Şu an gundemde dersanelerin kapatılması var size göre dershaneler kapatılıp özel okul mu olmalı? Anket 15 gun surecektir.
Printable View
Şu an gundemde dersanelerin kapatılması var size göre dershaneler kapatılıp özel okul mu olmalı? Anket 15 gun surecektir.
Neden okul olsunlarki milleti somurtukleri yetmez gibi somuruye tevam mi olsun ....kokunden kapatilsin,,,,ben rusyadayim burada ben hic rastlamatim dersanelere universite sinavi bile yok neyi okumak istiyorsan oku ,,,,,,rusyada bole ,,,,,
işte sorunda burda ya devlet okulları eğitimi kaliteli bir hale getirdiği zaman zaten dershane olmaz ama şimdi dershaneleri okula çevirmekte çok zor bunun altyapısı yok bir çoğu kapanır ama geriye atanamayan dershanelerde çalışan eğitimciler, işsizler ordusuna katılacaktır.
bence kapatılmamalı, ama dershanede öğretmen olarak görev yapacak olan öğretmenleri sınavdan geçirmek gerek. zira öğretmenleri eğitim bilgileride zayıf tabii sözüm ona hepsi için geçerli değil ama bir çoğu böyle malesef bazı öğrenciler öğretmenlerden daha başarılıdır. tembel öğrenci yoktur. tembel öğretmen vardır. inşallah sistem eskisi gibi olur. ben şahsen 4+4+4 sistemini hiç sevmedim ve benimsemedim. çocuklarım dağıldı her biri bir okulda bir evde yaşayan çocuklar ayrı ayrı okula gidiyor. ne biçim saçmalık böyle.
Dershaneler kapatılıp okul olucağı ülkeme faydalı olucağını düşünsem olur derim tabi ama,öyle dershaneler var ki okul olamayacak durumda olan buradaki öğretmenler ne olucak
bence kesinlikle kapatılmalıdır.ihtiyaç okullardaki kaliteyi artırarak karşılanmalıdır.
İhtiyaç okullardaki kaliteyi artırmakla olmuyor maalesef devlet eğitim sistemi henüz tam düzenlenemedi dün akşam 32. gün programında öğretmen atamaları konuluyordu.
Müsteşarlar eş durumundan bir ilde yığılma bir ilde öğretmensiz kaldıklarını yerlerine ücretli öğretmen aldıklarını maliye bakanlığının bütçesinden dolayı az öğretmen aldıklarını bir sürü sorun var
özel dersaneler kapatılsın devlete yük olmasın
:45:benınım iki ögrencım var her ikisıde dershaneler sayesınde öniversiteyı kazandılar
Kapatılıp okulda olmasın.
dershaneler özel okul olmamalı. sonuçta birçok öğretmen açıkta kalır.
Dershanelerin bu ülkede olmasını bende istemiyorum.Ancak hepimiz biiyoruz ki okullardaki eğitimin kalitesi herkesin malumu.Bu ülkedeki atanamayan öğretmenleri de düşünürsek dershanelerin kapatılmaması gerekiyor.Eğer bu sorunlar çözülebilirse ki buna kesinlikle inanmıyorum.Uzun lafın kısası kesinlikle kapatılmasın.
dershaneler kapatılsa ne olacakki özel okul olacak amaç zaman para değişmeyecek tayyip sıçtı resmen.
dershaneler kapatılsın.....kapatılsınki fakirle zengin çocuğu ayrımı yaşanmasın kapatılsınki devlet içinde devlet gibi olmasın kapatılsınki eğitimin kalitesi artsın....uzun lafın kısası dersanelerin bir avuç zengin çocuğun kafası iyi basması için daha fazla açık kalmamalı....
Prof.Dr. ATİLLA YAYLA şunlsrı söylemiş
Dershaneleri değil okulları kapatın
Baksanıza, okulların 10 senede kazandıramadığını dershaneler bir senede kazandırıyor. Bu başarının izahı da gayet basit.
Herkes MEB okullarına zorla gidiyor. Yani okula gidiş gönüllülüğe dayanmıyor. Öğretmenler, iş garantisine sahip. İşe hangi donanımla başladılarsa onunla, hatta daha azıyla, emekli olabilirler. Rekabet yok denecek kadar az. Öğrenciler ve veliler eğitimin maliyetini hissetmiyor ve üstlenmiyor.
Böyle bir sistem etkin ve verimli olabilir mi? Dershanelerde bunların tam tersi söz konusu. Gönüllülük esas. Maliyeti müşteri ödüyor. Her bakımdan rekabet müthiş. Kaynaklar çok daha etkin kullanılıyor. MEB kaynakları dershanelere aktarılsa, dershaneler eğitim sistemini uçurur.
Kadrolu memur öğretmene normal memur maaşı vereceksin(az bile verliyor, kesinlikle polis ve askerden fazla almalılar) yan sınfta aynı dersi veren sözleşmeli ögretmene düşük maaş vereceksin sonrada kaliteyi arttıaracaksın. dersaneler kapatılıp okul olmaya başladıkları gün buralara kimlerim çörekleneceğini söylemeye gerek yok.
olan fakire oluyor .kapatilsada ayni farketmiyor mesela sinavlarin cogunda dersane sorulari cikiyor ozel olsa onada yine zengin gidecek .fakir ne yapsin
konuyu tekrarda canlı hale getirecek gibi olacak ,fakat yorumları okuyorum sanırım çoğu kişi dershaneler hakkında bilgi sahibi değil ben bir özel dershanenin müdürlüğünü yapıyorum devlete yük olmasın diyen var aksine yük değil devlete kazanç sağlayan kurumlardır , bazıları zengin çocuğu gidiyor fakir gidemiyor diyo fakat dershaneye giden çocukların çoğu alt gelir grubuna ait insanların çocuklarıdır. dershane insanlara ailelerini geçindirmek için iş imkanı sağlar sadece çalışanlar değil matbaa sektörü güvenlik elemanları yani dershane aslında çoğu iş kolunuda içinde barındırır. dershanelerin kapatılması benim gibi bir çok kişiyi işsiz bırakır buda iyi olmaz dershane sektöründe olmayan biri çok güzel işkembeyi kübradan sallar ama dışarıdan göründüğü gibi değil işler.