Kanal Editorleri,listeleri hakkındaki sorunları / çözümleri burada paylaşalım..
Printable View
Kanal Editorleri,listeleri hakkındaki sorunları / çözümleri burada paylaşalım..
ustam benim cihaz sunny at-7010 dcı sadece Cfg_KAON kanal yükleme loderi ile yükleme yapıyor kaon ve sunny yazılımı yüklü iken yüklüyor.stream yazılımı yükledigimde kanal listesini atıyorum yükledikten sonra cihaz kapanıp açılın ca listeyi ve frekanslarını atmamış oluyor,fakat cihazdan listeyi alıyor. başka yükleme loderlerini deniyorum hiçbiri olmuyor.fail hatası çıkıyor yükleme yapmıyor liste almıyor acaba nedendir.saygılar
burda hata yapıyorsunuz işte cıhazın üzerinde stream yazılımı varsa buna kanalları stream kanal editörü ile yukleyeceksiniz ama cıhazınızda mavi menülü sunny yazılımı varsa 2 mgbayt editör ile yüklenecek kanal listesi sevgili@faruk33Alıntı:
sunny at-7010 dcı BM-8300CI_HW-12.01.A5_Fech-080229_EMU-5.8.197 yüklü
cihaz: sunny 7010
h/w : 12.01.A5
Stream ( Hemco ) Channel Editoru ile yüklemeye çalışıyorum yine cihazda faıl yazıyor yüklemiyor acaba bilgisayarla cihaz arasındaki kablo uyumsuzmu yoksa ama yalım ve Cfg_KAON kanal yükleme loderi ile kablo uyumlu. saygılar
Kablo uyumsuz olsa;fail olduğunu göremez...Hemco editör dene ama seçenek cı yap
olmazsa diğer hemco editörü dene...
usta sunny 7010 dcı kullanıcısıyım.cihaza hazır kanal yüklemek için kullandığım programlar kurulmuyor uyumluluk derecesini de ayarladım(98/windows me) autoexe dosyasını zip çıkarıp windows/sistem32 klasörünün içine attım yine de kanal yükleme programlarını bilgisayara kuramadım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.parametre hatası veriyor.daha önce defalarca kullandığım yükleme programlarıydı ilk defa böyle birşeyle karşılaştım
ustam , kaon editörünü ,Sunny_Channel_Editor_Tr,Sunny_1Mb_Kanal_Editor,Kaon-Sunny-2mb-Kanal_-Editörü,KAON KANAL EDİTÖRÜ bunları denedim olmadı teşekkürler
Öncelikle bütün channel editorleri kaldırın(kaldırdıktan sonra program filesda arta kalan dosyalarıda silin)sonra sunny 1 mb channel editoru kurun daha sonra sunny - kaon channel editoru yükleyin bu şekilde açıyor olması lazım..Açmadığı takdirde autoexeleri deneyin..Alıntı:
Bu şekilde de açmazsa c:\program files\channel editor klasörü içerisindeki exe dosyasına sağ tıklayarak uyumluluğu 98 ' e alın e bu sekilde tekrar kontrol edin..
Kolay Gelsin.
işte ustam benim sorunum programın bilgisayara kurulamaması,program files kurulum yok.Kurmak için setup a tıkladığımda bileşenlerden bir veya bir kaçı yok yolun doğruluğundan emin olun gibi uyarı yazısı çıkıyor
ustam acaba autoexe dosyasında problem olabilir mi dediğinizi denedim olmadı teşekkürler
Üstad sanmıyorum,çünkü bu dosyalar standarttır içine açıp biriside oynayamaz,o yüzden bana göre iki çaremiz var sistem geri yükleme yapıp setup yapmayı deneyeceğiz veyahut format atılacak..! :frown:
çift çekirdek vista işletim sistemi olan laptopa 2mb kanal editörünü yükledim yüklemede ve programı açmada sorun olmadı kanal listesini editöre aldım ve cihazı arka düğmeden açtım açtığım anda cihaz fail hatası verdi ve laptop mavi ekran vererek kapanıp tekrar açıldı sorun nedir acaba sunny 7010d hw16.00.a1 cihaza 2mb kanal editörü ile denendi
[QUOTE=HCakir;331396]Kabloyu çevirerek deneyiniz (pc dekini cihaza,cihazdakini pc ye) yükleme yapmayı deneyin ve resim kanal listesi yükleme anlatımına göz atın..QUOTE]
nasıl yani receıver a taktığım kısmı laptopa laptop taktığım kısmı receıver a mı takayım bu arada arada usb rs232 ara bağlantı kablosu var yazılım attığımda bir sorun olmuyor
teşekkürler bide böle deneyelim
son bir şey daha sorayım bendeki uydular türksat ve hotbird kanal listesinde her iki uydu listesi aynı dosyada veriliyor yüklemeyim yaptığım zaman kanalllar kendi uydularına göre yüklememi yapıyor yoksa yükleme yaparken uydu seçmem gerekiyormu acaba
dediklerini yaptım stbden pc ye rahatlıkla aldım ama pc stb yapınca dns6 ya kadar yüklüyor sonra fail hatası veriyor bilg.kapanıyor sorun neden olabilir acaba
paylaşım için tşk
merhaba aynı sorun bendede var ne yazıkki çaresini henüz bulamadım.Halen bu durumda leptop.kullanamıyorum.diğer durumlarda(yazılım,kkk,vb) problem yok.
arkaşlar sunny at-7010dcı da stream BM-8300CI 12.01.a5 h/v yazılımı var 1 yıdır çalışıyorum kanal listesi yükleyemiyor-cihazdan alamıyorum.loder de
0 block down error.....retry
0 block down error.....retry
1 block down error.....retry
1 block down error.....retry yazıyor
cihazda faıl yazıyor öyle kalıyor kke+ dosyasını yüklüyor yazılım yüklüyor kanal editörü yüklemiyor birçok forum da araştırdım bir türlü çözemedim
yüklebilen varsa sevinirim.
cihaza reset çek ve orjinal yazılımı at bir sorun olmayacaktır.
SORUN BAĞLANTI KABLOSUAlıntı:
Rs232 diye adlandırdığımız iki ucuda dişi kablo kullanmamız gerekiyor. Yazılım yüklemede kullanılan kablolar genellikle standarttır. Ancak Sunny ve Kaon cihazlar için uygun kablo bağlantısı:
2-3 3-2 5-5
şeklinde olmalı. Fazla bağlantı Fail hatasına sebeb verebilmektedir. Kulanılmaz diye bir şey yok ama bu şekilde bağlantı en uygun bağlantı olarak kullanılmaktadır.
2--------3
3--------2
5--------5
Yukarıdaki kablolar haricindeki kabloları kes tek tarafı kesersen yine olmuyor 2 taraftada kes.
2 taraftada sadece 3 koblo kalsın tamamdır..
cogu kişi *** yüklerken fail hatasıyla karşılaşıyor bunun sebebi rs 232 kablonuz resimde görüldügü gibi 2.3 3.2 5.5 dışında hiç bir şey baglı olmayacak kablonun tek tarafı baglı olsa diger tarafıda iptal etseniz fail hatası ile karşılaşırsınız cünkü tıkanma yapıyor atacagınız *** dosyası fail hatası veriyor kendim tarafımdan test edilmiştir verdigim talimata göre rs 232 kablonuzu yapacaksınız Kesin çözüm budur.
peki arkadaşım bugüne kadar atıp dururken niye son zamanlarda böle hatalar vermeye başladı + başka pcde attıgımızda sorun yok aynı koblo ile sunny firması destegini çekince cihazdan block eror hatası çok kişide olmaya nbaşladı ne hikmetse
2 mb kaon-sunny kanal editorü pc ye kurulum gerçekleşiyor ancak açmak mümkün değil ne yaptı isem proğramı açamadım. ve doğal olarak stream yazılım yüklemeye cesaret edemiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.
kendi kanal listesini kendimiz nasıl hazırlayabiliriz varsa resimli olursa iyi olur şimdiden ilginize teşekkürler sunny amstrad ve dğer markalar içinde geçerli
tenks
forum yöneticisi cevap nerde hani
illa ki ter4s bi cevap mı vermek lazım sustum bu zamana kadar ama buda fazla artık.
kanal listesi deniliyor kanal listesi yok yok sa bu bölüm burada ne arıyor arıyorsa çözüm hani bir bölüm veriyorsun giriş yetkiniz yok deniliyor giriş yetkim yoksa bu sitede ne arıyor başkasının reklamını neden yapıyoruz süpersatsak süpersatız yok başkasıysak başkası olalım karar verin artık
arkadaşım adam gibi konuş kanal listeleri linkte mevcut burası sorunlar bölümüAlıntı:
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
hangisini istiyorsan seç beğen
Alıntı:
arkadaşım hrealde senın okuma yazmada problem var konu başlığını okumadın galiba bide tabi yazmandada problem var bence fazla zorlama kendını burda kurallar çerçevesinde yazacaksan yaz yoksa forumdan atarım.
merhaba arkadaşlar ben elektronikciyim 2mb kanal editörü ile yükleme yapabiliyorum, ama benim sıkıntım cihazdan kanal listesini pc.ye kopyalarken cihazda yüklü olmayan kanallar çıkyor karşıma...
örmeğin sadece türksat'ı kopyalayacağım tv kanalları tamam fakat yüklemediğim halde hotbirt radyo kanalları da liste de çıkyor. aklım almadı nasıl yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum...
usta ben bukonuların hiçbirini göremiyorum yardımcı olurmusun
selamlar
arkadaşım doğru loader ve kanal yükleme işini doğru yaptığınızdan eminmisiniz şayet doğruysa cihazın yazılımını tekrar atıp sonra yeniden kanalı deneyin saygılar.
:rockon:Sanmiyorun dene bİŞey olmaz
tşklerrr
tesekkurler............
güzel yorumlar var
Hi to all, just for download :)
2Mb kanal editörü kurulum yapmadan çalıştıra biliyormuyuz?