arkadaşalr genelde hangi yatırım araçlarına yöneliyorsunuz
Altın
Dövüz
Bon Faiz Tahvil
Borsa
Printable View
arkadaşalr genelde hangi yatırım araçlarına yöneliyorsunuz
Altın
Dövüz
Bon Faiz Tahvil
Borsa
anket butonunu göremedim ağa...ama cevabım döviz....
Ankt olarak açmadım bunu sadece tartışma konulu bir soru oldugundan düz olarak açtım
Ben Pek dövüz diyemeyecegim şu dönemde en iyi yatırım bana göre borsadır
çünkü yabancı yatırımın 30 temmuz itibariyle %72 si borsada değerlendiriyor parasını
borsa kazandırır tabi riski severseniz
Dövüz uzun vadede para kazandırır ama kısa vadede kazanmak için ya borsa yada bu ralar(devamlı değil) altın almak gerekir
selmaetle
yav cabbari hiç sordunmu milletin yatırım yapacak parası varmı adamlar belkide akşam eve ekmek parasını zor götürüyor ama soruya gelince uzun vadeli düşünülürse altın derim
borsa güne yine dengesiz başladı yarım saat içind düşmeye başladı
bu aralar dikkatli olmak lazım
eskiden en garanti yol faizdi şimdilerde esamesi bile geçmiyor
selmaetle
kesinlikle borsa diyorum
bon faiz tahvil
yoooo o sebeple değil herkesin ay sonunda üç beş kuruş biriktirmişliği vardır nereye kullandıklarını sormuştum
selametle
borsa diyenler son bir haftada iyi kagıt seçtilerde para kazandılar
miktar azsa borsa mümkünse günlük, miktar çoksa gayrimenkul tabi biraz uzun vadede.
arkadaşlar borsa bu aralar riskli aman dikkat!!!
ben bişey sormak istiyorum faize para yatırmak dinimizce haram peki paramızı döviz, altın olarak yatırım yapmamız harammı?
teşekkür ederim ozaman altına devam :D
altına devam'da ama unutmadan gramına kadar zekatını vermek mecburi ilk önce yakın akrabalarına yoksa yakın komuşuna tabi durumları elverişli değilse veya herhangi bir aileye allah kimseyi muhtaç etmesin:praying: cümlemizin yüzünü güldürsün:wave:Alıntı:
arkadaşlar sıkı durun son kapanış fiyatını veriyorum altın: 36.50 ytl gecen sene aralık ayına göre
%35 arttı
bence altına yatırımı kaçırmayın derim
selametle
size bir yatırım aracı daha vereyim
bazı bankalar işçiliksiz külçe altın çıkarıyorlar 10-50-100-500 grmlık satıyorlar tavsiye ederim o anki fiyat neyse o fiyattan satılıyor
cabbari kardeş:bankaların sattığı o külçe altınlar ederinin çok üstünde satılıyor (sözde işçiliksizmiş gibi) ve sertifikasını kaybettiğinizdede geri alınmıyor.bence en iyisi ata altını veya tanıdık bir kuyumcudan işçiliksiz bilezik.
kuyumcular zaten alır ama ben bankaların sertifikasız almadıklarını söylemek istemiştim.:)
şu dönemde ısrarla altın demeye devam ediyorum
selametle
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
"Para kazanmaya çalışmayın, olanı koruyun"
ABD’de mali kurtarma paketinin onaylanmasına rağmen mali piyasalardaki sert satış baskısının önüne geçilemediğini belirten HSBC Stratejisti Fatih Keresteci, yayımladığı raporda, Japon Yeni’ndeki değerlenme "carry trade" adı verilen düşük faizli para birimlerinden borçlanıp yüksek getirili finansal enstrümanlara yatırım yapma eğiliminin öldüğüne işaret ediyor.
Bu eğilim, Lira ve Lira cinsi yatırım araçlarında da değer kaybına neden oluyor.
Fatih Keresteci, yayınladığı raporda şu tespitlere yer veriyor; “Mali piyasalardaki mevcut yangının kısa sürede sönmesi beklenmiyor. Dolar/YTL kuru için teknik olarak bakıldığı zaman Mart ayı sonunda görülen 1,3350-1,3500 zirvesinin test edilme ihtimali yüksek görünüyor. Döviz piyasasındaki olumsuzluk faiz ve hisse senedi piyasalarına da yansıyabilir. Olumlu enflasyon rakamlarına rağmen gösterge bileşik faizin yüzde 20 seviyesinin üzerinde kalması, hisse senedi piyasasında ise önemli sayılabilecek bir düşüşün olması olası görünüyor. Modern finansal sistemin karşılaştığı en büyük kriz ortamında para kazanmaktan ziyade yatırımların korunması amaç edilmelidir."
bugunlerde borsa yandı gülüm keten helva durumlarında.en güvenilir altın ve euro sanırım
arkadaşlar borsa harammı helalmi?
bilenlerin yazmasını rica ederim...
teşekkürler...
selametle...
kardeş bilirsin dinimizce harama helal demek insanı kafirliğe sürüklerAlıntı:
konunun yeri burası değil
ama sana bir link vereyim sorunu oraya sor en garanti cevabı alırsın hem tartışır hem ögreniriz bu işin uzmanı bu görevlia arkadaşımız
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
selametle
sanırsam hem altının hemde dövizin ateşi biraz düştü bu sefer borsa ateşlenmeye başladı:)
sağolsağol
şu sıralar en iyisi altın galiba
birde aracı yatırım şirketlerinin anında al satları para kazandırır