Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Köprü ve otoyollar Koç ile Ülker'in!
2 boğaz köprüsü ile 8 otoyolun özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi Koç ve Ülker Grubu verdi
2 boğaz köprüsü ile 8 otoyolun özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 5.72 milyar dolar ile Koç ve Ülker Grubu'nun oluşturduğu Koç, Gözde Girişim ve Malezyalı UEM'in oluşturduğu konsorsiyum verdi. 3 grubun yarıştığı ihale beklenenden kısa sürdü ve 6 milyar dolarlık tahmini fiyatın altında kaldı.
Kazanan konsorsiyumdan ilk açıklama!
İLK TURDA NUROL, MV HOLDİNG, ALSİM -ALARKO, KALYON İNŞAAT E FERNAS OGG ELENDİ
Özelleştirme İdaresi Başkanlığında, ÖİB Başkan Yardımcısı Osman İlter'in komisyon başkanlığındaki ihalenin elemesiz turunda en yüksek teklif 3.83 milyar dolar oldu. Elemeli ilk turda Nurol Holding AŞ - MV Holding AŞ - Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ - Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ - Fernas İnşaat AŞ Ortak Girişim Grubu ihaleye veda etti.
Devler köprü için kapıştı, dakika dakika ihale
Elemeli turda açık artırma 5.63 milyar dolardan başladı. Açık artırmada da Autostrade Per I'Italia SPA - Doğuş Holding AŞ - Makyol İnşaat Sanayi Turizm ve Ticaret AŞ - Akfen Holding AŞ Ortak Girişim Grubu ihaleden çekildi. Böylece en yüksek teklifi 5.64 milyar dolar ile Koç Holding AŞ - UEM Group Berhad - Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ Ortak Girişim Grubu vermiş oldu. ÖİB Başkan Yardımcısı Osman İlter'in ısrarı üzerine konsorsiyum teklifini 572 milyar dolara çıkardı.
4 YIL VADELİ ÖDEME PLANI
İlter, köprü ve otoyolların özelleştirme ihalesinin, ödemede peşin esasıyla gerçekleştirildiğini, ancak istenildiği takdirde ödemede yüzde 30 peşin, kalanın 12 ayda bir ödemeli 4 yıl vadeli olacağını bildirdi.
18-12-2012, 12:33
vasko
sıra geldi PTT ye
18-12-2012, 12:35
hüseyin
25 yıllığına kira bedeli olarak kdv gelir vergisi falan filan 6 milyar dolar çok güzel bir para...bakım onarım işçi ücretleride konsorsuyuma ait...heryıl okkalı vergisinide alacak,daha neolsun...devlet sağlık ve emniyet hariç diger kitlerden sekterlerden elini çeksin...güzel bir kiralama bedeli....
18-12-2012, 12:41
seyfi505050
Hayırlı olsun Cumhuriyetin tüm kazanımları elden çıktı
18-12-2012, 15:13
malcolm58
isimler değişik olsa da bu senaryolar değişmez, üretemeyen bir devlet, özelleştirmeye eli mahkumdur.
18-12-2012, 15:29
halimbulut
değişen ne ? devletin serbest piyasadan elini çekmesi en doğrusudur , özel sektör gittiği yeri canlandırır.. örneğin türk telekom ineterneti 10 günde bağlayamayan adamlar , artık aynı günde 5 saatte yapılıyor. fark var mı ? var .. .hizmet var mı var.... ee gerisi..
18-12-2012, 16:46
aliharbiye
satmıyacakbaşka ne kaldi. gitti güzelim ülkemiz. hemde yabancılara satılıyor.
18-12-2012, 17:03
nurettin01
satılmayan benim 2 yaşındaki torunumun pipisi kaldı.
18-12-2012, 17:40
zekı62
Alıntı:
nurettin01 Nickli Üyeden Alıntı
satılmayan benim 2 yaşındaki torunumun pipisi kaldı.
:45: Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
18-12-2012, 18:55
kınık
alanlar köprüyü götürdümü yoksa evlerinin önünde dere var herhalde satıldı denilen yerler kayıpmı yosa arayalım o zaman ne cumhuriyet malıymış be zaten atatürkcüyüz cumhuriyetçiyiz diyerek ül***i 2000 öncesi soyup soğana cevirdiler tabi ya biz ezilmeye her zman mahkumuz özelleşti istediğn zman ayağıan geliyor hizmet için pazarı yok tatili yok eskisine özlem duyanlar hala kafalrını değiştirmemiş herhalde memurun ***fi gelcekte garibanın işi hallolacak bugün git yarın gel şu evrak eksik bu evrak eksik keşke tc no çıkmasaydı eziyete devam etseydik keşke özelleştirme olamasa idi measi bitti bekle denseydi siz ne desneiz boş bazı şeyleri değiştirmek mümkün değil önüne bal koysa yine değişmez bir bahene bulur mutlaka saygılar
18-12-2012, 19:03
muslum-baba
babadan şiir....
Satılan Telekom sizindi...
TEDAŞ sizindi..
BOTAŞ sizindi...
Madenler sizindi...
Siz bugün mülksüz yabancılarsınız...
Çünkü Vatanınız satıldı.
Siz uyurken Vatan toprakları yabancılara satıldı...
Bankalar yabancılara gitti...
Şirketleriniz yabancılara verildi...
Siz artık yabancısınız.
Sizler uyurken yabancılara olan borcunuz 300 Milyar Dolar daha arttı.
Köprü ve otoyollarıda eklegelim..
18-12-2012, 21:40
digix21
İMF'ye 5 milyar dolar borç veriyormuş..! haaa,haaa,haaa..!
adam evdeki tası,tarağı,yorganı,döşeği,tabağı,çanağı bit pazarında yok pahasına satışa çıkarmış,sonrada eşe dosta dönmüş,ben köşe oldum,bakın mahalle bakkalına borç veriyorum diye övünüyor..!
19-12-2012, 23:08
rselturk
Satılmasına diyeceğim yok ta,böylede satılmaz ki! Köprü ve otoyolların iki yıllk gelirine karşılık 25 yıl süreyle özel girişimciye verilmesi...Alan açısından gerçekten karlı bir alış. (veriş'i zaten yok):49:
19-12-2012, 23:20
muslum-baba
futbol bais oyun olan iddaa satıldı...
19-12-2012, 23:29
Hilmi
Sözün özü işte!!!
19-12-2012, 23:55
uydu3405
Ben satılmış bir şey görmüyorum ruhunu satmış küçük topluluğun çıkardığı yaygaradan başka
20-12-2012, 01:09
yildo
hazira satmak ne guzel demi sata sata elde bisey kalmadi zaten elde bisey kalmayinca askeri araziler var onlari da satacak bundan emin olun memleketimiz satiliyor uyanin uyanin
20-12-2012, 02:24
MUTAF
Satma ve satılma hakkı denen bir şey heralde bizim milletimize mahsus
satılık millet, az kaldı.
20-12-2012, 10:18
senol_30
eee onu zamanında düşünselerdi bu milletin yüzde ellisi oy verdi ona kimsenin sesi çıkmıyo bu ülkenin yarısı onun arkasında tabi istedigini yapacak
iş işen geçti beyler
20-12-2012, 15:45
digix21
bugün herkes halinden memnun(malum zümre ve tayfaları)..! ama 15-20 yıl sonra don gömlek kalındığı ortaya çıktığında,satılan gelir kaynaklarının bütçeye katkısı ortadan kalktığında ve de devlet maliyesi tam takır kuru bakır kaldığında,devlet emekli,işçi,memur maaşlarını bile ödeyemez duruma geldiğinde bugünkü kömürcülerin ve makarnacıların yüzünü görmek isterim doğrusu..! satıp yemek ve yan gelip yatanlara dağıtmak kolay..! ama nereye kadar..?
20-12-2012, 19:50
ESES-58
her şey satılmıyor alınanda var sayın başbakanımızın oğlu bilal bey bir tane daha gemi almış.hayırlı olsun
20-12-2012, 20:03
uydu3405
sayın digix21 siz 2001 krizindeki durumu anlatmışsınız tıpkısının aynısı bundan önceki zihniyet işte tamda bu dediğinizi yapmıştı borcumuz imf ye almış başını gidiyordu
İstanbul da su bile akmıyordu yönetim berbattı ama çalışma bile yoktu.
Sular bilirsiniz şimdiki yönetimle akmaya ve kesilmemeye başladı,
yine İstanbul da çöp dağları vardı işte siz o idareden memnun kesimsiniz
Hasta olup doktora gidiceğimiz zaman sabah 5 te ssk kuyruğuna girerdik
Hastanenin eczanesinde ilaç bile olmazdı mecbur parayla alırdık
Yollar duble değil durmadan kazalar olurdu
Her ilde havaalın yoktu
Daha sayılamıyacak kadar hizmet göz ardı edilip sadece karalama kampanyası
20-12-2012, 20:23
Mehmet Kaynaklı
siyasetten anlamam ama şöyle 10 sene geriye baktım hiç fena değil
20-12-2012, 21:53
rselturk
Alıntı:
uydu3405 Nickli Üyeden Alıntı
Ben satılmış bir şey görmüyorum ruhunu satmış küçük topluluğun çıkardığı yaygaradan başka
Satış olayı iki yönlüdür;dış satım,iç satım.
Dış satımda değerini az bulanlar,küçük bulanlar elbette yaygara koparırlar.Ama iç satışta sesini soluğunu çıkarmayanlar zaten değerinin ne olduğunun farkındalar.:49:
20-12-2012, 22:56
Volkan
Ben özelleşmeden yanayım ama özelleşmede yapılan en büyük yanlış denetim. Satılan her kuruluş yonetım biçimi anlaşmada alınan kararlar her zaman dikkatle denetlenmeli.
Otoyolların özelleşmesi bana göre geç bile kalındı. Eskiden yollar yamalıkla doluydu ve bu yamaları yapanlar sanki duble yol yapmış gibi parasını alıyorlardı. 2 senedir enerjisa tüm alt yapıda çalışma yapıyor ondan önce devlet memurlarının gönlü olursa yemek masalarından kalkarlarsa işler olacak.
Özelleşme olmadıkça devlet sömürülmeye devam edilecektir. Burda a hükümeti b hükümeti demiyorum ama 10 yıl önce yolların hali hastanelerın ve ezcanelerin hali okulların hali devlet dairelerin durumu ortadaydı. Hele ben hastaneden nefret ederdim ama şimdi randevumu alıyorum saatınde gidiyorum.
Her dönemde mutlaka kendşine bişileri yontuyor bunun önüne gecemezsiniz. Eskileri bir karıştırırsak eskiden hep benım cebime diyenlerin daha cok olduğunu hiçbir yarıtrım yapmadıklarını görebilrisiniz. Ayrıca fabrika acmak yer almakla iş bitmiyor önemli olan bu yapılanların kar ettirmesi ve güncelleştirilmesidir.
20-12-2012, 22:58
gokhanalpaslan
:45::8[1]::8[1]:
21-12-2012, 00:32
tormann
bence satilacak tek sektör saglik adamlar devlet hastenelinde sabahdan aksama kadar yatiyorlar bir cok calissiyoruz diyorlar gelsinlerde yurtdisinda calisma görsünler saglikcilar özellikle.her devlet sektöründe her müdürün kicinda bir hizmetli biz buralarda göremiyoruz adamlar masalarina kadar kendileri temizliyor aksam oldumu temizlikci gelir temizligini yapar cikar gider ona görede parasini alir