Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
TERAVİH DİYE BİR NAMAZ YOK
İslam'da teravih diye bir namaz yok. Peygamberimizin bizzat yasakladığı bir şeydir, peygamberimizden sonra bu namazı koydular. Geçen sene bunu Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır söyledi, ben söylememiştim. Ben, "Evinizde kılın" diyordum, Bayındır çıktı, "İslamiyet'te böyle bir namaz yok" dedi. Ben o kadar radikal konuşamamıştım, o yüzden şimdi de söylememizde bir sakınca yok: Teravih diye bir namaz yoktur. Evinde sevap için namaz kılmanın önü açıktır, istediğin kadar kıl fakat teravihi asla camiye sokamazsın, peygamberimiz yasaklamıştır. Çünkü orası riyakârlık yarışına kapalı bir mekan olmalıdır. 20 rekat namaz ne demek, günün bütün namazları 20 rekatı bulmuyor. Siz ikinci bir yükümlülük getirip Müslüman'ın sırtına bindiriyorsunuz, yoktur böyle bir şey. Peygamberimiz dört rekat, bazen sekiz rekat ama hep evde kılmıştır.
07-08-2011, 17:47
kanberoğlu
Şimdi gelde bu yazıya birşeyler yaz kardeşim. Asırlardır süregelen bir ibadet bir kıçıkırık tarafından yapılan açıklama ile tellenmeye başlayacak ve milletin aklı karışacaktır. hadi bakalım Allah sonumuzu hayreylesin. Alimlerden AÇıklama farz oldu. saygılar herkese.
07-08-2011, 18:07
can123
bu adamda bayağa iyi bir alim ama taraf mıdır bertaraf mıdır onu düşünmek lazım yani herşey bakış acısına bağlı
07-08-2011, 18:21
Volkan
peki o zaman Peygamberimiz yasakladı o zaman neden her akşam kabede Teravih namazı kılınıyor.
Bu konu çok irdelenir ama her yıl ramazan ayında bu tür konuları işlemek sadece reklamdan ibarettir mademki böle bir şey var neden bu zamanda.
07-08-2011, 19:08
fb.serkan
Volkan hocama kesinlikle katılıyorum
07-08-2011, 20:01
erdogan 1
inancı olmayan kişi müslümanım diye geçinir aslını araştırsan ateşe tapanlardandır her halde o günleri yaşamış gibi anlatıyor saygısız insan
07-08-2011, 21:56
MUTAF
başlığı okudum gerisini okumadım..
08-08-2011, 00:23
kosak
cehenemin yarısı yanlış fetva verenlerle dolacakmıs..
08-08-2011, 00:32
pencere77
teravih nam. dini kitaplarda vs. her yerde var.
08-08-2011, 00:49
umut55
walla böyle birkaç çok bilen alimler var amaçları dine fesat sokmak inanmamak lasım sonucta ibadetin hepsinde hayır ve sevap vardır