Sitemiz uydu forum sitesi biliyorsunuz 10 yıla yakındırda hizmet veriyor acıı tatlı gunlermiz oldu bu cercevede hem muhabbet etmek hemde unutamadıgınıız uydu kanalları vs onları yazarsak hem nostalji olur hemde hoş muhabbet olur
Printable View
Sitemiz uydu forum sitesi biliyorsunuz 10 yıla yakındırda hizmet veriyor acıı tatlı gunlermiz oldu bu cercevede hem muhabbet etmek hemde unutamadıgınıız uydu kanalları vs onları yazarsak hem nostalji olur hemde hoş muhabbet olur
İlk yorum benden gelsin analog zamanları 1995 li yıllarda 10 derecede SCT vardı gece 1 e kadar uydu resimi vardı kanalda alttan üsttan şifre en üstte 5 cm lik aralıkta yayın gözukurdu nedir diye meraklanıp birşeyler görürmüyüz diye bekleyip durardım birde bulundugum cevrede 2000 li yıllarda 2 tane bir abi vardı ben frekans listesini bulamazken adamlar kartlarla falan yayınları çözmeye calısırlardı . 90 cm antenle analog yayından neta uydu alıcısı ile RTL bulmuştum cok karlı gösteriyordu gece falan az düzeliyordu NE gunlerdi aklıma geldikçe yazarım
Unutamadağım kanallar arasında Multıvısıon XXL Soft Olarakda Tele 5 Rtl9 Nt1 kanalları vardı bide view kanalları vardı tabi
wievler gibi bir xxx paket daha gelmedi uydu dunyasına adamlarda battı gittiler. Herhafta cumartesi vox ve kabelde yetişkin filmler olurdu halen veriyorlarmı bilmiyorum RTL 9 fransız er*tikleri veriyordu
bi de cine5 vardı gece kuşağı teleon vardı gece kuşağı galeri eskiden normal antende eurosportlar çıkardı discovery channel vardı rtl vardı bide bide lig tv kanalı vardı eski ışıktv bunlar çıkayordu normal antende
1990 lı yıllarda belediye vericilerinden RTL-SAT1-PRO7 verilirdi bu kanallar nasıl yayın yapıyordu entresan o zaman bu kanallar cok net bir şekilde veriliyordu 4-5 metre canak falan mı kuruyorlardı ne yapıyorlardı
Daha cok kanallar var aklım geldikçe yazarım hep unutamadıgımız 1998 li yıllarda turksat 1b uydusu vardı 31 derecede cogu kanal oradaydı ama o uydunun sinyal kalitesi azdı 90lıkla zor alıyordum ben o uyduyu
Herneyse ustad ben yatıyorum iyi geceler saygılar
benim bildiğim SCT ve tv 1000 kanalı en eski aganigi naganini kanalı idi sct dediğiniz gibi 5 cm aralık vardı acaba bir şey görülürmü diye bakıyorduk tv 1000 şifreleme sistemi farklı idi kart olmadan hiç bir şey görmek mümkün değildi sadece boyalı bir ekran vardı
eskıden kanal 6 ve kara sımsek vardı eskı gunker guzeldı
O kanalı biliyorum saga sola giden ekranda çizgi gibi hiç birşey görunmeyen bir kanaldı :) bizim buradan bir bufeci abi vardı o dekoderi almış cok para vermişti o zamanlar 5 dereceden yayın yapıyordu değilmi
evet üstat 5 derece thor uydusu o zamanlar uydu ayarlamaya yeni yeni başlıyoruz bazı uyduları bulabiliyoruz fakat tecrübemiz az uyducuya gitik biz bu uyduyu ayarlayabilirmiyiz dedik bulamasınız dedi peki kaça ayarlarsın dedik geçmiş zaman fakat bu günün parası ile 100 tl kadar istedi arkadaş çok değilmi dedi uyducunun verdiği cevap zevkin fiyatı olmaz dedi arkadaş kabul eti sonra bir yakınıma ikinci el salvadar isimli d2mac decoder aldık şifre değişiktçe ücret karşılığında yenisini yüklüyorlardı arada sırada decoderi bana veriyordu izliyordum
En görünen şifre cine5 aitti ilk zamanlar ses şifresizdi rtük saolsun seside şifreletti maçları ses ile beraber ne guzel bakıyorduk hatta o zamanlar millet kısık gözle falan bakınca seyredildigine inanıyordu ben cine5 dekoderi hurriyet gazetesinden kuponla almıştım 2000 li yıllarda
arkadaşlar...1990 yılında ülkemizde almanya televizyonları rtl plus ve sat 1 yayınlarını belediyelerimizin tarafından halkımıza hizmet vermek için kurulan çanak antenler vasıtasıyla seyrediyorduk...yayınlar gayet netti ve benim müthiş ilgimi çekiyordu zira hayatımda ilk kez 15 yaşımdayken uydu yayını izliyordum...antenna 2 italia 1 süper channel eklenince yayınların sayısı 5 yükselmişti aradan yıllar geçtikçe yavaş şekilde yayınlar azalıyordu ve nihayet 1994 yılında avrupa televizyonlarına elveda demiştik belediyeler ülkemizde radyo televizyon üst kurulu faliyetine başlayınca kanunen bedava çanak antenlerin üzerinden almanya,ingiltere,fransa ve italya televizyonlarının yayınlarını kapatmışlardı bayağı üzülmüştüm...1999 yılında evimize çanak anten kurdurtup uydu alıcı sahipi olunca hotbird üzerinden 32 kanal alıyorduk...benim favorim ****** yayın yapan venüs televizyonuydu...2004 yılında dijital uydu alıcıya geçtik ve hotbird üzerinden yayın yapan sürüyle şifreli ve şifresiz kanalı görünce heyacanlanıyordum...cihazı uyducuya götürüp sürekli yazılım yükletip şifreli paketleri açtırıyordum...multivizyon paketi ilgimi çekmişti...müthiş net görüntü ve yayın akışıyla gözlerime bayram yapmıştı...2008 yılında hotbird üzerine türksat,astra ve siriyus çanak antenlerinide sisteme bağlattırırıp binlerce kanalın keyfine varıyordum...2014 yılında yeni evimize taşınınca sistemimizde değişiklik yapmak mecburiyetindeydik...eutelsat ve türksat uydularıyla 2015 yılında yayın keyfine devam ediyoruz...şifreki paketler halen dikkatimi çekiyor ancak nostaljiyi hatırlayınca insan hüzünleniyor nihayetinde ergendim uydu yayınıyla tanıştığım vakit...:)
selam 1990+92 lerde star tele10 vardi maclar tele10 da yayinlanirdi cok güzel günlerdi..
astra 19 da xzone vardı ikinci el 180cmlil bir çanak alıp ayarlamıştım sonra motorluya çevirdim ne günlerdi:8[1]:
ilk dijitali 1999 yılında almıştım kyoto 8500d kanal geçişleri farklı paketlerde 4-5 saniye falan buluyordu :) hotbird uydusunda rtl-vox rtl 2 kanalları vardı sonra ben astrayı cevirdim 1990 yılında izledigimiz tüm kanallar oradaydı rtl-sat1 pro7 kabel 1 ler falan .Turksat uydusunda sayılı kanallar vardı 10 tane falan diğer kanallar turksat 1b uydusunda idi hbb falan hatırlarsanız show tv 2005 lere kadar inat etmişti dijitale geçmemekle :) en begendiğim yayınlar star digitalin kanalları idi star 1 den star 8 e kadar kanallar vardı cem uzan batınca kanallarda gitti
bende ilk merak yunasistanın ept kanalı ile başladı izmirden 17 eleman denilen uzun antenle karıncalıda olsa izleniyordu sonra belediyenin yansıtıcısı ile alman rtl wox gibi kanalları izlemeye başladık tutti frutti -colpo grosso izliyorduk izleyenler bilir sonraları doksanlı yılların başıydı tam olarak hatırlamıyorum izmirde yarkın uydu vardı o zamanlar uyducu azdı yarkından Kyoto analog uydu alıcısı aldım beraber çalıştığımız Artvinli bir arkadaşım vardı onlarda artvinde Benjamin uydu alıcısı varmış sağ olsun geldi bana TÜRKSAT hotbird ve İtalyan kanalarının çıktığı bir uydu vardı tek çanak ile bunları ayarladık çanağın borusuna işaretler koyduk işare göre uyduyu değitiriyordum sonraları astra 19 uydunu almak için 150 parabol çanak aldım o zamanlar izmirden astra uydusu zor alınıyordu araştırdım trşoltlu uydu alıcıları yayını netletliştiryormuş yani uydu alıcısının içinde yükseltici var Kyoto yu 60 dolar üst vererek baf ile değiştirdim yayınlar netleşti sonraları dijitele geçtim ilk dijital uydu alıcım next sonraları neta 1040 impax 2005 inpax 2007ve bununla birlikte forumdan sevdiğim bir arkadaşımdan y6 aldım uydudan data alıp şifreli kanallar izleniyordu sonra spacesat çift tunerli uydudan paylaşımlı inpax 9100 pvr next 18500 hd plus şu anki cihazım next amigo
Şu an uyduda binlerce kanal var eskiden aldıgım tv den izleme keyfini artık alamıyorum heryer sansur heryer reklam kanalı. Şifreli kanallarda bile cırt pırt reklam cıkıyor cine5 li yıllarda böyle birşey yoktu 45 dk bir film molasında reklam cıkardı
Nostalji StarTv ve Diger Yayınlar
[YOUTUBE]ipwj-Wt81N0[/YOUTUBE]
TRANSFORMERS - ÇİZGİ FİLM-STAR1 TV
[YOUTUBE]JxVFiY_Q5mo[/YOUTUBE]
Atilla Arcan Süleyman Demirel taklidi STAR 1
[YOUTUBE]vn06nSAraf4[/YOUTUBE]
Show Tv İlk Jenerik-1991 (Show Tv Test Yayını)
[YOUTUBE]wsGeibxB0o0[/YOUTUBE]
Kanal 6 - Komedi Dizileri Tanıtımı-1992
[YOUTUBE]DWO9H6RrTvM[/YOUTUBE]
HBB TV Jenerik
[YOUTUBE]p_PIRETz_u0[/YOUTUBE]
abi kim ne derse desin multivision - tps sat - polsat efsanelerdi ve bence halada oleler...
bir zamanlar multivizyonlar bir harikaydı.
cumartesileri polsata bakardık ege kıyıları et 1 et 3 gelirdi yunan adalarından cumartesi pazar açık yayın olurdu . hbb izlerdim cine 5 multivisionlar daha birçok kanal.....
cumartesi polsat kanalı benim popüler kanalımdı eskiden izlediğimiz polsat rtl wox kanallarına arada bakıyorum eski tadı yok
"Tüfek icad oldu,mertlik bozuldu!" (Köroğlu)
Hormon icad oldu,kavun-karpuz,sebze-meyvenin gerçek aromasını unuttuk..
Eskiden sinema "görsel sanatlar" içinde yolu dört gözle beklenen bir san'at şöleniydi.Şimdi ise endüstriliyel bir meta haline geldi..Ee sanat endüstrileşince bu işin aygıtları da mantar gibi çoğaldı..Bir de buna yönetimlerin aymazlığı,halkların duyarsızlığı eklenince çağcıl bir araç fırsatçıların elinde balıkçı sepetine dönüşüverdi.. Yani dost,her yenilik arazlarını da yanında taşıyor!..:wave:
Evet özlediğim proğramlar var.Hala izlerini taşırım.Ama tv kanalları ı ııh!...
Günümüz teknolojisi geliştikçe eskiden izledigimiz dizilere bile bakmıyoruz küçüklüğümden beri hayal ettigim kara şimşek dizisi mesela tvem de yayınlanıyordu ama eski tad gibi izlenmiyor kara şimşekin aslında ucmadıgını onun yerine dublaj arabanın uctugunu falan ögrenince :) insan sahte birşey seyretmek istemiyıır haliyle yinede eski dizileri özledim tüplü tv de film izlemek bile güzeldi birde 7 derecede M6 kanalı vardı her cumartesi pazar yetişkin film yayınlardı kaliteli kanaldı gecen astrada gördüm m6hd yazıyordu
arkadaşlar...dünya üzerinde halen geceleri yetişkin yayını yapan normal televizyonlar mevcut örneğin italyan özel kanalı cielo saat 24:00 sonra e r o t i k filimlerini yayına sürüyor...bilgilerinize sunarım...:D
hotbirt uydusundaki multivuzyon kanalları ve astra uydusundaki sky premiler suriusteki husler tv..
bir zamanlar emu ile çok kanal izliyorduk bazıları hala izleniyor
Taquilla-tps-polsat-tnt-tv cabo-absat-bulsat-srg paket olarak aklıma gelenler bunlar birde yıllaca şifre değiştirmeyen şimdiki adı astra 4/a yani meşhur sirius taki huster tv şifreleme sistemi değişince bir müddet astra 19 da emu ile izlendi bence özelikle Taquilla paketi şu anda emu ile izlense uydu forumları,na canlılık gelir
peki sistemler hala çözülemedimi bi yolu yokmu bunları izleyebilmenin
next amigo retlinelerde güzel sürekli yazılım desteği olan cihaz
yok dostum cıyazı satmadım elimde bi kaçtane vardı onları sattım atlanta hiç satılırmı öteki odaya koydum izleniyor şuan bende redline var 2 yıl cccam bedave iptv var cıyazım redline 2000 super cıyaz ben memnunum smart g4 gelinçe biraz fiyat farklı deymez yani