Uydu yapılandırmasında diseqc seçimlerini doğru yaptınız mı ?
Yani iki uyduya göre seçim yapacaksınız ?
Uydu seçimleriniz tamam ise, cihaz diseqc sviç seçiyor ve bu nedenle 2nci uydudan sinyal alamamış olabilirsiniz.
Diseqc seçip seçmediğini şöyle anlayabilirsiniz. Diseqc'in yanına gidip, çanak girişlerini değiştirin. Sonra cihazda anten ayarlarında uydu tanımlamalarını tekrar yapın. Sviçte kablo yer değişimiyle, sinyal alamadığınız uydudan sinyal aldıysanız, cihaz sviç seçiyor demektir.
Çaresini değişik diseqc sviçleri deneyerek bulmaya çalışırsınız.
13-08-2020, 12:26
tayf_mustafa
Evet üstadım,dediğiniz gibi çıktı,daizekte yer değişimi deddiğiniz gibi çıktı.Şu an yer değişimi ile Eutelsat16,yükledi.İlginize ve bilgilendirmeniz,için çok,teşekkür ederim.Cccam yükleme her halde USB,ile olacak Galiba,saygılar....
13-08-2020, 13:24
serkanguzel
Alıntı:
tayf_mustafa Nickli Üyeden Alıntı
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Cccam yükleme her halde USB,ile olacak Galiba,
ccam yükleme cihazın add-on panelini kontrol edin, belki orada vardır. Add-On panelde yoksa, cihaza pc ile ftp'den bağlanıp, dosya göndermeniz lazım.
13-08-2020, 14:28
tayf_mustafa
Üstadım eklentilerde hangi dosya içinde cccam olması gerek,ben USB,ile enigma2-softcams-oscam-all-images_11.576-emu-r798-arm+mips_all.ipk,bu dosyayı yüklemek istedim,eklentilerde softcam sayfası ekranda görülmüyor.Saygılar...
13-08-2020, 15:00
serkanguzel
Alıntı:
Üstadım eklentilerde hangi dosya içinde cccam olması gerek,ben USB,ile enigma2-softcams-oscam-all-images_11.576-emu-r798-arm+mips_all.ipk,bu dosyayı yüklemek istedim,eklentilerde softcam sayfası ekranda görülmüyor.Saygılar...
Add-on panelde extensions içinde cccam yoksa, pc ile ftp'den bağlanıp, manuel yüklemeniz gerekmektedir.
Ya da yine aynı şekilde cihaza ftp'den bağlanıp softcam panel kurun. Sonra softcam panel'e bağlanıp, uzaktan kumanda ile istediğiniz emulatörüp kurup-kaldırın. Softcam panelin kurulumu burada anlatılmış ;
_https://www.turk-dreamworld.com/threads/1168127-All-SoftCam-Pack-openATV
Sayfaya giderken, baştaki alt çizgiyi kopyalamayın.
Şu video da yüklemeye yardımcı olacaktır ; Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Üstadım,ilginize teşekkür ederim.işlemlerde,uygulamalarda yapılması gereken odak işlevi bulma yerleri ile cihazı daha detaylı tanıma gerekiyor.Örneğin ağ bağlanması bile uyumlu olmadı.Herneyse tekrar,ilginize teşekkür,ederim.Bu cihaz diğer cihaza göre biraz teferuatlı daha mewzuatlı bir şekil de cihaza adepte olmak,gerek,iptv,ve cccam,oscam manuel mevcut değil galiba ,Saygılar....
13-08-2020, 21:26
serkanguzel
Alıntı:
Bu cihaz diğer cihaza göre biraz teferuatlı daha mewzuatlı bir şekil de cihaza adepte olmak,gerek,iptv,ve cccam,oscam manuel mevcut değil galiba
Evet bu konu başlığında daha önceki mesajlarımda değindiğim üzere, biraz teferruatlı cihazdır. Zamanla alışırsınız. Önünüze yalnızca bir konuyu alıp, onu iyice öğrenmeye çalışın. Sonra diğerine geçersiniz. Yani sindire sindire öğrenirseniz, bir haftada adaptasyonu sağlarsınız.
Cccam, Oscam kurulumu bir önceki mesajımda verdiğim softcam panel üzerinden rahatlıkla yapılabilir. Cccam ve Oscam'ı isterseniz ftp üzerinden manuel olarak ta yükleyebilirsiniz. Softcam panel kolaylık olur diye belirtmiştim.
IPTV için ise, bir önceki sayfada 61 no'lu mesajımda bahsettiğim gibi, Add-On 'a girip, XC plugini kurun. Sonra işte buradaki listeyi cihaza atarsınız ; Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
PC'de Notepad++ kurulu ise, m3u listesini notepad++ ile açıp, istediğiniz gibi sıralayıp, ekleme , çıkarma yaparak, bu listeyi cihaza gönderebilirsiniz.
Listeyi cihazda yükledikten sonra uzaktan kumanda ile de düzenleyebilirsiniz. Liste açık iken, menü tuşuna basın, orada liste düzenleme ile ilgili seçenekler çıkacak.
Yine liste düzenleme işini DreamboxEdit ile de yapabilirsiniz ; Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Yani hangisi kolayınıza gelirse yada hangisini tercih ediyorsanız...
E2 cihazların en güzel taraflarından biri de, iptv kanalları ile uydu kanallarını aynı listede listelemek mümkündür.
Uydu yayınlarında kanal geçiş hızı 1 saniye civarı... Aynı şekilde iptv 'de de kanal geçişleri hızlı, bu cihazla. Cihazın işlemcisinin codec'lerle uyumu oldukça güzel yani.
Ayrıca bu cihazla elde edilen görüntü kalitesini, diğer cihazlarda yakalamak mümkün değil. Bende 55" LG c9 serisi Oled tv var. Çok cihaz denedim, bu huawei'nin işlemcilerinin görüntü ölçeklemesi( scaling ) harika...
Hasılı; geriye cihaza hakim olup, kullanmak kalıyor.
14-08-2020, 14:59
tayf_mustafa
Alıntı:
serkanguzel Nickli Üyeden Alıntı
Evet bu konu başlığında daha önceki mesajlarımda değindiğim üzere, biraz teferruatlı cihazdır. Zamanla alışırsınız. Önünüze yalnızca bir konuyu alıp, onu iyice öğrenmeye çalışın. Sonra diğerine geçersiniz. Yani sindire sindire öğrenirseniz, bir haftada adaptasyonu sağlarsınız.
Cccam, Oscam kurulumu bir önceki mesajımda verdiğim softcam panel üzerinden rahatlıkla yapılabilir. Cccam ve Oscam'ı isterseniz ftp üzerinden manuel olarak ta yükleyebilirsiniz. Softcam panel kolaylık olur diye belirtmiştim.
IPTV için ise, bir önceki sayfada 61 no'lu mesajımda bahsettiğim gibi, Add-On 'a girip, XC plugini kurun. Sonra işte buradaki listeyi cihaza atarsınız ; Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
PC'de Notepad++ kurulu ise, m3u listesini notepad++ ile açıp, istediğiniz gibi sıralayıp, ekleme , çıkarma yaparak, bu listeyi cihaza gönderebilirsiniz.
Listeyi cihazda yükledikten sonra uzaktan kumanda ile de düzenleyebilirsiniz. Liste açık iken, menü tuşuna basın, orada liste düzenleme ile ilgili seçenekler çıkacak.
Yine liste düzenleme işini DreamboxEdit ile de yapabilirsiniz ; Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Yani hangisi kolayınıza gelirse yada hangisini tercih ediyorsanız...
E2 cihazların en güzel taraflarından biri de, iptv kanalları ile uydu kanallarını aynı listede listelemek mümkündür.
Uydu yayınlarında kanal geçiş hızı 1 saniye civarı... Aynı şekilde iptv 'de de kanal geçişleri hızlı, bu cihazla. Cihazın işlemcisinin codec'lerle uyumu oldukça güzel yani.
Ayrıca bu cihazla elde edilen görüntü kalitesini, diğer cihazlarda yakalamak mümkün değil. Bende 55" LG c9 serisi Oled tv var. Çok cihaz denedim, bu huawei'nin işlemcilerinin görüntü ölçeklemesi( scaling ) harika...
Hasılı; geriye cihaza hakim olup, kullanmak kalıyor.
Üstadım öncelikle selamlar,cihazı karaköyde uyducuya götürdüm,pek iç açı şeyler söylemedi cihaz hakkında,başına dert almışsın dedi bana,yükleme yaptı,cihaza XC,sistemini yükledi fakat,Softcam yükleme yapamadı,cihaza Softcam yüklesi mesi olmadığınğı söyledi.İşlerin hepsi hiç çıktı,herşey nafile,Saygılar.....