Kadınlar cepten aldatıyor
Kadınlar cepten aldatıyor
17 Mayıs 2007 Perşembe 11:40
Cep telefonuyla mesajlaşmayı erkeklerden daha çok seven kadınların sms’lerle partnerlerini aldatma oranı erkeklere göre daha yüksek.
İngiltere’de bir telefon firması tarafından yapılan araştırmaya katılan kadınların cep telefonu mesajıyla partnerlerini, erkeklere göre daha çok aldattığı ortaya çıktı. Sonuçlara göre kadınların 5’te biri sevgilisini cep telefonu mesajı aracılığıyla başka bir erkekle aldattığını itiraf etti.
Çıkan sonuçlara göre ankete katılan her 10 kadından 9’u tanıdıklarına düzenli olarak sms mesajı atarken 10 erkekten 7’si çevresindekilerle iletişim kurmak için cep telefonu mesajını tercih ediyor. Ayrıca ankete cevap veren her 5 kadından 1’i cep telefonuyla mesajlaşmadan yaşayamayacağını belirtirken her 10 erkekten sadece 1 tanesi aynı düşünceyi paylaşıyor.
GSM operatörleri ucuzlukta
GSM operatörleri ucuzlukta
17 Mayıs 2007 Perşembe 11:39
Yurtdışı tarifelerde fiyatları aşağı çekerek rekabeti sınır ötesine taşıyan operatörler, şimdi de birbirleri arasında indirimli konuşma imkânı veriyor.
İlk atağı yapan Vodafone, diğer mobil operatör aboneleriyle indirimli görüşme imkânı sağlayan 'seç konuş' kampanyasını hizmete sundu. Kampanya kapsamında seç konuş mobil hat paketini seçen faturalı hat sahipleri KDV dahil 8 yeni lira ek ücret ödeyerek diğer mobil operatörlerle 300 dakikaya kadar olan görüşmelerini 20 yeni kuruştan gerçekleştirecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Vodafone, seç konuş paketinin Vodafone tarifeleri içinde diğer operatöre doğru uygulanan en düşük fiyat olduğunu bildirdi. Yeni paketi seçen aboneler aynı zamanda paketin sunduğu fırsatlardan da yararlanarak kendi tarifesini de oluşturabilecek. Öte yandan 300 dakikadan sonra yapılacak aramalar 30 yeni kuruş üzerinden ücretlendirilecek. Ücretlendirme periyodu dakika üzerinden yapılacak ve abonenin yaptığı 1 saniyelik görüşme bile 1 dakika sayılıp ücretlendirilecek.
Ya galibiyet ya galibiyet
Ya galibiyet ya galibiyet
17 Mayıs 2007 Perşembe 11:37
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, erken gelen şampiyonluk nedeniyle takımda bir rahatlama olmayacağını vurgulayarak,
Galatasaray maçına galibiyet için çıkacaklarını söyledi.
Fenerbahçe Televizyonu'na, 19 Mayıs Cumartesi günü Galatasaray ile oynayacakları derbi maçla ilgili açıklamalar yapan Brezilyalı teknik adam, Fenerbahçe'nin hedefinin her maçta galibiyet olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
''Şampiyonluk nedeniyle takımda bir rahatlama kesinlikle olmayacak. Her şeyden önce oynayacağımız maçın ismi Galatasaray-Fenerbahçe. Yaptığımız işe saygı göstermeliyiz. Fenerbahçe her maçında 3 puan için sahaya çıkar. Bir de ezeli rakiplerden biriyle oynuyorsa, maçın önemi daha da artar. Oraya 3 puan için gideceğiz.''
Suzuki satışlarını artırdı
Suzuki satışlarını artırdı
17 Mayıs 2007 Perşembe 11:30
Suzuki, Japon mali yılı sonu olan Mart 2007 itibarıyla 3,2 trilyon yen satış cirosu elde etti.
Suzuki'den yapılan açıklamaya göre, aynı dönemde satışlarını yüzde 7,4 artıran şirket, 2 milyon 222 bin adetlik satış rakamını yakaladı.
Satış cirosu yüzde 15,2 artışla 3,2 trilyon yene ulaşan Suzuki, Mart 2008'e kadar 2 milyon 405 bin adetlik satışa ulaşmayı hedefliyor.
Suzuki, satışlarını Türkiye'de de geçen yılın ilk dört ayına göre yüzde 30 oranında artırdı.
Suzuki Türkiye Murahhas Azası Ali Savcı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, dünyada ve Türkiye'de otomotiv sektörünün duraklama noktasına geldiğini aktararak, buna karşın Suzuki'nin hem global ölçekte, hem de Türkiye pazarında gösterdiği büyümenin markanın ve modellerinin başarısını ortaya koyduğunu ifade etti.
Derbi öncesinde İl Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı
Derbi öncesinde İl Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı
14:22
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında cumartesi günü oynanacak karşılaşma öncesinde İl Güvenlik Kurulu toplantısı İstanbul Valiliği'nde yapıldı. Vali Yardımcısı Ergun Güngör başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Fenerbahçe adına yönetim kurulu üyesi Ömer Temelli, Galatasaray Kulubü adına ise yönetici Fatih Gökşen katıldı.
Toplantının bitiminde açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Güngör, Turkcell Süper Lig'de şampiyon olan Fenerbahçe'yi kutladığını belirterek, "Cumartesi günkü derbide Fenerbahçe taraftarına 1162 bilet ayrıldı. Bu önemli karşılaşmada yine taraftarların toplu olarak gelmesi yasaktır. Her iki taraftada geniş güvenlik önlemleri alacağız. Sarı-lacivertli taraftarlar en geç 17.30 gibi stada gelsinler" dedi.
ŞAMPİYONUN ALKIŞLANIP ALKIŞLANMAMA MEVZUSU
Öte yandan İl Güvenlik Kurulu Toplantısı'nda yer alan iki kulübün yöneticileri şampiyon Fenerbahçe'nin alkışlanıp alkışlanmaması konusunda Türkiye'nin henüz buna hazır olmadığı konusunda birleşti.
Yönetici Gökşen, şampiyon Fenerbahçe'nin Ali Sami Yen Stadı'nda alkışlananıp alkışlanmayacağı konusunda şöyle konuştu:
"Rakibimizi Galatasaray'a yakışır bir şekilde ağırlayacağız. Alkışlanma mevzusunda Türkiye'nin henüz buna hazır olmadığını düşünüyorum. Bu konuyu bence taraftarımıza ve zamana bırakalım"
Gökşen, Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için Fenerbahçe maçını mutlaka kazanmak istediklerini sözlerine ekledi.
Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Temelli de, Galatasaray ile oynayacakları maçta dostluğun kazanması gerektiğini belirterek, "Rakibimizin bizi alkışlama mevzusuna gelince Türkiye'nin buna hazır olmadığını düşünüyorum" diye konuştu. Ömer Temlli, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un Kadıköy'e gelip kupayı kendilerine vermeyi beklediklerini sözlerine ekledi.
G.Saray Teknik Direktörü Gerets: Hedefimiz hala ikinciliks
G.Saray Teknik Direktörü Gerets: Hedefimiz hala ikincilik
14:20
Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, hedeflerinin hala ikincilik olduğunu söyledi.
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlediği haftalık basın toplantısında konuşan Gerets," Derbi maçına çok motive olmuş bir şekilde çıkacağız. Maçın önemi büyük hedefimizde ikincilik olduğundan dolayı bu maçı kazanırsak bizim için başarı olacaktır." şeklinde konuştu.
Tecrübeli Teknik adam, oyuncuların Fenerbahçe maçında oynamak için çok istekli ve arzulu olduğunu belirterek, ''Takım çok istekli örnek olarak ağrısı olmasına rağmen Hasan Şaş bugün takımla idmana çıktı. Arda'da uzun sir süre sonra takımla birlikte idmanlara çıkmaya başladı ve çok büyük bir ilerleme kaydetti." dedi.
GERETS: ''YÖNETİM HER ÇIKAN HABERİ YALANLAMAK ZORUNDA DEĞİL''
Bir basın mensubunun Galatasaray'ın Feldkamp'la anlaştığı yönünde bazı haberler çıktı yönetimde bu haberlerin hiçbirini resmi siteden yalanlamadı bu haberler hakkında ne düşünüyorsunuz demesi üzerine Gerets, şöyle konuştu:
'' Yönetim çıkan her haberi yalanlamak zorunda değil. Ayrıca benim yaptığım işler belli mukavelemde devam ediyor bende mukavelemi devam ettirmek istiyorum''
Erik Gerets, şampiyon Fenerbahçe'nin Ali Sami Yen Stadı'nda alkışlanıp alkışlanmayacağı konusuyla ilgili olarak ise,'' Tribündeki birkaç geri zekalının bana yabancı madde atmasını bütün kulübe biçmek doğru olmaz. Türkiye, Yunanistan gibi ülkelerde böyle reaksiyonları görmemiz zor. Eğer alkışlama olayı olursa çok güzel olur" dedi
Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'in "5 futbolcu ile anlaştım" şeklinde çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Gerets, "Böyle bir olaydan haberim yok. Öyle bir şey olduğunu zannetmiyorum" diye cevap verdi.
Viyana-Ankara seferini yapan Avusturya uçağı acil iniş yaptı
Viyana-Ankara seferini yapan Avusturya uçağı acil iniş yaptı
14:18
Viyana-Ankara seferini yapan Avusturya Hava Yollarına ait yolcu uçağı, yolculardan birinin rahatsızlanması üzerine Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye mecburi iniş yaptı.
Budapeşte Feri Hegy havaalanının sözcüsü Domokos Szollar, uçak Romanya hava sahasındayken bir yolcunun kalbiyle ilgili bir rahatsızlık yaşadığını, bunun üzerine uçağın Macaristan'da mecburi iniş yaptığını söyledi.
Sözcü, uçağın yarım saat içinde Ankara'ya gitmek üzere havalanacağını da belirtti.
Türkiye Rusya’ya doğru kayıyor
Türkiye Rusya’ya doğru kayıyor
12:51
Almanya'nın eski Dışişleri Bakanı Joschka Fischer, AB liderlerini Türkiye'yi kucaklamaya, Birliğe almaya çağırdı. AB liderlerinin tutumu nedeniyle Türkiye'nin Rusya'ya doğru kaydığını vurgulayan Fischer, AB'nin yaklaşımı için "Çok miyop olduğunu düşünüyorum" dedi.
Schröder yönetimi sırasında 1998-2005 döneminde Almanya'nın Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Fischer, Ottawa'daki Ulusal Sanat Galerisi'nde verdiği konferansta "AB, Türkiye'yi kucaklamalı" mesajını verdi.
Kanada basınına göre, Irak savaşının kaybedildiğini, yeni Amerikan başkanının asıl görevinin Irak'tan geri çekilmek olacağını savunan Fischer, Irak'taki bölünmeler ve kaosun, İran için "gerçekleşen hayal" olduğunu da söyledi.
Ortadoğu'daki herhangi bir krizin Avrupa için sonuçları olacağını vurgulayan Fischer, Türkiye'nin AB sürecine de değinirken de Türkiye'nin Ortadoğu konusunda önemli bir oyuncu olacağını belirterek AB liderlerini Türkiye'yi Birliğe almaya çağırdı.
Türkiye'nin, AB liderlerinin üyeliğini kolaylaştırma isteksizliği nedeniyle, Rusya'ya doğru kaymakta olduğunu öne süren Fischer, AB'nin tutumu için "Çok miyop olduğunu düşünüyorum" dedi.