saga bakıyorum hükümet sola bakıyorum hukumet aşagı bakıyorum hükümet yukarı bakıyorum hukumet her tarafta onlar var demokrasiyi yok saymaya başlayıp diktatörlüğü getiriyorlar bence bu işte hükümet haksız işçi haklı
Printable View
saga bakıyorum hükümet sola bakıyorum hukumet aşagı bakıyorum hükümet yukarı bakıyorum hukumet her tarafta onlar var demokrasiyi yok saymaya başlayıp diktatörlüğü getiriyorlar bence bu işte hükümet haksız işçi haklı
evet kavgaları ekmek kavgası devlet onları 11 ay 22 gün iş garantisi veriyor, yani her yıl sözleşme yapacak. Yapmadığı takdirde ekmek alamıyacaklar.
emek hepimizin kutsal saydığı bir değerdir işçi memur yada hangi isim altında çalışıyor olursak olalım hepimiz hem aldığımız ücreti helal ettirmek için her ne iş yapıyor olursak olalım dürüst çalışmalı hemde kazanılmış haklarımızı kaybetmemek için mücadele etmeliyiz. benim çalışdığım savunma sanayiine hizmet veren kamu kurumunda ben göreve başladığımda 26 bin kişi çalışıyordu şu anda işçi memur sözleşmeli ancak 3.500 kişi çalışıyor emekli olanların yerine çok az sayıda kişi işe alınıyor. dikkat edin son yıllarda kamu yada özel sektörde binlerce şirket ve fabrika kapanıp milyonlarca insan işsiz kalırken bu nüfus artışına rağmen kaç tane yeni iş imkanı açılmışdır. kimse yattığı yerden para kazansın demiyorum ama ben dürüstce çalışmak istiyorum diyen herkesin mesleğine veya kabiliyetine uygun yapabileceği ve insanca yaşayabilecek kadar geliri olacağı bir işinin olması ve bu işden hiç suçu yokken ne zaman atılırım korkusu olmadan çalışması sosyal devlet anlayışının vazgeçilmez unsurlarından biridir. bu memleketde asgari ücretle çalışacak milyonlarca kişi var demek insanca yaşamak için gerekli ücreti isteyen kişiye söylenecek cevap değil ancak bu zamana kadar gelmiş geçmiş tüm iktidarların bir türlü çözemedikleri acizlikleridir. 4c statüsüne geçirilen personelin hiç bir zaman iş garantisi yokdur her an iş şözleşmeleri feshedilebilinir. bu zamana kadar mecburen 4c ye geçmiş kişiler ayda 600 milyon maaş alıp senede 10 ay çalışıp 2 ay çalıştırılmayıp maaş alamazken tekel işçilerinin eylemleri sayesinde 4c statüsündekilerin maaşları ve yıllık çalışma süreleri artmışdır. umarım öyle bir zaman gelirki herkes gelecek kaygısı ve ekonomik kaygılar için değil sevdiği işi yapabilmek için eğitim alır ve iş bulamama korkusu olmaz. bu yüzden amaç kazanılmış hakları ellerinden alınan tekel işçilerini yermek değil işi olmayanlara insanca yaşayabilecekleri kadar gelir elde edebilecekleri iş imkanlarının üretilmesi olmalıdır. kamuda çalışan işçilerin ortalama maaşlarıda çoğu arkadaşın sandığı gibi 3 ila 4 bin arasında değil 1.200ila 2000 tl arasındadır bu ücretler çalışılan yerlerin parlayıcı patlayıcı tehlikeli olmasına göre %8 ila %20 primli, gece çalışılmasına veya fazla mesai yapılmasına göre fazla çalışmanın hafta içi yada pazar olmasına görede ancak fazla çalışılan her bir saatlik kısmı için %75 ila %200 fazlasıyla ödenir ve ilk okul mezunu bir işçiyle üniversite mezunu bir kişi aynı ücreti alır tek fark çalışma saati ve kıdemden kaynaklanır. yani tüm hükümetler memurlara işiyle hiç ilgisi olmasa bile bildikleri yabancı dilin seviyesine göre ekstra ücret verirken hukuk, işletme, kamu yönetimi, sınıf öğretmenliği,fen edebiyat fakültesi bitirmiş tanıdığım kaç kişi iş bulamadığı için işçi olarak çalışmaktatır. esas çözülmesi gereken problem işsizliğin önlenmesi ve etkin bir personel rejimidir. tüm arkadaşlara saygılar selamlar.
çok güzel böyle medenice tartışalım bu formda her düşünceden insan var tabi fikirlerini söyleyecek .mecliste bile böyle seviyeli tartışmalar olmuyor herkes mafya liderinin fedasi gibi karşısındakine saldıryor .onlarda haklı çünkü ekmekleri liderlerin iki dudağı arasında .allah onları liderlerin şerrinden korusun.iyi oturumlar arkadaşlar.
Arkadaşlar bende işçiyim ben hükümet taraftarı değilim fakat bu konu için haklı buluyorum bir çok insan asgari ücretle çalışmakta ev geçindirmekte iken bu insanlarımız verilenleri geri çeviriyor sendikalar şimdiye kadar çıkarılan işçilerin hangisinin hakkını savunabilmiş,ki şimdi bu insanları galeyana getirip birileri için peşkeş çekiyorlar sendikalar,işçilerin her ayın bir gününü göz göre,göre gasp ediyorlar. saygılar
değerli dostum devletin boşa heba edecek parasının olmadığı acaba şimdimi geldi akıllarına yıllarca yatarak para aldılar diyen arkadaşlara sesleniyorum bu adamlara neden o zaman yıllarca siz yatın ben sizin paranızı tıkır tıkır öderim dendi neden yıllarca devlet falanca kimsenin akrabasıymış yeğeniymiş dayı oğluymuş diyerek torpille oralara bir dünya adam aldırdı her seçimde göz boyayacağım diye devletin her kadrosunu tıka basa eleman doldurdu fazla söze gerek yok para çok fazla diyen arkadaşa sesleniyorum şimdi sen kendini bu tekel işçilerinin yerine koy devlet seni bu kadar pohpoladıktan sonra bir çok hakkını elinden alıp paranıda neredeyse yarıya düşürse sen ne yapardın biride kalkıp ben kaderime razı olurdum devletim haklı desin onu alnından öperim beyler davulun sesi uzaktan hoş gelir önce kendinizi onların yerine koyun ondan sonra burada adamları yerden yere vurun adamlar işe alınırken ben yatacam mı dedi hayır ben şu kadar alacammı dedi hayır eyyyy devletim 2000 kişilik kadroya akrabalarınızıda alın 4000 kişi bol bol yatıp para kazanırızmı dedi yine hayır peki sorarım şimdi arkadaşlar sormazlarmı insana hırsızın hiçmi suçu yok diye!
cabbari usta günaydın eğer böyle bir anket açmışsan bunun siyasete dayanacağınıda bilmen gerekirdi neticede ortada görünen bir grev var ve bu grev hükümete dayanıyor çıkış ücretleri olsun hükümetle anlaşmalar olsun diğer partilerin yapacakları söylemler olsun hep bu tekel işçileri ile alakalıdır sizin söylediğiniz futbol oynayın ama ortada top olmasın gibi bir şey olmuş ama anket seviyeli geçtikten sonrada niye olmasınki ustam fikirler ve düşünceler insanları incitmesin yeteli ! saygılar
[QUOTE=three_20;452213]
ben bilgi sahibi değilim konuyu siz oldukça iyi biliyorsunuz anlaşılan burada anlatında vatandaş neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilsin öyle dğilmi insanları eleştirmek en iyi bildiğimiz şey olsa gerekki sizde bildiğinizi anlatmak yerine konuyu açan arkadaşı zatımuhterem deyip küçümsüyorsunuz o sizin deyiminizle kulaktan dolma bilgilerle bu fikri paylaşmış oluyor bir anlamda toplumsal hizmet etmiş sayılıyor, peki sizin bilgilerinizin hangi toplumsal yaraya derman oluyor forumlarda paylaşılşmayan bilgi bilgi değildir diye söylemler oluyor hiçmi rastgelmediniz lütfen bildiklerinizi paylaşınki konuyu açan arkadaş kadar insanlara faydanız olsun. teşekkürler
Kim Olursan Ol,Bir gün Mezar Taşında İki Satır Yazı Olursun. tabiki tekel iscileri hakli ark lar tayip öbür tünyada cok hesap verecek yaptiklariyla bizler onun taptiklarini onaylayip suc ortagi olmamaliyiz melmeket te satmadik yer kalmadi tabiki tesap verecek mermelidirde satilik bir türkiye var ortada saygilar
Arkadaşlar konu aslında tekel işçileri değil tekel işçileri sebep oldu, hükümet bence kanayan yaraya parmak bastı. yıllarca siyaset,bürokrasi,siviltoplum kuruluşları,üst düzey asker,polis,hakimler,savcılar,ilbaşkanları,eş dost ahbap yani kısaca ARKANDA DAYIN OLSUN diyen zihniyetin yani bizlerin istediği benim çocuğumda işe girsin,bende emekli olayım,çocuğuma 10 yaşında S.S.K no su alayımda erken emekli olsun ben OY veriyorum DEVLET bakacak tabi, 40 yaşında emekli olanlar,malulen emekli olmak için çetelerle ilişki kuranlar(geçenyıllarda ankarada yakalandılar)memurken işçi maaşı alanlar,hastanede 2 saate 70 hastaya bakıp özel muayenehanesine gidenler,zam gelince zamlı etiketi yapıştırıp vatandaşı düşünmeyen ve fiyat indiriminde ise batıyoruz vatandaşa ilacı kim verecek bu halde vatandaş mağdur olacak diyenler,devlet dairelerinde vatandaş dışarıda beklerken tırnaklarına oje sürenler,kahvesini yudumlayıp keyif çatanlar sonrada özelleştirme olacak keyfim kaçacak diye sokağa dökülenler,askari ücretle çalışıp 350 lira ev kirası ödeyenler,600 lira maaş alıp çoluk çocuk evlendirmek için kapı kapı iş dilenen emekliler, çocuğunun üniversite harcırahını yatıramayan askari ücretli ve emekliler bu yazabildiklerim bence kanayan yaranın sadece bir kısmı ve dilimin döndüğüce anlata bildiklerim birde yazamadıklarım var evet şimdi karar verelim kim haklı diye... hayır vermeyelim çünki birine haklı dersek konuyu kapatmış olurz her zaman olduğu gibi gelin destek olalım çözüm üretelim ve kanaya yarayı iyleştirelim bu günki siyasilerin,sivil toplum kuruluşların ve en önemlisi medyanın yaptığı gibi yarayı kaşıyıp kanatmayalım. İLAÇ VERELİM TAM GÜN TEDAVİ EDELİM çünki hastanın buna ihtiyacı var herkese fikrinden dolayı teşekkür ederim