yaw gazete dergi tv magazin heryerde bu muhabbet var bana e-mailler geliyor birisi sizi facebook eklemek istiyor falan diyor bilmem ne diye arkadaş bulma sitesimiymiş neymiş iyice bilen birisi bana anlatsın bunu
selametle
Printable View
yaw gazete dergi tv magazin heryerde bu muhabbet var bana e-mailler geliyor birisi sizi facebook eklemek istiyor falan diyor bilmem ne diye arkadaş bulma sitesimiymiş neymiş iyice bilen birisi bana anlatsın bunu
selametle
Evet abi bende anlamadım üstelik üyede oldum bakıyorum bakıyorum bir şey anlamıyorum
ben siteye girdim hiçbirşey anlamadım
ama çok popiler resmen çılgınlık hatta dün gazetede okudum ebemi arıyorum diye grup bile kurmuşlar:):)
Kısaca:
eski arkadaşlarla iletişim kurmak tekrar diyalog halinde olma imkanı sağlayan bir site
diye özetleyebiliriz.
ama korkunç cirosu kar marjı olan bir siteymiş:)
iyide linkini verinde bizde bakalım :tomato:
yabancı dil burası işim olmaz burda
bir ikizengin yatırım yapmıştır veriyolar millete gazı
Gençler kaynassın hoplassın zıplaşsın diye bir site hatta turkler için rakı sofrası bile var ve ebesini arayanlar bile var tavsiye ederim :)
zengini fakiri bilmem ama herkes takılıyor bu siteye
Ben üye olayım dedim neler varmış bakalım diye ama kabul etmiyor ne kadar nick denediysem hata verdi
Facebook nasıl bir yer?
Bu hafta hep beraber Facebook sosyal ağını ziyarete gidiyoruz. Bakalım neymiş bu Facebook?
Son günlerin popüler İnternet sitelerinden biri olan ve Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. adresinde yayın yapan Facebook, 4 Şubat 2004 tarihinde Mark Elliot Zuckerberg tarafından kuruldu. ABD'nin en saygın üniversitelerinden olan Harvard'da okuyan Zuckerberg, yanına birkaç arkadaşını da alarak siteyi geliştirdi ve bugünkü haline getirmeyi başardı.
Facebook en genel tanımında karşımıza sosyal bir ağ olarak ortaya çıkıyor. Sitenin arayüzü çok sade. Hatta ana sayfasına girecek olursanız (ki alışıldık manada bir ana sayfası bile yok) sadece kullanıcı girişi için bir bölüm ve kısa bilgiler görüyorsunuz.
Sitenin asıl sihri üye olduktan sonra başlıyor. Üyelik için çalışan bir e-posta adresine ihtiyacınız var. Üyelik işlemi basit ve bazı temel bilgileri içeriyor (doğum yeri, doğum tarihi, yaşadığınız ülke, okuduğunuz okul vs. gibi). Facebook bu bilgileri aldıktan sonra kendi veritabanında sizinle aynı okulda okumuş, aynı şehir/aynı ülkede yaşayan, aynı yerde çalışmış kişileri gösterebiliyor. Daha sonra isterseniz bu kişilerden arkadaşınız olanları Friends (Arkadaş) olarak tanımlayabiliyorsunuz. Elbette bunun için karşı tarafın onayı gerekiyor (benzer şekilde sizi Arkadaş olarak tanımlayanlara da onay verip vermemek size kalmış).
Facebook'a ilk girdiğimde 'bu ne yahu, ne işime yarayacak' demiştim (birkaç ay önce). Ancak kullanmaya başladıktan ve üzerinden bir iki ay geçtikten sonra faydalarını görmeye başladım. Öncelikle yıllardır görmediğiniz arkadaşlarınızı (kimisi yurtdışında, kimisi başka bir şehirde) burada bulabiliyor ve görüşmediğiniz zamanlarda neler yaptığını öğrenebiliyorsunuz. Ben birçok eski dostu burada buldum ve iletişime geçtim. Ayrıca insanlarla paylaşmak istediğiniz şeylerin hepsi Facebook'ta var. Fotoğraflarınızı ve YouTube'a koyduğunuz videolarınızı buradan arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz.
Facebook'un hizmetleri bunlarla da sınırlı değil. Application yani Uygulama adı verilen eklentilerle farklı özellikler de kazandırabiliyorsunuz. Örneğin Cities I've Visited uygulaması ile daha önce ziyaret ettiğiniz şehirleri harita üzerinde gösterebiliyorsunuz (ana sayfama koydum bile).
Bu eklenti ve farklı özelliklerle kendinize özel bir ana sayfa oluşturabiliyorsunuz. İsterseniz bu ana sayfayı sadece arkadaşlarınızın görmesini sağlayabiliyorsunuz. Sonuçta özel hayatının tanımadığı insanlar tarafından takip edilmesini istemeyenler de olabilir. Bu konuda çok gelişmiş Privacy (Gizlilik) seçenekleri de mevcut.
Sitenin sunduğu hizmetlerden biri de Group yani Grup oluşturma. Belli bir konu, yer ya da ilgi alanı için grup oluşturup insanların o gruba dahil olmasını sağlayabiliyorsunuz. Yahoo ya da Google'ın sunduğu e-posta gruplarındaki gibi bir mantıkla çalışan sistemde her bir grubun bir ana sayfası bulunuyor.
Üye olalı birkaç olmasına rağmen eski arkadaşlardan oluşan 36 kişilik bir Friends listem var. Bu listeye haftada birkaç kişi ekleniyor. Yani giderek büyüyen bir ağım var şu anda.
Sitede belli bir ülke, şehir, din, beğeni ve diğer konularda ilgi alanlarına sahip olanları ayrı ayrı görebiliyorsunuz. Buna kategorilendirmeye 'Network' adı veriliyor. Her bir Network'te onlarca kişiden milyonlarca kişiye uzanan sayıda kişi bulunabiliyor.
Facebook ile yapabildiğiniz en iyi şeylerin başında fotoğraf yüklemek geliyor ki kullanıcıların en çok tercih ettiği özellik de bu. Ayrıca video ya da diğer dosyalarınızın linklerini de verebiliyorsunuz. Herhangi bir konu ile ilgili soru sorabilir ve bu sorularla ilgili arkadaşlarınız cevaplarını alabilirsiniz. Yani yapacaklarınız tamamen hayal gücünüz ile sınırlı. Seçenekler çok fazla (hepsini burada anlatmam da zor en iyisi siz üye olup keşfedin).
Eylül 2007 tarihi itibariyle Facebook ile ilgili bazı veriler:
-45 milyon aktif kullanıcıya sahip (bu sayı sürekli artıyor)
-Siteye hergün yaklaşık 200.000 yeni üye katılıyor
-55.000 farklı Network bulunuyor
-ABD dışındaki en çok üyeye sahip ülke 6 milyon kişi ile Kanada
-Sitede 3000 farklı Applications var
-Günde 14 milyon fotoğraf yükleniyor
Birçok şeyi İngilizce yazmamdan da anlayacağınız gibi site ne yazık ki sadece İngilizce dil desteğine sahip. Ana dilimiz İngilizce olmadığından birçok kullanıcı için yabancı dil sorun olabilir (en azından kullanımla ilgili şeylerde sıkıntı olabilir). Henüz yerelleşme ile ilgili bir düşünceleri var mı yok mu bilmiyorum. Ama sitenin özellikle Microsoft ve Google gibi iki devin iştahını kabarttığını ve satın almak için çalışmalar yaptığı gelen bilgiler arasında. Konuşulan rakamlar ise 10 milyon dolar.
Öte yandan daha önce siteye ilan vermek için sabah saatlerinde randevu isteyen Microsoft'un teklifini Facebook kurucusu Mark Elliot Zuckerberg'in 'o saatte uyanamayacağı' gerekçesiyle reddettiği de anlatılıyor.
Genel olarak baktığımda Facebook çok iyi düşünülmüş, modern hayatın koşturmacasında birbirinden kopan insanları bir araya getirmek ve bilgi alış verişini sağlamak için geliştirilmiş bir İnternet sayfası. En iyisi siz sadece bir tıklama mesafedeki bu siteye gidip bir de kendiniz bakın. Belki eski bir arkadaşınıza rastlarsınız...
REAS............. BİR TEŞEKÜR YETER. :praying:
bilgiler için teşekkürler
selametle
bilgiler için teşekkürler
selamlar
dün bir magazin haberlerinde izledim
ünlüler isimlerinin başkaları tarafından kullanılmasına kızıyorlarmış onlar olmadıkları halde isimleri kullanılıyormuş???
selametle
bilgi için teşekkür
Tüm dünyada büyük bir hızla büyüyen Facebook, Türkiye’de adeta çılgınlığa döndü. Peki nedir Facebook’u bu kadar çekici kılan?..
Tüm dünyada büyük bir hızla büyüyen Facebook, Türkiye’de adeta çılgınlığa döndü. Kullanıcı sayısı 794 bine ulaştı. Facebook yetkilileri, Türkiye’nin en aktif 25’inci ülke olduğunu açıkladı Vatan gazetesinini haberine göre, her gün 200 bin yeni üyeyle 45 milyon insanı birbirine bağlayan arkadaşlık sitesi Facebook, Türkiye’de de rüzgarı arkasına aldı. Türkiye’de en çok ziyaret edilen ikinci site haline gelen Facebook’a 3 hafta içinde 500 bin kişi üye oldu. Böylece kullanıcı sayısı da 794 bine yükseldi. Buna göre Kasım ayı içinde siteye Türkiye’den giren kişilerin sayısının bir milyonu geçmesi bekleniyor. VATAN’a konuşan Facebook yetkilileri, Türkiye’nin, Facebook’u en çok kullanan 55 ülke arasında 25’inci sırada yer aldığını söyledi. Peki nedir Facebook’u bu kadar çekici kılan?
Statü sembolü haline geldi
Facebook, üyelerin fotoğraflarının ve şahsi bilgilerinin yer aldığı bir arkadaşlık sitesi. Birbirini tanıyan kişiler burada “arkadaş'' olabiliyor. Sitenin birçok kişide “bağımlılık'' yaratmasının nedeni ise statü ihtiyacı olarak açıklanıyor. Filozofları, sosyologları ve psikologları biraraya getiren “Dijital Çağda Arkadaşlık'' konferansında uzmanlar, arkadaş sahibi olmanın 21’inci yüzyılın statü sembolü haline geldiğini, Facebook’un da bunu tatmin ettiğini söyledi. Üyelerin, arkadaş sayılarını artırmak için çabalaması da buna bağlandı.
İnternetteki her şey tek sitede
İnternetteki her şeyin bu site üzerinden yapılabiliyor olması da Facebook’u çekici kılıyor. Sitede e-posta gönderiliyor, fotoğraf ve müzik paylaşılıyor, gerçek hayattaki buluşmalar buradan düzenleniyor, alışveriş yapılıyor. Üyeler birbirlerine küçük sembollerle öpücük bile yollayabiliyor. Sitenin kurucusu da “İnsanlar arasında ilişkiler ağını internete aynen aktarmak istiyorum'' diyor.
Reklam geliri ayda 6 milyon $
Facebook iş dünyasını da etkiliyor. Reklamcılar, herkesin yaşını, cinsiyetini, hobilerini belirterek üye olduğu siteyi hedef kitlelerine ulaşmak için dört dörtlük bir yol olarak görüyor. Zaten Facebook’un geçen haftalarda yüzde 1.6 hissesini Microsoft’a tam 250 milyon dolara satmış olması da buna bağlanıyor. Zira Microsoft, Google’ın lider olduğu sanal reklam piyasasında Facebook yoluyla kendini göstermeyi umuyor. Facebook’un sayfalarına koyduğu reklamlardan elde ettiği gelir haftada 1.5 milyon doları buluyor.
15 milyar dolarlık şirketi var, yer yatağında yatıyor
Mark Zuckerberg, zengin bir ailenin çocuğu olarak büyüdü. Lise yıllarından itibaren bilgisayara ilgi duydu. Psikoloji okumak üzere Harvard Üniversitesi’ne girdikten bir yıl sonra Harvard öğrencilerinin birbirini daha iyi tanıması için Facebook’u kurdu. Okul nüfusunun üçte ikisi siteye iki hafta içinde üye oldu. Facebook, yıl sonunda ABD’de 30 ayrı okula yayılmıştı. İşte bu sırada Zuckerberg, okulu bırakıp California’ya taşındı ve 500 bin dolarlık yatırımla siteyi genişletti. Başta yalnızca belli üniversitelerden öğrencilerin kullanabildiği Facebook 2005 yılında liselere, 2006’da da tüm dünyaya açıldı. Bu sırada Zuckerberg, Yahoo’nun siteyi satın almak için yaptığı 1 milyar dolarlık teklifi geri çevirdi.
Bugün Zuckerberg 15 milyar dolarlık bir şirketin sahibi... Ama para hayatını pek değiştirmedi. Hala kiralık bir evde, yer yatağında yatıyor. Şirketinde ise sabaha kadar mühendislerle çalışıyor.
En büyük fotoğraf ve haber sitesi
* Facebook’un 49 milyon üyesi var. Yıl sonunda 60 milyon olması hedefleniyor.
* Her ay 4 milyon üye ekleniyor.
* Ayda 600 milyondan fazla arama yapılıyor. Toplam 30 milyar sayfaya bakılıyor.
n Günde 8.5 milyon fotoğraf eklenen Facebook, internetin bu alandaki en büyük sitesi. Sitede toplam 1.7 milyar fotoğraf var.
* Dünyanın en çok ziyaret edilen 7’nci sitesi.
n Facebook’ta 500 bin grup bulunuyor. Bunların 2 bini üniversite ve 25 bini ise lise grupları...
* Üyelerin yüzde 60’ı siteye günde en az bir kez; yüzde 85’i haftada en az bir kez giriyor.
* Facebook’un en büyük kullanıcı grubu 17-25 yaş arası kızlar (yüzde 69).
* 35 yaş üstü üyelerin sayısı bir yılda yüzde 4700 arttı ve 3.6 milyon oldu.
*Üyeleri hakkında her gün 300 milyon bilgi notu güncelleyen Facebook, dünyanın en büyük haber sitesi.
Anadolu Ajansı
21 yaşındaki 2 genç siteyi kurmuş. 2 yıl sonra geldiği nokta bizim 80 yıllık iş bankamızla aynı... talihe bak...selametle...
abi iyi hoş güzelde birde türkçe olmuş olsa daha makbule geçecekmişti.
çok karışık darmadağan bir site
çözmesi çok zor
ama resmen dedlilik herke bununla meşgul:)
arkadaşlar site ingilizce nasıl uye olabilirim birisi anlatsa?
tskler bende uyesıyım ancak hiçbir halta yaramıyor...AzizSaĞLaM :wave: