Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Printable View
bunun 5 lı olanı yokmuydu arkadasım. hatta fazlası da vardı yalnıs hatırlamıyorsam eger.
paylaşım için tşk
teşekkürler
Bu tür sistemlerde iyi verim alabilmek için en az 1.20cm veya daha üzeri bir çanak kullanmak lazım.Not olarak düşelim:)
hocam bunu yapmak için neler gerekli acaba_?
fiatı nee
nerden bulurum 90 lıkla süris ve hotbird alırmı
bende motorlu 120 cm lik canak anten kullanıyorum gayet memnunum türksattan-hispasa'ta kadar bütün uyduları alıyor 4 yıldır kullanıyorum yalnız uydu ayarları zor, ben artık ustası oldum elimle koymuş gibi uyduları buluyorum bence motorlu canak daha iyi:sunglasses2:
5-6 saniye kadar eger astrada 1 sıraya horzantıl bir kanal koyarsak daha hızlı gidiyor, vertikalde yavaş hareket ediyor
Arkadaşlar aparatları kendiniz de yapabilirsiniz.Bacacılarda soba borusunu duvara sabitlemek için uzun çubuklar oluyor.Bunlardan bir tane alın adeti 1 ytl fillan.:devilprv: Çubuğu aldıktan sonra sıra lnb tutturmak için yuvarlak aparata sıra geliyor bunu da hırdavatçıdan kelepçe alarak veya bir elektronikçiden lnb leri parabol antenlere tutturmak için kullanılan yuvarlak plastiklerden alarak temin edebilirsiniz bu plastiklerden adamlar genelde para bile almıyor.Bu sistemi bu şekilde kurarsanız 5 ytl gibi bir şeye mal oluyor.:clap2::
bencede tiker kardeşimin dediği gibi zamanı bir kere daha ölçsen iyi olur.Türksatla astra arsına 5-6 saniyede geçeceğine düşünemiyorum.:45: Geçse bile bana göre motorlu çanak kullanacağıma tek çanak 5 uydu derim.
benim çanak biraz agır oldugu için 10sn de dönüyor, üst kattaki komşunun çanagı hafif oldugu için 8 sn de turunu tamamlıyor bunlar gerçek bilgilerdir
saygılar
canagın yonu sırus uydusuna donuk iken nilesat uydusunuda göruyor tarama yaparsanız yaklaşık 150 kanal şifresiz seyredebilirsiniz
guzel paylasım
:wave: :wave:
paylaşım için teşekkürler
güzel çalışma kardeş, çanağın çapı büyükse 13 uyduya kadar uzatabilirsiniz.
arkadaşlar aparatla sirius uydusunu seyredenler için bir bilgi siriusa ayarlı lnb ile eutelsatw3(digitürkün yayın yaptığı ) uydusunuda izlemeniz mümkün tek yapmanız gereken w3 ün lnb diseq ayarlarını sirius ayarlarıyla aynı yapıp w3 uydusunu taratmakben adanada 90lık ofset çanakla her iki uyduyuda aynı lnb ile izliyorum bu arada dilerseniz sirius ile hotbird lnb lerinin arsına bir lnb daha ekleyerek eurobird9 uda izleyebilirsiniz
hani bunun aciklamasi fotoşop oşmadiği ne malüm neye göre yapmişlar bir iki kelime yazsaydin daha iyi olurdu
benim çanak 150 lik yaklaşık 15 saniyede geçiyor gayet normal çalışıyor tek çanaktan ikili üçlü kullanılıyor ama hiçde randımanlı bi şey değil bir kaç tane kurdum ama hoşuma gittmedi
90lığın sinyal alımını artıramazmıyız?
selam herkese arkadaşlar bende aparatla 90cm ofset çanak ile Türksat bağımsız Hotbirt+eurobirt+sirüs yer AĞRI/DOĞUBAYAZIT sadece eurobirt uydusundan eksik kanallar var diğer uyduların sinyalleri full buda demek oluyoki 120 veya daha üzeri çaptaki çanak antenlerle iyi verim alınabilir.
ben tek çanakla hotbird merkez olarak ayarladım aparatla hem sirius hemde w3 izliyorum tek elenbirde iki uyduyu ayarladım çok kolaydır eminim uraşırsanız yaparsanız
teşekkürler
Ben de çoklu lnb sistemini kelepçeler ile yaptım. ancak aralarının ne kadar olması gerektiği hususunda sıkıntılarım var.
merhaba,
parabol çanakta multifeed uygulayabilir mi ! teşekkürler.
saygılarımla.