Vestel SMART 4K Kullananlar Kulubü
Bu tv markasını kullananlar varsa burada konusup birşeyler yazışabiliriz olduki sorunlar ve belki aramızda çözeriz
@Editör
Vestel 4k hangi modeli kullanıyorsunuz?
Printable View
Vestel SMART 4K Kullananlar Kulubü
Bu tv markasını kullananlar varsa burada konusup birşeyler yazışabiliriz olduki sorunlar ve belki aramızda çözeriz
@Editör
Vestel 4k hangi modeli kullanıyorsunuz?
Netflix editleme ile aktif ediliyormuş, bu modellerde mb100 ve mb120 kodlu 2 farklı anakart kullanılmış mb120 olan daha yeni ve sorunsuz olanı. editleme işini araştırıyorum.Alıntı:
editleme ile
netflix
çifte ekran
dts gibi bazı özellikler aktif edilebiliyormuş.
Netflix tamamdır. :) biraz karmaşık ve uğraş gerektiren bir işlem, var olan bir özelliği neden kısıtlarlar anlamadım.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
A.Bozoğlu ben seni uzun zamandır göremiyorum nsl. iyimisin arkadaşım.
m.a.c.h.1 uramıyorsun
digitürk dilediğin yerde uygulamasını göremedim. bu işlemlere başlamadan önce tv anakart modelini (Menü 4725 tuşlamak) öğrenmek gerekiyor.R esimde sağ köşede mb120 yazan kısım anakart modeli.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. sonrasında tv'deki yazılımı boş bir usb belleğe kopyalamak.
PWR kayıt eklenebiliyor,
dts ses desteği eklenebiliyor,
Netflix ekleniyor,
digitürk ve dsmart kolay tarama eklenebiliyor.
Çifte ekran aktif edilebiliyor fakat bu özelliği bendeki model desteklemiyor, mb100 ana kartlı modellerde uygun gözlük ile çalışıyormuş.
Alt yazı seçenekleri eklenebiliyor.
Yazılım ilemi yaptın yoksa menu4725 yapıp oradaki ayarlaramı dokundun netflix nasıl geldi
Alıntı:
Aktive edilmesi için Swprofile.bin dosyasında değişiklik yapma işlemi : mb100 anakart için….
Tv deki mb100_Swprofile.bin dosyasının Tv den çekilmesi ve editlenerek tekrar geri yüklenmesi gerekir.. Bunun için:
1- Ekte gönderilen downloadprofile.mb100 dosyasını fat32 de formatlanan boş bir flashbellek diske kopyalayın….
2- Flashbellek i Tv de herhangi bir usb yuvasına yerleştirin..
3- Tv de menü tuşuna basın ve ardından 4725 i tuşlayın.
4- Servis menusünde “usb operations” üzerine gidip ok. Tuşuna basın…
5- Böylece Tv nizden editlenecek dosya Flashbellek e indirilmiş olur…
Flash belleğe yüklenen mb100_swprofile.bin dosyasının editlenme işlemi için…. Ekte gönderilen Swprofile BİN_Pathcer prg. kullanılacak…
6- Flashbellek i Pc ye takın… Swprofile BİN_Pathcer prg.nı çalıştır…..
7- Program da Swprofile BİN tuşuna basarak flash daki mb100_swprofile.bin dosyasını seç ,editleme işlemi için prg.a yükle……
8- Aşağıda belirtilen değişiklikleri yap.. Yani boş kutuları tikle…..
9- Dikkat… Bu değişiklikler yalnız mb100 içindir…
Örnek: 9300 ve 9400 model Tv de………… mb100_swprofile dosyası…..
Orijinal hali………………………………………………….Editlenmiş hali
NETFLİX
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
AUDİO
PvrFunctions
SUBTİTLE-EPG – MENÜ
EXTRAS
[/B]Alıntı:
10- Editleme bitince… programda Patch tuşuna basınız… yapılan değişiklikler yeni dosyaya kayıt olur… Oluşan yeni profile dosyasının .bin den sonraki uzantısını silin… ( mb100_swprofile.bin.patcher ) ….. .patcher silinecek….!!
11- Orijinal .. mb100_swprofile.bin dosyanın mutlaka saklanması özellikle tavsiye ediliyor…. Ki … bir problemde.. aynen geri yüklenmesi için…
12- Bu yeni oluşan dosyayı .. örnek… : mb100_swprofile.bin dosyasını fat32 de formatlanan boş bir flaşh bellek içinde oluşturacağınız profile isimli klasörün içine kopyalayın…
13- Flash belleği tv ye takınız… Yine aynı şekilde kumandadan menü + 4725 i tuşlayın..
14- Not: TV de scart kablo takılı ise mutlaka yuvasından çıkarın.. Problem olabiliyor..
15- Servis menüsünde “Usb operations” üzerine gelin ve ok tuşuna basınız..
16- Böylece flash bellekteki yeni profil dosyası tv ye yüklenir.
17- Tv kapatılır ve tekrar açıldığında yeni özellikler açılacaktır…
Böylece ;
• PVR ( Yani kayıt özelliği eklenmiş oldu.. Harici diske kayıt yapacağınız filmleri aynı zamanda PC de de izleyebilirsiniz…)
• Çifte Ekran özelliği eklenmiş oldu… ( Ama bunun için ayrıca çifte ekran gözlüklerine ihtiyacınız olacak… 30TL civarında .. iki adet gözlük.. ve ayrıca bu özellik için ikinci bir kaynağa ihtiyaç var.. PC veya kablo tv.. gibi.. HDMI ile bağlanarak…)
• DTS ses özelliği eklenmiş oldu.. İşlem bitince netten DTS li bir film indirerek ses testi yapabilirsiniz..… TV de sesi duyuyorsanız işlem tamamdır…
• Bende..3D özelliği zaten aktifti… Aktif olmayanda ne olur..? Bilemiyorum..
• Ayrıca Dsmart veya Digitürk kullananların ilk yüklemede bunlardan birini seçebilmesi sağlandı.
Bir ara deneyim teşekkurler bozoglu usta
Nerede bu downloadprofile.mb100?
55 ca 9550
O dosya tv'nizde farklı anakartlar kullanıldığı için eklemedim ben, dosyayı tv'den almak için boş bir usb belleğe "downloadprofile.mb100" adıyla boş klasör oluşturup, usb belleğinizi tv'nin herhangi bir usb girişine takın.Alıntı:
Dikkat kırmızı ile belirtilen yere kullanıdığınız tv'nin anakart modelini yazın.
Örneğin;
downloadprofile.mb90
downloadprofile.mb100
downloadprofile.mb120 gibi.
Teşekkür ederim, başka bir kaynaktan öğrendim ne yapılması gerektiğini. Hatta gerekli değişiklikleri de yaptım.
İlginize teşekkürler
vestel 55ua 8900 aldım...en ıdeal renk ayarlarını ve ekran ayarlarını nasıl yamalıyım sızce...SIMDIDEN TEEKKUR....
Arkadaşlar için faydalı paylaşımlar olmuş A.Bozoğlu ellerinize sağlık
yararlı bi konu olmuş hocam
Vestel 50ub8300 4k aldım. Oldukça tatminkar ben beğendim.
Fat32 formatlı boş flash diske yeni bir klasöt oluşturun ve adını downloadprofile.mb120 yapın. (Eğer anakartınız mb100 ise mb100 yapın. Servis menüsüne girdiğinizde üst tarafta MB100 veya MB120 diye anakartınızın bilgisi yazıyor)
Televizyona takın ve Menu + 4725 tuşla servis menüsüne girin.
Servis menusünde “usb operations” üzerine gidip OK tuşuna basın.
Böylece Tv nizden editlenecek dosya flash diske indirilmiş olacak.
Flashı bilgisayara takın ve içindeki dosyaların yedeğini alın. Bir problem olursa orijinal dosyalar elinizde olsun.
mb120_swprofile.bin dosyasını bilgisayara kopyalayın ve diğer dosyaları flashtan silin.
Swprofile BİN_Pathcer programını açın ve Swprofile BİN butonuna basarak bu dosyayı bulun.
İstediğiniz değişiklikleri yapın ve Patch! butonuna basın.
Yeni oluşturulan dosyanın uzantısındaki patcher kısmını silin. Yani dosya adı mb120_swprofile.bin olacak.
Flash diske profile isimli bir klasör oluşturun ve bu dosyayı içine atın.
TVye takın ve yine menü + 4725 tuşlayarak servis menüsüne girn. “usb operations” üzerine gidip OK tuşuna basın
Televizyonu kapatın (tamamen kapanmasını bekleyin) ve yeniden açın.
Bu yukarıda yazdıklarım bu işlemleri yaparken kendim için hazıtladığım nottan alıntı. Üzerinden zaman geçti ve sadece bir kez yaptım bu işlemi o nedenle çok ayrıntılı hatırlamıyorum başka bir şey yaptım mı yapmadım mı. Size önerim dosya üzerinde değişiklik yaparken sadece emin olduğunuz ve ihtiyacınız olan değişiklikleri yapın. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. ancak bazı eksikler vardı. Yine de yardımcı olacaktır. Özellikle bazı seçeneklerin ne işe yaradığı hakkında fikriniz olur ki DTS için yapılması gerekenler mevcut. Ben yaptım ve sıkıntısız kullanıyorum.
Her ne kadar basit ve zararsız gözükse de televizyonunuz için önemli dosyalar üzerinde oynama yapıyorsunuz ve bu nedenle bir risk alıyorsunuz. Ben bu riski göze aldım, denedim ve başarılı oldum ancak bu herkesin başırılı olup sıkıntı yaşamayacağı anlamına gelmiyor. Seçim sizin.
arkadaşlar benim tv ua9300 48 yazılım versiyonu mb120 yazıyor güncel olan yazılım bumu bilgisi olan varmı bi zahmet yardımcı olurmusunuz.
Great Thank YOU!
tesekkurler simdi deneyecegim:emoji106:
elinize emaginize sağlık
Çok teşekkürler çok işimize yaradı bu bilgiler
çok faydalı bir sayfa olmuş herşeyi yükledik
Pvr menüsü aktif oldu ama kayit nasil yapiliyor acaba bilen var mı? kirmizi kayit tusuna basinca bende bir hata olustu yazisi cikiyor. Ayrica epg de hic bir program görünmüyor sizde gorunuyor mu arkadaslar?
Usb ye tv deki bilgileri indirip netflixi tiklayip tekrar sondaki kismini degistirip (bip e kadar olan yeri) sonra usb ye nasil yukluyoruz?Alıntı:
Yani eski bip li dosya siliniyor mu? Digerleri kaliyor mu? Yine bi klasor acip icine mi yukluyoruz?
O kismi ayrintili anlatirsaniz sevinirim cunku yuklemiyor. Baska problem yok dediginiz gibi hersey burda sikinti var.
Merhaba cihazınızın ana kart modeline göre aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz. Anakart modelini Menü+4725 tuşlayıp açılan sayfada sağ üst köşede yazan kart numarasına bakarak öğrenebilirsiniz.
Ana kart Modeline uygun yazılımı indirip rar'dan çıkarıp usb belleğinize atın, usb belleği tv nize takıp Menü+1505 tuşlayın, yazılım yükleme penceresi açılacaktır.
Son cikanlar bunlar ustam. Netflix editleme yapmadan aktif. Smart menusu daha hizli geldi bana ve tarayicidan maç yayını yapan bir kaç site denedim sorunsuz açtı.
SM-J500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
selamlar bu tv androidmi acaba? eğer öyleyse kodi filan denedinizmi ve görüntü nasıl memnunmusunuz yanlış algılamadıysam Vestel 4k tv den bahsediyoruz değilmi aynı zamanda tv nin tunerinden TRT4K yayını seyredebiliyormuyuz ? güle güle kullanın
merhabalar
VESTEL 55CA9550 4K ULTRA HD 3D SMART MB100 şase
bu tv de netflix nasıl izlenir
bilgisi olan var mı
Merhaba sn.Editör sorularınızı yanıtlamış ek olarak dahili uydu alıcısının biss k.e.y desteği var. Tv'nin smart menüsü android tabanlı değil, linux olarak görünüyor, zira google hesabınızdan oturum açınca linuxtv'de oturum açtınız diye bildirim geliyor.
merhaba
55CA9550 4k smart tv kullanıyorum kavisli ekran MB 100 şase
verdiğiniz 34.25 yazılımı yükledim ancak smartta net flix yok
ayrıca androıd telefonumdan tvye bağlandığımda netflix geliyor ancak açılmıyor
bilgi verirseniz sevinirim
teşekkürler
merhaba
mb 100 şase için editleme nasıl yapılır
ustam sizde yani mb120 ve mb100 lerde Widi aktifmi , kaynak listesinde wireless display mevcut mu .
Teşekkürler
vestel 4k almak istiyorum 55 au 9300 serisi vb kalite ve görüntü hız kullanış hakkında bilgi verirmisiniz
iptv de olsa iyi olacak
Merhaba biraz geç oldu ama bendeki mb120 ve aktif. fakat kuıllandığım iki telefondan biri görmüyor google yazılım olarak kısıtlamış.
Gm discovery 4.4.2 kitkat sıkıntısız bağlanıyor.
Gm 5 plus 7.1.1 görmüyor, 6.0.0 sürümünde görüyordu.
Emeği geçenlere teşekkürler
Merhaba hocam mesajınızı yeni gördüm, mb120 ve mb100 şasi için enson sürümler bunlar.
Edit; Mb120'de 2.36 ve 2.40da Puhutv ve Blutv eklenmiş, ayrıca Netfilix 3ay hediye için aktivasyon bölümü eklenmiş. digitürk play için bir güncelleme yapılmamış.
çOK FAYDALI OLMUŞ TEŞEKKÜRLER