birde eski galatasaraylı azmı ekmeklerini yedi harbiden çok pis daldı:mad2:
Printable View
Perşembe maç hangi kanalda arkadaşlar.
D-smart ve polsat sport :)
Teşekkürler.
BİR DARBE DE PAŞA'DAN!
UEFA Kupası'ndaki farklı Bayer Leverkusen mağlubiyetiyle sarsılan Galatasaray'a bir darbe de zorlu derbiler öncesi ligde geldi. Sarı-kırmızılılar, oldukça etkisiz bir oyun oynadığı mücadelede lig sonuncusu Kasımpaşa'ya Erhan'ın tek golüyle kaybetti ve bu sezon sahasında ilk yenilgisini tattı.
'Gitme kal' denilen Canaydın'ın son kararı
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, aday olmama kararının kesin olduğunu vurgulayarak, ''Ben kararımı verdim, açıkladım. İnşallah bundan sonraki hayatımda Galatasaray'a dışarıdan yardımcı olacağım'' dedi.
Mart'ta yapılacak seçimli olağan genel kurul toplantısında başkanlığa yeniden aday olmayacağını mali kongrede açıklayan Canaydın, Lig TV'de yayınlanan ''2'ye 1'' programında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Kongrede adaylığını koyması durumunda mutlaka seçileceğine olan inancını dile getiren Canaydın, ''Benden önceki başkanlar Alp Yalman, Ali Uras, Faruk Süren gibi 3 dönem başkanlık yaptım, 3 dönem iyidir'' diye konuştu.
Canaydın, şunları kaydetti:
''Galatasaray'ı layıkıyla temsil ettiğim kanaatindeyim. Gayet güzel bir 3 dönem geçirdim, ama spordur bu, başarılar kadar başarısızlıklar da var. İddia edildiği gibi hiç kimse bana ne mektup yazdı, ne de telefon açtı bırakmam için. Tamamen kendi öz irademle bu kararı aldım. Büyüklerime hep saygılıyımdır, bu nedenle kimse bana 'Git' demez, çünkü ben ne zaman gideceğimi bilirim.''
Eski başkanlardan Ali Tanrıyar, Alp Yalman, Faruk Süren ve divandan çok sayıda kişinin, göreve devam etmesi yönünde görüş belirttiğini kaydeden Özhan Canaydın, ''3 dönem kafi. Bundan sonra bizden daha gençler bu bayrağı alıp devam etsin diye bu kararı aldım'' açıklamasını yaptı.
Canaydın, baskılar olursa kararında değişikliğe gidip gitmeyeceği yönündeki ısrarlı sorulara karşılık da şöyle konuştu:
''Ben genel kurulda çıktım, helalleştim. Büyük bir sevgi, saygı gördüm, uğurlama gördüm. Bu, vefa hissinin en üst noktasıdır. Bundan büyük, güzel bir şey olabilir mi? Galatasaray'da her göreve, her zaman hazırım. Yönetim dışında da yaparım, imkanlarım ölçüsünde. Ben kararımı verdim, açıkladım. İnşallah bundan sonraki hayatımda Galatasaray'a dışarıdan yardımcı olacağım.''
KONGRE SÜRECİ
Galatasaray'ın seçimli genel kurulu hakkında görüşlerini de açıklayan Özhan Canaydın, ''Dört başkan adayı var. Mutlaka yolu açacaksın, bu adaylar medenice yarışacak, Galatasaray'a yararlı olacaklar'' dedi.
Adnan Polat, Taner Aşkın, İrfan Aktar ve Adnan Öztürk'ten başka adayın çıkacağını sanmadığını anlatan Canaydın, kulislerde adı başkan adaylığı için geçen Futbol Federasyonu'nun eski başkanı Haluk Ulusoy ile ilgili olarak da ''Her genel kurul üyesi gibi, böyle bir hakkı vardır, ama zordur, kulüpten uzak kalmıştır. Daha çok federasyon işleriyle uğraşmıştır. Ben, oğlunun yönetime girmesini arzu ettiğini duydum'' diye konuştu.
Canaydın, başkan adaylığını açıklayan Adnan Polat'a, desteklemek için söz verip vermediğiyle ilgili de ''Yönetimde başarılı bir ikili olduk, mutlaka yine başarının yanında olacağız. Her başkan adayını desteklemek benim görevim. Kaosu önlememiz lazım'' demekle yetindi.
Görev süresi içinde sportif başarıyı, çok ümitli olmalarına rağmen yeteri kadar elde edemediklerini kaydeden Canaydın, ''Avrupa'da başarısız olmak beni hakikaten üzdü'' dedi.
Seçimli kongre öncesi başkan adayı olan Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar ile bir sorununun olmadığını anlatan Canaydın, ''İki sene süresince bana muhalefet yaptı. Divanın tarzını değiştirdi. Hayretle izliyordum nasıl olur diye. Meğerse başkan adayı olmak için yapıyormuş, şimdi öğrendim'' ifadesini kullandı.
KUPA MAÇININ YORUMU
Fortis Türkiye Kupası'nda ezeli rakipleri Fenerbahçe'yi elemelerinin, kendisine güzel bir hediye olduğunu kaydeden Canaydın, ''Çok mutluyum. Daha iyi bir netice çıkabilirdi'' dedi.
Kendilerinden de 4 oyuncunun kırmızı kart gördüğü dönemler olduğunu hatırlatan Canaydın, ''Her hakem hata yapar, hata varsa da gereken cezayı yetkili kurulları verir. Her şeyden önemlisi, kavga gürültü olmadı. Mutluyum, çünkü bana verdikleri söz vardı, birinci ayağı tuttu. Maçın 2-1 olacağına inanıyordum'' diye konuştu.
VEDA KLİBİNİ İZLERKEN GÖZLERİ DOLDU
Programın sonunda kendisi için hazırlanan veda klibini izleyen Özhan Canaydın'ın gözlerinin dolduğu gözlendi.
Canaydın, ''Spor kamuoyuna 'Elveda' derken müthiş mutluyum. Bütün Anadolu kulüplerinin sevgi ve saygısını gördüm. Acı tatlı günlerimiz oldu. Tarih her şeyin aynası olacaktır. Zaman her şeyin ilacı olacaktır'' dedi.
Galatasaray'ın borcunu 24 saatte öderim
Galatasaray başkan adayları arasında adı geçen Haluk Ulusoy, kulübün 220 milyon YTL’lik borcunun 24 saatte karşılanabileceğini belirterek, "Aday olurum ama bir şartla" dedi.
Futbol Federasyonu Başkanlığı'ndan ayrıldıktan sonra adı Galatasaray Başkan adayları arasında geçen Haluk Ulusoy yazarımız Rıfkı Soysal'a gündeme bomba gibi düşecek çarpıcı açıklamalar yaptı. Galatasaray'ın Avrupa'nın sayılı kulüpleri arasında yer aldığını belirten Ulusoy, kulübün 220 milyon YTL.’yi aşan borcunun kendisini korkutmadığını da belirterek, bu paranın 24 saatte karşılanabileceğini söyledi.
İLAÇ BENİM
Gerekli kaynaklarının hazır olduğunu belirten Haluk Ulusoy, "24 saat dememin sebebi bankalar arasındaki işlemleri düzenlemek, yoksa bu parayı hemen ortaya koyacak kaynaklara sahibim" dedi. Şahsi servetinin bir bölümünü Sarı-Kırmızılı kulüp için harcamaktan asla çekinmeyeceğini dile getiren Ulusoy, "Galatasaray'ın ilacı benim. En iyi çıkış yolunu biliyorum" sözleriyle iddiasını ortaya koydu.
SEÇİM PAZARLIĞI YAPMAM
Ulusoy bu sözlerine rağmen başkan adayı olarak ortaya çıkma düşüncesinde değil. G.Saray'da başkan olmanın kuralları olduğunu ve özellikle kulübün duayenleri ile seçim pazarlıklarına girmeyeceğini ısrarla vurgulayan Haluk Ulusoy, "Benim arkamda milyonlarca Galatasaray taraftarı var. Onların ne ihtiyacı varsa yerine getiririm. Şu unutulmamalı: Galatasaray taraftarı için var" dedi.
AZİZ YILDIRIM'LA BEN BAŞA ÇIKARIM
Haluk Ulusoy, Türk futbolunda oluşan yeni tabloyu da Galatasaray adına umut verici bulmuyor. "Federasyon Başkanı olduğumda o kapıdan içeri girerken üzerimdeki formayı bıraktım ve Milli Takım forması giydim. Kimsenin de etkisi altında kalmadım. Bunu her zaman yaparım" diyen Haluk Ulusoy bugünkü Futbol Federasyonu üzerinde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın büyük etkisinin bulunduğuna dikkat çekti. Ulusoy, “Özellikle Aziz Yıldırım Federasyon’a kendisine yakın isimlerin girmesi için çok çalıştı” dedi.
YÖNETİMİN ELİ MAHKUM
Galatasaray yönetiminin özellikle yeni stat konusu nedeniyle elinin kolunun bağlı olduğuna dikkat çeken Ulusoy, "Mevcut Galatasaray yönetimi bu şartlarda, bu kafayla kulübün haklarını koruma şansına sahip değil. Oysa oyunu kurallarına göre oynamak gerekiyor. Bugün Federasyon'da ve alt kurullarda Fenerbahçe'nin dediği oluyor. Konya'da yaşananlar ortada. Aziz Yıldırım ile ancak ben başa çıkabilirim. Galatasaray’ın ve diğer kulüplerin haklarının yenmemesi için savaşırım" diye konuştu.
CANAYDIN VE POLATLA YARIŞA GİRMEM
Ben çok iyi bir Galatasaraylıyım ve de her türlü yardıma hazırım, diyen Haluk Ulusoy başkanlık konusunda çok başarılı olacağına inanmasına rağmen yine de uygun şartların oluşmaması halinde seçime girmeyi düşünmüyor. Bunun başlıca sebebi ise Başkan Özhan Canaydın ve yardımcısı Adnan Polat'a duyduğu sevgi, saygı.
OYUM ONLARIN OLACAK
Canaydın'ın veya Polat'ın aday olarak gireceği bir seçime girmeyeceğini açık yüreklilikle ifade eden Ulusoy bu konuda şunları söylüyor: "Canaydın ya da Polat'la bu tür bir yarışın içinde olmam. Bu onlara sırt çevirmek olur. Adnan Polat benim aile dostum. Eğer adaylığından vazgeçmezse seçimde benim, eşimin ve benden daha fanatik bir Galatasaraylı olan oğlumun oyu onun olacak."
GALATASARAY KENDİNE YAKIŞANI SEÇER
Haluk Ulusoy, Galatasaray’ın adına yaraşır bir şekilde yeni başkanını seçeceğine olan inancını da dile getirdi ve “Başkanlık için kulis yapıyor değilim. Sözlerim böyle anlaşılmasın. Küçük hesaplar içinde olmadım, olmayacağım da. Pazarlıkların içinde yer almak bana yakışmaz” dedi.
GALATASARAY'I AVRUPA ŞAMPİYONU YAPARIM
Ulusoy, 2000 yılında kazanılan UEFA Kupası ve Süper Kupa'dan yeterince yararlanılamadığını düşünüyor. "Galatasaray milenyum şampiyonu. Böyle bir unvan ancak binyılda bir kazanılır" diyen Ulusoy, "Yöneticilerin de kulübün büyüklüğünün farkında olmaları gerekiyor" şeklinde konuştu. Kulübün transferde zorlanmasına anlam veremediğini de belirten Ulusoy sözlerini şöyle noktaladı:
KİMİ İSTERSEM ALIRIM
"Galatasaray gibi büyük bir kulübün, milenyum şampiyonunun transfer edemeyeceği oyuncu olamaz. Yerli ya da yabancı, Hamit Altıntop'tan, Yıldıray'a, Ronaldinho'ya kadar alamayacağım hiçbir futbolcu yok. Galatasaray'ın bütçesi küçük rakamlarda kalmamalı. 100 milyon dolarlık transferler kimseyi korkutmamalı. Ben o kaynaklara sahibim. Kimi istersem de alırım."
Haluk Ulusyo gerçektende çok büyük bir GALATASARAYlı. Umarım hayırlısı olur.
[COLOR="Red"]haluk ulusoy gelsin eger dediklerini yaparsa o gelsin bizler her yerde herkesle başa cıkmalıyız türkiyede tek büyük galatasaray dır ve galatasaray olarak kalması lazım hayırlısı bakalım görecez ve avrupada yeterince taraftarımız var zaten [/GALATASARAY için en iyisi kim ise o gelsin saglıcakla COLOR]
Nonda ve Lincoln PAF maçında şov yaptı
Cim-Bom, Kayserispor’la cumartesi günü İstanbul’da oynayacağı zorlu maçın hazırlıklarına devam etti. Sarı-kırmızılılar, ısınma koşusundan sonra basına kapalı olarak PAF takımıyla maç yaptı. A takımın 5-1 kazandığı maçta Nonda ve Lincoln’ün gol şovu vardı. Nonda üç kez ağları sallarken, Lincoln de attığı iki golle dikkat çekti. Dizinde menisküs zedelenmesi tespit edilen Serkan antrenmana çıkarken, Servet ise takımdan ayrı çalıştı. Sarı-kırmızılı takım bugün yapacağı çalışmayla Kayserispor mesaisine devam edecek. Formula Super League tanıtımı bugün Galatasaray Adası’nda yapılacak. Milan, PSV, Porto, Dortmund, Sevilla, Flamengo ve Corinthians Kulüpleri’nin de katılacağı Formula yarışlarının ilki, İngiltere’de 30 ve 31 Ağustos’ta düzenlenecek.
milliyet
sayın cabbarı hocam sizi burda bulmuşken 1 doru sorabilirmiyim
bende sunny 12.01.a5 yazılımlı sunuy var son stream yazılımı yüklü ama nedense polsat paketindeki nagravison şifreli yayınları izleyebilirken
viacses ve mediaguard şifreli bbc ve eurosport polonyaları izlemeyimoyrum sizce hangi yazılımı atmam gerek yardım ederseniz sevinirim tşklr
fortis Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile yapılan çeyrek final rövanş karşılaşmasında sol diz menisküsünden sakatlanan Serkan Çalık, Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nde cerrahi operasyon geçirdi. Genç oyuncunun sol diz menisküsüne artroskopik müdahalede bulunulduğu açıklanırken, operasyonun başarılı geçtiği ifade edildi. Serkan'ın yarın veya ertesi gün taburcu edileceği ve 1 ay sonra yeniden sahalara dönebileceği öğrenildi. (aa)
Galatasaray 3 kez kapısını çalmış
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Galatasaray'dan bu sezon 3 kez teklif aldığını belirterek, "Galatasaray'a gitseydim ruhum rahat etmeyecekti" dedi
Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Bursa Şubesi'nin Osmangazi Belediyesi işbirliği ile Ördekli Hamamı Kültür Merkezi'nde ortaklaşa düzenlediği "Bursa'da Futbol Zirvesi" paneline katılan İstanbul Büşükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ilginç açıklamalarda bulundu. Futbol anlayışı olarak oyuncuların futbol oynarken zevk almasını amaçladığını belirten Avcı, takımların iyi şeyler yapabilmesi için istikrarın ve doğru yatırımların çok önemli olduğunu vurguladı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da bir çok avantajın yanı sıra dezavantajların bulunduğunu belirten Avcı, özellikle Olimpiyat Stadı'nın kendileri için bir dezavantaj olduğunu ifade etti.
Ligin bitimine 6 hafta kala Galatasaray'dan altığı teklifi reddetmesiyle ilgili bir soruya üzerine Avcı, Galatasaray'a gitmemesinin doğru bir karar olduğunu kaydetti. Ligde bu sene 38 teknik adamın değiştiğini, 3 -4 tane teknik direktör değiştiren takımların da bulunduğunu hatırlatan Avcı, istikrarsızlığın kulüplere büyük zarar verdiğini vurguladı. Galatasaray'dan bu sezon 3 kez teklif olduğunu açıklayan Avcı, şöyle konuştu: "Lig başında Kalli'nin yardımcılığı teklif edildi, ilk yarı sonunda ve şimdi de ligin bitimine bir hafta kala teknik direktörlük teklifi yaptılar. Böyle bir teklifi iddia ediyorum herhalde koşa koşa gidecek, belki de bu anlamda hamleler yapan insanlar vardı. Ben bunun doğru olmadığını düşündüm. Çalıştırdığı takımı 6 hafta kala bırakıp giden teknik direktör mantığının doğru olmadığını düşünüyorum. Ayrıca 2 hafta oynanacak Galatasaray maçımız vardı. Bu açıdan da etik olmadığını düşündüm. Ve hafta içinde Türkiye'deki diğer kulüp ve antrenörlere örnek olması adına 3. seneye imza attık. İstikrarın bu sayede yaklanacağına inanıyorum, alyapı bazında, yönetim bazında, transfer bazında. Umarım diğer kulüplere de örnek olur."
Türkiye'de herşeyin çabuk tüketildiğini dile getiren Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Galatasaray'a gitseydim ruhum rahat etmeyecekti. Galatasaray şampiyonluklar yaşamış bir kulüp. Benim için istikrar önemli, üretmem önemli, istikrarlı bir şekilde çalışmam önemli. Çünkü genç bir takımdan gidip, 3 maç kaybettikten sonra yapamadı diyeceklerdi, genç bir takımdan geldi diyeceklerdi. Onun için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile bu yolda beraberiz dedik. Kulüplerde istikrarın daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden 3. seneye imza attık. Gitseydim ruhum rahat etmeyecekti. İşte yapamadı, Galatasaray büyük camia, kaldıramadı diyeceklerdi. Biz herşeyi çabuk tükettiğimiz için bu endişeyi taşıdım. O yüzden olmadı. İlerde belki olur. Olmazsa da ille büyük takım olmak zorunda değil, Anadolu'da çok iyi takımlarımız var. Yeter ki istikrar olsun."
.Saray-Belediye maçına dek derbide yüzde 80 F.Bahçe’nin şanslı olduğunu düşünüyordum.”
“Ancak şimdi G.Saray’ın son oyun formatını gördükten sonra şanslar bence % 50-50’ye geldi.”
“Son yıllarda oynanan bütün maçlarda F.Bahçe hep favoriydi. Ama ilk kez bu maçta favori yok.”
ÜNLÜ yorumcu Rıdvan Dilmen, Ali Sami Yen Stadı’nda pazar akşamı oynanacak G.Saray-F.Bahçe derbisi ile ilgili görüşlerini açıklarken, geçen haftaya göre fikirlerinin değiştiğini söyledi. Dilmen, % 100 Futbol programında Güntekin Onay’ın sorularını şöyle yanıtladı:
* Güntekin Onay: F.Bahçe sizce Ali Sami Yen’e beraberlik için mi çıkar?
* Rıdvan Dilmen: F.Bahçe normal oyununu oynar. F.Bahçe maça çıkarken beraberlik diye çıkmaz. Beraberliğe çıkmak sistemi ve kadroyu değiştirmek demektir. F.Bahçe’nin teknik adam ve oyuncularının böyle bir yapısı yok. F.Bahçe takımı içeride de dışarıda da aynı. Sevilla deplasmanında da Londra’da da Konya’da da Ali Sami Yen’de de aynı.
* G.O: Strateji olarak kafasında önce beraberlik mi olur anlamında soruyorum aslında?
* R.D: Tabii oyunu tutmak isteyecektir. Beraberlik yeter diye düşünecektir oyuncu. Antrenör her ne kadar kazanmak istiyoruz dese de... F.Bahçeli oyunculara ’Alın 1 puan oynamayın, dönün’ deseniz kabul ederler, Florya’ya sorsanız kabul etmezler.
‘ŞİMDİ ŞARTLAR DEĞİŞTİ’
* G.O: Beraberlik halinde F.Bahçe avantajlı. Bu durum düşünüldüğünde F.Bahçe’nin maça nasıl bir strateji ile başlayacağını düşünmek lazım?
* R.D: Oyunun psikolojik yönüne baktığımızda maç öncesi G.Saray takımını beraberliğe razı edemezsin. F.Bahçe’yi razı edebilirsin; ’Oynamazsanız 0-0’ı kabul eder misiniz?’ deseniz haklı olarak kabul ederler. Bu oyuna da yansıyabilir. Ben G.Saray’ın Belediye karşısındaki oyun yapısını gördükten sonra şansların % 50 olduğunu düşünüyorum. Geçen hafta “% 80 F.Bahçe” diyordum. Açıkçası F.Bahçe’nin üstün oynayıp, oyunu tutup, kazanacağını düşünüyordum. Ama şimdi G.Saray’ın tek forvetli, kalabalık orta sahalı son oyun formatını gördükten sonra şansların tamamen % 50 olduğunu; kaleci formu-formsuzluğu gibi günlük şartların maçın skorunu etkileyeceğini düşünüyorum. Maç korakor orta saha mücadelesi şeklinde geçer.
Belediye maçındaki taktik, (ki skor 3-0 olduğu için söylemiyorum. Hakem golü vermeyebilirdi, G.Saray’ı 10 kişi de bırakabilirdi.) Lincoln’ün verimini, savunmanın verimini arttırdı. O yüzden de korakor maç olacaktır. Kim ’Bu maçı şu kazanır’ derse sallamış olacaktır, ben de sallamak istemem. Dediğim gibi geçen hafta sormuş olsaydınız ’F.Bahçe banko’ derdim. Ama şimdi kesinlikle ortada bir maç olacak diyorum. Benzer şablonlarla olacaklar. Kaleci diyelim ki Volkan ya da Aykut kötü bir gol yedi, Servet topu ıskaladı. Lugano kendi kalesine gol attı gibi küçük hatalarla sonuç belirlenir gibi geliyor. Veya beceriyle.
‘KEZMAN 11’DE OYNAR’
* G.O: F.Bahçe’de santrforda Semih-Kezman tartışmaları devam ediyor.
* R.D: Hiç tartışmayalım. Kezman oynar. Ben olsam Semih’i oynatırım da, öyle bir yetkim olmadığına göre Kezman oynar. Pazar 19.00’da oynanacak maçta hasta, sakat girip olmazsa Kezman oynar.
* G.O: Ön libero Maldonado mu Selçuk mu?
* R.D: Selçuk’la başlar. Bir tek değişiklik yaparsa Vederson-Uğur, diğer kanatta da Gökhan-Deivid’i oynatıp Kazım’ı kulübeye çekebilir Zico. Yoksa aynı kadro ile çıkar. En fazla yapabileceği bu. Gökhan’ın sakatlığı varmış, Ümit’in sakatlığı var. İki takım da 4-4-1-1 oynar. G.Saray’da ilk 1 Lincoln, ikincisi 3 santrfordan biri olur. F.Bahçe’nin de aynı sistemle devam edeceğini düşünüyorum.
* G.O: G.Saray’ın direncini arttırdığını, daha dirençli bir orta sahası olduğunu söylüyorsunuz.
* R.D: F.Bahçe’den dirençli demiyorum. Direncini arttırdı diyorum. F.Bahçe ile baş edebilir yani. Yenebilir. Ama 1 hafta önce sorsaydın ‘Baş edemez’ derdim. Daha önceki sistemle 11’e 10, 11’e 9 hükmedemedi oyuna G.Saray. Şimdi ise kalabalık orta saha direnci arttırdı. Adnan Hoca (Sezgin), Burak, Nezihi, Cevat hocalar hep birlikte doğru bir karar aldı.
‘BU KEZ FAVORİ YOK’
* G.O: Şanslar % 50-50 diyorsunuz. Ev sahibi avantajıyla G.Saray’a % 1 daha koymayalım mı?
* R.D: Şöyle diyelim, alışılagelmiş sistemden dolayı % 50-50 diyorum. Biraz da orta saha oyuncularının kalitesinden dolayı % 50-50 diyorum. F.Bahçe’nin oradaki kalite ibresi yüksek. Stoperleri daha iyi F.Bahçe’nin. 2 kenar oyuncusu daha iyi. Ama G.Saray’ın evsahibi olması da % 50’ye çıkarıyor şansını. Daha önceki maçlarda hem sistem hem kadro yapısıyla F.Bahçe hep favoriydi. Ligin favorisi olduğu gibi... Ama ilk kez bu maçta favori yok.
Polat: Asıl o zaman bizden korkun
F.Bahçe galibiyeti için 'Olağandı' diyen Başkan Adnan Polat, Lincoln'ün oynamak için ağladığını belirtirken G.Saray'ın asıl korku vereceği zamanı da açıkladı.
28 Nisan 2008 18:45
Yazı boyutunu büyütmek için
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, ''Maçı kazandıysak, herkesin deyişiyle olmayan teknik heyetimizle, futbolcularımızla ve taraftarımızla kazandık, ama henüz şampiyon olmadık'' dedi.
Polat, Fenerbahçe galibiyetinden sonra Fox Tv'de yayınlanan Verkaç programına çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Türkiye'nin en oturmuş, en organize ve en iyi takımlarından birini yendiklerini söyleyen Polat, şöyle konuştu:
''Galatasaray'ın, Ali Sami Yen Stadı'nda, taraftarının önünde Fenerbahçe'yi yenmesi çok olağanüstü bir şey değil, olması gereken bir şey, ama bana verilen bilgiler, 5 senedir Fenerbahçe'yi ligde yenemiyormuşuz. Biz bu istatistiklere bakarak hareket etmedik. Tamamıyla 'Bu maç bizim için ne kadar önemli, nasıl kazanırız' diye düşündük. Açıkçası bu maçı kazanan, başta Adnan Sezgin ve teknik heyet olmak üzere futbolcularımız, tabi onlara inanılmaz destek veren taraftarımızdır. Hepsi yüreklerini sahaya koydular ve kazandılar.''
Başkan Adnan Polat, statta muhteşem bir taraftar bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
''Ultraslan taraftar grubumuz çok büyük bir sınav verdi, tek bir küfür duymadım. Münferit olarak sahaya iki yabancı madde atıldı. Onun dışında Futbol Federasyonu'nun kurallarına aykırı hiçbir şey görmedim. Taraftarımız son derece disiplinli hareket etti. Maçı kazandıysak, herkesin deyişiyle olmayan teknik heyetimizle, (çünkü herkes öyle diyor), futbolcularımızla ve taraftarımızla kazandık, ama henüz şampiyon olmadık. Önümüzde çok önemli 2 maçımız daha var. Bu hafta aynı değerde, aynı heyecanda ve aynı zorlukta Sivasspor maçı var. Ben pembe bir tablo sözü vermedim. Şu anda da vermiyorum, ama şampiyonlukta çok önemli bir avantaj yakaladığımız bir gerçek. Bundan sonrasını Galatasaraylı futbolcular ve teknik heyet sahada söyleyecek.''
-''40 DEĞİL, 2 TEKNİK DİREKTÖR İLE ÖN GÖRÜŞME YAPTIK''-
Polat, teknik direktör konusunda yapılan spekülasyonlara da açıklık getirirken, ''Herkes sabah akşam bir sürü hoca yazıyor, artık tekzip bile etmiyorum. Şu ana kadar 35, 40 teknik adam ismi duydum, ama sadece ikisiyle ön görüşme yaptık. Türkiye'yi düşünüyorlar mı, düşünmüyorlar mı diye... Onun dışında çıkan bütün isimler yalan'' dedi.
-''LINCOLN SAHAYA ÇIKMAK İÇİN AĞLADI''-
Adnan Polat, Fenerbahçe'ye karşı forma giymeyen Lincoln ile ilgili, ''Lincoln'ün kalitesini kimseyle tartışmam, ama beklentilerimi karşıladı mı, hayır karşılamadı. O da bunun bilincinde. Fenerbahçe maçında oynamak için her türlü yolu denedi, ağladı, 'beni kadroya alın' diye yalvardı'' dedi.
Bu işin bir de bilimsel tarafı olduğunu anlatan Polat, 'Doktorların raporuna göre adalesinde 4 cm'lik ödem var. O şartlarda onu oynatamazdık, çünkü oynaması halinde, 15 dakika sonra elini kaldırdığı zaman oyundan almak zorunda kalacaktık. 3 oyuncu değişikliğimizden birini bile bile bu şekilde kullanamazdık. Ben Lincoln'den umutluyum, bundan sonra güzel şeyler bekliyorum. Lincoln her şeyden önce iyi niyetli bir arkadaş, iyi niyetli bir sporcu'' ifadelerini kullandı.
-''HERKES BİZDEN KORKSUN''-
Teknik direktör Feldkamp'ın ayrılmasından sonra takımın motivasyonunun arttığı iddialarına da cevap veren Polat, ''Birbirimize kenetlenmemiz yeni bir şey değil. Feldkamp'ın gidişiyle bir alakası yok. Biz sezon başından beri, tüm olumsuzluklara rağmen büyük bir istek ve arzuyla mücadele ediyoruz. 5 maçımızı seyircisiz oynadık, hiç olmadığı kadar sakatlıklarla uğraştık. Bu şartlarda, Galatasaray'ın imkanları dahilinde en iyisini yapmaya çalıştık. Biz takımımıza inandık, onlar da bizim samimiyetimize inandı. Bizi 2 sene sonra stadımız bitince görün. Herkes korksun bizden, mali sorunlarımızı da çözeceğiz'' dedi.
-''HAKİM DEĞİL, HAKEM OLSUNLAR''-
Polat, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin hafta sonu oynayacakları maçlara değinerek, ''Komplo teorileri doğal olarak ligin son 4-5 haftasında ortaya atılıyor. Ben Mecnun başkanı çok iyi tanımıyorum, ama tanıdığım kadarıyla, haysiyetli, şerefli, onurlu bir insan. Kendi kulübünün menfaatini korumak için, Galatasaray karşında en üst düzey sonuç elde etmek için orada. O başarıyı elde etmek isterken Fenerbahçe'ye yaranmak niyetiyle o işi yapmayacağını biliyorum'' diye konuştu.
Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ı zaten bütün kamuoyunun tanıdığını belirten Adnan Polat, ''Hepimizden eski Türk futbolunun içinde, küme düşmeme mücadelesi veriyor. O da takımının küme düşmemesi için elinden geleni yapacaktır. Sonuçta, hem Galatasaray, hem Fenerbahçe, hem Sivasspor, hem de Gençlerbirliği çıkıp sahaya şerefleriyle mücadelelerini verecekler. Başka bir şey aramaya gerek yok. Benim bu maçlarda ve diğer maçlarda beklentim, hakemler kuralları uygulasınlar. Hakem olsunlar, ama hakim olmaya kalkmasınlar'' diyerek sözlerini tamamladı.
AA
arkadaşlarım(cabbari veşrarskoz) haberler için teşekkürler saygılar... en büyük galatasaray ..
Galatasaray'da kombineler satışta
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Galatasaray Kulübü'nde, 2008-2009 futbol sezonu için kombine kart satışına başlandı.
Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, kombine kart satışlarının Ali Sami Yen Stadı VIP tribününde yapıldığı, her koltuk için, TC kimlik numarası içeren resmi kimlik belgesi fotokopisinin gerekli olduğu bildirildi.
Satışlar, hafta arasında saat 09.30-18.00, hafta sonu ise saat 10.30-18.00 arasında yapılacak ve taraftarlara taksitli ödeme imkanı sunulacak.
Bu arada, numaralı tribün kombine kart sahibi olanlara tanınan öncelikli alma süresinin 14 Mayıs Çarşamba günü saat 17.00'de sona ereceği, ayrıca bu bölümden kombine alan taraftarlara, erkek basketbol takımının sezonluk kombine kartının armağan edileceği bildirildi.
Öte yandan, kombine kart alacak tüm taraftarlara da 1 yıllık Galatasaray Dergisi aboneliği hediye edilecek.
AA
bu harika işte teşekkürler saygılar
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Ligde Galatasaray'ı daha önce sahasında 2 kez konuk eden Sivasspor, sarı-kırmızılı takıma 2 maçta da kaybetmedi. Yiğidolar, Galatasaray ile 2 kez berabere kaldı.
Birinci ligde 3. sezonunu yaşayan ve bu sezon şampiyonluk mücadelesi veren Sivasspor, hafta sonu sahasında şampiyonluğun en büyük adayı olan lider Galatasaray'ı konuk edecek.
Ligde bugüne dek Galatasaray ile iç sahada 2 kez karşılaşan Sivasspor, sarı-kırmızılı ekibe bu 2 maçta da yenilmedi. Galatasaray ile 2 maçta da berabere kalan Sivasspor, bu maçlarda rakip filelere 1 gol atıp, kalesinde 1 gol gördü.
İki takım arasında 2005-2006 sezonunun 22. haftasında Sivas'ta oynanan maç 0-0, 2006-2007 sezonunun 32. haftasındaki maç ise 1-1 eşitlikle sonuçlanmıştı.
Geçen sezon ki maçta Galatasaray'ın golünü 12. dakikada Ümit Karan, Sivasspor'un golünü ise 90. dakikada Gürhan Gürsoy atmıştı.
İki ekip, hafta sonu Sivas'ta 3. kez karşı karşıya gelecek.
(aa)
G.Saray, F.Bahçe karşısında seriyi 1-0 yaptı
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off final serisinin ilk maçında Galatasaray, Fenerbahçe'yi 92-88 yenerek seride 1-0 öne geçti.
Salon: Kadıköy Caferağa
Hakemler: Emin Moğulkoç xx, Fatih Arslanoğlu xx
Fenerbahçe: Esmeral xx 3, Pondexter xx 24, Birsel xxx 24, Hoffman xx 4, Sutton-Brown xxx 26, Nevriye x 3, Branzova x, Begüm x, Volyana xx 4, Melike x
Galatasaray: Işıl xxx 13, Esra xxxx 20, Johnson xxx 18, Young xxx 23, Ujhalya xx 11, Didem xx 5, Saynur x 2
1. Periyot: 15-24
Devre: 48-35 (Galatasaray lehine)
3. Periyot: 64-72
Karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray, Young'ın basketleriyle 5. dakikada 10-4 üstünlük sağlarken, Fenerbahçe, hızlı hücumlardan üstüste basketler üreterek 6. dakika sonunda 10-10 eşitliği sağladı. Işıl ile oyuna ağırlığını koyan konuk ekip Galatasaray, oyunda yeniden üstünlüğü ele geçirip, ilk periyodu 24-15 önde tamamladı.
2. periyoda da hızlı başlayan sarı-kırmızılılar, Johnson'ın skora katkısıyla 17. dakikada 44-29'luk skorla farkı 15 sayıya çıkardı. Yaptığı etkili savunmayla rakibine kolay sayı olanağı vermeyen Galatasaray, 19. dakikada 48-31'le farkı 17 sayı yaptı ve devreyi de 48-35 önde bitirdi.
Karşılaşmanın 3. periyodunda Fenerbahçe, Birsel, Galatasaray ise Esra ile dış atışlardan sayılar üretti. Sarı-lacivertliler, 28. dakikada Birsel'in 3 sayılık basketiyle farkı 5 sayıya (58-53) indirdi. 3. periyot Galatasaray'ın 72-64 üstünlüğüyle sona ererken, bu periyotta Birsel 18, Esra 11 sayı üretti.
Son periyoda iyi başlayan Fenerbahçe, Pondexter'ın üstüste bulduğu basketlerle 34. dakikada 79-77'lik skorla farkı 2 sayıya indirdi. Galatasaray, Didem ve Johnson ile üstüste 5 sayı üretip 35. dakikada 84-77'yle farkı yeniden 7 sayıya çıkardı. Fenerbahçe, bu dakikadan sonra toparlanıp, Sutton-Brown'ın basketleriyle 37. dakika içinde farkı 2 sayıya (84-82) indirdi. Bitime 1 dakika kala Galatasaray, Ujhalya'nın basketiyle 88-84'lük skorla farkı 4 sayıya çıkardı ve karşılaşmadan da 92-88 galip ayrılarak, seride 1-0 öne geçti.
İki takım arasındaki serinin 2. maçı, 3 Mayıs Cumartesi günü yine Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda yapılacak.
Sivas-G.Saray maçının biletleri tükendi
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Turkcell Süper Lig'de hafta sonu Sivasspor ile Galatasaray arasında yapılacak maçın biletlerinin tamamının satıldığı bildirildi.
Sivas 4 Eylül Stadı'nda, 4 Mayıs Pazar günü saat 19.00'da yapılacak maçın biletlerine, her iki takımın taraftarları da yoğun ilgi gösterdi.
Sivasspor taraftarları için ayrılan maraton tribününün biletleri 30, kale arkası tribününün biletleri ise 15 YTL'den satışa sunuldu. Konuk takım Galatasaray seyircilerine ayrılan havuz tarafı kale arkası tribününün sağ bölümünün biletleri ise 30 YTL'den satıldı.
Şampiyonluk yolunda her iki takım açısından da büyük önem taşıyan ve spor kamuoyu tarafından yılın maçı olarak nitelendirilen karşılaşmanın biletlerinin tamamı, 2 günde satıldı.
Biletlerin satışının yapıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi yanındaki Sivasspor Bilet Satış Gişesi'nin camına bir kağıt üzerine “Biletler bitti” yazısı yapıştırıldı. Gişeye bilet almak üzere gelen çok sayıda taraftar, bilet kalmadığı için eli boş döndü.
Karşılaşmaya Sivaslı futbolseverlerin yanı sıra çevre illerden de sporseverlerin ilgi göstermesi bekleniyor.
Sivasspor Kulübü Asbaşkanı Erdal Sarılar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Maça inanılmaz bir ilgi var. Her iki takım için ayrılan biletlerin tamamı satıldı. 30 bin bilet olsa, 30 bini de satılırdı” dedi.
Bu arada zorlu maç öncesinde kentin işlek caddeleri ve sokakları Sivasspor bayraklarıyla ve kırmızı-beyaz balonlarla süsleniyor. Kent esnafı iş yerlerine, vatandaşlar da evlerinin balkonlarına ve camlarına Sivasspor bayrakları asıyor.
BASINA KAPALI İDMAN
Dünkü idmanın ardından kapılarını basına kapatan Sivasspor, bugün kulüp tesislerinde 11.00'da yaptığı antrenmanla Galatasaray maçı hazırlıklarını sürdürdü. Kırmızı-beyazlı ekip, maç gününe kadar günde tek idman yapacak. Zorlu maç öncesinde, Sivasspor'da Balili ve Sedat'ın sakatlıkları sürüyor.
Gerets'ten çok tartışılacak açıklama
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Fransa Ligi'nde Marsilya'yı çalıştıran Eric Gerets, Fransız basınına tartışma yaratacak bir açıklamada bulundu.
Galatasaray'ın eski çalıştırıcısı Eric Gerets, Olympique Marsilya'da çok mutlu olduğunu anlatırken, myfreesport.fr adlı internet sitesinde yayınlanan söyleşisinde, "Galatasaray'da yaşadığınız tecrübe, Marsilya'da ileri adım atmanızı sağladı mı?" şeklindeki soruyu, "Kesinlikle. Kutsal bir deneyimdi. Gerçekten tanınmamış bir kulüptü. Marsilya öyle değil. Türkiye, tamamen bir macera. Türkiye'de 2 yıl çalıştığımız zaman, istediğimiz her yere gidebiliriz" sözleriyle yanıtladı.
Gerets, Marsilya'da elde ettiği başarının, kendisine reklam olduğunu, dolayısıyla kendisiyle ilgilenen bazı kulüpler bulunmasını normal karşıladığını belirterek, "Ancak bu konuda konuşmanın anlamı yok. Haziran 2009'a kadar süren bir kontratım var. Marsilya'da kalmak istiyorum. Ancak bunun için bana takım lazım. Eğer benden takımı şampiyon yapmam bekleniyorsa, bunu becerebilecek futbolcular da alınmalı" dedi.
Gerets, önümüzdeki sezon şampiyonluk için Lyon takımıyla dişediş mücadele etmeyi şimdiden hasretle beklediğini ifade etti.
Bülent Korkmaz: Jübile yapmam
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Galatasaray'ın efsanevi kaptanlarından olan teknik direktör Bülent Korkmaz, Türk futbolunda manevi değerlerin önemsenmediğinden yakınırken, kişilere yaşarken gereken değerin verilmesi gerektiğini söyledi.
Futbol Extra dergisinin mayıs sayısında röportajı yer alan Bülent Korkmaz, Avrupa kulüplerinin aksine Türkiye'de bazı değerlerin görmezden gelindiğini savunarak, kulüplerle özdeşleşen isimlerin hak etmedikleri muamelelere maruz kaldıklarını iddia etti.
İspanyol ekibi Real Madrid'in, sözleşmeleri 2011'de sona eriyor olmasına karşın Casillas ve Raul'a ömür boyu sözleşme yaptığını anlatan Korkmaz, ''Bunu maddi olarak düşünmeyin. Kulüp, 'Benim altyapımdan çıkan oyuncu, benim için daha değerlidir' diyor. Böyle bir mesaj verme ihtiyacı duyuyor. O oyuncular da kulübü her ortamda yüceltiyor. Bizdeyse manevi değerlere sahip çıkmak yok. Örneğin, Galatasaray'da bu böyle. Metin Oktay yaşadığı zaman değer veriliyor muydu veya bu kadar değer veriliyor muydu? Hayır. Allah rahmet eylesin, öldükten sonra değer verildi. İnsana yaşarken değer verilmeli'' diye konuştu.
Galatasaray'dan ayrılış şekli tartışmalara neden olan Bülent Korkmaz, sarı-kırmızılı taraftarların kendisine değer verdiğini aktararak, ''Ama kulüp içinde ne yazık ki başarılı insanlarımız paçalarından aşağıya çekiliyor. Başarılı bir adamı yüceltmeniz gerekmiyor mu? Bu manevi değerlere sahip çıkılmama olayı benimle sınırlı değil. Birçok arkadaşımıza bu yanlışlar yapıldı'' dedi.
-''KENDİM JÜBİLE YAPMAM''-
Futbolu bıraktıktan sonra jübile yapma imkanı bulamayan Bülent Korkmaz, bu yönde bir isteğinin olup olmadığıyla ilgili, kendisinin jübile yapmayacağını kaydederek, ''Ben jübile yapmam. Ben bir takımda başladım, bir takımda bitirdim. Kendim yapmam. Bana jübile veya başka şekilde bir jest yapılabilir'' derken, futbolu bıraktığı dönemde kendisine ulaşılamadığı yönünde yapılan açıklamalara da tepkisini sürdürdü.
Galatasaray camiasının bir gün kendisine görev vereceğine inancını vurgulayan Korkmaz, ''Bu görev ne olacak, bilmiyorum. Yönetim kurulu üyeliği dışında her şey olabilir'' ifadesini kullanırken, teknik direktör olarak çalışmak konusunda ise, ''Niye olmasın? Pratikte biz birçok şeyi biliyoruz. Teoride belki eksiklerimiz olabilir. Onu da okuyarak öğreniyorum. Çalışıp çabalıyorum yani. Bunda yapılmayacak bir şey yok. Tabii öncelikli hedefim bir Anadolu takımını şampiyonluğa oynatmak'' şeklinde konuştu.
Avrupa kupalarında yakalanan büyük başarıların ardından Galatasaray'ın yaşadığı mali sorunlara değinilerek, Fenerbahçe'nin de benzer bir sorun yaşayıp yaşamayacağının sorulması üzerine de Bülent Korkmaz, ''Fenerbahçe daha planlı ve programlı, daha doğru yönetiliyor diyelim. Önemli olan kulübün yapısını, kulübün bünyesini doğru biçimde oturtmak. Bunu Galatasaray beceremedi ama Fenerbahçe becerdi'' dedi.
-''TÜRK FUTBOLUNU BENİM JENERASYONUM BİR YERE GETİREBİLİR''-
Galatasaray forması altında önemli başarılara imza atan Bülent Korkmaz, yine kendi jenerasyonunun Türk futbolunu bir yerlere getirebileceğine inandığını ifade ederek, ''Çünkü başarının nasıl geleceğini biz biliyoruz. Çünkü biz başardık. Bunu bilen insanlar olarak pratikte çok öndeyiz. Biz bunları yaşamış kişileriz. Yaşayan bilir'' diye konuştu.
Yaşadığı teknik adamlık deneyimlerine değinerek, Bursaspor'da yönetime üçüncü yılında takımı şampiyonluğa oynatabileceği sözünü verdiğini, Gençlerbirliği'nde ise takımın iyi yolda olduğuna yönetimi inandıramadığını aktaran Korkmaz, özellikle Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın teknik adamlara müdahale etme alışkanlığına değinerek, şöyle konuştu:
''İnsanlar iğneyi önce kendisine batıracak. Mesela herkes İlhan Cavcav'ın meslektaşlarımıza karşı tavrından şikayetçi. Bunu bu hale getiren sizsiniz, niye şikayet ediyorsunuz ki? Kimse ona kızmasın. Bugüne kadar birçok meslektaşımız o görevi biraz daha sürdürme uğruna buna müsaade etmişse, adamın her teknik adamdan bunu istemesi gayet normal. Benim dönemimde de etmek istedi ama edemedi. Ben Gençlerbirliği'ni çok seviyorum, İlhan Cavcav'ı da seviyorum. 'Cavcav'dan şikayetçiyim' dedim mi hiç? Başkanın kalkıp, 'Bu futbolcuyu oynat hocam' demesini gayet normal karşılıyorum. Niye başkana kabahat buluyorsunuz? Diğer teknik direktörlere böyle yapıp istediklerini oynattırdığı için, Bülent'ten de 'Direkt oynat' diye talepte bulunuyor. Ben başkana kabahat bulmuyorum. Diğer teknik direktör oynatırsa, bu da oynatır diye düşünmesi normal.''
Eric Gerets'ten yalan habere isyan
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Galatasaray'ın eski teknik direktörü Gerets, dün bazı haber ajanslarında çıkan "Galatasaray, tanınmamış bir kulüptü, Türkiye benim için maceraydı" yönündeki ifadeleri için açıklama yaptı.
Cim Bom’un eski hocası Gerets, dün bazı haber ajanslarında çıkan “Galatasaray, tanınmamış bir kulüptü, Türkiye benim için maceraydı” yönündeki ifadelerinin tamamen yanlış tercümeden kaynaklandığını söyledi.
Belçikalı çalıştırıcı, “Ben, ‘Ülkemde Türk futbolu fazla tanınmıyordu. Türkiye’de 2 yıl çalışan, o strese dayanan bir teknik adam dünyanın herhangi bir takımında rahatça çalışabilir’ dedim. Galatasaray’da hayatımın en güzel dönemini geçirdim. Türkiye ve Galatasaray hakkında en ufak olumsuz bir şey konuşmam söz konusu olamaz” diye konuştu.
Fanatik
Sivas-G.Saray maçına basın ordusu
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Ligde şampiyonluk için büyük önem taşıyan Sivasspor-Galatasaray maçına ulusal ve yerel toplam 165 basın mensubu akredite oldu.
Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda 4 Mayıs Pazar günü saat 19.00'da oynanacak maça, basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.
Şampiyonluk yarışı açısından büyük önem taşıyan maçı izlemek üzere, Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD) 64'ü Sivas'tan toplam 165 basın mensubu akredite oldu.
Spor yazarlarının, futbol yorumcularının da izleyeceği maçta, televizyonların canlı yayın ekipleri ve çok sayıda teknik personeli de görev yapacak.
Maçın oynanacağı 4 Eylül Stadyumu'nun basın tribününün mevcut kapasitesi göz önünde bulundurularak, tribündeki düzenlemenin buna göre yapılacağı belirtildi.
usta nedir tahminin ne olur maç pazar gecesi tebrik edermiyiz sizi?
Arkadaşlar hakem özkahya bu hake kimdir FB li daha önce açıklanan hakem bünyamin gezer neden degiştirildi bu hakemleri atıya oguz sarvan bu kimdir buda FBli artık gerisini sizler düşünün teşekkürler:49: :49: :49:
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
DECO için Devlerle kapışma
Galatasaray, Barcelona’lı futbolcu için dünyanın ünlü kulüpleriyle savaşacak!
Galatasaray Barcelona’ın gözden çıkardığı futbolculara göz koydu. Sarı-kırmızılıların İspanyol kulübünün 10 futbolcuyu satacağı haberleri üzerine menajerlere görev vererek. Cim Bom’un başta daha önce temasa geçtiği Deco’yu almak için bir kez daha acil olarak girişimde bulundu. Edinilen bilgilere göre Bayram Tutumlu’yu arayan Adnan Sezgin’in “Barcelona pastasından faydalanmak istiyoruz” dediği öğrenildi. Galatasaray’ın ayrıca Edmilson ve Gudjohnsen için de Barcelona’ya yoklama çektiği ifade edildi.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Viking 13 mayıs’ta Florya’da
Başkan Adnan Polat’ın ısrarla istediği Danimarkalı teknik adama uçak bileti bile gönderildi
Galatasaray’da teknik direktörlük konusunda sıcak gelişme. Ne diyorsak o... FOTOSPOR’un günlerdir okuyucularına duyurduğu ve son olarak 30 Nisan Çarşamba günü işin bittiğini yazdığı Laudrup kesin kararını verdi. Adnan Polat’ın işaret ettiği Michael Laudrup, Galatasaray ile masaya oturacağını açıkladı. Aslan’da Kalli’nin gidişiyle birlikte teklif götürdüğü, İspanya’nın Getafe takımını çalıştıran Danimarkalı teknik adamın, Başkan Polat’tan İstanbul’a geliş biletini bile aldığı iddia ediliyor.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
ISAKSSON çağrı bekliyor
GALATASARAY’IN ara transferde işini bitirdiği kaleci İsaksson özgürlüğüne kavuşuyor. Kulübü yüksek bonservis bedeli istediği için Cim Bom’a gelemeyen İsveçli eldivenin Manchester City Kulübü ile ipleri kopardığı öğrenildi. Isaksson “İngiltere’de yedekte beklemekten sıkıldım. Galatasaray yeniden düşünüyorsa seve seve giderim” açıklamasında bulundu.
Bayrakları hazırlayın
“Okyanus’u geçtik derede boğulmayız” diyen genç yıldız “Sevinmek taraftarın hakkı” dedi
GALATASARAYLI taraftarların sevgilisi Arda Turan, sarı-kırmızılı taraftarların bayraklarını hazırlayıp sokağa dökülme günlerinin yakın olduğunu söyledi. Arda Turan, sezonun bitimine 2 hafta kaldığını, Sivasspor ve Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçlarını kazanarak şampiyon olmak istediklerini belirterek, ‘’Fenerbahçe maçını da kazandık. Şimdilik her şey yolunda. İki final maçımız kaldı. Okyanus’u geçtik, derede boğulmak istemiyoruz’’ dedi. Arda, Galatasaray TV’de yaptığı açıklamada, Fenerbahçe maçının ardından takımın havasının gayet iyi olduğunu belirterek, artık kalan 2 maça konsantre olmaya çalıştıklarını söyledi. Tüm zorlukları aşarak buraya kadar geldiklerini ve şampiyon olmak istediklerini ifade eden genç futbolcu, ‘’Sivasspor maçı zor geçecek, çünkü onlar da buraya kadar büyük başarı elde ettiler. Hala yollarına devam ediyorlar. Umarım biz oradan galibiyetle ayrılırız. Şampiyonluk bizim elimizde” diye konuştu.
‘Zirveyi bırakmayız’
Hakan Şükür, Sivasspor maçının çok önemli bir hal aldığını belirterek, “Ancak buraya kadar getirdik. Şampiyonluğu bırakmayız” dedi...
Galatasaray’In tecrübeli futbolcusu Hakan Şükür, şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyan Sivasspor karşılaşmasının, son derece önemli hale geldiğini söyledi. Hakan Şükür, takımın havasının Fenerbahçe galibiyetinin de moraliyle çok iyi durumda olduğunu belirterek, ‘’Herkes oradan alacağımız 1 puanın bize yetece- ğini düşünüyor, ama Galatasaray büyük takım ve amacı her zaman kazanmak. Sivasspor’un başarısını tabii ki kimse göz ardı edemez. Çok değerli arkadaşım Bülent Uygun’un çok büyük katkısıyla, müthiş bir başarı grafiği yakaladı. Kazanırsak şampiyon oluruz. Berabere kalırsak ise son haftaya avantajlı çıkarız” dedi.
Cim-Bom tek yürek
Sivas ile yapacakları maç öncesi Fenerbahçe kulübündeki buluşma üzerine Başkan Polat, federasyonu ziyaret edip “Neler oluyor?” dedi
BAŞTA Adnan Polat olmak üzere sarı-kırmızılı kulübün genç yöneticilerinden Haldun Üstünel, Sivasspor başkanının Fenerbahçe ziyareti ile ilgilenmedikleri söyledi. Sarı-kırmızılıların genç yöneticisi, Mecnun Otyakmaz’ın önceki gün Fenerbahçe kulübünü ziyaret ederek, başkan Aziz Yıldırım ve Kulüp Müdürü Serkan Acar ile buluşması konusu ile ilgili olarak FOTOSPOR’UN sorularını yanıtladı. Başkalarının yaptıklarınıın kendilerini ilgilendirmediğini vurgulayan Üstünel, “Bizi sadece Galatasaray ilgilendirir. Kimin ne yaptığı ve yapacağı ilgi alanımız dışında. Biz kulüp olarak bu tür polemiklere girmemek için karar aldık. Bu nedenle Pazar günü oynayacağımız maça konsantre olduk. Hedefimiz şampiyonluk. Sivas’ta sahaya çıkar centilmence maçımızı oynar ve döneriz” açıklamasını yaptı. Başkan Polat federasyonu ziyaret edip “Ne oluyor?” diye sordu...
Galatasaray’ın gurur tablosu!
GALATASARAY Başkanı Adnan Polat, resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının, bu yıl birçok branşta yaşadıkları güzelliklere bir yenisini daha eklediğini dile getirerek, ‘’Önce Türkiye şampiyonu oldu ve şimdi İspanya’da, Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katılıyorlar’’ dedi. Sarı-kırmızılı camiaya da seslenen Polat, bu gençlerin başarısının, herhangi bir başarı olmadığını ifade etti.
Aykut göze geldi
LİGLERİN en az gol yiyen kalecisi ünvanını elinde bulunduran Aykut Erçetin’in sağ dirseğinde zorlanma ve ağrılar oluştu. Galatasaraylı doktorlar kaleci Aykut’u Sivas’taki maça yetiştirmek için uğraşıyor
Servet iyileşti!
DOKTORLAR Servet Çetin için umutlu konuştu. Kasığında zorlanma olan Barusso, sağ ayak arka adalesinde ağrıları olan Lincoln ile tedavisi henüz tamamlanmayan kaleci Orkun Sivas deplasmanına götürülecek ve tedavilerine orada devam edilecek. Bu futbolcuların durumu Sivas’ta netleşecek.
Elbet bir gün döneceğim
Futbol Extra dergisinin mayıs sayısında röportajı yer alan Bülent Korkmaz, Avrupa kulüplerinin aksine Türkiye’de bazı değerlerin görmezden gelindiğini savundu. Galatasaray’dan ayrılış şekli tartışmalara neden olan Bülent Korkmaz, sarı-kırmızılı taraftarların kendisine değer verdiğini aktararak, ‘’Ama kulüp içinde ne yazık ki başarılı insanlarımız paçalarından aşağıya çekiliyor” dedi. Galatasaray camiasının bir gün kendisine görev vereceğine inancını vurgulayan Korkmaz, ‘’İnşaallah bir gün döneceğim” diye konuştu.
Golcü Ümit’in büyük sırrı!
BİR dönemler Galatasaray’dan gönderilmesi ve Beşiktaş ile Fenerbahçe kulüplerinden birine kiralanması gündeme gelen Ümit Karan, nasıl olup da Galatasaray’da kaldığını açıkladı. Ümit Karan, “Haldun Üstünel ve başkanımız Ad- nan Polat toplantısı bana motivasyon oldu. Gitmeye hazırlanırken kal dediler ve Galatasaray için kaldım. Eğer onlar da kapıyı göstermiş olsalardı bugün Florya’da olmazdım. Her şeyimi onlara borçluyum” dedi.
Barış: 3 puan bizim
ASLAN’IN genç futbolcularından Barış Özbek Sivas’a iyi bir moralle gideceklerini ve maçtan 3 puanla ayrılacaklarına inandığını söyledi. Sivasspor’un güçlü bir ekip olduğunu, ancak kendilerinin daha da güçlü olduğunu ifade eden Barış, ‘’Evimizde oynadığımız maçta onları rahat yenmiştik. Sivas’ta daha zor bir maç olacak, ama orada da iyi bir futbolla 3 puanı alacağız’’ diyerek iddialı konuştu.
Ya Abdurrahman ya da Orhan!
Galatasaray’ın Sivassporlu Abdurrahman’a talip olduğu öğrenildi. Cim Bom’un yarın oynayacakları maç sonrası Sivasspor yönetiminden Abdurrahman’ı isteyeceği iddia edildi. Abdurrahman’ın olmaması halinde Galatasaray’ın Gençlerbirliği Oftaşlı Orhan’a gideceği belirtildi. Fiorentina Sabri için ısrarlı olduğundan sağ kanada yerli oyuncu aranıyor.
Nonda 5 milyon euro!
Nonda’nIn Fenerbaçe maçında 100. golü atmasıyla değeri yükseldi. Kongo asıllı Fransız oyuncuya yönetim 3 milyon euro’luk bonservis bedeli koymuştu. Fenerbahçe derbisinden sonra ise Nonda’nın bonservisi 5 milyon euro oldu.
Aslan gibi!
Kanada merkezli medya kuruluşu TSN, her yıl düzenli olarak açıkladığı Avrupa kulüpleri güç sıralamasında, Türk takımlarından sadece Galatasaray'a yer verdi.
3.5.2008
Şampiyonluğa çok yakın
Galatasaray, Avrupa’nın en güçlü 20 kulübü arasında gösterildi. Kanada merkezli bir medya kuruluşu olan TSN, bu yılki Avrupa Kulüpleri Güç Sıralaması’nda (European Club Power Rankings) Türkiye’den sadece Sarı-Kırmızılılar’ı listeye koydu. Takımların güncel performansına dayalı yapılan değerlendirmede Galatasaray’ın ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında muhteşem bir derbi zaferi yaşadığı ve 17. şampiyonluğa çok yaklaştığı için Avrupa’nın en başarılı kulüpleri listesine girdiği belirtildi.
İngilizler çoğunlukta
Her yıl düzenli olarak açıklanan ‘Avrupa Kulüpleri Güç Sıralaması’nın ilk iki sırasını, Moskova’da 21 Mayıs’ta Şampiyonlar Ligi finalini oynayacak olan iki İngiliz kulübü paylaşıyor. İlk sırada ünlü Manchester United yer alıyor. Chelsea ikinci sırada bulunurken, bu ikiliyi şu kulüpler izledi: 3. Inter (İtalya), 4. Real Madrid (İspanya), 5. Roma (İtalya), 6. Arsenal (İngiltere), 7. Liverpool (İngiltere), 8. Barcelona (İspanya), 9. Glasgow Rangers (İskoçya), 10. Bayern Münih (Almanya).
Yüzde 60 Cim Bom!
Türkiye nefesini tuttu, Sivas'taki maçı bekliyor. Anketlerde yüzde 60, 'Cim Bom' kazanır' diyor. Beraberlik ihtimalinin düşük kaldığı anketlerde, Sivas'a ise yüzde 33 oranında şans veriliyor.
3.5.2008
Katılım çok yüksek
Yıllardır böylesine bir final yaşanmadı Turkcell Süper Lig’de... Son iki haftaya girilirken üç takım birden şampiyonluk ümitlerini sürdürüyor. Ve doğal olarak tüm Türkiye’nin gözleri, belki de sezonun kralının belirleneceği Sivasspor-Galatasaray buluşmasına çevrildi. Puan hesapları, yerini ikili, hatta üçlü averaja bıraktı. Tabii futbolseverlerin ortak konusu da bu karşılaşma oldu. İnternet sitelerindeki anketlere katılımın oldukça yüksek olması, bu maça olan ilginin bir başka göstergesi.
Çıkan sonuç benzer
Yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı ‘fanatik.com.tr’deki ankette, konuk Galatasaray’ın galibiyetine yüzde 60,5 gibi yüksek bir şans verilirken, ‘Ev sahibi Sivasspor kazanır’ diyenlerin oranı yüzde 32’de kaldı. ‘Beraberlik’ diyenler ise yüzde 7,5 olarak gerçekleşti. Sarı-Kırmızılı taraftarların ‘webaslan.com’ sitesinde Cim Bom’un galibiyetine inananların yüzdesi 82,5 olarak gerçekleşirken, yüzde 6,5 Sivas’a şans tanıdı. ‘haberturk.com’un sonuçları da, ‘fanatik.com.tr’ ile benzerlik gösterdi.
Laudrup geliyor!
Galatasaray'da liste başı olan 43 yaşındaki ünlü çalıştırıcının, Şampiyonlar Ligi faktörü nedeniyle Türkiye´ye gelmeye çok sıcak baktığı ve sarı-kırmızılı yönetime, "Lig bitince ilk olarak sizinle görüşeceğim" garantisi verdiği öğrenildi.
2.5.2008
Şampiyonluk yarışında son iki haftaya büyük bir avantajla giren Galatasaray, önümüzdeki sezon takımın başına getirilecek teknik direktör konusundaki çalışmalarını gizlilik içinde sürdürüyor.
Sarı-kırmızılı yönetimin, ligin 28. haftasında, Karl Heinz Feldkamp istifa ettikten hemen sonra resmi teklif götürülen Michael Laudrup’la görüşmelere devam ettiği öğrenildi. İspanya’da Getafe’yi çalıştıran Danimarkalı teknik direktörün, Galatasaray’ın gelecek sezon çok büyük bir ihtimalle Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde yer alacak olması nedeniyle Türkiye’ye gelmeyi ciddi şekilde düşündüğü kaydedildi.
Sarı-kırmızılı yönetim tarafından liste başında tutulan 43 yaşındaki Laudrup’un, şimdiye kadar Galatasaray dışında Şampiyonlar Ligi vitrinine çıkacak bir takımdan resmi teklif almadığı, bu nedenle rotasını Cim-Bom’a çevirdiği vurgulandı.
Alternatifler beklemede
Taraflar arasında yapılan son görüşmede Michael Laudrup’un, Galatasaraylı yöneticilere, “Sezon sonunda önce sizinle görüşeceğim” sözünü verdiği ifade edildi. Getafe ile sözleşmesi devam eden Laudrup’un, Galatasaray’la anlaşmaya varması halinde, İspanyol kulübüyle görüşerek yollarını ayıracağı ifade edildi.
Sarı-kırmızılı yönetimin, ilk hedef olarak belirlenen Danimarkalı çalıştırıcıda problem çıkması durumunda daha önce menajerler kanalıyla temas kurulan listedeki diğer teknik adamlarla pazarlık masasına oturacağı bildirildi.
Futbolculuk kariyeri boyunca Brondby, Juventus, Lazio, Barcelona, Real Madrid, Vissel Kobe (Japonya) ve Ajax formaları giyen Michael Laudrup, 479 maçta 121 gol attı. Danimarka Milli Takımı formasıyla ise 104 karşılaşmada 37 kez rakip ağları salladı. 2000-02 arasında milli takımda yardımcı antrenör olarak görev yapan Laudrup, 2002-06 arasında Danimarka Ligi’nde Brondby’yi çalıştırdı, sezon başında ise Getafe’nin başına geçti.
Laudrup kimdir?
Doğum tarihi: 15.06.1964
Doğum yeri: Danimarka
Kulübü: Getafe
Halil ÖZER
Lincoln müjdesi
Lincoln'ün Sivas deplasmanında forma giyebilecek duruma geldiği açıklandı.
3.5.2008
İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında aldığı darbeler sonucunda adalesinde ödem oluşan ve yaklaşık 2 haftadır tedavi gören Cassio Lincoln’ün tamamen iyileştiği ve Sivas deplasmanında forma giyebilecek duruma geldiği belirtildi. Şu ana kadar Turkcell Süper Lig’de 18 maçta 1.397 dakika forma giyen Brezilyalı futbolcu, bu süre içinde 5 gol atıp, 4 de asist yaptı. Teknik heyetin, futbol otoritelerinin pek çoğu tarafından ‘olmaması daha hayırlı’ diye değerlendirilen yıldız oyuncuya sezonun en önemli sınavlarından biri olan Sivasspor maçında görev verip vermeyeceği henüz belli değil. Ancak Lincoln, son anda bir sakatlık olmazsa 18 kişilik maç kadrosuna kesin olarak alınacak.
"Buraya kadar getirdiğimiz..."
Galatasaray´ın tecrübeli futbolcusu Hakan Şükür, şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyan Sivasspor karşılaşmasının, son derece önemli hale geldiğini söylerken, çarpıcı açıklamalar yaptı.
2.5.2008
Sarı-kırmızılı kulübün resmi kanalı GS TV’ye açıklamalarda bulunan Hakan Şükür, takımın havasının Fenerbahçe galibiyetinin de moraliyle çok iyi durumda olduğunu belirterek, "Sivasspor maçı, tabii ki Fenerbahçe maçından sonraki süreç değerlendirilirse, çok önemli bir hal aldı.
Herkes oradan alacağımız 1 puanın bize yeteceğini düşünüyor, ama Galatasaray büyük takım ve amacı her zaman kazanmak" dedi. Sivasspor deplasmanına kazanmak için gideceklerini ve karşılaşmaya bu psikoloji ile çıkacaklarını kaydeden Hakan, şöyle konuştu:
"Sivasspor’un başarısını tabii ki kimse göz ardı edemez. Çok değerli arkadaşım Bülent Uygun’un çok büyük katkısıyla, müthiş bir başarı grafiği yakaladı. İyi bir kadrosu var. Bugüne kadar çok ofansif oynayan bir takım görüntüsünde değil, daha çok kontrataklarla gol atan bir takım görüntüsü verdiler. Buna rağmen çok mücadele ediyorlar. Bugüne kadar getirdikleri iddiayı devam ettirmek için onlar da kazanmak zorunda. Ben oradan iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Moralimiz iyi. Son hafta
Galatasaray seyircisinin önüne belki şampiyon, belki de o maçtan alacağımız beraberlikle şampiyonluğu alacak bir takım görüntüsünde çıkmak istiyoruz, kazanmak istiyoruz. Biz, buraya kadar getirdiğimiz şeyi bırakmayacağız."
Fenerbahçe karşısında alınan galibiyetin önemine değinen, ancak bunu geride bıraktıklarını dile getiren milli futbolcu, "Fenerbahçe maçındaki o ruhu, bilhassa ilk yarıda sergilediğimiz o mücadeleyi Sivasspor karşısında da gösterirsek, yenemeyeceğimiz takım yok" ifadesini kullandı.
Hakan Şükür, cezalı Ümit Karan’ın yokluğunda kendi durumunun sorulması üzerine de "Bugün antrenmana takımla çıktım ve kendimi iyi hissettim. Sadece, ayakkabı giyince yaranın vermiş olduğu bir acı var, o da maça kadar geçer. Oynamak için hazır olurum" dedi.
Necati: Sevinme zamanı
Necati Ateş, "Galatasaraylı futbolcular onca sıkıntıdan sonra sevinmeyi hak ettiler" dedi.
3.5.2008
Galatasaray’ın İstanbul Büyükşehir Belediye’de kiralık oynayan futbolcusu Necati Ateş, Sarı-Kırmızılı futbolcuların çok büyük sıkıntılar çektiğini belirterek, “Şampiyonluk yolunda büyük avantajları söz konusu. Buraya kadar geldikten sonra, bu şampiyonluğu bırakacaklarını hiç sanmıyorum. Onca sıkıntıdan sonra sevinmeyi hak ettiler doğrusu” görüşünü dile getirdi.
Sabri'den veda sinyali
Fiorentina ve Sampdoria'nın izlettiği genç futbolcu, Avrupa'da oynamak istiyor.
3.5.2008
Zaman zaman taraftarın tepkisini çeken, zaman zaman da oynadığı futbolla takımını ateşleyen Sabri Sarıoğlu, sezon sonunda ayrılabileceğinin sinyallerini verdi. İtalya’nın Fiorentina ve Sampdoria kulüplerinin Fenerbahçe maçında izlettiği ve son haftalarda yükselen form grafiği ile dikkatleri çeken genç futbolcu, “Adımın Avrupa’nın iyi kulüpleri ile anılması tabii ki çok güzel bir şey. Sezon sonunda benim ve kulübümün çıkarları doğrultusunda yurt dışında oynamak isterim. Ancak üstüne basarak söylüyorum, bu transferde Galatasaray’ın çıkarları da önemli” ifadelerini kullandı. Sabri, yarın oynayacakları Sivas maçıyla ilgili olarak da, “Rakibimiz iyi bir takım. Zor olacak, ama biz de galip gelip şampiyonluğu bir adım daha yaklaşmak istiyoruz” dedi
Konular Birleştirilmiştir!!!!
Cevat Güler'in heykelini dikecek!
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Feldkamp'ın istifasındansonra Galatasaray'ı çalıştırmaya başlayan Cevat Güler, şampiyonluğa çok yakın. Cimbom şampiyon olursa Cevat hocanın heykeli dikilecek.
Galatasaray'da ligin bitimine 6 hafta kala Feldkamp'ın gönderilmesinin ardından spor kamuoyu Sarı-Kırmızılı takımın şampiyonluk yarışından iyice uzaklaşacağına inanıyordu.
Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada teknik sorumlu olarak takımın başına getirilen Cevat Güler de birçok insanın adını ilk kez duyduğu biriydi. Abdullah Avcı, Laudrup, Luis Van Gaal, Zaccoroni gibi isimlerin gölgesinde Cevat hoca, ayağına kadar gelen bu şansı en iyi şekilde değerlendirmek için gecesini gündüzüne katarak çalışıyordu. Üst üste gelen G.Birliği, Trabzonspor ve Belediye galibiyetlerinin ardından şampiyonluk yarışının en önemli karşılaşması olan Fenerbahçe derbisinin tarihi gelip çatmıştı. Yorumcuların "Takımı Adnan Polat, Adnan Sezgin yapıyor." eleştirilerine kulaklarını tıkayan tecrübeli hoca yine takımını en iyi şekilde Fenerbahçe maçına hazırladı. Cimbom ezeli rakibini 1-0 yenerek şampiyonluk yolunda büyük bir şans yakaladı.
Pazar günü Sivas'ta oynanan en kritik maçtada Sivasspor'u 5-3 yenen Galatasaray, şampiyonluğa çok yaklaştı. Takımı sahaya çıkaran Cevat hoca, dün de mütevazılığı elden bırakmadı ve "En büyük pay futbolcuların" dedi.
PERŞEMBE'YE HEYKELİ DİKİLECEK
Hem oynanan futbol hem alınan galibiyetle şimdi herkes Cevat Güler'in başarısını konuşuyor. Cevat hocanın başarıları ile hemşerileri de gurur duyuyor. Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı, Galatasaray şampiyon olduğu taktirde Güler'in doğduğu Perşembe'ye heykelinin dikileceğini söyledi.
Adapazarı Merkez Belediyesi'nce başlatılan ''Sokağımda Bir Değer Yetişti Projesi'' kapsamında, Adapazarı'nda doğup büyüyen başarılı insanların doğduğu sokağa, fotoğrafının ve özgeçmişinin yer aldığı tabela asılmasını çok beğendiğini belerten Başkan Çarkçı, "Biz de spor alanında büyük bir başarıya imza atması yüksek ihtimal hemşehrimiz Cevat Güler hocamızın heykelini ilçemizin en uygun yerine dikmek istiyoruz. Konuyu yarınki (salı) belediye meclis toplantısında arkadaşlarımızla kararlaştıracağız" diye konuştu.
CEVAT GÜLER KİMDİR
1959 yılında Ordu'nun Perşembe ilçesinde doğan Cevat Güler, 1981 yılında Anadoluhisarı Gençlik ve Spor Akademisi'nden mezun oldu. Okul yıllarında futbolun yanında jimnastik ve atletizmle de yakından ilgilendi. Amatör lisanslı olarak voleybol ve futbol oynadıktan sonra 1983 yılında Küçükköy Kültürspor'da antrenörlüğe başladı. 1985-1997 yılları arasında Gaziosmanpaşa'da futbol altyapı antrenörlüğü görevini üstlenerek, Türk futboluna birçok genç yetenek kazandırdı. Hatta onun döneminde Gaziosmanpaşa'ya 'altyapı fabrikası' unvanı kazandırdı. Bu dönemde genç takımlarla 2 kez İstanbul, 1 kez de Türkiye gençler şampiyonluğu kazandı. 1997 yılında teknik direktörlük diplomasını aldı. 1997-2000 yılları arasında Beşiktaş'ın altyapısında çalıştı. Özellikle Nihat Kahveci, Yasin Sülün, Tunç, İlhan gibi genç yıldızların A takıma yükselmesinde büyük rol oynadı. Beşiktaş'tan sonra iki sezon çalıştığı Yıldırım Bosna'yı 3. Lig'den 2. Lig'e çıkarmayı başardı Cevat hoca. 2002 yılında ise Fatih Terim döneminde Sarı-Kırmızılı takımda kondisyoner olarak göreve başladı. Hem sezon başı antrenman programları yapıyordu hem de sakatlıktan çıkan oyunculara kondisyon yüklüyordu.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bir yandan yeşil sahalarda görev yapan Cevat Güler, bir yandan da akademik kariyerini devam ettiriyordu. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde egzersiz fizyolojisi dalında lisansüstü (master) diplomasını alan Cevat Güler, futbolda performans artırımını konu alan akademik çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü'nde okutmanlık yapıyor.
Haber 7
Hakan'dan Arda taktik yorumu
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Hakan Şükür, Sivasspor ve bu hafta oynayacakları OFTAŞ Spor maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hakan, Sivas maçı sırasında Arda Turan'a taktik vermesine ve sonrasında Arda'nın 3 gol atmasını da değerlendirdi.
Galatasaray Futbol Takımı kaptanı Hakan Şükür, Turkcell Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda oynadıkları ve 5-3 kazandıkları Sivasspor maçı ve cumartesi günü Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak ve 2007-2008 sezonu Turkcell Süper Lig şampiyonunu belli edecek Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Hakan Şükür Galatasaray TV'ye yaptığı açıklamada, Sivas maçı öncesindeki ve sonrasındaki yorgunluğu hala üzerlerinden atamadıklarını ifade ederek, “Maçtan önce de pek fazla uyuyamadık. Küçük bir şehrin merkezinde müthiş bir kalabalık içerisinde uyumaya çalıştık, istirahat etmeye çalıştık. Ama her şeye rağmen arkadaşlarımızla beraber müthiş bir mücadele gösterdik. Sezon içinde yaşanan pek çok şeye rağmen hocalarımız, teknik ekibimiz, futbolcular bir bütün olduk. Tabii buradaki en önemli etken taraftarımız. Onlar neresi olursa olsun müthiş bir sinerji yarattılar, bizlere müthiş bir destek verdiler. Sivas karşılaşması da böyleydi. Oyunun hiçbir bölümünde hem takımımız kopmadı, hem seyirci kopmadı. Hep bir umutla bir şevkle bizi desteklediler” dedi.
Sivas maçı sırasında Arda Turan'a taktik vermesine ve sonrasında Arda'nın 3 gol atmasına da değinen Hakan Şükür, “O bir teknik görüş değil. Doğaçlama, o an içimden öyle geldi. O sırada kenara su içmek için gelmişlerdi. Sol tarafta markaj altında oynuyordu ve ona önlem almışlardı. Ben de dedim ki, göbekten atılan herhangi bir topta forvete yakın olursan pozisyon bulursun çünkü forvet yalnız kalıyor bu tip anlarda. Futbolun şansı da var tabii ki, o da Ayhan'ın güzel pasına bir dokunuşla gol attı, arkasından bir gol daha ve devreye moralli girmemizi sağladı. Onun dışında zaten sezon boyunca iyi bir performans gösterdi” diye konuştu.
Sivasspor maçında yenilen hatalı gollerin futbolun içinde her zaman olabileceğini dile getiren Hakan Şükür, “Rakibin attığı 3. gol haricinde sanki diğerlerini biz attık diyebiliriz. Biraz da zeminin azizliği. Arkadaşlarımız o mücadeleyi sonuna kadar verdiler. Mühim olan takım olabilmek ve gol yediğiniz zaman yeniden ayağa kalkabilmek” dedi.
GENÇLERBİRLİĞİ OFTAŞ SPOR MAÇI
Hafta sonu Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçında dikkatli olmaları gerektiğini, futbolun çok ciddi bir oyun olduğunu ve her şeyin bitmediğini söyleyen Hakan Şükür, şunları kaydetti:
“Sevinmek tabii ki güzel. Seyirciyle bunu paylaşmak. Biz sonuçta onları kırmamak için yanlarına gidiyoruz. Ama soyunma odasına girdiğimiz andan itibaren her şeyin bitmediğini konuştuk. Uçakta şarkılar söyledik, eğlendik. Otobüste de tesislere gelene kadar konuştuk, herkesin dikkat etmesi gerektiğini söyledik. Futbolun çok ciddi bir oyun olduğunu söyledik.
Geçmişte rakiplerimizin kaybettiği bir ya da birçok şampiyonluk var. Ama ben bu güvenin bize olumlu tesir edeceğini düşünüyorum. İnşallah seyircimiz ile beraber güzel bir sonuç alacağımız karşılaşma olacak. Bunu hafta içerisinde hocalarımız da bizler de söyleyeceğiz ama zaten hepsi bilincinde. Genç arkadaşlarımızın hepsinin bu camiaya çok şey verebileceğini ve verdiğini düşünüyorum. Bizler de onlara iyi örnek olabiliyorsak ne mutlu bize.
GS'li bayan takımından seyirciye çağrı
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Galatasaray Bayan Basketbol Takımı oyuncusu Esra Şencebe, Fenerbahçe ile oynanacak play-off serisinin üçüncü maçı öncesinde sarı-kırmızılı taraftara çağrıda bulundu.
Seride ilk iki maçı rakip sahada oynayan ve birini kazanıp, diğerini de yitiren Galatasaray'da, oyuncu Esra Şencebe, yarın oynanacak serinin üçüncü maçında Ayhank Şahenk Spor Salonu'nu dolu görmek istediklerini söyledi.
Esra Şencebe, şunları kaydetti:
''Caferağa'da ilk maçta çok güzel oynadık ve maçı kazandık. İkinci maçta ise ilk üç periyodu kafa kafaya oynadık ama son periyotta oyundan düştük ve maçı kaybettik. Bütün maçı kafa kafaya oynamamız aslında elimizden geleni yaptığımızın da bir göstergesi. Bu maç da hiç kolay olmayacaktır. Biz onları deplasmanda yenebiliyorsak, onlar da bizi kendi sahamızda yenmek isteyecektir.
Önümüzde sahamızda oynayacağımız iki maç var. Ve bu iki maçta da taraftarımıza çok ihtiyacımız var. Mutlaka maça gelsinler, televizyondan takip etmek yerine salonda maçı izlesinler. Biz taraftarı salonda görmek istiyoruz. 6. adam olarak salondaki yerlerini alsınlar ve şampiyonluk yolunda bizimle olsunlar.''
bayan basketbolcular maçı alır.tabiii ki fener bahçe alır maçı
Polat: Bir yere gidemezsin!
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. G.Saray Başkanı Polat'tan Arda'ya: “Senin en az 2 yıl daha Galatasaray’da oynayıp, hizmet etmen lazım. Daha sonra seni kendi ellerimizle istediğin takıma göndeririz”
Ve Başkan Adnan Polat noktayı koydu... Şampiyonluk yolunda takımını sırtlayan, gol atan, gol attıran yaşına ve kazandığı paraya rağmen sahada abilerine taş çıkaran Arda Turan’a Avrupa vizesi çıkmadı.
EURO 2008 sonrası Avrupa’ya gitmek istediğini söyleyen genç futbolcuyla görüşen Polat, “Hiçbir yere gidemezsin. Senin en az 2 yıl daha Galatasaray’da oynayıp, pişmen lazım. Sen bizim evladımızsın” dedi.
Başkan Polat ayrıca görüşmede zamanı geldiğinde Arda’yı kendi elleriyle istediği takıma göndereceklerini de söyledi. 2005 yılında V.Manisa’da kiralık olarak oynayan, gösterdiği performans ile göz dolduran ve büyük takımların gözdesi haline gelen milli oyuncu Polat’ın bu tepkisi karşısında sessiz kaldı.
Arda’ya Avrupa’nın bir çok takımından teklif geldiğini söyleyen genç futbolcunun menajeri Ahmet Bulut ise, “Arda’nın bonservisi için 10 milyon euro ödemeye hazırlar. Ancak bunun için Galatasaray Kulübü’nün rızası gerekiyor” dedi.
Bu arada başkan Adnan Polat geçtiğimiz yıl da İngiltere’den teklifler gelen genç oyuncuya transfer izni vermemişti. Arda’nın aldığı ücrette de düzeltme yapılmış ve yıllık ücreti 300 bin YTL’den 500 bin dolara çıkarılmıştı.
Akşam
Cimbom'un 'Servet'i
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Sezon boyunca vücudunun beş ayrı noktasından sakatlandı ama 51 maçın 50'sinde forma giydi Sarı-kırmızılıların Servet'i, "Her tarafım haşat oldu" dese de OFTAŞ'a karşı sahaya çıkmak istiyor.
OFTAŞ'a yenilmezse şampiyon olacak G.Saray'ın başarısı, tüm takımın zorluklara göğüs germesi sayesinde geldi. Ancak bir futbolcu vardı ki, sezon boyunca yaşadığı sakatlıklara rağmen ortaya koyduğu inanılmaz performans kadar istikrarı ve devamlılığıyla da gönüllerde taht kurdu: Servet Çetin! G.Saray'ın bu sezon oynadığı 51 resmi maçın 50'sinde forma giyerek inanılmaz bir istatistik yakalayan milli futbolcu, bu karşılaşmaların 46'sında 90 dakika sahada kaldı.
Vücudunun çeşitli yerlerinde yaşadığı sakatlıklara rağmen büyük bir özveriyle her maç öncesi "Oynamak istiyorum" diyen Servet, 'biyonik adamlar' olarak nitelenen Mehmet Yıldız, Mehmet Aurelio, Edu ve İbrahim Üzülmez gibi isimlerini de oyunda kalma süresi itibariyle geride bıraktı.
TARAFTARA ALKIŞLATACAKLAR
"Vücudumun her tarafı haşat oldu. Yine de OFTAŞ karşılaşmasında ne olursa olsun sahaya çıkacağım" diyen başarılı stoper yine ilk onbirde forma giyecek. Ancak teknik heyetin; taraftardan özel bir alkış alması için Servet'i son 5 dakika kenara almayı ve yıldız oyuncuya jest yapmayı planladıkları öğrenildi.
G.Saray'da portakal devrim başlıyor
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Şampiyonluk için gün sayan Galatasaray gelecek sezon için taraftarının ilgisini çekecek yenilikleri hedefliyor. Kuluüp yetkilileri Adidas ile ilginç bir yeniliğe imza atacak.
Sarı-Kırmızılı yönetim forma satışlarını artırmak için, forma sponsoru Adidas firması ile birlikte ilginç bir yeniliğe imza atacak. Yapılan hazırlığa göre Galatasaray gelecek sezon Hollanda Milli Takımı'nın giydiği portakal imajına uygun turuncu renkli forma ile maçlara çıkacak. Adidas firması ile yapılan görüşmeler sonucu sarı ve kırmızı renklerinin karışımında turuncu rengin oluştuğu düşüncesiyle Galatasaray forma renginde değişikliğe gidecek.
Turuncu ağırlıklı formada üç kırmızı şerit fevkalede uyumlu bir şekilde tasarlanmış durumda. Portakal imajlı Galatasaray forması son halini aldı ve başkan Adnan Polat ile yöneticilerin beğenisine sunuldu. Yönetimden onay alan yeni forma için hazırlıklar start aldı ve Temmuz ayından itibaren Galatasaray Store'larda satışa sunulacak.
Adnan Polat: Cumartesi şampiyonuz
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Galatasaray Kulubü Başkanı Adnan Polat, cumartesi akşamı Turkcell Süper Lig'de şampiyonluklarını ilan etmek istediklerini söyledi.
Sarı-kırmızılı Yönetim Kurulu, Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanan Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncularına Kuruçeşme'deki Galatasaray Adası'nda bir yemek verdi.
Yemekte konuşan Başkan Adnan Polat, başkanlığı döneminde ilk kupanın tekerlekli sandalye takımından geldiğini vugulayarak, "Onlara teşekkür ediyorum. Yönetimim döneminde aldığımız ilk kupa oldu. Bizi çok gururlandırdılar. Hedefimiz, tekerlekli sandalye basketbolunda kıtalar arası şampiyonluk kazanmak istiyoruz. Türkiye'nin henüz kıtalar arası şampiyonluğu yok bunu da ilk biz gerçekleştirmek istiyoruz." diye konuştu.
Başkan Polat, cumartesi akşamı da Turkcell Süper Lig'de şampiyonluklarını ilan etmek istediklerini söyledi. Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Artık şampiyonluklar gelmeye başladı. Şimdiki şampiyonluk beklentimiz futbolcularda. Onlardan da şampiyonluk bekliyoruz. Bayan ve erkek basketbol takımlarından da şampiyonluk bekliyoruz. Eğer bu isteklerimiz olursa Galatasaray, sportif açıdan muhteşem bir sezon geçirmiş olacak."
"FEDERASYONUMUZUN KARARLARINA SAYGILIYIZ"
Öte yandan bir basın mensubunun Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe ile oynanan derbi maçta çıkan olaylar nedeniyle kurulun para cezası verdiğini hatırlatması üzerine Başkan Polat, "Federasyonumuzun kararlarına saygılıyız." cevabını verdi..
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Kaptanı Ahmet Mencik, Polat'a, kıtalararası şampiyonanın kasım ayında Japonya'da yapılacağını ifade etti. Mencik, ''Amerika, Avustralya ve Asya şampiyonları arasında Avrupa şampiyonu olarak, kıtalararası şampiyonluğu kazanmak için elimizden geleni yapacağız.'' dedi.