Malum ülkemizde işşsizlik oranı çok büyük.
Siz Başka ülkede çalışmak istermisiniz?Anketimiz 7 gun sürecektir.Değerli yorumlarınızı bekliyoruz..
Printable View
Malum ülkemizde işşsizlik oranı çok büyük.
Siz Başka ülkede çalışmak istermisiniz?Anketimiz 7 gun sürecektir.Değerli yorumlarınızı bekliyoruz..
iş artı sigorta her yerde calışırım Norvec ilgili detaylı bilgi verecek misiniz şartlar ne olacak nasıl kiriterlere gerek var bilgilendirirseniz sevinirim ve avrupa kim ne derse desin iyidir elimde olsa bir gün durmayacagım burda paran varsa birşeyler yapabilirsin teşekkürler saglıcakla
saygıla r:45:
ben çaışmak istemem çünkü zamanında ailem orada çalışmakta idi nasıl para kazanıldığını bildiğimde istemem ama şurasıda bi gerçek ki ülkemizde işsizlik malum benim fikrim kısaca bu
yaş 27. işsizim. Turkiyedeki 1000lerce işsiz gençten biriyim.
TABİKİDE KESİNLİKLE BAŞKA BİR ÜLKEDE ÇALIŞMAK İSTERDİM.
Zorunlu kalmadıkça hayır.
türkün türkten başka dostu yok az kazan öz kazan ülkende kazan
ben şahsen çalışmak istemem yahu ülkemden dışarı çıkamam sudan çıkmış balık olurum kökünden sökülmüş ağaç olurum yok ben almiyim :frown:
bende çalışmak istemem başka ülkede askerden geldiğim zamanlarda söylemişlerdi almanyaya gitmem için onu da kabul etmedim
bu ülkede doğdum bu ülkede iyi veya ne olursa olsun şartları bu ülkede de ölmek isterim şahsi görüşüm bu şekilde
avrupada 2.sınıf olacagıma turkıyemde 1 .sınıf ınsan olarak yaşamayı tercih ettim.2 sene avrupa tecrubesinden sonra
Hiç beklemeden giderim paşa paşa yaşarım en azında
Ankete hayır cevabı verdim ama herşey de şartlara bağlı gönlüm her zaman ülkemde kalıp ülkeme faydalı olmak,ama ülkemizdeki istihtam eksikliğini göz önüne alırsak işi olmayan akradaşlarımız mecburen yurt dışında çalışmayı seçecektir.Bülbülü altın kafese koymuşlar ah vatanım demiş.
ankete hayır dedim. başka şehirde bile çalışmak istemem. memleketimi ve denizi seviyorum :))
iyi para verirlerse neden olmasın
Doğdun yer değil DOYDUĞUN yer benim için.....?
param yok güvenlik söz konusu sosyal imkanlarım kısıtlı özgür değilim bunlardan dolayı başka ülkede çalışmayı tercih ediyorum...
burada işsiz kalmaktansa oranın iş zorluklarını göze alarak sigortalı garantili maaşlı bir işte seve seve çalışırım.
Türkiye’den İşgücü Getirme Planı Yok
Norveç Çalışma ve Sosyal Kapsama Bakanı Bjarne Håkon Hanssen ”Norveç işgücüne ihtiyaç duyuyor olsa da, Norveç Hükümetinin bir kısım Türk medyasında belirtildiği gibi Türkiye’den işçi getirtme planı yok.” dedi.
15/02/2008 ::
Türkiye’nin Çalışma Bakanı ile 14 Şubat Perşembe günü yapılan toplantıda Norveç’in büyük işgücü talebi de görüşüldü. Hanssen Norveç’teki firmalarin şu anda işgücüne ihtiyaç duyduğuna değindi. Bakan, aynı zamanda işgücü göçü ile ilgili hükümetin hazırlamakta olduğu bir beyaz belgeden da bahsetti. Bu belge Nisan ayında sunulacak olup, diğer konuların yanında Avrupa Ekonomik Alanı dışında kalan ülke insanlarının başvuru prosedürlerinin basitleştirilmesi yönünde öneriler de içeriyor.
Hanssen, Türkiye’den vasıflı işçi alımını gerçekleştirme görevinin Norveçli firmalara ait olduğunu söyledi. Bakan, Norveç’te iş arayan kimselerin ilgili eğitime, örneğin mühendislik ya da zanaatkarlık gibi, sahip olmaları gerektiğini, ve çalışma iznine başvurmadan önce somut bir iş teklifi almış olmaları gerektiğini belirtti.
Çalışma izni için gerekli kriterlerle ilgili daha fazla bilgi UDI’nin (Norveç Göçmenlik İdaresi) web sayfasında mevcuttur.
İlgili bağlantı adresinin İngilizce versiyonu aşağıdadır:
Çalışma ve oturum: Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Kaynak : Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
şimdi ne desem ülkemizde işim var okulu bitirdikten sonra hemen işe başladım işsiz olsam neden olmasın yaşamak için
senin kide bir fikir ama Türkiyede işi olmayanlar ne yapıyor sence onlarda paşa paşa ölüyorlar sürünmüyorlarda anket sonuclarına baktım iyi kötü işi olanlar gitmem diyor elbette memleketini aileni bırakıp gitmek cok zor ama malesef bir de gercekler var işsiz olanlar hayatını idame etirmek icin ne yapacaklar buda ayrı bir soru keşke bu durumlara düşmezsekte onlardan bize calışmak icin gelseler ama işte bizi bu durumlara düşüreneler hala şapkalarını önlerine koyup düşünmüyorlar mal ister gibi işci istiyorlar ne kadar acınacak bir durumdayız bizim insanımızın bu hale düşmesi düşürülmesi nekadar acı evet son olarak bende gider paşa paşa orda calışırım.. çarasizlikten tabiii
Neden olmasın ...Çalışırım ....
Bu yaşta beni alsalar çalışırım neresi olursa olsun.
Görüyorum ki hiç kimse hayatından memnun değil gibi geliyor bana ve nitekim haklılar ben uzun süre arabistanda çalıştım ve hayatımdan son derece memnundum bu kadar yeter artık memleketimizde çalışalım dedik ama bir türlü olmuyor zor güç fatura vergi bağkur yetişemiyoruz çok şükür işim iyi evimde kendi malım ama yinede cepten yiyoruz norveç değilde dubaiden iş tekifi aldım değerlendiriyorum kendi hesabıma olursa gitemeyi düşünürüm ama bu saatten sonra başkası eli altında asla olmaz ülkemde aç kalsam bile gitmem düşünmemde
insanın vatanı gibisi yok arkadaşlar
burada işsiz klamaktansa hiç düşünmeden giderim
olabilir neden olmasın ama dayanamam vatan hasreti agır basar herkese hayırlı akşaklar saygılar
Anket cekişmeli gidiyor.
benimde amcam var almanyada o da aynı ford dan emekli 4 çocuk kafayı kullanmamış yemiş paraları hiç bir şey sahibi olamamış bu zamana kadar,şimdi memleketine de dönmüyor geçinemeyiz diye.zaten çocuklar türkiyeyi degil orayı geçim şartları yaşama hakları iyi diye burayı istemiyorlar hani haksızda degiller yani;ama kafayı kullansalar öylemi olurdu hiç!ama bence iyi bir işi olanlar için memleketim gibi Türkiyem gibi bir Vatan yok Dünya üzerinde bence.....:praying:
ben zaten avrupa birliğine üyeyim ama buradaki iş şartlarına göre sanırım yurt dışında iş imkanı daha fazla
kesinlikle istemem
Arkadaşlar vallahi 2 yıl öncesine kadar banada teklif geldi almanyadaki bir arkadaşımdan orada bana yardımcı olmak istediğini ve beni yanına almak istediğini bana defalarca belirtti ben kabul etmedim. fakat şimdi görüyorum ki gidişatımız iyi değil 3 aydan beridir iş arıyorum mesleğimi türkiyede icra etmek bana ayda en fazla 800 ytl getiriyor o da bin bir türlü tehli***le... tamam illada vatanım ama hal böyle olunca ne yazık ki insan başka yollar arıyor....
isterim çünki türkiyede iş imkanı kalmadı
norveç işşizliği bahane edip sakın asker yapmasın bu 100 bin kişiyi sonrada abd nin yanında ortadoğuya yollamasın.türkiyedeki işsizlikle mücadele etmesi gerekenler şimdide tv kanalları aracılığıyla işsizlere müjde verirgibi dalgamı geçmekde.ül***i yönetenler kurum satacağına kurum açsın insanlar o zamn iş sahibi olurlar.
Kendi Ülkemde daha iyi şartlarda çalışmak ailemin yanında daha iyi olacak. Ama bekarken dışarıda çalışmak elbette avantajlı
bende çalışmak istemem
ben çalışmak isterim favorim finlandiya insan kavramı var orda
Bende istemem yurt dışında 14 yıl çalışmış 15 yıl kalmış biri olarak tekrarmı yurt dışı ALLAH göstermesin. İyisiyle kötüsüyle meleketimiz bir CENNET arkadaşlar bunu bilelim..
Hayır istemezdim tabiki bunun sebepleri çok ama çalışmak isteyenlere saygım sonsuz allah kimseyi işsiz aşsız bırakmasın çok zordur bilirim çok şükür şimdilik kendime ait bir işim var. Başarılı olan herkezin bir işi olmasını tabiki isterim kolay gelsin.:49:
evet isterim neden olmasın
norveçe gitmek isteyen arkadaşların dikatine başta çok soguk dayanılmaz soguk çünkü ben gitim adamı belinden su alırlar işte norveç budur işte benim güzel Türkiyem
çalışırım.kesinlikle
arkadaslar iyi pazarlar norvece isci alimi nufusun yasli olmasindan ileri geliyor,avrupa nufusunun cogu zaten yasli siz yine siz olun once vataninizi secin.bullbulu altin kafese koymuslar yinede vatanim demis..
yaban ellerde huzursuz ve tok gezmektense ülkemde kalır aç gezerim daha iyi hem çalışana bu ülkede işte çoooook ekmekte çoooook yeterki azmedelim
ülkemi seviyorum başka ülkede de çalışmak istemem doğrusu
çalışana iş çok suyumu çıktı cennet vatanımızın düşüncem bu
walla beyler ben askerden geleli on sene oldu ve halen iş aramaktayım işe girdim adam sigortamı yaptı 20 gün dolmadan çıkarttı ve artık anladım ki türrkiyede çalışacak yer kalmamış başka ülkede mecburiyetten dolayı çalışırm burdada iş imkanı yapsınlar burdada çalışırım bizim memleketteki bütün fabrikalar kapatıldı ve şimdi bizim memlekette işsizler çoğaldı herkes işsiz kısacası
Slm arkadaslar
bana kalirsa hic bir yere gitmeyin az kazanin ulkemizde kalin ileride pisman olacaginiz isi yapmayin evet belki norvecte iyi para kazanirsiniz iyi yasantiniz olur
amma her sey parayla olmuyor arkadaslar gider yerlesirsin norvece bir kac yil sonra cocuklarida alirsin yanina aradan 5 10 yil gectimi baslar uflamalar oflamalar ahlar vahlar faydasizdir artik memlekete izine gitmek bile problem olur insana o zaman cekersin deriiin bir ahh keske gelmeseydim diye ama nafile .iyi dusunun sonra pisman olmayin... ben 30 yildir hollandadayim ilk yillar iyi gelir insana pek neyin ne oldugunu anlamazsin ama soralari bikmaya baslarsin griyede denemezsin cunki donmek senin elinde degil artik o guzelim vatandan uzakta vatan hasretiyle yanar durursun ondan sonrasida maglum zaten ucagin arkasinda son yolculuk. valla karar sizin iyi dusunun.
yabanci ulkede calismayida oyle gulluk gulustanlik sanmayin.
benden vatandas tavsiyesi .
haydi sansiniz bol olsun:49:
çalışılır neden olmasın ülkemizdeki işşizlik malum vede ücretlerde malum,gitmek isteyenlere hayırlı olur inşallah.
Yıllardır Alman ekonomisini ayakta tutan ve geliştiren bizim insanımızdır. Ama almanların bize bakış açısını ve ırkçı saldırılarını gördükçe lanet olsun diyorum. Ben ülkemde mutluyum.
Mecbur kalırsam giderim,çünkü geleceğin söz konusu
adamları kendilerine zor gelen pis işlerini bizlere yaptırsınlar sonrada seni hor görsünler. Kendi dilimizi konuştuğumuz bu TR de bile göcmen cerkez vb. kişiler hor görülürken dini dili ayrı olan kişiler kimbilir bizleri ne kadar hor görür ve aşağılarlar.HAYIRLI OLMASI DİLEĞİYLE.
Başaka ülkede çalışmak çok detaylı incelenmesi gereken bir konu. Türkiye'de çok sayıda işsiz var ve bu işsizlerin çoğu psikolojisi bozulmuş durumda toplum içindeki yerini almaktadırlar. İşte bu insanların yurt dışında çalışmayı istemeleri kadar doğal bişey olamaz. Bu onların değil onları öz vatanlarında işsizliğe mahkum edenlerindir. Benim şahsi fikrime gelince ben aç kalsam da ölsemde vatanımda kalamayı isterim. Böyle güzel konularda düşüncelerimizi yazma fırsatı tanıdığınız için teşekkürlerimi sunuyorum.....
ekmeğimi alın terimle kazanma imkanı olsunda cehennemin dibine bile giderim ..namerde ..rüşvetçiye .torpilciye muhtaç olmaktansa cehennemin dibi daha iyi
evet evet cehennemin dibi daha iyi .
doğduğum memlekete hizmet etmekten, burada huzuru bulamadıktan sonra nerede huzur bulabilirimki??
günümüz şartlarında işsizlik oranı günden güne artıyor... hernekadar bu oranı sayısal anlamda aşağılara da çekmeye çalışsalar;türkiyedeki işsizlik her geçen gün büyüyor..bunu hepimiz biliyoruz.. geleceğimizi garanti altına almak için, yurtdışındaki ülkelerde çalışmayı tabiki isterim.. hem,kim istemez ki????:present: :present: :present:
bazı ülkelerde türkleri çalıştırmak maksadıyla götürüp paralarını vermeyip tekrar türkiyeye gönderiyorlar eger calışılacaksa dogru düzgün ve büyük bir şirkette olmasından yanayım insan hakları iyi olucak ve güvenilir olucak aksi şartlarda çalışmam
HANİ NE DEMİŞLER DOGDUGUN YER DEGİL DOYDUYUN YER DİYE"""""
bılmıyorum
gercekten kalmakmı zor gıtmekmı