Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın 'Havuzdan çekiliriz' açıklaması futbol gündeminin birinici sırasına oturdu.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Yüksek Divan Kurulu'nda yaptığı konuşmada "Havuzdan ayrılırız" açıklaması gündeme bomba gibi düştü.
Futbol kamuoyunun gündemini değiştiren ve bir anda herkesin konuştuğu konu haline gelen Fenerbahçe'nin havuzdan ayrılma ihtimalinin söz konusu olmadığı ayrılmak istediği takdirde ise büyük problemlerle karşı karşıya kalacağı ortaya çıktı. İşte Fenerbahçe'nin havuzdan ayrılmak istemesi yaşanacaklar
Türkiye Futbol Federasyonu kanununda yer alan maddeye göre, maçlarının yayın hakları konusunda tek yetkilinin TFF olduğu, kulüplerin söz hakkının olmadığı kesindir.
1- Kulübe ilk ihlalde para cezası, 2.'de para cezası ve 2 maç saha kapatma cezası verilir.
2- 3 ve üstü ihlallerde ise yine para cezası ve 3 puan silme cezası verilir.
3- İhlal devam ederse TFF işi ilgili kulübün tescilinin iptaline kadar götürebilir. TFF KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN
Kanun No. 5894 Kabul Tarihi: 5/5/2009
Yayınların ve protokol tribünlerinin düzenlenmesi
MADDE 13 – (1) Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki tüm futbol müsabakalarının televizyon, radyo, internet ve her türlü teknik cihaz ve benzeri araçlarla yayınlanmasına, iletilmesine, yayınların düzenlenmesine ve programlanmasına münhasıran Yönetim Kurulu yetkilidir.
(2) Anılan yetki özellikle TFF'nin yayın haklarının merkezi olarak pazarlanmasını ve elde edilen gelirin yetkili organlar tarafından alınan kararlar uyarınca kulüplere dağıtılmasını kapsar. TFF'NİN STATÜSÜ
Madde 8; Üyeliğe kabul etme, üyeliğin askıya alınması ve üyelikten ihraç
3. Başvuruda bulunan gerçek kişilerin başvurularını aşağıdaki belgelerle birlikte yapmaları zorunludur:
a) FIFA, UEFA ve TFF'nin bütün statüleri, talimatları ve kararlarına, bunların statülerinde belirtilen şekliyle CAS/TAS'ı tanıdığına ve FIFA Etik Kurallarına daima uyacağına dair beyanı; Madde 35 Yönetim Kurulunun Yetkileri
ç) Türkiye futbol liglerinin isim haklarından elde edilen gelirlerin paylaşım esaslarını münhasıran belirlemek. Ancak bu esaslar belirlenirken her ligden elde edilen isim hakkının belli bir oranının daha alt liglerde yer alan kulüplere aktarılması zorunludur.
j) Futbol müsabakalarının televizyon, radyo, internet ve her türlü teknik cihaz ve benzeri araçlarla yayınlanmasını düzenlemek ve programlamak, basılı eser yayınları ile reklamlara ilişkin ticari ve mali hakları münhasıran düzenlemek ve denetlemek, Madde 74 Yayınların Düzenlenmesi
1. Futbol müsabakalarının televizyon, radyo, internet ve her türlü teknik cihaz ve benzeri araçlarla yayınlanmasına, yayınların düzenlenmesine ve programlanmasına münhasıran TFF Yönetim Kurulu yetkilidir.
2. (12.06.2009 tarihli Genel Kurul kararı ile eklenmiştir.) Anılan yetki özellikle TFF'nin yayın haklarının merkezi olarak pazarlanmasını ve elde edilen gelirin yetkili organlar tarafından alınan kararlar uyarınca kulüplere dağıtılmasını kapsar.
3. Yönetim Kurulu söz konusu yetkiyi kullanırken Türk futbolunun, kulüplerin ve TFF'nin menfaatlerine öncelik verir. FUTBOL KULÜPLERİ TESCİL TALİMATI
Kulübümüzün tescili halinde;
1) TFF'nin Kanun, Statü, diğer ilgili tüm düzenleme ve kararlarına aynen
uyacağımızı;
4) Yukarıdaki taahhütlerimize aykırı hareket ettiğimiz takdirde tescilimizin iptalini ve
müsabakalara iştirak ettirilmemeyi kabul, taahhüt ve beyan eder
30-07-2012, 12:26
ASİL
Ömer Temelli: Maçlarımız FB Tv'de
Fenerbahçe yöneticisi Ömer Temelli'nin havuzla ilgili twiter'da yazdıkları gündeme bomba düştü.
Futbol kamuoyu dün Yıldırım'ın restini tartışırken, yayın havuzundan çekilmesi halinde sarı-lacivertli takımın iç saha maçlarını hangi kanalın yayınlayacağı merak konusu oldu. HAVUZDAN ÇIKIP FB TV'DE OLACAĞIZ
Bu sorunun yanıtını dün asbaşkan Ömer Temelli verdi. Temelli, twitter'dan yaptığı açıklamada, "Digitürk yayın havuzundan çıkarsak iç saha maçlarımız FB TV'de olacak ve tazminat ödemeyeceğiz" dedi. TARAFTARLAR ARASINDA BÜYÜK HEYECAN
Ömer Temelli, yayın havuzu ve geçen sezon Galatasaray ile oynadıkları son maçta çıkan olaylar nedeniyle aldıkları 5 maçlık cezanın durumunun haftaya netleşeceğini duyurdu. Temelli'nin açıklamaları sarı-lacivertli taraftarlar arasında heyecan yarattı.
Aziz Yıldırım, Divan'da, "Buradan tüm Fenerbahçelilere ilan ederim ki, Fenerbahçe için şahsen desteklenen havuz sistemi yine bizler tarafından en kısa zamanda sorgulanacak ve gereği tarafımızdan kararlılıkla yerine getirilecektir" demişti.
30-07-2012, 15:09
xfles7837
diğer kulüpler olmadan fenerbahçe bi hiçten öte gidemez, aziz yıldırım girdiği pislikten çıkabilmek için şantaj yapıyor.
30-07-2012, 15:37
ferman
Alıntı:
xfles7837 Nickli Üyeden Alıntı
diğer kulüpler olmadan fenerbahçe bi hiçten öte gidemez, aziz yıldırım girdiği pislikten çıkabilmek için şantaj yapıyor.
pislik yaptıgında yanındaymıdın gardaş
30-07-2012, 16:46
ASİL
çıkabilirmi bence çıkar arkasında böyle fedekar taraftar varken herşeyi yapar bir anımı anlatayım şike süreci ve şampiyonlar ligine alınmayınca herkes feneryumlara hucum etti arkadaşlardan bir tanesi forma almaya gelmiş ilk defa fenerbahçeye destek olmak için iki çoçuğuyla beraber fiyatlarını bilmediği için çocuklara forma alabileceğini düşünmüş ama iki çocuğa forma alabilecek parası yok tam dışarı çıkaken genç taraftarın biri hayırdır dayı forma almıyormusun diye sordu arkadaş okadar param yok deyince genç seslendi dayıya yadım etmeyen cimbomlu olsun diye çocuklara ikişer tane forma ve lisanslı bir çok hediye alındı yani anlayacağınız bu taraftar varken fenerbahçeye hiçbirşey olmaz hep destek tam destek saygılar
30-07-2012, 17:33
ASİL
TFF'den havuz açıklaması
Türkiye Futbol Federasyonu, Aziz Yıldırım'ın açıklamalarından sonra bir metin yayınladı.
Türkiye Futbol Federasyonu, esasen naklen yayın sözleşmesini de ilgilendiren ve bazı kulüp yöneticilerinin futbola zarar verebilecek karşılıklı beyanları hakkında bir açıklama yaptı.
İşte TFF'den yapılan o açıklama:
Öncelikle şu gerçek net bir biçimde bilinmelidir: TÜM YAYIN HAKLARI TFF'YE AİTTİR
Mevzuat gereği, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki tüm futbol müsabakalarının televizyon, radyo, internet ve her türlü teknik cihaz ve benzeri araçlarla yayınlanması, iletilmesi, yayınların düzenlenmesi ve programlanması Türkiye Futbol Federasyonu'nun uhdesindedir. Türkiye Futbol Federasyonu, bu yetkisinin yüklediği görevi yerine getirmeyi kararlılıkla sürdürecektir. FUTBOL AİLESİ HUZURA KAVUŞMALI
Futbol ailesinin, her şeyden önce huzura ihtiyacı ve sportif değerleri kamuoyuna yansıtma görevi bulunmaktadır.
Bu, öfkenin, tepkinin, nefretin körüklenmesiyle değil, saygının, hoşgörünün, ortak bir sinerji oluşturmanın devreye girmesiyle sağlanacaktır.
Sağduyuyla davranmak, duygusal çıkışlardan arınıp, ortak akılda buluşmak, futbolumuzun hak ettiği değerlerle buluşmasına yardımcı olacaktır. SAĞDUYU ÇAĞRISI
Değerli kulüp yöneticilerimizin, temsil ettikleri camiaların saygınlıklarına yakışır tutarlılık, ciddiyet ve olgunlukla davranmaları bu sürecin hızlanmasına kuşkusuz büyük katkı yapacaktır. FUTBOLA ZARAR VERDİRMEYİZ
Yönetimimizin futbola ve merkezi yayın sistemi dahil tüm yasal unsurlarına sonuna kadar sahip çıkacağından kimse şüphe duymamalıdır.
Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu, Yasası ve Talimatlarından aldığı yetkilerini, futbola zarar verebilecek her türlü girişim karşısında kullanmanın da asli görevi olduğunun bilincinde davranacaktır.
30-07-2012, 19:12
uydu3405
Keşke çıksa havuz belasını başımıza açtığı için zaten sevmiyorum şu aziz bey i yıkarsa sempatimi kazanır benden de destek aziz beye
eskiden olduğu gibi kanallar maçları haftalık almalı ve maçlar şifresiz olmalı
30-07-2012, 22:22
rselturk
Futbol maçına hiç tutkum olmadı;hatta milli maçları bile seyretmek benim için oldukça zor bir durum.Ama vefalı taraftarlığa şapka çıkarırım. Ben de tarafsız biri değilim;bu yaşıma dek hep ezilen,horlanan ve emeği sömürülen halkın yanında saf tuttum,tutmaya da devam edeceğim.Benimki de ahde vefa işte!Kim olursan ol,ne olursan ol,taraftarınız çok olsun!
30-07-2012, 22:45
sensizim96
Fenerden Adam Olmaz
31-07-2012, 03:19
digix21
4 büyüklerin hepsinin şike yaptığı bir ligin maçlarına dünyanın parasını vererek abone olanların aklına şaşıyorum..! onun için fb,gs,bjk havuzdan çıksa ne olur,çıkmasa ne olur..!
onların maçlarına para vereceğime dörtte bir fiyatına premier lig maçlarına abone olur,her hafta dünyanın en kaliteli görsel showlarıyla gözlerime bayram ettiririm..!
31-07-2012, 11:07
kucer06
Bu adam tam bir balon.Ceza evine girdiğinde de tüm pislikleri açıklayacaktı, ortalık yıkılacaktı falan filan baktı kendisinden başka pislik yapan yok oturdu yerine.Şimdi yine balon uçuruyor tribünlere oynuyor.Tam politikacı olacak adam.
31-07-2012, 14:00
ozibo
aziz yıldırım ancak kendi evinin bahçesindeki havuz a girip çıkabilir.naklen yayın havuzundan nereye çıkıyor şu anki yönetmelik ile bu hiç mi ama hiç mümkün değil.böyle bir şeye kalkışmak kulüp lisansının askıya alınmasına kadar gider. (gider gitmesine de baştaki federasyon federasyon olsa).
31-07-2012, 14:41
ferman
şikeci bir fenerbahce ne işi var tertemiz havuzun icinde
31-07-2012, 15:56
ozibo
ne diyor sayın aziz yıldırım.biz aklanana kadar havuzda olmıyalım.e güzel de o zaman uefa ya da biz aklanana kadar avrupa kupalarına katılmayalım de bakalım diyebiliyormusun.
31-07-2012, 19:22
digix21
kendini masum göstermek için bir komplo teorisidir uydurmuş gidiyor..! dediği şu: "türk sporunu fb üzerinden ele geçirmeye çalışıyorlar..!" farzedelim ki bu doğru..!
bunu yapabilecek kişiler kimler..?
r.t erdoğan veya f.gülen..!
peki seni yok ederlerse kendileri mi fb başkanı olacak..?
hayır..
sen olmasan başkanlığa en yakın kişiler kimler..?
ali koç,nihat özdemir,abdullah kiğılı,ferit şahenk v.b kişiler
fb kongresi herhalde uzaydan getirilecek birini başkan seçmeyecek..!
eğer komplo teorin doğruysa,senin şu andaki sağ kolum dediğin kişilerin hepsi cemaatin adamıdır..!
31-07-2012, 20:56
hallederiz
aslında hiç bir kimse lig tv ye abone olmasa bu havuz sistemi zaten otomatikmen biter
31-07-2012, 21:39
A.Bozoğlu
Aziz yıldırım herkesten daha iyi biliyor ki; havuzdan çıkmak hiçte kolay değil ve ağır yaptırımları var. şike sürecinde küme düşmemek için çabalayan fenerbahçeli yöneticiler şimdi havuzdan çıkmaktan söz ediyor ama kurallar gayet açık, havuzdan çıkmanın faturası küme düşmeye kadar gidiyor, tabiyki yıldırım bunu herkesten daha iyi biliyor! diyceksiniz ki madem böyle bir risk var neden çıkıpta havuzdan çıkarım diyor, her zaman olduğu gibi suyu bulandırıyor.
31-07-2012, 21:47
digix21
[QUOTE=ozibo;633409]ne diyor sayın aziz yıldırım.biz aklanana kadar havuzda olmıyalım.e güzel de o zaman uefa ya da biz aklanana kadar avrupa kupalarına katılmayalım de bakalım diyebiliyormusun.[/QUOT
onu demez..! çünkü adamın amacı digitürkü ve naklen yayın havuzunu silah olarak kullanıp,şantaj yaparak,birileri aracılığıyla yargıtayın vereceği kararı manuple etmek veya kendine özel yeni bir yasal düzenlemesiyle hem tekrar kodese girmekten kurtulmak,hem de fb başkanlığını kaybetme cezasından kurtulmak..! onun için diyor ya "temiz olduğumuz açıklanana kadar havuzdan çıkarız diye..!"
01-08-2012, 12:12
zekı62
F.Bahçe'den havuz açıklaması!
Fenerbahçe Futbol A.Ş.'den yapılan açıklamada, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yildırım'ın Yüksek Divan Kurulu toplantısındaki konuşmada
KAP'a yapılan açıklamada "Başkanımızın Aziz Yıldırım'ın açıklamalarında Fenerbahçe'nin havuz sistemini tek taraflı olarak sona erdirme beyanı bulunmamaktadır" denildi:nono::
adamların günahını Almışsızın onlar öyle dememişler ..:8
yorum [1]:biz buna türkçede kıvırmak diyoruz))
25-01-2015, 21:23
mete55
Aziz Yıldırım: O parayı alamazsak havuzdan çıkarız
Kapalıçarşı esnafını ziyaret eden ve "1 milyon üye" projesi için kulübe üyeler kazandıran Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.
Kapalıçarşı'da üye olan esnafların tek tek dükkanlarına giden başkan Aziz Yıldırım, üyelik formlarını imzaladı ve forma hediye etti. Esnaf ve çarşıda bulunanlar Aziz Yıldırım'a büyük ilgi gösterirken, tezahürat yapıp, başkanla fotoğraf çektirdi. Çarşıda ilgi nedeniyle dar sokaklarda güçlükle dolaşan Yıldırım, esnafla sohbette bulundu. Kapalıçarşı esnafı Fenerbahçe'nin Başkanı'nı "Her yer Aziz, her yer Yıldırım" tezahüratlarıyla karşıladı.
Çarşıya Fenerbahçe bayrakları asıldı. Esnafın yanı sıra çarşıda bulunan vatandaşlar da Başkan Yıldırım ve beraberindeki yöneticilere büyük ilgi gösterdi.
Aziz Yıldırım'ı kızdıran soru
Bu arada Aziz Yıldırım, ziyaret sırasında Genç Fenerbahçeliler grubundan olduğunu vurgulayan bir taraftarın bilet almadıklarını belirtmesi üzerine "Genç Fenerbahçe yok, Fenerbahçe var" diyerek tepki gösterdi. Aziz Yıldırım, taraftara "Diğer tribünlere gidersiniz" dedi. Taraftar ise "O zaman kavga çıkar" derken, Yıldırım "Kavga çıkmayacak, gideceksiniz efendi gibi oturacaksınız orada" yanıtını verdi.
Aziz Yıldırım bir halıcıya girdikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yıldırım, 14 yabancı kuralından transfer çalışmalarına, Erkan Zengin ile Emenike'nin son durumuna kadar açıklamalar yaparken şampiyon olacaklarını da yineledi. İsmail Kartal, Alex, Passolig sistemi, yeniden yargılama hakkında da sözler sarfeden Yıldırım, UEFA'dan 2 yıllık katılım payı olarak 2 milyon 300 Bin dolar alacakları olduğunu ve bunu takip ettiklerini de dile getirdi.
Oldukça neşeli görünen Yıldırım, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken esprili cevaplar verdi.
Aziz Yıldırım, ilk olarak şunları söyledi;
"Fenerbahçe bugün havuzdan 35 milyon dolar alıyor. Ancak havuzda olmasa... 2010 yılında 125 milyon dolar verdiler. Bugün de en azından 125-150 milyon dolardır. Arada en azından 80 milyon dolar fark var. Bu 80 milyon doları Fenerbahçe'ye ya TFF öder ya devlet öder. Ödemezse havuz bozulur. Mali kriter tutmaz. Hem vergi alacaksın hem her türlü operasyonu yapacaksın. Ben kulüp olarak kanuni olarak bütün şeyleri yerine getireceğim. Sen benim havuz hakkımı gasbedeceksin. Artık öyle oluyor. Ben o hakkımdan faydalanamadığım için bankadan borç alacağım veya vergimi ödeyemeyecek duruma düşeceğim. Beni serbest bırakacaksın, ben istediğim yere televizyon hakkımı satacağım. Oradan gelen gelirle de mali kriteri tamamlayacağım, düzelteceğim."
Stat gelirlerinin de azaldığını kaydeden Yıldırım, "Geçen sene 40 milyona yakın stat geliri vardı, bu sene yok. 32 bin kombine vardı, bu sene 20 bin kombinem var. Yüzde 50 azalma var. 'Nedeni Passolig' diyorlar. O zaman bu kaçan rakam kadar parayı bana bir yer verecek" ifadelerini kullandı.
"Havuzdan biz çıkalım, gidelim istediğimiz yerle anlaşma yapalım" diyen Yıldırım, "Passolig'den dolayı da zarar varsa benim kayıplarımı karşılasınlar. Ben o zaman devletin her istediğini yapacağım. Vergimizi ödüyoruz, sigorta ödüyoruz ama bankadan alıp ödüyoruz, kulübü borçlandırıyoruz. Yayını serbest bırak bankaya gidip para almayayım, kulübü de iyi idare edeyim. Mali kriterlere uyalım da önümü kesmişsin. UEFA'dan paramı alamıyorum. Federasyona 3 gün önce telefon ettik de 3,6 milyon lira para gönderdiler. Çok şey olduğu zaman Digitürk para ödemiyor diyor. Doğru yanlış bilemiyorum" şeklinde konuştu.
Yıldırım, TFF'nin mali kriterler konusunda yaptığı açıklamaları takip ettiklerini dile getirerek, "Mali kriterle ilgili açıklama yapan insanlar bana sanki futbolun içinde değil gibi geldi. Mali kriterleri yapabilmek için TFF'nin bütün kulüplerin alacaklarını, kulüplerin ödeme planınına göre ödemesi lazım" dedi.
Başkan Yıldırım, UEFA'dan da alacaklı olduklarını dile getirerek, "UEFA bize ceza veremez. Önce benim paramı ödeyecek" ifadelerini kullandı.
UEFA kriterlerinden bahsedildiğini anlatan Yıldırım, UEFA'nın Fenerbahçe Kulübü'ne borcu olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Kulüplerin UEFA'da hep borcu yok, alacağı da var. UEFA'dan 1,5 yıldır Şampiyonlar Ligi'ne katılımdan dolayı alacağımız olan 2 milyon 100 bin avroyu alamadık, alamıyoruz. UEFA bize ceza veremez. UEFA önce benim paramı ödeyecek. UEFA'ya Roberto Carlos konusunda müracaat ediyorum. Anlaşma yapıyorum, giderken 'ben 1 milyon dolar Fenerbahçe'ye para ödeyeceğim, bunun karşılığında bonservisimi alıp gideceğim' diyor. UEFA bizim lehimize karar veriyor, sonra kararı durduruyor. Hiçbir işlem yapmıyor, bekliyor. Benim UEFA'dan alacaklarım var. Önce UEFA kriterlere uyacak. Herkes UEFA kuralı, TFF kuralı diyor. Kural yok kardeşim, kuralı olabilmesi için önce bunların kulüplerin alacağını ödemesi lazım."
Aziz Yıldırım, televizyonlarda hemen hemen her akşam maç olduğunu, taraftarların evinde oturup, maçları seyretmeyi tercih ettiğini ve maça gelmediğini anlattı.
Taraftarların tribüne neden gelmediğinin incelenmesi gerektiğini dile getiren Yıldırım, "Tribünde 'uyuşturucu kullanılıyor, kötü tezahürat var, hanımlarımızın, çocuklarımızın yanında küfür ediliyor. Onun için gelmiyoruz' diyor. Bir kısmı 'passolig'den' diyor. Neden insanlar statlardan kaçıyor, bunları incelemek lazım" dedi.
Başkan Yıldırım, forvet transferiyle ilgili soru üzerine, "Bakacağız ama illa transfer yapacağız diye bir şey yok. İsmail Kartal, 'Sow'un durumundan dolayı olabilir' dedi. Kendisi de bakıyor" ifadelerini kullandı.
Emenike'nin takımdan ayrılmasının söz konusu olmadığını dile getiren Yıldırım, "Menajerini aradım 'Herhangi bir şey var mı?' dedim. İngiltere'den bir tane menajerlik firması aramış bunları, 'satmak istiyorsanız şey yapalım' demişler. Onlar 'hayır' demiş. Tottenham mıdır nedir onu söylemişler. Öyle bir şey yok, bizde oyuncumuz devam edecek. Emenike burada, bir yere gitmiyor, gidemez" diye konuştu.
Aziz Yıldırım, "Diego'dan mutlu musunuz?" sorusu üzerine "Her transfer hemen verimli olacak diye bir şey yok. Onun için zaman lazım. Nobre gelmişti hemen uyum sağladı. Diego belli bir zaman istiyor. İkinci devre bize faydalı olacak. Eksik yerimiz orasıydı bir tek oraya transfer yaptık. Yine aynı şeyi yapacağız. Transfer yaparsak bir tane yaparız, lazım olan yere" dedi.
Aziz Yıldırım, Erkan Zengin'in transferiyle ilgili de Eskişehirspor'a tekliflerini ilettiklerini belirterek, "Bize geldiler, bu bedelle serbest kalabileceğini ifade ettiler. Mahmut Uslu da kulüp başkanlarını aradı. O da 'düşünmemiz lazım' dedi. Biz de başka teklif yapmadık. Bugün için durum bu" şeklinde konuştu.
Bir gazetecinin, "Alex'e jübile yapma konusunda bir yumuşama olduğu konuşuluyor, doğru mu?" sorusu üzerine Yıldırım, "1998 yılında başkan oldum, o günden bugüne hiçbir oyuncuya jübile yaptım mı? Yok. Benim jübileyle ilgili düşüncem başka. 17 senedir hiçbir kimseye jübile yapmamışım" yanıtını verdi.
"Hedef 1 Milyon Üye" projesinin iyi gittiğini vurgulayan Başkan Aziz Yıldırım, "Ligdeki bütün kulüplerin de üyelerini artırarak, hem ekonomik anlamda belli bir noktaya getirmesi hem kulübe sahip olma çizgisine gelmeleri lazım. Aksi halde kulüpler bugünkü durumdan daha zor durumda olacaklar" dedi.
Zaman zaman espriler yapan ve neşeli olduğu gözlenen Aziz Yıldırım, "Başkanım yoruldunuz mu?" sorusu üzerine, "Hayır yorulmadım, daha aktif ayaktayım. Rahat olun, ben çoğunuzu gönderirim" dedi.
Bu arada Aziz Yıldırım, 13 Ocak'ta mahkemesi olduğunu belirterek, yabancı kuralı konusunda mahkemeden sonra basın toplantısı yapacaklarını söyledi.
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Selim Sapan'ın Kapalıçarşı'daki mağazasının açılışını da yaptı. Yıldırım'a ziyarette asbaşkanlar İlhan Ekşioğlu ve Hakan Dinçay ile yönetici Selim Sapan da eşlik etti.
25-01-2015, 21:23
mete55
Aziz Yıldırım havuzu mahkemeye taşıyor
Fenerbahçe 'nin ocak ayı olağan divan kurulu toplantısı Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleşti. Toplantıda kürsüye gelen başkan Aziz Yıldırım, yayın havuzundan gelen gelirler konusundaki eleştirilerini bir kez daha ve sert bir şekilde yineledi: Havuzu bozmasınlar ama benim hakkımı versinler. Devlet mi verir federasyon mu verir, kim verirse versin. Vermezse bu savaş başlıyor, herkes bilsin. Yıldırım konuşmasının devamında yayın havuzu konusundaki eleştirilerine devam etti ve konuyu mahkemeye taşıyacaklarını da söyledi: Biz mahkemeye gidiyoruz... Gerekirse Anayasa Mahkemesi gerekirse Avrupa ...
Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleşen ocak ayı olağan divan kurulu toplantısında Sarı lacivertli kulübün borçları üyelere bildirildi. Denetleme kurulunun raporunu okuyan Sadettin Nalbantoğlu, toplam borç rakamı 289 milyon 32 bin 931 liradan, mevcut ve alacaklar toplamı 4 milyon 79 bin 923 liranın çıkarılması sonucu kalan, 284 milyon 953 bin 8 liranın, ödenecek tüm net borç toplamı olduğunu açıkladı.
80 YILLIK ÜYEYE PLAKET VERİLDİ
Öte yandan sarı lacivertli kulüpte 80 yıllık üyelerden Ahmet Şemsettin Ergener'e yönetim kurulu tarafından plaket verildi. 95 yaşındaki Ergener, alkışlarla plaketini almaya geldi. Yine Fenerbahçe'nin efsanevi isimlerinden Can Bartu da 60 yıllık üye olduğu için plaketini aldı.
AZİZ YILDIRIM, TOPLANTIYA GEÇ KATILDI
Bu arada Fenerbahçe'nin 1 Milyon Üye Projesi kapsamında dün gece Edirne'de bulunan ve bu nedenle toplantıya geç katılacağı bildirilen Aziz Yıldırım, 10.30'da başlayan Divan Kurulu toplantısına yaklaşık 1.15 dakikalık gecikmeyle katılabildi.
YILDIRIM: HAVUZ KONUSUNDA MAHKEMEYE GİDECEĞİZ
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise divan kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, yayın geliri konusunda hak ettikleri değeri alamadıklarını ve konuyla ilgili hukuki girişimlere başlayacaklarını kaydetti; "Havuzu bozmasınlar ama benim hakkımı versinler. Devlet mi verir federasyon mu verir, kim verirse versin. Vermezse bu savaş başlıyor, herkes bilsin." Mevcut sistemin devam edemeyeceğini de savunan Yıldırım şöyle konuştu: "Biz şunu söylüyoruz, devlete söylüyorum bunu. Beni ya serbest bırakacaksınız, benim yayın haklarım veya diğer gelirlerim, bütün şeylerde haklarımı kullanmakta serbest kalacağım. Kullandıktan sonra da devlet neyi istiyorsa, kanunlar ne yazıyorsa yerine getireceğim ama bir taraftan beni tutacaksınız, bana hiçbir şey yaptırmayacaksınız, öbür taraftan da 'gel vergiyi öde şunu yap bunu yap' filan... Böyle bir sistem olmaz. Bunun için biz mahkemelere gidiyoruz. Arkadaşlar çalışmaları yapıyorlar. Bu çalışmalarla, idari mahkemelerle gerekirse durduracağız. Gerekirse Anayasa Mahkemesi gerekirse yurtdışı. Her yere gideceğiz bilginiz olsun." İddaa gelirlerinde de aynı durumu yaşadıklarını anlatan Yıldırım, bununla ilgili de hukuki süreç başlatacaklarını ifade etti.
HEDEF 1 MİLYON ÜYE PRJOSEİNE ELEŞTİRİYE TEPKİ GÖSTERDİ
Yüksek Divan Kurulu Üyesi Ali Vatan'ın "Hedef 1 Milyon Üye" projesiyle ilgili eleştirilerine önce yönetim kurulu masasında ayağa kalkarak tepki gösteren Yıldırım daha sonra kürsüye çıkarak konuşma yaptı. Söz konusu projeyle ilgili hiçbir yerden izin almalarına gerek olmadığını kaydeden Yıldırım, Vatan'a seslenerek, "Bu hepimizin ortak kararıdır. Bilmeden Yüksek Seçim Kurulu falan diyorsun. Tüzükte hepsi yazılı. Başlarken izinleri aldık. Tüzükte ne yazıyorsa onu yapıyoruz. Proje çok doğru bir projedir. Anadolu'nun her yerini arkadaşlarımla geziyoruz. Orada yapacağımız tesislerle Anadolu'nun her yerini saracağız, kucaklayacağız. Doğudan batıya, kuzeyden güneye hep Fenerbahçe olacak Türkiye . Bunun için de gece gündüz çalışıyoruz" dedi.
"20 SENE BURADA KALACAĞIM DEMEDİM"
Eski yönetici Köksal Özbek'in, "bırakma" çağrısına değinen Yıldırım, "20 yıl burada kalacağım diye gelmedim. Belki böyle düşüncem olsa kaçardım, gelmezdim" dedi. Yaşlandığını ifade eden Yıldırım, "Doğruları söylüyorum. Belli bir zamanda sonra ilk yıllardaki fiziksel gücünüz ve diğer şeyler azalıyor. Yaşlanıyoruz. Yeni bir ekibin gelmesinde burada idare etmesinde fayda var. Mayıs ayında bir 3 yıl için daha aday olurum, seçilirsek devam ederiz. Sonraki 3 yıllık dönemde aday olmayacağımı tekrar deklare ediyorum, herkes bilsin" diye konuştu.
"AMATÖR ŞUBELERE 16 MİLYON CEZA YAZDILAR"Amatör şubelerdeki büyük sıkıntıları her defasında anlattıklarını kaydeden Yıldırım, şunları kaydetti: "Amatör sporun önderi Fenerbahçe'dir. Şimdi her sene vergi denetlemesi var. Yeni adet çıktı geldiler 16 milyon ceza yazdılar. Yazdıkları şey amatör şubeler. Oradaki tahakkuklar, yaptığımız ödemeler, maaşlar... Her şeye vergi uygulaması yapıyorlar. Yani diyorlar ki 'amatör şubeleri kapatın'. Mesaj bu. Öbür taraftan diyorlar ki 'aman ne yapacağız'. Kapatmak kolay değil. Beraber çalışmalar yapıyoruz. Mayıs kongresinde bütçeleri size sunacağız, genel kurul karar verecek. Bu arada da devletle görüşmeler yapacağız."
"PASSOLİG'DEN DOLAYI DÜŞÜŞ VAR"
Passolig'den dolayı bilet gelirlerinde düşüş yaşadıklarını kaydeden Yıldırım, "Bu gerçek. Bunu kamufle etmeye çalışıyorlar ama boşuna. 2014-2015 sezonunun yarısında 3 milyona yakın gelirimiz olmuş. Geçen sene bu 13 milyon lira civarındaymış. Çok düşüş var. Sadece bizim statta değil, bütün statlarda" diye konuştu. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
25-01-2015, 21:24
mete55
Acun Ilıcalı'dan Aziz Yıldırım'a çılgın teklif!
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım, Divan Kurulu Ocak Ayı Olağan Toplantısı'nda ''havuz'' konusunda daha önceki iddialarını yinelerken, kendilerine bir medya kuruluşundan da teklif geldiğini resmen açıkladı.
-Aziz Yıldırım, kendilerine, ''Havuzdan çıkın, sizin maçlarınızı yayınlamak için 125 milyon dolar verelim'' teklifinin geldiğini açıklarken, bu teklifin kimden geldiği oldukça merak konusu oldu.
-Fotospor'un haberine göre; Aziz Yıldırım'a bu teklifi yapanın ise TV8 kanalını alarak medyada büyük bir atılım yapan ve istediği reytingleri alamayan Acun Ilıcalı olduğu bildirildi.
-Fenerbahçe'ye ve Aziz Yıldırım'a yakınlığı ile bilinen Acun Ilıcalı, Yıldırım'a 125 milyon dolar teklif etti. Yıldırım'ın da bu teklif karşısında önce şaşırdığı ancak daha sonra ''havuzdan çıkma'' olayını ciddi ciddi düşünmeye başladığı öğrenildi. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
26-01-2015, 15:42
Editor
Alıntı:
mete55 Nickli Üyeden Alıntı
Acun Ilıcalı'dan Aziz Yıldırım'a çılgın teklif!
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım, Divan Kurulu Ocak Ayı Olağan Toplantısı'nda ''havuz'' konusunda daha önceki iddialarını yinelerken, kendilerine bir medya kuruluşundan da teklif geldiğini resmen açıkladı.
-Aziz Yıldırım, kendilerine, ''Havuzdan çıkın, sizin maçlarınızı yayınlamak için 125 milyon dolar verelim'' teklifinin geldiğini açıklarken, bu teklifin kimden geldiği oldukça merak konusu oldu.
-Fotospor'un haberine göre; Aziz Yıldırım'a bu teklifi yapanın ise TV8 kanalını alarak medyada büyük bir atılım yapan ve istediği reytingleri alamayan Acun Ilıcalı olduğu bildirildi.
-Fenerbahçe'ye ve Aziz Yıldırım'a yakınlığı ile bilinen Acun Ilıcalı, Yıldırım'a 125 milyon dolar teklif etti. Yıldırım'ın da bu teklif karşısında önce şaşırdığı ancak daha sonra ''havuzdan çıkma'' olayını ciddi ciddi düşünmeye başladığı öğrenildi. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
3 Yıl öncede aynı şeyler deniliyordu acun 125 milyon dolar verse ne olacak artık türkfutbolu bitik durumda malesef