tesekkürler
tesekkürler
emeği geçenlere teşekkürler
9400vcı ile 9400cı arasında ne fark var
bir deneyim bakalım benim model 4150 goldmsater
teşekkürler elinize sağlık
selam arkadaşlar benim yeğende topfield 4000 pvr cihaz var bu cihazda emu varmı bilmiyorum emu kodu kac hiç bilgim yok sizden ricam bu cihazın emu kodu varsa kaçtır veya bu cihaza biss menülü emu yazılımı atmak istiyorum eger bu cihaza emu atılıyosa buraya eklermisiniz eger emu atılmıyosa bu cihazı başka hangi marka cihazlara dönüştürebiliriz bu konuda yardımlarınızı bekliyorum yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler
arkadaş eline sağlık:45::45:
9400 CI ile 9400 V CI arasındaki en belirgin fark arkada bulunan çıkışlardır.(AUDİO,VİDEO).TV ye aktarım yapılan ses ve görüntü çıkışlarıdır.Alıntı:
Cihazın arkadaki çıkışlar kare olarak siyah,kırmızı üstte hemen altında sarı,beyaz olarak dizilmişse bu 9400 CI dır,yani eski boarda sahiptir.
Eğer bu çıkışlar di*** olarak dizilmişse ve arkasında siyah renkli çıkış yoksa bu yeni boardludur ve 9400 VCI dır.
Bir diğer fark ise 9400 VCI da S-Video çıkışı mevcuttur.Eski 9400 CI da mevcut değildir.Bir başka ve önemli fark bordun devre yapısında farklı bir İBM işlemci entegre kullanılmıştır.Bu eski modele nazaran biraz daha küçük ama çok seri bir işlemci modelidir.İBM işlemcinin modeli Vulcano olduğu için 9400 CI -9400 VCI olmuştur.Bu V harfi İBM işlemcinin modelinden gelen V dir.(Vulcano).
Bir başka farklılık eski boarda LNB entegresi yoktur.Yani normal 9400 CI da onun yerine B772 transistörü bu görevi yapıyordu,algılama biraz daha hızlı olsun diye hem bu transistör yerine LNB entegresi gelmiş hemde Vulcona İBM işlemci kullanılmıştır 9400 VCI da.
teşekkür ediyorum