Irak'ta Kürt köyünde katliam
Irak'ta Kürt köyünde katliam
19 Mayıs 2007 Cumartesi 14:42
Irak'ın kuzeyinde, İran sınırındaki Mandeli yakınlarındaki bir Kürt köyüne düzenlenen saldırıda 15 Iraklı sivilin öldüğü bildirildi.
Yerel yetkililer, üniforma giymiş silahlı kişilerin düzenlediği saldırıda 15 Şii Kürtün öldüğünü belirtti.
Samsun'da miting heyecanı
Samsun'da miting heyecanı
19 Mayıs 2007 Cumartesi 14:40
Cumhuriyet Mitingi Düzenleme Komitesi Başkanı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Şükrü Kumbasar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun bir katılımla gerçekleşmesini bekledikleri mitingle ilgili gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını söyledi.
Kumbasar, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in birlikte katılacak olmalarının mitinge katılımı artırabileceğini belirtti.
İl dışından katılacaklar için kentin 2 ayrı noktasında toplanma bölgesi oluşturulduğunu, burada toplanıldıktan sonra toplu olarak saat 11.00'deki miting için Cumhuriyet Meydanı'na yürüneceğini ifade eden Kumbasar, ''Cumhuriyet Mitingi'nin adı Cumhuriyet olan bir meydanda yapılması bizim için çok önemli. Ancak, kalabalıklar sadece meydanı doldurmakla kalmayıp yol ve güzergahlar da miting alanı olacak'' diye konuştu.
Kumbasar, kendisinin yapacağı açılış konuşmasından sonra Prof. Dr. Türkan Saylan, Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, gazeteci Hulki Cevizoğlu ve avukat Şenal Saruhan'ın mitingde birer konuşma yapacaklarını belirtti.
Selda Bağcan, Sadık Gürbüz ve Rahmi Saltuk'un da mitinge şarkılarıyla destek vereceğini ifade eden Kumbasar, ayrıca yerel sanatçıların da çeşitli parçaları seslendireceklerini kaydetti.Bu arada, çoğunluğu kent dışından gelmiş çok sayıda bayrak satıcısının kentin çeşitli bölgelerinde satış yaptıkları gözleniyor.
Derbi öncesi Fener'de ilk 11 kavgası
Derbi öncesi Fener'de ilk 11 kavgası
19 Mayıs 2007 Cumartesi 14:38
Yönetim: “G.Saray derbileri önemlidir. Sahaya ‘As’ futbolculardan kurulu kadro çıksın”
F.Bahçe’de yönetim ile teknik direktör derbi için birbirine girdi:
Yönetim: “G.Saray derbileri önemlidir. Sahaya ‘As’ futbolculardan kurulu kadro çıksın”
Zico: “Şampiyonluk sonrası motivasyonu bozulanlar yerine yedeklere şans vereceğim.”
Fenerbahçe'de yönetim ile teknik direktör Arthur Zico arasında bugün oynanacak G.Saray derbisi öncesi ilginç bir ’kadro savaşı’ yaşanıyor. Sarı-lacivertli yönetim, ezeli rakipleri karşısına takımın ’tam kadro’ çıkmasını istiyor. Bu zorlu mücadeleyi ’prestij’ olarak gören F.Bahçe yönetimi, Ali Sami Yen Stadı’ndaki maçtan da ’başı dik’ çıkmanın planlarını yapıyor. Ancak Zico ise “Nasıl olsa şampiyon olduk. Oynamayan futbolcuları ilk 11’de sahaya süreceğim” fikrinde
ALEX-KEZMAN YEDEĞE
Zico'nun G.Saray derbisinde sakatlığı bulunan Appiah’ın yanı sıra Önder, Lugano, Ümit, Alex, Kezman ve Deivid’i ilk 11’e almayıp, yedek kulübede oturtmayı hedeflediği öğrenildi. Brezilyalı çalıştırıcı Serkan, Can, Uğur, Kemal, Aurelio ve Semih’e ilk 11’de şans verecek. Yöneticiler Zico’yu bu düşüncesinden vazgeçirmek için dün Brezilyalı hocayla yaptığı görüşmede adeta pazarlık yaptılar
Arda derbide oynamak istiyor
Arda derbide oynamak istiyor
19 Mayıs 2007 Cumartesi 14:34
Fenerbahçe ile bugün oynayacağı ‘kritik’ derbi öncesi Hasan Şaş ve Arda, Gerets’e “Oynamak istiyoruz” dedi.
G.Saray, gelecek sezon Avrupa’daki kaderini belirleyecek F.Bahçe derbisine tam konsantre şekilde hazırlanırken bir iyi, bir de kötü haberle maç saatini beklemeye başladı.
Florya’da dün gerçekleştirilen idmana özel istek ve izinle çıkan Hasan Şaş, ağrılarınının geçmemesi nedeniyle çalışmayı yarıda bırakmak zorunda kaldı. Bir diğer sakat isim Arda Turan ise teknik heyetin yüzünü güldürdü.
Teknik direktör Eric Gerets’e, Hasan Şaş gibi “Oynamak istiyorum hocam” diyen Arda, çalışmada adeta şov yaparken, bu durum takım arkadaşlarını bile hayrete düşürdü.
Şampiyonlar Ligi için büyük önem taşıyan F.Bahçe derbisinde çıkarabileceği en iyi 11’i seçmekte bir hayli zorlanan Gerets’in, Arda’nın sergilediği bu performans nedeniyle aklı daha da karıştı..
Deniz Seki ufak hesaplar yapmıyor
Deniz Seki ufak hesaplar yapmıyor
19 Mayıs 2007 Cumartesi 14:33
Deniz Seki modacı Siren Ertan'dan aldığı elbiselerin parasını ödemediği yolunda çıkan haberlere cevap verdi.
'Geçtiğimiz günlerde birçok yazılı basın mecrasında Siren Ertan'dan aldığım elbiselerin ücretlerini ödemediğime dair gerçek dışı haberler yer almıştır. Siren Ertan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, elbiselerin tarafımca alındığı ve geri verilmediğini belirtmiştir. Star Avcısı programında giymem amacıyla, yapımcı firmanın kendisinden ücretsiz olarak temin ettiği üç elbisenin bir tanesi kullanılmadan geri gönderilmiş, kalan ikisi ise sadece söz konusu programda giyilmiş ve geri verilmek üzere, Siren Ertan ile muhatabının yapımcı firma olmasına rağmen, bağlantıya geçilmiştir. Defalarca aramamıza rağmen, iki elbisenin geri alınması için asistanlarıma cevaben geri dönülmemiştir. Üzülerek belirtmeliyim ki, hayatımın hiçbir döneminde bu ve benzeri küçük hesaplar peşinde koşmadım. Yapılan açıklamaları kişilik haklarıma saygısızlık olarak nitelendiriyor, bu ve benzeri yaklaşımlara izin vermeyeceğimi bir kez daha belirtmek istiyorum.'
Yeni Şafak'ta bir ilk yaşandı
Yeni Şafak'ta bir ilk yaşandı
19 Mayıs 2007 Cumartesi 14:33
Yeni Şafak’ta Fatma Demircioğlu haber müdürlüğüne getirildi. Bu operasyonla birlikte Fatma Demircioğlu, Yeni Şafak’ın ilk kadın haber müdürü oldu. Karaalioğlu, Haber Müdürlüğü pozisyonununda bulunan Mustafa Kartoğlu’nu Yazıişleri Müdürü, Gündem Editörü Fatma Demircioğlu’nu ise Haber Müdürü olarak görevlendirdi.
Bu operasyonla birlikte Fatma Demircioğlu, Yeni Şafak’ın ilk bayan haber müdürü oldu. Mustafa Karaalioğlu’nun bu son operasyonu eski ekibine vefa olarak yorumlanıyor.
Kemik için 10 dakika güneş
Kemik için 10 dakika güneş
19 Mayıs 2007 Cumartesi 14:29
. En önemli D vitamini kaynağının güneş olduğunu hatırlatan Türkiye Osteoporoz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Merih Sarıdoğan, “Vücudunuzun besin kaynaklarından aldığı Kalsiyumdan yararlanmasını istiyorsanız, her gün mutlaka 10 dakika el ve ayaklarınızı direk güneşte tutun” önerisinde bulundu.
GÜNEŞ YOKSA KEMİKLER GÜÇSÜZ
Prof. Dr. Sarıdoğan, özellikle kış güneşinin D vitamini sentezi için yeterli etkisinin bulunmadığını, bu nedenle özellikle Kasım ile Mart ayları arasında D vitamini takviyesi önerdiklerini belirtiyor. Güneş dışında süt ve süt ürünleri, yeşil sebzeler, kılçıklarıyla yenilen sardalye ve hamsi gibi balıklar zengin kalsiyum kaynakları.
Hüsnü ve Deniz beraber çoşturdu
Hüsnü ve Deniz beraber çoşturdu
19 Mayıs 2007 Cumartesi 14:24
17’nci Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali'nde Hüsnü Şenlendirici ile Deniz Seki 40 bin kişiye konser verdi.
Sahneye önce Hüsnü Şenlendirici çıktı. Şenlendirici kalabalığı klarnetiyle çaldığı parçalarla coşturdu. Daha sonra ‘Hüsnü’ tezahüratlarıyla sahneye çıkan Deniz Seki birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi. Seki yağmurdan ıslanan sahnede yalın ayak konser verdi. Profesyonel olduklarını ve sadece işlerini yaptıklarını belirten sanatçılar, birlikte görüntü vermezken, özel hayatlarının kimseyi ilgilendirmediğini söyledi.
Festivaldeki konsere ilk başta çıkmak istemediğini belirten ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici, “Aslında bu konsere çıkmak istemiyordum, ama olaylar ortaya çıkmadan önce anlaşılmış olduğu için çıktım. İşimi yapmak istiyorum'' dedi. Şenlendirici, Nazire Şenlendirici ve Deniz Seki ile ilgili sorulara cevap vermedi. Daha sonra festival alanında sahneye çıkan Hüsnü Şenlendirici'nin, klarnetiyle çaldığı müzik parçaları, binlerce Kırklareli'yi coşturdu. Yaklaşık 1 saat sahnede kalan Şenlendirici, sahneyi sevgilisi Deniz Seki’ye bıraktı ve hemen otomobiline binerek konser alanından ayrıldı.
Peşmergeler sınıra yığınak yapıyor
Peşmergeler sınıra yığınak yapıyor
19 Mayıs 2007 Cumartesi 14:20
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınırda PKK’lı teröristlere karşı başlattığı operasyonun ardından Kuzey Irak’taki peşmergelerin de sınıra yığınak yapmaya başladığı öne sürüldü.
1200 peşmergenin Derebün, Karavola ve Bacuka’da Türkiye’ye karşı karakol kurduğu belirtildi. Buradaki peşmergelere TSK’nın sınırı geçmesi karşısında “vur emri” verildiği iddia edildi.
DHA’nın Kuzey Irak’taki yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, peşmergelerin Zaho'ya yakın sınır kesiminde tatbikat yaptıkları da belirtildi. Zaho’nun Batufa kasabasından Suriye sınırına kadar bölgeyi kapsayan karakollara Kürt asıllı askerlerin yerleştirildiği de vurgulandı.