Sadece seçim sonucları ile ilgili yorumlar yapalım arkadaşlar.Fikir ve yorumlarınızı bekliyoruz şu parti bu parti vs olmasın lütfen
Printable View
Sadece seçim sonucları ile ilgili yorumlar yapalım arkadaşlar.Fikir ve yorumlarınızı bekliyoruz şu parti bu parti vs olmasın lütfen
HDP Barajı geçiyor sanırım heryerde öyle bir haber var
Koalisyon geliyor buyük ihtimal
Türkiye geneli açılan sandık 66,8
AK parti %43.9
Chp %24.2
Mhp %17.1
Hdp %10.5
Diğer %4.3
Hdp barajı aşıyor tek başına iktidarlık 13 senedir sona erdi sanırım
Akp %42 garantiledi. HDP barajı aştı ancak CHP ve MHP nin durumu vasat.
Kocaeli Açılan sandık 75,3
Akp 46,6
Chp 24,6
Mhp 15,2
Hdp 7,9
FOX u açıp izlemenizi tavsiye ederim. HDP barajı aştığı için nerdeyse flaşh tv deki programlardakiler gibi oynayacaklar :)
ülkenin geldiği hale bak ya
Tek başına iktidar dönemi bitiyor 13 seneden sonra ve herkes kendine çeki düzen verir ülke adına hayırlı olsun
Tek başına iktidarlık dönemi rafa kalkıyor
zannetmiyorum seneye yine mitinglere başlarlar :DAlıntı:
Türkiyede koalisyon hiç bir zaman uzun soluklu olmadı ve bu sonuçlardan oluşacak koalisyonda kesinlikle uzun sürmez.
Olan yine vatandaşa olacak. Bu sonuçlardan sonra faiz euro-dolar artışı tavan yapacaktır. Tabi kadro değişimleri ve zıtlaşmalarla doğacak ortamın getireceği karmaşa yine bizlere vuracak.
Kim ne derse desin ne olursa oluyor olan bize oluyor.
Volkan başkanlık sistemi vs kendin gördün böyle birşere sanırım sende karşıydın değilmi saltanat bitsin koalisyondan zarar gelir ama bazende işe yarayabilir herkes ceki düzen verir ülke rahata kavuşur
Türkiye Geneli: 88,351 %
AK Parti:40,62 %
CHP:25,53 %
MHP:16,82 %
HDP:12,38 %
Tam tersi bence olayın diğer tarafını düşünmek lazm. Erken seçim gelirse akp birinci olur. Bu sefer öyle 50 ile falan değil 70 lere vurur olay. Burda olan dediğim gibi bize olacak.Alıntı:
Başkanlık sistemi yada şu anki sistemde vatanadaşın cıkarına olan hiç bir şey yok. Bugun koalisyon geldi gelirimiz ikiyemi katlanacak yada işsizlikmi bitecek hayır.
sandıktan muhalefetin koalisyonu çıktı...chp-mhp-hdp koalisyonu hayırlı uğurlu olsun...
İstanbul 3. Bölge'den bağımsız milletvekili adayı olan eski milli futbolcu Hakan Şükür, 2015 Genel Seçimleri'ni hüsranla tamamladı. Şükür'e oy verenlerin stadı, Türk Telekom Arena'yı dolduracak kadar bile değil...
Geçen dönem İstanbul 3. Bölge'de AK Parti'den TBMM'ye giren ancak 16 Aralık 2013'te istifa eden Hakan Şükür, saat 21.40 itibarıyla 31703 (yüzde 1,13) oy aldı.
Şükür bu durumda meclise giremiyor zira meclise girmesi için 300 bin oy alması gerekiyordu. Böylece AK Parti'deyken meclise giren eski milli futbolcu bu kez bağımsız olarak büyük hüsrana uğradı.
Alıntı:
çeki duzen olacagını pek sanmıyorum hocam ben sahsı dusuncem bunlar anlasamaz olan vatandansa olur turkıye ne zaman koalisyon olduysa cökuse gecmıs hıc bır olumlu yanı olacagını sanmıyorum :46568926:
bunların hiçbirisi koalisyon kuramaz. Kursada yakın zamanda erken seçim olur.
Hiçbiride 5 para etmez.
ALLAH ŞEHİTLERİMİZİN YAKINLARINA SABIR VERSİN.
supersat in anketinden ne çikmisti en sononu belirtmemissiniz vatana millete hayirli olsun
AKP ben yokum derse şimdi ne olacak CHP-MHP-HDP mi hükümeti kuracak. :49857458:
HDP liler emanet oylardan bahsediyor. Emanetçiler kim acaba neye oy vediklerini biliyorlarmı yada bir partiyi devirmek için kime destek oldular. :49857458:
CHP liler acıklama yapıyor AKP yi devirdik diyorlar ama oy oranları 26 yı bile bulmadı acaba baştaki zat istifa edecekmi yada devirdik derken kimle neyi devirdiler :49857458:
MHP nin oy oranı tamamen hüsran millet vekili sayısı nerdeyse HDP ile aynı bu vekil oranına göre MHP ne yapacak git gide kötüye gidiyor eğer bu şekidle giderse saadet yada diğerleri gibi tarihemi gömülecek :49857458:
AKP acaba ne yapacak ben yokum deyip muhalefet olmayı kabul edip Türk halkına alın size koalisyon bakın bakalım ne olacak eski günlerde ne yaşadıysanız aynısını yaşayın diye köşeye cekilip izleyecekmi. :49857458:
Şimdi aklımda hep bur sorular var ama hepsinin sonucuna bakıyorum varmı kendim için işe yarayan bir şey yok başa gelenlerrin hepsi ilk önce kendileri için bişiler yapacaklar.
Müllet vekili maaşlarında hiç kimsenin sesi cımıyorsa bu işlerdende fazla ümit beklemek gerekiyor.
Bakalım sürekli istikrarmı yoksa değişiklikmi türkiye açısından iyi olacak. hayırslı
Hayirlisi ne ise o olsun ben akp devam etmesini isderdim tek basina
bakalım yarın sayın cumhurbaşkanı neyi açacak!
Türkiye Geneli: 95,888 %
AK Parti:40,64 %
CHP:25,36 %
MHP:16,60 %
HDP:12,72 %
Vallahi dostlar bu seçimler forum anketinde olduğu gibi BAŞKANLIK SİSTEMİ oylandı türk halkı başkanlık sistemini rafa kaldırmayı bırakın morga kaldırdı haa bu meclis grafiğinden hükümet çıkmaz en akıllı hükümüet yolu AKP ve MHP koalisyonu olur görüşündeyim mhp aksi bir hükümetlerin kurulmasını türkiyenin bütünlüğü açısından kesinlikle yanaşmaz:nono::
hükümet çöktü ama hala birinciyiz biz kazandık birinci yine ak partidir diyor. davamıza yılmadan devam edeceğiz diyor.
1: Oy Oranlarına Bakarsak Evet Millet Vekili Sayısı Düşsede Yine Birinci Ama Tek Başına Hükümet Kuramıyor Bu Durumda Koalisyon Olmak Zorunda Ancak HDP ve MHP AKP ile Koalisyon Hükümeti Kurmayız Diyor Bu Durumda Davutoğlunun İstifa Etmesi Gerekir ve Yeni Koalisyon Hükümetini Kurmak Kılıçdaroğluna Kalacak Gibi Görünüyor.
2: Hala Dini Kullanarak Çalmaya Devam Edeceklerini Üstüne Basa Basa Söylüyor. Çok Yazık.
:present:bu seçimden en büyük zaferi kazanan DEMOGRASİ olmuştur ben kazanan hiç bir parti görmüyorum
Abisini bilmiyorum sadece şunu diyebilirim eşbaşkanı gibi mitinglerde oy isteyen cumhurbaşkanı vardı gerçekten böyle birşey dunya üzerinden görülmemiştir.Alıntı:
Ben tayyib erdogana saygı duyarak şunu diyorum madem kendi partisi oy düşecegini biliyordu nedne cumhur olduki başbakan kalabilirdi sonucta bir tane akp den aday cıkarırdı herkes cumhura böyle nefretle bakmazdı abdullah gül zamanlarını hatırlayın sayın güle böyle nefretle bakan bu kadar kimse yoktu hatta bahceli bile abullah gule teklif etmişti catı adaylıgını
Başbakan Davutoğlu: 8 Haziran'da İktidar Olamazsam İstifa Ederim
Partisinin Hatay mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "8 Haziran sabah iktidar olamazsak istifa ederim" açıklamasında bulunmuştu.
7 Haziran genel seçimlerinin sonuçları büyük oranda belli oldu. Şuanki sonuçlara göre %40 civarında oyu bulunan AKP tek başına iktidar olamıyor.
Başbakan Ahmet Davutoğlu Hatay'da yaptığı mitingde AKP'nin iktidarı sürdürememesi durumunda istifa edeceğini söylemişti.
Konuşmasında İngiltere’de yapılan seçimleri ve kaybeden muhalefet parti liderlerinin istifa ettiğini hatırlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran’da çıkacak sonuçlarla başarısız olan liderleri istifaya çağırarak şu ifadelere yer vermişti:
"Demirtaş, Kılıçdaroğlu, Bahçeli ben hazırım mümkün değil ama seçimi kaybedersek ertesi gün bırakacağım. Siz bırakmaya hazır mısınız koltukları? 'Hataylılar şahit olsun. Bütün milletimin huzurundan meydan okuyorum. 8 Haziran Sabahı eğer AK Parti iktidarını devam ettiremez, en büyük parti olmaz seçimi kazanamazsa ben 8 Haziran günü istifa edeceğim.."
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
AKP+CHP+HDP Koalisyon yapsın biz mhp olarak ana muhalefet olrak razıyız gibi kelime kullandı sayın bahceli
Bahçeli resti çekti erken seçim diyor erken seçim olursa bu kadar oyu alamaz bana göre
Matematiksel ve Hukuksal Olarak Mümkün ve Eğer Parlementer Sisteme Dokunmadan (yani başkanlık sistemine yönelmezlerse) Anayasa da Köklü Değişiklikler Yaparlarsa Evet 4 Yıl Boyunca Küçük Sorunları da Çözdüklerinde İlerleyebilir. Ancak Yasalarda Büyük Değişikliklerin Olması Şart !
Bu Arada HDP Sanırım Bu Defa Samimi Gibi Görünüyor Ama Her Ne Olursa Olsun Ne Kadar Samimi Olursa Olsun Benim Oyumu ASLA ALAMAYACAK ! Çevremde Tanıdığım Bir Çok İnsan Barajı Aşsınlar AKP İktidarı Yıkılsın Diye Oyunu HDP 'ye Verdiler Bana Göre Hepsi Bu Ülkeye İhanet Etti HDP 'ye Verilen Oyların Hepsi CHP' ye Verilseydi Şuanda CHP Tek Başına İktidardı!
Türkiye meydanlarda birbirlerine küfürler eden siyasetçilerin sayesinde kamplaşmaya ve aşırı milliyetçiliğe yelken açtı, ilk defa oy kullanan üç miyona yakın gencin oyu hdp ve mhp de toplandı Allah sonumuzu hayır etsin. bu noktada üzüldüğüm tek kişi davutoğlu oldu yazık etti kendine. bütün mitinglerinde diğerini geçmek ve kendini ispatlamak için bağırarak konuşmaya çalıştı ama bağırmak ona hiç yakışmadı. koalisyon senaryosunda ise akp-chp çıkıyor büyük ihtimalle.
Davutoglu başbakan oldu hocam ilk kez açık ve net konusayım hdp barajı aşamasaydı o 330 milletvkilleri gelseydi erdogana anahtarı verecekti başkanlık için seçimin kazananı davutoglu oldu bence başbakan olarak kalabilecek tabi koalisyon bir parti ile anlaşırsa haksızmıyım
Turkiye kararını verdi bundan sonraki süreç herkes için hayırlı olur ülkeyi kaoa getirmeden erken seçim birşey ifade etmiyor bir hukumet kurulup ulke kaonta cıkması lazıım hukumet kurulmazsa ne dolar buralarda olur nede euro benzini 5-6 tlden bile alabiliriz hukumet kurulmazsa
hepimize geçmiş olsun ALLAH sonumuzu hayır eylesin ALLAH yar ve yardımcımız olsun arkadaşlar durum çok kritik ne olacagı şuan belirsiz belirsizliginide koruyacaktır kalın saglıcakla
bir tarafta türk milliyetçisi bir parti bir tarafta kürt milliyetçisi pkk partisi yanlarında paralelci bir parti koalisyona gidecekler sonuç neolur 1- apo efendi serbest kalır 2- ülkede istikrar biter 3- pkk isteidiği gibi anayasayı belirler 4- ülke piyasası bol sıfırlı hanelere geri döner 5- işveren kesim batar ben bir türkiye cumhuriyeti vatandası olarak ülkede oynanan oyunlara göz yumanlara haram olsun diyorum
Tek başına iktidar olsalardı bu ulkede olan tum herşey kontrol akp elinde olacaktı başkanlık sisteminden tutunda bir yıgın bu cemaat okullarında olan okulları kapatacaklardı paralel maralel diyip bilip bilmeden konusuyorsunuz bu okullarda calısan insanların sucu ne senin sorunun fethullah gulenle ise git onla hallet böyle deynekçilik böyle diktatörlüke millet hayır dedi nerede görülmüş cumhurun meydanlarda oy istedigi biraz seffaf olun
seçim bitti sonuç inşaallah hayırlı olur bütün milletimize. millet iradesini sandıkta gösterdi partiler çıkan sonuçları oturup değerlendirip ulkenin menfaatine uygun olarak yol haritasını belirlemek olacaktır.
Ulke adına hayırlı olsun konu kapanmıştır.