Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Printable View
kabloyo cıkarınca baglanıyor buyuk sıkıntı bu sorunu nasıl cozecegiz
Sayın cumhurbaşkanı demişti ya; bana soyguncuların sloganlarını kullanıyorlar diye,okumadığı için bilmiyor ben doğrusunu aşagıda yazıyorum.
Bu şiir Hitler faşizmine karşı Bertolt Brecht'in Halkın Ekmeği adlı eserinde vardır.(ÇevirenlerA.Kadir ve Asım Bezirci) Kim mi kurtaracak seni köle?Görecekler seni kardeş yuvarlananlar uçuruma duyacaklar çığlıklarını:Seni köleler kurtaracak kurtaracaksa! Ya hep beraber ya da hiç birimiz..Kurtulmak yok tek başına yumruktan ve zincirdenYa hep beraber ya da hiç birimiz...Kim mi alacak öcünü yenilmiş adam? Vurulmuşsun madem gel yaralıların yanına..Gerçi biz zayıfız kardeş zayıfız,yaralıyız ama alırsak biz alırız öcünü senin.Ya hep beraber ya da hiç birimiz.Kim tutacak elinden bitik kişi..Birleşmek zorundadır başkalarıyla yoksulluğa dayanamayan.Birleş sen de yoksullarla durma.Birleş yarına bırakmayanlarla bu işi.Ya hep beraber ya da hiç birimiz.Kurtulmak yok tek başına yumruktan ve zincirden,ya hep beraber ya da hiç birimiz!..
Güzel günleri birlikte yaşamak dileğimle..Günlerimiz hep aydın olsun sevgili dostlar...