Bu haftaki anket konumuz yine gundemi olan bir konu.Asgari ücretle ilgili.Çogumuz patron,Çogumuz işçi konumunda.Bunu her türlü degerlendirelim 1 hafta boyunca arkadaşlar
Bu haftaki anket konumuz yine gundemi olan bir konu.Asgari ücretle ilgili.Çogumuz patron,Çogumuz işçi konumunda.Bunu her türlü degerlendirelim 1 hafta boyunca arkadaşlar
Bence yeterli değil usta , Anket için teşekkürler. :)
Bu ücretlerle geçinmek malesefki zor.
Yapılan zam çok az.Bu ücretle geçinmek zor.
Bu ücretle geçinmek zor, insanları çok zorluyorlar, nasıl geçinecekler bilinmez.
Allah asgari ücretliye dayanma gücü versin.
asgari ücrete yapılacak yüksek zamlarda istihdamı azaltır bunuda düşünelim.
yetersiz bence
Bİrİlerİ Çikip Şu Şartlarda 10 Ytl Zam Vermekten ÖvÜnÜyorsa GerÇekten De Bu Ülkede YaŞamak Çok Zor Vede Yazik. Ama O Bİrİlerİne BaŞka Bİrİlerİ İnŞallah Yakin Zamanda Gereklİ Derslerİ Verecektİr Vermelİdİr.
ev kiraları askari ücreti 450 nasıl ğeçincen allah sonumuzu hayretsin sadaka veriyorlar
Bu ücretle geçinmek günümüzde gerçekten zor hatta imkansız diyebiliriz. Zaten Türkiye'de yapılan herşey zengini daha zengin fakiri daha fakir yapmaktadır. Bunu sonu nereye varır Allah bilir. Böylesine önemli bir konuda anket yapılması gerçekten çok güzel ve yerinde olmuş bu nedenle teşekkür etmek bir borçtur. Anlayamadığım şey nasıl olurda herşey ortadayken yapılan zam yeterli diyen olur, işte burası biraz düşündürücü....
Bu zamma işçi evet dememiştir. Bu zamma sendika ağalerı evet demiştir. Bu ağaların hiçbiri işçi değildir. Hemen hemen hepsi kiraları, 3-5 kuruş para alan gariban işçilerden kesilen paralarla ödenen lüks arabalarda lüks villalarda oturuyorlar. Maaşları işçilerin aldığı ücretin 30 katı. Özel şöförleri, özel sekreterleri var. Hepsi emeklidir ve bundan sonra yapmak istedikleri siyesete adım atmaktır. Bunun için iktidarları sıkıştırma gibi bir düşünceleri olamaz. Bundan evvelki sendikacılarda aynı şimdikilerde aynıdır. Sendikacılığın kurtuluşu işçilerin arasından çıkan işçi gibi yaşamaktan ve çalışmaktan onur duyan kimselerin seçilmesine bağlıdır. 15-20 lira çalışana, emekliye zam ver, diğer taraftan
bir dönem milletvekilliği yap ömür boyo milletvekili maaşı al. Bunun neresinde vicdan.
bugünün şartlarında bu üçretle geçinmek çok zor
Türkiyemizin ekonomisi bu kadar ücreti zam olarak gerekli görüyorsa hükümettekiler üzülmesinler ben bu farki seve seve onlara iade ederim ben onsuzda yasarim arkadaslar
ülkemizin bulunduğu şu durum içinde bence cazip bir zam
bu ücreti tespit edenlere bravo doğrusu,bu ücretle kendileri geçinsinlerde görelim bakalım.
yukarıdaki sitemleri okudum ARKADAŞLAR KENDİMİZE GELELİM. KİM KİMİ ZORLA ÇALIŞTIRIYOR. BEGENMEZSE MAAŞINI CALIŞMASIN KİM NERDE FAZLA VERİYORSA ORAYA GİTSİN. ASLINDA BEN BU ASGARİ ÜCRETİN DEVLET TARAFINDAN BELİRLENMESİNEDE KARŞIYIM HER İŞVEREN KENDİSİ BELİRLESİN. 15 20 YTL ZAM OLURMU DİYENLER VAR BİR KİŞİ İÇİN DEGİL TURKİYE GENELİNDE MALİYETİ HÜKÜMETE NE OLDUGUNU BİLİYORMU ACABA GÖNÜL İSTERKİ 1000 YTL OLSUN AMA İMKANLAR BU KADAR VARDA VERMİYORLARMI BEN ESKİ GÜNLERİDE BİLİRİM ASKARI ÜCRETİN 67 İLA 80 DOLAR OLDUGU GÜNLERİ 350 DOLARIN ÜSÜTÜNE DAYANDI. ŞİMDİ AYAGA HOPLAYAN KİŞİLER CUMHUR BAŞKANLIGI DÖENEMİNDE MECLİS TE ARIZA CIKARAN VEKİLLER VE DESTEK VERENLER ONLARA SORMAK LAZIM ÜLKE SECİME GİDEREK NE KADAR ZARAR VERDİKTİRDİLER TÜRKİYEYE UNUTMASINLAR NE OLDU SECİM GENE OLAN OLDU. ZORLAMAYLA BASKIYLA ASMAYLA DARBEYLE HALKI SUSTURAMAZSIN. ARTIK GERCEKLERİ GÖRELİM HERKES KENDİ İŞİNE BAKSIN BU GÜN TÜRK TELEKOMDA CALIŞAN LAR ORTALAMA 1500 YTL CİVARI ALIYORLAR VEDE GREVE GİTTİLER ZAM ALABİLMEK UGRUNA 400 NOKTADA KABLOLAR KESİLDİ MİLLİ SERVETİMİZ MAFFOLDU. HERKES ADAM GİBİ MEMLEKET İCİN CALIŞSA ŞİMDİ ASKARİ ÜCRET 1000 YTL VEDE ÜZERİ OLURDU.
bencede yeterli değil
insanların bu şartlar altında bu paraya yaşaması zor hemde çok zor
ben bunu oylamam bile sorulması bile bence doğru değil
Bu ücretle geçinmek çok zor ALLAH yardımcımız olsun
Akp'den ancak bu beklenir milleti uyutma içinde ve dünyayı toz benbe içinde göztermeye devam etiyor.bakalım bu mıllet uyuma ne kadar devem etcekkk.selam ve dua ile..:wave:
yeterli olduğunu belirten 8 adet arkadaşa nasıl ve nerede yeterli olduğuna dair açıklama yapmalarını rica ediyorum..
yazıklar olsun bu kadar zam yapana kendilerine bu maaş verilse aceba kaç günde harcarlar.ne yaparlar.
o maaşı verenler kendileri alsınlar o parayla nasıl geçinecekler acaba çok merak ediyorum.hep işveren işçinin maliyetini düşünüyo,işçinin sırtından para kazanıp başlarını alıp gidiyorlar.ondan sonra da bu maaş yeter çok bile diyolar.adalet mi bu?
Alıntı:
imkanları bu kadar demişsin ii güzel
söylenecek çok şey varda olmuyor işte...nerelere paralar savruluyor kim bilir.yılbaşı kutlamaları için şehidimiz varken eğlence yapılamaz deniyor (buna bende katılıyorum) bir yandanda devlet televizyonunda eğlencelere daha önceki dönemlerde harcanmamış paralar harcanmaya başlıyor tarkana 750bin dolar sibel cana 250bin ytl daha sayamadığım kaç kişiye muslukları sonuna kadar açanlar milleti kömür yardımına muhtaç bırakanlar yine aynı kişiler bu nasıl bir çelişkidir anlamıyorum.Unutmayın ekonomisi dışa bağlı olan bir devlet asla bağımsızlıktan bahsedemez.
neymiş bekar olana şukadar 1 çocuğu olana şukadar 2 çocuğu olana bu kadar hepsinin arasındada 5-6ytl fark sanki bayağı bir fark varmış gibi..böyle saçmalık mı olur yahu benim belli bir emeğim vardır benim emeğim bekar veya evli olmam arasında kalamaz ben taş kırıyorsam o da taşkırıyorsa o zaman aramızda fark olmamalı bunların hepsi göz boyama.Arakadaşım sende 450 ytl maaşla 250-300 hatta 400 kira veriyor olsaydın anlardın ozaman bu işçinin isyanını sitemini.bir baba okula giden çocuğuna harçlık veremeyecek kadar muhtaç duruma düşürülüyorsa ve sen hala bu işçinin sitemini anlamıyorsan daha ne diyeyim.bir yerde milyarlı düğünler yapmalar mercedesler almalar bir yerde sorun varsa benim bildiğim yöneticilerde bu sorumluluğu üstlendiğini göstermelidir.yaptıkları ve yapacakları ile.niyetim şu parti bu parti değil başta başka parti olupta aynı şeyi yapsaydı aynısı yine yazardım.beni böyle yargılayın.
Bencede Çok Yetersİz
bana göre askeri ücret son derece tatminkar deyil yani az aaskeri ücret bana göre en az 1000ytl olmali ki insan oglu biraz ilsun insan gibi yasasin saygilarimla Slayto kardesim devlet islerinde calisanlar acaba askeri ücretle kac kisi calisiyorki bunu böyle yazmissindevlet dairesinde calisanlar askeri maasla malesef belki yüzde iki ya cikar ya cikmaz tesekürler
Bu parayla ev geçindirmek çok çok çooook zor ALLAH KOLAYLIK versin Bu üçretle çalışan Ailelere...
5-10 ytl zammın neyi güzel olabilirki.bence işe yaramadı bu zam...
aslında tok açın halinden anlamaz ata sözünü zam yapanlara uygulamak lazım örneğin zam mı yapanlara 3 ay boyunca asgari ücretle geçinebiliniyormu bir deneyin desek :)
Arkadaşlar zaten asgari ücretin kendisi bizatihi asgari ücret olmaktan çıkmış durumda. Verilen zam 20 lirayı bozdur, bozdur harca.
Saygılar.
Bence 1000 ytl den az bir maaş olmamalı ( en az)
ewt az ama birazda piyasayı yönverenler tartışılmalı 1 lira değerindeki mal 5 liradan satışa sunuluyor bunlar çok önemli anket için teşekkürlerr
Daha hala bu ankete evet cevabı verenler var.Hayret yaaa.
ne geçinmesi arkadaşım
bunlar insanlarla dalga geçiyolar
Bence yeterli fazla bile. Hiç kimsenin dert yanıp ah vah çekmesine gerek yok. Daha fazla parayla ne yapacaksınız. Yeter güle güle harcayın. Biraz da tasarruf yapın geleceğiniz çocuklarınız için, onların yarınları için. Türkiye güllük gülistanlık. Bir ucuzluk görme gitsin. Bu ortamda o parayla neler yapılmaz ki canım. Şimdi asgari ücretliye fazla para vereceğim diye ülke ekenomisi mi bozulsun? yoksa IMF'ye ne cevap veririz. Bizim kulağımızı çekmez mi? Ne yapıyorsun sen bunlara fazla para verip te elinden mi kaçıracaksın. Onların taktiği ile hareket ediliyor. Hep sana bağlı olsunlar. Ağızlarına bir parmak bal çal yalansınlar. İnsanca yaşamak için verilen bu askari ücreti insanlarımıza laik görenlere vereceksin ve onunla 1 ay geçinmesini isteyeceksiniz neler olacak.
Yeterli değil usta.Asgari ücretle kendileri gecinsinlerde görelim bakalım .
maalesef yeterli değil
ama imkanları da göz ardı etmemek lazım
Bu Rakami Belİrleyenler Bİr Denesİnler Bakalim Bu Parayla Nasil Gecİnİlİr Onlarin Bİr Gecelİk Yemek Parasidir Emİnİm.
günlüğü 50 krş adenk geliyor :(
evet diyen sacmalamışşşş
yyeetteeerrrssssiiizzzzz yeter diyenlere 250ytl kira 100ytl elk.su.tlf. kalan 85 ytl bir ay boyunca ekmekmi alacak pazaramı çıkacak soruyrum.
(ya çok vermişler yarısını geri alsalardı iyi olurdu ) hangi mantığa dayanarak bukadar zam veriyorlar benim aklım almıyor . ben işverenim ama el vicdan insanlarla dalga geçergibi yazık verilen zammı güne bölerseniz ( 9 adet zeytin ) alınabiliyor düşünsenize nekadar çok söylenecek söz çokta biz yapamıyoruz inşallah bu sözü söyleyecek birileri çıkar ALLAH asgari üçretlilerin yardımcısı olsun .
asgari ücret zaten içler acısı durumda...yapılan zammı tartışmaya gerek bile yok...aynı aileden 4 kişi asgari ücretle çalışırsa anca idare ederler...
Bu ülkede ben bildim bileli asgari ücrete ve emekliye zam verilirken çok düşünülüp en az ne ise o verilmeye ograsılmıstır.Allah kolaylık versin okadar az bi parayla gecinene
bu millete az bile onu oy verirken düşüneceklerdi herkez bedava kömürün peşine düştü halbukibedava kömür veya 3.5günlük erzak isteyene kadar iş imkanlarını yapacak bir hükümete oy vermeyip ak partiye verirsen elekrige %15 az diyen ama işçiye yıllık%4 çok diyen bir hükemeti kabul edersin şimdi yada çaktırmadan gelen zamlarımı hepsöyledik bupartiden bişey olmaz
Bu ülkenin gerçekleri görmemek gibi bir sorunu var .Ne memura nede asgari ücretliye zam vermiyorlar . Anlamak mümkün değil...
evet i seçen arkadaşları merak ettim bak şimdi..
evet diyenlere merak ediyorum gerçekten.
verilen rakam çok komik bu ücreti kararlaştıranlar kendileri alsa nasıl olur acaba
bu zamdegılde benım dusuncem önce askarı ucretle kendılerı
1...2 ay gecınebılıyorlarmı denesınlerde ?
dahasonra masaya otursunlar. ozaman neler olacak gorelım bakalım.
bu maaşla geçinmek zorunda olana Allah yardım etsin.düşünsenize günlük 56 kuruş zam harca harca bitmez.
sayın devlet yetkilileri ve sivil örgüt yöneticilerin birkaç defa oturupta anlaşmaya vardıkları asgari ücreti adına aldıkları kararla komik olan zammı esefle kınıyorum yetkilileri emek bu kadar ucuzmu soruyorum anlaştıkları karar aldıkları para çok komik esefle kınıyorum yetkilileri emeğe saygılı olun sayın yetkililer
Ülkemizde ki en büyük sorun var olan hükemetlerin milletle dalga geçmesi,çocukların harçlığına bile bu kadar zam yapsanız gülerler vallahi.Ülkemiz de yapılması gereken en önemli olay yer altı zenginliklerimizi faaliyete geçirmektir.İşte o zaman istihdam sorunuda ortadan kalkar ve çalışan insanlarımız da gerçekten geçinebilecekleri kadar (asgari ücret) alırlar zannediyorum.Asgari ücretin yüksek olması piyasalarda arzı da arttıracaktır.Bundan da herkes faydalanır diye düşünüyorum.Böyle bir anketi bizim forumumuzun düzenlemesi de ayrıca gurur verici düzenleyanlerin eline sağlık.
enflasyon alt üst oldu hükümette bünün geçim için az olduğunu bile bile enflasyonu böyle aşağlara çekiyor
Bu ücret insanları tatmin edecekbir mebladeğil ayrıca dikkat edilmesi gereken enönemli husus türkiye nüfusunun büyük bir çoğunluğu genç nüfus vebukitlede askari ücretle çalışanlar oldukça çoğunlukta şimdibudüşük zamlar herkesi daima olumsuz düşünmeye sevk edebilir bunun sonucu acı olabilir? ASKERİMİZ bugünlerde terörle mücadelede ve bundada oldukça başarılı.16yetele zamveren hükümette kardeşime kurşun sıkan hainlere af getirdi bir taraftan dağdaki bu hainleri indirirken odağaçıkması içinde 16 ytl zamvererek elinden geleni yapmaktadır!!!buoldukça acıve vahimbir sonuçtur.bu durumu değerlendirmek isteyen hainler budurumdan faydalanarak pırıl pırıl ogençleri kendimiz aleyhine döndürerek yanlış halve hareketler yaptırta bilirler günümüzde 10 kuruşa adam vuranlarda bunu kolaylıkla yaparlar.şimdi büyüklerimiz iyidüşünşün madolyonun diğeryüzü yavaş yavaş dönüyor umarız bu dönüş halkımızın lehine olur saygilarımla A.AVCI.:)
yetersiz bence
herşey sanki güllük gülüstanlık ya onun için bu zammı veriyorlar zamlarıda otomatiğe bağlarlar millet sürünsün kime ne ki
oy kullanıp oranlara baktım yuzde yedi yeterli oyu kullanmış
istanbul gibi buyuk sehirlerde kiranın dortyuz olursa elektirik,su gıda,temel
giderleri dusunursek asgari ucretliye allah sabır versin
bu yuzde yedi oyu kullanan kim ya patronlarmı
ayrıca kibar4343,azgın,1970,tatu38,edusuncelerine tatılıyorum
ve tesekur ediyorum saygılar