60 cm lik çanakla ve tek lnb ile eutelsat W3 ile sirius uydusunu birarada seyretmeyi nasıl başarabiliriz ???....yapanı gördüğüm için soruyorum....:49: :49: :49:
Printable View
60 cm lik çanakla ve tek lnb ile eutelsat W3 ile sirius uydusunu birarada seyretmeyi nasıl başarabiliriz ???....yapanı gördüğüm için soruyorum....:49: :49: :49:
sinyal bulmak değilki meselemiz...adam full digiturk ve full sirius sinyallaerini alabiliyor....
işin sırı çanak ve lnb 'de
neymiş markasıı sölede herkes bilsin..
maalesef yeni bi çanak değil bu...eski bir çanak...İtalyan MEGA.....selametle...
bak arkadaşım bu aparat sistemi ile ilgili denemelerimi ve kosavalı ile beraber yaptığımız sistemlerin fotolarını buraya aktardık geçmiş konuları incelersen faydalanabilirsin. şimdi senin soruna bir cevap vereyim elindeki mega çanak iyi bir çanak 60 cm olması W3 ve sirius içinfarketmez yanlız iki uydu arasında2 derece fark oldupğu için lnb ler birbirini yapışık olacak birde lnb lerin yansıtıcı bölümü geniş ise iş biraz zor olur. bu konuda bende sıkıntıya düşmüştüm bir arakdaştan alps lnb buldum birde vestelin böle ince bir lnb si vardı oda olabilir.
piyasada bir çok çanak var sacın kalitesişne göre 60 lık bir çanak kaliteli olmak şartı ile mesela digiturk ünçanakları olabilir 90 cm lik çanaklardan bile daha fazla performans alabilirsiniz ama bu işte yani aparat sisteminde yansıma olayı daha fazla oldu ğu için ince ayar ve işçilik muntazam iyi olmalıdır.
bu işi yapacağın şehir çok önemli ank ist ve izmir dışında çok zor sonra lnb aparatı ile ortaya hortbırd sonra sağa astra sola sırius u takıyosun çok ince bir ayarla iş tamam ama çok zor boşa uğraşma
ya arkadşım neden zormuş kafaya koyunca yaspılıyor ben bir sürü yaptım ve yaptıklarımın hepsini buraya resmini ve yaptığım kişilerin memnuniyetlerini ve gayet kolay olduğunu buraya yazdılar he şunu söliyeyim emek verilmeyen hiç bir şey kolay değil. ayrıca sişzin dediğiniz iller hariç ben bunu yaptım bartın karabük zonguldak bursa dahda ilersine gidersem yapıp deniyecem.