FenerBahçe Taraftarı Buraya (Haberler,Gelişmeler VE Transferler)
FenerBahçe Taraftarı Buraya (Haberler,Gelişmeler VE Transferler)
Bunda böyle yeni açılan bölümümüzde konular tek başlık altında devam edecektir.
23-06-2012, 16:10
Editor
Şampiyonlar Ligi'ne katılım için UEFA'dan onay alan Fenerbahçe, transfer çalışmalarına hız verdi.
Şu ana kadar Hollandalı futbolcu Dirk Kuyt, Hasan Ali Kaldırım ve Salih Uçan'la anlaşan Sarı-Lacivertliler, listesindeki diğer yıldız isimlere yöneldi. Kanarya'nın öncelikle Valencia'da forma giyen milli futbolcumuz Mehmet Topal ile takım arkadaşı Tino Costa'nın işini bitireceği öğrenildi. Devler Ligi şartı koşan bu oyuncularla her an sözleşme imzalanabileceği ifade edildi. İnter'den ayrılmak isteyen Brezilyalı Lucio'nun da gündemde olduğu belirtilirken Yobo konusunda Everton'la yeniden masaya oturulacağı bildirildi. Fulham'la anlaşma sağlayamayan Real Madrid'li Lassana Diarra'yı da gözüne kestiren Kanarya'nın, yıllık 5 milyon Euro talep eden 27 yaşındaki futbolcunun bu rakamı aşağıya çekmesini beklediği ileri sürüldü. F.Bahçe Asbaşkanı Ali Yıldırım da orta saha ve defansa 2'şer takviye yapmayı planladıklarını söyledi. Ali Yıldırım, FBTV'de katıldığı programda, Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Başkan Aziz Yıldırım'ın, "Şampiyonlar Ligi için güçlü kadro kurulsun. Transferler bir an önce bitirilsin" şeklindeki mesajını da iletti. Bu arada, Fenerbahçe, Kayserisporlu Hasan Ali Kaldırım'ı renklerine bağladığını resmen duyurdu. Başarılı sol bek ile 5 yıllık anlaşma sağlandığı, Kaysersipor'a 3 milyon 750 bin Euro bonservis bedeli ödeneceği açıklandı. Öte yandan, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turuna seri başı olarak katılacak Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri Belçika'dan Club Brugge, Rumen ekip Vaslui, Hollanda temsilcisi Feyenoord ve İskoçya Ligi'nden Motherwell oldu.
24-06-2012, 12:04
ASİL
Fenerbahçe Diarra'yı bitirdi
Fenerbahçe Real Madrid ile Lassana Diarra transferi için 8 milyon Euro'ya el sıkıştı.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Transferin iilk bombasını Liverpool'dan Dirk Kuyt'ı alarak yapan Fenerbahçe UEFA'nın Avrupa kararından sonra Diarra için düğmeye bastı.
Real Madrid ile Lassana Diarra transferi için 8 milyon Euro'ya el sıkışan Fenerbahçe, Fransız oyuncuyu daha önce yıllık 4 milyon Euro'ya ikna ettiği ortaya çıktı. GELİRLER TRANSFERE AKTARILACAK
Sarı lacivertli kulübün, Şampiyonlar Ligi'nden, yayın geliri, katılım parası ve diğer kalemlerde elde edeceği yaklaşık 20 milyon Euro'yu olduğu gibi transfere ayıracağı belirtildi.
Fenerbahçe'nin birkaç gün içinde Lass'ın transferini borsaya bildirilecek
24-06-2012, 19:18
Hilmi
UEFA Şike ve Teşvik hakkında Fenerbahçe'nin Temiz Olduğuna Dair Bilgiyi İnternet Site
UEFA Şike ve Teşvik hakkında Fenerbahçe'nin Temiz Olduğuna Dair Bilgiyi İnternet Sitesinden Yayınladı...
Bu ülkede Fenerbahçe ile uğraştıkları kadar PKK ile uğraşsalardı terör diye bir illet kalmamıştı.....
25-06-2012, 10:01
Hilmi
UEFA Şampiyonlar Ligi....
UEFA Şampiyonlar Ligi’ne bu sezon 3. ön eleme turundan katılacak Fenerbahçemizin bu turdaki rakibi, 20 Temmuz Cuma günü İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde çekilecek kura ile belli olacak.
3. ön eleme turu kurasına seri başı olarak katılacak Fenerbahçe’nin bu turdaki muhtemel rakipleri ise Belçika’dan Club Brugge, Rumen ekip Vaslui, Hollanda temsilcisi Feyenoord ve İskoçya’dan Motherwell.
Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig’i 2. sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi’ne 3. ön eleme turundan katılmaya hak kazanan Fenerbahçe, bu turu geçerse play-off turunda mücadele edecek. Fenerbahçe play-off turunu da geçtiği takdirde Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmaya hak kazanacak. Şampiyonlar Ligi’nde eleme turları ve grup maçlarını takvimi ise şöyle:
3. Ön Eleme Turu:
Kura çekimi: 20 Temmuz-Nyon,
İlk maçlar: 31 Temmuz/ 1 Ağustos
Rövanşlar: 7/8 Ağustos
Play-off Turu
Kura Çekimi: 10 Ağustos-Nyon
İlk maçlar: 21/22 Ağustos
Rövanşlar: 28/29 Ağustos
Grup maçları
Kura çekimi: 30 Ağustos-Monako
Grup ilk hafta maçları: 18/19 Eylül
25-06-2012, 10:14
Hilmi
Dünya basınında Fenerbahçe yankıları..!
Sarı-Lacivertliler'e UEFA'dan gelen Devler Ligi müjdesi, dünya basınında da geniş yankı uyandırdı.
ingilizler haberi "Fenerbahçe şike iddialarından aklandı" başlığıyla verirken, AFP, "Şampiyonlar Ligi'ne yeşil ışık" ifadesini kullandı.
Fenerbahçe'nin Devler Ligi biletini alması dünya basınında da geniş yer buldu. Konu ile ilgili en çarpıcı başlıklardan birini, dünyanın önde gelen haber ajanslarından AFP attı.
AFP, "Fenerbahçe için Şampiyonlar Ligi'ne yeşil ışık" başlığıyla servis ettiği haberde, "Sarı-Lacivertliler, bir senenin ardından yeniden Avrupa arenasında" ifadesini kullandı. İngiliz gazetesi The Sun, UEFA'nın kararıyla ilgili olarak, "Fenerbahçe şike skandalı iddiasından aklandı" yorumunda bulunurken, Potekiz'in önde gelen spor gazetesi A Bola, "Geçen sezon ligi 1. sırada bitirmesine karşın, Şampiyonlar Ligi'ne katılamayan Fenerbahçe, bu sezon 2. oldu ama Şampiyonlar Ligi biletin aldı" dedi.
Fransız gazetelerinden L'Equipe ise haberi, "Fenerbahçe'ye izin çıktı" başlığıyla okuyucularına sundu. Brezilya'nın önde gelen spor gazetelerinden Globoesporte, Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarına katılabilme hakkı elde etmesini, "Alex'in takımı Avrupa'da", İskoçlar'ın Daily Record gazetesi ise "Fenerbahçe bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde. Motherwell'in olası rakiplerinden biri de Sarı-Lacivertliler" yorumuyla aktardı.
26-06-2012, 02:40
SupersatForum İnfo
Alex daha az oynayacak
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, transferdeki önceliklerinin Nijeryalı savunma oyuncusu Joseph Yobo olduğunu ifade etti. Deneyimli hoca, Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları öncesi kadroyu şekillendirmeye çalışacaklarını dile getirdi.
Konunun kaynagı ve devamı için Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
26-06-2012, 10:25
yildo
bu guzel haberlden sonra fb rahatladi derin bir soluk aldi umarim basarili olur bu sene
26-06-2012, 12:57
ASİL
Tarihi davada 20. duruşma
16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen şike davasının 20. duruşması salı günü başlıyor.
16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen şike davasının 20. duruşması salı günü başladı. Karar aşamasına gelinen şike iddialarına yönelik davanın duruşması bugün Çağlayan'daki 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.
Tutuksuz sanıklardan Sadri Şener, Nevzat Şakar, Tayfur Havutçu, Şekip Mosturoğlu, Serdar Adalı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu. An be an gelişmeler... Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım savunmasını tamamladı. Aziz Yıldırım'ın avukatlarının savunmalarının ardından mahkmeye ara verildi. Duruşmaya 13:30'da devam edilecek. YILDIRIM VE EKİNCİ ARASINDA GERGİNLİK
Yıldırım ile Ekinci arasındaki diyaloglar ve gerginlikler duruşma sırasınca devam ediyor. Aziz Yıldırım'ın "Siyasi mevzulara gider burası, ben oraya girince susturuyorsunuz" demesi üzerine Ekinci "Evet hukukta kalalım" dedi. Yıldırım'ın cevabı ise "Hangi hukuk?" şeklinde oldu. "SAVCI BAZI TAPELERİ HASIRALTI ETMESEYDİ ÇOK ŞEY DEĞİŞİRDİ"
Aziz Yıldırım'ın iddianame ile ilgili "Savcı iddianameyi hazırlarken bazı tapeleri hasıraltı etmiş. Etmeseydi çok şey değiştirdi" sitemi üzerine "20 klasör tape var, o savcının takdiri, geçmiş bir konu artık o" dedi. "KONUŞURSAM MAHKEME BİTER"
Aziz Yıldırım mahkeme heyetinde konuşmaya yönelik talepleri üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci "Konuşturmuyoruz mu?" diyerek tepki gösterirken; Yıldırım "Konuşursam zaten mahkeme biter" dedi. Ekinci bunun üzerine "Buyrun" diyerek Yıldırım'a söz hakkı verdi. EMENIKE TRANSFERİNİ ANLATTI
Ardından Emenike'nin transferinin sorulması üzerine Yıldırım "Ocak ayında kardeşim Ali yıldırım gitti, 10 milyon avro istediler. Biz de zamana bıraktık. Ankara'da Karabükspor başkanı ile telefonda pazarlık yaptık. Bu pazarlığın tapelerde olması lazım ama savcılığın işine gelmediği için yok. Sonra pazarlık bitti ve 9 milyon avro'ya anlaştık. Bunların da olması lazım" açıklamasında bulundu. "SADRİ ŞENER ÇIKSIN DESİN"
Trabzonspor vekilinin "Eskişehir maçı öncesi tesislere gitmeniz normal midir?" sorusunu Yıldırım "Bak ben 14 yıldır bu işteyim. Sadri başkan burada çıksın desin. Son maçta şampiyonluğu kaybettik. "Bize yenilin dedi" derse o maç için 14 yıldaki her şeyi üstlenirim. Ben Trabzonspor tesislerine de gittim. Yemek yedim." şeklinde cevapladı. AZİZ YILDIRIM: MİLLETİN YATAK ODASINI BİLEMEM
Aziz Yıldırım mahkeme heyetine dönerek "Aziz Yıldırım her şeyi biliyor diyorlar. Ben milletin yatak odasını bilmem" demesi üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci Yıldırım'a "Bunu diyemezsin, hakaret olur. Dışarı çıkartırım" uyarısı geldi. Aziz Yıldırım ise "Daha iyi olur" cevabını verdi. MAHKEME BAŞKANI'NDAN YILDIRIM'A UYARI
Aziz Yıldırım'ın Trabzonspor avukatlarıyla girdiği münakaşa ve soru sormaları üzerine "Sorun sorun, en sonda ben soracağım ama siz cevap vereceksiniz" dedi ve Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci Yıldırım'a dönerek; "Ben burda başkanım, sen sanıksın, müdahale etme" diyerek uyardı. "TRABZONSPOR'U DÖRDÜNCÜ BÜYÜK BEN YAPTIM"
"Trabzonspor için Aziz Yıldırım ne yaptı?Herkes bilsin, Trabzonspor büyük değildi, üç büyük vardı ben dördüncü büyük yaptım. Bizim yayın haklarımızdaki yardımla Trabzonspor dördüncü büyük oldu..."
Trabzonspor avukatının Manisaspor başkanı Kenan Yaralı'ya gönderilen parayı ısrarla sürmesi üzerine ise mahkeme salonunda kısa süreli bir gerginlik yaşandı.
NOT: (Aziz Yıldırım'ın şike olduğunu iddia ettiği maçta, Trabzonspor 21 Şubat 2011 tarihinde deplasmanda Manisaspor ile oynadığı karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 geride kapatıp, ikinci yarı maçı 2-1 kazanmıştı.) "TRABZONSPOR-MANİSASPOR MAÇINDA ŞİKE VARDI"
Aziz Yıldırım savunmasının tutanağı tutulurken şok da bir iddia ortaya attı. Manisaspor - Trabzonspor maçında şike olduğunu iddia eden Yıldırım, "Mehmet Ali Yılmaz'a sorun, Trabzonspor - Manisaspor maçında şike vardı. Bunu da o tutanağa yazın." dedi. AZİZ YILDIRIM: "DEVLETE GÜVENMİYORUM"
"Devlete artık güvenmiyorum. Önceden devlete güvenirdik ama şimdi güvenmiyorum. Devletin görevi suça teşvik etmek değildir ama devlet suça teşvik ediliyor. Devletin hiçbir şeyine güvenmiyorum. Sayın heyet, sayın savcı iki telefonum var. Gerisi şirket ve firmalar adınadır. Devletin korumasının telefonu var. Türkiye'de herkes herkesi dinliyor. Dinlemesin diye alınmıştır. Önceden devlete güvenirdik ama şimdi güvenmiyorum"
Sabah saatlerinde başlayan duruşmada ilk olarak Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ın çapraz sorgusuyla başladı. Aziz Yıldırım mahkeme heyetinin telefon konuşmalarının Yıldırım'ın önüne sunulması üzerine savunmaya geçen Yıldırım çarpıcı ifadeler kullandı.
26-06-2012, 13:08
Hilmi
F.Bahçe yine rakiplerine fark attı...
UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu'na yolladığı yazılı açıklamada, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılabileceğini kaydetmişti. Bu açıklamanın ardından cuma günü şirketin hisseleri yüzde 12 primle 49.20 liraya çıkmıştı.
PİYASA DEĞERİ 1 MİLYAR 375 MİLYON'A ULAŞTI
Dün de yine tavan olan hisseleri günü yüzde 11.7 yükselişle 55.00 TL'den tamamladı. İki günlük primi 23.7 olan şirketin piyasa değeri de 277.5 milyon TL artışla 1 milyar 375 milyon TL'ye yükseldi.
BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY KAYBETTİ
Dün Beşiktaş hisseleri ise yüzde 3.78 düşüşle 4.84 liraya, Galatasaray hisseleri yüzde 4.13 kayıpla 58 liraya, Trabzonspor hisseleri ise yüzde 0.84 düşüşle 11.80 liraya geriledi. Dün spor hisseleri içinde en fazla kayba uğrayan Galatasaray'ın piyasa değeri 37.6 milyon TL eriyerek 786.2 milyon TL'ye geriledi.
27-06-2012, 02:10
SupersatForum İnfo
Yıldırım ile Trabzon'un avukatından şike atışması
Şike soruşturmasında sona yaklaşıldı. Davanın 20'nci duruşmasında Trabzonspor'un avukatı Nusret Yılmaz ile Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım arasında tartışma hakimdi. Çapraz sorgusu yapılan Yıldırım, Yılmaz'ın soruları üzerine sinirlendi. Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci sık sık araya girerek ikiliyi uyardı.
27-06-2012, 02:10
SupersatForum İnfo
Kiğılı: Yobo bizden biri, aramızda olacak
Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, transferlerin 8 Temmuz'a kadar tamamlanacağını söyledi.
27-06-2012, 12:56
ASİL
Alex: Ben yaşlı değilim
Alex de Souza, sezon başlamadan kendisi için maç programı çıkaran Aykut Kocaman’ın bu tutumundan rahatsız oldu.
Yeni sezonda daha az forma bulacağını öğrenmesi ile birlikte duruma tepki veren Brezilyalı yıldız, futbol literatüründe böyle bir tasarrufun bulunmadığını bildirip, Türkiye'ye döndüğünde konuyu hem Kocaman, hem de yönetimle görüşeceğini kaydetti. ALEX: BEN YAŞLI DEĞİLİM
Alex, sezon sonunda biten sözleşmesi nedeniyle yönetimden uzatma isterken, Aykut Kocaman'ın bu şekilde bir değerlendirmede bulunmasını normal karşılamadığını söyleyip, "Ben yaşlı değilim ve oynamaya ne pahasına olursa olsun devam edeceğim" dedi.
Brezilyalı yıldızın yeni sezonda böyle bir tavır ile karşılaşması halinde ayrılmayı dahi düşündüğü bildirildi.
28-06-2012, 02:00
SupersatForum İnfo
'Karar Cuma günü açıklanacak' diyen mahkeme başkanı: Dünya yıkılsa da adaleti buluruz
Futbolda şike ve teşvik iddialarına yönelik davanın 21. duruşması görüldü. Mahkeme heyeti başkanı Mehmet Ekinci ile Sarı-Lacivertli eski yönetici Murat Özaydınlı arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Ekinci, aksilik olmazsa nihai kararı cuma günü vereceklerini kaydetti.
Konunun kaynagı ve devamı için Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
28-06-2012, 02:00
SupersatForum İnfo
Fener'de Mehmet Topal ısrarı sürüyor
Fenerbahçe'nin uzun süredir transferi için uğraştığı milli futbolcu Mehmet Topal için mutlu sona yaklaştığı bildirildi.
29-06-2012, 15:23
Hilmi
Bugün 29 Haziran, Harington Kupasının yıl dönümü...
Hem sahada hem de savaş alanında, ne yana baksa Fenerbahçeli görüyordu "Büyük" Ingiliz komutan
İstanbul’un ***fini çıkarttırmıyorlardı.
O da işgal etmişti Fenerbahçe’yi.
Gerekçe olarak da işgal kuvvetlerine düşmanlık besliyorlar demişti .
Haklıydı
Kurbağalı dereden Anadolu'ya silah kaçırıyordu "Asiler"
Fenerbahçenin işgaline halk ayaklandı. İsyan durmak bilmiyordu.
Hatta arabası çalındı, parçalandı. Ankara’ya götürülüp Mustafa Kemal'e hediye edildi.
70 gün sonra kulübü açarken "Ülkelerini işgal ettik bu kadar tepki göstermediler" diyecekti.
Sonra giderayak intikam için ortaya koyduğu kupaya da el koydu bu "haddini bilmez asiler”
Oysaki özene bezene yaptırmıştı o kupayı. Alacağından o kadar emindi ki, misafir bile çağırmıştı. Profesyonel futbolculardan seçilmiş Guardlar Karması ilk golü attığında da muhtemelen etrafındakilere tepeden bakıp, zaferinden emin gülümsemişti.
Oysaki öğrenmiş olmalıydı “Fenerbahçeli teslim olmaz, vaz geçmez, sonuna kadar savaşır”
Istanbul’dan bir General Harrington geçti..
Sonra ne oldu..
Tıpkı Istanbul’a girerlerken onları bir tepeden izleyen En büyük Fenerbahçelinin dediği gibi “GELDİKLERİ GİBİ GİTTİLER”
Harrington gitti ama Fenerbahçe hala baki..
Bugün yine 29 Haziran..
Belki de bir başka zaferin tarihi olacak.
Karar mı?
Kimsenin umurunda değil.
Bizim sevdamız özel yetkiyle gelmedi, özel yetkili savcının hakimin kararıyla da bitmez.
Devir geçer, gelen gider ama FENERBAHÇE BAKİ KALIR
Yeter ki bu hasretlik bitsin. Gerisi hallolur.
Unutmayın gerçeklerin açığa çıkmak gibi kötü bir huyu vardır. Eninde sonunda adalet yerini bulur.
... Fenerist ...
30-06-2012, 12:50
ASİL
Fener'de yeni hedef Alexis Rolin
Sarı-lacivertliler soğukkanlılığı ve iş ahlâkıyla Kocaman’ın beğenisini kazanan Rolin’e yöneldi. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
F.Bahçe defansın göbeğindeki açığı kapatmak üzere. Aykut Kocaman uzun süredir aradığı genç ve dinamik futbolcuyu Uruguay'da buldu.. Geçen sezon sonunda olduğu gibi bu sene de Yobo'nun kulübü Everton'la bonservisi için anlaşamayan sarı-lacivertlilerin yeni hedefi Alexis Rolin. F.Bahçe yönetimi Aykut Kocaman'ın direktifleri üzerine rotayı Güney Amerika'ya çevirdi.Hedefteki Rolin ise tam Kocaman'ın aradığı oyuncu karakteri olarak göze çarpıyor. Uruguay'ın Nacional Montevideo takımında top koşturan 23 yaşındaki genç oyuncu ayrıca Uruguay'ın genç milli takımında da oynuyor. 1.86 boyundaki oyuncu bu sezon Uruguay açılış ve kapanış liginde 28 kez forma giyerken 3 kez de gol sevinci yaşadı. 28 MÜCADELEDE 12 SARI KART
Ama Rolin'in asıl ön plana çıkan özelliği genç yaşına rağmen son derece soğukkanlı olması. Sadece stoper özelliği bulunmayan ve gerektiğinde sol bek olarak da görev alabilen Rolin, bu 28 mücadelede 12 sarı kart gördü ve takım arkadaşlarını sahada yalnız bırakmadı. Yani vatandaşı Lugano gibi sertlikten çekinmeyen Rolin artı olarak da tecrübeli ismin aksine ne zaman frene basması gerektiğini de çok iyi biliyor.. FİYATI ÇOK CAZİP
Kocaman'ın transfer politikasında önemli bir yer tutan Rolin 'iş ahlakı' açısından da biçilmiş kaftan.. Alexis Rolin özellikle iki sezon önce kulübünde uzunca bir dönem yedek beklemesine rağmen küsüp mücadeleden vazgeçmedi ve bu sezon 11'deki yerini kazandıktan sonra formayı çıkarmadı.
Ayrıca oyuncunun bonservis bedeli de son derece cazip. Avrupa'da kendisini göstermesi için F.Bahçe'ye sıcak bakan Rolin'in yaklaşık 1 milyon Euro'luk bir bonservis bedeli bulunuyor. F.Bahçe yönetimi Nacional'le bağlantıya geçti bile. Bu transferin bitmesinin de artık an meselesi olduğu konuşuluyor
30-06-2012, 21:21
Hilmi
Başkanımız "Büyük Fenerbahçe Taraftarı"na teşekkür etti
Başkanımız Fenerbahçemizin"Büyük Taraftarı"na Metris’ten teşekkür etti. Başkanımız Aziz Yıldırım’ın avukatları aracılığı ile gönderdiği açıklama aynen şöyle:
"BÜYÜK FENERBAHÇE TARAFTARI’NA
HAKKIMIZDA KARAR ALINMASINDAN ÖNCE BİLİNMESİNİ İSTERİM Kİ; BU BÜYÜK KULÜBÜN, BU EMSALSİZ CAMİANIN VE SİZ; BÜYÜK VE YÜREKLİ FENERBAHÇE TARAFTARININ BAŞKANI OLMAKTAN SONSUZ GURUR DUYUYORUM…
YA DA TEKMELENEN BACAKLARINIZDA… ÜSTELİK KUCAĞINIZDA ÇOCUĞUNUZLA….
İNANIN EN KÖTÜ GÜNLERİMDİ .
LANET ETTİM YANINIZDA OLAMADIĞIMA…..
SİZLER ÖĞRETTİNİZ..
UÇURTMALARIN YÜKSEĞE ÇIKMASI İÇİN
RÜZGARI ARKASINA ALMAKTANSA
RÜZGARA KARŞI DURULMASI GEREKTİĞİNİ.
SEVGİYİ, SADAKATİ, BAĞLILIĞI
SİZDEN ÖĞRENDİ TÜM TÜRKİYE..
HATTA BABALAR GÜNÜ YANLIZLIĞININ
NASIL TEK KİŞİLİK KALABALIKLA KUTLANABİLECEĞİNİ GÖRDÜ..
VE FUTBOLUN
PAYLAŞILAN PUANLARDAN İBARET OLMADIĞINI
ANLADI HERKES…
PAYLAŞILAN BUNCA ŞEYİN YANINDA…
VOLKANLAR GİBİ PATLAYAN KOCAMAN YÜREKLERE TANIK OLDU TÜRKİYE..
SAYENİZDE….
HER KOŞULDA TESLİM OLMAMAYI, UMUDU GÖRDÜ
VE FENERBAHÇENİN BÜYÜKLÜĞÜNE TANIKLIK ETTİ TARİH…
EN ADİ İTHAMLARA MARUZ KALIRKEN
"AVRUPA ŞAMPİYONU" OLAN İNANCA ŞAPKA ÇIKARDI..
TÜM TÜRKİYE…."
"KARDEŞİN DUYMAZ ELOĞLU DUYAR "
TÜRKÜSÜNÜ HİSSETTİ
HAKKIMIZ, YABANCILARIN ADALETİNE TERKEDİLİRKEN…
VE SİZLERLE
MUSTAFA KEMAL’İ ÖZLEDİĞİNİ
HATIRLADI TÜRKİYE…
VATANIN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜ
VE BİR KARIŞ TOPRAĞIN TESLİM EDİLEMEYECEĞİNİ….
ŞİMDİ.. HAKKIMIZDA KARAR VERİLMEYE GELDİ SIRA…. TÜRK ADALETİNE VE EN ÖNEMLİSİ HAKLILIĞIMIZA GÜVENİN.. KARAR NE OLURSA OLSUN, TÜRK MİLLETİ ADINA KARAR VEREN, CUMHURİYETİMİZİN ADI İLE BAŞLAYAN BU KURUMLARDAN SAYGINIZI ESİRGEMEYİN…
VE UNUTMAYIN Kİ BEN HEP ÖZGÜRDÜM VE SİZLERİN SAYESİNDE BİRGÜN BİLE TUTUKLU KALMADIM. BİR İNSANIN YAŞAYABİLECEĞİ HER TÜRLÜ ONURU VE MUTLULUĞU YAŞADIM SAYENİZDE…
HEPİNİZE SONSUZ ŞÜKRANLARIMI SUNARIM..
BANA BU ONURU BU GURURU YAŞATTIĞINIZ İÇİN….
HEPİNİZE SAYGILARIMI SUNARIM,
BANA BU SAYGINLIĞI YAŞATTIĞINIZ İÇİN…
AMA BU SEVDA BİTMEZ..
VE BİLİNMELİDİR Kİ..
BUGÜN BURADA VE HER YERDE OLDUĞU GİBİ
YARIN ÇAĞLAYAN’DA DA
SON SÖZÜMÜZ "FENERBAHÇE"…
AZİZ YILDIRIM
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı"
30-06-2012, 21:54
Hilmi
Son dakİka |
Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 3000 bin metre su engellide final koşan Gülcan Mıngır altın madalya kazandı.
Helsinki'de devam eden Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Türk sporu altın gecesini yaşıyor. İlk olarak 3000 metre engelli finalinde yarışan milli atletimizi Gülcan Mıngır 9:32.36'lık derecesiyle altın madalyayı boynuna taktı. Ardından 10 bin metrede yarışan sporcumuz Polat Kemboi Arıkan, 28.22.27'lik derecesiyle birinci oldu ve Türkiye adına gecenin ikinci altın madalyası getirdi.:45:
09-07-2012, 21:18
Hilmi
Issiar Dia, Katar kulübüne transfer oldu...
Kulübümüz, Senegalli oyuncu Issiar Dia’nın, Katar’ın Lakhwiya Sport Club Company Kulübü’ne transferi konusunda anlaşmaya varıldığını Borsaya bildirdi.
Fenerbahçe Futbol A.Ş.’den Borsaya yapılan açıklamada, "Issiar Dia’nın uluslararası transferi için Katar’ın Lakhwiya Sport Club Company kulübü ile anlaşmaya varılmıştır" denildi.
Açıklamada transfer bedelinin 4 Milyon Euro olduğu da belirtildi.
11-07-2012, 23:36
Hilmi
Nimet Karakuş’tan tarihi başarı
Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası’nda mücadele eden Milli sporcumuz Nimet Karakuş, 100 metrede gümüş madalya kazandı. İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası ikinci gününde 100 metre bayanlar finalinde piste çıkan başarılı sporcumuz Nimet Karakuş, 11.36’lık derecesiyle Dünya Gençler ikinciliğini elde etti ve tarihi bir başarıya imza attı. Yarışın ardından büyük sevinç yaşayan sporcumuz, gözyaşlarına hakim olamadı.:present::present::present:
12-07-2012, 11:56
yildo
hilmi fb hakkinda tum haberleri bir muhabir gibi bizlere ilettigin için tesekurler
12-07-2012, 12:49
Hilmi
Romain Sato Fenerbahçe Ülker'de...
Fenerbahçe Ülker, kendi pozisyonunda Avrupa'nın en önde gelen oyuncularından Romain Sato ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.
1981 doğumlu, 1.95 boyunda forvet pozisyonunda oynayan Sato, Xavier Üniversite'sinden mezun olduktan sonra, 2004 yılı draftında NBA takımlarından San Antonio Spurs tarafından seçilmişti. Sırasıyla Barcelona, Siena ve Panathinaikos takımlarında oynayan Sato, Siena'da oynadığı 4 senenin tümünde şampiyonluk yaşamış, bunun yanı sıra 2009 yılında İtalyan Süper Kupa MVP'si 2010 yılında da İtalyan Ligi MVP'si seçilmişti. Sato ayrıca Panathinaikos ile 2011 yılında Euroleague Şampiyonluğu ve Yunanistan Şampiyonluğu yaşadı.
13-07-2012, 09:02
Hilmi
Yobo gidiyor Rolando geliyor...
F.bahçe’den dev transfer hamlesi. Yobo için Everton ile bir türlü anlaşamayan sarı lacivertliler aradığı savunma oyuncusunu Portekiz’de buldu. Kadroya katılacak isim, Portekiz futbolunda yeni neslin en iyi oyuncularından biri olarak gösterilen savunma oyuncusu Rolando Jorge Pres da Fonseca... Yönetimin Portekizli’yi büyük oranda ikna ettiği ve bu transferi bir iki gün içinde açıklayabileceği öğrenildi. Porto ile yapılan görüşmelerde de anlaşmaya varıldığı belirtildi. Uzun bir süredir bu transfer için çalışan sarı lacivertliler, 1.90 m. boyunda ve 26 yaşında olan yıldız futbolcu ile 4 yıllık sözleşme imzalayacak.
Piyasadaki bonservis bedeli 15 milyon Euro
F.BAHÇE’nin anlaştığı Rolando’nun Avrupa transfer piyasasındaki bonservis bedeli 15 milyon Euro olarak gösteriliyor. Ancak sarı lacivertlilerin bu transferi zorlu pazarlıklar sonrası bir miktar aşağı çektiği konuşuluyor. Kesin rakamın resmi açıklama ile birlikte belli olması bekleniyor. Aykut Kocaman’ın listesine sürpriz olarak giren Rolando, 2012 Avrupa Şampiyonası’nda Portekiz formasını giymiş ve başarılı futboluyla göz doldurmuştu.
F.Bahçe savunmadaki sorunu ortadan kaldırdıktan sonra orta alana da yıldız bir isim transfer etmek için çalışmalara başladı. Bu bölgeyi de takviye etmek isteyen sarı lacivertlilerin kısa bir süre sonra çok önemli bir isimle daha anlaşmaya varması bekleniyor. Yönetim transfer çalışmalarını Şampiyonlar Ligi Play-Off karşılaşmasına kadar bitirmek için çaba sarfedecek.
Rolando kimdir?
· Tam adı: Rolando Fonseca
· Doğum tarihi: 31 Ağustos 1985
(26 yaşında)
· Doğum yeri: Sao Vicente, Cape Verde
· Boy: 1.89 m.
· Pozisyon: Stoper
· Kariyeri: Belenes (2004-2008), Porto (2008-2012)
Kaynak:Hürriyet...
13-07-2012, 09:58
ferman
hayırlısı neyse fb o olsun
14-07-2012, 12:37
Hilmi
Boşuna "Aziz" Alex Denmiyor !
Fenerbahçe’nin kaptanı Alex De Souza, futbolculuğunun dışında ne kadar da kaliteli bir insan olduğunu bir kez daha kanıtladı.
Coritiba Hastanesinde yatan Maria Clara Xavier. Doğuştan denge sorunu yaşıyordu. Küçük kızın yürümesi ve dengesini bulması için özel bir alet gerekiyordu. Ailesinin bunu karşılayabilecek gücü yoktu. İşte burada devreye Alex De Souza girdi. Fenerbahçe’nin yıldızı hayatı boyunca bir adım bile atmamış olan Maria Clara’nın tüm hastane masraflarını karşıladı. Maria Clara, Alex sayesinde ilk adımlarını atmaya başladı...:present::present::present:
14-07-2012, 15:00
yildo
helal olsun alex ornek futbolcusun fb tarihinde hep adin anilacaktir
14-07-2012, 19:43
Baldemir
Fenerbahçenin Avusturya’daki hazırlık maçları
18 Temmuz 2012 Çarşamba
Fenerbahçe-MTK Budapest Wiener
Wiener Neu Stadı/ 20.00 (Yerel saat)
21 Temmuz 2012 Cumartesi
Fenerbahçe-Newcastle United
Ritzing Sonnenseestadion Stadı/ 19.00 (Yerel saat)
23 Temmuz 2012 Pazartesi
Fenerbahce-Dinamo Tiflis
UPC-Arena Graz Stadı/ 20.00 (Yerel saat)
25 Temmuz 2012 Çarşamba
Fenerbahce-Wisla Krakow
Wiener Neustad Stadı /20.00 (Yerel saat)
Maçlar dsmart eurofutbol kanalında, maçların yayını program altta,
15-07-2012, 14:36
ASİL
F.Bahçe'nin transfer bombaları
Transferde Galatasaray'ın gölgesinde kalan Fenerbahçe'de yönetim harekete geçiyor.
Galatasaray'ın Hamit, Burak ve Amrabat'ı kadrosuna katarak estirdiği rüzgar yüzünden, ezeli rakiplerinin taraftarlarıyla giriştikleri söz düellosunda sıkıntı yaşayan Sarı-Lacivertliler, birden canlandı. Bunun nedeni de, yönetimin, Lyon'un golcüsü Gomis'i almak için başlattığı transfer harekatıydı. Fransız kulübünün başkanı Jean Michel Aulas'ın, "Bafetimbi Gomis ile büyük bir Türk takımı ilgileniyor. Teklifi düşünüyoruz" demesinin ardından, idari menacer Hasan Çetinkaya'nın Fransa'ya gitmesi, Fenerbahçeli taraftarları heyecanlandırdı. GALATASARAY'IN GÖZDESİNİ RESMEN İSTEDİ
Sarı lacivertli ekip müthiş bir bomba daha patlamaya hazırlanıyor. Fenerbahçe'nin G.Saray'ın da bir ara istediği ama transfer edemediği Benfica'lı süper yıldız Oscar Cardozo için Portekiz kulübüyle pazarlık masasına oturduğu belirtildi. Portekiz'in önde gelen yayın organlarından olan ve Benfica kulübüne yakınlığıyla bilinen Record gazetesinin iddiasına göre, Fenerbahçe 29 yaşındaki golcü için 12 milyon euro bonservis bedeli teklif etti. Gazetenin haberine göre, Benfica başkanı Luis Felipe Vieira ise bu rakamı yetersiz buldu. Ancak bu teklifin kabul edilmemesi, Benfica başkanının muhaliflerini isyan ettirdi.
16-07-2012, 10:17
Hilmi
Sercan Saraer İstanbul'da...
Fenerbahçe'nin 4 yıllık anlaşma sağladığı genç futbolcu Sercan Sararer, İstanbul'a geldi.
Dün gece kardeşiyle birlikte THY'nin tarifeli seferiyle İstanbul'a gelen milli futbolcu Sercan'i Fenerbahçeli yönetici Ünal Uzun karşıladı. Nürnbergten gelen futbolcu normal dışhat terminali yerine basının haberi olmasın diye özel izinle özel uçakların yolcularının kullandığı genel havacılık terminalinden çıkış yaptı.
Fenerbahçe yönetiminin 4 yıllık anlaşma sağladığı genç futbolcu sözleşmeyi imzaladıktan sonra Sarı-lacivertlilerin Avusturya kampına katılacak.
Milli futbolcunun Galatasaray ile de adı anılıyordu.
16-07-2012, 12:05
yildo
umarim basarili olur sercan fenerbahcede hayirli olsun takimimza
17-07-2012, 12:38
ASİL
Fener'in bu forması çok konuşulacak
Bu forma Türkiye'nin bağrından çıkan F.Bahçe sembolize edilecek.
Fenerbahçe Futbol Takımı yeni sezon hazırlıklarını tüm hızılya sürdürüyor. Bir yanda transferler, diğer yanda ise hazırlık maçları, kamplar... Ama hazırlanan sadece futbolcular ve futbol takımı değil. Stadyum, soyunma odaları, ant-renman tesisleri de yenileniyor.
Yenilenen ürünlerden biri de artık her yıl merakla beklenen formalar. Hürriyet'in haberine göre; sarı lacivertiler, 2012-2013 sezonu için sürpriz bir forma tasarımına imza atmaya hazırlanıyor. Sarı lacivertli yönetim kurulunun ve Başkan Aziz Yıldırım'ın onay vermesi halinde hazırlanacak olan çubuklu formanın satışa çıkacak.
Fenerbahçe, yeni sezonda giyeceği formalarla Türkiye'ye bir mesaj vermeye hazırlanıyor. ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE SATIŞA ÇIKACAK
Çubuklu formanın sol göğsünde Fenerbahçe arması bulunuyordu. O arma yine aynı yerinde kalacak. Ama bir farkla. Sol göğüste ışık saçan bir Türkiye haritası yer alacak. Türkiye haritasının üstünde de F.Bahçe amblemi yer alacak. Bu formanın Türkiye'nin bağrından çıkan Fenerbahçe'yi sembolize ettiği ifade ediliyor. Verilen bir başka mesaj ise şu:
- Türkiye Fenerbahçe'dir, Fenerbahçe Türkiye'dir. Sarı lacivertililerin tasarladığı bu formanın önümüzdeki günlerde tanıtımının yapılacağı ve satışa sunulacağı bilertiliyor. YILDIZLARLA TFF'Yİ PROTESTO ETMİŞLERDİ
Fenerbahçe daha önce de 2001-2002 sezonunda yıldızlarla dolu bir forma giyerek mesaj vermişti. Sarı lacivertliler o sezona kadar 9 şampiyonluğu bulunan Beşiktaş'a, dönemin federasyonunun profesyonel liglerin başladığı 1959 sezonundan önceki iki şampiyonluğunu (1957 ve 1958) da ekleyerek şampiyonluk sayısını 11'e çıkarmasını ve formasına ikinci yıldızı takmasını protesto etmişti. Bu gelişme üzerine her tarafı yıldızlarla dolu olan bir forma giyen Fenerbahçe, "Biz de eski şampiyonluklarımızı sayarsak yıldızlarımızın yanına yaklaşamazsınız" mesajı vermişti.
18-07-2012, 12:40
ASİL
Yıldırım'ın ilk transferi Ali Koç
Fenerbahçe Başkanı'nın, yeni yönetime girmeyen Ali Koç'u ikna ettiği ileri sürüldü.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Fenerbahçe Kulübü'nde müthiş bir iddia kulaktan kulağa fısıldanıyor: "Ali Koç yönetime geri dönüyor..." 3 Temmuz 2011'den sonra gösterdiği duruşla Sarı-Lacivertli camiada adeta 'kahraman' ilan edilen Ali Koç, 20 Mayıs 2012'de
yapılan Genel Kurul'da ailevi sebeplerden dolayı affını istemiş ve yeni yönetim kuruluna girmemişti. "BU AYRLIK BEKLEDİĞİMDEN ZOR GELDİ"
2 Temmuz 2012'de özgürlüğüne kavuşan Aziz Yıldırım'ın, kısa süreli istirahat döneminin ardından, ilk iş olarak Ali Koç ile biraraya geldiği öğrenildi. Camiada; Ali Koç, Nihat Özdemir, Murat Özaydınlı, Cihan Kamer ve Vedat Olcay gibi isimlerin yokluğunda oluşturulan yeni yönetim kurulunun, ihtiyaca karşılık veremeyeceği görüşünün hakim olduğunu belirten Yıldırım'ın "Geri dön" diyerek Koç'u göreve davet ettiği bildirildi. Yönetime girmese de sürekli kulüp binasına gelerek çalışmalarını sürdüren Koç'un, "Galatasaray ile yaşanan gerilimli günlerde elim kolum bağlı hissettim. Çünkü çıkıp konuşsam bile yönetimdeki arkadaşlarıma ayıp ederdim. Bu ayrılık, beklediğimden de zor geldi" diyerek yeşil ışık yaktığı kaydedildi. Aziz Yıldırım'ın başka isimlerle de görüşeceği ve kısa süre içinde olağanüstü genel kurula giderek çok daha kuvvetli bir yönetim kurulu oluşturmayı planladığı belirtildi
19-07-2012, 11:06
ASİL
Aziz Yıldırım'dan taraftara Sneijder hediyesi
Aziz Yıldırım'ın Ali Koç ve Fenerbahçeli iş adamı Ferit Şahenk ile Sneijder'i Fenerbahçe'ye kazandıracağı belirtildi.
Fenerbahçe transferde çıtayı fena yükseltti. Tam 378 gün aradan sonra, önceki gün Fenerbahçe Yönetim Kurulu toplantısına katılan başkan Aziz Yıldırım'ın, transferdeki göz kamaştıran hedefini, bazı isimler dışında yöneticilere ilk kez açıkladığı öğrenildi. 25 MİLYON EURO'LUK BONSERVİS
"Taraftarımız sıkıntılı süreçte bize verdiği destekle, müthiş bir hediyeyi hak etti" diyen Yıldırım'ın "Bu hediyenin Sneijder olması için arkadaşlarla birlikte çabalarımız var" ifadesini kullandığı belirtildi. Aziz Yıldırım'ın transferdeki bu mega hedefi için finansal kaynağı da büyük ölçüde bulduğu kaydedildi. İnter forması giyen Hollandalı yıldızın yaklaşık 25 milyon Euro'luk bonservis ücretini, camianın ağır topları karşılayacak. ALİ KOÇ VE FERİT ŞAHENK KARŞILAYACAK
Fotomaç gazetesinin haberine göre; Aziz Yıldırım'ın yanı sıra eski asbaşkan Ali Koç ve Fenerbahçeli iş adamı Ferit Şahenk'in kendi imkanlarıyla Sneijder'i Fenerbahçe'ye kazandırmaya çalışacakları kaydedildi. Ayrıca bazı sponsorların da ciddi katkıda bulunacağı sızan bilgiler arasında. Transferde Galatasaray'ın gerisinde kalmakla eleştirilen Fenerbahçe yönetimi, Sneijder'i alarak hem kombine hem forma satışlarında patlama yapmayı hedeflerken, aynı zamanda ezeli rakibini de gölgede bırakmak istiyor. Sneijder transferinde Fenerbahçe'nin işi kolay değil ancak geçmişte Ortega, Van Hooijdonk, Anelka, Alex, Roberto Carlos gibi isimleri alan Fenerbahçe'nin bir süper yıldızı daha bünyesine katması hiç de imkansız değil. LUCiO VE FORLAN GiBi İNTER ONU DA GÖNDEREBiLiR
Lucio ve Forlan gibi maliyeti yüksek yıldızlarıyla yollarını ayıran İnter, yeniden yapılanma çerçevesinde Sneijder'i de satma planları yapıyor. Ancak kulüpte Sneijder'in satılması düşüncesine şiddetle karşı çıkanların sayısı da hayli fazla. İtalyan ekibinin, 2009-10 sezonunda Real Madrid'den 15 milyon euro'ya aldığı Sneijder'le bir ara Manchester United da ilgilenmiş ancak transfer gerçekleşmemişti. 'KUYT GELDi, O DA GELiR'
Hem orta sahanın ortasında hem de her iki kanatta da oynayabilen 28 yaşındaki Sneijder için Fenerbahçeli yöneticiler oldukça umutlu.
Yöneticiler, vatandaşı ve milli takımdan arkadaşı olan Kuyt'ın da F.Bahçe'yi tercih etmesinin, Sneijder'in sarı-lacivertli ekibe sıcak bakmasını sağlayacağına inanıyor.
20-07-2012, 00:36
ASİL
Alex de Souza: Fenerbahçe'den ayrılıyorum
Alex de Souza 240 kez giydiği sarı lacivertli formaya veda etmeye hazırlanıyor.
2004'ten beri yaptıkları ile sadece sarı-lacivertli kulübün değil, Türkiye'ye gelen en büyük oyunculardan biri olduğunu gösteren Brezilyalı futbol ustası, sezon sonu ülkesine döneceğini açıkladı. Türkiye için "Benim 2. vatanım" ifadesini kullanan sambacı, "Yönetim sözleşmemi yenilemek istese bile kabul etmeyeceğim" dedi. CORTIBA'DA JÜBİLE YAPMAK İSTİYORUM
Yıllardır yurtdışında olduğunu vurgulayan Alex, "Ailemle birlikte Türkiye'de çok güzel şeyler yaşadım. İki çocuğum da İstanbul'da doğdu. Ama artık yoruldum. 3 yıl daha oynayacak gücüm var. Jübilemi Coritiba'da yapmak istiyorum. Fenerbahçe'deki son sezonumu iyi geçirebilmek için var gücümle çalışacağım" yorumunu yaptı. Brezilyalı futbolcu, 240 kez sarı-lacivertli forma ile 136 gol ve 107 asiste imza attı. GOLE KOCAMAN SEVİNMEDİ
Dün hazırlık maçında MTK Budapeşte ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe'de sarı lacivertli ekibin golünü Alex De Souza frikikten kaydederken gol sonrası tüm takım arkadaşları gole sevinirken, kameralar teknik direktör Aykut Kocaman'ı gösterdiğinde düşünceli ve üzgün hali gözlerden kaçmadı. Başarılı teknik adamın golden sonraki bu görüntüsü Alex'siz bir sistem kurmanın planlarının suya düşmesi olarak yorumlandı.
20-07-2012, 00:39
ASİL
Fenerbahçe'de Nuri Şahin bombası
Nuri Şahin'in Real Madrid'te oynamayacağı belli olduktan sonra Fenerbahçe yönetimi transfer için hemen harekete geçti.
Fenerbahçe'de sürpriz gelişme... HTSpor'dan Feridun Niğdelioğlu'nun haberine göre; Hamit Altıntop'u Galatasaray'a kaptıran Sarı-Lacivertliler yine Real Madrid'te forma giyen Nuri Şahin'in transferinde önemli gelişmeler kaydetti. FENERBAHÇE'YE GİTMEK İSTİYORUM
Daha önceden yıldız oyuncu için nabız yoklandıysa da Nuri'nin gelmek istememesiyle bu girişimler boşa çıkmıştı. Ancak ünlü İspanyol kulübünün tecrübeli hocası Mourinho önümüzdeki sezon da Nuri'yi takımda düşünmediğini ortaya koyunca genç oyuncunun da hesapları bir anda değişti. Menajerleriyle görüşen Nuri Şahin'in, "Önümüzdeki sezon da Real Madrid'de fazla forma giyemeyeceğim belli oldu. Ben oynamak istiyorum. Onun için de hiç olmazsa kiralık olarak Fenerbahçe'ye gider bir yıl orada forma giyerim. Görüşmelere başlayın" dediği öğrenildi. Nuri'nin bu sözleri sonrasında menajerleri Fenerbahçe'ye teklifte bulundu. INTER DE BASTIRIYOR
Nuri Şahin cephesinden gelen bu teklif Fenerbahçe yönetimini de hemen harekete geçirdi... Sarı-Lacivertliler'in Real Madrid kulübü ile genç oyuncuyu kiralık olarak alma konusunda temaslara başladığı kısa süre içerisinde de sonuç alacakları öğrenildi. Bu arada daha önceden devreye giren Galatasaray'ın aradan çekildiği buna karşılık ünlü İtalyan kulübü Inter'in de Nuri için ciddi girişimlere başladığı öğrenildi.
21-07-2012, 12:21
ASİL
UEFA'dan şok Fenerbahçe açıklaması
Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne gidemeyebilir.
Şampiyonlar Ligi 3. tur ön eleme turunda Vaslui ile eşleşen Fenerbahçe’nin Devler Arenası’na kesin olarak alınıp alınmadığı hâlâ kesinlik kazanmış değil. 2011’de Şampiyonlar Ligi’nden bir yıl men edilen sarı-lacivertliler, bu yıl da aynı kaderi yaşayabilir. HALA NETLİK KAZANMADI
UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, Fenerbahçe’nin durumunun hâlâ netlik kazanmadığını söylerken, durumun değişebileceğini belirtti. UEFA disiplin müfettişlerinin dosyayı incelediğini belirten Infantino, Türkiye Futbol Federasyonu’nun kulübü aklamasına karşın, kesin bir karara varamadıklarını söyledi. ÇOK KARIŞIK BİR DOSYA
İtalyan futbol adamı, “Bu çok karışık bir dosya ve bizim disiplin organlarımız üstünde çalışmaya devam ediyor. Gerçekten çok fazla okunacak şey var, binlerce sayfa…” şeklinde konuştu. MEN EDİLEBİLECEĞİNİN SİNYALLERİ Mİ
Fenerbahçe’nin durumunun belirsiz olduğunu vurgulayan Infantino’nun bu sözleri, Fenerbahçe’nin bu yıl da men edilebileceğinin sinyallerini olarak yorumlandı. Haberin kaynağı AP ise, Fenerbahçe yöneticilerinin kura çekiminden sonra herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındığını belirtti.
22-07-2012, 14:54
ASİL
Rumen basınından Fener'e çirkin yakıştırma
GSP Gazetesi, Vaslui'yi İstanbul'da tam anlamıyla bir cehennemin beklediğini yazdı.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. GSP Gazetesi Fenerbahçe-Vaslui eşleşmesiyle ilgili çirkin bir başlık kullandı: “Deprem! 7 yıldızlı şikecilerle maçımız var.” Vaslui’yi İstanbul’da bir cehennemin beklediğinin kesin olduğunu yazan GSP Gazetesi’nin haberinde, “Şükrü Saracoğlu Stadı’nın benzersiz bir atmosferi var. Taraftarlar çok fanatik. Alex, Mehmet Topal ve Kuyt, kendilerini maestro gibi göstermeye çalışacaklar. Fenerbahçe büyük paralarla konuşuyor. O yatırımların karşılığı boşa gitmeyecek gibi gözüküyor. Bir düşünün, Moussa Sow 8.8 milyon Euro. Bu, bizim takımın 2 yıllık bütçesi. O yüzden Vaslui’nin işi bir hayli zor. Fenerbahçe’nin toplam maliyeti 126, Vaslui’nin 29 milyon Euro” denildi. "DANSÖZLER GİBİ GİTMEYECEĞİZ"
Prosport Gazetesi, Başkan Porumboiu’nun, “Dansözler gibi gitmeyeceğiz” sözlerini başlığa çıkardı. Fenerbahçe’nin hem maddi anlamda hem de kulüp olarak çok büyük olduğunu söyleyen Porumboiu, “Ama bizi kolay kolay korkutamaz, dansöz gibi oynatamazlar. Böyle bir takımla oynamak kolay değil ama kendimizi göstermek amacındayız. Sow güçlü, iyi bir oyuncu. Ancak oyuncularım 2 sene önce ona karşı mücadele etmiş ve başarılı olmuştu. Sow bizi korkutamaz” dedi. Gazete, teknik direktör Şumudica’nın da, “Kafamız eğilerek çıkmayacağız. Rakibi birkaç hafta önce etüd ettim. Bazı zaafları var. Onları kullanmaya çalışacağız” sözlerine yer verdi.
23-07-2012, 03:07
ASİL
F.Bahçe'de Tino Costa defterini kapandı
Sarı lacivertlilerde, Everton ile Yobo'nun transferi için görüşmeler devam ediyor.
Fenerbahçe, Tina Costa defteri transferinde sonuç alamadı. Sarı-lacivertli takım Everton ile Yobo'nun transferi için ise görüşmelerine devam ediyor.
Sarı-lacivertliler, uzun süredir gündemlerinde yer alan Tina Costa'nın transferi için Valencialı yöneticilerle bir araya geldi. Teknik direktör Aykut Kocaman'ın kadrosunda görmeyi çok istediği Arjantinli oyuncunun transferi, Valencia kulübünün oyuncuyu bırakmaması nedeniyle gerçekleşmedi. Tina Costa defterini kapatan Fenerbahçe, yeni arayışlara başladı.
Bu arada Everton ile antremanla başlayan Yobo için görüşmeler sürüyor. Yobo'nun bonservisinde indirim bekleyen Fenerbahçe, ingiliz kulubüyle temaslarını sıklaştırdı.
23-07-2012, 12:21
ASİL
Fenerbahçe Krasic ile anlaştı
Fenerbahçe, Juventus'un Sırp oyuncusu Krasic ile anlaşmaya vardı.
Fenerbahçe, İtalyan devi Juventus'un Sırp oyuncusu Krasic ile her konuda anlaştı.
Sarı-lacivertli ekip, Juventus kulübü ile bugün bonservis konusunda anlaşmaya çalışacak.
28 yaşındaki Sırp orta saha oyuncusu, geçtiğimiz sezon İtalyan ekibinde forma şansı bulduğu 7 maçın 4'ünde ilk onbirde forma giydi ve rakip filelere 1 gol kaydetti.
Krasic, ülkesinin milli takımında da forma giyiyor.
28 yaşındaki Sırp orta saha oyuncusu, geçtiğimiz sezon İtalyan ekibinde forma şansı bulduğu 7 maçın 4'ünde ilk onbirde forma giydi ve rakip filelere 1 gol kaydetti. Krasic, Sırbistan Milli Takımı'nın da formasını giyiyor. KRASIC KİMDİR?
Doğum tarihi: 1 Kasım 1984 (28 yaşında)
Doğum yeri: Kosovska
Boyu: 1,85
Mevkii: Orta saha
Oynadığı takımlar: Vojvodina, CSKA Moskova, Juventus
Sırp yıldız, geçtiğimiz sezon Juventus formasını lig ve kupa olmak üzere toplamda 8 kez gityen Krasic 1 gol attı.
27-07-2012, 12:41
ASİL
Yobo geliyor
İngiliz basınına göre Everton, Heitinga’yı değil ama Yobo’yu Kanarya’ya satmaya razı oldu.
Stoper mevkisine kesin olarak transfer yapacak olan Fenerbahçe'de transferin gerçekleşmediği her gün yeni bir isim ortaya atılıyordu. Rolando, Badelj, Boulahrouz ve son olarakta Heitinga isimleri ile anılan Fenerbahçe bu konuda sona yaklaşıyor. EVERTON GERİ ATIM ATACAK
İngiliz gazetesi Daily Mirror'un haberine göre Everton kulübü Fenerbahçe'nin Heitinga için yaptığı teklifi reddetti fakat bunun ardından Yobo'nun Fenerbahçe'ye transfer olmasına izin verdiği ve artık anlaşmanın gerçekleşeceği ifade edildi. Everton menajeri David Moyes'in Fenerbahçe'nin Yobo'yu alabileceği fakat geçen yılın en iyi oyuncusu olan Heitinga'yı bırakmayacakları görüşüne yer verilen haberde, Yobo'nun bonservis ücretinde Everton'un geri adım atacağını ifade etti.
Öte yandan Yobo'nun Everton'ın kampından ayrıldığı ve bugün veya yarın Fener'e imza atacığı öğrenildi.
Habertürk
29-07-2012, 13:15
ASİL
Fenerbahçe'den bir bomba daha
İtalyan basını, Lyon'un golcüsü Batefimi Gomis'in Fenerbahçe ile anlaşma noktasında olduğunu iddia etti.
Maddi anlamda zor günler geçiren Lyon, Fenerbahçe'nin Batefimi Gomis için yaptığı teklifi kabul etme noktasında. PAZARLIKLAR SÜRÜYOR
Tuttomercato'da yer alan habere göre, sarı-lacivertli takım Senegal asıllı Fransız golcünün transferini bitirmeye çok yakın. Gomis için Rubin Kazan'ın teklifini reddeden Fransız kulübü, Fenerbahçe'nin yaptığı beş milyon avroluk teklifi yükseltmek için pazarlıklarını sürdürüyor. Tarafların önümüzdeki günlerde orta yol bularak bu transferi bitirmesi bekleniyor.
Öte yandan orta saha için transfer arayışındaki Fenerbahçe, Wolfsburglu Diego ve Interli Snejder'den yüksek maliyeti sebebiyle vazgeçti. Tino Costa konusunda yeniden girişimler başlayacak.
Stoper hattında ise sarı-lacivertli kulübün ilk sırasında Yobo bulunuyor
29-07-2012, 13:48
circassian0
e56ue56u56
02-08-2012, 18:06
ASİL
Aziz Yıldırım'dan iki yıldız
F.Bahçe’de yeniden kolları sıvayan başkan Aziz Yıldırım 2 flaş ismi takıma kazandırmak üzere.
İlk olarak Kocaman'ın iki sezondur istediği Sırp yıldızı açıklayacak. Sonrasında ise hayâl kırıklığı Sow ve Bienvenu ile yollar ayrılıp O.Lyon'un golcüsü Gomis kadroya katılacak. GOMIS VE KRASIC GELİYOR
Vaslui maçıyla birlikte 2 yıl aradan sonra Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bir Avrupa mücadelesine çıkan F.Bahçe'de başkan Aziz Yıldırım'ın iki yıldız ismi kadrosuna katması an meselesi. Bunlardan ilki iki sezondur teknik direktör Aykut Kocaman'ın kadrosunda görmek istediği Juventus'lu Milos Krasic. Diğer isimse O.Lyon'un golcüsü Bafetimbi Gomis. Sarı-lacivertlilerde dün gerek protokol tribününde gerekse VIP salonunda en çok konuşulan konu da bu iki futbolcuydu. AZİZ YILDIRIM DÜĞMEYE BASTI
Vatan gazetesinden Ali Can'ın haberine göre; geçen hafta sonu yapılan Yüksek Divan Kurulu toplantısıyla yeşil sahalara dönen, dün de uzun bir aradan sonra tribündeki yerini alan Yıldırım'ın transfer bombaları patlatmaya hazırlandığı uzun süredir camianın gündeminde. Juventus'ta kadroya girmediği için ayrılmak isteyen Milos Krasic'le uzun süredir yakın temasta bulunan sarı-lacivertlilerin Sırp futbolcuyu açıklamasının an meselesi olduğu ifade edildi. KOCAMAN SOW'U GÖZDEN ÇIKARDI
Kanarya'nın gündemindeki diğer bir isim olan Bafetimbi Gomis konusunda da yönetim ser verip sır vermese de çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor. Gerek Tapuk Yaylası, gerek Avusturya kampı gerekse İstanbul'da yapılan çalışmalarda formsuz ve isteksiz görüntüsüyle dikkat çeken Sow'un gönderilmesine kesin gözle bakılıyor. Teknik direktör Aykut Kocaman dün oynanan Vaslui maçında da tercihini Semih'ten yana kullanıp, Senegalli golcüyü kulübede oturtarak bu konudaki tavrını kesin ve net olarak ortaya koymuş oldu.
Sow yanı sıra geçen sezonun en büyük hayal kırıklığı yaratan isimlerinden biri olan Bienvenu'nun de gönderilmesi beklenirken, bu oyuncuların takımdan ayrılmasının ardından sarı-lacivertlilerin Gomis'i kadrosuna katmasına kesin gözle bakılıyor.
05-08-2012, 21:05
ASİL
Krasic'le 1 taşla 4 kuş
Fenerbahçe, Krasic hamlesiyle hem hücum zenginliğine kavuştu hem de alternatiflerini artırdı.
İşte Sırp oyuncunun gelişiyle Aykut Kocaman'ın rahatladığı noktaları Sabah gazetesinden Volkan Demir araştırdı. 1 KUYT JOKER OLDU
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, bir diğer yeni transfer Dirk Kuyt'ın hücumun her bölgesinde görev yapabilmesinden memnun. Hollandalı oyuncu Vaslui ile 8 Ağustos'ta oynanacak rövanş maçıyla birlikte santrforda görev yapacak. Gidişata göre, sağsol kanat ve forvet arkasına da kaydırılabilecek. 2 ALEX RAHATLAYACAK
Koşmadığı için eleştirilen, ancak attığı paslarla herkesi kendine hayran bırakan Alex, Krasic transferiyle çok önemli bir kontratak silahına kavuştu. Kaptan, özellikle skor elde edildikten sonra, süratiyle ünlü Krasic'e atacağı paslarla takımı daha aktif hale getirecek. 3 ÇİFT FORVET MÜMKÜN
Krasic transferi, Fenerbahçe taraftarının hayalindeki "çift forvetli sistem"in de hayata geçirilmesini mümkün kılacak. Kocaman, Alex'ten maksimum verim almak için bazı maçlarda onu dinlendirse bile sağda Krasic, solda Stoch ve ileride çift forvet olarak Kuyt ve Sow'lu kadro sahaya sürülebilecek 4 STOCH'A ALTERNATİF
Kocaman, geçen sezon Stoch'u istikrarsızlığı nedeniyle yedek bıraktığında bu bölgede hücum anlamında sıkıntı yaşanmıştı. Şimdi aynı durum yaşansa bile boşluk olmayacak. Stoch'un yedek kaldığı maçlarda Kuyt ve Krasic sol kanatta da görev yapabilecek.
05-08-2012, 22:00
yildo
insallah fb katkisi çok olur
06-08-2012, 23:43
ASİL
Aykut Kocaman'ın planı
Kocaman’ın düşüncesine göre, Semih kulübeye çekilecek. Yerinde Kuyt görev yapacak.
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde Vaslui ile Kadıköy'de 1-1 berabere kalmıştı. Bu maçın rövanşı çarşamba günü Romanya'da. Kanarya'nın ne yapıp edip bu turu geçmesi gerekiyor. Ancak ilk maçta sergilenen futbola ve kadro tercihine bakıldığında ister istemez kafalarda çok büyük soru işaretleri oluşuyor. Herkes teknik direktör Aykut Kocaman'ın rövanşta nasıl bir kadro sahaya süreceğini merak ediyor... İşte şu anda eleştirilerin hedefinde olan Kocaman'ın planı... SEMİH ŞENTÜRK KULÜBEDE OTURACAK
İlk maçta biraz tribüne oynayan ancak hırsı ve isteğiyle öne çıkan yeni transfer Dirk Kuyt, sağ kanatta değil forvette görev yapacak. Onun bölgesinde ise ilk maçta oyuna sonradan girmesine rağmen takıma hücum anlamında zenginlik katan ve direnç kazandıran Mehmet Topuz olacak. Semih Şentürk kulübede oturacak. Moussa Sow tam hazır olmadığı için o da mücadeleye yedek başlayacak. STOCH ENDİŞESİ
Miroslav Stoch belki de F.Bahçe'deki en kötü maçlarından birini Vaslui karşısında çıkarmıştı. 62 dakikalık dilimde tek bir olumlu hareketi bile yoktu. Rövanşta herkes Caner Erkin'in ilk 11'de oynamasına kesin gözüyle bakıyor ama Aykut Kocaman pek böyle düşünmüyor. Kumaş kalitesini bildiği ve inandığı Stoch'un özellikle deplasmanlardaki deparları ve skora etkisine inanıyor. Ona sabırla şans vermeyi düşünüyor.
Kocaman'ın gücünü tasarruflu kullanmak istediği Alex de Souza ilk maçta onsuz olmayacağını açıkca gösterdi. Belki her zamanki gibi futboluyla o kadar sivrilmedi ama golde asist yapan isimdi. Kocaman, çok kritik olan Vaslui karşısında Sambacı'yı ilk 11'de sahaya sürecek. Takımın kumandasını her zaman olduğu gibi yine ona verecek. Kanarya, Alex'in duran topuna, ortalarına bir anlamda her şeyine bakacak.
13-08-2012, 14:25
Hilmi
Zorunlu aÇiklama..
12 Ağustos 2012 tarihli Habertürk Gazetesi’nde yayınlanan "İstifa etsin" başlıklı haber asılsızdır.
TFF, Tahkim Kurulu tarafından cezası onanan Sayın İlhan Yüksel Ekşioglu’nun , UEFA Disiplin soruşturması gözetilerek tarafımdan istifasının isteneceği yolundaki haberler gerçek değildir.
Tüm kamuoyu bilmelidir ki; Sayın İhan Yüksel Ekşioğlu Yönetim Kurulumuzun 3 yıllık dönemi süresince görevinin başında ve bizlerle birlikte olacaktır.
Bununla birlikte aynı yazıda yer alan birtakım haberlerin gerekçesinin yine , UEFA disiplin yargılaması olduğu şeklindeki haberlerde asılsız ve maksatlıdır.
Özellikle bazı kişilerin yanlı ve yanlış yönlendirmeleri ile yaptırılan bu tür kasıtlı haberlere itibar edilmemesini kamuoyundan önemle rica ederim.
Saygılarımla
Aziz Yıldırım
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı
24-08-2012, 19:13
Hilmi
Hooijdonk: Fener Kuyt'a çıldırıyor...
Fenerbahçe taraftarının gönlünde ayrı bir yeri olan Pierre van Hooijdonk, Hollanda basınına yaptığı açıklamada vatandaşı Dirk Kuyt'a övgüler yağdırdı.
Fenerbahçe'nin sezon başında Liverpool'dan transfer ettiği deneyimli golcünün sarı lacivertli forma ile çok iyi bir başlangıç yaptığını belirten Hooijdonk, Kuyt'ın performansının Hollanda'da da yakından takip edildiğini ifade ederek, "Kuyt'ın son Avrupa Şampiyonası'nda oynatılmamasından sonra şimdi onun he kadar önemli bir oyuncu olduğunu gördünüz. Bir futbolcunun verimliliği biraz da takımın oynadığı sistem ile ilgilidir. Belki de Liverpool'da bu yüzden daha az göze batan bir oyuncu oldu" dedi.
Fenerbahçe'nin eski yıldızı sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye herşeyin uçlarda yaşandığı bir ülkedir. Eğer iyi oynuyorsanız ve işler yolunda gidiyorsa süperstar olursunuz. Ancak işler rayında gitmemeye başladığında her şey tam tersine döner. Bu yüzden Kuyt'ın lige iyi bir başlangıç yapmış olması çok önemli. Şimdi çok daha fazla kredisi olacaktır. Sadece goller atmadı aynı zamanda önemli goller de attı. Fenerbahçe'da herkes şu an onun için çıldırıyor."
25-08-2012, 03:15
ASİL
Alex kadro dışı kaldı
Alex de Souza, teknik direktör Aykut Kocaman tarafından Gaziantepspor maçı kadrosuna alınmadı.
Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'de yarın Gaziantepspor ile yapacağı maç öncesi kaptan Alex de Souza kadroya alınmadı. SOSYAL MEDYADA AÇIKLAMA YAPTI
Teknik direktör Aykut Kocaman, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk maçında deplasmanda Spartak Moskova ile yapılan mücadelede yedek bıraktığı Brezilyalı futbolcuya, yarınki lig maçının 18 kişilik kadrosunda yer vermedi.
Alex, sosyal medyada taraftarların sorularına verdiği yanıtlarda, kararın teknik direktör Kocaman'a ait olduğunu ifade etti.
Brezilyalı futbolcu, Moskova'da yedek kaldığı maçtan sonra yaşanan süreçte sosyal medya üzerinden Kocaman'a mesaj gönderdiği iddiaları üzerine, ''Herkes benim açımdan net olarak şunu bilsin ki; hiçbir şekilde hocamızın verdiği kararlar hakkında yorum yapmam, bu konuda herhangi bir eleştiride bulunmam mümkün değildir. Hocamızın her türlü kararına sonuna kadar saygı duymakla birlikte, bununla ilgili yorum yapma hakkı da bende değildir'' şeklinde bir açıklama yapmıştı.
27-08-2012, 18:07
Hilmi
Özer Hurmacı'ya Teşekkürlerimizle...
Takımımıza, 2009'da Ankaraspor'dan transfer olan orta saha oyuncusu Özer Hurmacı'nın sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmiştir.
Özer'e katkılarından dolayı teşekkür eder, futbol kariyerinin bundan sonraki bölümünde kendisine yürekten başarılar dileriz.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
27-08-2012, 18:12
Hilmi
Fenerbahçe'de kriz tatlıya bağlandı...
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Brezilyalı yıldız Alex de Souza arasındaki görüşme sona erdi.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki kulüp merkezinde gerçekleşen görüşmeden, başkan Aziz Yıldırım 1 saati aşkın bir sürenin ardından ayrılırken, Alex 2 saatten fazla kulüpte kaldı. Alex'in, Aziz Yıldırım'la yaptığı toplantının ardından, kulüp asbaşkanı Ali Yıldırım'la bir süre daha görüştüğü öğrenildi.
Toplantının ardından Alex'in, sarı-lacivertli takımın antrenmanına katılmak üzere Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'ne gittiği bildirildi. Alex'in Spartak Moskova maçında yedek soyunmasının ardından sosyal medyada yer alan açıklamalarıyla başlayan ve teknik direktör Aykut Kocaman'ın, Brezilyalı yıldızı ligdeki Gaziantepspor maçının kadrosuna almamasıyla daha da yükselen gerginlik sonrası Aziz Yıldırım, Alex'le ilgili ağır eleştirilerde bulunmuş, oyuncuyla bizzat görüşeceğini açıklamıştı
27-08-2012, 18:15
Hilmi
Stadın büyüsüne kapıldım.!!!
Fenerbahçe-Gaziantepspor maçı esnasında sahaya giren ve Gökhan Gönül'e sarılmak isteyen 16 yaşındaki lise öğrencisi taraftar kendini savundu.
Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle yalnızca kadın ve çocukların seyrettiği Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki Fenerbahçe-Gaziantepspor maçının 68'inci dakikasında sahaya giren taraftarın 16 yaşındaki lise öğrencisi B.B. olduğu öğrenildi. Çocuk Şubesi tarafından gözaltına alınarak ifadesine başvurulan B.B., "Sahanın ve stadın büyüsüne kapıldım, sahaya indim" dedi.
Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle kadın ve çocukların izlediği Fenerbahçe-Gaziantepspor karşılaşmasının 68. dakikasında ilginç bir olay yaşandı. Maçı büyük bir heyecan ve coşkuyla izleyen Fenerbahçeli taraftarların arasından sıyrılan genç bir kız, bir anda kendini sahaya attı. Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül'e sarılmak isteyen taraftar, güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle sahadan çıkarıldı.
TÜRKİYE'DE BİR İLK: KADIN TARAFTAR SAHAYA GİRDİ
Olay sonrası hakkında işlem yapılan 16 yaşındaki lise öğrencisi B.B., pazar günü Kadıköy İlçe Çocuk Büro Amirliği'ne götürüldü. Batmanlı olan genç kızın bayram tatili için geldiği İstanbul'da akrabalarıyla maça gittiğini söylediği ifade edildi. Genç kızın, ilk kez böylesi bir ortamda bulunduğu için çok heyecanlandığını söylediği ve "Fenerbahçe'yi çok seviyorum. Sahanın ve stadın büyüsüne kapılarak sahaya girdim" dediği belirtildi.
Üzerinde Fenerbahçe sevgisini anlatan bir tişörtle adliyeye getirilen B.B. hakkında, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Yönelik Kanun işlem yapıldı. B.B. daha sonra serbest bırakıldı.
27-08-2012, 19:27
Hilmi
Kulübümüz'den Kaptanımız Alex Hakkında Açıklama
Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım, bugün öğle saatlerinde Kaptanımız Alex de Souza ile bir görüşme gerçekleştirmiştir.
Kulübümüzde yapılan, Futboldan Sorumlu Asbaşkanımız Sayın Ali Yıldırım ve Asbaşkanlarımızdan Deniz Tolga Aytöre’nin de katıldığı görüşmede, başkanımız, kurumsal yapı çerçevesinde kaptanımıza prensiplerimizi hatırlatarak bazı uyarılarda bulunmuştur.
Alex de Souza’nun kulübümüzün prensipleri doğrultusunda çalışmalarına devam edeceği karşılıklı olarak teyit edilmiştir.
Saygılarımızla,
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
28-08-2012, 08:19
ferman
güzel haber alex olmaz
28-08-2012, 10:35
ASİL
Dilmen: Alex uzun yıllar F.Bahçe'de kalacak
Fenerbahçe'de Alex - Aykut Kocaman ve Aziz Yıldırım üçgeni arasında yaşananların yankıları sürüyor. Aziz Yıldırım'ın Alex ile son günlerde yaşanan olaylarla ilgili yaptığı görüşme ile ilgili bir yorum da ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen'den geldi. TWİTTER'LA İLGİLİ UYARI YAPILDI
TV8'de yayınlanan Telegol programına telefonla bağlanan Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Alex arasında yapılan görüşmeler ile ilgili bilgi kirliliğinin önüne geçmek adına ipuçları vermek istediğini söyleyerek, "Başkan Alex ile konuştuğunda tweetlerle ilgili eleştiriler getirmiş. AZİZ YILDIRIM'DAN BABA ŞEFKATİ
Kısaca "Sen bu kulübün önemli bir değerisin. İşini yap, hocan da sana söylemiş. Daha uzun yıllar birlikte olacağız. Bir babanın baba şevkatiyle yaklaşımı şeklinde görüşme gerçekleştirmiştir. Bunları söylediğim için de Aziz Yıldırım Başkan'dan özür diliyorum. Açıklamak zorunda kaldım." ifadelerini kullandı. ALEX UZUN YILLAR FENERBAHÇE'DE KALACAK
Dilmen ayrıca Alex de Souza'nın uzun yıllar Fenerbahçe camiası içinde kalacağına inandığını belirterek sıkıntıların büyütülmemesi gerektiğini ifade etti. AYKUT KOCAMAN'IN KREDİSİ ÇOK FAZLA
Dilmen, Alex'in Spartak Moskova maçında oynayacağını düşünmediğini belirtirken Sivasspor karşılaşmasında ise kadroya alınabileceğini belirtti. Ayrıca açıklamasında Rıdvan Dilmen Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe Kulübü'ndeki kredisinin fazla olduğunu belirtirken "Aykut Kocaman istemediği sürece de Fenerbahçe kulübünden kolay kolay gitmez." sözlerini sarfetti.
29-08-2012, 13:30
Hilmi
Gerekçesiz Şike Kararı (Okuyun)
3 Temmuz 2011'de büyük tantana ile başlatılan şike operasyonu, fiyasko kararlarla sonuçlandı. Mahkememenin sözde gerekçeli kararı açıklandı ama kimse 'Bu nasıl gerekçe? Birisine öyle birisine böyle olur mu?' diye kararları sorgulamadı.
Okuyun göreceksiniz: Gerekçeli karar denilen karar; şike iddianamesinin tekrarından başka bir şey değil. O iddianameyi düzenleyen özel savcı Mehmet Berk ne düşünmüş ise mahkeme başkanı Mehmet Ekinci de aynı şeyi düşünmüş gibi. Yargıç Ekinci herhalde iddianameyi önüne koymuş; sekretere, 'Yaz kızım!' demiş. İddianamede yazılanları birazcık değiştirerek 'gerekçe' diye nakletmiş. Sözde suç örgütü lideri Olgun Peker takip edilirken, dönemin TFF Başkanı Mahmut Özgener ile konuştuğu görülmüş. Mahmut Özgener izlenirken Aziz Yıldırım ile konuştuğu tespit edilmiş. Mahmut Özgener; Aziz Yıldırım'dan gelen her türlü talebe olumlu cevap vermeye çalışıyormuş. Bu yüzden takip başlatılmış imiş.
Gelin görün ki soruşturmanın göbeğinde bulunan Mahmut Özgener ne şüpheli olarak ne de şahit olarak mahkemeye çağırılmadı... Çağrılmadı; çünkü Özgener konuşsa idi bu dava çökecekti...
Mahkemenin elinde cezalandırmaya yol açacak kesin, inandırıcı, şüphelerden uzak ve yeterli belge yok. Sadece uzun uzun aktarılan telefon konuşmaları... Bu konuşmaların tümünü mahkeme heyeti; Aziz Yıldırım'ın aleyhinde kullanıyor. Bu yüzden konuşmalarda olmayan suçu; yorum yaparak imal ediyor.
DOĞRU ÖLÇÜ BELLİ
Mahkeme heyetinin; Aziz Yıldırım'a ve Fenerbahçe'ye karşı olan hasmane tutumu gerekçeli kararda daha bir belirginleşiyor.
Şikede 1 numaralı ismi gibi gösterilen Olgun Peker ile ilgili olarak alınan bir kararda şöyle deniliyor: '... kamu davası açılmış ise de, sanığın üzerine atılı suçu işlediğine dair her türlü şüpheden uzak, kesin, yeterli ve inandırıcı delil elde edilemediğinden bu suç yönünden 5271 Sayılı CMK nun 223/2-e maddesi gereği BERAATİNE...'
Görüldüğü üzere; burada mahkeme heyeti, 'sanığın üzerine atılı suçu işlediğine dair her türlü şüpheden uzak, kesin, yeterli ve inandırıcı delil' aramıştır. Eldeki deliller bu ölçüye uymayınca da şüpheli hakkında beraat istemiştir.
Doğru olan da budur.
DEĞİŞTİR ÖLÇÜYÜ
Ama iş Aziz Yıldırım ve onun çevresindekiler olunca birden bire bu adil ve küresel ölçü değiştirilmekte; yargıçların kanaatleri ve hisleri devreye girmektedir.
Mahkeme heyeti; bir sanık için 'her türlü şüpheden uzak, kesin, yeterli, inandırıcı delil' arar iken; Aziz Yıldırım için karar verilirken bu ölçüyü çiğnemekte. Elinde her türlü şüpheden uzak, kesin, inandırıcı, yeterli delil olmayan mahkeme; Aziz Yıldırım'ı hasım gibi gördüğünü ceza verir iken şöyle ortaya koyuyor: '6259 sayılı Kanun ile değişik 6222 sayılı Kanun'un 11/1. maddesi uyarınca takdiren alt sınırdan uzaklaşılmak suretiyle İKİ YIL HAPİS VE ON BİN GÜN ADLİ PARA CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA... '
Bu kararda ne var, demeyin. Şike mahkemesi, söz konusu Aziz Yıldırım olduğunda alt sınırdan ceza vermekten uzaklaşıyor? Bu duruma biz hasmane tutum dersek, yanlış mı olur?
Devamı var: O kadar cezalandırma sevdalısıdır ki mahkeme heyeti; 'spor müsabakalarını SEYİRDEN YASAKLANMASINA...' bile diyerek Aziz Yıldırım'ı günlük hayatta bile hapse koymaya kalkışmaktadır.
Ama iş Göksel Gümüşdağ olunca, 'yüklenen suçlardan cezalandırılmasına yeter her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı kanıtlara ulaşılamadığı ve bu bağlamda yüklenen suçların sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle CMK'nın 223/2-e maddesi gereğince BERAATİNE...' demektedirler.
'Verdim kararı, oldu bitti; git sen derdini dağlara taşlara yan arkadaş! En çok altı ay tartışır, sonra unutursunuz!'
Fenerbahçeli yöneticilerin Göksel Gümüşdağ'ın arkası gibi bir arkaları bulunmuyor ki gerekçeleri tamam olsun...
Unutmayın! Burada şike mahkemesi var ise Ankara'da da Yargıtay var...
03-09-2012, 23:07
Hilmi
Raul Meireles için görüşmelere başlandı...
Fenerbahçe Futbol A.Ş, Chelsea’den Portekizli Raul Meireles’le görüşmelere başlandığını borsaya bildirildi. Fenerbahçe Futbol A.Ş’den borsaya yapılan açıklamada; "Chelsea Futbol Kulübü oyuncusu Raul Meireles’in Kulübümüze transferi için görüşülmelere başlanmıştır." denildi.
Raul Meireles kimdir?
17 Mart 1983’te Portekiz’in Porto şehrinde dünyaya gelen Raul José Trindade Meireles futbola 1999 yılında Boavista’nın alt yapısında başladı. Orta saha mevkiinde oynayan Raul Meireles 2001 yazında Portekiz İkinci Lig ekiplerinden Aves’e kiralandı. 2 sezon Aves’te oynayan ve 42 maça çıkan Portekizli yıldız 2003-2004 sezonunda yeniden Boavista’ya döndü. Boavista ile Portekiz Birinci Ligi’nde 29 maçta forma giyen Meireles 2004 yılının Temmuz ayında Porto ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.
2004-2010 yılları arasında Porto ile 138 lig maçına çıkan raul Meireles 15 gol attı. gollerinin yanı sıra ligde yaptığı 21 asist ve sergilediği futbolla da ön plana çıkan yıldız futbolcu takımına lig şampiyonluklarında büyük katkı sağladı. Meireles 2005/06, 2006/07, 2007/08 ve 2008/09 sezonlarında Porto ile lig şampiyonluğu yaşadı.
Porto ile 2006, 2009 ve 2010 yıllarında Portekiz Kupası ve Portekiz Süper Kupası’nı da kazanan yıldız futbolcu 2010 yılının ağustos ayında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool’a transfer oldu. 1 sezon Liverpool forması giyen Raul Meireles ligde 35 maça çıkarken 5 gol kaydetti.
2011 yılında Chelsea’ye transfer olan Meireles, mavilerde 31 lig maçında 2 gol attı. Portekizli yıldız geçen sezon Chelsea’nin Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu’na ulaşmasında da büyük pay sahibiydi.
Avrupa kupalarında Chelsea ile 11 maça çıkan ve 2 gol - 1 asistlik performans sergileyen Meireles İngiliz ekibiyle FA Cup şampiyonluğu da yaşadı.
Kulüp kariyerinde önemli başarılar kazanan Raul Meireles Portekiz Milli Takımı’nın da en etkili oyuncularından. Portekiz 16 Yaş Altı Milli Takımı ile 2000 yılında Avrupa şampiyonluğu yaşayan Meireles 2006 yılında ilk kez Portekiz A Milli Takımı’na çağrıldı. Yıldız futbolcu Portekiz ile ilk golünü 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu’nda Türkiye ile oynanan maçta attı. Portekiz Milli Takımı ile 62 maça çıkan Raul Meireles 8 gol kaydetti.
08-09-2012, 17:19
ASİL
Moussa Sow: Aziz Yıldırım'la tamamlandık
Moussa Sow, Fenerbahçe'de geçirdiği günler ve taraftarla olan ilişkisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Fenerbahçe'nin Senegalli yıldızı Moussa Sow, Fenerbahçe'de geçirdiği günler ve bir çok önemli konu hakkında kulübün resmi internet sitesine konuştu.
İşte Fenerbahçe resmi internet sitesinin golcü futbolcuyla yaptığı röportaj:
-Senin için gayet başarılı geçen Fransa'nın Lille Takımı'nda oynadığın sezonun ardından ismin sık sık takımımızla anılmaya başladı ve o dönemde Avrupa'nın önemli kulüpleri peşindeydi. Ama sen Fenerbahçe'yi tercih ettin bunu anlatır mısın? İYİ Kİ FENERBAHÇE'YE GELMİŞİM
"Fenerbahçe'nin bana olan ciddi yaklaşımı beni ve ailemi çok etkiledi. Büyüklüğüyle, hedefleriyle, kulüp yapısıyla, diğer spor branşlarındaki yatırımı ve kulübün her alandaki iddiasıyla Fenerbahçe Spor Kulübü'nde futbol hayatıma devam etmek beni heyecanlandırdı. Buraya adımımı attığım andan itibaren ne kadar doğru karar verdiğimi anladım." SENAGAL'İ NEDEN TERCİH ETTİ
-Fransa U-19 ve Fransa U-21 takımlarında mücadele ettin. Hatta Fransa U-19 ile Avrupa 19 yaş altı Futbol Şampiyonası'nı kazandın. Böylesine başarılar yakalamışken, neden Senegal Milli takımını tercih ettin?
"Ben Senegalliyim. Ait olduğum yer orası. Ailemin büyük bölümü orada yaşıyor. Ülkeme borcum var. O yüzden tercihim bu yönde oldu. Beni yetiştiren ül***e yani Fransa'ya ve oradaki hocalarıma da binlerce kez teşekkürler." BURADAYIM HİÇBİR YERE GİTMİYORUM
-Sakatlığından sonra gazetelerde "Sow gidiyor" vb başlıklar atıldı. Ama sen buradasın ve muhteşem gollerini atmaya devam ediyorsun. Bu konuda neler söylemek istersin?
"Bu haberler gerçekten komik. Tüm bu hikâyeler benim dışımda gelişti. Ben buraya daha yeni geldim, gayet başarılı bir yarım sezon geçirdim, kritik goller attım ve benden beklentiler var. İstanbul'da, Fenerbahçe'de çok mutluyum, arkadaşlarımı çok seviyorum, şimdiden taraftarlarımızla güzel bir ilişkim var. Fenerbahçe taraftarı her şeyi hak ediyor. Fenerbahçe'de yapacak çok işim var, burada show daha yeni başlıyor. Çıkan bu asılsız haberler üzerine şu soruyu sormak istiyorum. Neden gideyim ki? Ne alakası var, bu söylentileri kim çıkarıyor anlamakta güçlük çekiyorum. Üstüne basa basa şunu bir kez daha söylüyorum: "Ben buradayım, bir yere gitmiyorum!.. Fenerbahçe'de yapacak çok işim var!.." KUYT ÇOK ÖZEL BİR OYUNCU
-Kuyt ile birlikte forvet mevkiinde görev yapıyorsunuz, uyumunuz nasıl?
"Evet, hocamız zaman zaman onu sağda beni ortada oynatıyor. Bazen de ikimiz forvet oynuyoruz. Bazen de yer değiştiriyoruz. Zaman geçtikçe birbirimize daha çok alışacağız ve harika gollere imza atacağız. Dirk Kuyt saha içinde de saha dışında da çok iyi bir arkadaş, tecrübesiyle bize çok şey katıyor." FRANSA'DAKİ BAŞARILARI YAKALAMAK İSTİYORUZ
-Futbol kariyerindeki unutamadığın en önemli olay nedir?
"Lille'de şampiyon olduğumuz, kupayı kazandığımız sezon, ayni zamanda da benim gol kralı olduğum ve Fransa Ligi'nin "en iyi" oyuncusu seçildiğim günleri hiçbir zaman unutamam. Simdi hedefim ise; Tüm bunları Fenerbahçe'de başarmak. Tabii ki üstüne daha fazla başarılar ekleyerek. Ayrıca, eşimle evlendiğimiz gün de özel hayatımdaki en önemli günüm kuşkusuz."
-Antep maçında attığın depar ve sonrasındaki sert şutun ile fileleri bulan gol senin güçlendiğini gösteriyor. Sakatlıktan bu kadar kısa zamanda kurtulmanı neye borçlusun? HER ŞEY YOLUNDA
"Çalışmak, çalışmak, çalışmak... Hayatın her alanında olduğu gibi futbolda da asıl olan çalışmaktır!.. Yaşadığım şanssız sakatlıktan dolayı tatilde sadece ve sadece dinlendim. Buraya geldiğimde takimin gerisindeydim. Hocalarımız bana özel bir program hazırladılar, ben de o programa uydum. Şimdi her şey yolunda."
-2010 yılında Lille takımına transfer olduğun sezon 25 gol ile gol kralı oldun, Fransa gibi üst düzey bir ligde çok önemli bir başarı. O dönemde seni böylesine bir başarıya götüren etkenler neler idi?
"İyi bir takımdık. Kendimi iyi hissediyordum. Güzel goller attım. Allah da bana yardım etti. Unutulmaz bir sezon oldu benim için." BAŞKAN BİZİM BABAMIZ
-Başkanımız Aziz Yıldırım'ın tekrar kulübün başına geçmesi sizi motive etti mi?
"Şüphesiz. Başkanımız Aziz Yıldırım bizim için tam bir aile babası. O yokken bir kişi eksiktik. Şimdi ise tamamız. Birlikte olmak çok güzel!.." BİZİM ADIMIZ FENERBAHÇE
-Takıma yeni isimler katıldı. Krasic, Kuyt, Egemen, Mehmet Topal, Hasan Ali, Salih Uçan. Bu yeni transferler hakkında neler söylemek istersin?
"Fenerbahçe'nin istediği, transfer ettiği her oyuncu değerlidir. Bu formayı öyle kolay kolay herkes giyemez. Neredeyse tüm futbolcularımız ülkelerimizin milli takımlarında görev yapıyoruz. Türk Milli Takımı'nda 7-8 tane Fenerbahçeli oyuncu var, gidemeyenler de hep potansiyel milli oyuncular. Biz böylesine büyük bir takımız, çünkü bizim adımız Fenerbahçe!.." AVRUPA LİGİ'NDE ŞAMPİYON OLACAĞIZ
-Bu sezon senin ve takımın Avrupa ve Türkiye Ligi'ndeki hedefleriniz nelerdir?
"Taraftarımızdan tüm takım olarak en büyük isteğimiz şu; "Bu takıma inanmaları, güvenmeleri. Biz büyük bir kulübüz. En zor anlarda bile bu kulübün nasıl yönetildiğini ve biz dâhil olmak üzere tüm branşlarda görev yapan sporcuların nasıl mücadele verdiğini herkes gördü. Bunu hiç unutmasınlar!..Biz gereken çalışmaları yapıyoruz. 5-6 tane çok kaliteli oyuncular geldi. Takımın oturması için zaman gerekiyor. Türkiye Ligi'nde de Avrupa Ligi'nde de şampiyonluk tek hedefimizdir. Bunu yapacak kalitemiz var. Çok şanssız bir şekilde Şampiyonlar Ligi'ne veda ettik. Spartak Moskova'yı sahasına hapsettik, bir gol her şeyi değiştirebilirdi. Ama olmadı. Avrupa Ligi'nde de çok kaliteli takımlar var. İyi takımların olduğu bir gruba düştük ama taraftarımızın hiç kuşkusu olmasın, biz sonuna kadar gideceğiz. Taraftarımızın o muhteşem desteğine çok ihtiyacımız var. Maç devam ederken bazı arkadaşlarımıza gösterilen tepkileri hiç anlamıyorum. Gerçek Fenerbahçe seyircisinin bu tip şeylere izin vermeyeceğini biliyorum. Biz birlikte güçlüyüz, bunu kimse değiştiremez!.. Fenerbahçe Taraftarı, insanı hayrete düşürücü bir atmosfer yaratıyor, bunu hiçbir şeyle kıyaslayamam!..
09-09-2012, 11:51
ASİL
Alex'in ayrılık belgesi ortaya çıktı
Alex'in eşi Daianne iki kızını Bilfen Okulları'na, "Ocak ayında adres değişikliğimiz olacak. dediği ortaya çıktı.
Fenerbahçe'de Alex'in geleceğinin ne olacağı merakla bekleniyordu. Kocaman ile arasında yaşadığı gündemi sarsan açıklamaları sonrası Brezilyalı yıldızın durumunun ne olacağı merak konusuydu. Ve geçtiğimiz günlerde bomba patladı. Alex'in ocak ayında adres değişikliği yapacağı onaylandı. Nasıl mı? Gelin ayrıntılara bakalım. Alex ve Daianne çiftinin bilindiği gibi 3 çocuğu var. 2004 doğumlu Maria Eduarda ve 2006 doğumlu Antonia, İstanbul Acarkent yakınlarındaki Bilfen Okulları'nda okuyorlar. KAYITLARI YARI DÖNEME KADAR YAPTIRDILAR
Okullara kayıt işlemlerinin yapıldığı bu malum günler, Alex ve ailesini de harekete geçirdi. İşte asıl bomba burada patladı. 2 çocuğunu tekrar Bilfen Okulları'na kaydettirmek için okula giden Daianne yetkililerle kayıt işlemleri için görüşmek istedi. Haberturk'un gazetesinin haberine göre; 3 yıldır bu okulda okuyan Maria Eduarda ile geçen sene ana sınıfında okuyan ve bu sene 1. sınıfa gidecek olan Antonia için kayıt yetkilileriyle yaptığı görüşmede Daianne, "Kayıt işlemlerimizi sömestr tatiline kadar yapmak istiyoruz" dedi. Okul yetkilileri, "Bizim kayıt işlemlerimiz 1 dönem içindir. Yarım dönem kayıt işlemi yapamıyoruz maalesef" deyince Daianne, "Ocak ayında adres değişikliğimiz olacak. Bu yüzden sömestr tatiline kadar ödeme yapmak istiyorum" ifadesini kullandı. OKUL YETKİLİLERİ DE ŞAŞIRDI
Bu sözler sonrasında yetkililer okul yönetimine konuyu ilettiler. Alex'in çocukları olduğu için bir ayrıcalık tanındı ve normal ödemenin yarısı alınıp ocak ayına kadar kayıt işlemleri yapıldı. İşte herkes Alex'in Türkiye'de kalıp kalmayacağını merak ederken eşi Daianne'nin yarı dönem okul kaydı yaptırması Brezilyalı yıldızın artık devre arasında Fenerbahçe'de kalmayacağının sinyali olarak algılandı. De Souza çiftinin bu kararı okul yetkililerini de şaşkına çevirdi. BREZİLYA YOLCUSU KALMASIN
Cruzieiro ve Crutiba'dan teklifler alan Alex'in ayrıca ciddi anlamda Çin ve Katar'dan gelen teklifleri de değerlendirebileceği konuşuluyor. Eşini ve ailesini Brezilya'da yeni yaptırdığı eve gönderecek olan Alex belki de ailesinden ilk kez 1.5 yıl ayrı kalıp Çin ve ya Katar'da oynayacak. Bu süre sonunda Alex, Brezilya'ya dönüp Crutiba veya Cruzeiro'da 1 yıl daha futbol oynamayı düşünüyor.