ilk versiyonu 1999 yılında çıkan Windows Live Messenger bu ay itibariyle yerini Skype’a bırakıyor.
Messenger'dan Skype' a Taşınmak çok kolay!
Skype’ı kullanarak, tıpkı Messenger’da olduğu gibi anlık mesajlar gönderebilirsiniz. Bunun yanı sıra Skype size, diğer Skype kullanıcılarıyla ücretsiz sesli ve görüntülü arama yapma imkânı da tanır.
Başlamak için;
1.Skype’i kullanmak için, öncelikle Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
adresinden Skype’i bilgisayarınıza indirin.
2. Microsoft Live Messenger hesabınıza girmek için pencerenin sağ kısmında yer alan Microsoft Hesabı seçeneğine tıklayın.
3. Böylece Messenger kimliğinizle Skype’a giriş yapabilirsiniz. Skype’ı kullanarak, tıpkı Messenger’da olduğu gibi anlık mesajlar gönderebilirsiniz.
4. Messenger’daki tüm kişileriniz Skype'a otomatik olarak tek bir yerde olacak. Eğer yalnızca Messenger kişilerinizi görmek istiyorsanız kişi listesinde önce Tümü’nü ardından Messenger’ı seçebilirsiniz. Skype size diğer Skype kullanıcılarıyla ücretsiz sesli ve görüntülü arama yapma imkânı da tanır.
5. Favori belirlemek için, kişi adını sağ tıklayın ve Favorilere Ekle’yi seçin veya kişiyi sol tıklayarak tutun ve listenin en üstüne sürükleyip bırakın. Favori yaptığınız bir kişiyi favorilerden kaldırmak isterseniz de tekrar aşağıya sürükleyebilirsiniz!
6. Mesaj yazmak için mesaj yazacağınız kişiyi tıklayın, hemen sağ tarafta bir anlık mesajlaşma penceresi görünür. Mesaj göndermek için Enter tuşuna veya Mesaj gönder düğmesine basmanız yeterli
7. Anlık mesajlaşma penceresinde bulunan gülen yüz simgesine tıklayarak bir ifade ekleyebilir veya bunun için her zamanki kısayolları kullanabilirsiniz :-)
8. Grup görüşmesi yapmak istiyorsanız kişi listesinin üstündeki Bir grup oluştur’u tıklayın ve kişileri bu gruba sürükleyin. Ya da artı işaretini kullanıp Kişi ekle’yi seçerek o andaki sohbetinize birisini ekleyin.
9. Yeni kişiler eklemek de çok kolay. Üst kısımdaki Bir kişi ekle düğmesini tıklayın veya Ada, Skype Adı’na ya da Microsoft hesabına göre arama yapmak için yine üst kısımdaki arama çubuğunu kullanın.
10. Fotoğraf gibi bir dosya paylaşımında bulunmak için dosyanızı masaüstünden veya dosyanın bulunduğu klasörden sürükleyip anlık mesajlaşma penceresine bırakabilirsiniz. Ya da pencerenin üst tarafındaki artı işaretini kullanarak Dosya Gönder’i seçebilirsiniz. Kişilerinizi de aynı şekilde paylaşabilirsiniz.
11. Tüm yazışmalarınız Yakın Zamanda sekmesinin altında tutulur. Dolayısıyla, geri dönüp dün, geçen hafta, hatta birkaç ay önce gönderdiğiniz bir fotoğrafı veya dosyayı bulabilirsiniz.
12. Windows Live Messenger’dan Skype geçiş.
Skype’ın kullanımı işte bu kadar kolay
Kaynak: http: //www.teknokulis.com
19-04-2013, 23:08
serefkh
teşekkürler güzel açıklama olmuş
20-04-2013, 10:34
tokersari
Skype'de gelen mail leri göremiyoruz herhalde yanlışmıyım?
20-04-2013, 12:18
Editor
Alıntı:
tokersari Nickli Üyeden Alıntı
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Skype'de gelen mail leri göremiyoruz herhalde yanlışmıyım?
Hotmailde oturum acmanız gerekli msn deki gibi uyarı gelmiyor malesef skype msn ye göre iyi değil msn halen acık durumda ben sonuna kadar msn kullanacam taki tamamen kapanana kadar
26-04-2013, 15:30
Admin
MSN sona erdi bende hiç acılmıyor mecburen skype gececez artık alışmak cok zor skype yandık valla
26-04-2013, 16:24
CCW
Alıntı:
Serkan Yılmaz Nickli Üyeden Alıntı
MSN sona erdi bende hiç acılmıyor mecburen skype gececez artık alışmak cok zor skype yandık valla
Aslinda Skype cok daha iyi. Hem arayüzü hem de görüsmelerde görüntü kalitesi MSN'den cok iyi :)
26-04-2013, 16:42
Admin
Alıntı:
İNTİKAM64 Nickli Üyeden Alıntı
Aslinda Skype cok daha iyi. Hem arayüzü hem de görüsmelerde görüntü kalitesi MSN'den cok iyi :)
Bu msnde görüştüklerimizi iletileri kayıt altına alan özellik varmı hocam farkedebilmmi bana en cok o lazım:)
26-04-2013, 17:46
CCW
Alıntı:
Bu msnde görüştüklerimizi iletileri kayıt altına alan özellik varmı hocam farkedebilmmi bana en cok o lazım:)
Anlık mesajları diyorsan, 6 ay öncesinde yazılanları bile bulabilirsin hocam :)
26-04-2013, 20:49
cops
merhabalar
skype ye geçiş yaptım
ancak messenger de bulunan kişilerimin hiçbiri skype de yok görünmüyorlar
wın 8 kullanıyorum
26-04-2013, 20:50
aliharbiye
evet msn messenger bugün bendede açmadı, mecburen skypy yükledim. ama eksik tarafı çok en önemli olan mail kutusu, skypy messenger üzerinde kısayol ikonu yok. maillerimize hemen bakamıyoruz. skypy beni sarmadı arkadaşlar. msn essential yüklemek istedim olur diye ümitlendim ama oda olmadı malesef. msn artık dünyanın her yerinde bitti. sadece çin halk cumhuriyetinde çalışacakmış diye duydum artık ne derece doğru bilmiyorum. ama msn messengeri çok arayacağımız aşikar. bu kesin. inşallah msn ile ilgili ileriye yönelik güzel sevindirici haberler alırız. saygılarımla aliharbiye.
01-05-2013, 08:33
star37
msn açılmıyor skypy geçmek mecburi oldu artık
01-05-2013, 10:15
micromaxx52
bugunden itibaren cogu acmıyor yenisine devam oda cok zor
01-05-2013, 10:51
aliharbiye
skypy kadar adi bir yazılım ne çıktı ne çıkacak her şey allak bullak iş hayatımız sona erdi gibi. karşı taraftaki arkadaş online bende ofline gözüküyor. ben online'ım beni off görüyor mail'lerime direk bakamıyorum. yazışma sayfasında yazdıkların taki sen silene kadar sayfada kalıyor. boş saçma sapan bir program. kos koca dünyada bir tek çin halk cumhuriyetinde çalışacak msn. çin devletine helal olsun msn'yi kaptı. bizim işimiz allah kaldı. ne hikmetse artık.
01-05-2013, 11:59
MUTAF
herkese öneririm
01-05-2013, 12:05
Admin
Ben surekli işlerimi msn den halleden biri olarak bu skype alışmak cok zor.ve berbat ötesi hiç sevmedim sırf bu alışkanlıklar yuzunden inanın forumu vbulletin 4 sistemine tasımak istemiyorum kimsenin hevesi kırılmasın diye .İyi halt ettiler sanki msn kaldırmakla
01-05-2013, 12:09
aliharbiye
Alıntı:
MUTAF Nickli Üyeden Alıntı
herkese öneririm
Sevgili mutaf kardeşim siz bu programı kullanıyormusunuz?. ve msn maillerimize kısa yolda olarak msn messenger gibi ulaşmamız mümkünmü? ayrıca beni mslerine ekleyen arkadaşlar ben bu programı kurarsam acaba iletişim kurma imkanım varmı. ve son olarak skypy ile beraber yüklenirmi? teşekkürler.
Mutaf kardeşim, ben programı indirdim ve kurdum. ama msnde kayıtlı olan arkadaşlar burda yok. tabii bu durum gayet normal. ama arayüzü çok kötü yaa tema değiştirdim yine belirli kısımlarda sadece renk var. sen bu programı kurmuşsan zahmet olmasa beni eklermisin lütfen bir bakıyım nasıl bir şey diye. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
01-05-2013, 12:30
hobza
Yükseltme yapmadan açılmıyor oturum.Ama bunun basit bir çözümü var.Program Files'taki msn messenger klasörüne gir.Msn simgesine sağ tıkla özelliklere gir.Yukarıdaki sekmelerden uyumluluk yazana gel.Ordan uyumluluk ayarını Windows 2000 seç uygula de.Bunları yaparken msn kapalı olcak ama.Sağ alt köşede de durmasın.Bunu yaptıktan sonra msn'ni aç.İlk açılışta kısa bir yükleme olcak.Sonra msn'ni kullanabilirsin tekrar yükseltme yapmana gerek olmadan.
01-05-2013, 13:20
aliharbiye
Alıntı:
hobza Nickli Üyeden Alıntı
Yükseltme yapmadan açılmıyor oturum.Ama bunun basit bir çözümü var.Program Files'taki msn messenger klasörüne gir.Msn simgesine sağ tıkla özelliklere gir.Yukarıdaki sekmelerden uyumluluk yazana gel.Ordan uyumluluk ayarını Windows 2000 seç uygula de.Bunları yaparken msn kapalı olcak ama.Sağ alt köşede de durmasın.Bunu yaptıktan sonra msn'ni aç.İlk açılışta kısa bir yükleme olcak.Sonra msn'ni kullanabilirsin tekrar yükseltme yapmana gerek olmadan.
yazdığınız işlemleri daha önce yapıp denemiştim ve olmuştu. ama bu sıralar msn komple kapanacak diye şahsen denemedim. peki dediyiniz işlemleri yaparsak msn programı çalışmaya devam edecekmi siz denedinizmi?
01-05-2013, 18:09
hobza
Alıntı:
aliharbiye Nickli Üyeden Alıntı
yazdığınız işlemleri daha önce yapıp denemiştim ve olmuştu. ama bu sıralar msn komple kapanacak diye şahsen denemedim. peki dediyiniz işlemleri yaparsak msn programı çalışmaya devam edecekmi siz denedinizmi?
kendim şahsen denedim vede kullanmaya devam ediyorum
01-05-2013, 23:12
hallederiz
Alıntı:
Ben surekli işlerimi msn den halleden biri olarak bu skype alışmak cok zor.ve berbat ötesi hiç sevmedim sırf bu alışkanlıklar yuzunden inanın forumu vbulletin 4 sistemine tasımak istemiyorum kimsenin hevesi kırılmasın diye .İyi halt ettiler sanki msn kaldırmakla
arkadaşlar msn açarken güncelleme hatası alanlar linkteki dosyayı yüklesinler açacaktır Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
03-05-2013, 12:32
star37
Alıntı:
hallederiz Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşlar msn açarken güncelleme hatası alanlar linkteki dosyayı yüklesinler açacaktır Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
ustam çok teşekürler bu program için nede olsa alıştığımız bişey msn kullanabildiğimiz kadar kullanalım:45:
03-05-2013, 22:16
Mehmet Kaynaklı
son bir aydır msn ye bakmıyordum şimdi baktım yeni güncelleme var dedi ok dedim güncelledi bir kaç saniyede bitti msn amblemi gitti yerine skype amblemi geldi farkında olmadan skype ye geçtik biraz karışık msn ye göre ve birazdaha ağır hardiski kastı gacurgcur sesler geldi
15-05-2013, 22:53
hallederiz
arkadaşlar bunun için program kurmanıza gerek yok
msn kurunca msn sağ tıklayıp uyumluluğa girin win2000 yapın tamam deyin bu kadar