Galatasaray'ın flaş transferi Harry Kewell, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde resmi sözleşmeye imza attı. Kewell 19 numaralı formayı giyecek...
Kewell, Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası'nda gerçekleştirilen, Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ve kulüp yönetim kurulu üyesi Haldun Üstünel'in de hazır bulunduğu törende kendisini 2 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı.
İmza törenine boynunda Galatasaray atkısıyla katılan Avustralyalı futbolcu, tören sonrası sarı-kırmızılı takımda giyeceği 19 numaralı formasıyla gazetecilere poz verdi.
Galatasaray'ın yeni transferi Avustralyalı futbolcu Harry Kewell, kendisi için en çekici teklifi Galatasaray'ın yaptığını söyledi.
Kewell, Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası'nda gerçekleştirilen imza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Transferiyle ilgili bir soruya Kewell, ''Önümdeki tüm seçeneklere baktım ve Galatasaray'ın benim için en çekici teklifi yaptığına karar verdim. Türk futbolunu biliyordum. Son şampiyonada Türk takımının başarısı da beni etkiledi. Teknik direktörle konuştum. Her şeyden önce oynadığım futboldan ***if almak istiyorum. Bunu Galatasaray'da yapacağıma inanıyorum'' karşılığını verdi.
Kendisi için hayatında yeni bir dönem başladığını vurgulayan Avustralyalı futbolcu, ''Liverpool'da her türlü imkana sahiptik. Fakat bazı şeyleri değiştirmem ve geçmişi geride bırakmam gerekiyordu'' dedi.
-''ŞU ANDA KENDİMİ TAMAMEN İYİ HİSSEDİYORUM''-
Atatürk Havalimanı'nda taraftarların dün gece kendisini karşılamalarına da değinen Kewell, ''Benim için sözcüklerle anlatılması mümkün değil. Dün akşam bana yapılan karşılama çok çok güzeldi. Daha önce Türkiye'ye geldiğim için taraftarların takımlarına nasıl bağlı olduklarını, destek verdiklerini görmüştüm. Şimdi bunun içinde bulunmak güzel bir duygu'' diye konuştu.
Kewell, kendisini iyi hissettiğini belirterek, ''Liverpool'da son sezon birkaç maçta oynayabildim. Fakat Avustralya Milli Takımı'nda oynadım ve her şey yolundaydı. Şu anda kendimi tamamen iyi hissediyorum'' dedi.
Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ise Harry Kewell ile 2 yıllık sözleşme imzaladıklarını belirterek, ''Kendisine başarılar, kulübümüze de hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.
Kewell'ın deneyimli bir futbolcu olduğunu ifade eden Sezgin, ''Zaten iyi olan takımımıza vereceği katkılarla da hedefimize ulaşma yönünde önemli bir rol oynayacağına inanıyorum. Kendisine 'Hoşgeldin' diyor ve başarılar diliyorum'' diye konuştu.
Sezgin, Kewell'ın bugün İstanbul'dan ayrılacağını, 12 Temmuzda diğer milli oyuncularla birlikte Almanya'daki kampa katılacağını söyledi.
İsveçli futbolcu Linderoth'un ise bugün kampa katıldığını kaydeden Sezgin, ''Nonda da 7 Temmuzda İstanbul'a gelecek. Kadroya katmayı düşündüğümüz oyuncular, izinlilerin katılmasıyla 12 Temmuzda hep birlikte kampta olacağız'' diyerek sözlerini tamamladı.
-KEWELL'IN KARİYERİ-
Harold (Harry) Kewell, 22 Eylül 1978'de Sidney'de doğdu. 15 yaşında denenmek için gittiği İngiltere'de, Leeds United takımına transfer olan Harry Kewell, Mart 1996'da 17 yaşındayken Middlesbrough karşısında Premier Lig'deki ilk maçına çıktı. Nisan 1996'da ise Şili karşısında ilk kez Avustralya Milli Takımı'nın formasını giydi.
Kewell, Leeds United'ta oynadığı 8 sezon boyunca 181 maçta forma giyip 45 gol attı.
2003-2004 sezonunda Liverpool'a transfer olan Avustralyalı futbolcu, Liverpool ile 2005 yılında İstanbul'da Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı. Kewell, Liverpool'da oynadığı 5 sezon boyunca 93 resmi maçta forma giydi ve 16 gol attı. 1996 yılında bu yana Avustralya Milli Takımı'nın formasını 36 kez giyen Kewell'ın, milli forma altında ise 11 golü bulunuyor.
Kewell, son olarak geçen ay Avustralya Milli Takımı ile 4 maça çıktı. Avustralya Milli Takımı'nın Irak'a karşı oynadığı 2 maç ile Katar ve Çin'e karşı oynadığı maçlarda ilk 11'de sahaya çıkan Kewell, bu maçlarda toplam 322 dakika sahada kaldı ve 2 gol attı.
05-07-2008, 17:39
temel50
Haber için teşekkürler
08-07-2008, 15:22
CABBARİ
Baptista Galatasaray'a gitmeyecek"Brezilyalı yıldızın menajerinden sarı-kırmızılı taraftarları üzecek açıklama
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.HABERTURK.COM SPOR SERVİSİ DIŞ HABERLER Tuttomercatoweb.com isimli internet sitesinde yer alan haberde, Galatasaray'ın transfer etmek istediği Baptista'nın menajerinin açıklamalarına yer verildi.
Haberde, menajer Herminio Menendez'in, Roma'nın Baptista ve Real Madrid'le hiçbir görüşmede bulunmadı ve Brezilyalı futbolcunun halen Real Madrid'in oyuncusu olduğu şeklindeki açıklamalarına yer verildi. Menendez; "Baptista'yı Galatasraray'a gitmesi için ikna etmeye çalışanların olduğunu belirterek, "Ancak şunu söyleyebilirim; Baptista Galatasaray'a gitmeyecek" dedi.
08-07-2008, 15:23
CABBARİ
Skibbe'den gençlere övgü!Altyapıya verdiği önemle tanınan Skibbe, "Aramızda çok yetenekli gençler var" dedi.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapılan antrenman sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Michael Skibbe, şu an kendileriyle çalışan oyuncular ile sonradan katılacak grubu Almanya'da uyumlu bir hale getireceklerini belirtti. Şu an çalışan oyuncuların yaklaşık 6 hafta tatil yapmalarına karşın, milli takımlar nedeniyle sonradan gelecek oyuncuların ise yalnızca 2,5 hafta tatil yapma şansı yakaladığını ifade eden Alman çalıştırıcı, şunları söyledi: ''Almanya'da birlikte çalışmaya bayladığımızda her iki gurubun fiziki durumu da aşağı yukarı denk olacak. Öncelikli hedefimiz ilk resmi maçımız olan Şampiyonlar Ligi ön eleme karşılaşmasına kadar uyumlu bir grup yaratmak. Öyle zannediyorum ki bunu da başaracağız.'' Takımdaki genç oyuncuların performansını övmeyi sürdüren Skibbe, İrfan ve Semih'i Almanya kampına götüreceğini, Genç Milli Takım'da olmaları nedeniyle takıma henüz katılmayan 2 oyuncunun da yine Almanya'da olacağını aktardı. ''Aramızda çok yetenekli gençler var'' diyen Skibbe, ''Bu bir hoca için, teknik direktör için mutluluk verici. Sadece yetişkin ve tecrübeli oyuncular değil, gelecek vaat eden gençlerin de olması her hoca için bir avantaj'' diye konuştu. Michael Skibbe, transfer çalışmaları için ise ''Görüşmeyi sürdürdüğümüz bir kaç oyuncu var. Kamp dönemi sonuna kadar sanıyorum görüşmeler tamamlanmış olur'' derken, Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına kadar takımdaki tüm sakatların da düzelmiş olmasını beklediğini sözlerine ekledi.
08-07-2008, 15:25
CABBARİ
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.HABERTURK.COM SPOR SERVİSİ DIŞ HABERLER Harry Kewell'ın G.Saray'a transfer olması Leeds United taraftarlarını çok kızdırdı. İngilizlilerin öfkesinin nedeni Galatasaray ile Leeds United arasında 2000 yılında oynanan maça dayanıyor. 2000 yılındaki UEFA Kupası yarı final maçında 2 Leedsli taraftar İstanbul'da ölmüştü. İngiliz traftarların öfkesiyle ilgili olarak Kewell, kendini ve Galatasaray'ı savundu.
Liverpool'dan bu yaz serbest kalınca Galatasaray'a transfer olan Kewell, Leeds United'a olan saygısı nedeniyle önceden giydiği 10 numaları forma yerine sarı-kırmızılı ekipte 19 numaralı formayı giyeceğini belirtti.
Kewell ayrıca Leeds United'a olan sevgisinin ve saygısının hiç bir zaman değişmeyeceğini söyledi.
Avusturalyalı yıldız Galatasaray'a transfer olmasının nedeni fubolu çok sevmesine ve Galatasaray'ın iki taraftarın ölümüyle hiç bir ilgisi bulunmamasına bağladı.
08-07-2008, 15:26
CABBARİ
Lincoln kontrolden geçti!Yeni sezon öncesi hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'da sağlık kontrollerine devam edildi.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Sarı-kırmızılı takımın önemli isimlerinden Casio Lincoln ile Tobias Linderoth, bugün sabah yapılan antrenman sonrası Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nde bir dizi sağlık kontrolünden geçirilerek muayene edildiler.
A.A.
08-07-2008, 15:27
CABBARİ
Cimbom'un hazırlık maçları!Galatasaray'ın Almanya'da yapacağı hazırlık kampında oynacağı maçların programı belli oldu.
08.07.2008 13:34 Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Sarı-kırmızılılar kampın ilk bölümünde VFB Homberg, Paderborn, Lokomotiv Sofia, ve Gent ile karşılaşacak. Almanya'nın Duisburg kentinde yapılacak kamptaki maçların programı şöyle: 13 Temmuz 2008 19:00
Galatasaray-VFB Homberg
PCC Stadion (Duisburg) 16 Temmuz 2008 19:00 GALATASARAY-Paderborn
Paragon Arena (Paderborn) 19 Temmuz 2008 17:30 Galatasaray-Lokomotiv Sofia
OER Erkenschwik (Bochum) 23 Temmuz 2008 19:00 Galatasaray-Gent
Monchengladbach Wegberg Stadium (Wegberg)
08-07-2008, 16:19
poyr@z
haberler için sagol cabbarı
09-07-2008, 11:09
CABBARİ
G.Saray forması hakemi yaktı!G.Saray'ın şampiyonluğundan sonra forma giyip sokağa çıkan hakem, amatöre düşürüldü
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Merkez Hakem Kurulu, 2008-2009 sezonunda görev yapacak hakemlerin klasmanlarını açıkladı. Geçen sezon sonu Diyarbakır'da Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamalarına formayla katıldığı yönünde haberler yapılan Yıldıray Arslan amatöre düşürüldü. 20-20 DİYE DÜŞÜNÜLEBİLİR
Ligtv.com.tr'in haberine göre Bu 40 isim her ne kadar aynı klasmanda dursa da listenin 20'ye 20 olarak bölünebileceği belirtiliyor. Yani kağıt üzerinde eşit duran bu hakemler işleyişte 2'ye ayrılacak. Listenin yarısı Turkcell Süper Lig maçlarını, diğer yarısı ise Bans Asya 1. Lig maçlarını yönetecek. Maçların durumuna ve hakemlerin form durumuna göre ise istisnai durumlar yaşanabilecek.
SÜPER LİG'DEN TFF 2. LİG'E
Bu sene değişen sistem gereği hakemlerin klasman düşmesi daha ağır bir anlama geliyor. Eskiden "Süper Lig" hakemi klasmanından çıkan isimler "A Klasman Hakemi" olur ve Bank Asya 1. Lig'de maç yönetirdi. Ancak bu sene klasman düşen hakemler artık TFF 2. Lig'de düdük çalabilecek.
LİSTEYE EKLENENLER Geçen seneki 35 kişilik listede yer almayıp klasmana bu sezon dahil olan isimler şunlar: Mustafa İlter Coşkun, Mustafa Öğretmenoğlu, Erbay Aldemir, Serkan Koçak, Taner Gizlenci, Özgür Yankaya, Serkan Çınar, Hakan Ceylan, Hüseyin Sabancı, Zafer Demir, Çağatay Şahan, Nihat Akman, Mürvet Sezer
G.SARAY FORMASI GİYEN HAKEM KENDİNİ YAKTI Bu sene değişen sistem gereği hakemlerin klasman düşmesi daha ağır bir anlama geliyor. Eskiden "Süper Lig" hakemi klasmanından çıkan isimler "A Klasman Hakemi" olur ve Bank Asya 1. Lig'de maç yönetirdi. Ancak bu sene Süper Lig ve Bank Asya hakemleri tek bir listede toplandı. Bu listede yer almayan hakemler gelecek sezon TFF 2. Lig'de maç yönetebilecek. Yani geçen sene listede yer alıp Turkcell Süper Lig maçlarına çıkan bazı hakemler, gelecek sezon Bank Asya'da bile düdük çalamayacak. İşte Üst Klasman Hakemi listesine giremeyen düdükler:
İSMET ARZUMAN: Hakemliği bıraktı.
ÇETİN SARIGÜL: Hakemliği bıraktı.
CEMİL ŞENSÖZ: Hakemliği bıraktı.
YILDIRAY ARSLAN: Diyarbakır bölgesi hakemi. Süper Lig Klasmanı'na geçen sezon yükseldi. Ama sezon sonunda Diyarbakır'da şampiyonluk kutlayan Galatasaray taraftarları arasında olduğu ve üstelik üzerinde Galatasaray forması olduğu görüldü. Merkez Hakem Kurulu’na bir şikayet dilekçesi gönderen Diyarbakırlı 20 futbol hakemi, Turkcell Süper Lig'de görev yapan hemşehrileri Yıldıray Arslan’ın fanatik bir Galatasaray taraftarı olduğunu ifade ederek, “Yıldıray Arslan, Galatasaray - Oftaş müsabakasından sonra Diyarbakır’daki şampiyonluk kutlamalarına katıldı. Ailesi ile birlikte giydiği Sarı-kırmızı formalar ve bayraklarla Galatasaray’ın sevincine ortak oldu” şeklinde ifade kullandı. Yaş haddi sınırına da takılan Arslan seneye Amatör Lig'de maç yönetebilecek.
UĞUR SÖYLEMEZ: Klasman düşürüldü. Geçen sezon Turkcell Süper Lig'de 4, Fortis Türkiye Kupası'nda 2 maç yönetmişti. Genelde Bank Asya maçlarında düdük çalan Söylemez gelecek sezon TFF 2. Lig'de maç yönetecek.
FATİH GÖKÇE: O da geçen sezon az sayıda Turkcell Süper Lig maçı yönetti. Ancak gelecek sezon TFF 2. Lig'de düdük çalacak.
CEM İYİHUYLU: Geçen sezon Süper Lig Klasmanı'na çıktı. Şu anda Askerde.
METE KALKAVAN: Geçen sezon Süper Lig Klasmanı'na çıktı. Şu anda Askerde.
CÜNEYT BAKIROĞLU: Geçen sezon klasmana çıktı ve Turkcell Süper Lig'de tek bir maç yönetti. Bu sezon o da TFF 2. Lig'de düdük çalacak.
Ronaldo'yu solladı!Türk futbol tarihinin en golcü futbolcusu olan Hakan Şükür, 'en golcüler' listesinde 5. sırada yer aldı.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Galatasaray'la yollarını ayıran Hakan Şükür, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS) tarafından oynayan futbolcular içindeki en golcü isimleri listesinde 5. sırayı elde etti.
Hakan Şükür, IFFHS'nin listesinde 534 maçta attığı 268 golle Thierry Henry, Ruud van Nistelrooy, Ronaldo gibi birçok dünya yıldızını geride bıraktı. Hakan Şükür'ün en yakın takipçisi konumundaki Şota Arvaledze ise geçtiğimiz ay futbol kariyerini noktalamasına karşın listede yer buldu. Şota, 430 maçta 263 gole imza atma başarısı göstererek listenin 6. sırasında yer buldu. Guatemala'da CSD Guatemala forması giyen Juan Carlos Plata 513 maçta attığı 287 golle listenin zirvesinde yer almayı başardı. 1 Eylül 1971'de Sakarya'da dünyaya gelen Hakan Şükür, lig tarihindeki ilk golünü 1988-1989 sezonunda Eskişehirspor'a atmış ve 2007-2008 sezonunda ise Vestel Manisaspor'a attığı golle toplam 241 gole ulaşarak Türkiye Futbol Ligi tarihinde en fazla gol atan futbolcu olmuştur. 3 kez gol kralı olan Şükür, hem Galatasaray'ın, hem Milli Takım'ın, hem Türkiye Futbol Ligi'nin, hem de Türk Futbol Tarihi'nin en fazla gol atan futbolcusudur. Ayrıca dünyanın en çok gol atan Türk futbolcusudur. Profesyonel kariyerindeki ilk golünü ise 1987-1988 sezonunda Türkiye Kupası'nda Zonguldakspor'a atmıştır. Hakan Şükür Dünya Kupası tarihinde atılan en hızlı golün sahibidir. 2002 Dünya Kupası'nda Türkiye'nin Güney Kore ile yaptığı üçüncülük maçında maçın başlama vuruşundan 10.8 saniye sonra attığı golle Dünya Kupası tarihine geçmiştir. IFFHS'nin kariyerini sürdüren futbolcuları baz alarak yaptığı 'tüm zamanların en başarılı lig golcüleri listesinde yer alan isimler, oynadıkları, kulüpler, çıktıkları maç sayısı ve attıkları gol sayısı ise şöyle:
İsim Takım Ülke Maç Gol1. Juan Carlos Plata CSD Guatemala Guatemala 513 287
2. Marc Lloyd Williams Rhyl FC Galler 396 278
3. Glenn Ferguson Linfield FAC Kuzey İrlanda 536 276
4. Maksim Gruznov Trans Narva Estonya 365 268
5. Hakan Şükür Galatasaray TÜRKİYE 534 268
6. Şota Arveladze Levante Gürcistan 430 263
7. Damian Mori Gosford Avustralya 495 259
8. Henrik Larsson Helsingborgs İsveç 442 253
9. Francisco Borgetti Monterrey Meksika 448 247
10. Juan García Rivas Mineros Venezüella 540 243
11. Rivaldo AEK Atina Brezilya 478 234
12. Roy Makaay Feyenoord Hollanda 471 233