arada bazı arkadaşlar demişlerki yatmadan değil çalışarak para kazandık içlerinde tekel işçileride var bana bir izah etsinler nasıl para kazanmışlar çalışarak ne iş yapmışlar hangi işlerde kazanmışlar?
Printable View
arada bazı arkadaşlar demişlerki yatmadan değil çalışarak para kazandık içlerinde tekel işçileride var bana bir izah etsinler nasıl para kazanmışlar çalışarak ne iş yapmışlar hangi işlerde kazanmışlar?
S.A.Devlette haklı,işcide haklı.AEO.
edit.....!!!!
hoop orda duracan dostum..burda kimse kimsenin görüşlerine böle cvp verme hakkı yok beğenmiyosan hiç durma tutan yok seni..kişilerin şucu bucu olması seni bağlamaz herkesin bi görüşü var kişilerin görüşlerini yaftalamak sana duşmez.konu hakkında fikrin neyse söylersin inanan inanır..
işciler her zaman haklıdır ancak ! kapitalist düzende işcileri halkı köylüyü ve küçük esnafı sömürerek ayakta kalırlar bu nedenle bu düzende onların hakkını teslim edecek kimse yoktur varsa yoksa yandaşlar. işciye gelince açık veren bütce yandaşlara gelince nasılda harvurup harman savruluyor onlara verilecek biryıllık maliyet enküçük ihalede yandaşlara peşkeş çekilmiyormu .bu durumu görmemek ve dile getirmemek aymazlığında olmak acı verici
:present::present:üstat tebrikler bunlar yatarak para almaya alışmışlar.kusura bakmayın devletin boşa heba edecek parası yok. yıllarca merinos fabrikasınıda böyle sömürdüler burası alibabanın çifliği değil bikilo bostan yan gel osman:tongue::tongue:
konu çok siyasiye dönmüş..
ben daha önce dediğim gibi işçiler insanca yaşayabileceği hakları istiyor.çokmu.
bir arkadaş asgari ücretle geçinen birsürü insan var demiş.acaba geçine biliyorlarmı.
yani asgari ücreti insanca yaşanabilecek seviyeyemi çekmek gerek.yoksa tekel işçilerinide o geçinemeyen asgari ücretlilerin içine almakmı gerek.
dışarıda bu tekel işçilerin beğenmediği 4c kapsamındaki yerlerdeçalışacak çok insan var demek tehtidten başka birşey değil.
tekel işçileri son 2 senedir yatarak maaş alıyorlar deniyor.DOĞRUDUR.son zamanlarda hükümetlerin yaptıkları taktik sayesinde halkı böyle inandırabiliyorlar.nasılmı:hükümetler özelleştireceği kurumlara iş vermiyorlar sonra kamuoyunda haklı çıkıyorlar.
ÖNÜNDE İŞİ OLUPTA ÇALIŞMAYACAK HİÇBİR İŞÇİ YOKTURR..
onun için:
KÖLE DÜZENİNE HAYIR.
anlayana..
TÜRKİYE bu günlere geldiyse o yatarak para kazanıyor dediğiniz işçilerle geldi ,geliyor ve gelecek nedir bu sizdeki işçi düşmanlığı? bende işçişydim ve emekli oldum ALLAH aşkına memur dediğimiz arkadaşlar ne yapıyor o zaman onu niye dikkate almıyorsunuz bir devlet dairesinde dikkat edin bir birimde aynı işi yapan en az 5 kişi vardır ve hahahihi diyerek sıcacık yerde işlerini yapar (bu arkadaşların içinde işini düzgün yapan ve karda kışda çocuklara eğitmenlik yapan öğretmen ve sağlık işlerini yapan sağlık çalışanarını ayırıyorum onların hakları ödenmez) arkadaşlar işte yıllardır işçiyi ve memuru ve halkı birbirine düşman eden taktik budur!!!!!!! ya esnaf arkadaşlar bu işçi ,memur para kazanamasa siz ne halde olursunuz o çok sevdiğiniz para babası sizden alışveriş yapmaz avrupadan amerikadan alır alacağını yıllardır ANAMIZIN, BABAMIZIN ,DEDEMİZİN VE bizlerin verdiği vergilerle yapılan fabrikalrı her iktidar kendi yandaşlarına peşkeş çekti ve çeker neden biliyormusunuz bilinçsiz bu halk sayesinde ne imiş efendim işçi yatıyormuş ya arkadaşlar bu işçi yatıyor diyen arkadaşların kaçı onlarla aynı fabrikada veya işletmede çalıştıda biliyor madem işçi yatıyor kapatın memleketteki özel ve kamu işletmelerini herşeyi dışarıdan alallım yazmayayım dedim ama dayanamadım içinizde kaçınız sendikalı işçi ? kaçı sendikalı memur veya esnaf arkadaşlar odalara aidatlarınız yatırıyormusunuz? işçi,memur,esnaf veya çiftçi arkadaşlar hepimiz hak aramasını bilmiyoruz ondan sonra onun bunun maaşında gözümüz o çok alıyor bu çok alıyor hemde yatıyor diye ahkam keseriz ALLAH aşkına hangi devlet teşekküllünde çalışıp 3000-4000 tl maaş alıyor hepsi yalan milleti birbirine katmak amaç ondan sonrada böyle birbirimize sataşırız ben iyi bir yerden emekli oldum piyasadaki en iyi maaşı alırım kendi ayarımdaki ,çalışırkende emekliykende ama inanmayın arkadaşlar kimse 1500 tl geçemez geçenlerde ya vardiyalı çalışır yada mesaili en fazla 2000 tl alabilir ve şunu unutmayın HAK ARAMAK KUTSALDIR arayabiliyorsan sende ara kimse o karda kışda ayazda beklemeye ve evinden uzak kalmaya meraklı değil ve EMEĞE SAYGI diyerek yazımı sonlandrıyorum
yakında özelde çalışanlarda kapıda haberiniz olsun ben buraya yazıyom memurlar sıra görceksiniz azkaldı