Gazetelerden sizler de okudunuz muhakkak. TRT'den danışman olarak ayda 50.000,_ TL. maaş alan kimse de bu paranın hakkını vermeli. (Veya hakediyor ki veriyorlar)
Printable View
Neden anlamadım brnden alıntı yapan üç arkadaşda aynı tarafın üyeleri oysa ben lafı ortaya konuştum.
herkes duyarlıdır.... ancak bazısının sesi çok çıkar bazısının az, bazısı kırıcı konuşur bazısı mülayim. ülkenin sorunları.... sadece bu konuya yazı yazanları ilgilendirmiyor.... hepimizi ilgilendiriyor... bu gemide hepimiz varız. hükümetin icratlarını beğenip beğenmemek insanları kırarak kendi fikrini kabul ettirmeye uğraşmakla olmaz.seçim zamanı gidersin sandık başına verirsin oyunu al aşağı edersin hükümeti olur biter ben gelişmiş deokrasilerde böyle oluyor biliyorum.... yoksa yanlışmı biliyorum.......gerçek demokrasilerde sesi fazla çıkan haklımı oluyor acaba. insanları kırmak gerçek drmokratlıkmı yoksa.ben demokrasiyi severim demokrasi aşığıyım insanların birbirini kırmasıyla demokrat olunuyorsa söyleyin bende öyle yapayım.GENEDE KIRDIMSA AFFOLA.
Dünyanın en iyi beş ekonomistinden biri olarak gösterilen Harvard Üniversitesi profesörü Kenneth Rogoff geçen hafta BBC’de bir açık oturuma katıldı. İşte Rogoff'un şok sözleri!
Türkiye kriz yokmuş gibi davranıyor ama kriz giderek daha fazla etkili olmaya başladı.
2001 krizinden farklı olarak uçuruma yuvarlanan Türkiye’nin çevresinde tutunabileceğ i bir dal da yok. Çünkü herkes kendi derdinde.
BDDK’nın verdiği rakamlara göre 2 milyon 100 bin kredi kartı veya tüketici kredisi ödenmiyor ve bankalar bunlar için takibe başladılar. Bu rakam çığ gibi büyüyecek.
İşsiz sayısı 2 milyon 900 bin.
Sonbahardan bu yana işini kaybedenlerin sayısı yarım milyonun üzerinde.
Bu verdiğim rakamlar 10 günlük.
Bugün durum daha da vahim olabilir.
IMF ile görüşmeler önce e-posta düzeyine indi ardından da kesildi.
Kamu rakamları geçen aya kadar iyi gidiyordu ama geçen ay verilen açık 5 ay için öngörülen kadar çıkınca orada da olumsuz sinyaller gelmeye başladı.
Durum giderek vahimleşecek.
Piyasalar durunca kamu maliyesi de duracak.
Vergilerin yüzde 70’i dolaylı vergi.
Piyasada hareket yoksa vergi de yok demek.
Devletin gelirleri acımasızca düşecek.
Nisan'dan sonra işler iyice sarpa sarabilir.
Türkiye seçime kilitlenmiş, olan bitenin farkında değil.
Başbakan Erdoğan “Okumayın” diyerek durumu kurtarmaya çalışıyor.
Tamam gazete okumayın da eve gelen icra kağıtlarını da mı okumayacak bu millet.
Bence okumak lazım.
Herkesten çok da Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın okuması lazım.
Mesela bu yazıyı.
Dünyanın en iyi beş ekonomistinden biri olarak gösterilen Harvard Üniversitesi profesörü Kenetth Rogoff geçen hafta BBC’de bir açık oturuma katıldı.
Rogoff açık oturumda gelişmekte olan ülkeler için son derece olumsuz bir tablo çizdi.
Gelişmekte olan ülkelerin bu krizinden çok olumsuz etkileneceklerini söyledi, borç ödemekte zorlanacakları nı belirtti ve bazı ülkelerin iflas edebileceklerini anlattı. Rogoff’a bu ülkelerin hangileri olduğu soruldu.
Rogoff yanıtladı: “Umarım olmaz ama muhtemelen Türkiye”
Rogoff’a gore özellikle özel sektörün dış borçları büyük bir risk ve Türkiye IMF anlaşmasını erteledikçe bu risk büyüyor.
Aslında bir Türkiye dostu olan Rogoff özetli Türkiye’nin iflasın eşiğinde olduğunu ama bunun farkında olmadığını söylüyor.
Rakamlar da Rogoff’u haklı çıkaracak cinsten.
Habertürk Ekonomi Servisi'nin yaptığı hesaba gore 2008’in 3. çeyreğinde Türkiye’nin dış borç tablosu şöyle:
Kamu borçları: 78,7 milyar dolar
TCMB borçları: 14,3 milyar dolar
Özel sektör borçları: 196.2 milyar dolar
Tablo bu ama Türkiye’nin umurunda değil.
Başbakanımız gazeteleri okumayın, inanmayın diyor.
Belki bu da bir yöntem. Dedemin yöntemi.
Rahmetli dedem hiç doktora gitmezdi.
“Niye” diye sorduğumda yanıtına çok gülerdim..
“Hastasın derlerse moralim bozulur”
Hastalanınca kendini tedavi ederdi. Bitki kaynatır, sağına soluna bal sürerdi. Damarları açmak için viski içerdi.
Son gününde beraberdik.
“Bak” dedi “Sapasağlam gidiyorum. Hiç doktora gitmedin. Hiç hasta olmadan Bir kez bile bir reçete okumadan”
Hiç bilmedik neden öldüğünü.
bu rakkamlar söyleninler gercek mi beydemir hocam gercekse durum vahim vergi alınacak sayı azaldıkca devletin yaşaması zor sattıklarının parası ne oldu sizce iktitarda kalma uruna harcandı ama şu an daha kötüsü var aponun partisiyle dirsek teması hapur olayını yaşadık taraf gazetesi 4 saatta serbest kalaçaklar dedi sizce ne oldu olay başından belliydi ortaklıkları hayırlı olsun ama demokrasi yanlış işleniyaor akp apo ortaklığı türkiyeye fayda getirecekse susuyorum ama ben durmak yok yola devam diyemiyorum
abi saygılar boşuna kendini yoruyorsun ondan sonra burada ordunu savunduğun zaman türkiyedeki sorunları ve gerçekleri anlattığında sana ya şakşakçı diyorlar yada belirli zumrelerin reklamını yapma diyorlar karşı tarafada hak vermek zorundayız diyorlar siyaset yapmayın diyorlar o yüzden gerçekten bir şeyler için kendini yorma çünkü değmeyeceğini anladım abi saygılar :(
veysel sen yapma bari ne olur pes etmek bize yakışmaz yoksa atalarımıza haksızlık etmiş oluruz ustalarımızda özür dileyerek sözüm meclisden dışarı taraf olamak bize ySene 2010...
- Son bir yılda insan epigenomunun şifresi çözüldü...
- Görme engelliler için göz yerine geçen mikroçip yapıldı...
- Bilim adamı robot, Aberystwyth Üniversitesi' nde çalışmaya başladı...
- NASA, Ay'da su bulunduğunu açıkladı...
- Maryland Üniversitesi' nde, atomun içindeki veriyi bir metre uzaklıktaki
kabın içine ışınlayarak taşıdılar...
- Büyük Hadron çarpışması ile yerkürenin sırrı aralandı...
- Subaru teleskobu, komşumuz yeni bir gezegen buldu...
- Başta Alzheimer ve kemik erimesi olmak üzere
27 hastalığa çare buldu elin
adamı...
Tüm bunlar ise;
Türklerin "imam" yetiştirip,
onlardan bilgisayarcı,
matematikçi,
fizikçi,
kimyacı,
bilim adamı,
vali,
doktor,
mühendis,
yargıç
yapmak istemelerine denk gelir...
İşte siz kaç gündür
"üniversiteye girişte
katsayı kavgası"
ile bunu
izliyorsunuz. ..
Bu ülkenin Cumhurbaşkanı,
Başbakan'ı, Milli Eğitim Bakanı,
yandaş YÖK
Başkanı,
kimi profesörleri,
kimi aydınları...
Hâlâ çocuklara
"imam" eğitimi verip,
onlardan "her şey"
yapmak için kavga
ediyorlar...
Ama ne yapacaksınız.. .
Dünyanın en gözde,
en cennet toprakları üzerinde,
durup dururken
"çağdışı"
kalmaz insan...
Kalmışsa
bir sebebi olmalı...
akışmaz ama konuşmadıkça birilerinin doğru söylediğini doğru kabul etmek ......??????? bekir çoşkun kusur ettiysem af ola
sende benim yazdıklarımı oku bak bakaılm ne diyorum ırakta amerikan conileri askerimizin kafasına çuval geçirdiğinde niye bu günki gibi tepki vermediniz sizin beğendiniz generaller kendi aralarındaki çürükler bağımsız olduğu söylenilen yargı mensublarının helal süt emmişleri tarafından sorgulanıp içeri alınınca ortalığı ayağa kaldırıp toplanıyolar zirve yapıyolar toplu istifa ile tehdit etmeye çalışıyolar aynı zrveyi çuval meselesinde niye yapmadılar soros mudur ne karın ağrısıdır en ii ihraç ürününüz ordunuz askeriniz dediğinde niye ulumuyodular bana martaval okumayın arkadaşlar hükümetlerin her yaptığı her kes tarafından beğenilmeyebilir çünkü siyasettir her kesin siyasi düşüncesi farklıdır ama tsk nın görevi siyaset değil vatanı milleti korumak ve kollmaktır asıl görevleri budur ve görevlerini yaptıkları takdirde her vatandaşın sevgisini kazanırlar yapmadıkları takdir de kiminin sevgisini kiminin sövgüsünü kazanırlar burakın herkes işini yapsın bu arada cumhurbaşkanını göreve çağırıyorum hsyk yargıtay ve danıştay yetki aşımı bahaneleriyle değişik saçmalıklara imza atmışlardır cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak yetki aşımı yapan zavallıları görevinden almalıdır yoksa vicdanlarda yara açacaktır tarih herkese yaptığının da yapmadığının da karşılığını verecektir
bu borclarla sen öyle diyorsan öyledir doruyu bir siz bilirsiniz ondan memleket bukadar iyi durumda imf başkanı bunu nezaman nerede söyledi bilmiyorum ama afrikada bir kız akbaba karşısında ne haldeydi hatırlarmısın bilmem o fatorafı ceken daha sonra kızı niye kurtarmadım diye kendini vurmuştu yarın aynı şey bizim başımıza geldiğinde imf nin kendini vuracağına inanıyorsan mesele yok tamer41 ama öyle değilse feto gelip kurtarır diyorsan mesele yok bende aynışeyi söylüyomda anlaşamıyoruz afganistanda son 7 coçuğu öldürdü nato başbakan neredeydi cumhur neredeydi niye çıt yok ama sen akıllı adamsın bak bakalım ergenekon diye tutuklananların kaçı ozaman amerikaya karşı gelen cuval olayından bahsediyorum birde tek alternatifimiz amerika değil diyen komutanların hepsi neden ergenekoncu bir düşün cevap ver bakalım neden ergenekon ama sana birşey hatırlatmaz ergenekon atatürk
bakıyorumda takım tutar gibi yorum yapıyorsunuz dun eski icişleri bakanı akşenerin bir sözü var darbelerde hep abd parmagı var ve abd şimdi darbe istemiyor daha fazla söze gerek varmı hükemet abd cide darbeciler abd ci degilmi evet hükemet abd yanlısı eger olmasaydı suana kadar o adı geçen darbeler olurdu abd hükümete aba altından sopa gosteriyor eger çıkarlarım dışına cıkarsan al sana darbe durum ortada
bu borçları bu hükümet mi yaptı bu hükümet göreve geldiğindeki toplam borçla şu andaki toplam borcu karşılaştırırmısın kamu ve özel borçların tamamı için bi araştır bu hükümet göreve geldiğinde nasıl bi durum söz konusuydu daha önceki hükümetler döneminde kesilmiş keyleri bile ödediler imf den dünya bankasından ordan burdan alınan borçların çoğu bitti azı kaldı lütfen biraz tutarlı olalım kimisi çıkıyo 28 şubatın rövanşını alıyolar 28 şubatta akp mi vardı ha diyeceksiniz ki akp yoktu ama vekillerin bikısmı vardı valla burda bi özeleştri yapmak istiyorum bunlarda nerde o cesaret cumhurbaşkanı başkomutan olmasına rağmen bakın bakalım tsk nın sitesinde adından sözedilyomu cumhurbaşkanı bütün kurumların üstündedir hükümeti de tsk yıda yargıyıda hizaya getirme yetkisi vardır ama malesef böle bi girişim içine hiçbir zaman girmedi girmiyo aslında istiyoruz benim gibi düşünen o kadar insan aydın gazeteci siyasetçi varki ama yok nerdeee bunlar herşey güzellikle olsun istiyolar bazı şeyleri zoraki yaptıracaksın nasıl ki birileri zoraki bişeyler yapıyo yapmak istiyo sen de yapacaksın en azından yanlışlığı açık ve net olan konularda gereken neyse yapacaksın hsyk üyelerini görevden alacaksın hani yargı bağımsız dı yüksek rütbelilere daha doğrusu üst kademedekiler dokunamazsın yoksa cıs yakarım alırım anahtarını mike falan filan deveye demişlerki neden boynun eğri? onun ne dediğini biliyosunuz nerden bahsedelim ki neyi yazalım ki ne kalmasın