Bu haftaki anketimiz RTÜK Üzerine.Size göre rtük sansur uygularken cok mu yerinde karar veriyor yoksa verdigi kararlar size göre olumsuz mu?
Ankete bu mesajın üstünden oy verebilirsiniz.Yorumlarınızı bekliyoruz.
Printable View
Bu haftaki anketimiz RTÜK Üzerine.Size göre rtük sansur uygularken cok mu yerinde karar veriyor yoksa verdigi kararlar size göre olumsuz mu?
Ankete bu mesajın üstünden oy verebilirsiniz.Yorumlarınızı bekliyoruz.
Bana göre olumsuz buluyorum tv ekranları o kadar cok sansurleniyorki bazen kızmamak elde degil digiturkte bile sansur var
ben olumlu buluyorum.ama yetersiz kalıyor bir çok kanal ekran karartmasını hakediyor.
ben olumlu buluyorum
Bende çok olumsuz buluyorum.
bende olumlu buluyorum çünkü bazı şeylerin dozajını fazla kaçırmaya başlamıştı özel tv kanalları biraz daha çeki düzen verdiler kendilerine ağır cezalardan sonra
serkan yılmaz sende bunu yaparsan olurmu fazla objektif ve iyi niyetli olmaya çalışma sana tavsiyem bu türk halkı bunu hak etmiyor çünkü
Serkan bey rütük sosyetelerin maşası olmuş gerisini yazmama gerek kalmaz sanırım anlaşılmıştır anlatılmak istenen
saygılar
genede bir bildikleri vardır
olumsuz buluyorum çünkü programın havasını bozuyor.o sansürün arkasında olan şeyi anlamak için kafam dağılıyor.bazende saçma buluyorum ne yani hayatımzıda hiçmi coca cola nın ismini görmedik.yada hayatımızda hiçmi bira görmedik sigara görmedik.bazende kan üstüne sansür oluyor oda sinir bozucu.bence hiç olmasın daha iyi
Ben olumsuz buluyorum çünki Adeletli davrandığını düşünmüyorum.kurtlar vadisi ırakta olduğu gibi. Çünki diğer kanallardada silah ve kan vardı ama onları kapatmadı.Güçlü medyaya birşey yapamıyor.
sansür herzaman heryerde degil gerektiginde uygulanması için cıkarılmış bir karar olmalıdır.ama bunlar neyapıyor sansürü uyguladıkca kanalların gelecegiyle oynayıp programları monotonlaştırıyorlar herkese iyi calışmalar
çok olumlu buluyorum tşler rtük:45::present::clap2::
ben olumlu buluyorum türkiyede cogunlugun degil azinligin dedigi oluyor bunu anlamiyorum
1-yeterli olmadığından olumsuz buluyorum.
2-olmadık sansürleme yöntemlerinide saçma buluyorum. (sigara,kan mozaiklenmesi vs.)
coca colanın bir reklamı vardı. evde misafirlerin içerisinde reklam bir çıktı rezil oldum. gittiklerinde rtük ü arayıp durumu bildirdim ama kimse tınmadı. reklamı oynatmaya devam ettiler. açık saçık edepsiz ve rezilce olan reklamlara okey veren rtük işlerine gelmeyen dizileri şak diye kaldırabiliyor.dediğiniz gibi kurtlar ı kaldırdılar. rtük kuruluş amacına hizmet etse eyvallah diyeceğim. birde toplumda bir şey var. bir kesim, toplumun büyük bir kesimi karşı çıksa bile birşeye umurlarında değil. mesela thy de bir reklam afişi vardı. mayo reklamı hatırlarsınız. hacca giden analarımız babalarımız bu afişi kaldırttılar önüne set çektirdiler diye kartel medya öncülüğünde ki bir kısım bir taraflarını yırttı afedersiniz. sonunda büyük bir zafer kazanmışçasına reklamın önündeki engeli kaldırtıp manşet manşet yazdılar. ulan hiçmi milletin dinine dinayetine saygınız yok. hiçmi bu millete saygınız yok. diyesi geliyor insanın ama desen ne olacak vesselam? saygılar.
peki bu rütükdenilen kurum tv lerdeki kontur soyucu şıllıklara niye bişi yapamıyor onun adı yarışma olduğu içinmi soruyorum rütük denilen kurum adaletli çalışmıyor
ben olumlu buluyorum
Bende olumlu buluyorum ama yetersiz. Böyle başıboş ve sorumsuz bir medya başka ülkelerde göremezsiniz.
Saygılar.
her konuda haklısınız dostlar bana kalırsa rtük bir hayli zıvırlamaya başladı yeter artık bu kadarıda olmaz dedirtiyor yani saygılar ve iyi çalışmalar serkan kardeş
hayır olumsuz buluyorum oyumuda olumsuz olarak kulandım cünkü gereksiz yerlere sansur uyguluyor türk orf adat gelenek göreneklerini yozlaştıran bozan bir cok magazin programı varken siyasi cıkarlar dogrultusunda haber kanallarına sansur uygulaması gercek ve olması gerekeni yapmadıgı anlamındadır
:46:olumsuz buluyorum aynen:46:
bence yeterince rtürk görevini iyi yapamıyor.o kadar çok seviyesiz program varki bunlara neden engel olmuyor anlamış değilim
kolaygelsin
ben film lerdeki konuşmaları sansürlemesini hiç doğru bulmuyorum orjinalliği bozuyo bi kere ama film ve dizilerde kliblerde ki öpüşme sahneleri çok kötü aileler zor durumda kalıyo onların kapatılması en doğrusu heleki magazin programları gençlerin düşmanı zaten sansürlenmesi gerekirken hiç bişey yapılmı yo çifte satandart uygulanı yo çok çeliş kili kararlar bunlar rtük böyle olmamalı daha dikkatli takib etmeli bence sanki kendi evlerinde bunları görmüyormu bunlar nasıl tahammül edi yolar anlıyamıyorum konuyu açanlara teşekkürler..
dünya da ve özellikle ülkemizde yasaklar kesinlikle fayda sağlamadığı gibi sıkıntı yaratmıştır.
yasaklar yerine eğitimle bukonuyu çözmeliler. tabiki bu yılların bırıkımı. "değirmeni heba etmiş çakçakla oğraşıyorlar" yaratılan güdümlü basın ve tvler ilkesizleşince şimdi yasaklarla önlemeye çalışıyorlar. bu yasakları da siyası amaçlı kullanacaklar. geçmişte olduğu gibi siyasi amaclıdır ve karşiyim
bence uygulama yerinde...
ya adam sigara içiyo onu bile sansürlüyolar sanki biz bilmiyoz. Hele bir futbolcu basın açıklaması yaparken arka plandaki reklamları sansürlücez diye adamın yüzü gözükmüyor :wave:
ne hikmetse bizim millette şu kafa var..'olsun ama şu kadar olsun' veya 'sansüre karşıyım ama şunlar şunlar engellensin'...arkadaşlar şu orta yolu bulma hastalığından kurtulmalıyız...bizi bu hale getiren şeyler orta yolu bulma hastalığımızdır....sansür konusunda da fikrim şudur...sansüre kesinlikle karşıyım...selametle
Arkadaşlar sansür mansür hikaye, böyle birşey olmaz, nedir bu ya. İsteyen istediği kanalı tv de hafızaya alır seyreder istemeyen de seyretmez.Yani bu bizim elimizde, işimize gelirse seyrederiz , gelmiyorsa seyretmeyiz.Bunu birilerinin yapmasına gerek yok.
Saygılarımla,
ben olumlu buluyorum ama herkesin fikrine saygı duymamız gerekir.
sansürü tamamen olumsuz buluyorum.
olumlu buluyorum
yaw hangi devirde yaşıyoruz anlayamadım....dünyanın en gelişmiş ülkesi danimarka ve adamlarda sansür kısıtlama vs şeyler yok...biz bu kafalarlamı gelişmiş ülke hedefini koymuşuz....buna kargalar bile güler...
Bunu yazana katiliyorum nasil olur ben istedigimi degilde baskasinin benim yerime karar verdigini seyredecegim boyle bir kurulum avrupada hicbir devlet yok herkez istedigini seyreder veya seyretmez bence boyle bir kurum olmamasi lazim halkimiz o kadar cahilmi kendisi secemiyecek hani nerde kaliyor serbestlik yarim demokrasi olmaz.Baslamisken basinida denetlesinler neye duyurmak istiyorlarsa serbest biraksinlar obur bilgiler islerine gelmiyor diye yasaklansin.:angry8:
rütük topluma verilmiş bir rüşvettir .
Akıllı insan iç güdülerine teslim olmayandır.
olumsuz buluyorum kumanda elimizde istiyen istediği poğramı seyreder ekranda her çeşit poğram olmalı sadece sakıncalı olanların saatleri ayarlanıp akılı işaretlerden konulmalı yeterli akılı işaretler poğramın souna kadar kalmalı işareti görüp izleyip izlememeğe karar verebiliriz
ben bazi olumlu buluyorum mesal telefon yarismalari kalksa ondan obuk sabik reklamlar var onlar kalka sa filmlere yapilan sansürleri hos degil saygilar
şayet uzman ekiplerce değerlendirilirse olumludur.( Toplum psikoloğu v.s ) çünkü biz yetişkinler bazen bazı olayları olumlu algılayabiliriz ama ufak yaştaki izleyiciler bunların farkına varmadan zarar görmekteler.!!! söz konusu şiddet içeren çizgi filimler dahi son zamanlarda çıkmıştır.üçretli paketlerde rtük uygulamaları farklı kılınabilir.bu şu aşamada olabilir ; izleyici kitlesine göre paketlendirilebilinir.( ebebeyn menü oluşturulup şifrelenebilinir.) düne kadar liseli kızlarımızın uygunsuz görüntüleri nette elden ele geziyordu sizce bu uygunmuydu.???
elmayla armutu karıştırmayalım bence...yaşı küçük kızların o tip görüntülerinin ordan oraya dolaşması zaten illegal bi olaydır...o bizim mevzumuz değil...sansürü sadece ***** yayınlara sansür olarak düşünme....birçok konuda var...insanlar ***** seyretmek için gidip receiver alıyorlar,kart alıyorlar ve bunlar için bedel ödüyorlar...zaten dünyanın hiç bir yerinde ***** yayınlar free değilki....
olayı sadece ***** ile toparlamadım sadece örnek verdim.!!! bu hususta nette uzun süre bordlarda dolaşmama rahmen kimse ( yönetim olarak ) önlem almadı. forum kurallarında yasak olmasına rahmen yine de uzun süre verildi.!!! bizler ne zaman bilinçli kullanıcılar olacağız o zaman rütük gibi kurumlar var olmayacaktırlar.tabi bu kurumların yanlısı gibi görünsemde bunlara çok sempatik bakıyom gibi algılanmamalıdır.çünkü dozu aşıpta izleyiciye verilmesi gereken mesajları da kaldırdıkları olmaktadırlar..!! medyayı dikkatli bir şekilde takip edersek ; her zaman reyting uğruna yayın yapmaktalar.sabah prg. lerine bakan bayanlar tv başından ayrılmıyorlar ev işleri artık o gün biter mi bitmez mi kimin umrunda .bunu bırakın yapmacık rollere bürünmüş sanatçılarımız birde bunlara katılıp mahalle karılarının sohbetleri gibi tartışmaktalar..!!!Alıntı:
kelimeleri manalarını tam alan sorun yaşamaz *-)
olumsuz
yok ben anladım ne demek istediğinizi...bende sorun yok....ancak anladığım kadarıyla siz kendi yapmanız gereken işleride devletin yada rtük ün üstlenmesini istiyorsunuz...ben şunu savunuyorum...ben bir baba olarak çocuklarım için sakıncalı bulduğum birşeyler varsa onlara seyrettirmem,bu kadar basit...benim ebeveyn olarak görevim budur....kendi çocuğuna seyrettirenede mani olmam..o onların tercihidir...ben seyrettirmek istemiyorsam,seyrettirmek isteyenin hürriyetinede engel olmam..bu benim tarzım...beğenmeyen varsa kendi sorunudur...
olumludur yaptıkları işi gereginden fazla abartıyorlar....
kardeşim rütük türksatta oldu devamda edecek açık kanal istiyorsanız adresi biliyorsunuz
motorlu çanak takar bir oyana bir buyana döner durur 1 kaç kişi istiyor diye 75 milyon insanın ahlakını bozamassınız
Hangi devirde yaşıyoruz sansürde neymiş.
bilgilendirmek kötü mü olur hiç tabiki iyi
sansürün ne olduğunu bilmeyenlerin terbiyesi malum...biz okadar geniş değiliz.........
bende olumsuz buleyorum!!!!!!!!!!!
Ben olumsuz buluyorum.
Yasaklarla bir yere varılmayacağını, yasaklalamanın ve ekran karartmanın fikri değiştirmeyeceğini düşünüyorum.