Bu haftaki anketimizin Konusu Sigara İçin Çıkarılan Yasaya Sizce Halkımız Uyar Mı? Yine Gundemde Olan bir konu için sizlerin yorumlarına ihtiyacımız var anket 7 gun sürecektir.
Printable View
Bu haftaki anketimizin Konusu Sigara İçin Çıkarılan Yasaya Sizce Halkımız Uyar Mı? Yine Gundemde Olan bir konu için sizlerin yorumlarına ihtiyacımız var anket 7 gun sürecektir.
Halkımızın uymayacağı garantide mesken sahipleri için çok büyük yaptırımlar var.Cezalar kesilirse bence işyeri sahibi dükkanında içirtmez.500 ile 5000 ytl arasında cezası var uygulanırsa millet herhalde eskisi gibi her yerde sigara içemeyecek.Benim işyerim olsa ben içirtmezdim.
Gecenlerdede böyle birşey vardı sigara içme yasagı ile ilgili ama kimse dinlemedi.Ben uymaz diyorum.Yani acık alanda bile cogu yerde yasaklandı bu sigara
evet uymak zorunda devletin vergi kayibi ne olur önce devlet onu hesap etmesi lazim vatandas yasaklara uyar ve uymak zorunda
Bana uyar içmiyorum ama o mekanlarda da kuralların uygulanacağını sanmıyorum.
benim merak ettiğim şu bu yasa biz askerdeyken 95 yıllarında çıktı ve duvarlara yazıldı işte burda sigara içene şu kadar ceza kesilir diye buraya kadar iyi güzel
peki bu sigara içenlere cezayı kim kesecek??hangi makbuzla kesecek??bunları hep merak etmişimdir yıllardır hiç sigaradan ceza yiyen oldu mu acaba??
Bende bir önceki mesajda onu söyledim.Ankara aşti otobus terminali var sigara yasak deniliyor ama polislerde olmasına ragmen herkes sigara içiyor yani kimse kurallara falan uymuyor ben sigara içmiyorum amasadece halkımızın kuralları dinlemeyecegini düşünüyorum
bu ülkede son 10 yıldır bir çok yerde sigara içme yasağı var hiç uyanı gördünüzmü?
hadi onu bırakın diyelimki uymadınız e o zaman size bu işlemle ilgili cezayı kim kesecek,Polis,Zabıta heh inanın bana bu cezayı kesecek mercii yok hadi birisi geldi kesti cezayı tahsil edecek mercii hiç yok ve hiçte olmadı.
Sigara elbetteki çok kötü bir şey bende bir içiciyim zira uzun yıllar dağda kalınca onunla kardeş oluyorsunuz bırakmayada çalışıyorum açıkcası ama bu tip yasaklamalarla bir yere varamazlar bence insanların kendi bilincini olaya katmadıkları sürece de olmaz bu yasa sadece tüm avrupada olduğu gibi uyum yasaları yüzünden çıkartıldı sadece o kadar.
He ben ne evimde nede kapalı başka bir ortamda hele hele çocuk varsa kesinlikle tiryakide olsam sigara içmem işte önemli olan bu bilince ulaşmaktır.
bu kanunun en çok işe yaradığı yerler otobusler oldu ben sigara içmiyorum önceden binerdik otobüse aman allah ım dumandan gideceğim yani o derece bi de içen kişi hemen yanındaki ne de ikram ediyordu ortalık duman bulutu oluyordu :D
ha bu kanunun şöyle bir güzelliği olur en azından medyada olsun her yerde olsun konu daha çok işlernir ve toplu yaşanılan alanlarda sigara içilmeye içilmeye normal zamanlarda da mesela evlerde çocukların olduğu ortamlarda sigara içmenin zararlı olduğu bilinci yavaş yavaş o insanların içine işler en büyük kazancıda o olur zaten yoksa pek ceza meza bizim milletimizi yıldırmıyor :D
sağlımız için ve gelecek nesillerimiz için sevsekte sevmeste uymak zorundayız.
şahsen kendim içmediğim için sorun yok :)