-
18 Mayıs Türkiye ve Dünyadan Haberler
Reha Muhtar Ilıcak zaferi
18 Mayıs 2007 Cuma 10:28
Reha Muhtar'ın resti sonuç verdi, Mehmet Ali Ilıcak, Fox TV'de yayınlanan "Çapraz Ateş" programının yönetiminden ayrıldı
Mehmet Ali Ilıcak'ın yürüttüğü moderatörlük koltuğu ise artık olmayacak
Fox TV'de yayınlanan "Çapraz Ateş" programında moderatör Mehmet Ali Ilıcak'a programı tarafsız yönetmediği ve davet ettiği konuklarına söz vermediği için ateş püskürerek "Bundan sonra ben yokum" diyen Reha Muhtar'ın istediği oldu.
Takvim yazarı Nazlı Ilıcak ile Bugün yazarı olan oğlu Mehmet Ali Ilıcak'a karşı Reha Muhtar bu akşam yanına Cumhuriyet'te yazan Nilgün Cerrahoğlu'nu oturtuyor.
-
Erdoğan'a hediye baston
Erdoğan'a hediye baston
18 Mayıs 2007 Cuma 10:28
Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki baston ustası Cumali Birol, 15 günlük bir uğraş sonucunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verilmek üzere, başlığı ''Van Kedisi'' figürüyle işlenmiş baston yaptı.
Adilcevaz'da yaptığı ceviz ağacından bastonlarla tanınan 22 yıllık baston ustası Birol, artık el sanatlarının da Van kedileri gibi yok olmaya başladığını savundu.
Geleneksel el sanatlarının unutulmaya yüz tuttuğunu dile getiren Birol, sözlerine şöyle devam etti:
''Biz el sanatları ustaları olarak, mesleğimizin tıpkı Van kedileri gibi koruma altına alınmasını istiyoruz. Bu nedenle sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edeceğim baston, bizler için çok önemli. Başbakanımızın
unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının korunmasına önem verdiğini biliyorum. Bu konularda çok hassas olduğunu da biliyorum. Başbakanıma bastonu hediye ederken, mesleğimizin korunmasını konusunda çalışma yapmasını isteyeceğim.''
Birol, renkli gözlü Van kedisinden başlık yaptığı bastonu, 15 günlük özel bir çalışmayla, tek parçalık bir ceviz ağacından yaptığını belirterek, bastonun Erdoğan'a seçimlerde uğur getireceğine inandığını kaydetti.
-
Hazine iç borç ödeyecek
Hazine iç borç ödeyecek
18 Mayıs 2007 Cuma 10:25
Hazine, gelecek hafta 436 milyon YTL iç borç ödemesi gerçekleştirecek.
Hazine, 30 Mayıs Çarşamba günü 428 milyon YTL'si piyasaya, 8 milyon YTL'si de kamu kurumlarına yapılan satışların geri ödemesi olmak üzere toplam 436 milyon YTL iç borç ödemesi yapacak.
Söz konusu ödemenin 60 milyon YTL'si YTL, 376 milyon YTL'si de döviz cinsinden olacak.
Hazine, Mayıs ayında, 11 milyar 348 milyon YTL'si piyasaya olmak üzere toplam 14 milyar 909 milyon YTL iç borç ödeyecek.
-
Çölaşan'ın malları cep yaptı
Çölaşan'ın malları cep yaptı
18 Mayıs 2007 Cuma 10:20
Gazeteci Emin Çölaşan'ın, banka hesaplarıyla ilgili gizli bilgileri açıklamaktan yargılanan Kırmızı Çizgi Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Muhammet Kutlu, 10 ay hapis ve 16 bin YTL adli para cezasına çarptırıldı. Hapis cezası da paraya çevrilen Kutlu'nun, toplam 22 bin YTL adli para cezası ödemesine karar verildi.
Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasına sanık Muhammet Kutlu, avukatı Sezgin Öztürk ve Çölaşan'ın avukatı Alper Öktem katıldı.
Avukat Öztürk, soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulunarak, Kırmızı Çizgi Dergisi'nde yer alan banka hesap bilgileriyle dava sürecinde bankalardan istenen hesap bilgilerinin uyuşmadığını savunarak, bu konunun açıklığa kavuşturulmasını istedi.
Mahkeme Başkanı Ziya Ünal, soruşturmanın genişletilmesi talebinin, davanın sonucunu etkilemeyeceği kanaatine varıldığından, bu talebin reddine karar verildiğini açıkladı.
Avukat Öktem de sanık Kutlu'nun, eyleminin 5411 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamında suç sayıldığını iddia ederek, cezalandırılmasını istedi.
Sanık Muhammet Kutlu ise beraatine karar verilmesi isteminde bulundu.
Mahkeme Başkanı Ünal, sanık Kutlu'nun 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 159/1. maddesinde düzenlenen “sırların açıklanması” hükmü uyarınca 10 ay hapis ve 16 bin YTL adli para cezasına çarptırılmasına karar verildiğini belirtti.
Ünal, verilen 10 ay hapis cezasının da paraya çevrildiğini belirterek Kutlu'nun toplam 22 bin YTL adli para cezasına çarptırıldığını söyledi.
-
Medyum sitesine 15 milyon tık
Medyum sitesine 15 milyon tık
18 Mayıs 2007 Cuma 10:11
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, Kadıköy'de internet üzerinden fal bakıldığı bilgisi üzerine operasyon düzenledi. Osmanağa Mahallesi Sürmeli İşhanı'daki işyerine yapılan baskında, "Medyum Ayşe Bacı" ismini kullanan A.Ö.(65) ile oğlu U.T. (30) gözaltına alındı.
Büroda yapılan aramalarda fal ve büyü işlerinde kullanıldığı belirlenen 2 adet bilgisayar, dijital kamera, güvenlik için kullanılan oda ve giriş kameraları, 50 adet ***** içerikli CD ile birlikte çok miktarda büyü malzemesi ele geçirildi.
Ele geçirilen büyü malzemeleri arasında ceylan derisinden, bayan iç çamaşırına, tütsüden otlara kadar birçok malzeme yer alıyor. Yapılan incelemeler sonucu internet sitesini 15 milyon 519 bin 735 kişinin ziyaret ettiği görüldü. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan zanlılar Kadıköy Adliyesi'ne sevk edildi.
-
Mayo AK Parti'nin dosyasında
Mayo AK Parti'nin dosyasında
18 Mayıs 2007 Cuma 10:09
Mayo üreticilerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelttikleri reklam panolarına mayo yasağı iddiaları Yargıtay Başsavcılığı tarafından AKP dosyasına kondu.
İstanbul Büyükşehir Belediye hakkındaki mayo yasağı iddialarını dikkate alan yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı gazete haberlerini AKP'nin sicil dosyasına ekledi.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, mayo yasağı iddialarını Siyasi Partiler Yasası'nın iki maddesini ihlal edebileceğini değerlendirdi. bunlar:
1) Siyasi partilerin tüm eylem ve işlemlerinin demokratik kurallara uygun yürütülmesi
2) Devletin ekonomik düzeninin kısmen de olsa dini esaslara göre şekillendirilemeyeceği
Geçen senelerde Adriena Karembeu'nun afişlerinin Hac döneminde Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nden indirilmesi de dosyada yer alıyor.
-
Borsa durgun açıldı
Borsa durgun açıldı
18 Mayıs 2007 Cuma 10:01
İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, dünkü ikinci seans kapanışına göre 89,88 puan düşerek 45.770,16 puan seviyesinde açıldı.
Hisse senetleri, bu seviyede ortalama yüzde 0,20 oranında değer yitirdi.
DOLAR
İstanbul serbest piyasada dolar 1,3300 YTL, avro 1,7930 YTL'den güne başladı.
Kapalıçarşı'da 1,3280 YTL'den alınan dolar 1,3300 YTL'den satılıyor. 1,7900 YTL'den alınan avronun satış fiyatı ise 1,7930 YTL olarak belirlendi.
Serbest piyasada dünkü kapanışta doların satış fiyatı 1,3280 YTL, avronun satış fiyatı 1,7910 YTL olmuştu.
-
Petkim'de geri sayım başladı
Petkim'de geri sayım başladı
18 Mayıs 2007 Cuma 09:58
Petrol-İş'in açtığı dava ile iptal edilen Tüpraş ihalesinde umduğunu bulamayan Tatneft, Petkim özelleştirmesinde şansını deneyecek.
Petrol-İş Sendikası Başkanı Mustafa Öztaşkın, 2004 yılında iptal edilen Tüpraş ihalesine katılan Tatneft Efremov'un "tabela şirketi" olduğunu ortaya çıkardıklarını belirterek, "Bu nitelikteki bir firma tekrar ihaleye giremez. Tüpraş ihalesinin iptal gerekçeleri Petkim için de geçerlidir" dedi.
-
Rusya Kasporav'a izin vermedi
Rusya Kasporav'a izin vermedi
18 Mayıs 2007 Cuma 09:56
Rus polisi, muhalif lider Garry Kasparov’un, protesto gösterisine katılmak üzere Samara kentine gitmesine izin vermedi.
Kasparov’un, Rusya-AB zirvesiyle aynı tarihe denk gelen gösteriye katılmak üzere Moskova’daki Seremetyevo havaalanına gittiği, ancak Rus polisinin, muhalif liderin uçağa binmesine izin vermediği kaydedildi.
Polisin ayrıca, Kasparov’un biletine ve pasaportuna el koyduğu, bir diğer muhalif lider Eduard Limonov’un da aynı uygulamaya maruz kaldığı belirtildi.
Eski dünya satranç şampiyonu Kasparov, geçen ay Moskova’da yapılan bir gösteri sırasında yarım gün gözaltında tutulmuştu.
-
İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı
İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı
18 Mayıs 2007 Cuma 09:53
İsrail uçaklarının Gazze kentinin doğu kesimine düzenlediği iki ayrı hava akınında 4 Filistinlinin öldüğü, 6'sının yaralandığı bildirildi.
Kurtarma ekiplerinin verdiği bilgiye göre, sabahın erken saatlerinde düzenlenen ilk saldırıda bir zeytinlikte bekleyen Hamas militanları hedef alındı. Bu saldırıda ölenlerden en az 3'ünün Hamaslı olduğu belirtildi.
Kurtarma ekipleri, bu saldırıdan hemen sonra aynı bölgeye düzenlenen ikinci hava akınında 6 Filistinlinin yaralandığını bildirdi.
-
Bir aileyi yok eden kaza
Bir aileyi yok eden kaza
18 Mayıs 2007 Cuma 09:52
Mersin'in Tarsus ilçesinde, TEM Otoyolu Yenice beldesi turnikelerinde meydana gelen trafik kazasında, gişe bariyer betonuna çarpan otomobildeki 6 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.
Alınan bilgiye göre, Adıyaman'dan Tarsus istikametine gelen Yusuf Yetkin (32) idaresindeki 02 AU 832 plakalı otomobil, direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu, TEM Otoyolu'nun Yenice beldesinde, gişelerin bariyer betonlarına çarptı.
Kazada, sürücü Yusuf Yetkin ile aynı araçta bulunan Mehmet Akkuş (48), Naciye Yetkin (53), Kadriye Akkuş, Tülay Akkuş (54) ve 7 aylık Mehmet Berat Yetkin olay yerinde öldü. Kazada ağır yaralanan Ümmühan Yetkin, kaldırıldığı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
-
Örümcek Adam'a rakip çıktı
Örümcek Adam'a rakip çıktı
18 Mayıs 2007 Cuma 09:50
Dünya genelinde izlenme rekorları kıran ve ABD'de de son iki haftanın en çok izlenen filmi olan Örümcek Adam 3'ün gişelerdeki en büyük rakibinin ''Shrek The Third'' (Üçüncü Shrek) olacağı bildirildi.
ABD'de cuma günü gösterime girecek olan Shrek çizgi serisinin üçüncüsünün, iki hafta içinde dünya genelinde 632 milyon dolar hasılat yapan Örümcek Adam 3'ün tahtını sallayabileceği belirtiliyor.
İlk iki filmi 2001 ve 2004 yıllarında gösterime giren ve toplam 1.4 milyar dolar hasılat getiren Shrek serisinin üçüncüsünde, filmin kahramanı yeşil dev Shrek bir yandan krallığa bir yandan da babalığa alışmaya çalışıyor.
Örümcek Adam 3 ve Shrek the Third'ün ardından yine bir seri filmi olan Karayip Korsanları da Mayıs ayının sonunda gösterime girecek.
-
Ahmet Tezcan 'elveda' dedi
Ahmet Tezcan 'elveda' dedi
18 Mayıs 2007 Cuma 09:46
Başbakanlık Basın Müşaviri Ahmet Tezcan, görevinden ayrıldı.
Tezcan'ın, emekliliğini isteyerek, basın müşavirliği görevinden ayrıldığı bildirildi.
-
Tigana adam değilmiş
Tigana adam değilmiş
18 Mayıs 2007 Cuma 09:41
Beşiktaş'ın eski futbolcusu ve menajeri Sinan Engin, siyah beyazlı takımdaki teknik direktörlük görevini bırakan Jean Tigana'nın, kendisi ve Celal Kolot hakkında yapığı açıklamalara cevap verdi.
Sinan Engin, Tigana'yı ciddiye almadığını ve yaptığı bu açıklamayla da amacının ne olduğunu anlamadığını ifade ederek, "Ben Jean Tigana'ya ne yapmışım. 2004 yılından beri kulüpte bile görev almıyorum. Onu ben ve Celal Kolot değil, başkan Yıldırım Demirören gönderdi.
Celal Kolot ile benim adımı vererek ne yapmaya çalıştığını anlamadım. Kendisini sadece dışarıdan bir yorumcu olarak eleştirdim. Zaten Türkiye'de Tigana'yı eleştirmeyen bir gazeteciyi bana gösteremezsiniz. Herhalde Mösyö Tigana, isimleri karıştırıyor. Benim Beşiktaş Kulübü'nde resmi olarak hiçbir görevim ve sorumluluğum yok" dedi.
"Beşiktaş'ı Tigana'dan Allah kurtardı" ifadesini kullanan Engin, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk geldiği günden bu yana Tigana'nın teknik direktör olmadığını iddia ediyordum. Ama bu yaptığı açıklamayla adam olmadığı da ortaya çıktı.
-
Baykal'ın işi bitiren sözleri
Baykal'ın işi bitiren sözleri
18 Mayıs 2007 Cuma 09:39
CHP ve DSP'nin dün gerçekleşen seçimde işbirliği uzlaşması, Baykal ile Sezer'in telefon görüşmesinde sağlandı. Baykal, Sezer'e, ''Bu işi daha fazla uzatırsak, halk bizden nefret eder'' dedi.
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile CHP lideri Deniz Baykal arasında çarşamba akşamı yapılan telefon görüşmesi oldukça uzun sürdü.
Baykal Sezer'e, "Partilerimizi düşünmemiz doğal, ama bunun ötesinde bir durum söz konusu. Abi kardeş gibi konuşalım. Artık bu işe son noktayı koymamız lazım" dedi.
Zeki Sezer, heyetler arasında yeni bir görüşme talep edince Baykal bunun doğru olmayacağını söyledi.
Baykal, DSP liderine "Artık evet ya da hayır deme noktasındayız. Eğer bu işi daha fazla uzatırsak toplum bizden nefret eder. Atla gel, bu akşam Türkiye'yi sarsalım" dedi.
-
Koru o gece TRT'ye nasıl sızdı?
Koru o gece TRT'ye nasıl sızdı?
18 Mayıs 2007 Cuma 09:31
Cumhurbaşkanlığı seçimi için iptal kararı çıktıktan birkaç saat sonra Abdullah Gül, TRT 1'de canlı yayına çıkmıştı. Dışişleri konutundan yapılan o canlı yayını Yeni Şafak gazetesi yazarı ve Kanal 7 programcısı Fehmi Koru yönetince kurum karıştı.
TRT'de "Enine Boyuna" adında bir program olmadığı belirlenirken, o akşam uydurulan bu programı TRT spikerlerinin sunmaması tepki aldı.
367 söyleşisi TRT’yi karıştırdı
Benzer bir programı Kanal 7’de sürdüren Fehmi Koru’nun, bir yıldır planlanmasına rağmen, kurum içindeki muhalefet nedeniyle bu programı TRT’de gerçekleştiremediği konuşuluyor.
Fehmi Koru’nun sunduğu program sebebiyle TRT’ye tepki yağınca, bir grup TRT yönetim kurulu üyesi, soruşturma istemiyle Genel Müdürlüğe bir yazı gönderdi.
Yazıda, “TRT’nin genel yayın programında bulunmadığı halde ‘Enine Boyuna’ isimli program nasıl yayınlanmıştır” sorusu yöneltildi. TRT’nin bundan sonra her salı aynı programı yayınlayıp yayınlamayacağı da soruldu.
Yazıda, Koru’nun benzeri bir programı Kanal 7’de sunduğu hatırlatılarak, “Özel bir TV kanalının programı nasıl oluyor da TRT’de yayınlanıyor? Programın başka bir kanalın programı olduğu biliniyorsa, bu kanala ödenen bir para var mıdır” diye soruldu.
SÜRPRİZ ANKARA KULİSİ
Programa katılan diğer gazeteciler Sabah Yayın Yönetmeni Ergun Babahan, Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila, Zaman Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Radikal Yayın Yönetmeni İsmet Berkan’dı.
TRT: ERDOĞAN’A DA AYNISINI YAPMIŞTIK
TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, programla ilgili herhangi bir sıkıntı bulunmadığını, benzeri bir programın 2005’te Başbakan Tayyip Erdoğan için de yapıldığını söyledi. Güney, şikayetlerin kendisine ulaşmadığını ifade etti.
Teklifleri ben reddettim
Yeni Şafak gazetesi yayın danışmanı ve köşe yazarı Fehmi Koru, “Tartışmalardan haberdar değilim” dedi. Koru, kendisini programla ilgili TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhsin Mete’nin aradığını belirterek, “Diğer arkadaşlarım gibi gittim. Birinin programda trafik polisliği yapması gerekiyordu, bunu yaptım. Ben de diğer gazeteciler gibi soru sordum” diye konuştu. Koru “TRT daha önce bana program teklif etti. Ben kabul etmedim. Şu anda bir şey yok” dedi.
-
Zico yuvasından ayrılmıyor
Zico yuvasından ayrılmıyor
18 Mayıs 2007 Cuma 09:30
Sarı-lacivertli kulübün asbaşkanı Faruk Neşet Yalçın, Teknik Direktör Zico'ya güvenlerinin tam olduğunu, gelecek sezon da Brezilyalı teknik adam ile yollarına devam edeceklerini açıkladı.
Yalçın, "Lucescu ile hayatımda ne görüştüm, ne de tanırım. Biz Fenerbahçe Kulübü olarak, bu tür yazıların ne için yazıldığını aslında çok iyi biliyoruz. Tamamen bizi yanlış yönlendirme, bir kaosun içine çekme, farklı taraflara doğru yönlendirme çabası içindeler.
Sonuçta Sayın Zico, 100. yılımızda Fenerbahçemizi şampiyon yapmış bir teknik adamdır ve idari kadromuzun en tepesindeki, en yetkili şahıstır. Hocamızla daha 1 yıl sözleşmemiz var. Kendisiyle hiçbir sıkıntımız yok. Kariyeri, kişiliği, karakteri son derece düzgün ve Fenerbahçe'de son derece uyum içinde çalışıyoruz kendisiyle. Biz hocamızın arkasındayız. 101. yılımızda da kendisiyle devam edeceğiz" dedi.
'Masaya oturacağız'
Ankaragücü maçı sonrası Zico ile masaya oturacaklarını belirten Neşet Yalçın, "Kendisinden bir rapor isteyeceğiz. Dolayısıyla onla karşılıklı fikir alışverişinde bulunacağız. Bunun sonucu transfer edilecekleri, gönderilecekleri hepsini tartışacağız" diye konuştu.
-
Bush gafıyla dalga geçti
Bush gafıyla dalga geçti
18 Mayıs 2007 Cuma 09:29
İşçi Partisi liderliğinden ayrılan ve haziran da Başbakanlığı bırakacağını açıklayan İngiltere Başbakanı Tony Blair, başbakan olarak son kez Beyaz Saray'da Başkan George Bush tarafından ağırlandı.
Bush, Blair ile bu son görüşmesinden sonra düzenlediği ortak basın toplantısında, Irak, Sudan, İran, İsrail-Filistin anlaşmazlığı gibi konularla ilgili görüşlerini aktardıktan sonra, Blair'den de övgüyle söz etti.
Ortak basın toplantısında, Bush, İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in 7 Mayıstaki ABD ziyaretindeki gafına atıfta bulunmaktan da geri kalmadı ve ''Tony Blair'i Beyaz Saray'da ağırlamaktan memnunum, o iyi bir dost. İngiliz halkını uzun zamandır, 1797'den beri yönetiyor'' esprisi yaptı.
Blair, 1997'den beri iktidarda bulunuyor. Bush, Kraliçe Elizabeth'e, 200 yıllık bir gaf yapmış ve ''10 Amerikan başkanıyla yemek yediniz. Ülkemizin 200. yılı kutlamalarında, binyediyüz... 1976'da bize yardım ettiniz'' demiş, dinleyicilerin gülüşmesi üzerine de, Kraliçe Elizabeth'e dönerek göz kırpmıştı.
-
Sri Lanka'da çatışma çıktı
Sri Lanka'da çatışma çıktı
18 Mayıs 2007 Cuma 09:21
Sri Lanka'nın kuzeydoğusunda orduyla Tamil Elam Kurtuluş Kaplanları gerillaları arasında çıkan çatışmalarda en az 7 Tamil'in öldüğü bildirildi.
Ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, ülkenin kuzeyindeki Kayts adalarında bir deniz kuvvetleri devriyesine bugün düzenlenen saldırıdan sonra çıkan çatışmada 2 Tamilin öldürüldüğü kaydedildi.
Açıklamada, askerlerin, ülkenin doğusundaki Batticaloa'da dün çıkan çatışmada da 5 Tamili öldürdüğü belirtildi.
-
Blair'e fino köpeği yakıştırması
Blair'e fino köpeği yakıştırması
18 Mayıs 2007 Cuma 09:19
İşçi Partisi liderliğinden ayrılan ve haziran da Başbakanlığı bırakacağını açıklayan İngiltere Başbakanı Tony Blair, başbakan olarak son kez Beyaz Saray'da Başkan George Bush tarafından ağırlandı.
BLAIR'E 'BUSH'UN FİNO KÖPEĞİ' YAKIŞTIRMASI
Bu arada basın toplantısı sırasında, Bush, ABD'nin sadık müttefiklerinden biri olan ve bu yüzden de 'Bush'un fino köpeği' yakıştırmalarına maruz kalan Blair'i överken, 'Bir şey yapmaya koyulduğunda inatçı biri olan Başbakanı kutluyorum' dedi, ancak bunu söylerken İngilizcede etimolojik olarak köpek (dog) kelimesinden gelen inatçı anlamındaki 'dogged' kelimesini kasten seçip seçmediği ise anlaşılamadı.
-
Cemaatler kime oy verecek?
-
Sabri'den Fener yönetimine
Sabri'den Fener yönetimine
18 Mayıs 2007 Cuma 08:43
Sarı-Kırmızılı futbolcu Sabri, Galatasaray TV'ye yaptığı açıklamada, Sarı-Lacivertli futbolcuları şampiyonluklarından dolayı kutladığını, ancak aynı şeyi yöneticiler için yapmayacağını söyledi.
Fenerbahçeli yöneticiler için "Tüm sezon boyunca ağlayıp sızladılar. Saha dışı olayları iyi beceriyorlar'' diyen Sabri, sözlerini söyle sürdürdü: Beğenmedikleri hakem bizim üç puanımızı aldı. Biz onlar gibi bağırmadık. 'Federasyon bizi şampiyon yapmak istemiyor, bizi engellemek istiyor' diyorlar. O zaman nasıl şampiyon oldunuz? Komedi, tiyatro gibi.
-
Necla Arat'ı yakan rapor
-
MHP'den Susurlukçulara veto
MHP'den Susurlukçulara veto
18 Mayıs 2007 Cuma 07:59
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, merkeze çekmek istediği MHP'nin imajını zedeleyeceği endişesiyle, kamuoyunda tepki toplayan bazı isimleri milletvekili adayı yapmama kararı aldı.
Listeye alınmayacak isimlerin başında, PKK terörünün yükseldiği dönemde Özel Harekât Daire Başkan Vekilliği yapan, ancak daha sonra Susurluk skandalı sonrası açılan davada yargılanan İbrahim Şahin ile Şemdinli iddianamesinin soruşturma sürecindeki beyanları nedeniyle merkeze çekilen eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun yer aldı.
Bahçeli'nin genel başkan seçildiği 1997 kongresinde "İllegalite ilan ediyorum" diyerek kürsüyü dağıtan eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu ve Sedat Peker'in adamlarına silah ruhsatı verdiği gerekçesiyle 5.5 ay hapis cezası alan eski Bilecik Valisi Ayhan Çevik'in adaylık başvuruları da dikkate alınmadı.
Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Birtan Altınbaş'ın 1991'de gözaltında öldürülmesine ilişkin davanın sanığı olarak yargılanan emekli başkomiser İbrahim Dedeoğlu'nun başvurusunun da henüz incelemeye alınmadığı, ancak aday gösterilmeyebileceği belirtildi. Beyoğlu Emniyet Amirliği'nde görev yaptığı dönemde travestileri hortumla dövdüğü iddiaları nedeniyle "Hortum Süleyman" olarak tanınan eski polis müdürlerinden Süleyman Ulusoy'un da Bahçeli'den veto yiyebileceği öne sürüldü.
-
AK Parti'nin şarkısı belli oldu
AK Parti'nin şarkısı belli oldu
18 Mayıs 2007 Cuma 07:52
Aylardır seçim meydanlarında kullanacağı şarkıyı belirlemeye çalışan AK Parti, aradığı parçayı buldu. Başbakan Erdoğan'ın onay verdiği şarkıyı Uğur Işılak seslendiriyor.
"Her şey bu millet için her şey Türkiye için" adlı şarkının içinde "AK Parti" vurgusu yapılmıyor.
Türkiye'nin ve halkın genel durumunu anlatan parça için AK Partili yetkililer, "Oldukça hareketli bir parça. Meydanları dolduran herkesi coşturacak" dediler.
Seçim şarkısı bugün ilk kez Van mitinginde görücüye çıkaracak.
-
Zana için tek çıkış yolu var
Zana için tek çıkış yolu var
18 Mayıs 2007 Cuma 07:44
Leyla Zana ve arkadaşlarının aday olabilmesi için Yargıtay'ın eski DEP'liler hakkındaki 7 yıl 6 aylık hapis cezasını onaması gerekiyor.
Milletvekili Seçimi Kanunu'nun 11'inci maddesinde, kısıtlıların, kamu hizmetinden yasaklı olanların ve bir yıl veya daha fazla hapis cezası alanların milletvekili seçilemeyecekleri belirtiliyor.
YSK da, Yargıtay Başsavcılığı ile aynı görüşü paylaşırsa eski DEP'lilerin milletvekili adayı olabilmelerinin tek yolu bulunuyor:
Yargıtay'ın eski DEP'liler hakkındaki 7 yıl 6 aylık hapis cezasını onaması. Bu durumda 9 yıl cezaevinde kalan eski DEP'liler cezalarını tamamlamış olacak.
Aksi halde eski DEP milletvekilleri Zana ve arkadaşlarının daha önce aldıkları ve henüz infazı tamamlanmayan 15 yıllık cezaları dikkate alınacak.
-
Gusül abdesti tartışması
Gusül abdesti tartışması
18 Mayıs 2007 Cuma 07:32
TBMM Genel Kurulunda, 17 yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısı görüşülürken, “gusül abdesti” tartışması yaşandı.
CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, tasarının çerçeve 8. maddesi üzerinde konuşurken, Lüleburgaz ilçesindeki bir ilköğretim okulunda din bilgisi öğretmeninin öğrencilere, gusül abdestinin de yer aldığı ve günlük yaşamla ilgili dini bazı tavsiyelerin yer aldığı bir liste dağıttığını söyledi.
Kesimoğlu, dün Cumhuriyet Gazetesinde yayımlandığını söylediği listeyi, Genel Kurulda okudu. Kesimoğlu'nun listeyi okumasına, bazı AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi.
AKP Kırklareli Milletvekili Gökhan Sarıçam da kişisel görüşlerini açıklarken, listede sıralananların sünnet olduğunu ve Hazreti Muhammed'in günlük hareketleriyle ilgili olduğunu ifade etti.
Sarıçam, sünnetle ilgili konu işlenirken, bazı öğrencilerin talep etmesi üzerine, söz konusu öğretmenin, Hazreti Muhammed'in günlük hareketleriyle ilgili bir liste dağıttığını söyledi. Sarıçam, listede “Güne Besmeleyle başlayın, gusül abdesti alın” gibi tavsiyeler bulunduğunu belirterek, “Gusül abdestinin ne olduğunu biliyorsunuz herhalde? Bilmiyorsanız, ben anlatabilirim. Ben, İmam-Hatip mezunuyum, bu konularda yetkili sayılırım” dedi.
ATEŞ: “BU KONULARA GİRMEYİN LÜTFEN!”
Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Yılmaz Ateş, Sarıçam'ı uyararak, “Bu konulara girmeyin lütfen. Gerekirse dışarıda anlatırsınız” dedi.
Din bilgisi dersi veren öğretmenin, ilahiyat mezunu aydın bir din adamı olduğunu ifade eden Sarıçam, şunları söyledi:
“Bu öğretmenlere, buradan kürsüden veya gazete köşelerinden saldırırsanız, o zaman çocukları, cahillerin eline düşürürsünüz. O zaman laiklik tehlikeye girer. İlahiyat mezunu, aydın din adamlarına sahip çıkalım. Çağdaş, laik öğretmenler dini öğretsin. Yoksa sizin korktuğunuz mollalar gelir öğretir. Besmeleden, gusülden neden rahatsız oluyorsunuz?. Hepimiz farklı görüşlerden olabiliriz ama çocuklarımızı, siyasetimize ve ideolojilerimize alet etmeyelim.”
CHP'li Kesimoğlu, tekrar söz alarak, AKP'li Sarıçam'ın sözlerini hayretle karşıladığını ifade ederek, “Ben de gusül abdesti alırım” dedi.
-
Enflasyon yüzde 3.714
Enflasyon yüzde 3.714
18 Mayıs 2007 Cuma 07:19
Resmi The Herald gazetesinin haberine göre, sadece nisan ayındaki fiyatlar, yüzde 100.7 oranında artış gösterdi. Uluslararası ekonomi parametrelerine göre, hiper enflasyon durumunda bile aylık fiyat artışındaki sınır yüzde 50 olarak kabul ediliyor.
Gazetenin haberine göre, Zimbabwe Devlet Başkanı Robert Mugabe, enflasyonu düşürmek için sıkı bir ücret ve fiyat kontrolünü içeren önlemler aldı.
Önlemlere göre, fiyat kontrolünün dışına çıkanlara 5 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Karaborsa, yolsuzluk ve rüşvetin arttığı Zimbabwe, bağımsızlığını ilan ettiği 1980'den bu yana en kötü ekonomik krizini yaşıyor.
-
İsrail füze yağdırdı
İsrail füze yağdırdı
18 Mayıs 2007 Cuma 07:17
İsrail uçaklarının Gazze kentinin doğu kesimine düzenlediği iki ayrı hava akınında 4 Filistinlinin öldüğü, 6'sının yaralandığı bildirildi. Kurtarma ekiplerinin verdiği bilgiye göre, sabahın erken saatlerinde düzenlenen ilk saldırıda bir zeytinlikte bekleyen Hamas militanları hedef alındı.
Bu saldırıda ölenlerden en az 3'ünün Hamaslı olduğu belirtildi. Kurtarma ekipleri, bu saldırıdan hemen sonra aynı bölgeye düzenlenen ikinci hava akınında 6 Filistinlinin yaralandığını bildirdi.
İsrail'in dün Gazze'ye düzenlediği 5 saldırıda 6 Filistinli ölmüştü. İsrail Başbakanı Ehud Olmert, dün gece Kassam füzelerinin hedefi Sderot'u ziyaret etti. Olmert'in makamından yapılan açıklamada, Başbakan Sderotlulara "yalnız olmadıklarını" söyledi.
-
Yırtık çoraplı istifa ediyor
Yırtık çoraplı istifa ediyor
18 Mayıs 2007 Cuma 02:14
Sevgilisini kayırarak bankanın kurallarını ihlal etmekten suçlu bulunan Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz'in Haziran sonunda istifa edeceği bildirildi.
Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, Wolfowitz'in bu ay sonunda istifa edeceğini ve istifasının 30 Haziran tarihi itibariyle yürürlüğe gireceğini açıkladı.
Sevgilisini kayırmakla suçlanan Wolfowitz, hakkındaki iddiaları araştırmak üzere kurulan özel kurul tarafından hafta başında yayımlanan raporda, bankanın kurallarını ihlal etmekten resmen suçlu bulunmuştu.
-
Van'da miting heyecanı
Van'da miting heyecanı
18 Mayıs 2007 Cuma 01:29
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2 yerel televizyonun canlı yayınına katıldıktan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting yapacağı alandaki çalışmaları inceledi.
Bir takım gezi ve incelemelerde bulunmak için Van'a gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Van'da yayın yapan 2 yerel televizyonda canlı yayına katıldı. Yayın sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting yapacağı Beşyol Mevkii'ne giderek çalışmaları yerinde inceledi.
İşçilerin platform kurma çalışmalarını kısa süre izleyen Akdağ ve Çelik, daha sonra yürüyerek geceyi geçirecekleri otele geçti.
-
Otobüs ile TIR çarpıştı
Otobüs ile TIR çarpıştı
18 Mayıs 2007 Cuma 01:16
Karabük'ün Göylükçukuru mevkinde, yolcu otobüsü ile TIR'ın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişinin öldüğü 4'ü ağır toplam 26 kişinin yaralandığı bildirildi.
Alınan bilgiye göre, Çankırı'dan İstanbul'a giden Hasan Ocak yönetimindeki
Güven Turizm'e ait 06 ZDZ 95 plakalı otobüs, karşı yönden gelen Aslı Bakırcı idaresindeki 34 SP 572 plakalı TIR ile çarpıştı.
Kazada otobüs şoförü Hasan Ocak ölürken, 4'ü ağır toplam 26 kişi yaralandı.
Yaralılardan Zeliha Esen, Mehmet Erdoğan, Emrah Kendir, Dursun Dumlupınar, Aslı Bakırcı (TIR sürücüsü), Murat Demirci, Deniz Koskaman Karabük Devlet Hastanesinde, Zeynep Toktaş, Ezgi Toktaş, Canan Aksu, Hatice Demir ve Adnan Usta da Karabük Şirinevler Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
Çerkeş Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların ise Asım Eroğlu, Sabriye
Oruç, Gürcü Oruç, Bertan Üste, Fatih Çelik, Zekiye Gürser Dolu, Eyüp Güzel, İsmail Kıvrak, Sare Kıvrak, Füsun Yurttaş, İbrahim Ceylan olduğu öğrenildi.
Kazada yaralanan 2 kişinin Ilgaz Devlet Hastanesinde, 1 kişinin ise Çankırı
Devlet Hastanesinde tedavilerinin sürdüğü kaydedildi.
-
Afganistan'da vali vuruldu
Afganistan'da vali vuruldu
18 Mayıs 2007 Cuma 01:09
Afganistan'ın güneyindeki Kandahar kentinde valilik araçlarının bulunduğu konvoyu hedef alan intihar saldırısında, yoldan geçen 3 kişinin öldüğü, bir bakanın yaralandığı bildirildi.
Valilik açıklamasında, intihar saldırganının bomba yüklü aracı konvoya dalarak infilak ettirmesi sonucu yoldan geçen 3 kişinin öldüğü, Enformasyon ve Kültür Bakanı Abdülkerim Hurram ile bakanlığın Kandahar bölgesi yetkilisinin hafif yaralandığı kaydedildi.
İki yetkilinin de konvoydaki zırhlı araçlardan birinde olduğu belirtilen açıklamada, saldırı sırasında Kandahar Valisi Asadullah Halid'in konvoydaki aracının içinde olmadığı ifade edildi.
-
BM'de yeni üye seçimi
BM'de yeni üye seçimi
18 Mayıs 2007 Cuma 01:02
Konseye Afrika grubundan Madagaskar, Güney Afrika, Angola ve Mısır; Asya grubundan Hindistan, Endonezya, Filipinler, Katar; Doğu Avrupa grubundan Slovenya ve Bosna Hersek; Latin Amerika ve Karayip bölgesinden Nikaragua ve Bolivya Batı Avrupa grubundan da Hollanda ve İtalya en fazla oyu alarak seçildiler.
Bu 14 ülke Cenevre merkezli ve 47 üyeye sahip İnsan Hakları Konseyi'nin yeni üyeleri olarak 3 yıllığına faaliyet gösterecekler.
-
New York borsası düştü
New York borsası düştü
18 Mayıs 2007 Cuma 01:01
Borsanın temel göstergesi Dow Jones endeksi, 10,81 puan azalarak, 13,476.72 puana geriledi. Teknoloji endeksi Nasdaq da 8,04 puan düşerek, 2,539.38 puana indi.
-
Karabük'te TIR dehşeti
Karabük'te TIR dehşeti
18 Mayıs 2007 Cuma 00:52
Karabük'ün Göylükçukuru mevkinde, yolcu otobüsü ile TIR'ın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.
Alınan bilgiye göre, Çankırı'dan İstanbul'a giden Güven Turizm'e ait 06 ZDZ 95 plakalı otobüs, karşı yönden gelen 34 SP 572 plakalı TIR ile çarpıştı.
Kazada kimliği henüz belirlenemeyen otobüs şoförü ölürken, 20 kişi de yaralandı. Yaralanan 20 kişi, Karabük Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan 4'ünün durumunun ağır olduğu bildirildi.
-
ABD'li generalden acı itiraf
ABD'li generalden acı itiraf
18 Mayıs 2007 Cuma 00:45
Amerikan deniz piyadeleri komutanı Orgeneral James Conway, Irak'ta direnişe karşı başarı kazanmalarının, 9-10 yılı bulabileceğini söyledi.
Conway bugün yaptığı açıklamada, Amerikan kamuoyunun umduğundan daha uzun bir süreye ihtiyaçları olduğunu ve kamuoyu görüşüyle askerin ihtiyaçları arasındaki farkın sıkıntı yarattığını belirtti.
Amerikan ordusunun operasyonlarının zamanla sınırlı olduğunu, oysa El Kaide terör örgütünün zaman sınırının olmadığını kaydeden Conway, ''kötü adamlar (El Kaide) planlarını 100 yıla da yayabilir'' dedi
-
Turkcell interneti yayacak
Turkcell interneti yayacak
18 Mayıs 2007 Cuma 00:35
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, önümüzdeki aylarda 3G'nin lisansları da verildiği zaman yatırımlarını yapıp, internetin yayılması için daha hızlı bir şekilde çalışacaklarını bildirdi.
Telekomünikasyon Kurumunca düzenlenen ''Dünya Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Günü'' kutlamaları kapsamındaki ''Sayısal Uçurum ve Bilgi Toplumuna Doğru Temiz İnternet'' oturumunda konuşan Ciliv, iletişim ve teknolojinin, Türkiye'nin geleceğinde ve büyüme hızında çok önemli bir rolü olduğuna inandığını söyledi.
Teknolojinin, Türkiye'nin gelişmesinde çok önemli rol oynayacağını söyleyen Ciliv, gerek kamu, gerek sivil toplum ve gerekse sektördeki diğer firmalarla birlikte, Türkiye'yi teknoloji yaratan ülke konumuna getirmek için çalışacaklarını belirtti.
Ciliv, ''Dünyanın en iyi teknoloji üreten firmaları ile karşılaştırdığımızda, Türk insanının eksiği yok, fazlası var. Türk insanının hırsı, dinamizmi diğer ülke insanları ile karşılaştırıldığında daha fazla'' görüşünü aktardı.
Ciliv, bugün mobil iletişim ile nüfusun yüzde 98'inden fazlasını internete ulaştırdıklarını söyledi.
Yeni yatırımlar için 3G lisanslarını beklediklerini açıklayan Ciliv, ''Önümüzdeki aylarda 3G'nin lisansları da verildiği zaman yatırımlarımızı yapıp, daha hızlı bir şekilde internetin yayılması için çalışacağız'' dedi.
TÜRK TELEKOM
Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany ise güvenli internet konusunda Intel ile bir eğitim projesi yürüttüklerini ve 600 bin öğretmene eğitim verdiklerini söyledi.
İnternetin, eğitimin önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Doany, her türlü araç ile internet bağlantısının desteklenmesi gerektiğini kaydetti.
Güvenli internet konusunda da bilgi veren Doany, ''Güvenli internet, internetin yokluğu anlamına gelmiyor. Bu çok önemli bir mesaj. Bu konuda dikkatli olmalıyız'' dedi.
İnternetin daha geniş alanlara yayılmasının herkes için ahlaki bir zorunluluk olduğunu, tüm vatandaşların en azından belli bir seviyede internete giriş konusunda eşitliğe sahip olması gerektiğini vurgulayan Doany, ''256'nın altındaki hızlar kabul edilemez'' dedi.
AVEA
Avea Üst Yöneticisi (CEO) Cüneyt Türktan da internet kullanımında sayısal uçurumun sosyal adaletsizlik getirdiğini söyledi.
Bu uçurumu azaltmak için dijitalleşme çalışmaları yapmak gerektiğine dikkati çeken Türktan, ''Sayısal uçurum, sosyal ve ekonomik koşullarda farklılık gösteren ticari işletme ve bireylerin, bilgi ve haberleşme teknolojilerine erişimlerindeki sosyal adaletsizliktir'' dedi.
2011'de Türkiye'de dijitalleşen internet abone sayısının 16 milyon olmasının beklendiğini açıklayan Türktan, buna karşın ekonomik, sosyal adaletsizlik veya sayısal uçurumun azaltılması kapsamındaki yapısal tedbirlere tamamıyla uyulmaması durumunda, bu rakamın 9,5-10 milyon seviyesinde kalabileceğini, aradaki 7 milyonluk farkın, stratejilerin önemini ortaya koyduğunu kaydetti.
Türktan, ''Bu rakamın düşük kalması, e-ticarette oluşacak ticaret hacminin asgari değerde kalması, kültürün yeterince tanıtılamaması ve istihdamın geliştirilememesi gibi sıkıntılar oluşturabilir'' dedi.
Cüneyt Türktan, temiz internet konusunun, internet kullanıcıların demokratik haklarını ellerinden almak anlamına gelmediğini söyledi.
TAYFUN ACARER
Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer de bu yıl Dünya Telekomünikasyon Günü ana temasının, ülkeler arasında artan sayısal uçurum olduğunu ve bunun azaltılması için çalışıldığını söyledi.
Bilgi ve iletişim teknolojilerini iyi bir araç olarak kullanan ülkelerin elde ettikleri gelişme düzeylerine dikkati çeken Acarer, bu konudaki en önemli etkenin, bu ülkelerin bilgi ve iletişim sektöründe makro bazda belirledikleri hedefler ve bu hedeflere ulaşmak için izledikleri politikalar olduğunu vurguladı.
Bu yöntemlerin ortak faydasının ar-ge ve yerli sinai/fikri mülkiyet haklarının geliştirilmesi olduğunu vurgulayan Acarer ''Ar-ge ve sınai-fikri mülkiyetin gelişimi, bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe Türkiye'nin hedefidir. Bu hedef, sadece Türk vatandaşlarının değil, Türkiye'de bu sektörde faaliyet gösteren tüm işletmelerin de hedefi olmak zorundadır'' diye konuştu.
Acarer, bundan sonra yapılması gereken işlerin, bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe yer alan her büyüklükteki kuruluşun, yerli sınai ve fikri mülkiyetinin artırılarak, azami sayıda ar-ge personeli istihdam edip yetiştirmesi olduğunu söyledi.
-
Genç'in yeğeni serbest kaldı
Genç'in yeğeni serbest kaldı
18 Mayıs 2007 Cuma 00:30
Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan, aralarında Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç'in kardeşi Mehmet Genç'in oğlu Esat Genç'in de bulunduğu 14 kişi, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildi.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından ifadeleri alınan Esat Genç ile 3 kişi serbest bırakılırken, diğer 10 kişi ''suç işlemek için örgüt kurmak'' ve ''adam kaldırma'' suçlarından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.
İstanbul nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesinde sorgulanan bu kişilerden 9'u tutuklanarak ceza evine gönderilirken, 1'i serbest bırakıldı. Bu arada, müşteki A.F.Ö'nün, Mehmet Genç ile bazı şahıslar hakkındaki şikayetini geri aldığı belirtildi.
-
Güler Sabancı Financial Times'ta
Güler Sabancı Financial Times'ta
18 Mayıs 2007 Cuma 18:05
Financial Times gazetesinin, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın topluluğun planlarıyla ilgili açıklamalarına yer verdiği bildirildi.
Sabancı Holding'ten yapılan yazılı açıklamada, Financial Times'ın ''Companies and Markets'' (Şirketler ve Piyasalar) ekinde yer alan haberin, ''Türkiye'nin Sabancısı Büyümeye Odaklandı'' ve ''Sabancı Finansın Ötesindeki Geleceğe Hazırlanıyor'' başlıklarıyla verildiği kaydedildi.
GELECEK 10 YILDAKİ BÜYÜME HEDEFLERİ
Buna göre, Güler Sabancı, Financial Times editörü Peter Marsh'a yaptığı açıklamada, ''Gelecek on yılda büyüme potansiyeli gördüğümüz üç ana alan olan enerji, perakende ve çimentoya, özellikle de yurt dışı operasyonlarımızda ağırlık vereceğiz. Özellikle Doğu Avrupa'da satın almalar da dahil olmak üzere yeni yatırım fırsatları araştırıyoruz'' görüşünü aktardı.
Halihazırda konsolide gelirlerinin yarısının finansal hizmetlerden, yarısının da diğer faaliyetlerinden kaynaklandığını kaydeden Sabancı, dengenin gelecek birkaç yıl içerisinde finansta yüzde 40, finans dışında yüzde 60 olarak değişmesinden yana olduğunu ifade etti.
-
YÖK önerdi Sezer atadı
YÖK önerdi Sezer atadı
18 Mayıs 2007 Cuma 18:02
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Sezer, Harran Üniversitesi Rektörlüğü'ne Yükseköğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Mutlu'yu atadı.
-
Koç'tan ''Yıldızlar Geçidi'' daveti
Koç'tan ''Yıldızlar Geçidi'' daveti
18 Mayıs 2007 Cuma 17:58
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlenen tanıtım toplantısına kulüp asbaşkanlarından Ali Koç ve Tahir Perek, İtalyan şölen tasarımcısı Valerio Festi ve 100. Yıl Komitesi Başkanı Ender Alkaya katıldı.
100. YILDA BEKLEDİĞİMİZ BAŞARIYI YAKALADIK
Asbaşkan Ali Koç, Fenerbahçe'nin 100. yılda tüm branşlarda şampiyonluk için mücadele ettiğini vurgulayarak, ''Fenerbahçe tüm branşlarda birincilik ve şampiyonluk için mücadele etti. Yüzmede, kürekte, yelken, masa tenisinde, boksta ve atletizmde hedeflediğimiz başarılara ulaştık.
Son olarak futbol takımımız 17. şampiyonluğu ve bayan basketbol takımımızın da lig şampiyonluğu bizi mutlu etti. Erkek basketbol takımımızdan da aynı başarıyı bekliyoruz. Voleybolda erkeklerde 3., bayanlarda 2. olduk ama voleybolda da şampiyonluk önümüzdeki yıllarda gelecektir. Emeği geçen tüm sporcularımıza teşekkür ediyoruz'' dedi.
-
Bu kez hakem şikayetçi
Bu kez hakem şikayetçi
18 Mayıs 2007 Cuma 17:49
Hakem Selçuk Dereli, Kadıköy'deki F.Bahçe-Beşiktaş kupa rövanş maçı sonrası kendisine hakarette bulundukları gerekçesiyle F.Bahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve 3 yönetici hakkında 100'er bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.
Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Hukuk Kurulu Başkanı avukat Murat Söylemez tarafından hazırlanan ve Kadıköy nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesine sunulan 4 ayrı dava dilekçesinde, Selçuk Dereli'nin 19 yıldır futbol hakemliği yaptığı belirtildi.
Dilekçelerde, son 5 yıldır FIFA hakemliği yapan ve faal 7 Türk FIFA hakeminden biri olan Dereli'nin, 26 Nisan 2007 tarihinde Fenerbahçe-Beşiktaş futbol takımları arasında yapılan Fortis Türkiye Kupası yarı final karşılaşmasını yönettiği hatırlatıldı.
Karşılaşma sonrası Fenerbançe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile asbaşkanlar Ali Koç, Mahmut Nedim Uslu ve Osman Murat Özaydınlı'nın, Dereli'nin önünü keserek hakaret içeren sözler sarf ettikleri ileri sürülen dilekçede, yöneticilerin söylediği iddia edilen sözlere yer verildi.
Bu şekilde Dereli'nin şahsiyet hakkının hukuka aykırı bir şekilde tecavüze uğradığı belirtilen dilekçelerde, Yıldırım, Koç, Uslu ve Özaydınlı'nın ayrı ayrı 100'er bin YTL manevi tazminata mahkum edilmesi talep edildi.
Dereli ayrıca, 4 yönetici hakkında Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
Suç duyurusu dilekçelerinde, Aziz Yıldırım hakkında “görevli memura hakaret”, “sövme” ve “tehdit” suçlarından, diğer 3 yönetici hakkında da “görevli memura hakaret” suçundan işlem yapılması istendi.
-
Bankamatik karşılığı durak
-
Bu fırsatı kaçırmayın !
-
Gençlere 19 Mayıs hediyesi
-
Sezer'i şok eden açıklama
Sezer'i şok eden açıklama
18 Mayıs 2007 Cuma 17:19
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, milletvekili adayı olmama kararının arkasında olduğunu söyledi.
Zeki Sezer, DSP Parti Meclisi öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sezer, Rahşan Ecevit’in kendisiyle ilgili açıklamalarını şöyle değerlendirdi:
“Şok oldum. Rahşan Ecevit’in, Ecevitlerin Türkiye’nin üzerinde DSP’nin üzerinde ve benim üzerimde çok hakları var. O söz beni şok etti. Ama sanırım çok üzüldüğünü belirtmek içindir bu. Ben sayın Rahşan Ecevit’le konuşurum, hakkını helal etmesini sağlarım."
CHP listelerinden aday olunması için istifa edilmesi gerekebileceği tartışmalarına da değinen Sezer şöyle devam etti:
“Onlar teknik detaylar. Teknik detayları değerlendiririz. Önemli olan, hep söylüyorum, Türkiye’nin güvencesi Demokratik Sol Partidir. DSP’nin Türkiye’nin güvencesi olduğu hep söylüyorduk. Şimdi görüldü ki rejim tehdit altındayken, bütünlüğümüz tehdit altındayken, ekonomide büyük sıkıntılar varken, DSP Türkiye’de sol bir iktidar alternatifi yaratıyor. Öyleyse Türkiye’nin güvencesi DSP sonsuza kadar aslanlar gibi yaşayacaktır."
-
MHP'ye gazeteci aday
MHP'ye gazeteci aday
18 Mayıs 2007 Cuma 17:12
İnternethaber'in yazarlarından Kemal Çapraz, vekilliğe soyundu. Çapraz MHP'den aday oldu. İstanbul'dan aday olan Kemal Çapraz, 1964 yılında Kastamonu'da doğdu.
Bir öğretmen çocuğu olan Çapraz'ın her iki dedesi de İstiklal Savaşı gazilerindendi. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okuluna giren Kemal Çapraz 1985 yılında Türkiye gazetesinde gazeteciliğe başladı.
Türk Dünyasını “Evliya Çelebi” misali adım adım dolaşan Kemal Çapraz, Efulfez Elçibey, İsa Yusuf Alptekin, Mustafa Cemiloğlu, Rauf Denktaş, Dr. Sadık Ahmet, Azatbeg Kerimi gibi Türk dünyasının önemli isimleri ile röportajlar yaptı.
Kemal Çapraz’ın BOZKURT üzerine yapmış olduğu araştırmalar, bugün Türkiye’de ve Türk Dünyasında kaynak çalışma olarak kabul edilmekte olup, Çapraz’ın Bozkurt ile ilgili neredeyse bütün resimlerde kaynak kişi olarak adını görmek mümkündür.
Çapraz’ın “Bozkurt” üzerine yapmış olduğu çalışmalarda en dikkat çekeni ise Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, bozkurda olan sevgi ve ilgisini ortaya koymasıdır. Atatürk’ün milli sembolümüz Bozkurtla ilgili yaptırdığı çalışmaları belgeleriyle ortaya koymuştur.
Kemal Çapraz halen gazetecilik mesleğini aylık olarak yayınladığı Ufuk Ötesi Gazetesi’nde sürdürmekte.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti parlamento üyesi seçilen Kemal Çapraz’ın, çeşitli konularda aldığı 85 ödül ve plaketi bulunmaktadır. Sürekli Basın Kartı sahibi olan Çapraz’a, Gagavuz Özerk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 10. yılı sebebiyle de “Gagavuz Cumhuriyeti Devlet Madalyası” verilmiştir. 1995 yılında Zuhal Ardıç’la evlenen Çapraz’ın, Çağrı ve Çağla adında iki çocuğu var.
-
İttifakçılara 'çürük yumurta' dedi
İttifakçılara 'çürük yumurta' dedi
18 Mayıs 2007 Cuma 17:09
Toplu açılış törenleri için beraberindeki 10 bakanla Van’a giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslendi.
Sağda ve solda ittifak yapan partilere de ilk kez yanıt veren Erdoğan “Şimdi biraraya geliyorlar. 40 çürük yumurtayı bir araya getirsen, bir sağlam yumurta etmez'' dedi.
Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
"Başkalarının gündemi demokrasiye, adalete, hukuka, milli iradeye gölge düşürmek olabilir. Başkaları milletten, milletin iradesinden kaçabilir, olmayacak hayallere de kapılabilir. Az önce Milli Eğitim Bakanımızı dinlerken aklıma geldi. Sayın Bakanımız, Van’da açılan okulları anlattı.
Burada bir şey söylemek istiyorum. Bir öğretmenin yeri okuldur, sınıftır. Doktorun yeri hastanedir. Milletvekillerinin yeri de parlamentodur. Bunlar ne yazık ki parlamentodan kaçmışlardır. Hastaneden kaçan doktor, okulu terkeden öğretmen ne kadar muteberse, parlamentoyu terkeden milletvekili o kadar muteberdir.
Türkiye, kararını yenilemeye doğru millete gidiyor. Biz, bizi parçalamak isteyenlere cevabı şu meydanlardan veriyoruz, vereceğiz.
-
AK Parti'den vekillere uyarı
AK Parti'den vekillere uyarı
18 Mayıs 2007 Cuma 17:03
AK Parti Grubu Başkanlığından milletvekillerine gönderilen yazıda, Genel Kurulun 22 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında yoğun bir şekilde çalışacağı ifade edildi.
Bu nedenle, tüm bakan ve milletvekillerinin, bu tarihler arasında Ankara dışına çıkmamaları, resmi ve özel programlarını buna göre yapmaları istendi.
-
Nemi yenen "nayla" evi
-
Tatbikatta şehit oldu
Tatbikatta şehit oldu
18 Mayıs 2007 Cuma 16:57
ANKARA’nın Şereflikoçhisar İlçesi’nde, askeri tatbikat sırasında elektrik çarpması sonucu şehit olan Piyade Çavuş 21 yaşındaki Mustafa Sülükoğlu’nun cenazesi, memleketi Çorum’un İskilip İlçesi'nde toprağa verildi.
28’inci Mekanize Piyade Tugay Karargahı ve Karargah Servis Bölük Komutanlığı’nda vatani görevini yapan piyade çavuş Mustafa Sülükoğlu, geçen hafta Şereflikoçhisar’da yapılan askeri tatbikata katıldı. 16 Mayıs günü tatbikat sahasında elektrik akımına kapılan Sülükoğlu, askerliğinin bitimine 70 gün kala şehit oldu. Şehit askerin cenazesi Ankara’dan Çorum’un İskilip İlçesi'ne bağlı Kayaağzı Köyü'ne getirildi.
Şehit Sülükoğlu'nun cenazesi, düzenlenen askeri tören ve daha sonra kılınan cenaze namazısının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.
Şehit Piyade Çavuş Mustafa Sülükoğlu’nun cenaze törenine Çorum Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay İrfan Tuncer, İskilip Kaymakamı Birol Kurubal, İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk ile mülki ve askeri erkan katıldı.
-
Sisi DSP'den aday adayı
Sisi DSP'den aday adayı
18 Mayıs 2007 Cuma 16:57
Seyhan Soylu DSP'den milletvekili aday adayı oldu. Magazin basınının gündeminden düşmeyen Seyhan Coylu, yazılı çıklamayla adaylığını kamuoyuna duyurdu.
Soylu mitinglerden etkilendiğini belirterek teklifler karşısında kayıtsız kalamadığını söyledi.
Soylu gerekçesinde şunları söyledi:
"AB yasaları çerçevesinde ve vicdan muhakemesinde ve de DSP’nin tüzüğünde yer alan “Önce insan olmak” olgusundan yola çıkarak siyasete DSP cephesinden başlamış bulunuyorum.
Demokratik Sol Partinin vatansever, demokrat, kararlı ve insancıl yaklaşımlarıyla gelen siyasi teklif doğrultusunda, 23. dönem Milletvekili adayı olmaya karar vermiş bulunmaktayım."
-
Borsa yükselişle kapandı
Borsa yükselişle kapandı
18 Mayıs 2007 Cuma 16:52
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Ulusal 100 Endeksi, ikinci seansta 60,06 puan düşerek 46.073,29 puandan kapandı.
Böylece Endeks 27 Nisan Cuma akşamı gerçekleştirdiği 46.861,31 puanlık kapanıştan sonra ilk kez 46.000 puanın üstünde bir gün sonu kapanışı yapmış oldu.
Hisse senetleri ikinci seansta ortalama yüzde 0,13 değer yitirdi.
İlk seanstaki 273,31 puanlık artış dikkate alındığında, Borsa endeksi günün tamamında 213,25 puan yükseldi.
Hisse senetlerinin günlük ortalama değer artışı yüzde 0,47 oldu.
-
Diyarbakır'da terör operasyonu
Diyarbakır'da terör operasyonu
18 Mayıs 2007 Cuma 16:47
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nce terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonlarda 21 kişi yakalandı.
Valilikten yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğünce terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, değişik tarihlerde molotofkokteyli atma ve örgütsel faaliyetlerde bulundukları belirlenen 9 kişi ile örgüte eleman temin eden 12 kişinin yakalandığı bildirildi.
İkamet ve üst aramalarında 2 kuru sıkıdan bozma yarı otomatik tabanca, 2 şarjör, örgütsel doküman, hard diskler, fotoğraflar ve kırsala götürülmek üzere hazırlanmış çok miktarda malzeme ele geçirildiği belirtilen açıklamada, adli makamlara sevk edilen 21 kişiden 10'unun tutuklandığı, 11'inin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı kaydedildi.
-
Helikopterde doğum yaptı
Helikopterde doğum yaptı
18 Mayıs 2007 Cuma 16:44
Siirt'te doğum sancısı çeken kadın, kendisini hastaneye yetiştirmeye çalışan askeri helikopterde doğum yaptı.
Merkeze bağlı Ekmekçiler köyünde doğum sancısı çeken Sabriye Beştaş'ın yakınları, hastaneye yetişebilmek için durumu İl Jandarma Komutanlığına bildirerek, yardım talebinde bulundu.
Bunun üzerine Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığına ait bir helikopter, köyden Beştaş'ı aldı.
Siirt Asker Hastanesine doğru havalanan helikopterde doğum sancıları artan Beştaş, helikopterdeki sağlık personelinin yardımıyla doğum yaptı.
Sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getiren Beştaş, bebeğine, hayatını kurtaran askeri helikopterin pilotunun adını verdi.
''Uğur'' adı verilen bebek, Asker Hastanesinde tedavi altına alındı.
Anne Beştaş, kendisini hastaneye yetiştiren askerlere teşekkür etti.
-
Şampiyon karateci Sarıyer'de
Şampiyon karateci Sarıyer'de
18 Mayıs 2007 Cuma 16:24
8-9 Mayıs 2007 tarihlerinde düzenlenen Avrupa Karate Şampiyonası’nda altın madalya alan Sarıyer Belediyesi sporcusu Gülderen Çelik Başkan Yusuf Tülün’ü ziyaret etti.
Sarıyer Belediyesi Spor Kulübü Bayan Karate Takımı sporcusu Gülderen Çelik 48 ülkenin katıldığı Avrupa Şampiyonasında 53 kiloda Avrupa şampiyonu oldu. Daha öncede 2 kez Avrupa, 2 kez de Dünya Şampiyonu olan Milli sporcumuz Çelik, spora ve sporcuya katkılarından dolayı Başkan Yusuf Tülün’e teşekkür etti.
Başarılı sporcuya para ödülü veren Başkan Yusuf Tülün; ‘Ülkemize getirdiğin başarı için teşekkür ederim. Siz bu başarıları göstermeye devam edin, bizde bu konuda sizlere destek olmak adına elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız’ dedi.
-
Beşiktaş'tan kupa tişörtü
Beşiktaş'tan kupa tişörtü
18 Mayıs 2007 Cuma 16:24
Beşiktaş'ın Fortis Türkiye Kupası ödül töreninde giydiği tişörtlerin satışına, Kartal Yuvası'nda başlandı.
Öncelikle İstanbul'daki Kartal Yuvası mağazalarında satışa çıkarılan tişörtlerin, yarından itibaren de tüm Kartal Yuvası mağazalarından ve satış noktalarından taraftarlara ulaştırılacağı bildirildi.
Taraftarların beğenisine sunulan tişörtlerin bir yüzünde, kupa fotoğrafıyla birlikte ''Şerefimizle oynadık, hakkımızla kazandık'', diğer yüzünde ise ''Fortis Türkiye Kupası Şampiyonu Beşiktaş-09.05.2007'' ibaresi yer alıyor.
-
Sporcular Pendik'te buluştu
Sporcular Pendik'te buluştu
18 Mayıs 2007 Cuma 16:20
Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonsporlu sporcular, Pendik Belediyesi’nce 4’üncüsü düzenlenen Pendik Konferansları programında buluşarak; spor, futbol ve şiddet üzerine birer konuşma yaptılar.
Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, kente katkıda bulunmaya çalıştıklarını belirtti.
Spor yorumcusu Kemal Belgin’in yönettiği ve panel şeklinde gerçekleşen programda, sporun barış, dostluk ve kardeşlik olduğu vurgusu yapıldı. Fenerbahçe eski futbolcusu ve şimdi takımının minik grubunda teknik direktörlük yapan Şenol Çorlu, önce sporcu sonra Fenerbahçeli olduğunu vurgulayarak, saha içinde mücadele ettiği sporcularla saha dışında çok iyi arkadaşlık yaptığını anlattı. Ailelere tavsiyelerde de bulunan Çorlu, sporla ilgilenen çocuklarının eğitimlerini de mutlaka sonuna kadar götürmeleri gerektiğini kaydetti.
Beşiktaş Spor Kulübü eski oyuncusu Recep Çetin de, herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini ifade ederek, “Genel anlamda eğitimsiz olduğumuz için büyük sorunlar yaşıyoruz. Küfür ve şiddet bundan oluyor” dedi.
“SPOR, EĞİTİME ENGEL DEĞİL”
Galatasaraylı eski futbolcu Uğur Tütüneker ise, sporun dostluk olduğunu dile getirerek, kim olursa olsun, şampiyon olmuş takımı alkışlayabilmek gerektiğini vurguladı.
Çocukları spor yapmaya teşvik etmek gerektiğinin altını çizen Trabzonsporlu eski futbolcu Lemi Çelik de, sporun ahlak ve kültür edindirdiğini, kötü alışkanlıklardan koruduğunu ve kişinin sosyal yönlerini geliştirdiğini belirtti. Çelik, spor yapmanın eğitimi engellediği şeklindeki görüşe de katılmadığını dile getirdi.
Sporun barış, dostluk ve kardeşlik olduğunu anlatan Kemal Belgin, son yıllarda bu sloganın yara aldığını üzülerek gördüklerini kaydetti. Belgin, konu ile ilgili olarak, TBMM’de bir yasa çalışması yapıldığını anımsatarak, “Bu yasa da ne yazık ki, sadece rafta durmaktadır” dedi.
Pendik’teki çeşitli spor kulüplerinden yoğun ilginin gösterildiği gözlenen programın sonunda, Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, program katılımcılarına birer çiçek takdim etti.
-
Alkollü araç kullanan yandı!
Alkollü araç kullanan yandı!
18 Mayıs 2007 Cuma 16:19
Yürürlüğe giren yeni karayolları trafik yönetmeliğiyle alkollü araç kullananlara verilen cezalar ikiye katlandı.
Buna göre, alkollü sürücülerin ehliyetleri birinci defada 6 ay, ikinci defa da 2 yıl süreyle ellerinden alınacak. Daha önce bu süreler 3 ay ve bir yıl olarak öngörülüyordu.
İkinci defa geri alma süresi sonunda sürücü, sürücü davranışı geliştirme eğitimine tabi tutulacak ve başarılı olması halinde belgesi iade edilecek. Üçüncü defa tekrar halinde bu sürücüler 6 aya kadar hafif hapis cezası ile cezalandırılacak. Önceki düzenlemede ceza süresi 1 aydan 2 aya kadar hafif hapis cezası öngörülüyordu.
Diğer düzenlemeler şöyle;
-Özürlülerin araçları için ayrılmış park yerlerine park etmek yasaklandı.
-Muayene süresi geçirilen araçlar trafikten geçici olarak men edilecek.
-En yakın muayene istasyonunda aracın muayenesinin yapılması için izin belgesi düzenlenecek ve en fazla 7 iş günü geçici trafiğe çıkış izni verilecek. Bu süre içerisinde muayene yaptırılmayan araç hakkında para cezası uygulanacak ve trafikten men edilecek.
-Trafik cezaları kredi kartı ile ödenebilecek.
-Trafik cezasının, derhal ödenmediği takdirde, tutanağın tebliğinden itibaren bir ay içinde ödenmesi gerekecek. Bir ay içinde ödenmeyen cezalar için her ay yüzde 5 faiz uygulanacak. Bu suretle bulunacak tutar cezanın iki katını geçemeyecek. //