Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Sakatlığı nedeniyle Antalyaspor maçında oynamayan Hakan Balta, Bordeaux kadrosuna alınmadı. Fransa'ya götürülmeyen tecrübeli oyuncunun yerine sol bekte Volkan Yaman görev yapacak. Antalya maçında zaman zaman kademe hataları yapan Volkan, "Bu maçtan avantajlı bir skorla döneceğiz. G.Saray'ın adı bir kez daha Avrupa'da yankılanacak" diye konuştu.
18-02-2009, 03:21
sarıkanarya_41
Avrupa'da seferberlik
G.Saray, bugün yalnız kalmayacak. Fransa'nın her bölgesinden olduğu gibi Almanya, Hollanda, İsviçre'den de Bordeaux'a akın var. Gündüz hava sıcaklığının 12 dereceye kadar çıkması da taraftarın iştahını kabartıyor. Maçta 5 bin kadar G.Saray'lı bekleniyor.
18-02-2009, 03:22
sarıkanarya_41
11'de olmayı hak etmiyorum
Bordeaux kadrosuna dahil edilen Kewell, teknik direktör Skibbe ile görüşerek, "Yüzde yüz hazır değilim ama karar sizin. Kadrodaki her oyuncu gibi oynamayı çok isterim" dedi. Avustralyalı oyuncu şunları söyledi: Bordeaux güçlü, Avrupa tecrübesi fazla bir takım. İlk maçın deplasmanda olması bizim için avantaj. Hedefimiz yenilmemek ve mutlaka gol bulmak."
sarıkanarya_41
Gün sayıyor
Sakatlığını tamamen atlatan Uğur, "Benim için kabus gibi bir dönemdi. Ama geride kaldı. Oynamak için günleri saymaya başladım. Bordeaux engelini geçeceğimize inanıyorum. İnşallah final oynarız ve ben de forma giyerim" dedi
sarıkanarya_41
113 bin 200 TL
UEFA Şampiyonu G.Saray'ın kadrosunda yer alan Alper Tezcan'ın parasızlık nedeniyle satışa çıkardığı UEFA madalyası "www. hemalhemsat. com" sitesinde satışa çıkarıldı. Son teklif 113 bin 200 TL'ye ulaştı, açık arttırma pazartesi sona erecek.
sarıkanarya_41
UEFA'da 50. sınav
G.Saray bugün UEFA Kupası'nda 50. kez sahne alacak. 2000'de bu kupayı müzesine götüren G.Saray 49 maçta 19 galibiyet, 17 yenilgi, 13 beraberlik yaşadı. UEFA'da 1975-76 sezonunda Rapid Wien maçıyla başlayan serüvenin son maçı bu sezon Hertha Berlin önündeydi.
18-02-2009, 03:23
sarıkanarya_41
Biletler satışta
Turkcell Süper Lig'in 21. haftasında 22 Şubat Pazar günü oynanacak maçın biletleri satışa çıktı. Ali Sami Yen Stadı'nda yapılacak mücadelenin bilet fiyatları şöyle açıklandı: Numaralı/ 150-200, Kapalı/ 150- 200, Yeni Açık/30, Eski Açık/30 TL.
sarıkanarya_41
Aslan'ın şansı tutmuyor
G.Saray, Fransız ekibi Bordeaux ile bugün 4. maça çıkacak. İki ekip daha önce üç kez eşleşti ve Bordeaux 3'ünde de gülen taraf oldu. Üç maçın ikisini kaybeden G.Saray, sadece bir beraberlik alabildi. Sarı-kırmızılı ekip gollerde de Fransız takımının 5'e 2 üstünlüğüne boyun eğdi.
sarıkanarya_41
Bordeaux düşüşte
Fransa liginde şu anda 5. sırada yer alan Bordeaux da son maçlarda G.Saray gibi sıkıntı yaşıyor. 5 maçlık galibiyet serisi evindeki Lille beraberliği ile (2-2) biten Bordeaux daha sonra Marsilya'ya 1-0 yenildi, son maçta da yine sahasında Grenoble beraberliği (1-1) ile taraftarını üzdü.
sarıkanarya_41
Arda-Jurietti karşı karşıya
Bugün 2006-2007 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde kapışan Arda ile Jurietti'nin de buluşması olacak. G.Saray'ın 3-1 kaybettiği maçta Arda 57. dakikada Jurietti'nin göğsüne kafa atmış, kırmızı görmüştü.
18-02-2009, 03:24
sarıkanarya_41
216'ncı mücadele
Avrupa Kupaları'nın deneyimli takımı G.Saray bugün 216. sınava çıkacak. Sarı-kırmızılı takım Avrupa arenasında oynadığı 215 maçın 80'ini kazandı, 82'sini kaybetti, 53'ünde ise berabere kaldı. Cimbom bu maçlarda rakip filelere 284 gol göndermeyi başarırken kalesinde ise 314 gol gördü.
sarıkanarya_41
Forvetleri zımba gibi
Bordeaux, bu sezon Fransa Ligi'nin en golcü (24 maçta attığı 40 gol) takımı. Arjantinli forvet Fernando Cavenaghi 12 golle takımın en skoreri. Cavenaghi'yi 7 golle Marouane Chamakh izliyor.
sarıkanarya_41
Chalme oynamıyor
Bordeaux'da sağ bek Chalme cezalı. Teknik direktör Blanc'ın Diawara'ya yer vermesi bekleniyor. Fransız ekibinde Gourcuff, Diawara, Jurietti ve Chamakh kart görürlerse cezalı duruma düşecek.
sarıkanarya_41
Blanc, Kewell'ı sordu
Bordeaux teknik direktörü Laurent Blanc, "Kewell'ın oynayıp oynamayacağını çok merak ediyorum" dedi. Servet, Meira ve Arda'yı beğendiğini belirten Blanc, "Gol yemeden kazanmalıyız" diye konuştu.
23-02-2009, 23:16
sarıkanarya_41
Skibbe dönemi sona erdi
Kocaelispor karşısında alınan 5-2'lik yenilgiden sonra Galatasaray yönetimi Teknik direktör Skibbe'nin görevine son verdi..
Skibbe'ye veda
Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, teknik direktör Michael Skibbe'nin bugün itibarıyla görevine son verildiği duyuruldu.
Yapılan kısa açıklamada, ''Görevde bulunduğu süre içerisinde karşılıklı anlayış ve dostluk çerçevesinde sürdürdüğümüz ilişkimiz doğrultusunda Sayın Michael Skibbe'ye bugüne kadar olan hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki yaşantısında da başarılar dileriz'' denildi.
sarıkanarya_41
Galatasaray Korkmaz'a emanet
Alman teknik adam Michael Skibbe'yle yollarını ayıran Galatasaray yönetimi teknik direktör arayışlarını hızlandırırken, takımın unutulmaz isimlerinden Bülent Korkmaz'la anlaştığı öğrenildi.
Kocaelispor karşısında Ali Sami Yen Stadı'nda alınan 5-2'lik tarihi yenilginin ardından Alman teknik direktör Michael Skibbe'yle yollarını ayıran Galatasaray'da teknik direktörlük görevine eski kaptanlardan Bülent Korkmaz getirildi. Takımın efsane isimlerinden George Hagi'ye teklif götüren Galatasaray yönetiminin olumsuz cevap aldığı bildirildi. Hagi'nin kısa süreli sözleşme teklifini reddettiği ifade edildi.
Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazandığı efsane takımın kaptanı Bülent Korkmaz'ın 1,5 yıllık sözleşmeye imza atacağı ifade edildi.
sarıkanarya_41
"Hayal kırıklığına uğradım"
Galatasaray'da Kocaelispor karşısında alınan 5-2'lik ağır mağlubiyetin ardından görevine son verilen Skibbe, Florya Metin Oktay Tesislerinde bir basın toplantısı düzenledi.
Alman teknik adamın oldukça üzgün göründüğü basın toplantısında yaptığı açıklamaların ayrıntıları şöyle;
"Bugunkü buluşmamızın sebebini zaten duymuştunuz. Galatasaray Kulubü, teknik direktörlük görevini başka bir sorumluya verme kararı aldı. Bu kararın sebebi olarak da ikinci devre yani kıştan sonra çıktığımız maçlarda sportif açısan istenilen sonuçların alınamaması gösterildi.
Biz bu sene çok zor bir lig yaşadık, sezon içinde ağır darbeler de aldık. Sportif açıdan başarısızlıklar da var. Ancak bir çok da sakatlık yaşadık. Kulübümüzün de bunları giderecek maddi olanaklara sahip olmaması da bizim elimizi kolumuzu bağladı. Oynadığımız futboldan dolayı son iki lig maçımızda hayal kırıklığına uğradım.
Benim için Galatasaray çok iyi bir noktaydı. Tabii bu maceraya girdikten sonra daha iyi bir son olarak bitirmeyi isterdim. Galatasaray kulübüne ve takımıma perşembe günkü Bordeaux maçında başarılar diliyorum. Galatasaray'da benimle beraber çalışan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu tabii ki sizler içinde geçerli medya olarak. Hem yazılı hem de görsel basının çok olmasından dolayı işinizi çok agresif yapmak durumdasınız, bu sizin işinizin bir parçası bunu anlayışla karşılıyorum.
Özelikle bunu bir daha söylemek istiyorum. Benim en çok hoşlandığım konu takımla birlikte çalışmalarımdır. Ama buna rağmen bizim en büyük eksiğimiz defansif alanda istediğimiz performansı gösteremememiz oldu. Bir takımın başarı çok güzel ve agresif oynayan değil; defansif anlamda sağlam duranlardır. Bunu özellikle ligde devamlı olarak gösteremedik. Ama bunun tam eksine UEFA maçlarında çok iyi bir defansif oyun gerçekleştirdik. Bana bundan sonra kulüp çalışanlarına ve sizlere sağlıklı günler dilemekten başka bir şey kalmadı."
"3-3 YAPSAYDIK BURADA OLMAZDIK"
Kocaelispor maçında alınan 5 - 2'lik mağlubiyetin görevden alınmasında büyük rol oynadığını da belirten Skibbe, ''Bu tip ayrılıklar profesyenel futbol kariyerinde hiç bir zaman şaşırtıcı değildir. Takımın sahada aldığı skorlar ve sonuçlarla yaşamak zorundasınız. Dün de olduğu gibi bir hocanın gitmesini veya kalmasını çok kısa anlar belirliyor. Dün akşam skoru 3-3'e getirebilseydik veya iki dakika sonra gol yemeseydik bugün burada bu konuşmayı yapmıyor olabilirdik." dedi.
Alman teknik adam konuşmasını şöyle tamamladı;
''Galatasaray benim için çok önemli bir deneyimdi. Yurt dışına gittiğiniz zaman sizi orada nelerin beklediğini hiçbir zaman öngöremiyorsunuz. Bazen istediklerinizi yapamıyorsunuz. Değiştimek istediklerinizi gerçekleştiremiyorsunuz. Ben buna rağmen yurtdışında çalışmaya devam etmek istiyorum çünkü burada çok önemli tecrübeler edindim.
İnsani açıdan takımım beni hayal kırıklığına uğratmadı ancak sportif açıdan bazen hayal kırıklığına uğradım. Başarının anahtarı takım oyununda gizlidir. Bizim takımımızın iyi bir kalitesi var. Takım olarak saha içinde disiplinli olduğumuz zaman ve topu basit bir biçimde oynadığımızda başarılıydık. Biz bu konularda yüksek düzeydeki maçlarda başarılı olduk ama bunun tam tersi biçimde ligde bazı maçlarda başarısız olduk.''
(CİHAN)
23-02-2009, 23:17
sarıkanarya_41
Geliyor 5 kardeş
G.Saray, Kocaelispor'a Ali Sami Yen'de tarihi bir fark ile yenildi. Körfez ekibine 3 puanı adeta altın tepside sunan Skibbe istifaya davet edildi!
Dört Büyükler'in belalısı Taner Gülleri, Ali Sami Yen'de 'four-trick' yaptı! yaptı! Küme düşmesine kesin gözüyle bakılmaya başlanan Kocaelispor, dün tarih yazdı, inanılması güç bir skora imza attı. Aslan, 11 yıl sonra evinde 5 gol yedi.
Galatasaray, 15'te Mehmet Topal'ın golü ile öne geçti. 24'te gecenin yıldızı Taner Gülleri sahneye çıktı ve skoru eşitledi: 1-1. 35'te Murat Hacıoğlu, durumu 2-1'e getirdi! 2. yarıda hatasından dönen Skibbe; Arda ve Milan Baros'u oyuna soktu, Galatasaray rakibi önünde amansız bir baskı kurdu. Ancak Taner Gülleri'yi durdurmak mümkün değildi dün! 64'te Taner Gülleri skoru 3-1 yaptı.
73'te Lincoln, Galatasaray'ı umutlandırdı: 3-2. 85'te Milan Baros penaltı kaçırdı! 88'de Taner Gülleri farkı getirdi: 4-2. 90+5'te Taner Gülleri kendisinin 4, Kocaelispor'un ise 5. golünü atarken, tribünlerden "Skibbe istifa!" sesleri yükseldi ve tarihi hezimet geldi. Galatasaray, perşembe günü UEFA Kupası'nda Bordeaux ile oynayacağı rövanş karşılaşması öncesinde taraftarlarını kahretti!
Utanç gecesi
Skibbe as oyuncular Arda, Baros, Emre Aşık ve Barış'ı yedek soyundururken, rakibi küçümsemenin bedeli çok ağır oldu.
Hezimete uğradı
G.Saray, şampiyonluk yarışındaki rakipleri Trabzonspor ve F.Bahçe'nin mağlup olmasıyla yakaladığı avantajı kullanamadı. Teknik direktör Skibbe, Arda, Baros, Emre Aşık ve Barış'ı yedek soyundurdu. Buna rağmen G.Saray, 15'inci dakikada Mehmet Topal'ın ceza alanı dışından attığı nefis golle 1-0 öne geçmeyi bildi. Ancak golden sonra sahanın hakimi Kocaelispor oldu.
Taner şov yaptı
Cimbom, savunmada çok açık verirken, Kocaeli aradığı golü 24'te Taner'le buldu. 35'te Murat Hacıoğlu, Körfez ekibini öne geçiren golü kaydetti. Maçın ikinci yarısında sahada Taner şov vardı. Tecrübeli oyuncu 64, 88 ve 90+5'te üç gol daha atarak toplam 4 golle G.Saray'ı bozguna uğrattı. Lincoln'ün 73'te attığı gol Galatasaray'a yetmezken Baros 86'da penaltı kaçırdı.
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILARBu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
23-02-2009, 23:17
sarıkanarya_41
Aslan tur peşinde
UEFA Kupası'nda 3. tur rövanş maçları Avrupa'nın çeşitli kentlerinde 26 Şubat Perşembe günü oynanacak ve 4. tura çıkacak takımlar belli olacak.
UEFA Kupası'ndaki tek temsilcimiz Galatasaray, 3. turda oynadığı ilk maçta Fransa temsilcisi Bordeaux ile deplasmanda karşılaşmış ve mücadele 0 - 0 berabere sonuçlanmıştı.
Sarı - kırmızılı ekibin Bordeaux'yu elemesi halinde ise 4. turda NEC Nijmegen (Hollanda) - Hamburg (Almanya) eşleşmesinde turu geçen takımla karşı karşıya gelecek. Almanya temsilcisi Hamburg, ilk maçta Hollanda temsilcisi NEC Nijmegen'ı deplasmanda 3 - 0 yenerek turu adeta garantilemişti.
UEFA Kupası 3. tur ilk maçlarında alınan sonuçlar ve 26 Şubat Perşembe'nin programı şöyle;
Ligin ilk yarısında Beşiktaş, Trabzon, G.Saray ve F.Bahçe'ye birer gol atan Taner, dün 4 golle Aslan'ı hezimete uğrattı.
G.Saray'a 5 gol
Bu sezon dört büyüklerle oynanan tüm maçlarda gol atan (G.Saray, Beşiktaş, Trabzon ve Beşiktaş) Taner Gülleri, Ali Sami Yen'de de esti. Tecrübeli oyuncu, Cimbom filelerine 4 gol birden bırakırken bir sezonda G.Saray'a 5 gol atarak tarihe geçti. Taner dün akşam toplam gol sayısını da 13'e yükseltti. Taner maçtan önce babası Ali Gülleri'ye, "Rüyamda gördüm, G.Saray'a 3 gol atıyorum" dedi.
Geriden geldi
Baba Ali Gülleri de Adana-Kartal maçını izlemedi ve oğlunun mücadelesini seyretmeye koştu. Ali Gülleri, 4 gol atan oğlu için, "Onunla gurur duyuyorum. Kocaeli, galibiyeti hak etti" diye konuştu. Dört büyüklerle oynadığı tüm maçlarda öne geçen Kocaelispor bu maçların hepsini kaybetmişti. Dün akşam ise Mehmet Topal'ın golüyle yenik duruma düşen Kocaelispor maçı farklı kazanmayı başardı.
23-02-2009, 23:18
sarıkanarya_41
G.Saray'da deprem
Skibbe gitti, yönetim dün gece Polat Otel'de Hagi ile görüştü. Ümit Karan&Sabri kadro dışı.
ACİLEN TOPLANDI GALATASARAY yönetimi Kocaeli maçı sonrası acilen Mecidiyeköy'deki kulüp binasında toplandı. Başkan Adnan Polat, Mehmet Helvacı, Haldun Üstünel, Adnan Sezgin ve Feldkamp'ın katıldığı toplantıda radikal kararlar alındı. İlk olarak teknik direktör Skibbe'yi masaya yatıran yönetim, Alman hocanın biletini kesti.
İBİS OTEL'DEN ALDI
"FATURA sorumluya kesilecek" diyen başkan Polat, Skibbe'nin gönderileceğini ima etti. Geç saatlerde ise Haldun Üstünel, Zeytinburnu İbis Otel'de kalan Hagi'yi aldırdı ve Polat Otel'de Üstünel-Sezgin-Hagi zirvesi yapıldı. Büyük ihtimal Hagi'nin görevi alacağı, Cevat Güler ile Kalli'nin de seçenekler arasında olduğu belirtildi.
sarıkanarya_41
Gözler kör olmuş
Rakibi analiz etmez, küçük görür ve yedekleri oynatırsan, sonuç bu olur Bordeaux maçı çok farklı geçecek Ama Servet'in yokluğu korkutucu.
* Tarihi bir hezimet! Üstelik ligin dibindeki bir takımdan... Ne diyorsunuz, Ali Sami Yen'de neler oldu? Böyle bakmamak lazım. Kimse belki takip edemiyor ama Kocaelispor çok iyi bir takım oldu. Geçen hafta evinde Kayserispor'a yenilirken de süper bir oyun çıkarmıştı. Galibiyet hakkıydı. Dolayısıyla Galatasaray kötü bir takıma yenilmedi. Ben maç başlamadan önce "Kocaelispor, Galatasaray'ı yenebilir" demiştim. Çünkü Körfez ekibindeki yükselişi görebilmiştim. Ama Skibbe ve ekibi göremedi.
ÇÖZÜMLEME YANLIŞ * Yani Galatasaray, Kocaelispor'u maçtan önce iyi analiz edememiş mi demek istiyorsunuz? Bir anlamda öyle. Hafta için Bordeaux ile oynadıkları önemli bir maç olduğu için enerjilerini o maça vermişler belli ki! Ya da izleyen biri varsa Kocaeli'yi çözememiş besbelli. O zaman sonuca katlanacaksın. Bazıları Galatasaray için "Kupa yorgunuydu" diyebilir. Alakası yok. Sivasspor da kupa maçı oynayıp gelip Kayserispor ile yüksek tempolu bir maç yapmıştı.
MAZERET ÜRETİLEMEZ Bu yenilgiyi Skibbe'nin taktik hatalarına bağlayabilir miyiz? Yoksa ters giden başka şeyler mi var? Taktik hata diye bir şey yok. Galatasaray gibi üst düzey bir takımda böyle bir şey söz konusu olamaz. Belki 'Barış ve Arda'yla neden oyuna başlamadı?' diye eleştirebiliriz. Ama bunu yaparsanız sonuca katlanırsınız. Ortada geniş bir kadro var. Diğer oyuncular da çok yüksek kalitede. Birkaç oyuncunun olmaması Galatasaray için hiçbir zaman mazeret olamaz.
OYNADI, NE DEĞİŞTİ! * Michael Skibbe, Milan Baros'u geç mi aldı? Daha önce oyuna alsa sonuç farklı olur muydu sizce? -Skibbe onu neden geç aldı bilemem. Bu tamamen teknik bir konu. Sakatlığı devam ediyor olabilir, belki fizik kondisyon olarak tam hazır değildi. Ama unutmayalım; Galatasaray, Milan Baros girdikten sonra 1 gol attı ama 2 de yedi. Yenilgileri ve galibiyetleri bir-iki kişiye bağlamamalıyız. Lincoln için de aynı şey geçerli. İşte oynadı! Ne değişti ki...
TOPARLANABİLİRLER * Bu sonuç sonrası hâlâ Galatasaray'ın şampiyonluk şansı var mı? Var tabii. Futbolda her şey olur. Puan farkı yine de çok değil. Bu ligde her an her şey olabilir. Galatasaray toparlanabilir. Perşembe günü Bordeaux ile oynayacaklar. O maçın havası çok farklı olacaktır. Servet'in yokluğu çok hissedilecek. Şampiyonluk yarışı karmakarışık bir hal aldı. Trabzonspor düşüşte. Böyle giderse yarıştan kopabilir. Bu tablo, Beşiktaş ve Sivasspor'un şansını yükseltiyor. Güvenç Kurtar
sarıkanarya_41
Tecrübeyi dinlemedi
Maç öncesi kadroyu görünce şok olan Kalli "Skibbe, hatalı bir 11 sahaya çıkardı" dedi.
Yazık olacak
G.Saray'ın ligin dibinde bulunan Kocaelispor'dan fark yediği maçtan önce teknik danışman Karl Heinz Feldkamp'ın teknik direktör Skibbe'yi uyardığı öğrenildi. Skibbe'nin sahaya çıkardığı 11'i görünce şok geçiren tecrübeli futbol adamı, "Çok yazık olacak. Uyarılarımın hiçbirini dinlememiş" dedi.
Polat'a şikayet
Skibbe'nin yedek ağırlıklı bir 11 çıkarmasını doğru bulmadığını belirten Kalli şunları söyledi: "Hiçbir takımı küçümsememesi gerektiğini söyledim kendisine. Taktiği ve kurgusu yanlış. Polat'la da konuşup, Skibbe'yi uyarmasını istedim. Geçen sene Kasımpaşa'ya yenildiğimiz maçı unutmamalıydık."
23-02-2009, 23:19
sarıkanarya_41
Servet iki ay yok
Cimbom'a bir şok da Servet'ten. Ayak tarak kemiği kırılan milli futbolcunun 2 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı.
10 kişi tamamladılar
Kocaelispor karşısında tarihi bir hezimet yaşayan Galatasaray'a bir kötü haber de Servet Çetin'den geldi. Maçın 81. dakikası oynanırken bir hava topu sonrası yere düşerken ters basan Servet, ciddi şekilde sakatlandı. Oyuna devam edemeyen milli futbolcu, kenara alındı. 3 oyuncu değişikliği hakkını kullanan Galatasaray, maçın geri kalan kısmını 10 kişi oynadı.
Milli takım şoku
Yapılan açıklamada, Servet'in ayak tarak kemiğinin kırıldığı ve sahalardan en az iki ay uzak kalacağı belirtildi. Bordeaux ve birçok lig maçında oynayamayacak olan Servet, Milli Takım'ın İspanya ile 28 Mart ve 1 Nisan'da yapacağı maçlarda da görev alamayacak. Sakatlıktan yeni kurtulan Emre Güngör de 3. golden sonra yeniden sakatlanarak oyundan çıktı.
sarıkanarya_41
Sami Yen çöktü
Sahasında en son 24 Şubat 2008'de Kasımpaşa'ya yenilen Cimbom, dün gece de lig sonuncusu Kocaelispor'a takıldı.
Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda tam bir yıllık aradan sonra mağlup oldu. Evinde en son 24 Şubat 2008 tarihinde, geçen yıl lige veda eden Kasımpaşa'ya mağlup olan sarı-kırmızılılar, dün gece de düşme korkusu yaşayan Kocaelispor'a boyun eğdi. Bu sezon sahasında oynadığı 9 karşılaşmada Denizlispor, Konya, Trabzon, Gaziantep, İstanbul BŞB, Hacettepe ve Beşiktaş'ı yenip 7 galibiyet alan, Antalya ve Kayseri ile de berabere kalan Cimbom, ilk kez yenildi.
5 maçta 11 puan gitti
Ayrıca Galatasaray, ikinci yarıda oynadığı 5 maçta toplam 11 puan kaybetti. Lige verilen aradan sonraki ilk maçta Sivasspor'a yenilen sarı-kırmızılılar, Denizli'yi mağlup etmiş, Kayseri ile de berabere kalmıştı. Cimbom, Antalya'nın ardından dün de Kocaeli'ye boyun eğip, ikinci devredeki 3. yenilgisini almış oldu. Bu arada, ligde son sıralardan kurtulma mücadelesi veren Kocaelispor, dün geceki 'mucizevi zaferiyle' bu sezon ligdeki ilk deplasman galibiyetini almış oldu.
sarıkanarya_41
Soğuk&yağmur tribünleri vurdu
Galatasaraylı taraftarlar, maça fazla ilgi göstermedi. Tribünde büyük boşluklar göze çarparken, Kocaelisporlu taraftarlar ise kendilerine ayrılan koltukların büyük bölümünü doldurdurdu. Havanın soğuk olması, maça olan ilgiyi en az seviyede tuttu.
sarıkanarya_41
Kimse gelmedi kriz geçiştirildi
G.Saray ile Futbol Federasyonu arasında yaşanan gerginlik, başkan Polat'ın "Eğer federasyondan bir yetkili maça gelirse kapalı tribünde oturacağım" demişti. Maça federasyondan kimse gelmeyince beklenen kriz yaşanmadı, Polat maçı Protokol'den izledi.
23-02-2009, 23:20
sarıkanarya_41
Kimsesiz çocuklara adadı
Taner Gülleri maçtan sonra, "G.Saray'a yine gol attığım için mutluyum. Hafta içinde kimsesiz çocukları ziyaret etmiş ve gol sözü vermiştim. Sözümü tuttum. Gollerimi onlara hediye ediyorum. Rakipler kazanmıştı, kazanmalıydık. Kocaelispor'u ligde tutacağız" diye konuştu.
sarıkanarya_41
Maçın en heyecanlı dakikaları
Dakika 15
Galatasaray atağında Mehmet Topal, Nonda'dan aldığı pas ile ceza sahasına girdi. Önündeki rakibinden güzel sıyrılarak kaleyi gördüğü anda yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak sağ alt köşeden Kocaelispor ağlarıyla buluştu: 1-0.
Dakika 24
Galatasaray ceza sahasına yapılan ortada, kaleci De Sanctis meşin yuvarlağı yumruklayarak uzaklaştırmaya çalışırken, kısa düşen topu Taner Gülleri, ceza sahası çizgisi üzerinde gelişine yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-1.
Dakika 35
G.Saray'ın top kaybını Kocaeli iyi değerlendirdi. Nsumbu'un pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Murat, ileri çıkan kaleci De Sanctis'in üzerinden meşin yuvarlağı filelere göndererek, takımı 2-1 öne geçirdi. İlk yarı böyle bitti.
Dakika 64
Kocaeli ani şekilde G.Saray kalesine indi. Ross sağ kanattan çok güzel hareketlerle rakiplerini geçip önünü boşalttı. Penaltı noktası üzerindeki Taner Gülleri'yi gördü. Bu oyuncu çok soğukkanlı şekilde takımının 3. golünü attı: 3-1.
Dakika 73
Galatasaray, Kocaelispor kalesine yine etkili gelmeye başladı. Hareketlenen Arda topu sol kanattan ortaladı. Arka direkte Kewell topu indirdi. İyi pozisyon alan Lincoln topa gelişine çok sert vurdu ve ligdeki 8. golüne imza attı: 3-2.
Dakika 82
Galatasaray beraberlik golüne bu dakikada çok yaklaştı. Nonda ceza sahasının sağ köşesinde topu alıp harika bir pasla Baros'u kaçırdı. Çek oyuncu meşin yuvarlağı önüne nefis şekilde indirip plaseledi. Top direğin yanından auta gitti.
Dakika 85
Galatasaray atağında Lincoln sağ kanattan topu ortaladı. Emrah topu elle oynayınca hakem Deniz Çoban penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Baros'un şutunu kaleci Kılıçarslan kurtardı. G.Saray beraberlik şansını tepti.
Dakika 88
Kocaelispor forvetinin etkili ismi Taner Gülleri tek başına Galatasaray defansını dağıttı. Meşin yuvarlağı mükemmel süren Taner, ceza sahasına girdi, sağ ayağının dışıyla topu ağlara gönderdi: 4-2. Taner böylece hat-trick yapmış oldu.
Dakika 90+5
Taner, Taner yine Taner... Kocaelispor'un süper forveti orta sahadan aldığı topla Galatasaray ceza alanına girdi. Kaleci De Sanctis'in yanından yine o mükemmel plaselerinden birini yaptı. Topu ağlara gönderip maçın skorunu belirledi: 5-2.
sarıkanarya_41
Fransızlar gelmedi
Cimbom'un lig mücadelesini hafta içindeki rakibi Bordeaux'dan hiçbir görevli izlemeye gelmedi. Perşembe günü oynanacak G.Saray-Bordeaux UEFA Kupası maçını turu geçenin rakibi olacak Alman ekibi Hamburg'dan bir temsilcinin izleyeceği öğrenildi.
23-02-2009, 23:21
sarıkanarya_41
Oğuz Sarvan istifa
G.Saray taraftarı, MHK Başkanı Oğuz Sarvan'ı protesto eden pankart açtı, tezahüratlarıyla da istifaya davet etti. Taraftarlar "Oğuz Sarvan istifa" pankartının yanı sıra Futbol Federasyonu, MHK ve hakemler aleyhine sürekli bağırdı.
sarıkanarya_41
Hocalar takipte
Galatasaray ile Kocaelispor arasında Sami Yen'de oynanan karşılaşmayı Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da izledi. Her iki çalıştırıcı da bir süre fikir alışverişinde bulundu.
sarıkanarya_41
Bordeaux takıldı
G.Saray'ın UEFA Kupası'ndaki rakibi Bordeaux, Fransa Ligi'nde St. Etienne deplasmanında bir puanı zor kurtardı. St. Etienne, 53'te Matuidi'nin golüyle öne geçti. Bordeaux, 90. dakikada Arjantinli yıldız Cavenaghi'nin golüyle bir puanı aldı.
23-02-2009, 23:22
sarıkanarya_41
100'er bin TL ceza
GALATASARAY yönetiminin futbolculara vereceği ceza da ortaya çıktı. Yönetim dün geceki toplantıda sahada yeterince mücadele etmeyen futbolculara 100'er bin TL ceza verme kararı aldı. Skibbe'nin gönderilmesi ile futbolculara verilecek cezalar ve kadro dışılar bugün açıklanacak.
sarıkanarya_41
PAF'lar berabere
Dünkü karşılaşma öncesinde Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Emin Cankurtaran ve bir Galatasaray Divan Kurulu üyesinin vefatı nedeniyle 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Bu arada PAF Ligi'nde oynanan karşılaşma golsüz berabere bitti. PAF'lar berabere
sarıkanarya_41
Taraftar otobüsün önünü kesti
G.SARAY taraftarı takımı Metin Oktay Tesislerinde protesto etti. Futbolcuları getiren otobüsün önünü kesen bir grup taraftar, "Skibbe istifa", "Kral Hakan Şükür" şeklinde sloganları attı, zaman zaman da küfürlü tezahürat yaptı. Olaya çevik kuvvet müdahale etti.
sarıkanarya_41
Ümit&Sabri yandı
Galatasaray yönetimi Skibbe'nin yanı sıra futbolcular Ümit Karan ile Sabri'nin de ipini çekti. İki futbolcunun süresiz kadro dışı bırakılacağı öğrenildi. Bu arada ilk 11'de saha çıkan ve daha sonra kenara alınan Karan'ın, maç sonucunu beklemeden stattan ayrılması dikkat çekti.
23-02-2009, 23:23
sarıkanarya_41
Kaval kemiği ile gol attı
Kocaeli'nin ikinci golünü kaydeden Murat Hacıoğlu'nun bu pozisyondaki vuruş stili oldukça ilginç oldu. Tecrübeli oyuncu, yerden seken topa 'kaval kemiği' ile vururken, bu sezonki 2. golünü attı. Murat, sevincini asker selamıyla kutladı.
sarıkanarya_41
26 puan kaybetti
G.Saray bu sezon 26. puanını kaybetti. Cimbom geride kalan 21 haftada 6 yenilgi, 4 beraberlikle toplam 26 puan yitirdi. Geçen sezon 21. hafta sonunda 48 puanla lider olan G.Saray, bu sezon 37 puan toplayabildi.
sarıkanarya_41
Gelenek bozuldu
Kocaelispor ile oynadığı son 5 maçtan galibiyetle ayrılan Galatasaray, dün gece bu geleneği sürdüremedi. Sarı-kırmızılı takımı en son 2000-2001 sezonunun 22. haftasında 3-2 mağlup eden yeşil-siyahlı ekip, rakibi karşısında 8 yıl aradan sonra galibiyet sevinci yaşamış oldu.
23-02-2009, 23:24
sarıkanarya_41
Kılıçarslan farkı
İlk yarının sonlarında Serdar'ın yerine oyuna dahil olan Kılıçarslan galibiyetin mimarı oldu. 85. dakikada penaltı kazanan Galatasaray beraberliği yakalama şansı yakalarken sahneye çıkan Kılıçarslan, Baros'a geçit vermedi ve rakibinin direncini kırdı. Ardından da Taner'in farkı artıran golleri geldi.
sarıkanarya_41
Sonuç kaç kaç?
Kocaeli teknik direktörü Erhan Altın, "Rakiplerimiz kazanınca G.Saray'ı yenmemiz şart olmuştu. Bunu başardığımız için mutluyuz" dedi. Altın'ın, maçın bitimine doğru skoru ve golleri kimin attığını yardımcısına sorması da gözlerden kaçmadı.
sarıkanarya_41
Milyoneri yıktı
Dün akşamki maç ligin en pahalı ve en ucuz iki takımını karşı karşıya getirdi. Almanların ünlü sitesi Transfermarkt, Galatasaray'a 119 milyon, Kocaeli'ne ise 12 milyon 575 bin euro değer biçerken, fiyat olarak sarı-kırmızılı ekibin kat kat aşağısında kalan Körfez ekibi aldığı galibiyetle devleşti.
23-02-2009, 23:25
sarıkanarya_41
Baros ısrar edince
Kaçırdığı penaltıyla G.Saray'ı yakan isimlerinden biri de Baros oldu. Penaltı kararından sonra topu eline alan Lincoln'ün yanına giden ve ısrarla "Ben atacağım" diyen Çek futbolcu, topu kaleciye nişanlayınca 5-2'lik hezimetin de hazırlayıcısı oldu. Bu arada, G.Saray bu sezon ilk kez penaltı kaçırdı.
sarıkanarya_41
Kocaeli bayramı
Ligde düşmeme mücadelesi veren Kocaelispor, üç hafta aradan sonra galibiyetle tanıştı. En son Hacettepe'yi 4-0 mağlup eden Kocaelispor daha sonra oynadığı maçlarda G.Birliği, Sivas ve Kayseri'ye yenilmişti. Körfez ekibi dün Ali Sami Yen'de G.Saray'ı yenip galibiyet hasretine son verdi.
sarıkanarya_41
5. kez 5 gol yediler
Galatasaray, lig tarihinde 5. kez 5 gollü bir yenilgi aldı. En son 2001'de Bursaspor'dan 5 yiyen Cimbom, 8 yıl sonra yine aynı hüznü yaşadı. Sarı-kırmızılılar, daha önce 2 kez Fenerbahçe'ye ve 1 defa da Trabzonspor'dan 5 gol yemişti.
24-02-2009, 05:29
MUTAF
ne olursa olsun. şampiyon yine FB- GS arasında olacak....
24-02-2009, 19:47
sarıkanarya_41
Korkmaz dönemi başladı
Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Bülent Korkmaz, Sarı - kırmızılı takımın başında uzun süre görev yapmak istediğini açıkladı.
Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Merkezi'nde Galatasaray'la sözleşme imzaladıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran genç teknik adam, yuvaya tekrar döndüğü için mutlu olduğunu söyledi. Galatasaray'da kendisine görev yapma şansı veren Başkan Adnan Polat ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür eden Bülent Korkmaz, "Birgün Galatasaray'da görev alacağıma inanıyordum. Bunun içinde teknik direktörlükte vardı. İnşallah bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim. Taraftarın nasıl futboldan hoşlandığını biliyorum onları istediği futbolu ortaya koymaya çalışacağız. Ben futbolculuk yaşamımda zorluklarla karşılaştım hepsinin üstesinden gelmiştik. Şimdi de teknik direktör olarak bunların üstesinden geleceğime inanıyorum. Galatasaray taraftarı şartlar ne olursa olsun takımlarına destek versinler. Galatasaray takımı oynadığı her maçı kazanmak için sahaya çıkacaktır. Onların desteği ile perşembe günü Bordeaux maçını hallederiz." dedi.
UZUN VADELİ KALMAK İSTİYORUM
Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran genç çalıştırıcı, Galatasaray'da uzun vadede teknik direktör olarak kalmak istediğini belirterek, "Uzun vadeli plan yapmamız gerekiyor. 24-25 senede futbol oynadım. Biliyoruzki bir teknik adamın takımın başında kalması saha sonuçlarına bağlıdır. Futbol hayatımda yaşadığım başarıları tenki direktör olarak da yaşamak istiyorum. O zorlukların üzerinden geleceğime inanıyorum. Zaten inanmasam burada teknik direktör olarak olmazdım." diye konuştu.
Takımı kendisinden önce çalıştıran Teknik Direktör Michael Skibbe'ye teşekkür eden Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Her teknik adamın bir oyun tarzı vardır. Bunları uygulamak biraz zaman alabilir. Özellikle son maçta alınan mağlubiyetin ardından oluşan moral bozukluğunu futbolcularla konuşup atlatmak istiyoruz. En kısa sürede oyuncularla teker teker konuşup bunları çözeceğiz. Burada futbolcularla alınacak kararlarda tabiki benim yetkim olacaktır."
Galatasaray'ın kendi döneminde nasıl bir futbol oynayacağının sorulması üzerine Bülent Korkmaz, şöyle konuştu:
"Diğer takımları çalıştırırken nasıl bir oyun oynattığımı gördünüz. Elinizdeki oyuncu yapısına göre bir oyun planı olacaktır. Yine başarılı olunması için herkesin mücadele etmesi gerekiyor. Dünya futbolunda mücadele etmeden kazanılmıyor. Yetenekli oyuncularımızla birlikte Galatasaray'ı en iyi noktalayarak taşımak istiyorum. Kaliteli ve yetenekli oyuncular kolay bulunmuyor onlardan en iyi şekilde yararlanmak istiyoruz. Galatasaray'ın kadrosunda birçok genç oyuncu var onlardan en iyi şekilde yararlanmaya çalışacağız. Alt yapıdan gelen oyuncular her zaman değer veririm. Onların gelişmesi için elimde gelenin en iyisini yapacağım."
KİMSE GALATASARAY'IN ÜZERİNDE DEĞİL
Daha önce bir televizyon kanalında Lincoln için yapmış olduğu açıklamaların hatırlatılması üzerine genç çalıştırıcı, "Oyunculara her zaman Galatasaray'da geniş imkanlar sağlanıyor. Büyük paralar veriliyor. Ne ben ne başkası asla Galatasaray Kulubü'nün üzerinde olamaz. Bizler günü geldiğinde bırakıp gittik ve şimdi geri döndük. Kimse bu takımın üzerinde olamaz. Ben o programda fikrimi söyledim. Lincoln ve Arda'nın kaptanlığı konusunda o zaman kendi fikrimi söyledim. Lincoln'de son 5-6 haftadaki performansı ortada. Herkes hayranlıkla izliyor. Takımla ilgili genel anlamda sayın başkanla konuşmadık. Maçları atlattıktan sonra konuşacağız. "
36 PUANIN HEPSİNE TALİBİZ
Şampiyonluk yarışı konusunda da açıklamalarda bulunan Korkmaz, önlerinde oynanacak 13 lig maçı ve alınacak 39 puanın hepsine talip olduklarını ifade ederek, "Kaybedilmiş hiçbirşey yok. Tüm puanlara talibiz. Önce Bordeax ile oynayacağımız maçı düşünüyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
Galatasaray'ın teknik kadrosunda antrenör Burak Dilmen'in görevi bıraktığı yerine ise Utku Yörükoğlu'nun getirildiği ifade edildi.
(CİHAN)
sarıkanarya_41
Polat'tan futbolculara gözdağı
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, herkesin Galatasaray'ın iddiasını yitirdiğini söylediğini belirterek, "UEFA Kupası'nda final, Türkiye'de şampiyonluk istiyoruz" dedi.
Galatasaray, yeni teknik direktörü Bülent Korkmaz Florya Metin Oktay Tesisleri'nde 1 yılı opsiyonlu 2.5 yıllık resmi sözleşmeyi imzaladı.
Kulüp başkanı Adnan Polat, yollarını ayırdıkları teknik direktör Skibbe ile çalıştıkları 7 aylık dönemde hiçbir problem yaşamadıklarını kaydederek, "İletişimi son derece düzgün bir insandı. Ancak bu başarısı neticelere yansımadı. Kendisiyle yollarımızı ayırmamızın en büyük nedeni sonuçlardı. Futbolun içinde bunlar var. Kendisiyle oldukça ahenkli bir çalışmamız vardı. Galatasaray'a vermiş olduğu hizmetlerden dolayı Skibbe'ye çok teşekkür ederim" diye konuştu.
Turkcell Süper Lig'de önlerinde 12 hafta olduğunu hatırlatan Polat, "Perşembe günü UEFA Kupası maçı var herkes Galatasaray'ın iddiasını kaybettiğini düşünüyor. UEFA'da final, türkiye'de şampiyonluk hedefliyoruz. Bunu herkes böyle bilmeli, Galatasaray'ın başka bir hedefi olamaz, bizim için ikincilik başarı değildir. Türkiye Ligi şampiyonluğu da bizim için bir amaç değildir, Avrupa ligi için sadece bir araçtır. Bu hedeflerimizde bir değişiklik yoktur. Skibbe ile ilgili herkes sorumlu arıyor eğer bir sorumlu aranacaksa o da benim. Galatasaray Kulübü'nde kararları ben veririm, sorumluluk da bana aittir. Bülent hocayla 92 - 96 tarihlerinde beraber çalışmıştık, futbol anlamında kendine güvendiğim Bülent hoca, türkiye'de en çok kupa kazanan kaptandır. Ben inanıyorum ki teknik direktörlük yaşantısında da aynı başarıyı gösterecektir" şeklinde konuştu.
GALATASARAY'IN TEKNİK PATRONU BÜLENT KORKMAZ'DIR
Adnan Polat, bugün gazetelerde çıkan bir haber üzerine, "Galatasaray'ın teknik patronu Bülent Korkmaz'dır. Kalli ise kulüp danışmanıdır. Kalli, 12 haftalık bir alt yapı programı hazırlamıştır. Tabiki iki teknik adam kendi arasında konuşmak isteyebilir; buna kimse bir şey diyemez. Bülent hocanın işine kimse müdahale etmez. Skibbe'ye de Kalli'ye de kimse müdahale etmemiştir" ifadelerini kullandı.
BİR YILI OPSİYONLU 2,5 YILLIK ANLAŞMA
"Bülent Korkmaz'la futbolculuk döneminde 2 - 3 defa sözleşmeye oturduk. O zamanlar boş mukaveleye imza atmış, ben doldurmuşumdur" diyen Polat, "İçeride bana; 'Abi sen ne ücret yazarsan benim için uygundur' dedi. Kendisiyle son yılı opsiyon hakkı Galatasaray'da olmak üzere 2 buçuk yıllık anlaşma imzaladık" şeklinde konuştu.
Skibbe'nin işine son verilmesi ve teknik direktörlük görevine Bülent Korkmaz'ın getirilmesinin 24 saat içinde gerçekleştirildiğini belirten Polat, "Teknik direktörlük için aklımızda 6 isim vardı. Bunlardan 2'si yabancı 4'ü yerliydi. Bülent hoca ile yarım saat sohbetten sonra içime sinerek karar verdim" diye konuştu.
"Skibbe'yle yol ayrımı için geç kalındı mı?" şeklindeki bir soruya da yanıt veren Polat, "Maç neticelerine göre alınmaması gereken bir karar. Bir antrenörün görevine son verirken, o antrenörün mesleki geleceğeni ve kariyerini düşünmelisiniz. Kimilerine göre geç olabilir ama; göreve getirdiğiniz arkadaşlara son şansı vermekten yanayız. Skibbe'ye de son şansı verdik" şeklinde konuştu.
GALATASARAY'DAKİ KAİDE VE KURALLARA UYMAYANLAR HAKKINDA GEREKEN YAPILACAK
Polat bir soru üzerine, Galatasaray'ın bu performansından yalnızca Skibbe'ye bağlamanın hakkaniyetle bağdaşmayacağını söyledi. Son olarak bugün taze bir başlangıç yaptıklarını dile getiren Polat, "Bugün taze bir başlangıç yapıyoruz. Sezon sonunda Bülent hocayla tekrar oturup konuşacağız. Galatasaray'daki kaide ve kurallara uymayanlarla ilgili Bülent hocanın katılımıyla bir revizyon yapacağız. Bu kurallara uyanlar kulüpte kalacak, uymayanlara ise ismi ne olursa olsun gerekeni yapılacak" diye konuştu.
(CİHAN)
sarıkanarya_41
İşte Bordeaux'nun maç kadrosu
Galatasaray'ın, UEFA Kupası 3. tur rövanşında Perşembe günü konuk edeceği Girondins De Bordeaux takımının 19 kişilik maç kadrosu açıklandı.
Girondins De Bordeaux'nun resmi internet sitesinde yer alan habere göre, teknik direktör Laurent Blanc'ın belirlediği aday kadroda, takımın oyun kurucusu Yoann Gourcuff ile sarı kart cezalısı savunma oyuncusu Franck Jurietti yer almadı. Blanc'ın, Gourcuff'u bu karşılaşmada ''dinlendirmek'' istediği belirtildi.
Takımdaki sakatlar listesinde ise Matthieu Saunier ve Henri Saivet bulunuyor.
Bordeaux'nun maç kadrosu şu isimlerden oluştu:
Kaleciler: Rame, Valverde
Savunma Oyuncuları: Chalme, Diawara, Henrique, Placente, Planus, Tremoulinas
Orta Saha Oyuncuları: Diarra, Ducasse, Fernando, Wendel, Traore, Sertic
Hücum Oyuncuları: Bellion, Cavenaghi, Chamakh, Gouffran, Jussie
24-02-2009, 19:48
sarıkanarya_41
Efsane geri döndü
5-2'lik Kocaeli yenilgisi Aslan'da depreme neden oldu. Korkmaz imzayı atmadan Florya'da idmana çıktı.
Önceki akşam bitmişti
Ali Sami Yen'de 5-2'lik Kocaelispor yenilgisi G.Saray'da jet hızıyla bir operasyona neden oldu. Yönetim, teknik direktör Skibbe'nin görevine son verilirken takımın başına efsane oyuncu Bülent Korkmaz'ı getirdi. G.Saray yönetiminin önceki akşam Kocaelispor hezimeti ardından Skibbe'nin biletini kesti ve iki aday belirledi: Hagi ve Bülent Korkmaz.
Büyük kaptan Bülent!
Başkan Adnan Polat, Hagi'den "Hayır" cevabı alınca Korkmaz ile görüşerek anlaşmaya son şeklini verdi. Korkmaz'a öncelikle yarım sezon için teklif yapıldığı, efsane oyuncunun kabul etmemesi nedeniyle anlaşmanın 1.5 yıla çıkarıldığı da öğrenildi. Resmi site operasyonu "Büyük kaptan Bülent Korkmaz A takım hocası" sözleriyle açıkladı. Yaşar YALÇIN
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILARBu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
sarıkanarya_41
Son şansınız
Yönetimin gözden çıkardığı Sabri ve Ümit Karan için, "Bekleyelim" diyen Korkmaz iki oyuncuyla özel görüşerek kendilerini toparlamalarını istedi.
Kocaeli hezimeti sonrasında tepkiler Skibbe dışında Ümit Karan ve Sabri üzerinde yoğunlaştı. Hatta yöneticiler iki oyuncuyu da kadro dışı bırakmaya karar verdi. Dün öğle saatlerinde açıklanan yeni hoca Bülent Korkmaz ise "Acele bir operasyona gerek yok" diye konuştu.
Yönetime, "Bana süre verin. Öncelikle birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Herkes ikinci bir şansı hak eder" diyen Korkmaz, Ümit ve Sabri ile de konuşarak "Kendinizi toplayın, yeni bir sayfayı birlikte açalım" mesajı verdi. Ümit ve Sabri'nin kaderi 13 haftalık performanslarına bağlı.
sarıkanarya_41
5 attı geldi 5 yedi gitti
Leverkusen'le Cimbom'u 5 golle yenen Skibbe, 5 gollü bir hezimetle veda etti.
Koltuğu sallanmıştı
5-2'lik Kocaelispor yenilgisi sonrasında beklenen oldu... Teknik direktör Michael Skibbe, dün yönetim kararıyla görevinden alındı. 17 Haziran 2008'de sarı-kırmızılı kulüple 1+1 yıllık sözleşme imzalayan Alman hocanın, G.Saray serüveni 283 gün sürdü. Skibbe'nin koltuğu ilk kez Bursa yenilgisinde yardımcıları Ümit Davala ve Edwin Boekamp'ın gönderilmesiyle sarsılmıştı. Kalli'nin danışman yapılması da genç hocanın gideceği şeklinde yorumlanmıştı.
İyi bir son beklerdim
Kulüp tarafından yapılan resmi açıklama sonrasında bir basın toplantısı düzenleyen Alman hoca, "Galatasaray benim için çok önemli bir noktaydı. Bu maceraya girdikten sonra daha iyi bir son beklerdim. Sportif açıdan kötü sonuçlar aldık ve hayal kırıklığına uğradım. Futbolda skor önemlidir. Bu karar şaşırtıcı değil. G.Saray'a başarı diliyorum. Benimle çalışan herkese de teşekkürler" dedi.
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILARBu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
24-02-2009, 19:49
sarıkanarya_41
Yabancılara şut
Sezonu aynı oyuncularla bitireceğiz" diyen Bülent Korkmaz'ın yönetimle yaptığı görüşmede transfer için tam yetki aldığı da öğrenildi. Korkmaz bu toplantıda Lincoln, Baros ve Kewell dışındaki yabancıların biletini kesti. Sakatlığı bıktıran Linderoth, formsuz Nonda, kaleci Sanctis ve Meira sezon sonu gönderilecek.
sarıkanarya_41
Hagi'den 'hayır'
Polat, Rumen hocaya 1.5 yıllık sözleşme ve yardımcı olarak Bülent Korkmaz'ı önerdi. Hagi kabul etmedi.
İkna edilemedi
Skibbe'nin biletini önceki akşam kesen yönetim hoca olarak ilk teklifi Hagi'ye yaptı. Başkan Adnan Polat'ın, Polat Otel'de görüştüğü Rumen teknik adam, "2.5 yıllık sözleşme isterim" diye diretti. Başkan Polat ise 1.5 yıl dışında bir şey daha istedi.
Araları açık mı?
Polat'ın ikinci isteği ise "Yardımcın Bülent Korkmaz olsun" oldu. Hagi kabul etmeyince rota Korkmaz'a döndü. Hagi dün, "G.Saray'a seve seve gelirim ama şimdi zamanı değil" dedi. Korkmaz için de "Kaptanlığını bilirim" demekle yetindi.
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILARBu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
sarıkanarya_41
Sanctis'e veto
Kocaeli'den 5 gol yiyen Sanctis'in de sezon sonunda gönderileceği belirtiliyor. Sevilla'dan kiralanan İtalyan oyuncuya sıcak bakmayan Bülent Korkmaz'ın, "Pırlanta gibi Türk kalecileri var. Yabancılara verilen şans onlara verilmiyor" dediği öğrenildi. Korkmaz'ın gelişi Erciyes'ten öğrencisi olan Orkun'a yeni şans doğurdu.
24-02-2009, 19:50
sarıkanarya_41
Terim'den sonra!
2003-2004 sezonunda G.Saray 21. haftada 35 puan toplayabilmişti. Aslan o sezon da ligde 5. sıradaydı.
21 haftada gitti
Skibbe'nin gönderilmesiyle sona eren bölümde G.Saray'ın son 10 yılın en kötü 2. dönemini yaşadığı ortaya çıktı. Cimbom, 21. haftada 11 galibiyet, 4 beraberlik, 6 yenilgi gördü, 37 puanla puan cetvelinin 5. sırasında yer aldı.
9 galibiyet almıştı
21. haftalar baz alındığında G.Saray'da son 10 yılın en başarısız hocası ise Fatih Terim oldu. Terim'in ikinci dönemine rastlayan bu bölümde (2003-2004) 21 maçta 9 galibiyet, 8 beraberlik, 4 yenilgi ile G.Saray 35 puan toplamış, ligde 5. sırada yer almıştı.
sarıkanarya_41
Hasan'dan tebrik
Sakatlığı nedeniyle aylardır takımdan ayrı kalan Hasan Şaş, yeni teknik direktör Bülent Korkmaz'ı kutlayan ilk isimlerden biri oldu. Korkmaz ile yıllarca birlikte forma giydiklerini belirten Hasan, "Göreve gelmesine çok sevindim. Futbolcuyken ağabeyimizdi, şimdi hocamız oldu. Onun liderlik vasıflarıyla başarıyı yakalayacağız" ifadelerini kullandı.
sarıkanarya_41
Arda: Affettireceğiz
Önceki günkü maçta devre arasında oyuna giren Arda Turan, Skibbe'nin gidişinin kendilerini üzdüğünü belirtti. Ancak Bülent Korkmaz gibi, Galatasaray camiasıyla özdeşleşmiş bir isimle çalışmanın da kendilerine gurur verdiğini ifade eden genç yıldız, "Kocaeli yenilgisiyle resmen yıkıldık. Bordeaux maçını kazanıp, kendimizi affettireceğiz" dedi.
24-02-2009, 19:51
sarıkanarya_41
Defansta kriz
G.Saray, dün ameliyet olan Servet Çetin'den sonra Emre Güngör'den gelen haberle ikinci kez sarsıldı.
Cimbom, sağ ayak tarak kemiği kırılan ve dün ameliyat olan Servet'in ardından, Emre Güngör'den gelen haberle bir şok daha yaşadı. Servet'in, en az 2 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanırken, sağ arka adalesinde yırtık tespit edilen Emre'nin de en az 6 ay forma giyemeyeceği bildirildi. Teknik direktör Bülent Korkmaz'ın, perşembe günü oynanacak Bordeaux maçında Emre Aşık'a görev vereceği öğrenildi.