Galatasaray Taraftarı Buraya (Haberler,Gelişmeler VE Transferler)
Galatasaray Taraftarı Buraya (Haberler,Gelişmeler VE Transferler)
Bunda böyle yeni açılan bölümümüzde konular tek başlık altında devam edecektir.
TT Arena'nın Stad gelirlerinde rekor kırıldı
Aslan rekor kırdı!
G.Saray, yeni stadından 1 yılda 54 milyon dolar gelir elde etti. Sarı kırmızılılar, kombine satışında 36 bin rakamına ulaştı.
Ligi şampiyon bitiren G.Saray, kombine satışlarında da tavan yaptı. Hürriyet'in haberine göre; Henüz transferde yıldız bir isme imza attıramayan G.Saray, kombinede 36 bin rakamına ulaştı, localar da tükendi. G.Saray'ın stat gelirlerinde Avrupa'nın ilk 10'una girmesi ilgili bilgileri G.Saray'ın İletişim ve Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan:
STAT GELİRİNDE AVRUPA 9.'SU OLDUK
"G.Saray taraftarı, takımına, kulübüne sahip çıkıyor. Geçen yıl 26 bin kombine satışı gerçekleştirdik. Ve stattan 54 milyon dolar gelir elde ettik. Stat geliri konusunda Avrupa'da en yüksek kazanımı elden 9. kulüp olduk"
"Bugün itibariyle kombine satışında net olarak 36 bin sayısını aşmış bulunmaktayız. Şu anda ucunu açık bıraksak 45 bin rakamını yakalayabilecek durumdayız."
Stat geliri olarak bu yıl ki hedefimiz 60 milyon doların üzerinde. Bilet isteyen taraftarlarımızı da düşünmek zorundayız. Bu yüzden kombinelerde 2 bin adet daha satış yapıp durduracağız."
LOCALAR İÇİN BEKLEME SÜRESİ OLUŞTURACAĞIZ
"Yeni yapılanlarla birlikte 195 adet locaya sahip olduk. Hepsinin satışı bitti. Yaklaşık 50 civarında ekstra talep var. İnsanlar artık sıraya girmiş durumda. İleriki yıllarda Arena'da kombine almak için sıra olacak. Bunu yaptıktan sonra elbette ki talep devam edecek. Ve biz o talebi karşılayamayınca, bekleme listesi oluşturacağız."
ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GELECEK
"Arena'da gezi turları da başladı. Müze grubu adı altındaki komitemiz, ciddi dizaynlar hazırlıyor. Biz burada hem teknoloji, hem de G.Saray'ın tarihi birikimiyle kupaların hikayelerini anlatarak güzel düzenleme yapacağız. Bu 1 yılda bitecek bir proje değil. Bu bittiği zaman Arena Stadı, İstanbul'da bir çekim merkezi haline gelecek."
20 KİŞİLİK EKİP, EN İYİ STATLARI ANALİZ EDİYOR
"Bu rakamlara ulaşmamızda, Şampiyonlar Ligi'nin elbette ki katkısı vardır. Ancak asıl neden, geçen yılki başarılar. Bir de şunu söylemeliyiz, stat ve takımın yanı sıra buradaki G.Saray ekibinin de büyük etkisi var. 20 kişilik ekibimiz, sürekli dünyadaki statları gezip bilet satışı nasıl yapılıyor ve taraftarlara ne gibi hizmetler verilip, pazarlama teknikleri nasıl yapılıyor diye araştırma halinde. G.Saray taraftarına nasıl avantaj sağlayıp onları tribüne çekebiliriz konusuda sürekli analiz yapıyoruz.
Bu ekip burada olmasa ve doğru stratejiler kullanılmasa bu kadar iyi gelir elde etmek mümkün olmaz. İstediğiniz kadar takımınız ve stadınız iyi olsun, böyle bir gelire sahip olamazsınız."
Fatih Terim : "Arena'yı Beşiktaş'la paylaşabiliriz"
Fatih Terim, Fi Yapı İnönü Stadı'nın yıkımı sonrasında Beşiktaş'ın maçlarını Türk Telekom Arena'da oynayabilmesi gerektiği görüşünü ortaya attı.
Terim; bu konuda son kararın kesinlikle Yönetim Kurulu'na ait olduğunun altını çizdi fakat sözlerini şöyle sürdürdü:
"Beşiktaş'ın böyle bir isteği olursa elbette kararı yönetim kurulumuz verir. Ancak bana kalsa; Beşiktaş Türk Telekom Arena'da oynamalı derim. Futbolumuz içinde bulunduğu bu ortamda bütün kulüpler birbirlerine yardımcı olmalı. Biz daha önce üçümüz bir statta oynamadık mı? Şimdi neden olmasın. Hatta daha da ileri giderek destekliyorum. Beşiktaş'ın maç günleri, Galatasaray Store mağazamızın yarısı kullanım için Beşiktaş'a verilebilir. Store mağazasının yarısı siyah beyaz olabilir, Beşiktaş ürünleri satılabilir."
Fatih Terim bu konudaki görüşlerini şu sözlerle daha da ileri taşıdı. "Türk Futbolu'nun içinde bulunduğu bu ortamda birbirimize destek olmalıyız. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman dostumuz, eski futbolcu Fikret de dostumuz. Şampiyon olduk, birçok Beşiktaşlı'dan kutlama telefonu, mesajı aldık. Neden bir süre dostumuz Beşiktaş'a yardımcı olmayalım?"
Fatih Terim'e bu konuda "Galatasaray'ın daha önce Ali Sami Yen yıkılırken, maçlarını İnönü Stadı'nda oynamak istediğini ancak, o dönem ki Beşiktaş Yönetimi'nden destek görmediğini hatırlattık"
Terim bu hatırlatmaya ise şu cevabı verdi. "O dönemde şartlar oluşmamış olabilir. Başka sıkıntılar olabilir. Şimdi el ele verme zamanı. Onlar yapmasa da biz yapalım."
Terim bu çıkışı ile İki kulüp arasındaki tarihi dostluğa malolacak önemli mesajlar verirken, Galatasaray ile Beşiktaş arasında henüz çok açığa çıkmayan stat sorunu hakkında da dostluk kapısını da aralamış oldu.
2000'de en tepedeydik yine zirveye çıkacağız
G.Saray, Fener'den özür bekliyor