Arkadaşlar hayata dair güzel sözleri bu başlık altında paylaşalım..
Bazen sadece susarsın... Çünkü oruçsundur, bozamazsın!
Printable View
Arkadaşlar hayata dair güzel sözleri bu başlık altında paylaşalım..
Bazen sadece susarsın... Çünkü oruçsundur, bozamazsın!
Güvenmek zor iştir
güvenilir olmak daha zor..
Cahil insan kendinin bile düşmanı iken başkasına dost olması nasıl beklenir.
Bir gül kadar güzel ol; ama dikeni kadar zalim olma. Birine öyle bir söz söyle ki, ya yaşat ya da öldür; ama asla yaralı bırakma...
Başkasının Esiri Değil Kendi Vicdanın Esiri Ol En Azından Niye Yaptıgını acıklıyabilirsin
Ey İnsan kaf dağı kadar yüksekte olsanda, kefene sığacak kadar küçüksün. Unutma ...herşeyin bir hesabı var üzdüğün kadar üzülürsün.
Kalbi kırmaya tek bir söz yeter, ama kırılan kalbi tamir etmeye, ne bir özür, nede bir ömür yeter...
Ne Kötüdür İnsanın Aklıyla Yüreği Arasında Çaresiz Kalması..
Baskaları bana ne yaparsa yapsın, Ben yine en büyük kötülüğü Kendime yaptım...
Değil bir yıldız, gökyüzü kaysa tuttuğun dileğe, kaderinde yazılmamışsa olmaz. Yok eğer Allah sana yazmışsa, engel tanımaz. Bu böyle
Umut verip, güven aşılayıp yarı yolda bıraktığın insanın gönül sadakasını iki dünyada da veremezsin.
(Hz. Mevlana.)
ölümden neden korkuyumki, ben varken o yoktu, o geldiyinde ise, ben zaten olmıyacam.
Bir elma kurtlu çıktı ise diğerlerine de bakarak yersin.İnsanlarda böyle işte.Biri çürük çıktımı diğerlerine de zor güvenirsin...
Kimseyi anlamak, kimseye kendimi anlatmak zorunda degilim. Sadece yasiyorum. Hepsi bu.
Tamam unut beni..Unut bana dair ne varsa,sil aklındakileri..Belki yeniden karşılaşırız yağmurun altında,yeniden tanışırız..İki yabancı gibi.
Babanız yaşıyorsa hala çocuksunuzdur. Bu harika. İnsan babası ölünce büyüyor çünkü.
Güvenilecek biri varsa o da Allah'tır.
Bir erkeğin namusu sözleridir!
Onlar da yalansa; O erkek namussuzun önde gidenidir...
Yüzünde tek bir kırışıklığı olmayan insanı kıskanmam ben. Aksine, onun adına üzülürüm.. Kırışıklığı yoksa, gülüşleri de az demektir...
Otunu, suyunu bilmediğin gönüllerde koyun gütme! Yoksa, 'kaçırcağın keçilere' çobanlık yapamazsın ...!
Bir elde kadeh, bir elde Kuran. Bir helâldir isimiz, bir haram. Şu yarim yamalak dünyada ne tam kafiriz, ne tam Müslüman (Ö.Hayyam)
Bilmelisin Ki
Duvarda asılı diplomalar insanı insan yapmaya yetmez.
Bilmelisin ki ...
Aşk kelimesi ne kadar çok kullanılırsa, anlam yükü o kadar azalır.
Bilmelisin ki ...
... Karşındakini kırmamak ve inançlarını savunmak arasında çizginin nereden geçtiğini bulmak zor.
...Bilmelisin ki ...
Gerçek arkadaşlar arasına mesafe girmez. Gerçek aşkların da.
Bilmelisin ki ...
Tecrübenin kaç yaş günü partisi yaşadığınızla ilgisi yok, ne tür deneyimler yaşadığınızla var.
Bilmelisin ki ...
Aile hep insanin yanında olmuyor. Akrabanız olmayan insanlardan ilgi, sevgi ve güven öğrenebiliyorsunuz. Aile her zaman biyolojik değil.
Bilmelisin ki ...
Ne kadar yakın olursa olsunlar en iyi arkadaşlar da ara sıra üzebilir. Onları affetmek gerekir.
Bilmelisin ki ...
Bazen başkalarını affetmek yetmiyor. Bazen insanın kendisini affedebilmesi gerekiyor
Bilmelisin ki ...
Yüreğiniz ne kadar kan ağlarsa ağlasın dünya sizin için dönmesini durdurmuyor.
Bilmelisin ki ...
Şartlar ve olaylar, kim olduğumuzu etkilemiş olabilir. Ama ne olduğumuzdan kendimiz sorumluyuz.
Bilmelisin ki ...
İki kisi münakaşa ediyorsa, bu birbirlerini sevmedikleri anlamına gelmez. Etmemeleri de sevdikleri anlamına gelmez.
Bilmelisin ki ...
Her problem kendi içinde bir fırsat saklar. Ve problem, fırsatın yanında cüce kalır.
Bilmelisin ki ...
Sevgiyi çabuk kaybediyorsun, pişmanlığın uzun yıllar sürüyor..
CAN YÜCEL
İlim, ezber edilen şey değil, ezber edilen şeyden temin edilen faydadır.
İmam Şafii
Başarının sırrını bilmiyorum ama başarısızlığın yolu herkesi memnun etmeye çalışmaktan geçer.
(Bill Cosby)
Yarını iyileştirmenin tek yolu bugün neyi yanlış yaptığını bilmektir.
"Hayattaki en güzel şey; tüm kusurlarınızı
bilmesine rağmen sizin hala muhteşem
olduğunuzu düşünen birisinin olmasıdır."
- Ernest Hemingway
Boş hayallerin Gölgesinde duracağına Gerçeklerin güneşinde kavrulmayı göze almalısin
Hz.Ömer bile ''Dünyaya geldiğim gibi gidebilseydim keşke'' derken bizdeki bu rahatlığın sebebini çözemiyorum.
İnsanlar hep birilerinin peşinden koşarlar, ama dönüp de kendi peşlerinden koşanlara hiç bakmazlar…
Yolun ucunun nereye varacağını düşünmek beyhude bir çabadan ibarettir. Sen sadece atacağın ilk adımı düşünmekle yükümlüsün. Gerisi zaten kendiliğinden gelir.
Sevdiğini mutlu etmek istiyorsan, öyle şatafata gerek yok... "Adam ol" yeter...
Olmazsa olmazların olmadan omaz mısın diye düşündüğünde , olmazsa olmazlarının aslında hiç olmadığını farkedeceksin ...
Herşey insanoğluna feda iken,insanoğlu kendine cefa olmuştur.
"Layık olmayan kimseye dil dökme, kendini
boş yere rezil edersin.."
| Hz. Ömer
İnsanlar sizi düşünmez düşünüyor gibi yapar,
Ve menfaatleri bittiğinde arkalarina bile bakmazlar..!
Önce seni görmezden gelirler , sonra alay ederler , sonra seninle savaşırlar, sonra sen kazanırsın... !
Günün adamı olmaya çalışma, hakikatin adamı olmaya çalış. Çünkü gün değişir, hakikat değişmez.
Mevlana
Yüzde ısrar etme, doksan da olur. İnsan dediğinde noksan da olur. Sakın büyüklenme, elde neler var… Bir ben varım deme yoksan da olur. Hatasız dost arayan dosttan da olur.”
Mevlana
Önceden insanlar çimenler gibi ezik fakat;
Hz. Ali gibi yürekliydi...
Şimdi her biri bir diken…
Üstelik oldukça da yüreksizler…
Sabır öyle bir iptir ki;
Sen kopacak sanırsın, o gittikçe güçlenir...
Sen bitecek sanırsın, o gittikçe çoğalır !...
Hz.Mevlana