarım siz böyle düşünmez ve kararınızda bankanın uzun vadeli çıkarlarını göz önünde tutarsınız'' dedi.
''Göreve başlarken ABD Savunma Bakanlığından beraber getirdiği danışmanlarını dinleyip banka çalışanlarının görüşlerine önem vermemekle hata ettiğini'' kabul eden ve bundan sonra ''yöneticilik tarzını değiştirip, banka çalışanlarının güvenini yeniden kazanmaya çalışacağına'' söz veren Wolfowitz, ''tam da bu hatasını fark edip tarzını değiştirecekken krizin patladığından'' yakındı.
BEYAZ SARAY TUTUM DEĞİŞTİRİYOR
Dünya Bankasının 24 farklı ülke temsilcisinden oluşan yönetim kurulunun, bugün başkanın kaderini belirlemek için yeniden toplanacağı bildirilirken, şimdiye dek Wolwofitz'i kesin bir dille destekleyen ABD yönetiminden de bir tutum değişikliği işareti geldi.
Leyla Zana Öcalan'a minnettar
Leyla Zana Öcalan'a minnettar
16 Mayıs 2007 Çarşamba 14:10
Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında yaptığı konuşma nedeniyle hakkında açılan soruşturma kapsamında Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı'na ifade veren kapatılan DEP'in eski miletvekili Leyla Zana, ifadesinde konuşmasını kabul etti.
Zana, “Barzani, Talabani ve Öcalan'a Kürtler'e legal, meşru ve demokratik ve barışçıl kanalları gösterdikleri için minnettarlığımı ifade etmek istedim'' dedi.
Diyarbakır'da basın Savcısı Süleyman Karaca'ya ifade veren Leyla Zana, dosya içerisinde bulunan bilirkişi tutanağında kendisine aften yazılan çözümdeki konuşma metninin kendisine ait olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Konuşma metnini açmak gerekirse bu bölgede yaklaşık 20 yıldır çatışmalı bir ortam olmuştur. Bu ortamda bu üç lider (Mesut Barzani, Celal Talabani ve Abdullah Öcalan) Kürtler'e, legal, meşru, demokratik ve barışçıl kanalları gösterme ve bu kültürü aşılamada öncülük etmiştir. Bu yönleri nedeniyle kendilerine olan minnettarlığımı ifade etmek istemiştim. Başkan Öcalan olarak geçen Abdullah Öcalan'dan kastım da bu anlamda değerlendirilmelidir. Herhangi bir suç kastı ile söz konusu ifadeleri kullanmış değilim. Ayrıca suç kavramıda özellikle siyasal ortamlara göre değişiklik göstermektedir. Konuşmamın bütün içerisinde değerlendirilmesi ve bu değerlerdirmede yukardaki savunmama da dikkate alınmasını talep ederim.''
Fenerbahçe:10 Galatasaray:0
Fenerbahçe:10 Galatasaray:0
16 Mayıs 2007 Çarşamba 13:32
Sarı-lacivertliler, iki kulüp arasında, futbol, basketbol ve voleybol branşlarında, (A) takımlar seviyesinde bu sezon yapılan 10 maçı da kazandı.
Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de 1, Beko Basketbol Ligi'nde 3, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 2, Erkekler ve Bayanlar Birinci Voleybol Liglerinde de 2'şer olmak üzere, ezeli rakibiyle oynadığı 10 maçtan da yenilgiyle ayrıldı.
FENERBAHÇE-GALATASARAY REKABETİ
Fenerbahçe'nin, futbol, basketbol ve voleybol branşlarında Galatasaray'a karşı bu sezon aldığı sonuçlar şöyle:
Turkcell Süper Lig
Fenerbahçe - Galatasaray: 2 - 1
Beko Basketbol Ligi
Normal Sezon:
Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Cafe Crown: 75 - 64
Galatasaray Cafe Crown - Fenerbahçe Ülker: 57 - 91
Play-off yarı final serisi:
Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Cafe Crown: 76 - 70
Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi
Galatasaray - Fenerbahçe: 63 - 74
Fenerbahçe - Galatasaray: 86 - 67
Erkekler Birinci Voleybol Ligi
1. Etap:
Galatasaray - Fenerbahçe: 1 - 3
Fenerbahçe - Galatasaray: 3 - 0
Bayanlar Birinci Voleybol Ligi
1. Etap:
Fenerbahçe - Galatasaray: 3 - 0
Galatasaray - Fenerbahçe: 2 - 3
Haftalık dergisi pes etti
Haftalık dergisi pes etti
16 Mayıs 2007 Çarşamba 12:50
Önce haftalık olarak parayla satılan, sonra Vatan gazetesine pazar eki olan Haftalık dergisinin yayın hayatına son verildi.